8 Μαΐ 2011

Το μινόρε της αυγής - Το "Μινόρε της Αυγής" απο τις καλύτερες ελληνικές σειρές!


Είδος Σειράς: Δραματική, Κοινωνική
Σενάριο-Σκηνοθεσία: των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου
Ηθοποιοί : Αντώνης Καφετζόπουλος (Αντώνης), Δημήτρης Καταλειφός (Βαγγέλης), Γιάννης Ζαβραδινός (Μήτσος), Ντίνα Κώνστα (Ντίνα), Ρίκα Βαγιάννη (Στέλλα), Τίμος Περλέγκας (Θανάσης), Γρηγόρης Δανάλης (τρελός), Χαρά Αγγελούση (Χαρά), Ηλίας Λογοθέτης (Γιώργος), Χρήστος Δακτυλίδης (Δαγάνης), Θέμις Μπαζάκα, Χρυσούλα Διαβάτη
Έτος έναρξης προβολής: 1983
Κανάλι Προβολής: ΕΡΤ
Περιγραφή:
Ο Αντώνης είναι ένας νεαρός ρεμπέτης, έρχεται από τη Σύρο στην Αθήνα αναζητώντας την τύχη του. Γίνεται μέλος μιας ρεμπέτικης κομπανίας κι ακολουθεί συναρπαστική διαδρομή γεμάτη έρωτες, επιτυχίες, αλλά και πολλές απογοητεύσεις, μέχρι που κερδίζει την κοινωνική και καλλιτεχνική καταξίωσή του.
Στη σειρά ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαιωάννου, Χατζηχρήστου και άλλων, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα της περιόδου 1930-1960.

Το μινόρε της αυγής
Κοινωνικό σίριαλ 27 επεισοδίων διάρκειας 45 λεπτών
Α’ κύκλος 13 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΡΤ τη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 1983
Β’ κύκλος 14 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΡΤ τη Παρασκευή 29 Απριλίου 1984
Εκτέλεση τραγουδιών από την «Αθηναϊκή κομπανία» …Ζωή, περιστατικά και καταστάσεις λαϊκών μουσικών (ρεμπέτες) που έζησαν στο περιθώριο των λαϊκών τάξεων στις δεκαετίες ανάμεσα στο ΄30 και το΄60. Οι μελοδραματικές εξελίξεις της πλοκής υποστηρίζονται από μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών καταγράφοντας με πειστικότητα την εξέλιξη και τη κοινωνική πορεία των ρεμπέτηδων, από το περιθώριο και τους τεκέδες μέχρι τη μουσική τους καταξίωση. Τα πολλά ρεμπέτικα τραγούδια που ακούγονται στο σίριαλ από την «Αθηναϊκή κομπανία», συνετέλεσαν ως ένα βαθμό στη μεγάλη επιτυχία του…..
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More