Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

23 Ιουν 2012

ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ… Χάρρυ Κλυνν

Του Χάρρυ Κλύνν

Τα αγράμματα βουλευτάκια της δεκάρας που σαλιαρίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα των βοθροκάναλων, υπερθεματίζοντας υπέρ του μνημονίου και του ευρώ, δεν μπόρεσαν ούτε και θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει επέλθει με την παρουσία των δύο «μεγάλων κομμάτων» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη «διακυβέρνηση» της χώρας.

Ανάπτυξη στην Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ, το αγνοούν φυσικά οι Γερμανοτσολιάδες και οι Αμερικανοασφαλίτες ή θέλουν να θεωρούν ανάπτυξη τα εξωφρενικά εξωτερικά δάνεια, τις περίεργες σχέσεις του κράτους με τους ντόπιους και ξένους «νταβατζήδες», τα πάρε δώσε με τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις και τραπεζικά «αεροπλανικά κόλπα»

Στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Βουλής
που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου (Φωτογραφία: Fosphotos )
Αθήνα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.


Η σύγκλιση των απόψεων καταγράφεται στους τομείς της αναθεώρησης των όρων της νέας δανειακής σύμβασης, στα ζητήματα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, κοινωνικής προστασίας και πολιτικών που συνδέονται με το Μνημόνιο, στις άμεσες οικονομικές προτεραιότητες, στις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο Κράτος, στα μέτρα για την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ρίντλεϋ Σκοτ: Από την διαφήμιση στον κινηματογράφο


Ο Ρίντλεϋ Σκοτ ανήκει στα μεγάλα αγγλικά ονόματα σκηνοθετών της βιομηχανίας του Χόλυγουντ. Αν και ξεκίνησε από διαφημιστικά γρήγορα το ταλέντο του ξετυλίχθηκε, αναδεικνύοντάς τον σε έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες σήμερα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Ο Ρίντλεϋ Σκοτ έκανε σπουδές στο London Royal College of Art και όσο βρισκόταν εκεί κατάφερε να ολοκληρώσει και την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο ‘Boy on a Bicycle’, που απεικόνιζε τον μικρότερο αδερφό του Tony και τον πατέρα τους.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Σκοτ έγινε σκηνογράφος για το BBC στις αρχές της δεκαετίας του 1960 για να προαχθεί τελικά σε διευθυντή της δημοφιλούς αστυνομικής σειράς του καναλιού ‘Z Cars’.

22 Ιουν 2012

Επαναλαμβάνεται η δράση «ΦΘΗΝΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»


Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με παραγωγούς από την περιοχή ,συνεχίζει την επιτυχημένη προσπάθεια για τη διάθεση «ΦΘΗΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ».
Έτσι διατίθενται την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, από τις 9 πμ και μετά, στο λιμάνι Μεσολογγίου ,στον περιφραγμένο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η ενέργεια και την προηγούμενη φόρα: 3 τόνους Βιολογικό λάδι, 18 τόνους Παρθένο ελαιόλαδο,  7 τόνους ΡΥΖΙ (ποικιλίας Νυχάκι και Bonnet),1 τόνο φασόλια ξερά, 3 τόνους μέλι (Ποικίλης Ανθοφορίας και Ελάτου), 19 τόνους πορτοκάλια ποικιλίας valentsia olida (καλοκαιρινό) και 500 κιλά ΕΛΙΕΣ Καλαμών στις παρακάτω τιμές και συσκευασίες:
  • ΡΥΖΙ: Στη συσκευασία των 5 και 10 κιλών, με τιμή κιλού 0,70 ευρώ
  • ΦΑΣΟΛΙΑ: Στη συσκευασία των 5 κιλών , με τιμή κιλού 2 ΕΥΡΏ
  • ΕΛΙΕΣ: Στη συσκευασία βάζου του ενός κιλού, με τιμή κιλού 3 ευρώ.
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ: Στη  συσκευασία των 5lt με 4 ευρώ το λίτρο
  • ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Στη  συσκευασία των 5lt και 3lt με 3ευρω το λίτρο
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ : Στη συσκευασία των 5 και 10 κιλών με τιμή κιλού 0,25 ευρώ
Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου, δέχεται παραγγελίες για τα προαναφερόμενα αγροτικά προϊόντα έως τη Δευτέρα 2 Ιουλίου , στο τηλέφωνο 2632360013 και ώρες 08:30 έως 14:30  (κα Φραγκαναστάση), ενώ παραγγελίες δύναται να πραγματοποιηθούν και ηλεκτρονικά, μέσω του email gragrparagogis@1426.syzefxis.gov.gr

Παράνομες οι διακοπές ρεύματος λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Για παράνομες διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά της διοίκησης της.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η διοίκηση της ΔΕΗ παρανομεί διότι αγνοεί απόφαση του ΣΤΕ η οποία αποσυνδέει την πληρωμή του χαρατσιού από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί άμεσα τη διοίκηση της ΔΕΗ:
1. Να αναγνωρίσει ως πληρωμή ρεύματος το ποσό που παρανόμως (κατά σαφέστατη παραβίαση της διάταξης του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα) έχει χαρακτηρίσει ως καταβολή για το χαράτσι.
2. Να αφαιρέσει από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της για τους πρώην συνδρομητές των ιδιωτικών εταιριών που πτώχευσαν την εξόφληση του χαρατσιού.
3. Να παγώσει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας και μέχρι να ασχοληθεί με το θέμα η νέα βουλή τις διακοπές ρεύματος σε ασθενείς, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας.

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου-Λειτουργία τμήματος εκμάθησης κολύμβησης στην θάλασσα.


Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου αποφάσισε την επαναλειτουργία του τμήματος εκμάθησης κολύμβησης στην θάλασσα για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής.
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν από την τέταρτη 28-6-12  στην θαλάσσια περιοχή της Τουρλίδας, στην εσωτερική πλευρά του δεξιού κυματοθραύστη. Θα δημιουργηθούν  τμήματα αρχαρίων (αναλόγως την δυνατότητα κάθε παιδιού) και αγωνιστικά για όσους  θέλουν να βελτιώσουν την κολυμβητική τους ικανότητα.
Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου θα συνεργαστεί με έμπειρο γυμναστή με ειδικότητα κολύμβησης και με πιστοποιημένο  ναυαγοσώστη.
Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, πρωινά ή απογευματινά και θα διαρκέσουν ως το τέλος Αυγούστου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ιατρική βεβαίωση και η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης.
Οι μικροί κολυμβητές θα πρέπει να διαθέτουν γυαλιά κολύμβησης, σανίδα εκμάθησης, σωσίβιο (τουβλάκια), πετσέτα, καπέλο και μπλουζάκι. Τα παραπάνω υλικά μπορούν να τα προμηθευτούν από τα καταστήματα αθλητικών ειδών της πόλης μας.  
 Τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορούν να ενταχθούν στην Ακαδημία Κολύμβησης. Εκεί, οι έμπειροι προπονητές θα μάθουν στους επίδοξους κολυμβητές όλα τα μυστικά της κολύμβησης. Με στόχο την εκμάθηση των τεσσάρων στύλ κολύμβησης θα παιδιά αθλούνται συστηματικά, ενώ ταυτόχρονα θα περνούν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους. Επίσης θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί και παιδική ομάδα υδατοσφαίρισης.

Πληροφορίες – Εγγραφές στα τηλ : 6982021585-6945543395-6948005534.



Με τιμή, το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου

21 Ιουν 2012

Αυτή είναι η κυβέρνηση Σαμαρά

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
  • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
    Αντωνης Μανιτάκης
  • Υπουργείο Εσωτερικών:
    Ευριπίδης Στυλιανίδης
  • Υπουργείο Οικονομικών:
    Βασίλης Ραπάνος
  • Υπουργείο Εξωτερικών:
    Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
  • Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:
    Πάνος Παναγιωτόπουλος
  • Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών:
    Κωστής Χατζηδάκης
  • Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:
    Kωστής Μουσουρούλης με υφυπουργό τον Γιώργο Βερνίκο
  • Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:
    Ευάγγελος Λιβιεριάτος
  • Υπουργείο Παιδείας, και Πολιτισμού:
    Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

"Κλειδώνουν" τα ονόματα των υπουργών

"Κλειδώνουν" τα ονόματα των υπουργών Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης για να ακολουθήσει αμέσως μετά η ορκωμοσία των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ο Αντώνης Σαμαράς, που ορκίστηκε το μεσημέρι πρωθυπουργός, έχει ήδη αναλάβει τις επαφές για τον ορισμό των υπουργών, ενώ η ονοματολογία και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία του στους βουλευτές του κόμματος, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να σχηματίσει ολιγομελές σχήμα, με περίπου 16 υπουργεία και όχι περισσότερους από 20 υφυπουργούς. Τις δικές τους προτάσεις θα κάνουν και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης το πρώτο υπουργείο που έκλεισε είναι το Οικονομικών με υπουργό τον Βασίλη Ράπανο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!


Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία! Το τι θα γίνει δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, αν και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν για το συγκεκριμένο θέμα ξεκάθαρος προεκλογικά!

Το θέμα, πάντως, το γνωρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, με ότι σημαίνει αυτό...

Ο Γιουνγκερ ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανεγγιχτο»

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει «ανέγγιχτο».

Ο επικεφαλής του Eurogroup με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» τόνισε πως, στη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι συζήτηση για χρονοδιαγράμματα.


Στο δημοσίευμα στην «Κουρίρ» αναφέρεται ότι, σε χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας, Έρβιν Πρελ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθησυχάζοντας τους πολίτες που ανησυχούν πως έχουν χαθεί τα χρήματα της βοήθειας προς την Ελλάδα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι
«η Αυστρία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο ή άλλες χώρες δεν έχουν εμβάσει ακόμα κανένα "φρέσκο" ευρώ στην Ελλάδα, αντιθετα λαμβάνουν τόκους».

20 Ιουν 2012

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιούνη.


Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιούνη αδιαμφισβήτητα αποτελεί νίκη όχι μόνο για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. Το δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινήσαμε για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του λαού μας είχε σημαντικά αποτελέσματα. Με αγώνα και επιμονή ο δρόμος της ελπίδας άνοιξε. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εξελίξεις θα δικαιώσουν για μια ακόμη φορά τον υπεύθυνο προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Τον αγώνα αυτό τον δώσαμε με πείσμα και αυταπάρνηση κόντρα σε μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμού και απίστευτης ψυχολογικής τρομοκρατίας.
Είμαστε ευτυχείς για την αντοχή και την στήριξη των συμπολιτών μας που πολλαπλασίασαν τα ποσοστά μας σε χρόνο ρεκόρ για τα πολιτικά δεδομένα και ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Αιτωλ/νάνες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και αναδείξαμε δύο βουλευτές της ριζοσπαστικής αριστεράς στο Νομό μας δίνοντας ποσοστό 25,3%. Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα τους δηλώνοντας ότι: ο ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. θα αποτελέσει την υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, θα πορευτεί με βάση το πρόγραμμά του προασπίζοντας τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης. Επίσης με σύνεση και ανοιχτό πνεύμα θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα χιλιάδων πολιτών που επιζητούν να προσφέρουν στην κοινή μας προσπάθεια.           
Το Γραφείο Τύπου

Συναυλία απο την Νορβηγική χορωδία ΄΄Αρκάντια΄΄

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη σας προσκαλούν το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 και ώρα 8:30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, για να παρακολουθήσετε τη συναυλία της Νορβηγικής Χορωδίας «Αρκάντια».

Η Χορωδία Αρκάντια είναι πολυφωνική δεκαπενταμελής και ειδικεύεται στην ελληνική χορωδιακή μουσική. Ιδρύθηκε το 1981 στο Όσλο με αφορμή το ενδιαφέρον και την αγάπη των Νορβηγών για την ελληνική κουλτούρα. Έχει στην τριακονταετή πορεία της παρουσιάσει στο κοινό της Νορβηγίας ένα ευρύτατο φάσμα χορωδιακής μουσικής (a cappella και με οργανική συνοδεία), που κυμαίνεται από το «Το Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη, πλήθος άλλων τραγουδιών και αποσπασμάτων έργων του (π.χ. Λειτουργία «Εις Κεκοιμημένους»), καθώς και τραγούδια άλλων συνθετών όπως του Μ. Χατζηδάκι, του Χ. Λεοντή, του Γ. Μαρκόπουλου, αποσπάσματα από «Τα Βυζαντινά Πάθη» του Μ. Αδάμη.

2η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η «1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας», σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί, από την Πέμπτη 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου, η «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας» .
Φιλοδοξούμε φέτος η Έκθεση να καταστεί αρτιότερη στο επίπεδο των υποδομών και μεγαλύτερης εμβέλειας στο επίπεδο της εκπροσώπησης των επιχειρήσεων της περιοχής μας.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνούν, με το Γραφείο Επιχειρηματικής Δράσης στα τηλέφωνα 2631022129, και 6942464866.

Δωρεάν σεμινάρια για βιολογικές καλλιέργειες στο Νεοχώρι και στην Κατοχή




Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο συνδιοργανώνουν σύντομα σεμινάρια κατάρτισης με τα ακόλουθα θέματα: 


-         Γενικές αρχές βιολογικής γεωργίας
-         Βιολογική καλλιέργεια ελιάς
-         Βιολογική καλλιέργεια αμπελιού

Τα σεμινάρια γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάδοση και Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων προηγούμενων Αγροτικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων» (Re-Agro), που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Project number: 511511-LLP-1-2010-1-BG-KA4-KA4MP). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.re-agro.eu

 


Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Αυτοτελές Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης
Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής
Νεοχώρι
Τηλ: 2632360013 (κα. Φραγκαναστάση)

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής έως την 27.06.2012 και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο sag@bhc.gr ή να επικοινωνήσουν κατ’ ευθείαν με το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής στο Νεοχώρι (υπεύθυνη: κα Φραγκαναστάση).
Τα σεμινάρια γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάδοση και Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων προηγούμενων Αγροτικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων» (Re-Agro), που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Project number: 511511-LLP-1-2010-1-BG-KA4-KA4MP). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.re-agro.eu

Μέσος φόρος 1.453 ευρώ στα εκκαθαριστικά

Mέσος φόρος 1.453 ευρώ προκύπτει για τους δύο στους τρεις φορολογούμενους από τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που απέστειλε η εφορία, καθώς σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο η έκτακτη εισφορά όσο και το τέλος επιτηδεύματος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ήδη αποστείλει τα πρώτα 900.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, στα οποία περιλαμβάνονται εκτός από το φόρο εισοδήματος και η έκτακτη εισφορά όπως και το τέλος επιτηδεύματος, αν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία.
Ειδικότερα, τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα αποτελούνται από:

596.000 χρεωστικά σημειώματα από τα οποία προκύπτει οφειλόμενος φόρος 866 εκατ. ευρώ.

Ο μέσος φόρος ανέρχεται σε 1.453 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί σε έως τρεις δόσεις.

80.000 εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά με τους επιστρεφόμενους φόρους στα 46 εκατ. ευρώ.


Τέλος, 224.000 εκκαθαριστικά είναι μηδενικά.

Αντικαταθλιπτικό επίθεμα... ύπνου

Αντικαταθλιπτικό επίθεμα... ύπνου
Το επίθεμα τοποθετείται στο μέτωπο κατά τον νυχτερινό ύπνο και ενεργοποιεί το τρίδυμο νεύρο του εγκεφάλου

Ένα αντικαταθλιπτικό επίθεμα το οποίο δρα κατά τη διάρκεια του ύπνου ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες. Η μικρή συσκευή, που ονομάζεται Neurosigma και τοποθετείται στο μέτωπο, χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς παλμούς προκειμένου να ενεργοποιήσει το τρίδυμο νεύρο της κεφαλής. Το νεύρο αυτό, το οποίο βρίσκεται πίσω από το μέτωπο, οδηγεί σε περιοχές του εγκεφάλου οι οποίες συνδέονται με τη διάθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί χαρακτηρίζουν το τρίδυμο νεύρο ως «θύρα USB του εγκεφάλου».
Η συσκευή των αμερικανών ειδικών η οποία περιέχει ηλεκτρόδια συνδέεται μέσω δύο καλωδίων με μια μικρή ηλεκτρική γεννήτρια η οποία έχει μέγεθος αντίστοιχο με εκείνο ενός κινητού τηλεφώνου και μπορεί να φορεθεί γύρω από τη μέση.

19 Ιουν 2012

Aυτοί φημολογείται ότι θα είναι οι υπουργοί της Κυβέρνησης

Με τον Α. Σαμαρά πιθανότερο για τη θέση του πρωθυπουργού, σήμερα θα οριστικοποιηθεί το σχήμα των αντιπροέδρων με τον Ευαγ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη και πιθανότατα τον Δ. Αβραμόπουλο ή τον Στ. Δήμα να αναλαμβάνουν από τη θέση αυτή τον συντονισμό κυβερνητικών τομέων.

Τα υπουργεία οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι είναι αυτά που έχουν συζητηθεί περισσότερο, με πολλά ονόματα να έχουν πέσει στο τραπέζι.

Έτσι ακούγονται τα ονόματα του Στ. Δήμα, του Φ. Σαχινίδη, του υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Τουρκολιά, του κ. Μουρμούρα αλλά και των κκ Σταϊκούρα και Μηταράκη, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί και το όνομα του υπηρεσιακού υπουργού κ. Ζανιά.

Το όνομα του κ. Στουρνάρα και του κ. Χατζηδάκη ακούγονται για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η εγχείρηση πέτυχε. Ο ασθενής;

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Η Ελλάδα λοιπόν θα έχει κυβέρνηση. Αν τυχόν σας διαφεύγει τι κυβέρνηση θα είναι, θα το αντιληφθείτε μόλις θα ξαναδείτε στη Βουλή την γνώριμη φυσιογνωμία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μάκη Γιακουμάτου. Μόλις θα ξανακούσετε την τσιριχτή φωνή της Κατερίνας Παπακώστα και το τρίξιμο των εδράνων από το πολιτικό βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Θα έχουμε μια κυβέρνηση από αυτές που είχαμε. Ανακουφιστικό, όπως γράφουν σήμερα τα ξένα δίκτυα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Πώς θα λειτουργήσει μια συνηθισμένη κυβέρνηση σε μια ασυνήθιστη πραγματικότητα;
Αν αθροίσεις τα ποσοστά της νέας συγκυβέρνησης, είναι εύκολο να διακρίνεις πως έχει την πολιτική νομιμοποίηση. Και πλειοψηφία έχει και από δημοκρατικές εκλογές βγήκε.

“Ειδικού σκοπού” σημαίνει, τρεις (;) μνημονιακοί ενωμένοι

Θέμης Τζήμας 
Από σήμερα λοιπόν ενεργοποιείται το σχέδιο του κατεστημένου που ανεστάλη μετά τις εκλογές της 6ης Μάη: η επανάληψη της συγκρότησης μιας συγκυβέρνησης τύπου Παπαδήμου. Συναυτουργοί και πάλι η ΝΔ και το κόμμα Βενιζέλου- που αν επιβεβαιωθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θα σταματήσει τον περαιτέρω διασυρμό του ονόματος ΠΑΣΟΚ, αλλάζοντας τίτλο και σύμβολα, προς απόγνωση βεβαίως, των κομματικών ψευτοπατριωτών της παρηκμασμένης γραφειοκρατίας. “Τσόντα” στη θέση του Καρατζαφέρη, κατά πάσα πιθανότητα, η Δημοκρατική Αριστερά, που με την ευμενή της τάση ή και τη συμμετοχή της στο σχέδιο κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου, δίδει νόημα στην ύπαρξή της.
Το σενάριο συγκυβέρνησης τύπου “Παπαδήμου 2” δεν υλοποιήθηκε μετά την 6η Μάη, όχι φυσικά γιατί υπήρξε η οποιαδήποτε αλλαγή στάσης των ηγεσιών ΝΔ και φερομένου ως ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος.

Νέα κυβέρνηση του μνημονίου

Από το "Έθνος" 18/6/2012

 

Γιώργος Δελαστίκ

Το τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών δεν ήταν γνωστό όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές. Ήταν όμως βέβαιο ότι η ΝΔ κέρδιζε με γύρω στις δύο εκατοστιαίες μονάδες διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ -άρα με διαφορά μεγαλύτερη του αναμενομένου- και με ένα ποσοστό που αναμενόταν να κυμανθεί γύρω στο 30%.

Το ΠΑΣΟΚ είχε υποστεί και νέα μείωση κατά περίπου μία εκατοστιαία μονάδα πέφτοντας γύρω στο 12%, αποφεύγοντας την ολοκληρωτική συντριβή του.

Το σημαντικό είναι ότι η ΝΔ με περίπου 130 έδρες και το ΠΑΣΟΚ με άνω των 30 (έναντι των 41 που είχε πάρει στις 6 Μαΐου) έχουν πλέον άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με γύρω στις 160 έδρες.

18 Ιουν 2012

Πώς κατανέμονται οι έδρες, ποιοι εκλέγονται

Κορυφαία στελέχη των κομμάτων έμειναν εκτός Βουλής σύμφωνα με το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Ανάμεσα τους η Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ) που δεν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας καθώς το ΠΑΣΟΚ εκλέγει μόνο τον Πύρρο Δήμα που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Μετά από πολλά χρόνια εκτός Βουλής μένει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που δεν εξελέγη στο Λασίθι. Εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Λιντζέρης στη Β΄Πειραιώς. Στην Α΄Αθηνών δεν κατάφερε να εκλεγεί ο υποψήφιος με τη ΝΔ Θανάσης Πλεύρης. Δύο έδρες έχασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Β΄Αθήνας και αν ο Πάνος Καμμένος δεν επιλέξει την έδρα του Έβρου τότε ίσως βρεθεί εκτός Βουλής ο Γιάννης Μανώλης. Εκτός έμεινε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Χρήστος Ζώης στη Λάρισα και ο Δημήτρης Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία.

Εκλογές 2012: Τί άλλαξε από τον Μάιο, στον Ιούνιο

Σημαντικά αυξημένα ποσοστά παρουσιάζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Μαΐου, ενώ στη Βουλή εισήλθαν τα ίδια επτά κόμματα, αλλά με διαφορετική σειρά, καθώς το ΚΚΕ υπέστη σημαντικές απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα, στις χθεσινές εκλογές η ΝΔ έλαβε ποσοστό 29,66% και 129 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,89% και 71 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 12,28% και 33 έδρες, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» 7,51% και 20 έδρες, η Χρυσή Αυγή 6,92%, και 18 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά 6,25%και 17 έδρες και το ΚΚΕ με 4,50% και 12 έδρες.
Τα αντίστοιχα ποσοστά στις εκλογές του Μαΐου ήταν ΝΔ 18,85 με 108 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 16,78 % με 52 έδρες, ΠΑΣΟΚ 13,18% με 41 έδρες, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,61% με 33 έδρες, ΚΚΕ 8,48% με 26 έδρες, Χρυσή Αυγή 6,97 % με 21 έδρες και ΔΗΜΑΡ 6,11% με 19 έδρες.

17 Ιουν 2012

Κυβέρνηση σχηματίζεται, αλλά μπορεί να κυβερνήσει;

Όσο έξω και να πέσουν τα exit polls το βράδυ αργά θα ξέρουμε τον «νικητή», αλλά είναι μάλλον αμφίβολο αν θα ξέρουμε τον... νικημένο.

Με τα προσωρινά στοιχεία είναι προφανές ότι η προίκα των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και η συνεργασία με το τρίτο ή το τέταρτο κόμμα, επιτρέπουν τον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης με περισσότερους από 155 - 160 βουλευτές.

Ή ακόμα και με περισσότερους από 180 βουλευτές αν η κυβέρνηση είναι τρικομματική.

Δηλαδή μια επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση.

Το ερώτημα όμως είναι αν με όλα όσα έχουν μεσολαβήσει και με την «μετωπική» αντιπαράθεση του διδύμου των δύο πρώτων κομμάτων, αυτή η κυβέρνηση θα μπορεί να κυβερνήσει.

Εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ στη Λαμία φέρεται να άλλαζε ψηφοδέλτια


Μέσα στο εκλογικό τμήμα στη Λαμία κρατείται περισσότερο από μία ώρα μία εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ, η οποία φέρεται να άλλαζε ψηφοδέλτια την ώρα της διαλογής τους.
Πρόκειται για το 128ο εκλογικό τμήμα στη Λαμία, στην περιοχή Γαλανέικων, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλογικός αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισε αυτές τις κινήσεις, τις κατήγγειλε στη δικαστική αντιπρόσωπο και αμέσως διατάχθηκε η κράτησή της.
Στο εκλογικό κέντρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, όπου συνεχίζεται η κράτησή της και αναμένουν εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Στο εκλογικό τμήμα βρέθηκαν στελέχη όλων των άλλων κομμάτων και όπως περιγράφουν η εκλογική αντιπρόσωπος «άλλαζε ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων με ψηφοδέλτια της ΝΔ που είχε στην τσέπη της», ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις τους η ίδια παραδέχτηκε τις συγκεκριμένες κινήσεις.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More