Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

26 Νοε 2011

Το διάβασμα με τους γονείς φαίνεται ότι βελτιώνει τις σχολικές επιδόσεις…


mother-kid Τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν οι γονείς στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών αναδεικνύουν στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τα οποία επεξεργάστηκαν ειδικοί του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης μαθητών του οργανισμού (PISA).
Σύμφωνα με μια έκθεση οι μαθητές που διάβαζαν με τους γονείς τους στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου στατιστικά εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις στα 15 τους χρόνια, συγκριτικά με τους μαθητές που ξεκίνησαν τη μαθητική τους ζωή με λίγη ή καθόλου βοήθεια από τους γονείς.

Αυτό μάλιστα ισχύει ανεξάρτητα με το οικονομικό επίπεδο ή το κοινωνικό υπόβαθρο της οικογένειας.

Το "καμπανάκι" κρούουν επιστήμονες για τα κορίτσια που ντύνονται προκλητικά και βάφονται έντονα

Την ανησυχία τους εκφράζουν επιστήμονες για τα κορίτσια που σε ακατάλληλη ηλικία ντύνονται sexy και βάφονται όπως μια 30αρα. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες παρατηρείται το φαινόμενο όλο και περισσότερο νεαρά κορίτσια να ντύνονται προκλητικά και να βάφονται έντονα.

Ειδικοί ωστόσο κάνουν ενστάσεις και υποστηρίζουν πως οι γονείς αυτών των "παιδιών" είναι άτομα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος.

Όπως δήλωσε η γιατρός Helen Wright επικεφαλής της Girls’ Schools Association, κοπέλες που ντύνονται προκλητικά παρά τη νεαρή τους ηλικία είναι σημάδι μιας κοινωνίας της οποίας οι ηθικές αξίες έχουν διαβρωθεί.

25 Νοε 2011

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΛΥΠΑΣΤΕ

Έχουμε  χαθεί  στην  νεοφιλελεύθερη  μετάφραση  του  καπιταλισμού, των  τραπεζιτών , του  καταναλωτισμού ,όμως  αδυνατούσαμε  να  δούμε  που  οδηγούμαστε .
Ο μεγάλος  Λιβανέζος ποιητής  Xαλίλ  Γκιμπράν  (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του "ο Κήπος του Προφήτη" . 
To ποιημα εκδόθηκε το 1923 !!! ( λες και ..."προφητευε" για την Ελλαδα...του σημερα)
 Να ενα απόσπασμα :
"Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα  που δεν το ύφανε.

Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.

Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."

ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΕΗ


Έντρομη η συγκυβέρνηση του μνημονίου και των δανειστών μπροστά στο γενικότερο κοινωνικό ξεσηκωμό ενάντια στα δυσβάσταχτα χαράτσια, δε δίστασε να δείξει το αποκρουστικό, αντεργατικό και αντικοινωνικό της πρόσωπο, με τη βίαιη επέμβαση του  Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος και τη σύλληψη του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συνδικαλιστών αλλά και πολιτών που συμμετείχαν.
Η επιστροφή της χώρας σε αλήστου μνήμης εποχές, όπου ο κρατικός αυταρχισμός, η τρομοκράτηση και η απρόκλητη αστυνομική βία, ήταν το μέσο επιβολής των αντικοινωνικών πολιτικών, αποτελεί σήμερα μια μόνιμη και συνειδητή επιλογή της τρικομματικής Κυβέρνησης της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Όπως συνειδητή επιλογή είναι και η ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, με συλλήψεις και άσκηση τρομοκρατικών διώξεων ενάντια σε όλους όσους αντιστέκονται.

Χαράτσι στα ακίνητα: STOP στη διακοπή ρεύματος για 80 ημέρες

  Χαράτσι στα ακίνητα: STOP στη διακοπή ρεύματος για 80 ημέρεςΣτις 80 ημέρες κι όχι στις 40 θα κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν έχουν καταβάλει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ρεπορτάζ Κώστας Τσαχάκης.
Χρονικό περιθώριο επιπλέον 40 ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το “χαράτσι” στα ακίνητα πριν προχωρήσει η διακοπή ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους

Έτσι σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο που έχει έτοιμη το υπουργείο αυξάνονται σε 80 οι ημέρες που θα πρέπει να περάσουν από την ημέρα έκδοσης του λογαριασμού της ΔΕΗ (από 40 που προβλέπει ο νόμος) για να κοπεί το ρεύμα.
Παράλληλα στην ίδια εγκύκλιο ορίζεται πως οι καταναλωτές μπορούν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να υποβάλλουν στους Δήμους αιτήσεις για τη διόρθωση των λαθών αφού όμως πληρώσουν κανονικά τη δόση που έχει συμπεριληφθεί στους

24 Νοε 2011

Πρόγραμμα περισυλλογής και στείρωσης αδέσποτων σκύλων.



Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία Ελλάδας ξεκίνα πρόγραμμα περισυλλογής και στείρωσης των αδέσποτων σκύλων που υπάρχουν στην περιοχή.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να εξασφαλίσουν ότι, τα οικόσιτα ζώα συντροφιάς που τους ανήκουν, είναι κατάλληλα σημασμενα ή περιορισμένα στον ιδιωτικό τους χώρο, διότι οποιοδήποτε ζώο κυκλοφορεί χωρίς σήμανση ή συνοδεία θα περισυλλέγεται και θα εντάσσεται στο πρόγραμμα στείρωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής
Νικόλαος Χονδρός

Παρισινοί διάλογοι με τον Τσόμσκι

«Τα
 δικαιώματα είναι ανάλογα με την ισχύ του καθενός», λέει ο Τσόμσκι για 
Ισραήλ και Παλαιστίνιους. Ο αμερικανός γλωσσολόγος και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι βρέθηκε στο Παρίσι πρόσφατα και έδωσε αρκετές διαλέξεις, μία μεταξύ των οποίων έπειτα από πρόσκληση της «Monde diplomatique». Οι συζητήσεις που ακολούθησαν με το κοινό στις κατάμεστες αίθουσες έδωσαν τη δυνατότητα για πλούσια ανταλλαγή απόψεων πάνω στα ζητήματα της επικαιρότητας. Σήμερα παρουσιάζουμε μερικά αποσπάσματα από τις συζητήσεις αυτές.

«Τα δικαιώματα είναι ανάλογα με την ισχύ του καθενός», λέει ο Τσόμσκι για Ισραήλ και Παλαιστίνιους. «Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μοιάζει να καταργεί την ορθολογική ανάλυση της πολιτικής», υποστηρίζει ένας ακροατής. «Πόσο ορθολογική είναι η συμπεριφορά του Ισραήλ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Σκόρδο, το υπερφάρμακο!


Για πάρα πολλά χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Οι ενώσεις θείου και συγκεκριμένα η ουσία αλλισίνη, φαίνεται ότι είναι τα ενεργά συστατικά του σκόρδου. Τα διαθέσιμα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το σκόρδο χρησιμοποιείται για περίπου 5.000 χρόνια, ενώ για 3.000 χρόνια χρησιμοποιείται στην Κίνα στον τομέα της ιατρικής. Ιστορικά, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσει μια πλειάδα παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης, των μολύνσεων και των δηλητηριωδών δαγκωμάτων από τα φίδια.

Ο βολβός του σκόρδου χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς, αφού έχει υψηλή συγκέντρωση σε ενώσεις θείου, την αλιίνη και την αλιινάση, οι οποίες αποτελούν τις ενεργές ουσίες και δεν είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Όταν όμως το σκέλος του σκόρδου σπάσει, οι δύο αυτές ουσίες ενώνονται και δημιουργείται η αλλισίνη, η οποία και προσδίδει

23 Νοε 2011

Χ. Κλύνν: "Σαμαρά, μην υπογράφεις το θάνατο της Εθνικής μας αξιοπρέπειας"

"Μη βάζεις την υπογραφή σου στον ενταφιασμό της Ελλάδας και της Ελληνικής ιδέας" γράφει μεταξύ άλλων με καυστικότητα ο Χάρρυ Κλύνν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, προσπαθώντας να τον πείσει να μην βάλει την υπογραφή του πουθενά.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή, όπως ακριβώς τη δημοσίευσε στο προσωπικό του blog.


"Τα Ευρωκαθάρματα και τα ανδρείκελα των τοκογλύφων…ξεπέρασαν όλα τα όρια, επιδιώκοντας με πολιτικά ανεπίτρεπτο και ηθικά κατάπτυστο τρόπο την καταρράκωση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας.


Τα ξεκούδουνα της βρωμιάρας ΕΕ και του φασιστικού μορφώματος της Γερμανίας του Δ’ Ράιχ, με τα ναζιστικά κατάλοιπα Μέρκελ και Σόιμπλε, επιδιώκουν για μια ακόμη φορά να αλλάξουν ολοσχερώς τις πολιτικές και κοινωνικές δομές της Ευρώπης, βασισμένοι στη βρικολακιασμένη εθνοσοσιαλιστική έννοια του «ζωτικού χώρου», που τόσα δεινά συσσώρευσε στο παρελθόν στην ανθρωπότητα.


Ίδρυση και λειτουργιά Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την  Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής τους πολιτικής για την υποστήριξη και ενίσχυση των ασθενεστέρων κοινωνικών τάξεων του τοπικού πληθυσμού, προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο μας, μέσω του οποίου θα διατίθενται δωρεάν βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης σε άπορους δημότες του Δήμου μας.
Οι δικαιούχοι δημότες θα επιλέγονται από επιτροπή που θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη βάση ενός συνόλου συνδυαστικών κριτηρίων τα οποία περιγράφονται στην απόφαση και είναι τα εξής:
α) Απορία (ετήσιο εισόδημα με βάση την φορολογική δήλωση μικρότερο των 6.000€)
β) Οικογενειακή κατάσταση
γ) Περιουσιακή κατάσταση

22 Νοε 2011

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11/2011 ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Την Παρασκευή 25/11/2011 επισκέπτονται το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή του διευρυμένου Δήμου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης, έχει ως εξής:

Μεσολόγγι ώρα 12:00:    Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Δημαρχείο.
Μεσολόγγι ώρα 12:30:    Συνάντηση με την Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας, στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Αιτωλικό ώρα 13:30:    Συνάντηση με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού στα γραφεία του Φορέα.
Νεοχώρι ώρα 17:30:    Ομιλία – συζήτηση στο πρώην Δημαρχείο Οινιάδων με θέμα: «Κοινή Αγροτική Πολιτική – Εκτροπή Αχελώου – ένα διακομματικό και διαχρονικό έγκλημα».
Αιτωλικό ώρα 19:00:    Ομιλία – συζήτηση στο πρώην Δημαρχείο Αιτωλικού με θέμα: «Η κρίση στην Ευρωζώνη και οι εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου»
 

Τρικούπεια 2011


Ανακοίνωση της Α.Ε.Μ για τα επεισόδια στη Φιλιππιάδα!

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH
            Διαβάζοντας site και blogs της ευρύτερης περιοχής Φιλιππιάδος σχετικά με επεισόδια του αγώνα ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, τα οποία και αναπαρήχθησαν από αθλητικά site των Αθηνών, είμαστε υποχρεωμένοι, σεβόμενοι την ογδοντάχρονη ιστορία του σωματείου μας, αλλά και τους φιλάθλους μας, που μας ακολούθησαν στην πόλη της Φιλιππιάδος και να σας παραθέσουμε τις απόψεις του σωματείου μας και να διαψεύσουμε τους λεγόμενους «δημοσιογράφους» των τοπικών μέσων, οι οποίοι προφανώς ή ήταν σε άλλο γήπεδο ή είναι βασιλικότεροι του βασιλέως για την αγαπημένη τους ομάδα.
            1ο:  Κατά την άφιξη των οπαδών μας στο γήπεδο (2 λεωφορεία), ενώ από την Παρασκευή, είχε γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Προέδρου μας κ.Βισβίκη, μεταξύ των δύο προέδρων, ο Πρόεδρος του τοπικού σωματείου προκλητικά έχοντας συνοδεία μερικούς «φίλους» του, δημιούργησε επεισόδιο απαγορεύοντας την είσοδο σε μερικούς οπαδούς μας μικρής ηλικίας, οι οποίοι δεν είχαν την αξία του αντιτίμου, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου μας μαζί με υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης, οι οποίοι παρευρίσκονταν στο χώρο αυτό, του είπαν να τους αφήσουν να εισέλθουν και να πληρώσει η διοίκηση της ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, το αντίτιμο των εισιτηρίων αυτών.

Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι

Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι

Ολοι μας απολαμβάνουμε το ανεκτίμητο για την υγεία μας πρασινοκίτρινο υγρό, δώρο της μεσογειακής φύσης. Ποιά είναι όμως τα ευεργετικά συστατικά του λαδιού και τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να ενισχύσουμε την ευεργετική δράση τους; Ποιό λάδι είναι το «καλύτερο» και πώς να το μεταχειριστούμε; Πότε πρέπει να συνθλίβονται οι ελιές και τί συμβαίνει μέσα σε ένα ελαιοτριβείο; Τί προδίδουν οι ονομασίες των διαφόρων ειδών λαδιού στις συσκευασίες και πόσο βάζει κάθε φορά το... δαχτυλάκι της η Χημεία προκειμένου το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές; Αυτά και αρκετά ακόμη «μυστικά» του λαδιού μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες που ακολουθούν.
Μέσα στον Νοέμβριο αρχίζει η συγκομιδή του ελαιοκάρπου που πρέπει να πάρει όσο πιο γρήγορα γίνεται τον δρόμο για το ελαιοτριβείο. Θα είναι μια καλή χρονιά η εφετινή, λένε οι παραγωγοί και μένει να δούμε πώς θα φθάσει αυτό και στον καταναλωτή στην καλύτερη και υγιεινότερη μορφή.

Η τουριστική ανάδειξη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου μέσω της ΄΄ Philoxenia 2011 ΄΄

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia”, στοχεύοντας στην προβολή και στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής, στη δημιουργία νέων εμπορικών σχέσεων και στην προσέλκυση επενδυτών στον τομέα του τουρισμού. H έκθεση έλαβε χώρα από 18 έως  20 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo Palace.

            Η “Philoxenia” αποτελεί για 25 χρόνια την κορυφαία συνάντηση και το forum των επιχειρηματιών του τουριστικού χώρου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Με την έμπρακτη υποστήριξη πολλών επιχειρήσεων τουρισμού, φιλοξενίας, αναψυχής και εστίασης του δήμου και καλαίσθητο εκδοτικό υλικό, επιχειρήθηκε με επιτυχία η ένταξη της περιοχής μας στους προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ενώ δρομολογήθηκαν επαγγελματικές συμφωνίες και ευρύτερες συνεργασίες.
Ο όμορφα διαμορφωμένος χώρος του περιπτέρου που είχε στη διάθεση του ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αποτέλεσε τόπο συνάντησης αρκετών εγχώριων επιχειρηματιών του τουρισμού καθώς και διεθνών tour operator.

21 Νοε 2011

Σοβαρά επεισόδια από τους οπαδούς του Μεσολογγίου

Οι οπαδοί της ομάδας από το Μεσολόγγι αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ένθερμοι, προκαλώντας επεισόδια πριν και μετά τον αγώνα.
Χαρακτηριστικά λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης πολλοί από αυτούς θέλοντας να εισέλθουν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Φιλιππιάδας χωρίς εισιτήριο, έκαναν ''ντου'' στον έλεγχο εισιτηρίων , πετάγοντας καπνογόνα στα άτομα του Εθνικού Φιλιππιάδας που ήταν στον έλεγχο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Στη συνέχεια μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ''οπαδοί'' της ΑΕΜ σπάζοντας τα κιγκλιδώματα του σταδίου κατευθύνθηκαν στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, ρίχοντας πέτρες και ότι άλλο βρουν μπροστά τους στους φιλάθλους του Εθνικού Φιλιππιάδας αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα προκαλώντας κάποιες υλικές ζημιές. Μάλιστα, λόγω των επεισοδίων στον εξωτερικό χωρο, διεκόπη η διέλευση των οχημάτων στην Εθνική Οδό.

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ (β΄ μερος)

Επιστρέψτε στο α’ μέρος τού άρθρου
κάνοντας κλικ εδώ.

Σε μια μικρή αμερικανική πόλη, που ονομάζεται Tecumseh, στην πολιτεία Michigan, μια μελέτη πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο τού Michigan με επικεφαλής τον dr. Allen Nichols. Διαιτολόγοι ρώτησαν περισσότερα από 2000 άτομα με μεγάλη λεπτομέρεια τι είχαν φάει κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης περιόδου. Οι διαιτολόγοι ρώτησαν επίσης για τα συστατικά στα φαγητά, ανέλυσαν τις συνταγές των πιάτων που μαγειρεύτηκαν σπίτι και έκαναν σημαντική προσπάθεια να βρουν τι είδους λίπος χρησιμοποιήθηκε στην κουζίνα. Τελικά, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες – μια υψηλού, μια μεσαίου και μια χαμηλού επιπέδου ομάδα, σύμφωνα με τη χοληστερίνη τού αίματός τους.

Καμμιά διαφορά δεν βρέθηκε μεταξύ των ποσών κάθε φαγητού στις τρεις ομάδες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η ομάδα χαμηλής χοληστερίνης έφαγε τόση ποσότητα κορεσμένου λίπους όση και η ομάδα υψηλής χοληστερίνης (βιβλιογραφία, σημ. 20).

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ (;) Α ΜΕΡΟΣ.


Πανεπιστημιακές μελέτες αποδεικνύουν,
ότι η υψηλή χοληστερίνη δεν προκαλεί καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά,
αντιθέτως, είναι ευεργετική και προστατεύει τον οργανισμό

Οι διαφημιζόμενες τροφές
και τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
είναι αυτά, που προξενούν πολλές και τεράστιες βλάβες


  Δημόπουλος Μάριος

Χοληστερίνη. Μια λέξη, που στους περισσότερους είναι συνδεδεμένη με την καρδιοπάθεια. Σχεδόν όλοι θεωρείτε τη χοληστερίνη ως κάτι κακό, που θα πρέπει να τη μειώσετε με ειδική δίαιτα χαμηλή σε λίπη και χοληστερίνη και αν η δίαιτα δεν είναι αρκετή, ώστε να ρίξει τη χοληστερίνη, η φαρμακευτική αγωγή θεωρείται απαραίτητη.
Νέα «θαυματουργά» φάρμακα έχουν ανακαλυφθεί, τα οποία ρίχνουν τη χοληστερίνη, οι στατίνες, από τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν πολλά εκατομμύρια. Προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά και χωρίς χοληστερίνη πωλούνται στα supermarkets και οι περισσότεροι τα προτιμάτε, διότι πιστεύετε, ότι κάνουν καλό στην καρδιά σας. Αφού είναι χαμηλά σε λιπαρά και χωρίς χοληστερίνη, είναι καλά.  ...

«Σε δίχτυα συμφερόντων οι ιχθυοκαλλιέργειες»

ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 
ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 
«Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει;». Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου καταγγέλλουν ανοιχτά πλέον, σε ό,τι αφορά το ειδικό χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες, που επιτρέπει τη δημιουργία εγκαταστάσεων-μαμούθ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υποβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Η ιστορία παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ), Λουδοβίκος Βασενχόφεν, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, αλλά δεν έγινε δεκτή. Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφει ως πρώτος τη τάξει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά τη συνυπογράφει μάλιστα και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

20 Νοε 2011

Συζήτηση για την κρίση από την Α΄ΕΛΜΕ

                                    ΕΚΔΗΛΩΣΗ  / ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Η  Α΄  Ε.Λ.Μ.Ε  Αιτωλ/νιας  σε  συνεργασία  με το Νομαρχιακό  τμήμα  ΑΔΕΔΥ, διοργανώνει 
 την  Τετάρτη   23 Νοέμβρη  στις  6.30  το  απόγευμα   στο  Εργατικό Kέντρο  Ναυπακτίας και Δωρίδας,
 εκδήλωση  συζήτηση   με  Θέμα:
« Οικονομική  κρίση, δημόσιος  τομέας  και  εργασιακές  σχέσεις».
Ομιλητές θα  είναι οι  επιστημονικοί  συνεργάτες  του  Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ,
Απόστολος    Καψάλης   ( Εργατολόγος )   και
Πέτρος  Λινάρδος  Ρυλμόντ ( Οικονομολόγος ).

Η Ευρωζώνη σκοτώνει και τη δημοκρατία


Από το "Δρόμο" 12/11/2011

Η ευρωπαϊκή ελίτ επιτίθεται πλέον στο σκληρό πυρήνα της λαϊκής και κρατικής κυριαρχίας - Η παγκόσμια πανήγυρις για τη συγκυβέρνηση του αίσχους, οι εκλεκτοί της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ και το «Διευθυντήριο της Φρανκφούρτης»
Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Λίγα 24ωρα πριν βγει λευκός καπνός στο Καπιτώλιο και οι αγορές, μαζί με τις πολιτικές ηγεσίες του κόσμου, πανηγυρίσουν την υπό Λουκά Παπαδήμο συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.–ΛΑΟΣ (και λοιπών προθύμων που θα τη στηρίξουν), μια άσχετη εκ πρώτης όψεως είδηση μου κίνησε την προσοχή. Σε δημοπρασία του οίκου Christies σημειώθηκε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ. Πίνακας του «ιδρυτή» της ποπ αρτ, Ρόι Λιχτεντστάιν, πουλήθηκε έναντι 43 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην ίδια δημοπρασία μερικές ακόμη δεκάδες εκατομμύρια δόθηκαν για πίνακες του Γουόρχολ.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More