Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

8 Σεπ 2012

Ιζαμπέλ Αλιέντε: Μια ζωή μυθιστόρημα

H Ιζαμπέλ Αλιέντε, η Χιλιανή συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων, θεατρικών έργων αλλά και παιδικών βιβλίων έχει γνωρίσει διεθνή αναγνώριση ως συγγραφέας αποτελώντας σήμερα ένα ζωντανό μύθο της λογοτεχνίας.

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1942 στη Λίμα του Περού. Ο πατέρας της Tomas ήταν εκπρόσωπος της Χιλιανής κυβέρνησης ενώ χώρισε με την μητέρα της Francisca όταν η συγγραφέας ήταν μόλις τριών ετών. Μετά το διαζύγιο, η Αλιέντε μαζί με την μητέρα της μετακόμισαν στο σπίτι των παππούδων της στο Santiago όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Η γιαγιά της που αγαπούσε την αστρολογία αλλά ασχολιόταν και με το να διαβάζει τη μοίρα επηρέασε βαθύτατα την παιδική ακόμα φαντασία της, ενώ παράλληλα τα πολλά βιβλία που κατέκλυζαν το σπίτι άνοιξαν τους δρόμους γραφής της καθώς ήταν ελεύθερη να διαβάζει χωρίς έλεγχο ότι και αν έπεφτε στα χέρια της.


Ρε μας κοροϊδεύετε για την μαρίνα;


Δήλωση του πρόεδρου του λιμενικού ταμείου για την μαρίνα.
 


Ακούμε τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου να αναλύει τα γεγονότα σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Αυτή τη στιγμή που ο ελληνικός λαός περνάει τόσο δύσκολα δεν γίνετε να ακούει αναλύσεις του τύπου ότι πρέπει να περιμένει και άλλο. Τι να περιμένουμε κύριε Παπαδόπουλε; Αναλύετε τα γεγονότα λες και ξαφνικά ανακατευθήκατε με την μαρίνα, λες και ανήκετε σε κανένα καπιταλιστικό κόμμα, τόσα χρόνια ως εκπρόσωπος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου δεν ξέρατε ότι η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει δώσει ούτε την εγγύηση; Δεν ξέρατε ότι έχει πρόβλημα με τους εργαζομένους; Δεν ξέρατε ότι λειτουργεί παράνομα; Περιμένατε μετά από πιέσεις (όπως λέτε) το υπουργείο να σας πει ότι είναι έκπτωτοι, έσεις τι κάνατε; Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, τουλάχιστον μην είστε απαθέστατος! Όχι τίποτα άλλο, αλλά ακούγετε (ετοιμάζετε το έδαφος) ότι θα έχουμε και υποψηφιότητα για το δήμο. Δεν θέλουμε άλλον αριστερό τύπου Κατσούλη!  Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει, χρειάζεται ανθρώπους που θα διαχειριστούν την περιουσία του σωστά, όχι ανθρώπους δήθεν επαναστάτες!

7 Σεπ 2012

Η ανεργία θα αγγίξει το 30% το 2013, ποσοστά όπως τη δεκαετία του 1960

Σε ποσοστό-ρεκόρ που θα αγγίξει το 30% το 2013 θα ανέλθει η ανεργία στη χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία η οποία παρουσιάζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη - στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργατικών συνδικάτων -, με την ύφεση στο -5% έως -6% και τις προωθούμενες περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ, η στατιστική ανεργία το 2013 θα ανέλθει στο 28%-29% (1.400.000 άτομα). Κατά το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ η πραγματική ανεργία (αν υπολογιστούν οι υποαπασχολούμενοι, οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας κ.λπ.) θα ξεπεράσει το 34%, ποσοστό που μας γυρίζει πίσω στα επίπεδα του 1960, όταν οι Ελληνες έφευγαν μετανάστες. Παράλληλα υπολειπόμαστε κατά 674.000 θέσεις εργασίας σε σχέση με την απασχόληση του 2008. Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια έκθεση:
n Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς έχουν απορροφήσει σχεδόν το 80% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, λόγω της κατάρρευσης των εσόδων, με αποτέλεσμα να πληρώνουν κάθε μήνα τις συντάξεις με εσωτερικό δανεισμό

"Η Ελλάδα απειλείται με καταστροφική οπισθοδρόμηση από τα μέτρα της τρόικας"

Για καταστροφική οπισθοδρόμηση που θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω στις δεκαετίες του 1950 και 1960, αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της τρόικα, προειδοποίησε ο διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σουλμάιστερ, μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση μαζί με τον Αυστριακό σκηνοθέτη, Φάμπιαν Έντερ, δημιουργό της πολυσυζητημένης ταινίας-ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα ανθεί». 

Όπως ανέφερε ο κ. Σουλμάιστερ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΜΠΕ στη Βιέννη, όλες αυτές οι «συνταγές» αντιβαίνουν στην οικονομική πραγματικότητα, επιτείνουν μαζικά την κρίση, προκαλούν τεράστια αύξηση της ανεργίας, χωρίς βέβαια και σε καμιά περίπτωση η προτεινόμενη αύξηση του χρόνου εργασίας να συνεπάγεται αύξηση του ΑΕΠ. 

Κατά την άποψή του, η βαθύτατη κρίση δεν είναι ελληνική αλλά είναι κρίση του οικονομικού μας συστήματος, είναι μια κρίση στα μυαλά της οικονομικο-επιστημονικής «ελίτ», της ίδιας που πριν από 40 χρόνια διατεινόταν πως θα πρέπει να απελευθερωθούν οι αγορές, κάτι που οδήγησε ανθρώπους και επιχειρήσεις σε οικονομικές «αλχημίες» για να αποκτήσουν πολλά χρήματα, προετοιμάζοντας έτσι τη μεγάλη οικονομική κρίση. 

5 Σεπ 2012

Προ των πυλών η φορολογία στα αγροτεμάχια μη αγροτών

O φόρος θα επιβάλλεται και σε εκτάσεις που έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά αν αυτές δεν ανήκουν σε επαγγελματίες αγρότες.Τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των αγροτικών εκτάσεων που δεν ανήκουν στους κατ’ επάγγελμα αγρότες προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης και, πιο συγκεκριμένα, της ενοποίησης όλων των φόρων που επιβάλλονται στην ακίνητη περιουσία. Πρόκειται για μέτρο που, όπως είχαν αποκαλύψει σε παλαιότερα ρεπορτάζ τους η Agrenda και το Agronews, βρίσκεται στην ατζέντα του υπουργείου Οικονομικών από τα τέλη του 2011 και το οποίο φέρνει νέες επιβαρύνσεις για τους ιδιώτες και κατόχους γης που δεν είναι αγρότες, ωστόσο μακροπρόθεσμα μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των εκμεταλλεύσεων των πραγματικών καλλιεργητών.
O φόρος θα επιβάλλεται και σε εκτάσεις που έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά αν αυτές δεν ανήκουν σε επαγγελματίες αγρότες.
Πιο αναλυτικά, το σενάριο που «κερδίζει» πόντους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβλέπεθ την κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και του ειδικού τέλους ακινήτων στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ) και την συγχώνευσή τους σε έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.

Τέλος το κόλπο με τα μισακά αγροκτήματα

Αποφασισμένη να επαναφέρει στην τάξη τους μεγαλοϊδιοκτήτες αγροτικής γης ή αλλιώς τους «αγρότες του καναπέ», που ενώ δεν καλλιεργούν οι ίδιοι τα χωράφια τους, έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα και απολαμβάνουν μεγάλες ενισχύσεις, εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.
Αφορμή δίνει ο ορισμός του «ενεργού αγρότη», με βάση τον οποίο μπορούν να ξεχωρίσουν οι απλοί ιδιοκτήτες αγροτικής γης που με το γνωστό τρικ των μισακών, κατάφεραν αυτά τα χρόνια να υφαρπάξουν από τους πραγματικούς καλλιεργητές σημαντικά δικαιώματα. Το θέμα πλέον άνοιξε και ο «πόλεμος» ανάβει. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στο σαββατιάτικο φύλλο.
Ακόμα, μάθετε όλα όσα σας ενδιαφέρουν για τις εκ βάθρων αλλαγές στη φορολογία των αγροτών. Επί τάπητος τίθεται εντός των ημερών η νέα ευρεία φορολογική μεταρρύθμιση, με τους αγρότες να έχουν ξεχωριστή θέση στις αλλαγές που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΕΤΑ

Η χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία και στα νοικοκυριά

Με ένα αληθινό ρεσιτάλ καιροσκοπισμού, πολιτικής αγυρτείας, απίστευτης υποκρισίας και προκλητικού δοσιλογισμού, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός κ. Σαμαράς σε ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του την Πέμπτη 30/8 τα είπε όλα:

«…κλείνουμε το πακέτο περικοπής κρατικών δαπανών, όπως ξέρετε, κατά 11,5 δισεκατομμύρια, πράγμα που είναι συμβατική μας υποχρέωση. Μερικές- πολλές να πω καλύτερα- απ’ αυτές τις περικοπές είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε. Αλλά είναι και αναπόφευκτες. Γιατί χωρίς αυτές, η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σημείο μηδέν της αναξιοπιστίας και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ. Πράγμα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα. Πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών! Άλλο δεν αντέχει η Ελληνική Οικονομία. Και πρόκειται, για πρώτη φορά, για περικοπές που θα συνοδεύονται από άμεσα μέτρα και προϋποθέσεις ανάκαμψης. Όπως πάντοτε επιμέναμε… Γιατί αμέσως μετά, εφ’ όσον γίνει σαφές ότι η Ελλάδα πλέον τηρεί τα συμφωνηθέντα, θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου, που θα πάει στο σύνολό της σχεδόν στο εσωτερικό της χώρας. Πού;

Ερωτήσεις ενός εργάτη που διαβάζει

Ποιος έχτισε τη Θήβα την εφτάπυλη;
Στα βιβλία δε βρίσκεις παρά των βασιλιάδων τα ονόματα.
Oι βασιλιάδες κουβαλήσαν τ’ αγκωνάρια; 
Kαι τη χιλιοκαταστρεμμένη Bαβυλώνα –
ποιός την ξανάχτισε τόσες φορές; Σε τι χαμόσπιτα
της Λίμας της χρυσόλαμπρης ζούσαν οι οικοδόμοι; 
Tη νύχτα που το Σινικό Tείχος αποτελειώσαν,
πού πήγανε οι χτίστες; H μεγάλη Pώμη
είναι γεμάτη αψίδες θριάμβου. Ποιος τις έστησε;
Πάνω σε ποιούς θριαμβεύσανε οι Kαίσαρες; 
Tο Bυζάντιο το χιλιοτραγουδισμένο
μόνο παλάτια είχε για τους κατοίκους του;
Aκόμα και στη μυθική Aτλαντίδα,
τη νύχτα που τη ρούφηξε η θάλασσα,
τ’ αφεντικά βουλιάζοντας, μ’ ουρλιαχτά τους σκλάβους τους καλούσαν. 

O νεαρός Aλέξανδρος υπόταξε τις Iνδίες.
Mοναχός του;
O Kαίσαρας νίκησε τους Γαλάτες.
Δεν είχε ούτ’ ένα μάγειρα μαζί του;
O Φίλιππος της Iσπανίας έκλαψε όταν η Aρμάδα του βυθίστηκε.
Δεν έκλαψε, τάχα, άλλος κανένας;
O Mέγας Φρειδερίκος κέρδισε τον Eφτάχρονο τον Πόλεμο.
Ποιος άλλος τόνε κέρδισε; 

Kάθε σελίδα και μια νίκη.
Ποιος μαγείρεψε τα νικητήρια συμπόσια; 

Kάθε δέκα χρόνια κι ένας μεγάλος άντρας.
Ποιός πλήρωσε τα έξοδα; 
Πόσες και πόσες ιστορίες.
Πόσες και πόσες απορίες.
(1935)
Μπέρτολτ Μπρεχτ

4 Σεπ 2012

Εφιαλτικό θα είναι το φθινόπωρο για τον ελληνικό λαό

Ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού όχι μόνο έχει εξαντλήσει τις όποιες οικονομίες της ζωής του, αλλά στην κυριολεξία ακροβατεί καθημερινά ανάμεσα στην επιβίωσή του και την απόλυτη καταστροφή. Τα περιθώρια αντοχής των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί και ο περισσότερος κόσμος προσπαθεί να εξασφλίσει τα προς το ζην μέσα σε μια εφιαλτική καθημερινότητα που δεν αφήνει απολύτως κανένα περιθώριο ελπίδας και αισιοδοξίας.
Το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι ζοφερό για τον ελληνικό λαό, με τους τοκογλύφους να είναι αδίστακτοι, υποκριτές και αποφασισμένοι να ισοπεδώσουν στην κυριολεξία έναν ολόκληρο λαό. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν κριθεί όλα για την τύχη της χώρας μας. Ο εφιάλτης επέστρεψε ήδη και ή θα ικανοποιηθούν οι ορέξεις των αισχρών τοκογλύφων που χρεώνουν ασύστολα τον ελληνικό λαό και υφαρπάζουν την περιουσία, τον ιδρώτα του, την στοιχειώδη αξιοπρέπειά του, για να πάρουμε παράταση που θα εξυπηρετήσει τα σχέδια και τις δουλειές του

Ανταγωνισμός παντού: Ο θαυμαστός νέος κόσμος του κεφαλαίου

Συντάκτης: Γιάννης Μηλιός
Γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανές ότι η πολιτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη «δημοσιονομική διάσωση της χώρας», αλλά στοχεύει στην αλλαγή των κοινωνικών σχέσεων του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού. Η ταξική επίθεση που προσπαθεί να υλοποιήσει αυτή την αλλαγή υπερκαθορίζεται από το διεθνές πλαίσιο, είναι μέρος μιας προσπάθειας για να αναδιαρθρωθούν ταυτόχρονα και προς την ίδια κατεύθυνση πολλοί κοινωνικοί σχηματισμοί. Καθώς η Ισπανία αλλά πολύ σύντομα και η Ιταλία γίνονται «μνημονιακές χώρες» και η συνέχιση αυτής της πολιτικής οδηγεί μαθηματικά στα Μνημόνια τη Γαλλία (και ακόμη και την ίδια τη Γερμανία), γίνεται φανερό ότι υπερισχύει το στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ των αστικών τάξεων για περισσότερο και βαθύτερο νεοφιλελευθερισμό παντού, σε σχέση με το υπαρκτό στοιχείο του ανταγωνισμού μεταξύ των κρατών για τη θέση τους στη διεθνή ιεραρχία.

Μείωση των διδάκτρων από τα φροντιστήρια λόγω κρίσης


Στην απόφαση να μειώσουν τα δίδακτρα ως και 15% για τα φροντιστηριακά μαθήματα προχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής. Επισημαίνεται ότι είναι η 2η μείωση αφού και το σχολικό έτος 2011 – 2012, οι μειώσεις άγγιξαν το 20%.
Πάντως, η πτώση στον αριθμό των μαθητών που παρακολουθούν φροντιστήριο υπολογίζεται στο 10% – 20% και η μεγαλύτερη διαρροή μαθητών παρατηρείται στην Α Λυκείου, μικρότερη στη Β Λυκείου, και σχεδόν καθόλου στη Γ Λυκείου, αφού είναι χρονιά-σταθμός λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων. Στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 2.500 φροντιστήρια με τα 750 να βρίσκονται στην Αθήνα, με 150.000 μαθητές κάθε χρόνο και περίπου 20.000 εκπαιδευτικούς.

3 Σεπ 2012

ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΣ, ΞΕΥΤΙΛΕΣ...

...ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ "ΠΡΑΜΑΤΕΙΑ" ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΑΤΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΞΕΚΩΛΑ...


Έβγαλαν τον Αθανάσιο Διάκο σουβλατζή, κερατά και δολοφόνο!

Σχεδόν 200 χρόνια από το μαρτυρικό του θάνατο στην Αλαμάνα, ο Αθανάσιος Διάκος "επιστρέφει" με την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου και προκαλεί θυελλώδεις αντιδράσεις για τον τρόπο που παρουσιάζει τον ήρωα της Επανάστασης.Κιτσοπούλου με τίτλο "Αθανάσιος Διάκος - Η επιστροφή" που παρουσιάζει τον ήρωα της επανάστασης ως ένα ζηλιάρη σύζυγο που σκοτώνει την έγκυο γυναίκα του όταν αυτή τον απατά με έναν Κούρδο παράνομο μετανάστη...

Ετοιμάζουν ένα νέο «αντιμνημονιακό» ξεπούλημα του λαού…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Σε «εξέγερση του λαού» κάλεσε ο κ. Καμμένος και δακρύσαμε από συγκίνηση. Οι ηρωικές στιγμές του έθνους πέρασαν με ταχύτητα από τα μάτια της φαντασίας μας, έως ότου συνειδητοποιήσαμε ότι πρόκειται για μια ακόμη κοινοβουλευτική μπαρούφα. Θα τα «βρούμε στο πεζοδρόμιο» βγήκαν να πουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω αν το λένε ακόμη, ή στάλθηκαν τάχιστα για ευχέλαιο και προσευχή στου Θείου Παπαδημούλη. Πάντως κάτι μου λέει ότι τέτοιες εκκλήσεις θα ακούμε όλο και πιο συχνά.

Όσο το θερμόμετρο της κοινωνίας θα ανεβάζει βαθμούς και θα πλησιάζει σε σημείο βρασμού, τόσο περισσότερο θα ακούμε ανέξοδες εκκλήσεις για αγώνες, κινητοποιήσεις, αντεπιθέσεις, εξεγέρσεις, ακόμη και επαναστάσεις. Από ποιους; Από τους ίδιους που δυο χρόνια τώρα θα μπορούσαν να βάλουν φραγμό στην επιβολή των μνημονίων, αλλά προτίμησαν την ήσυχη, νομοταγή αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο. Με το αζημίωτο βέβαια. Για να θυμηθούμε: Αν στις 6 Μαίου 2010 είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση από το κοινοβούλιο, έστω τα δυο κόμματα της αριστεράς και ενώνονταν με τον κόσμο στο πεζοδρόμιο, μπορεί να μην γίνονταν εκλογές,

Ας μην βγάζει την "ουρά του" ο ΣΥΡΙΖΑ


Του Γιώργου Κράλογλου

Είναι φρόνιμο να αντιληφθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το επαναλαμβανόμενο σύνθημα-κλισέ "εμείς δεν κυβερνήσαμε και άρα δεν συμμετείχαμε στην κρίση που έφερε ο δικομματισμός" δεν πείθει πλέον τους γνωρίζοντες, αλλά μόνο έφηβους, και  πρωτοετείς αριστερούς φοιτητές, μαζί ίσως και με κάποιους φανατικούς "εμπόρους" αριστερίστικων ιδεών.

Εάν εξαιρέσουμε τους νεαρούς αριστερούς ψηφοφόρους και τους "επαγγελματίες" αριστερούς που, ως κομματικός στρατός, εγκατέλειψαν (για λόγους ιδιοτέλειας) το ΠΑΣΟΚ και (προσωρινά) εγκαταστάθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουμε πολύ καλά την πολύμορφη συμμετοχή και των αριστερών μορφωμάτων (που μετεξελίχθηκαν σε ΣΥΡΙΖΑ) στην κατάντια της "σοβιετικής" Ελλάδας της μεταπολίτευσης  ανεξαρτήτως του ποιος την κυβέρνησε από το 1974 μέχρι σήμερα. 

2 Σεπ 2012

Η απάντηση του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου στην ανακοίνωση περί απαξίωσης της ομάδας πόλο.



           Απάντηση-ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου το 2006 και η τωρινοί διοικούντες, βρήκαν μια διαλυμένη ομάδα πόλο με μέσο όρο ηλικίας τα 45 χρόνια, χωρίς καμία εγκατάσταση και ένα φθαρμένο ντοσιέ το οποίο περιελάμβανε όλη την γραφειοκρατία του ομίλου. Οι τωρινοί διοικούντες από το ταμείο του ομίλου πλήρωσαν τρία πρωταθλήματα της τελευταίας κατηγορία Υδατοσφαίρισης σε Ιτέα, Πρέβεζα και Ιωάννινα.
 Ανέπτυξαν το κανοε-καγιάκ ήρεμων νερών, ένα ανερχόμενο άθλημα και για τρίτη συνεχή χρονιά διοργάνωσαν το πανελλήνιο πρωτάθλημα κανοε-καγιάκ.
 Μάλιστα φέτος συμπεριέλαβαν και γαιτοδρομία αναδεικνύοντας έτσι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής (φυσικό περιβάλλον-παραδοσιακά σκάφη) με σοβαρές πιθανότητες να καθιερωθεί ως τοπικό δρώμενο, ήδη υιοθετήθηκε και από την ομοσπονδία κανόε-καγιάκ.
  Πλήρωσαν οι τωρινοί διοικούντες για την υπόθεση κολύμβηση στο πρώην κολυμβητήριο Πρεμέτη τουλάχιστον 25,000 ευρώ που ακόμα αποτελούν μαύρη τρύπα για τον όμιλο. Οι τωρινοί διοικούντες δημιούργησαν αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις στο λιμάνι και στην Κλείσοβα και ανέπτυξαν επιπλέον και την ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης ενώ στα σκαριά βρίσκεται η δραστηριότητα optimist. Το φετινό καλοκαίρι ο όμιλος λειτούργησε  σχολή κολύμβησης στην Τουρλίδα Μεσολογγίου στην όποια συμμετέχουν πλέον των 50 παιδιών. Με εξειδικευμένο γυμναστή στην κολύμβηση τον κ. Διαμαντόπουλο Δημήτρη και ναυαγοσώστη τον κ. Ανδρέα Πρεμέτη με τον οποίο συμφωνήθηκε  η δημιουργία ομάδος water polo, φυσικά με νέους αθλητές.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More