Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

24 Δεκ 2011

Ψήφισμα Α' ΕΛΜΕ για τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.



Ψήφισμα
Στην 50η μέρα έχει μπει ο συγκλονιστικός απεργιακός αγώνας όλων των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία Α.Ε. Ένας αγώνας πολύμορφος και αποφασιστικός.
Γνωρίζουμε ότι παλεύετε για την αξιοπρέπειά σας, αρνούμενοι να επιστρέψετε στα καμίνια σαν υποαπασχολούμενοι των 500 Ευρώ, και είναι τεράστια η σημασία του αγώνα και της τελικής σας νίκης για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Γιατί η απεργία σας είναι αγώνας όλων μας ενάντια στα μνημονιακά μέτρα μιας κυβέρνησης που δεν διαθέτει την έγκριση του ελληνικού λαού.
Είμαστε ενάντια στις πολιτικές που προωθούν εκβιασμούς για τις θέσεις εργασίας, εφαρμογή 5ωρου και ελαστικών σχέσεων εργασίας, ωρομίσθιο και απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η A’ Ε.Λ.Μ.Ε Αιτωλ/νιας συμμερίζεται τις θέσεις σας και στέκεται αλλυλέγγυη στο δίκαιο αγώνα σας. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία όλης της χώρας να σας συμπαρασταθούν με κάθε δυνατό τρόπο και να δώσουν τη μάχη στο πλευρό σας.

23 Δεκ 2011

Το 2011 των διαδηλώσεων σε φωτογραφίες

Ένα υπέροχο φωτογραφικό αφιέρωμα των  διαδηλώσεων  του 2011 έκανε η Elissa Curtis μέσα από τη ιστοσελίδα του The New Yorker. Με τίτλο 2011: Δώδεκα μήνες διαδηλώσεις η δημοσιογράφος μας θυμίζει ότι όλα ξεκίνησαν στην Τυνησία από την αυτοκτονία του Mohamed Bouazizi, φτωχού οπωροπώλη, στην πόλη Sidi Bouzid ο οποίος διαμαρτυρόταν για την έλλειψη ευκαιριών από το καθεστώς Μπεν Αλί.
Με αφορμή το νεαρό Τυνήσιο άνθρωποι από όλο το κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.
Το κύμα της δυσαρέσκειας εξαπλώθηκε από την Τυνησία στην Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη. Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα του μνημονίου και την Ισπανία της ανεργίας. Πέρασε από την Νέα Υόρκη και τις μεγαλύτερες πόλεις των Η.Π.Α και κατέλυσε στην Ρωσία.
Ιανουάριος: Τυνησία. Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Μετά από είκοσι τρία χρόνια της εξουσίας, ο  Zine el-Abidine Ben Ali εγκαταλείπει τη χώρα στις 14 Ιανουαρίου.  Η Τυνησία έγινε η σπίθα που πυροδότησε την  φλόγα της εξέγερσης σε όλο τον αραβικό κόσμο.

22 Δεκ 2011

Στρατιές Ελλήνων μεταναστών σε Γερμανία και Αυστραλία

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο σε χώρες του εξωτερικού.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis, η Γερμανία γίνεται και πάλι χώρα Ελλήνων μεταναστών καθώς η αύξηση της μετανάστευσης που καταγράφηκε εκεί το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν αλματώδης.
Ειδικότερα, περίπου 435.000 άνθρωποι προερχόμενοι από το εξωτερικό εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011 -αριθμός αυξημένος κατά 19% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.
Την ίδια στιγμή ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι εγκατέλειψαν την Γερμανία μειώθηκε, προκαλώντας μια σημαντική μεταβολή του "ισοζυγίου" των μεταναστευτικών ροών (η διαφορά

Πώς η κώφωση επέδρασε στη μουσική του Μπετόβεν

Χάνοντας την ακοή του μείωσε τις ψηλές νότες αλλά τις χρησιμοποίησε ξανά όταν ήταν εντελώς κωφός
Πώς η κώφωση επέδρασε στη μουσική του Μπετόβεν

Πώς είναι δυνατόν ένας ιδιοφυής μουσουργός να είναι κωφός και, ακόμη περισσότερο, πώς μπορεί αυτή η κώφωση να έχει επηρεάσει τη δημιουργία του; Αυτή είναι μια από τις μεγάλες απορίες όλων γύρω από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Η επιστήμη έχει τώρα μια πρώτη απάντηση.
Ολλανδοί ερευνητές έθεσαν τις συνθέσεις του Μπετόβεν στο επιστημονικό μικροσκόπιο και διαπίστωσαν ότι, καθώς η κώφωσή του προχωρούσε, άρχισε να χρησιμοποιεί νότες μόνο στις συχνότητες που μπορούσε να «πιάσει» η ακοή του.
Ωστόσο – και αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό – όταν έχασε εντελώς την ακοή του και πλέον φανταζόταν τη μουσική μόνο μέσα στο μυαλό του, ολόκληρη η μουσική κλίμακα και όλες οι συχνότητες επανήλθαν στις συνθέσεις του.
Η απώλεια της ακοής

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

 Στις 22 Δεκεμβρίου το σκοτάδι θα διαρκέσει 14 ώρες και 29 λεπτά
Ατελείωτη θα φαντάζει η νύχτα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, καθώς θα είναι η μεγαλύτερη του έτους, γνωστή ως Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Οι απανταχού «νυχτόβιοι» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον έναστρο ουρανό για 14 ώρες και 29 λεπτά.
Ημερολογιακά, το χειμερινό ηλιοστάσιο μπορεί να σημειωθεί από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου. Τελευταία φορά που κάτι τέτοιο πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το 1903, ενώ η επόμενη θα είναι το 2303. «Ακόμη πιο σπάνια είναι η 20η Δεκεμβρίου με την επόμενη να συμβαίνει το 2080» μας εξηγεί ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, του Ιδρύματος Ευγενίδου, κύριος Διονύσης Σιμόπουλος.
«Οι διαφοροποιήσεις αυτές οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο του οποίου το κάθε έτος έχει 365 ημέρες εκτός από τα δίσεκτα έτη με τις 366 ημέρες τους. Τα πράγματα, όμως, δεν ήσαν πάντα έτσι. Ας τα

Επίσκεψη Ιορδανικής Αντιπροσωπείας στο Μεσολόγγι.



Επίσκεψη της Κυβέρνησης της Ιορδανίας μέσω του ακόλουθου της πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Γιουσέφ Αλ Γουαντί, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Στη διάρκεια της πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα ιβάρια της Κλείσοβας και στο χώρο των Δημοτικών Αλυκών Τουρλίδας, αφού η αντιπροσωπεία της Ιορδανίας επιδεικνύει ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα του οικοτουρισμού καθώς και για συμφωνίες αγοράς αλιευμάτων από την περιοχή μας.

21 Δεκ 2011

Ποιοί-ες δικαιούνται το δώρο των Χριστουγέννων και πως αυτό υπολογίζεται


 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Όπως είναι γνωστό από την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

20 Δεκ 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!!!

ΕΙΣΤΕ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ!
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!!!
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
"ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"

19 Δεκ 2011

Bυθισμένος στο Μεσολόγγι

πηγή: http://athensville.blogspot.com/2011/10/b.html

Το ταξίδι ήταν για την Πάτρα, τελευταία όμως στιγμή στο ΚΤΕΛ αποφάσισα να ταξιδέψω ενδιαμέσως για Μεσολόγγι για 3-4 ώρες. Στο μυαλό μου ήταν κάπως σαν την ιστορική πόλη με τα μνημεία, απείραχτα θηριώδη τείχη τριγύρω, λόρδους Βύρωνες να τριγυρούν και στην γαλήνια λιμνοθάλασσα κάποιοι να ψαρεύουν. Δυστυχώς τσου(!), δεν ήταν έτσι, φταίει η φαντασία μου γιατί η λογική θα μου υπενθύμιζε πως η ζημιά που 'χει γίνει στο "αστικό" τοπίο σ' αυτή τη χώρα, πόσω μάλλον στην ελληνική επαρχία, είναι ασυμμάζευτη. Για πάμε, έχω 75 φώτος να στο εξηγήσω.

Η αρχιτεκτονική λοιπόνΑρχίζω από τα άσχημα, για να φτάσω στα μέτρια και μέχρι εκεί (συγνώμη Μεσολόγγι, σε συμπάθησα κατα τ' άλλα). Μια κλασσική μικρή ελληνική πόλη έχει 95% άτακτως εριμμένα "τερατώδη" κτίρια και κάποια ελάχιστα κομμάτια έστω παλιούλας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Ε, στο Μεσολόγγι, δεν

Η αίσθηση του χρόνου σημαίνει μαθηματική ικανότητα

Η αίσθηση του χρόνου σχετίζεται με την ικανότητα στα μαθηματικά αλλά και οι δυο βασίζονται στην αντίληψη του χώρου, υποστηρίζει νέα μελέτη


Η αίσθηση του χρόνου σημαίνει μαθηματική ικανότηταΕχετε πολύ καλή αίσθηση του χρόνου; Αυτό  μπορεί να σας κάνει συνεπείς στα ραντεβού σας και να διευκολύνει την καθημερινότητά σας αλλά, όπως φαίνεται από μια νέα μελέτη, ενδέχεται επίσης να σας χαρίζει ένα ακόμη πλεονέκτημα: αυξημένη μαθηματική ικανότητα.
Σύμφωνα με τα ευρήματά της τα δυο αυτά χαρακτηριστικά φαίνονται να εξαρτώνται απόλυτα το ένα από το άλλο ενώ σχετίζονται και τα δυο με την αντίληψη του χώρου. Κάτι το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ενδέχεται να σημαίνει ότι οξύνοντας τη «χωρική» αντίληψη των παιδιών ίσως μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα στα μαθηματικά.
Ασχετα με τη γενική ευφυΐα
Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η νοητική εκτέλεση πράξεων αφαίρεσης επηρεάζει την εκτίμηση της διάρκειας του χρόνου – υπονοώντας ότι η αίσθηση του χρόνου και η αριθμητική ικανότητα σχετίζονται με τη γενική ευφυΐα και τη λειτουργική μνήμη.

Η νέα Παιδεία είναι e-Παιδεία;

Τα Νέα Μέσα δίνουν πιο άμεσα στους νέους τη δυνατότητα να ανατρέψουν τον κόσμο - αλλά ποιος και πώς θα τους πει να χτίσουν καλύτερο;

Η νέα Παιδεία είναι e-Παιδεία;
 Στις 26 Οκτωβρίου 2011, ένας επώνυμος του κόσμου τούτου δήλωσε στην εφημερίδα «The Australian» ότι «τα πανεπιστήμια είναι επαπειλούμενο είδος. Ο παραδοσιακός τους ρόλος ως δημιουργών, εποπτών και διανομέων γνώσης απειλείται άμεσα από το Διαδίκτυο. Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να προσαρμοστούν, ειδάλλως θα τα αφανίσει η τηλεμάθηση (e-learning)».  Ο ίδιος άνθρωπος όμως είχε δηλώσει το 2007 ότι «στη 13χρονη κόρη μου δεν επιτρέπω να περνά πάνω από 45 λεπτά μπροστά στον υπολογιστή τις καθημερινές και ως μία ώρα τα Σαββατοκύριακα». Κι ο άνθρωπος αυτός είναι ο κατ’ εξοχήν «υπαίτιος» της εξάπλωσης των υπολογιστών, που οδήγησε στην τωρινή διαδικτύωση των πάντων: ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft. Τι τον έκανε να καταλήξει σε αυτό το δραματικό συμπέρασμα, μέσα σε τέσσερα χρόνια;

Το χαράτσι των πέντε δόσεων

Με τον νέο χρόνο, το χαράτσι στα ακίνητα θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις, με την πρώτη να κάνει την εμφάνισή της τον Απρίλιο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και την πέμπτη να καταφθάνει τον Ιανουάριο του 2013.
Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις των πολιτών, θα κριθούν από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ, καθώς, όπως σημειώνει "Το Έθνος", εγκαταλείφθηκε η ιδέα για τη δημιουργία τριμελών επιτροπών.
Έτσι, ο έφορος θα αποφασίζει το κατά πόσο θα αναστέλλεται η διακοπή του ρεύματος για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ή αν θα πληρώσουν μικρότερα ποσά από αυτά που τους αναλογούν.

Πρώτο κόμμα όσοι δεν επιλέγουν κόμμα!

Εννέα κόμματα στη νέα Βουλή «δείχνει» η δημοσκόπηση της marc, που δημοσιεύτηκε στο «Εθνος της Κυριακής».
Η υπέρβαση του αναγκαίου 3% προκύπτει από την πρόθεση ψήφου, μετά την αφαίρεση των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων, της αποχής και της αδιευκρίνιστης ψήφου.
Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς την απαλοιφή των παραπάνω παραγόντων, «πρώτο κόμμα» είναι με ποσοστό 25,1% όσοι επιλέγουν «άκυρο» ή «λευκό» ή δηλώνουν «αναποφάσιστοι».
Η Ν.Δ. λαμβάνει 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 8,7%, ο ΛΑΟΣ 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6%, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 2,3% και το «άλλο κόμμα» 4,2%. Ετσι προκύπτει η είσοδος επτά κομμάτων στη Βουλή. Μετά όμως την αφαίρεση των «άκυρων, λευκών, της αποχής και της αδιευκρίνιστης ψήφου», στα επτά κόμματα προστίθενται η Δημοκρατική Συμμαχία και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More