Από τον Σούλη
Γονείς, θα σας πω αυτό που πιστεύω.
Θα έπρεπε γονείς, να είχατε παιδεία πριν κάνετε παιδιά. Δεν είναι παιχνίδια τα παιδιά, ούτε και μια καύλα της στιγμής.
Γονείς, πριν κάνετε παιδί θα έπρεπε να περάσετε από μια αξιολόγηση. Από κάποιους ψυχολόγους, μια επιτροπή η οποία θα έκρινε αν είστε ικανοί να διαιωνίσετε το είδος σας. Γονείς που δεν ήσασταν ικανοί, γιατί κάνατε παιδί; Για να το γεμίσετε με κομπλεξισμούς δικούς σας; Για να έχετε κάποιον που θα τον έχετε του χεριού σας;
Γονείς, τα παιδιά θέλουν αγάπη. Αφοσίωση. Χρόνο. Υπομονή και συγχώρεση. Στο διάολο γονείς που υποβιβάζετε τα παιδιά σας. Στο διάολο γονείς που επιβάλλεστε στα παιδιά σας, μιας και σας είναι βολικά και εκεί σας παίρνει. Στο διάολο γονείς που κρίνετε τα παιδιά σας! Στο διάολο!
Η απάντηση δεν είναι, όταν θα κανείς εσύ παιδί να δω πως θα είσαι, γονέα που διαβάζεις. Μάθε πως το παιδί πρέπει να γίνει αυτοδημιούργητο. Να μην το χειρίζεσαι. Το παιδί πρέπει να είναι ελεύθερο. Να κάνει ΛΑΘΗ! Να μάθει από τα λάθη του. Μόνο του! Δε θέλει αέναο δάσκαλο στη ζωή του εσένα. Αλλιώς θα παραμείνει παιδί και όταν μεγαλώσει.
Δε ζητώ να γίνεις χρηματοδότης γονέα. Ζητώ δικαιοσύνη. Ζήτω θαυμασμό. Πως μπορώ γονέα, όταν δεν με θαυμάσεις εσύ, να θαυμάσω εγώ τον ίδιο μου τον εαυτό; Πως γίνεται να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και με τους γύρω μου, όταν δεν με θαυμάζει ο ίδιος μου ο δημιουργός;
Παιδιά που διαβάσατε αυτό, θα σας πω ότι τα μεγαλύτερα λάθη στη ζωή σας, προέρχονται από τους δημιουργούς σας. Εκεί φωλιάζει η πληγή. Και όσες πληγές κι αν ανοίξουν στο μέλλον, στην ενήλικη ζωή, αυτή είναι που θα αιμορραγεί περισσότερο. Θα έρχεται και θα σου θυμίζει εκείνο το μικρό παιδί που έβλεπε εφιάλτες με πρωταγωνιστή αυτόν, που ΔΕΝ έπρεπε να κάνει παιδί.