Ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα απάντησε στον Κώστα Μπακογιάννη λέγοντας πως «κι εμείς πήγαμε σε κηδείες».
Ο Διονύσης Τεμπονέρας με ανάρτηση του στο Facebook απάντησε στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας που με αφορμή την άδεια Κουφοντίνα, ανέφερε σήμερα πως φοβάται ότι μπορεί να χρειαστεί να πάει και σε άλλη κηδεία θύματος της τρομοκρατίας.
O γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα γράφει μεταξύ άλλων: «Δεν έδειξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα: 
«Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια άλλη κηδεία θύματος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα.
Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες. Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες – οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί – να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας.
Δεν έδειξε ο ίδιος και η οικογένεια του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού. 
Δεν βρήκαν μια λέξη να αρθρώσουν οι δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας, αλλά δύο μέρες τώρα εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς τους, για να ξεπλύνουν τα ανομήματα της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο της Siemens που είναι σε εξέλιξη και στα Paradise Papers, στρέφοντας άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης.
Ο ίδιος στην τοξική και νεοφιλελεύθερη σκέψη του προφανώς δεν έχει βρει ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία που εμπεριέχει η αστική δημοκρατία. Εκείνης που επιβάλλει η συμπεριφορά μιας οργανωμένης κοινωνίας σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους, να μην είναι εκδικητική, αλλά να προτάσσει τον ανθρωπισμό. Εκείνης που δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως αιώνιο εγκληματία και του παρέχει στοιχειώδη δικαιώματα που παρέχονται από το νόμο.
Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ…»
Μπακογιάννης: Φοβάμαι ότι θα πάμε και σε άλλη κηδεία θύματος τρομοκρατίας 
«Εάν πραγματικά αληθεύει ότι η Αστυνομία πρέπει να έχει υπό επιτήρηση τον Κουφοντίνα και ο ίδιος έχει την υποχρέωση να παρουσιάζεται δυο φορές τη μέρα στο Α.Τ. Είναι τελικά ή δεν είναι επικίνδυνος;» διερωτήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως φοβάται ότι «μπορεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για άλλους είμαι βέβαιος ότι ο ίδιος θέλει να το κάνει».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Κυβέρνηση το κάνει για να δείξουν κάποια δήθεν αριστεροσύνη, εξέφρασε ωστόσο την οργή του για το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί η κυβέρνηση στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το πρώτο ερώτημα είναι τι άλλαξε και παίρνει άδεια τώρα ο Κουφοντίνας, με τον ίδιο νόμο δεν έπαιρνε άδεια τόσα χρόνια και το δεύτερο είναι γιατί η κυβέρνηση δεν μιλάει ξεκάθαρα και δεν τοποθετείται. Είχαν φτάσει να καταγγείλουν και το συμβούλιο της Επικρατείας και τώρα ο Πρωθυπουργός σιωπά;»
Ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε τον φόβο πως μπορεί να χρειαστεί να πάει και σε άλλη κηδεία θύματος της τρομοκρατίας, αναφέροντας πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας «δεν έχει δείξει ούτε ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο προσπαθεί να προσδώσει σε αυτές τις πράξεις και ηρωισμούς και κάνει ό,τι μπορεί για να στρατολογήσει μια νέα γενιά τρομοκρατών. Το περίφημο 45αρι δεν το έχει παραδώσει».