Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

12 Νοε 2010

Και οι ανδρες προσποιουνται οργασμο...

Τελικά, δεν είναι μόνο οι γυναίκες που προσποιούνται ότι έχουν οργασμό. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η προσποίηση είναι πολύ συνηθισμένη και στα δύο φύλα, αν και τα κίνητρά της μοιάζει να είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Στην πραγματικότητα, το ισχυρότερο κίνητρο για να προσποιηθεί ένας άνδρας οργασμό, είναι να διαφυλάξει το συναίσθημα της σχέσης και να μην πληγώσει τη σύντροφό του. Με τις γυναίκες, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο…

Η επιστημονική μελέτη έγινε από ψυχολόγους στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και συμμετείχαν 180 άνδρες και 101 γυναίκες, όλοι φοιτητές. Κάθε συμμετέχων ερωτήθηκε εάν προσποιήθηκε ποτέ

11 Νοε 2010

Αρχίζουν τα όργανα στην Παιδεία - Νέα συλλαλητήρια και απεργίες

Τα οικονομικά μέτρα και οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βγάζουν ξανά στους δρόμους μαθητές και φοιτητές.
Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, προγραμματίζουν για σήμερα στις 12 το μεσημέρι φοιτητές προκειμένου να εκδηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους, τόσο στις προτάσεις για αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και στα οικονομικά μέτρα.

Συγχρόνως σύλλογοι φοιτητών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις με στόχο τις καταλήψεις των σχολών με κυλιόμενες, όπως λένε, αποφάσεις καταλήψεων. Ήδη από σήμερα και μέχρι 17 Νοεμβρίου αποφάσισε κατάληψη το τμήμα Χημικών του Πολυτεχνείου.

Ιός σας προσκαλεί στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης

Posted Image Αν και το ηλεκτρονικό μήνυμα που θα δείτε προέρχεται από τον υπαρκτό οργανισμό Oslo Freedom Forum, μην πιστέψετε ότι είστε τόσο τυχεροί ώστε κάποιος σας προσκάλεσε στην τελετή απονομής για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Το μήνυμα αυτό περιέχει ένα συνημμένο αρχείο, με τη μορφή PDF, το οποίο εγκαθιστά στον υπολογιστή σας έναν ιό τύπου «Trojan», που επιτρέπει σε αυτόν που το δημιούργησε να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή.
Μάλιστα, ηλεκτρονική επίθεση δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες και ο δικτυακός τόπος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης.

Αλλάζει η νομοθεσία για την "πειρατεία στο Ίντερνετ"

Σε εκ βάθρων αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία στο Ίντερνετ προτίθεται να προχωρήσει η Κομισιόν.
Οι αλλαγές που προωθούνται χαρακτηρίζονται «ιστορικές», καθώς για πρώτη φορά επανεξετάζονται έννοιες όπως η «πειρατεία» και το «κατέβασμα» μουσικής και ταινιών, και τίθεται υπό συζήτηση το τι είναι παράνομο και τι όχι.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να αντιμετωπιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την υιοθέτηση κοινού ρυθμιστικού πλαισίου και για τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Μέχρι σήμερα η κάθε χώρα έχει τους δικούς της -συχνά ξεπερασμένους- νόμους, που δεν λαμβάνουν υπόψη τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.

Η Νέλι Κρους, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, προσπαθεί να

''Χοντρό'' διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Αυστρίας

Ο Τούρκος πρέσβης κατηγόρησε την Αυστρία και τους πολίτες της για ρατσισμό και κάλεσε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που...
εδρεύουν στη Βιέννη να την εγκαταλείψουν.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υπαινιχτεί πως είναι ακροδεξιά η Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Μαρία Φέκτερ ενώ κατήγγειλε τις αυστριακές αρχές πως δημιουργούν τουρκικά γκέτο.

Αμέσως μετά ο Τούρκος πρέσβης τα ''έχωσε'' και στις αυστριακές οικογένειες ότι δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που κυριαρχούν εθνικές μειονότητες και πως μεταχειρίζονται τους Τούρκους ως μικρόβια.
Συνεχίζοντας το '' κατηγορώ''του,ξέκοψε στους Αυστριακούς πως δεν τους πέφτει λόγος στο θέμα της μαντήλας,ιδίως όταν επιτρέπεται στην Αυστρία ο γυμνισμός.

Βάλτε τέλος στις άγρυπνες νύχτες με την άσκηση

Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα στον κόσμο, που δυστυχώς όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας, είναι να βρίσκεσαι ξύπνιος μέσα στη μέση της νύχτας και να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι επειδή όσο κι αν προσπαθείς δεν μπορείς να κοιμηθείς.
Οι επιστήμονες πλέον υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν το μυστικό για μια ξεκούραστη νύχτα. Και όπως δηλώνει ο Δρ Holly Phillips η συγκεκριμένη ‘’συνταγή’’ μπορεί να βελτιώσει και τη σεξουαλική σας ζωή. Ακολουθήστε το παράδειγμα της Roberta Price. Τι κάνει; Περπατάει. Με κάθε βήμα που κάνει εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για έναν καλύτερο ύπνο.

«Διανύω περίπου δυόμισι μίλια την ημέρα», λέει η Roberta.
Η Roberta έκανε αρκετά καθιστική ζωή κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια περνούσε

Διαμαρτύρονται οι Σκοπιανοί στην ΕΕ για τον όρο «μακεδονικός»

Διαμαρτύρονται οι Σκοπιανοί στην ΕΕ για τον όρο «μακεδονικός»

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κάλεσε σήμερα τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΠΓΔΜ, πρέσβη Έρβαν Φουερέ, προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις γιατί στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο στην ΠΓΔΜ, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, δεν χρησιμοποιείται ο όρος «μακεδονικός-η-ο». Όπως τόνισε, «είναι απαράδεκτο η Επιτροπή να μην χρησιμοποιεί τον όρο μακεδονικός-η-ο και το λάθος αυτό να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό».

10 Νοε 2010

Ουσία σε σαμπουάν μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ πειράματα στις ΗΠΑ

Πειράματα που έγιναν με εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι η επαφή με μια
χημική ουσία, η οποία περιέχεται σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε
καθημερινά, εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.
Πρόκειται για τη χημική ουσία methylisothiazolinone (ΜΙΤ), η οποία ανήκει σε μια ομάδα
ουσιών που ονομάζονται βιοκτόνα και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες χειρός,
σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά (για να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό
διάστημα χωρίς να αναπτύσσονται βακτήρια) ενώ ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιείται σε
εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων, κόλλας, καθώς και σε βιομηχανικά συστήματα ψύξης
νερού για να σκοτώνει τα μικρόβια.
Στο Πίτσμπουργκ
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης παρουσίασε πριν από λίγες μέρες ο

Απειλει τους μισθους στον ιδιωτικο τομεα η τροικα

Δίνει ρέστα η τρόικα υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων

Η τρόικα δεν καταλαβαίνει από λαϊκή αποδοκιμασία. Την επομένη των εκλογών και παρά την αποδοκιμασία των ψηφοφόρων (μείωση της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, αποχή κ.ά.) επανέρχεται με πιο σκληρή ατζέντα σε Εργασιακό και ελλείμματα.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Εγγραφο της Βουλής που δείχνει πώς αυξάνεται ο μισθός και η σύνταξη του τελευταίου μήνα ΔΕΞΙΑ: Λογαριασμός που δείχνει πώς βγαίνει η κύρια σύνταξη στο 100% Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνοκράτες, που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και προετοιμάζουν την έλευση της

Επικυνδηνη η ληψη παυσιπονων στην εγκυμοσυνη

Επικίνδυνη η λήψη παυσιπόνων στην εγκυμοσύνη

Αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης κρυψορχίας στα αγόρια
 

ΛΟΝΔΙΝΟ Η παρατεταμένη χρήση παρακεταμόλης, ασπιρίνης, ιβουπροφένης και άλλων παυσίπονων φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι επικίνδυνη αν η γυναίκα κυοφορεί αγόρι, προειδοποιούν ειδικοί από τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Γαλλία με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Ηuman Reproduction». Οι ερευνητές τονίζουν ότι η λήψη τέτοιων φαρμάκων από την έγκυο αυξάνει τον κίνδυνο να φέρει στον κόσμο αγόρι με κρυψορχία, κατάσταση κατά την οποία οι όρχεις δεν κατεβαίνουν κανονικά μέσα στο όσχεο και συνδέεται με υπογονιμότητα και καρκίνο στην ενήλικη ζωή.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μελέτη περισσοτέρων από 2.000

εγκύων και των παιδιών που έφεραν στον κόσμο. Οπως συγκεκριμένα είδαν, οι γυναίκες που έκαναν ταυτόχρονη χρήση περισσοτέρων του ενός παυσίπονων φαρμάκων, όπως π.χ. παρακεταμόλης και ιβουπροφένης, αντιμετώπιζαν επταπλάσιες πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο γιο με κάποια μορφή

4,25 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν από πνευμονία κάθε χρόνο

Η πνευμονία πλήττει πολύ μεγαλύτερο αριθμό παιδιών μικρής ηλικίας και αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή από την ελονοσία ή το AIDS, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδρυμα World Lung Foundation.

Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από πνευμονία και γενικότερα από λοιμώξεις του αναπνευστικού περίπου 4,25 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι μικρά παιδιά, σύμφωνα με το Associated Press.


"Γνωρίζουμε ότι πεθαίνουν τουλάχιστον 4 εκατ. άνθρωποι ετησίως, η διεθνής επιστημονική κοινότητα ωστόσο δεν αναγνωρίζει ακόμη τις λοιμώξεις αυτές ως ανεξάρτητη ομάδα ασθενειών" δήλωσε ο

Η Λύση για την Οικονομία της Ελλάδος Εδώ και Τώρα.

Το σχόλιο είναι από άλλο blog από τον οικονομολόγο Λιότσιο Σ.Βασίλη
“Όταν το 1898 μπήκαμε σε διεθνή επιτήρηση (μετά την πτώχευση του 1892 και τον καταστρεπτικό πόλεμο του 1897) οι μεγάλες δυνάμεις -που άσκησαν την επιτήρηση – το πρώτο πράγμα που επέβαλλαν ήταν η απαγόρευση στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας μας να κόψει νόμισμα. Τυχαίο ? Δε νομίζω !
Εκεί λοιπόν βρίσκεται η λύση και τώρα :
 ΑΠΟΛΥΤΗ (Ο νοών νοείτω) απαλλαγή από τους εξαγορασμένους πολιτικούς .
 Κατάσχεση όλων των χρημάτων που βρίσκονται στις “Ελληνικές” τράπεζες .
 ΚΟΠΗ ΝΕΟΥ ΑΤΟΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ,νομιμοποίησή του στη συνέχεια ώστε να

9 Νοε 2010

«Πάτωσαν» όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια


Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των 200 κορυφαίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του κόσμου, σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζει κάθε χρόνο από το 2004 το ειδικό ένθετο, «Times Higher Education» της βρετανικής εφημερίδας «Times».

Τα στοιχεία είναι άκρως απογοητευτικά για τη χώρα μας, καθώς μέχρι πρότινος στη συγκεκριμένη λίστα περιλαμβανόταν το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο το 2009 είχε βρεθεί στην 177η θέση.

Όλα αυτά έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Πανεπιστήμιο, καθώς οι πρυτάνεις έχουν ήδη

Έρχεται τσουνάμι απολύσεων στο Δημόσιο...

Προπομπός απολύσεων και περιστολών για το δημόσιο.Το διαρρέει και επισήμως η κυβέρνηση, το είπε σήμερα στο CNN ο Παπακωνσταντίνου, τώρα που τελείωσε ο πρώτος -και απόλυτα πολιτικός- γύρος των δημοτικών εκλογών, αρχίζει να βγαίνει η πραγματική διάσταση της πολιτικής που θα ακολουθήσει... η κυβέρνηση. Είναι απολύτως βέβαιον ότι η ατζέντα μετά την προσεχή Κυριακή θα επιστρέψει στην Οικονομία κυρίως για τις ανακοινώσεις της Eurostat για το ύψος του ελλείμματος. Συνήθως έτσι γίνεται.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... Β. Χατζηλάμπρου: «Να οργανώσουμε τις επόμενες αντιστάσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του λαού»


Β. Χατζηλάμπρου: «Να οργανώσουμε τις επόμενες αντιστάσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του λαού»

Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ταρακούνησε την κυβερνητική πλευρά, της επιτρέπει ωστόσο να δείχνει ανακουφισμένη γιατί γλίτωσε τα χειρότερα. Συγχρόνως, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια του λαού, η οποία διοχετεύτηκε τόσο σε αριστερά σχήματα όσο και στη μεγάλη αποχή.
Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί όλους όσοι έτρεξαν κυριολεκτικά για να φτάσει η φωνή μας σε ολόκληρη την περιφέρεια, με αποτέλεσμα σήμερα να νιώθουμε ότι έχουμε συναγωνιστές και φίλους παντού. Θα προσπαθήσουμε όχι απλώς να εκπροσωπήσουμε τις αντιστάσεις των πολιτών, αλλά να διαμορφώσουμε τις συνθήκες συμμετοχής τους σε ένα θεσμικό πλαίσιο που τους αφήνει στη γωνία, τη νέα αρχιτεκτονική

Ο πιστός άνδρας ζει περισσότερο

Ιταλοί επιστήμονες ανακοίνωσαν τον πλέον πειστικό λόγο για να παραμένει κάποιος άνδρας πιστός στη σύντροφό του. Σε μεγάλη έρευνα που οργανώθηκε από την Ιταλική Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής και συμμετείχαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας ως «υγιής» σεξουαλική ζωή ενός άνδρα ορίστηκε αυτή στην οποία ο άνδρας είναι σεξουαλικά ενεργός και παραμένει πιστός στη σύντροφό του. Μελετώντας 4.000 άνδρες οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «υγιής» σεξουαλική ζωή ενός άνδρα έχει θετική επίδραση και στη γενικότερη υγεία του, με αποτέλεσμα να ζει

Ακρόπολη: Το καλύτερο μουσείο του κόσμου!

Σύμφωνα με την γνώμη περισσότερων από 500 μελών της Ένωσης Βρετανών Δημοσιογράφων που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ, το νέο μουσείο της Ακρόπολης ψηφίστηκε ως το καλύτερο του κόσμου, παίρνοντας και το αντίστοιχο βραβείο.
Η βράβευση έγινε και το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο υφυπουργός στον σύντομο λόγο του δεν δίστασε να τονίσει, ότι αυτή η διάκριση, ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ολλανδία: αίρεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε μικρά μπαρ!

Τη μερική άρση του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος σε ορισμένες κατηγορίες μπαρ και καφέ αποφάσισε η κυβέρνηση της Ολλανδίας.
 

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος θα επιτρέπει το κάπνισμα σε μπαρ μικρότερα των 70 τμ, στα οποία εργάζεται μόνο ο ιδιοκτήτης τους και όχι άλλοι υπάλληλοι.
Η απαγόρευση θα εξακολουθήσει να ισχύει για μεγαλύτερους χώρους.
Η κυβέρνηση απαγόρευσε το κάπνισμα στα εστιατόρια, στα μπαρ και στα καφέ τον Ιούλιο του 2008, αλλά ο νόμος δεν τηρήθηκε καθώς οι ιδιοκτήτες μικρών μπαρ διαμαρτύρονταν ότι το μέτρο τους στερούσε την πελατεία.
Σε επιστολή της προς το Κοινοβούλιο, η υπουργός Υγείας Έντιθ Σίπερς είπε ότι ο νόμος θα αναθεωρηθεί και ότι δεν θα εφαρμοστούν τα ήδη επιβληθέντα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες μικρών μπαρ.
Το μέτρο για την άρση της απαγόρευσης καπνίσματος θα επηρεάσει περί τα δύο χιλιάδες μπαρ σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε η υπουργός.

8 Νοε 2010

Μεγάλα κύματα απειλούν τη Γαλλία

Ενα βαρομετρικό χαμηλό ανάμεσα στην Ισλανδία και την Ιρλανδία μετακινήθηκε νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα οι ισχυροί άνεμοι να προκαλέσουν μεγάλα κύματα
Προειδοποίηση για πολύ ισχυρά κύματα στη Βρετάνη και στις ακτές του Σαράντ, του Ζιρόντ, του Λαντ και της Χώρας των Βάσκων εξέδωσε τη Δευτέρα η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας.
Η ζώνη που απειλείται στην Βρετάνη εκτείνεται ανάμεσα στο Περό - Γκυρέκ και στην Αν ντε λ'Εγκιγιόν όπου τα κύματα αναμένεται να φτάσουν τα έξι με επτά μέτρα και στη διάρκεια της νύχτας ακόμα και τα εννιά μέτρα, διευκρινίζει η υπηρεσία.
Στην Ακιτέν, η προειδοποίηση ισχύει από τη Δευτέρα στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης.
Ενα βαρομετρικό χαμηλό ανάμεσα στην Ισλανδία και την Ιρλανδία μετακινήθηκε νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα οι ισχυροί άνεμοι να προκαλέσουν μεγάλα κύματα και την προσωρινή άνοδο της επιφάνειας της θάλασσας.

Το notebook βλάπτει τη γονιμότητα


Η εικόνα ανθρώπων, και κυρίως νέων, που κάθονται σε ένα καναπέ ή μία καρέκλα με το «λάπτοπ» πάνω στα πόδια τους είναι αρκετά συχνή και γνώριμη. Αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι η στάση αυτή με το φορητό υπολογιστή σε άμεση επαφή με το σώμα μας μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα και τη γονιμότητά του, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, υπό τον ουρολόγο δρα Γιεφίμ Σέινκιν του πολιτειακού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY), που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό

7 Νοε 2010

"Hellenic Airforce Tours": Εκτελούνται μεταφορές κυβερνητικών στελεχών δωρεάν και με

Μετά από τα δύο εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί μόνο για τα καύσιμα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους επί δέκα μήνες, νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για τις σπατάλες του κυβερνητικού επιτελείου μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ενώ τα μαχητικά δεν έχουν καύσιμα για εκπαίδευση, οι υπουργοί του μνημονίου, αποδεικνύονται λάτρεις της χλιδής, όπως αναφέρεται και σε σημερινό δημόσίευμα της εφημερδίας "Ελεύθερος Τύπος".

Π.χ. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, χρησιμοποίησε τις, κατ'αυτόν "αντιπαραγωγικές Ένοπλες Δυνάμεις" για να μεταβεί με ελικόπτερο AS-332 Super Puma για τη VIP μετακίνησή του από την Κέα στην Τήνο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Η πτήση του "παραγωγικού" Πάγκαλου κόστισε 17.000 ευρώ.

"Επιδημία" λουκέτων σε επιχειρήσεις

Στις 4.000 ανέρχονται οι επιχειρήσεις, εμπορικές και μικρές μεταποιητικές, που διακόπτουν πανελλαδικά τη λειτουργία τους κάθε μήνα από τον Ιούνιο του 2010 και μετά.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το τετράμηνο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου έκλεισαν 16.000 επιχειρήσεις.


Στο μεταξύ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ) επισημαίνει ότι το δεκάμηνο Ιανουαρίου -

Χριστούγεννα και Άνοιξη οι περισσότεροι χωρισμοί

Όσοι αισθάνονται «αναταράξεις» στις σχέσεις τους, θα πρέπει να έχουν το νου τους, επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και, σύμφωνα με μια νέα πρωτότυπη μελέτη, που αξιοποιεί στοιχεία από χιλιάδες χρήστες του (Facebook), είναι ακριβώς αυτή την εποχή του έτους, μαζί με την άνοιξη, που συμβαίνουν οι πιο πολλοί χωρισμοί.
Ο ερευνητής Ντέηβιντ ΜακΚάντλες, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μελέτησε πόσο συχνά μέσα στον χρόνο εμφανίζεται η λέξη «χωρισμός», «χώρισα» κλπ. στις ιστοσελίδες των χρηστών

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More