Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

9 Απρ 2011

Καλεί σε ξεσηκωμό με την ντουντούκα!


Ένας εξαγριωμένος πολίτης τριγυρίζει στους δρόμους της Αθήνας και με μία ντουντούκα καλεί τους συμπολίτες του να ξεσηκωθούν.


Θα τον συναντήσετε στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.


Δείτε το βίντεο και ακούστε καλά τι λέει!

Προετοιμαστείτε εν όψει της συνέντευξης

difficult-interview-questionsΟι αρχικές εντυπώσεις που αποκομίζει ένας εργοδότης από έναν υποψήφιο, έχουν μεγάλη σημασία για την έκβαση της σχέσης. Οι εντυπώσεις αυτές δημιουργούνται αρκετά νωρίς και συγκεκριμένα από τη στιγμή που ο αξιολογητής από την πλευρά της εταιρίας/ εργοδότη, θα λάβει το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή από τον ενδιαφερόμενο.
Στη συνέχεια, εφόσον κληθεί για μια συνέντευξη, ο υποψήφιος έχει την ευκαιρία να κερδίσει τις εντυπώσεις με το να δείξει το ενδιαφέρον του για τη θέση, να ακούει προσεκτικά τον συνομιλητή του και να απαντάει στις ερωτήσεις του με ειλικρίνεια αλλά και διάθεση να προβάλλει τις ικανότητές του. Επίσης σημαντικό είναι να κάνει ερωτήσεις και ο ίδιος, προκειμένου να διευκρινίσει σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν την εταιρία ή τη θέση.

Μοσχαρίσιο ρολό στο φούρνο με κρασάτη σάλτσα-Η συνταγή της κυριακής!


Θερμίδες ανά μερίδα: 564 Προετοιμασία: 40΄, Μαρινάρισμα: 12 ώρες,
Ψήσιμο: 1½ ώρα περίπου

Υλικά (για 6 άτομα):
περίπου 1.500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από «ουρά» (τμήμα από το πίσω μέρος του μοσχαρίσιου μηρού, ελαφρώς σκληρό - το αγοράζουμε σε ενιαίο κομμάτι και είναι προτιμότερο να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη να το ανοίξει σε μια μεγάλη φέτα και να το χτυπήσει καλά, για να είναι έτοιμο για το ρολό)
Για τη μαρινάδα:
1/2 φιάλη λευκό κρασί (σας προτείνω Ασύρτικο, που ταιριάζει πολύ με το μοσχαρίσιο κρέας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο σας αρέσει)
1 δαφνόφυλλο
3 - 4 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
2 - 3 καρφάκια γαρίφαλο
40 ml ελαιόλαδο

Για το ρολό:

Συμβίωση και απιστίες

phanieΟι γυναίκες έχουν ανάγκη την μονογαμία. Για τη γυναίκα ο γάμος είναι μια δημόσια διακήρυξη του άνδρα ότι τη θεωρεί κάτι το «ξεχωριστό». Η αίσθηση ότι ο άνδρας τη θεωρεί κάτι το «ξεχωριστό» ασκεί τεράστια επίδραση στις χημικές διεργασίες του εγκεφάλου της γυναίκας.
Οι άνδρες είναι πλημμυρισμένοι με τεστοστερόνη – την ανδρική ορμόνη – και αυτό τους οδηγεί εύκολα στο στάδιο του πόθου. Στη διάρκεια του παράφορου έρωτα οι άνδρες είναι τόσο «κουρντισμένοι» από την τεστοστερόνη που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το πάνω από το κάτω και το αριστερά από το δεξιά. Γι’ αυτό όταν ανακτούν την επαφή με την πραγματικότητα η προσγείωση είναι πολλές φορές αρκετά ανώμαλη.

8 Απρ 2011

Βασίλης Τσιτσάνης 1915 – 1984



Βασίλης Τσιτσάνης, ο μεγαλύτερος Έλληνας δημιουργός του λαϊκού τραγουδιού.
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα από γονείς Ηπειρώτες. Τσαρουχάς ο πατέρας του, είχε ένα μαντολίνο με το οποίο έπαιζε σχεδόν αποκλειστικά κλέφτικα τραγούδια της πατρίδας του. Αυτά ήταν τα πρώτα ακούσματα του μικρού Βασίλη μαζί με τις βυζαντινές ψαλμωδίες που άκουγε στην εκκλησία. Στα 11 χρόνια του χάνει τον πατέρα του και μόνον τότε πέφτει στα χέρια του το μαντολίνο - το οποίο στο μεταξύ έχει μετατραπεί από κάποιον ντόπιο οργανοποιό σε μπουζούκι.
Στα γυμνασιακά του χρόνια στα Τρίκαλα μαθαίνει παράλληλα βιολί, συμμετέχοντας με αυτό σε τοπικές εκδηλώσεις. Το μπουζούκι όμως, αν και χωρίς κοινωνική καταξίωση στη μικρή τοπική κοινωνία, τραβάει περισσότερο το ενδιαφέρον του. Τα πρώτα του

Η πολλή δουλειά βλάπτει την καρδιά

Έρευνα ευρωπαίων ειδικών δείχνει ότι όσοι δουλεύουν 11 ώρες την ημέρα έχουν 67% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια. Η έρευνα δημοσιεύεται στην ειδική επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το ανωτέρω συμπέρασμα βγήκε ύστερα από δεκαετή μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 10.000 υγιείς βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι ειδικοί κατέγραψαν τα επίπεδα χοληστερίνης των δημοσίων υπαλλήλων, την πίεσή τους, το κατά πόσον κάπνιζαν ή είχαν διαβήτη και πόσες ώρες εργάζονταν. Τέλος, κατέγραψαν τον αριθμό των εμφραγμάτων που έπαθαν κάποιοι από αυτούς μέσα στη δεκαετία.

Ιεραρχική εξίσωση στο χώρο εργασίας. Υπέρ ή κατά;


Των Edward E. Lawler III και Christopher G. Worley, Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας
 
Έχει έρθει ο καιρός για τη διοίκηση επιχειρήσεων να κάνει ένα «reset». Δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία, βάσει της οποίας η ηγεσία θα γίνει πιο αποτελεσματική, ή θα εφαρμοστεί η τελευταία τάση για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Είναι αναγκαίο να επέλθει μια κατακλυσμιαίααλλαγή και να γίνει πλήρης αναθεώρηση τόσο των εταιρικών στόχων όσο και του τρόπου επίτευξής τους.
 

Το (καφέ) λίπος… καίει θερμίδες!

Είναι δυνατόν να αδυνατίζουμε χάρη στο λίπος μας; Είναι, μαρτυρούν οι επιστήμονες αρκεί το χρώμα του να είναι καφέ! Μια πρόσφατη ανακάλυψη των ερευνητών, πυροδοτεί νέες συζητήσεις σχετικά με τις πρωτοποριακές μεθόδους, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος στον «πόλεμο» ενάντια στα περιττά κιλά.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάθε οργανισμός διαθέτει έναν «μηχανισμό» καύσης λίπους, ο οποίος ενεργοποιείται με κάθε… μπουκιά! Κάθε φορά που τρώμε και προσθέτουμε θερμίδες στον οργανισμό μας,

O Μίκης Θεοδωράκης-Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στις 8:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας!

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισθείσα εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη και η συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στις 8:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.

Υπό διάλυση η ομάδα ΔΙΑΣ

Posted Image Από οικονομικά προβλήματα και έριδες αποδυναμώθηκε το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ
Πριν καλά καλά γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια, οι ομάδες ΔΙΑΣ έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, θύματα κι αυτές της οικονομικής κρίσης αλλά και των εσωτερικών ανταγωνισμών για τις «δάφνες» της δεδομένης επιτυχίας τους στην καταπολέμηση της καθημερινής εγκληματικότητας που μαστίζει το μέσο πολίτη.

ΠΑΤΡΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ



Το απόλυτο χάος στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ - Οι βουλευτές στα όρια τους και η κυβέρνηση τρέμει τις συνέπειες

- Κόκκινο πανί για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
- Βουλευτής δήλωσε πως εάν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων η κυβέρνηση θα είχε πέσει
- Νέο κρούσμα ανταρσίας και από τον Απόστολο Κακλαμάνη: "Μη θεωρείτε δεδομένη την ψήφο μου"
- Βάσω Παπανδρέου: "Δεν ψηφίζω, εάν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε και τα ναρκωτικά"


Απόλυτο χάος είναι οι λέξεις που περιγράφουν την εικόνα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς πλέον οι βουλευτές φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και να έχουν στήσει για τα καλά αντάρτικο, με την κυβέρνηση πλέον να τρίζει συθέμελα.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Π.Δ.Ε


ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΑΠΤ-ΔΠΦΠ-ΔΠΠΝΤ
Με το παρόν δελτίο τύπου επιθυμούμε να κοινοποιήσουμε τα άλυτα και διαχρονικά προβλήματά μας τόσο σε τοπικό όσο και σε  πανελλαδικό επίπεδο.
Εδώ και δέκα μήνες που η Διοικούσα Επιτροπή έχει διοριστεί ως η αρμόδια  Διοικητική Αρχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, δεν έχει επιλύσει πρακτικά κανένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα.

Οι τροφές της χαράς!

Λαχανικά και πάλι λαχανικά!
Έρευνες έχουν αποδείξει, πως τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β στον οργανισμό, ενδέχεται να προκαλέσουν συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ειδικοί αναφέρουν, πως το θαυματουργό φολικό οξύ παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και επομένως θα πρέπει να αυξηθεί η πρόσληψη τροφών που εμπεριέχουν φολικό οξύ. Η ιδανικότερη πηγή πρόσληψης φολικού οξέος δεν είναι άλλη από τα ωμά λαχανικά, που θα πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στο τραπέζι μας. Μια άλλη επίσης σημαντική πηγή φολικού οξέος είναι και τα όσπρια, που θα πρέπει και πάλι να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο μενού μας.

Οι τροφές που… αγαπούν την καρδιά

Αν και στην καρδιοπάθεια, η κληρονομικότητα και η γενετική προδιάθεση παίζουν καθοριστικό ρόλο, η σωστή διατροφή και τα κατάλληλα συμπληρώματα, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι σωστές διατροφικές συνήθειες μπορούν να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν ένα καρδιακό επεισόδιο.
Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής άλεσης, είναι το μυστικό της υγείας της καρδιάς και της μακροζωίας, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι η αύξηση της χοληστερόλης, η παρουσία αρτηριακής πίεσης και άλλοι µηχανισµοί οξείδωσης των λιπών στον οργανισµό, αποτελούν βασικές αιτίες εµφάνισης στεφανιαίας νόσου.
Δείτε ποια τρόφιμα αποτελούν «ασπίδα» για την υγεία της καρδιάς:
Αμύγδαλα

Σέλερι: ένα φυσικό φάρμακο

Το σέλερι είναι γνωστό από παλιά, καθώς τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στην κινεζική κουζίνα εδώ και χρόνια, για να δίνουν γεύση στα φαγητά. Επίσης το σέλερι προστίθεται συχνά σε κοκτέιλς, αλλά και σε σάντουιτς, σούπες και σαλάτες.
Εκτός όμως από τη γεύση και τη νοστιμιά που προσδίδει στα φαγητά, το σέλερι έχει και σημαντική διατροφική αξία, περιέχοντας ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, όπως αμινοξέα, βόριο, ασβέστιο, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, αρκετές βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2 και Β6), βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και

Δέκα ημέρες προθεσμία

Προθεσμία 10 ημερών για να παρουσιάσει μέτρα ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ τα οποία θα καλύπτουν την απόκλιση της υστέρησης από το έλλειμμα του 2010 και το 2011 και θα διαμορφώνουν στην τελική μορφή του το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλάνο για την περίοδο 2012 -2014 δίνει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο εθνικός σχεδιασμός, για την προοπτική της χώρας το επόμενο διάστημα είναι σε γνώση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του με την ηγεσία των ελεγκτών της τρόικας.
Η ανανεωμένη σύνθεση
Η ανανεωμένη τρόικα (ο ελεγκτής από την Ε.Ε. κ. Σέρβας Ντε Ρουζ αντικαταστάθηκε αυτήν τη φορά από τον κ. Γιόρκεν Κρέγκερ) έμεινε ικανοποιημένη σε πολιτικό επίπεδο από τις γενικές κατευθύνσεις, αλλά και τις μεθόδους με τις οποίες το ΥΠΟΙΚ επέλεξε να καλύψει τις υποχρεώσεις για τα επόμενα τρία χρόνια. Το ίδιο ικανοποιημένοι έμειναν οι κ. Π. Τόμσεν και Κ. Μαζούχ με το μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Συνεχής επαφή μέχρι τις 15 Απριλίου

7 Απρ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

Κύριε Υπουργέ καλώς ήρθατε στην πόλη των ελεύθερων πολιορκημένων έστω και με αυτό τον τρόπο.
        Ο δήμος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, οι πολίτες του, οι φορείς του, νιώθουν, αλλά και είναι σήμερα, εξακολουθούν δυστυχώς να είναι, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι. Πολιορκημένοι από μια κρατική πολιτική, η οποία τουλάχιστον κατά την τελευταία δεκαετία, από την εκάστοτε κεντρική εξουσία ,στερεί αυτό που δικαίως ανήκει σε αυτή την πόλη και ταυτόχρονα δεν της δίνει τη δυνατότητα να ανασάνει μέσα από τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) ή αλλιώς σπαστική κολίτιδα : μια «άβολη» ασθένεια

Ως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) ή αλλιώς σπαστική κολίτιδα ονομάζουμε μια διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πόνο στο έντερο, αισθημα τάσης, ατελείς κενώσεις, τυμπανισμό, εντερικούς σπασμούς, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.
Η διαταραχή αυτή δεν δημιουργεί μόνιμο πρόβλημα στο γαστρεντερικό σύστημα και δεν έχει συνδεθεί με την εμφάνιση πιο σοβαρών διαταραχών (όπως π.χ. ο καρκίνος), προκαλεί όμως δυσφορία και ενόχληση στο άτομο που μπορεί να επηρεάσουν την κοινωνικότητά του. Τα συμπτώματα του ΣΕΕ μπορεί να εμφανίζονται μαζί με άλλες

Χοληστερίνη: πώς μπορούμε να την ελαττώσουμε;

Η χοληστερόλη είναι μια λιποειδής ουσία που μεταφέρεται με την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και επικάθεται στο εσωτερικό των αρτηριών μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια και το έμφραγμα.Η εναπόθεση της χοληστερόλης στα τοιχώματα της αρτηρίας είναι γνωστή ως αθηρωμάτωση ή αρτηριοσκλήρυνση, ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος αθηρωμάτωσης.
Επιπλέον, τα επίπεδα λιποπρωτεϊνών υψηλής και χαμηλής πυκνότητας (HDL και LDL) θα πρέπει να παρατηρούνται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, δηλαδή η HDL θα πρέπει να είναι πάντα υψηλή, ενώ η

Το διπλό κρεβάτι μας...αρρωσταίνει!

Ο καναπές έχει γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Εκεί περνάτε τις περισσότερες βραδιές, όταν άυπνοι και ταλαιπωρημένοι από τον ανήσυχο ύπνο του συντρόφου σας αναζητάτε μια ήρεμη γωνιά μέχρι να βγει η νύχτα. Τι καλά, που θα ήταν να κοιμόσασταν σε χωριστά κρεβάτια, προκειμένου να ξαναβρείτε και εσείς τον ύπνο σας… Μήπως, όμως αυτό, θα σήμανε το τέλος και της μεταξύ σας σχέσης;
Μικρά σπίτια, διπλά κρεβάτια!
Ε, λοιπόν όχι, απαντά κατηγορηματικά ο Νιλ Στάνλεϊ, επικεφαλής μιας έρευνας, που εξυμνεί τα οφέλη του… χωριστού ύπνου στα ζευγάρια! Και ενώ για χρόνια, ο κοινός ύπνος ήταν ένα θέμα-ταμπού

Στενό «μαρκάρισμα» από την Ε.Ε. για τις χωματερές

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο η Κομισιόν αποθαρρύνει την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ, προκρίνοντας ως αποτελεσματικότερη λύση διαχείρισης την ανακύκλωση αναφορικά με την οποία η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην Ε.Ε. Η απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου για τα περιβαλλοντικά θέματα δίνεται μία μόλις ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου η διαχείριση των απορριμμάτων αναμένεται να συμπεριληφθεί στα θέματα που θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο Επίτροπος

Το Πρώτο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ Για Την Κρίση DEBTOCRACY

"Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το Debtocracy αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Untitled from ThePressProject on Vimeo.

Μόνος, αλλά όχι μοναχικός


Nα ‘ναι άραγε οι μοναχικοί δυστυχισμένοι; Όχι, απαντούν οι ψυχολόγοι. Γιατί οι ολοένα και περισσότερες κατοικίες με μοναχικούς ενοίκους δεν είναι – όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι – μια θλιβερή αντανάκλαση της φθοράς της σύγχρονης ζωής.
● Όλο και περισσότεροι            άνθρωποι διδάσκονται την αξία της ανεξαρτησίας τους, μαθαίνουν να βασίζονται στους δικούς τους πόρους καινά είναι κύριοι του εαυτού τους.
Μόλις μια γενιά πριν, πολλοί θεωρούσαν πως οι άνθρωποι που προτιμούν να ζουν μόνοι και όχι με κάποιον άλλο, ήταν παράξενοι, απομονωμένοι και κινδύνευαν να διάγουν έναν αρρωστημένο τρόπο ζωής. Σήμερα όμως ο αριθμός αυτών που επιλέγουν να ζουν μόνοι αυξάνεται σταθερά στον δυτικό κόσμο.
Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, η πλειονότητα των ανθρώπων που ζουν μόνοι τους είναι γυναίκες. Οι γυναίκες υπερτερούν επίσης σε αριθμό και στην τρίτη ηλικία, γιατί το 57% αυτών είναι από 75 χρόνων και πάνω. Αυτό εν μέρει εξηγείται από τη μακροζωία του γυναικείου φύλου σε αντίθεση με το αντρικό, γιατί σε πολλά απ’ αυτά τα σπίτια κατοικούν χήρες.

alone
Επιλογή ή εξαναγκάστηκαν από τις περιστάσεις;

Κάντε το παιδί σας αισιόδοξο

Τα νέα που ακούγονται τον τελευταίο καιρό στις ειδήσεις, στον δρόμο ή μεταξύ φίλων, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Φανταστείτε πώς ηχούν όλα αυτά στα αυτιά ενός μικρού παιδιού, που αναγκάζεται να βιώνει και να εισπράττει τα «ενήλικα» προβλήματα των γονιών του σε μία αγνή ηλικία που δεν γνωρίζει από κρίσεις, διαφθορές και απολύσεις…
HappyKids2 Διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν και προστατεύστε το παιδί σας από τις αρνητικές σκέψεις, κάνοντάς το να βλέπει το ποτήρι (μισο)γεμάτο.

Γιατί πρέπει να μεγαλώνουμε αισιόδοξα παιδιά;

Η πιο πετυχημένη συνταγή για την οικογένεια: δυο κόρες

Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε οικογένεια, ξεχάστε τα όνειρά σας να κάνετε ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το μυστικό για μια πραγματικά αρμονική οικογένεια, με λιγότερη φασαρία και καβγάδες, είναι δύο κόρες. Αυτό προκύπτει από έρευνα μεγάλης βρετανικής ιστοσελίδας για θέματα γονέων που διενεργήθηκε σε 2.116 γονείς με παιδιά κάτω των 16 ετών, αποκλείοντας τα μοναχοπαίδια.
mother_two_daughters Οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι δύο κορίτσια θα τα βρίσκουν στο παιχνίδι, ότι είναι πιο απίθανο να μαλώνουν, ότι σπάνια ενοχλούν τους γονείς τους και ότι συνήθως δεν «κουρδίζουν» το ένα το άλλο. Επίσης δυο κορίτσια κάνουν ελάχιστο θόρυβο, σπάνια αγνοούν το ένα το άλλο και είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται με τα προσωπικά τους τον έναν ή και τους δύο γονείς.

Οι άντρες προτιμούν τις έξυπνες, τολμηρές και σέξι και αποφεύγουν τις «πολύ καλές»

Είστε άτυχες στον έρωτα; Ο φίλος σας δεν θέλει να «δεσμευτεί» σε σοβαρή σχέση ή ο σύζυγός σας σας συμπεριφέρεται υποτιμητικά; Σύμφωνα με το νέο βιβλίο Why Men Marry Bitches ((Γιατί οι άνδρες παντρεύονται τις σκύλες) ) της Σέρι Άργκοβ, ο λόγος για όλα αυτά τα δεινά δεν είναι άλλος από την καλοσύνη σας.
flirt_sucesfully Σύμφωνα με την ίδια, οι άνδρες δείχνουν να προτιμούν πάντα τις πιο έξυπνες, πιο τολμηρές και πιο σέξι γυναίκες, ενώ αποφεύγουν τις πολύ καλές ή όσες δείχνουν να εξαρτούν την ευτυχία τους από εκείνους.

5 Απρ 2011

Τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα του δημοσίου

Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του. Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που αρμέγαν το κράτος, όλους μας, για δεκαετίες, μέχρι τελικής πτώσεως (ΔΝΤ) και τώρα ανέλαβαν την σωτηρία μας.

10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)

09 - Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)

08 - Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)

07 - Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)

06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)

05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.

04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)

03 - Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)

02 - Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)

01 - Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν. (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)

Όταν είμαστε ευδιάθετοι μειώνεται η ικανότητα της μνήμης

Μια νέα μελέτη για την συσχέτιση ψυχικής διάθεσης και μνήμης έδειξε πως όταν είμαστε ιδιαίτερα ευδιάθετοι, μειώνεται η ικανότητα του εγκεφάλου να αποθηκεύει τις νέες πληροφορίες!
happy_holidays Στη μελέτη, που έγινε στο πανεπιστήμιο του Μισούρι, επιστρατεύτηκε μια ομάδα φοιτητών από τους οποίους ζητήθηκε να βίντεο. Το πρώτο ήταν απόσπασμα μιας κωμωδίας και το δεύτερο ένα βίντεο για την τοποθέτηση δαπέδων. Μετά το τέλος της προβολής, όσοι φοιτητές είχαν δει την κωμωδία ήταν πολύ πιο ευδιάθετοι απ’ ό,τι όσοι είχαν δει το άλλο βίντεο.

Η ευτυχία κάνει καλό στην υγεία ή μήπως όχι;

health_happinessΡίξτε το έξω, να βλέπετε αστείες ταινίες, να γελάτε με την καρδιά σας και θα είστε πάντα υγιείς!» Είναι μια κλασική συμβουλή αλλά τελικά ίσως είναι λάθος. Θα το έχετε σίγουρα ακούσει…
Αν είστε άρρωστοι, περάστε τη μέρα σας κολλημένοι στην οθόνη βλέποντας ξεκαρδιστικές κωμωδίες και θα έχετε μια ταχεία ανάρρωση. Ή ακόμα καλύτερα προσπαθήστε να είστε πάντα χαρωποί και δεν θα αρρωστήσετε καθόλου.
Δυστυχώς δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για τίποτα από όλα αυτά. Ακόμη χειρότερα, αυτή η παρανόηση αποσπά την προσοχή από την πραγματική σχέση μεταξύ ευτυχίας, υγείας και μακροζωίας. Τι λέει, λοιπόν, η επιστήμη για όλα αυτά;

Θα μπορούσε η καλή διάθεση να ανοίξει φραγμένες αρτηρίες, να γιατρέψει πληγές και να επιδιορθώσει βλάβες; Κάτι τέτοιο πάντως δεν προκύπτει από επιστημονικές μελέτες.

Φουκουσίμα: 7,5 εκατ. φορές πάνω από τα όρια η μόλυνση στη θάλασσα

Μετρήσεις για τον εντοπισμό ραδιενέργειας στα σχολεία της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, που βρίσκονται κοντά στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, πραγματοποιούν οι αρχές της χώρας. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης η απόρριψη τόνων ραδιενεργού νερού στον ωκεανό, με ευθύνη της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco. Η μόλυνση στη θάλασσα είναι κατά 7,5 εκατ. φορές πάνω από το όριο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Η τοπική κυβέρνηση της Φουκουσίμα διέταξε τη διεξαγωγή επειγουσών μετρήσεων σε 1.400 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια μέχρι την Πέμπτη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo,

Μάρκος Βαμβακάρης: O Πατριάρχης 1905 – 1972

 
Ο Μάρκος Βαμβακάρης γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1905, στην ¶νω Χώρα, στην Ερμούπολη της Σύρου. Το 1917 κατέβηκε στο Πειραιά, κι αφού εργάστηκε ως χαμάλης και εκδοροσφαγέας κατέληξε να γίνει μουσικός. Έμαθε μπουζούκι στους τεκέδες του Πειραιά και στις αρχές της Δεκαετίας του ’30 είχε ήδη ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια, κυρίως διασκευές παλαιότερων τραγουδιών, προσαρμοσμένα στο μπουζούκι. Δεν ήταν ο πρώτος που ηχογραφούσε ρεμπέτικα. Η αρχή είχε γίνει στην Αμερική με το "Μινόρε του τεκέ", του Ιωάννη Χαλκιά, που είχε θεαματική απήχηση και έμελλε να αποτελέσει την θρυαλλίδα της ρεμπέτικης δισκογραφίας. Ωστόσο ο Μάρκος, εκεί κάπου στις αρχές του ’30, έλαβε μιαν απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η γέννηση του σύγχρονου Αστικού Λαϊκού τραγουδιού...
Ο Μάρκος Βαμβακάρης γεννήθηκε στη Σύρο και συγκεκριμένα στο Σκαλί της ¶νω Χώρας, στις 10 Μαΐου του 1905, ημέρα Τετάρτη, στις τρεις η ώρα το πρωί. Ήταν ο πρώτος από τα έξι παιδιά του Δομένικου και της Ελπίδας Βαμβακάρη. Τα άλλα παιδιά ήτανε με τη σειρά ο Λεονάρδος, ο Φραγκίσκος, η Γκράτσια, ο Αργύρης και η Ρόζα.

Ο Δομένικος, ο πατέρας του Μάρκου, ήταν γιος του Μάρκου του Ρόκου και είχε άλλα δύο αδέρφια, τον Αντώνη και το Μορφίνη. Και τα τρία αδέρφια έπαιζαν γκάιντα. Ο Δομένικος έκανε διάφορες δουλειές για να ζήσει την οικογένειά του. ¶λλοτε δούλευε καρβουνιάρης, άλλοτε έπλεκε καλάθια, πότε-πότε

Η γλώσσα επηρεάζει την σκέψη


Η γλώσσα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία του ανθρώπου. Χάρη στη γλώσσα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να εκφράζουμε τις επιθυμίες μας αλλά και γενικότερα να εξωτερικεύουμε τις σκέψεις μας είτε αυτές αναφέρονται σε απτά αντικείμενα είτε σε μεταφορικές έννοιες. Όμως ποια ακριβώς είναι η σχέση μεταξύ σκέψης και γλώσσας; Πρόκειται για μια γραμμική σχέση ή για μια σχέση αλληλοεξάρτησης; Με άλλα λόγια η γλώσσα είναι απλά ένα μέσο έκφρασης της σκέψης ή μήπως μπορεί να επηρεάσει την ίδια τη σκέψη;
Οι έρευνες των τελευταίων ετών τείνουν προς τη δεύτερη περίπτωση. Ξέρουμε πως η γλώσσα που μιλάει κάποιος μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που σκέφτεται για τον εαυτό του και τις ικανότητές του. Για παράδειγμα θυμάμαι πως πριν από λίγους μήνες μια έρευνα είχε

Τι λέει το Κινέζικο ζώδιο για εσάς;

Πόσο αληθή είναι τα όσα διαβάζουμε για τα ζώδια; Ας κάνουμε ένα μικρό τεστ, διαβάζοντας το κινέζικο ωροσκόπιό μας. Παρακαλώ διαβάστε το άρθρο βήμα-βήμα.

Βήμα 1: Βρείτε το κινέζικο ζώδιό σας

Ακολουθεί ένας πίνακας με τις χρονιές και τα κινέζικα ζώδια που αντιστοιχούν σε αυτές. Για να βρείτε το ζώδιό σας, απλά βρείτε το έτος γέννησής σας και δείτε σε ποιο ζώδιο της αριστερής στήλης αντιστοιχεί.

Βήμα 2: Διαβάστε το ζώδιό σας

Ο ρόλος του Ψυχολόγου στην εποχή του Facebook


ο ρόλος του Ψυχολόγου στην εποχή του FacebookΗ τεχνολογική έκρηξη των προηγούμενων δεκαετιών -κυρίως στον κόσμο των ηλεκτρονικών ειδών και στις τηλεπικοινωνίες- είχε ως επακόλουθο την γεωμετρική αύξηση χρήσης του διαδικτύου, αλλά και την ποιοτική αλλαγή του κυβερνοχώρου. Από ένα μέσο μονοδιάστατης ροής πληροφοριών, όπως τα υπόλοιπα συμβατικά μέσα (τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία κτλ), όπου έχουμε έναν “πομπό” και έναν “δέκτη”, το διαδίκτυο σταδιακά πήρε τη μορφή μιας πολυδιάστατης, διαδραστικής επικοινωνίας, όπου την ίδια στιγμή όλοι μπορεί να είναι “πομποί” και “δέκτες”, “παραγωγοί” και “τηλεθεατές”, “αρθρογράφοι” και “αναγνώστες”.
Πέρασε η εποχή που κάποιος χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο απλά ως ένα ακόμη μέσο διαφήμισης και

Στις 12 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Ξεκινούν στις 12 Μαΐου, ενώ τα μαθήματα του σχολικού έτους λήγουν στις 10 Μαΐου.
Συμμετοχή έχουν δηλώσεις 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β�), 1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β�), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α�) και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α�).
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 27-5-2011 και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δ
 Ψηφίστηκε στην 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30/3/2011) κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα συνεχιζόμενα έργα (3.871.374,76 ευρώ, με πιστώσεις περίπου30% από ίδιους πόρους και κατά 70  % άλλες χρηματοδοτήσεις) και νέα έργα συνολικού κόστους  63.544.377 ευρώ με ελάχιστες πιστώσεις από ΣΑΤΑ ( 1.140.000 e), ίδιους πόρους και από δωρεές (1.050.000 e) που είναι οι σίγουρες και οι υπόλοιπες από διάφορα προγράμματα που μάλλον δύσκολα θα εκταμιευτούν διότι: α) Στην υπουργική απόφαση « Οδηγίες για την κατάρτιση

Γνωρίζουν οι μέλισσες πώς να προστατεύονται από τα παρασιτοκτόνα;

Μια συναρπαστική αποκάλυψη, που υπενθυμίζει ότι τουλάχιστον κάποια είδη έχουν τον τρόπο να προσαρμόζονται στις ανθρώπινες παρεμβάσεις, έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες.
Οι μέλισσες, υποστήριξαν, εντοπίζουν τα παρασιτοκτόνα στη γύρη που μεταφέρεται στο μελίσσι και τα «απομονώνουν» από την υπόλοιπη αποικία για να την θωρακίσουν.
Σύμφωνα με τον Τζεφ Πέτις, εντομολόγο του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, οι μέλισσες «θάβουν» ή «σφραγίζουν» τις κυψέλες, όπου ανιχνεύουν γύρη με παρασιτοκτόνα, με αποτέλεσμα να προστατεύεται αποτελεσματικά το υπόλοιπο μελίσσι. Ο ίδιος και ένας συνάδελφός του από το

Aσθμα: πώς θα ελέγξετε τα συμπτώματα;

Το άσθμα είναι νόσος των πνευμόνων που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Είναι μία από τις συχνότερες χρόνιες νόσους και αποτελεί κύρια αιτία απουσίας από το σχολείο και την εργασία για χιλιάδες ασθενείς.
Η χρόνια φλεγμονή προκαλεί μία σχετιζόμενη αύξηση της βρογχικής υπεραντιδραστικότητας, που οδηγεί σε υποτροπιάζοντα επεισόδια συριγμού, δύσπνοιας, σφιξίματος στο στήθος και βήχα, ιδιαίτερα τη νύχτα ή νωρίς το πρωί.
Οι βρόγχοι των ατόμων με άσθμα είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι σε διάφορους εξωτερικούς κυρίως παράγοντες (τα ονομαζόμενα και αλλεργιογόνα) καθώς και σε άλλους ερεθιστικούς παράγοντες.
Ποια είναι τα σημάδια του άσθματος;
-Υποτροπιάζοντα επεισόδια συριγμού

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η πολιτική ανυπακοή, 43 χρόνια μετά.


Η μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, 43 χρόνια από τη δολοφονία του (4.4.1968) κλείνει μέσα της εξαιρετικά επίκαιρα μηνύματα. Βοηθάει να κατανοήσουμε τη σημασία των μαζικών μη βίαιων δράσεων πολιτικής ανυπακοής αλλά και να απορρίψουμε ανιστόρητες απόψεις ότι η επιλογή της μη βίας σημαίνει παθητικότητα, απουσία πνεύματος ριζικής αμφισβήτησης, άρνηση της επανάστασης.
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν ήταν πολιτικός, με τη στενή έννοια του όρου. Υπήρξε ακτιβιστής, αντιρατσιστής, ανθρωπιστής, υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων για τους μαύρους, φιλειρηνιστής, πολέμιος του «βρώμικου» πολέμου των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, αντίπαλος της αποικιοκρατίας, κήρυκας της μη βίας και της ισότητας. Πηγή

DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου κλείνουμε την τηλεόραση, στα δελτία των 8 και των 9, και μπαίνουμε στο Ίντερνετ. Στη διεύθυνση xreokratia.gr και debtocracy.gr, από τις 20:00 και μετά θα είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.Οι συντελεστές του Debtocracy συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Οι δημοσιογράφοι Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Απολυτήριο χωρίς πανελλήνιες για μαθητές Λυκείου

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πρόκειται να προωθήσει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, όσοι τελοιόφοιτοι μαθητές του Ημερήσιου Λυκείου επιθυμούν, μπορούν να μην παίρνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά στους μαθητές που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Από το σχολικό έτος που διανύουμε, 2010-2011, η επιλογή για συμμετοχή ή όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα ανήκει αποκλειστικά στους μαθητές. Όποιος από αυτούς επιλέγει την επαγγελματική απασχόληση από τη συνέχιση των σπουδών, θα μπορεί να δίνει απλώς τις εξετάσεις όλων των

Τέλος το δώρο στο Δημόσιο

Τετραπλό «κούρεμα» έως και 30% στα ρετιρέ του Δημοσίου, στους 300.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και ενταφιασμό των 53 επιδομάτων και του 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Χριστουγέννων, αδειών και Πάσχα) σχεδιάζει η κυβέρνηση με την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1ης Ιουλίου.
Στην προκρούστεια κλίνη, προκειμένου να εξοικονομηθεί ένα δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, μπαίνουν τα εξής:

4 Απρ 2011

Καπνιστά: μια ιστορία αγάπης που «κρατάει» από παλιά

Σύμφωνα με ανθρωπολόγους το κάπνισμα των τροφών προϋπήρχε του homo sapiens και η τεχνική πρωτοεμφανίστηκε πριν 250.000 χρόνια, δηλαδή περίπου 50.000 χρόνια πριν ανακαλυφθεί το είδος μας!
Τα κύρια πλεονεκτήματα του καπνίσματος είναι η συντήρηση και η βελτίωση στη γεύση. Το καπνιστό κρέας «κρατάει» περισσότερο από όσο το ψητό και αρκετοί ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι η ανακάλυψη αυτή ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Αν ξοδεύεις λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τροφή, έχεις περισσότερο χρόνο να σκεφτείς και να αναπτύξεις τον εγκέφαλο σου.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Καστανίδη – Αθήνα
Κοινοποίηση: 1) Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
                          2) Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Κύριε Υπουργέ,
Επαναφέρατε και προωθήσατε το Προεδρικό Διάταγμα, περί ίδρυσης Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ μας είχατε δώσει το ΛΟΓΟ ΣΑΣ στην κοινή σύσκεψη στο Υπουργείο, με τους Βουλευτές, Δημάρχους και εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων Αχαΐας (Πατρών) και Αιτωλ/νίας (Ι.Π. Μεσολογγίου και Αγρινίου) ότι σε περίπτωση απόρριψης του σχετικού σχεδίου του Π.Δ. από το ΣτΕ, αν το επαναφέρετε επικαιροποιημένο θα

Σταθερή αξία το βιβλίο σε καιρούς κρίσης


Ενθαρρυντικά για την ανάγνωση στη χώρα μας είναι τα αποτελέσματα της Γ΄ Πανελλήνιας Έρευνας Αναγνωστικής Συμπεριφοράς και Πολιτιστικών Πρακτικών που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας έχουν ως εξής:

Σταθερός ο ισχυρός πυρήνας των αναγνωστών

Σε σύγκριση με τις δυο προηγούμενες έρευνες, του 1999 και του 2004, ο πυρήνας των μέτριων ως συστηματικών αναγνωστών, δηλαδή όσων δήλωσαν ότι διάβασαν περισσότερα από 10 βιβλία κατά τους τελευταίους 12 μήνες, παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα, αντιπροσωπεύοντας το 8,1% των ερωτώμενων, έναντι του 8,6% το 2004 και 8,5% το 1999.

Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενέστερων αναγνωστών

Τομάτα η… θαυματουργή!

Η τομάτα βρίσκεται ως συστατικό, στα περισσότερα από τα αγαπημένα μας πιάτα. Προσθέτει γεύση και νοστιμιά σε σάντουιτς, πίτσες, σάλτσες και σε άλλες γευστικές απολαύσεις και αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές σαλάτες.
Εκτός όμως από τη νοστιμιά σας, η τομάτα είναι κι ένα πολύτιμο τρόφιμο για την υγεία μας, με σημαντικές ιδιότητες κατά του καρκίνου και άλλων παθήσεων. Ας δούμε αναλυτικά τα διάφορα οφέλη της για την υγεία μας:
Περιέχουν αντιοξειδωτικά
Οι τομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, ένα φωτεινό κόκκινο καροτένιο, υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα της. Το λυκοπένιο έχει μελετηθεί εκτενώς για τις αντιοξειδωτικές και τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Σε έρευνα που έχει γίνει, το λυκοπένιο έχει συνδεθεί με την προστασία του DNA στα λευκά

Φθηνή ενέργεια από τεχνητά ηλιακά φύλλα

Τα σπίτια του μέλλοντος θα μπορούσαν να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες όχι μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης ούτε καν μέσω των γνωστών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά χάρη σε... φύλλα.
Τεχνητά φύλλα που «φωτοσυνθέτοντας», θα μπορούν να παρέχουν έως και 30 κιλοβατώρες ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί στην ημερήσια κατανάλωση ενέργειας ενός μέσου αμερικανικού νοικοκυριού.
Ερευνητές του ΜΙΤ έκαναν τα αποκαλυπτήρια ενός τέτοιου φύλλου, που στην πραγματικότητα είναι ένα τετράγωνο φωτοβολταϊκό κύτταρο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου και το οποίο παράγει ενέργεια μιμούμενο τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης. Αντί, ωστόσο, να παράγει απευθείας ηλεκτρική ενέργεια όπως ένα συμβατικό φωτοβολταϊκό κύτταρο, διασπά τα μόρια του νερού �μέσα στο οποίο

Το καρότο, το αυγό και ο καφές...

Μια νεαρή γυναίκα πήγε απογοητευμένη στη μητέρα της και της είπε ότι είχε κουραστεί να παλεύει στη ζωή της και ήθελε να τα παρατήσει. Η μητέρα, χωρίς λέξη, πήγε στην κουζίνα και έβαλε τρεις κατσαρόλες με νερό σε δυνατή φωτιά. Όταν το νερό άρχισε να βράζει, έριξε στη μία καρότα, στην άλλη αυγά και στην τρίτη κόκκους καφέ. Όταν έβρασαν, ζήτησε από την κόρη της να τα δοκιμάσει και να πει τις εντυπώσεις της. Εκείνη παρατήρησε ότι τα καρότα ήταν μαλακά και τα αυγά σφιχτά, αλλά όταν μύρισε τον καφέ, χαμογέλασε από ευχαρίστηση. Τότε, η μητέρα της τής είπε ότι και τα τρία τρόφιμα είχαν αντιμετωπίσει τις ίδιες συνθήκες και είχαν αντιδράσει διαφορετικά. Το σκληρό καρότο έγινε μαλακό και αδύναμο. Το μαλακό και εύθραυστο αυγό σκλήρυνε. Ο κόκκοι του καφέ, όμως, όταν ήρθαν σε επαφή με το καυτό νερό, το άλλαξαν και το έκαναν μυρωδάτο και γευστικό.

3 Απρ 2011

Κατανόηση και αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι εξαιρετικά τρομακτικές για το άτομο που τις βιώνει. Μοιάζουν σα να έρχονται από το πουθενά, απροειδοποίητα, κάνοντας το άτομο να αισθάνεται αδύναμο μπροστά σ’αυτό που του συμβαίνει. Συχνά, εάν βιώνετε μια κρίση  πανικού, μπορεί να σκέφτεστε ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί, ότι θα χάσετε τον έλεγχο ή ότι θα κινδυνέψει η ζωή σας. Η κρίση πανικού είναι μια υπερβολική αντίδραση του σώματος στο φόβο ή το στρες. Όταν λοιπόν το ανθρώπινο σώμα αντιμετωπίζει μια κατάσταση την οποία αντιλαμβάνεται ως επικίνδυνη , ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, παράγοντας  αδρεναλίνη.
Η αδρεναλίνη έχει τα ακόλουθα συμπτώματα στο σώμα:
  • Οι μύες σφίγγουν με ένταση.
  • Η αναπνοή γίνεται γρηγορότερη έτσι ώστε το σώμα να λάβει περισσότερο οξυγόνο το οποίο θα χρησιμοποιήσουν οι μύες για να μετατρέψουν τη γλυκόζη σε ενέργεια.
  • Η καρδιά χτυπάει με περισσότερη ένταση για να μεταφέρει το αίμα όπου χρειάζεται.

Μανώλης Χιώτης 1920 – 1970


 

Λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, που εισήγαγε την τέταρτη -διπλή- χορδή στο μπουζούκι.
Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1920 στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά του από το Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων πήρε μαθήματα κιθάρας, μπουζουκιού και ούτι από τον διάσημο μουσικοδιδάσκαλο της εποχής Γεώργιο Λώλο. Το 1935 επέστρεψε με την οικογένειά του στο Ναύπλιο και σε ηλικία μόλις 15 ετών έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του σε μαγαζιά της περιοχής.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μανώλης Χιώτης δεν έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια. Η οικογένειά του ήταν ευκατάστατη (η μητέρα του μάλιστα διατηρούσε ένα από τα πλέον αριστοκρατικά μπαρ της εποχής) και αυτό το αρχοντικό στυλ στο πάλκο διατήρησε και ο ίδιος στη μετέπειτα πορεία του.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More