Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

21 Σεπ 2012

ΙΧΘΥΚΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Η αναπτυξη εγκαταλείφθηκε!

Με το Προεδρικό διάταγμα 297 της 31/05/1985, συστάθηκε ως πρότυπη ερευνητική μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), μετοχικού κεφαλαίου 300 εκατ. δρχ., με την επωνυμία «ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΧΕΛΩΟΥ Α.Ε.» και έδρα το Μεσολόγγι. Για το σκοπό αυτό παραχωρήθηκε δημόσια έκταση 656.500 τμ και κτίριο εντός αυτής 75 τμ. έως το 2014. Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετείχαν το ελληνικό δημόσιο (Υπουργείο Έρευνας Τεχνολογίας), με το ποσό των 172.122.000 δρχ. και η Αγροτική Τράπεζα με το ποσό των 120.000 δρχ.
Στις 18/12/1987 αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 52 εκατ. δρχ, ποσό που αποκλειστικά συνεισέφερε η τότε Κοινότητα Νεοχωρίου παραχωρώντας έκταση 350 στρεμμάτων κατά κυριότητα και έκταση 979.792 τμ κατά χρήση έως το 2014.
Εκτός των ανωτέρω εκτάσεων στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας περιλαμβάνονται:
1.      Κτίριο διοίκησης 180 τμ
2.      Κτίριο έρευνας με αίθουσα συνεδριάσεων 175 τμ
3.      Ιχθυογεννητικός Σταθμός 1000 τμ (με 6 δεξαμενές 40μ3, δεξαμενές γεννητόρων, γραφεία και άλλους βοηθητικούς χώρους)
4.      Προπάχυνση 1000 τμ με 28 δεξαμενές των 10 μ3i
5.      Κτίριο Η/Μ εγκαταστάσεων
6.      Μονάδα πάχυνσης ιχθυοκλοβών με άδεια 150 τv με εγκαταστάσεις υποστήριξης στην ξηρά, κτίριο 70 τμ, μικρή αποθήκη 35τμ, φυλάκιο και λιμένας μικρών σκαφών.
7.      Αυτοκίνητα και σκάφος.
Μετά από διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το 2008 το μετοχικό της κεφάλαιο διαμορφώθηκε στο ποσό των 5.827.941,45 €, διαιρεμένο σε 198.567 μετοχές των 29,35 € έκαστη.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜ



Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου πιστοποιούν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η κατάσταση στη Δημοτική Επιχείρηση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να γίνει μη αναστρέψιμη. Εάν συνεχισθεί η μέχρι σήμερα αδράνεια της Δημοτικής Αρχής σε συνδυασμό με εγγενείς αδυναμίες λειτουργίας της επιχείρησης, φοβάμαι ότι πολύ σύντομα η ΔΕΥΑΜ θα ιδιωτικοποιηθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και τους καταναλωτές. Από τα στοιχεία ισολογισμού του 2011 που αφορούν την πρώην ΔΕΥΑΜ και την πρώην ΔΕΥΑΟ, προκύπτει ζημία γενικής χρήσης 414.054,15 ευρώ. Επειδή όλοι γνωρίζουμε πως καταρτίζονται οι ισολογισμοί, εκτιμάται ότι η ζημία της επιχείρησης είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία.
Οι ανείσπρακτες οφειλές φτάνουν τα 2.700.000 ευρώ και οι οφειλές στο νέο Δήμο ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα η ΔΕΗ κάνει καθημερινά διακοπές διεκδικώντας οφειλές που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.

20 Σεπ 2012

Μπράβο Giorgos! Πόσους μπορεί να «ξεπλύνει» το Harvard;

Ο Γ. Παπανδρέου καθηγητής στο Harvard! Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά δεν είναι! Είναι, απλώς, το ωραίο πλυντήριο, η μικρή ανταμοιβή που τόσο επάξια κέρδισε ο άνθρωπος που χρειάστηκε μόλις δυο χρόνια στην πρωθυπουργία για να τινάξει τη χώρα στον αέρα!

Προφανώς, για μια τέτοια δουλειά, μια περιστασιακή απασχόληση στο ξεχωριστό αυτό αμερικανικό πανεπιστήμιο είναι απλώς φιστίκια, που θα λεγαν και οι Αμερικάνοι...

Οι Αμερικανοί, πρακτικοί άνθρωποι, χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμιά τους κατά κύριο λόγο για να...
προετοιμάσουν τις μελλοντικές ηγεσίες των χωρών- υποτελών τους. Το Harvard , για παράδειγμα, και η έδρα που χρηματοδοτεί δικός μας εγχώριος μεγιστάνας έχει να επιδείξει την εκκόλαψη πιστών Βαλκάνιων πολιτικών μαριονετών.

19 Σεπ 2012

Η απάντηση Αγγελάκα στις... τύψεις Νταλάρα για τα χρήματα που απέκτησε

Η σκληρή απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα στο Γιώργο Νταλάρα για τα χρήματα και τις Επιτέλους κάποιος αντέδρασε στην προκλητική δήλωση του Γιώργο Νταλάρα  περί τύψεων για τα χρήματα που κέρδιζε από τη δουλειά του! 
Ο Γιάννης Αγγελάκας  έστειλε επιστολή στα Μέσα Ενημέρωσης, με την οποία κατακρίνει την στάση του συναδέλφου του και την απόφασή του να «μοστράρει» τα χρήματά του στον κόσμο, τέτοια περίοδο κρίσης. Δείτε την ανακοίνωση του Αγγελάκα:
«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ
 Αγαπητέ κύριε Νταλάρα όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό, ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο. Κατανοώντας λοιπόν το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό τον καιρό, παράλληλα με το μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πώς δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένειά σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται κι αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Ο  Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Σωματείο Αποφοίτων του Εθελοντικού Προγράμματος  «Προστατεύω Τον Εαυτό μου Και Τους Άλλους» ΠΡΟΤΕΚΤΑ  Μεσολογγίου, θα  υλοποιήσουν το Εθνικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα Υπουργεία: Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  , Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Πυροσβεστικό Σώμα - Λιμενικό Σώμα), Εθνικής Άμυνας (Κ.Ο.Μ.Α.Κ.), Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), καθώς και οι Μ.Κ.Ο. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και  PRAKSIS.
Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες. Στους εκπαιδευθέντες χορηγείται Πιστοποιητικό Δια Βίου Μάθησης και εντάσσονται στο Μητρώο Εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ...


Όλα ξανά στο τραπέζι...

Ακόμη και τα πλέον σκληρά σενάρια για περικοπές σε συντάξεις κάτω και από τα 600 ευρώ βρίσκονται ξανά στο τραπέζι, με τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, την Πέμπτη να λαμβάνει καθοριστικό χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Αθήνα αναμένεται ειδικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, με στόχο να μετρήσει την αποδοτικότητα του μέτρου της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr το πραγματικό ποσό της εξοικονόμησης αναμένεται πολύ μικρότερο του 1 ή 1,4 δισ. ευρώ που εκτιμά το οικονομικό επιτελείο. Κάτι που έχει υποπέσει στην αντίληψη των δανειστών, που σπεύδουν να «μετρήσουν» το συγκεκριμένο μέτρο...

Με ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και η ακαριαία αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης να αποδώσει λιγότερα από 400 εκατ. ευρώ, επανέρχονται στη διαπραγμάτευσης τα πλέον σκληρά σενάρια...

Με ταξικό μένος στον πόλεμο ενάντια στο λαό

Ο Ε. Βενιζέλος κάλεσε βουλευτές και στελέχη να πρωτοστατήσουν στην ψήφιση και εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων
Το ΠΑΣΟΚ είναι στυλοβάτης στη σφαγή του λαού, ο ξεσηκωμός του οποίου είναι προϋπόθεση για να επιβιώσει
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ψήφιση και την επιβολή των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ έθεσε ως προτεραιότητα της συγκυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος, μιλώντας χτες στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε των περικοπών, ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ από το σύνολο του πακέτου, σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την εφαρμογή τους.Ο Ε. Βενιζέλος ανήγαγε «σε εθνική στρατηγική» τη σωτηρία του κεφαλαίου με τσάκισμα του λαού και απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική μας ή θεωρούμε ότι κάναμε λάθος επιλογή».

17 Σεπ 2012

Η κρίση στέλνει τους Έλληνες φοιτητές ξανά στα Βαλκάνια

Επιστροφή στις δεκαετίες του '80 και του '90 για τους Έλληνες φοιτητές, με τις αιτήσεις για...
εισαγωγή σε πανεπιστήμια της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα φέτος τόσο από νέους φοιτητές όσο και από αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα δεύτερο πτυχίο σε ειδικότητα που έχει ζήτηση στην αγορά...

εργασίας.
Στο μεταξύ, στα ΑΕΙ αυτών των χωρών ζήτησαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησίας", να μετεγγραφούν φέτος σχεδόν οι οκτώ στους δέκα Έλληνες οι οποίοι σπουδάζουν ήδη σε πανεπιστήμια της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

«Γιατί αυτοί ξέρουν τι κάνουν» Ο οικονομικός φιλελευθερισμός και ο νεοφασισμός είναι δίδυμα αδέλφια

Από το "Δρόμο" 15/9/2012

Με τη φράση του τίτλου μας, ο Γερμανός συγγραφέας Ερνστ Ότβαλτ περιέγραφε στο Μεσοπόλεμο (1931) την απολύτως μεροληπτική και ταξική στάση των Γερμανών δικαστών απέναντι στις πρακτικές των ακτιβιστών της Αριστεράς (ιδίως του Κ.Κ. Γερμανίας) και της Άκρας Δεξιάς. Στα δικαστήρια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, οι ναζιστές αθωώνονταν κατά κόρον ακόμη και για κακουργηματικές πράξεις ή έπεφταν πολύ χαμηλά (για παράδειγμα οι αυτουργοί των δολοφονιών του Ματίας Έρτσμπέργκερ και Βάλτερ Ρατενάου στα 1921-1922).
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ίδιος ο Χίτλερ είχε καταθέσει ως μάρτυς υπεράσπισης για άνδρες των Ταγμάτων Εφόδου και είχε επιδράσει καθοριστικά για την ελάφρυνση της ποινής. Ο ίδιος ο «Φύρερ» καταδικάσθηκε για εσχάτη προδοσία μετά το βαυαρικό «πραξικόπημα της μπιραρίας» (1923) και βγήκε από τη φυλακή-ξενοδοχείο του Λάντσμπεργκ δύο χρόνια αργότερα.

16 Σεπ 2012

Κι αν δεν παντρευτώ;



Κι αν δεν παντρευτώ;

Από το κείμενο αυτό θα ήθελα να μιλήσω σε όλες εκείνες τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις νέες κοπέλες που κάποια στιγμή αναρωτήθηκαν: "Τι θα γίνω, αν δεν συναντήσω το σύντροφο της ζωής μου; Αν ο προορισμός της γυναίκας είναι να παντρεύεται και να δημιουργεί ανθρώπινες υπάρξεις, τότε τι νόημα έχει μια μοναχική ζωή; Και τότε, τι όνειρα θα μπορώ να κάνω για το μέλλον;" Μεγάλο στ' αλήθεια πρόβλημα...
Κι απ' αυτό πηγάζουν ένα σωρό μελαγχολικές σκέψεις, απορίες, ανησυχίες ακόμη κι ένα άγχος πολλές φορές. Κι ωστόσο, αν αυτή η ανησυχία μπορεί κάπως να εξηγηθεί είναι συνάμα κι αδικαιολόγητη στη βάση της. H σύγχρονη ζωή και κοινωνία έσβησε πια τις προλήψεις που υπήρχαν άλλοτε για τις ανύπαντρες γυναίκες. Οι αιώνιες δεσποινίδες με την τελείως αναχρονιστική τους εμφάνιση και τους αδέξιους γονείς που τις κρατούσαν σε μία διαρκή νεότητα και που τραβούσαν το δρόμο τους τρικλίζοντας μέσα σε μία ζωή δίχως προοπτική, δίχως συνέπεια, δίχως ευθύνη, έχουν πια εξαφανισθεί.

Ενιαίος φόρος για τα ακίνητα από το 2013


Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι της ΔΕΗ θα ενσωματώνει ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά, αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο που τελεί υπο την έγκριση της τρόικας θα περιληφθεί σε φορολογικό νομοσχέδιο και στόχος του υπουργείου είναι «να λάβει λιγότερα αλλά από περισσότερους».
Ο φορολογικός συντελεστής έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση στο 0,1% για συνολική αντικειμενική αξία από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ και θα ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι το 1% για ακίνητη περιουσία άνω των 2.100.001 ευρώ .
Η κυβέρνηση ερευνά το ενδεχόμενο ο Ενιαίος Φόρος για όσα ακίνητα ανήκουν σε νομικά πρόσωπα να μειωθεί από 6 ως 3%.
Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα, η κυβέρνηση σκέφτεται να αυξήσει τον συντελεστή του φόρου σε όσα ακίνητα χρησιμοποιούνται για εμπορικές δραστηριότητες από ιδιοκτήτες-επιχειρήσεις από 1% σε 3%.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More