Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

18 Σεπ 2010

Η δημιουργία του Σύμπαντος χωρίς Δημιουργό

Μεγάλο θόρυβο και αναστάτωση έχει προκαλέσει διεθνώς η δημοσίευση του τελευταίου βιβλίου του Στίβεν Χόκινγκ με τίτλο «Το Μεγαλειώδες Σχέδιο» (The Grand Design), που σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά. Κάποιοι επιστημονικοί και θρησκευτικοί κύκλοι φαίνεται να έχουν ενοχληθεί έντονα από τις ιδέες που εκθέτει σε αυτό ο διασημότερος αστροφυσικός αλλά και ο πιο ακριβοπληρωμένος εκλαϊκευτής της επιστήμης.



Και ο λόγος όλης αυτής της αναστάτωσης είναι αρκετά απλός: σε αντίθεση με ό,τι υποστήριζε στο παρελθόν, ο μεγάλος Βρετανός επιστήμονας θεωρεί πως η επίκληση ενός παντοδύναμου και πάνσοφου Δημιουργού για να εξηγηθούν η γένεση και η εύρυθμη λειτουργία του Σύμπαντος όχι μόνο δεν είναι καθόλου απαραίτητη αλλά είναι και επιστημονικά εσφαλμένη.

Η μεγάλη απάτη

Βόμβα μεγατόνων από τον Πωλ Τόμσεν, εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα: «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος, αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας»...

Οψιμη και αισχυντηλή η παραδοχή, αλλά άκρως διαφωτιστική, γιατί κάνει κομμάτια τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί Μνημονίου, δανεισμού και χρεωκοπίας, ιδία αν ληφθεί υπ' όψιν και το υπόλοιπον της δηλώσεως Τόμσεν:
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει, διότι μια τέτοια επιλογή δεν συμφέρει κανέναν»! Εχουμε και λέμε, λοιπόν,

Φιντέλ: “Το κουβανικό μοντέλο δεν λειτουργεί ούτε για εμάς”.



Ο δημοσιογράφος Τζέφρι Γκόλντμπεργκ έβγαλε τη “δήλωση της χρονιάς” στη συνομιλία του με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα. Πρόθεσή του ήταν απλώς να δει τον Φιντέλ να τρώει ωστόσο ο “Λίδερ Μάξιμο” έκανε τη δήλωση – βόμβα ότι “το κουβανικό μοντέλο δεν λειτουργεί πια ούτε για εμάς”..
“Το πιο εντυπωσιακό ήταν κάτι που μου είπε στο γεύμα την ημέρα της πρώτης μας συνάντησης. Καθόμασταν γύρω από ένα μικρό τραπέζι. Ο Κάστρο, η γυναίκα του Ντάλι, ο γιος του Αντόνιο, ο Ράντι Αλόνζο ένας σημαντικός παράγοντας στα κρατικά ΜΜΕ και η Τζούλια Σβάιγκ, η φίλη που έφερα μαζί μου για να διασφαλίσω ότι δεν θα έλεγα κάτι πολύ χαζό – η Τζούλια είναι σημαντική ακαδημαϊκός στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων -” αναφέρει ο δημοσιογράφος του περιοδικού The Atlantic στο blog του, στο οποίο καταγράφει την επίσκεψή του στην Αβάνα και τις τρεις συνομιλίες του με τον Φιντέλ.

“Εγώ αρχικά ενδιαφερόμουν να δω τον Φιντέλ να τρώει, αφού ένας συνδυασμός πεπτικών προβλημάτων παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή κάποια στιγμή. Για την ιστορία, έφαγε μικρές ποσότητες ψαριού και σαλάτας και πολύ ψωμί βουτηγμένο σε ελαιόλαδο, μαζί με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί”, προσθέτει.

Με Μνημόνιο μέχρι το 2020


Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας έως το 2020 μελετά η Κομισιόν: Ανώτατοι κοινοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τους σκληρούς όρους του Μνημονίου εντός του ορισμένου χρονοδιαγράμματος και δεύτερον, ότι ακόμη και στην αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως οι αγορές θα ανταποκριθούν και θα δανείσουν με λογικά επιτόκια στην Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2013.

Oι Βρυξέλλες έχουν ήδη ενημερώσει σε ανώτερο επίπεδο την Αθήνα για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει παράταση στο «ελληνικό πρόγραμμα»- κάτι που πρακτικά σημαίνει και συνέχιση του δανεισμού από μέρους της Ενωσης και του ΔΝΤ, αλλά και συνέχιση της υπαγόρευσης της οικονομικής πολιτικής από την τρόικα.

Κόβουν επιδόματα των αστυνομικών


Κόβουν επιδόματα των αστυνομικών

Η κυβέρνηση δεν θα καταβάλλει το επίδομα της νυχτερινής αποζημίωσης και τα πενθήμερα για τον Αύγουστο στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με συνδικαλιστές της Αστυνομίας, σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας έχει φτάσει έγγραφο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αριθμό 2/53000 Α και ημερομηνία 16/9/2010.

Από την περικοπή κάθε αστυνομικός θα χάσει 300 – 400 ευρώ τον μήνα, τονίζουν οι συνδικαλιστές.

Τα σωματεία των αστυνομικών έχουν, ήδη, ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=174107&cid=4

17 Σεπ 2010

Ταχύτατη η τήξη του αρκτικού παγετώνα το 2010

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε η τήξη των αρκτικών παγετώνων μέσα στο 2010, αν και δεν έφτασε τα επίπεδα ρεκόρ τα οποία είχε αγγίξει το 2007.

Όπως υπέδειξε η έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, το «θερινό minimum» (το χαμηλότερο σημείο στο οποίο φτάνει ο όγκος των πάγων το καλοκαίρι) είναι το τρίτο μικρότερο στην «εποχή των δορυφόρων».

Κατά τους ερευνητές, οι προβλέψεις σχετικά με εξαφάνιση του «θερινού πάγου» μέσα στα επόμενα χρόνια φαίνονται μάλλον λανθασμένες.

Κατω από τα όρια της φτώχειας ένας στους επτά Αμερικανούς

Αυξήθηκαν κατά τέσσερα εκατομμύρια οι άποροι το 2009
Κατω από τα όρια της φτώχειας ένας στους επτά Αμερικανούς

Περίπου σαράντα τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι, ή ένας στους επτά κατοίκους, έζησαν κάτω από τα όρια της φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2009. Σε σχέση με το 2008, οι άποροι αυξήθηκαν κατά τέσσερα εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Απογραφής της χώρας (Census Bureau).


Εντυπωσιακό είναι πως ο δείκτης φτώχειας για το 2009 ανήλθε σε υψηλό των τελευταίων 15 χρόνων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσοστό ανήλθε στο 14,3% έναντι του 13,2% το 2008, που αντιστοιχεί σε 43,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

16 Σεπ 2010

Περιμένοντας το... 2013

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου υποστήριξε, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ότι το 2013 θα είναι ο τελευταίος δύσκολος χρόνος για την ελληνική οικονομία. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, να βγούμε από τη στενωπό πριν από το 2013, εφαρμόζοντας με σωστό τρόπο την πολιτική του μνημονίου.

Η πικρή αλήθεια


Οι περιγραφές που κάνει ο πρωθυπουργός δεν έχουν μεγάλη σχέση με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνει με τη στρατηγική του. Σύμφωνα με τις βασικές παραδοχές του μνημονίου, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα εκτοξευθεί μέχρι το 2013 στο 150% του ΑΕΠ, για να αρχίσει στη συνέχεια μια βασανιστικά αργή καθοδική πορεία.

Τριετία ανεργίας και αβεβαιότητας

Άνω του 20% θα διαμορφωθεί το πραγματικό ποσοστό ανεργίας (δηλαδή ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα είναι χωρίς δουλειά), φτάνοντας έτσι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών, εκτιμά το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, το οποίο στη φετινή του έκθεση προειδοποιεί για την απώλεια 175.000 θέσεων εργασίας στην τριετία 2009-2011. Σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με τα μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν τα επόμενα τρία χρόνια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα δουν το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται κατά 30%, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά το επίπεδο ζήτησης και κατανάλωσης. Οι μέσες πραγματικές αποδοχές στην Ελλάδα αναμένεται να μειωθούν κατά 4,4% το 2010, μετά από αύξηση 4,2% κατά το 2009 και 1,1% το 2008, με συνέπεια να ανακοπεί η ανοδική πορεία της σύγκλισης των αποδοχών έναντι του αντίστοιχου μέσου όρου στην Ε.Ε. των «15».

Sex και παράξενοι νόμοι

Σε αυτόν τον παράξενο κόσμο υπάρχουν και πολλοί παράξενοι νόμοι που δεν έχουν καμιά λογική! Το pswnio.gr θα σας αναφέρει μερικούς νόμους που δεν θα πιστέψετε ότι υπάρχουν στα άληθεια..

1. Στο Γκουάμ υπάρχουν άντρες που η δουλειά τους είναι να ταξιδεύουν στην ύπαιθρο και να ξεπαρθενιάζουν κορίτσια, οι οποίες τους πληρώνουν για το προνόμιο να κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Το pswnio.gr , έκει έπρεπε να ήταν! Ο λόγος? Στο Γκουάμ απαγορεύεται από το νόμο να παντρεύονται οι παρθένες!!


2. Στο Λίβανο, επιτρέπεται στους άντρες να κάνουν σεξ με ζώα, αρκεί τα ζώα να είναι θηλυκά. Εάν η σεξουαλική επαφή είναι με αρσενικό ζώο, επιβάλλεται η ποινή θανάτου.


3. Οι περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής αναγνωρίσουν τον ακόλουθο ισλαμικό νόμο: «Μετά από σεξουαλική επαφή με ένα αρνί, είναι θανάσιμο αμάρτημα να τρώς το κρέας του.»

ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΤΕΛΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ



«Εάν υπάρξει σκόπιμη προσπάθεια, που αποσκοπεί στη διατάραξη της γαλήνης, το κράτος θα λάβει μέτρα εναντίον της» Αυτή ήταν η προειδοποίηση του υπουργού Πολιτισμού της Τουρκίας Ερτουγρούλ Γκιουνάι προς του ελληνοαμερικανούς που ανακοίνωσαν ότι θα επισκεφθούν την Παρασκευή την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη για τελέσουν λειτουργία.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο κ. Γκιουνάϊ είπε ότι «υπάρχει μία προσπάθεια που πηγάζει από το εξωτερικό και στρέφεται εναντίον του διαθρησκευτικού διαλόγου. Με μία συγκέντρωση σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπως είναι η Αγία Σοφία προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα αυτή. Ελπίζω ότι κανείς δεν θα το επιτρέψει. Εμείς προστατεύουμε την Αγία Σοφία σαν κόρη οφθαλμού.

Δεν πιστεύουν την στρατιωτική & πολιτική ηγεσία και θέλουν να φύγουν από τις Ε.Δ. τα μόνιμα στελέχη!

Ένα στράτευμα στο οποίο οι ηγέτες του, τα μόνιμα στελέχη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων απορρίπτουν την ανώτερη στρατιωτική ηγεσία σε ποσοστό μέχρι και 82% (!), την πολιτική ηγεσία σε ποσοστό μέχρι και 86% (!) και βασικό επαγγελματικό στόχο έχουν την επιβίωση των ιδίων των οικογενειών τους, είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, όπως αυτό καταγράφεται σε έρευνα-σοκ του περιοδικού Monthly Review και της VPRC!

Tα ευρήματα της έρευνας είναι εξόχως ανησυχητικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά και την ίδια την χώρα και θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ’όψιν από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Πρώτη νίκη της γονιδιακής θεραπείας κατά της μεσογειακής αναιμίας

 Πρώτη νίκη της γονιδιακής θεραπείας κατά της μεσογειακής αναιμίας



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το ελαττωματικό γονίδιο που ευθύνεται για τη β-μεσογειακή αναιμία αντικαταστάθηκε για πρώτη φορά με ένα υγιές αντίγραφο, ανακοίνωσαν Γάλλοι και Αμερικανοί ερευνητές.

Ο ασθενής στον οποίο εφαρμόστηκε η μέθοδος δεν χρειάζεται μεταγγίσεις εδώ και 21 μήνες, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο περιοδικό Nature.

Τα κύτταρα που περιέχουν το επιπλέον γονίδιο πολλαπλασιάζονται στον οργανισμό του ασθενή χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, αν και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκαλέσουν κάποτε λευχαιμία.

Καλούν Καραμανλή στην προανακριτική! Η κατάθεση της συζύγου Βουλγαράκη τον "καίει"



- Κατ' αρχήν ναι από τα κόμματα
- Την Τρίτη η τελική απόφαση
- Οργισμένος ο πρώην πρωθυπουργός με όσα είπε η σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο κλήσης του Κώστα Καραμανλής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, μετά την κατάθεση - βόμβα της Αικατερίνης Πελέκη Βουλγαράκη οτι εκείνος πήρε όλες τις αποφάσεις.

Ολα τα κόμματα που συμμετέχουν - η ΝΔ έχει αποχωρήσει - είπαν κατ' αρχήν ναι, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Το Ασφαλέστερο Σπίτι στη Γη;



Aυτό το υπερπολυτελές μεγαθήριο που μόνο ένα απλό σπίτι δεν το λες πωλείται στο Λος Άνχελες, το οποίο λέει έχει τα συστήματα ασφαλείας που αρκούν για να το χαρακτηρίσει ο ιδιοκτήτης «το ασφαλέστερο του κόσμου». Τι σημαίνει «ασφαλέστερο του κόσμου»; Το σπίτι είναι ένα μέγαρο-πολυκατοικία, πολυώροφο με υπέροχη θέα. Όσο αφορά την ασφάλεια αποτελείται από δύο «ασφαλείς πυρήνες», δηλαδή κομμάτια του σπιτιού που μπορούν να απομονωθούν από τό υπόλοιπο σπίτι στην περίπτωση που εισβάλλει κλέφτης, και επιπλέον δύο πάνικ ρουμζ, που είναι δωμάτια στα οποία μπορείς νακρυφτείς χωρίς να σε βρει ποτέ κανείς στο ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, πυρηνικής καταστροφής.

Ο Παπανδρέου ανοίγει τα σύνορα της Ελλάδας για τους λαθρομετανάστες και Ρομά..

Γ. Παπανδρέου«Ανοίγουμε τις πόρτες στους διωγμένους Ρομά»...Το κερασάκι στην σάπια τούρτα της σημερινής μεταναστευτικής αθλιότητας βάζει ο ΓΑΠ


«Τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης διώχνουν τους μετανάστες και τους Ρομά, εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες», δήλωσε χθες ο Γ. Παπανδρέου στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφτηκε εκτός προγράμματος,για να παραστεί στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του νοσοκομείου και της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε το προσωπικό του ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και τόνισε ότι το

Τι αλλάζει από του χρόνου στο Λύκειο

Και νέο εξεταστικό από το 2013




Αλλαγές στα Λύκεια έρχονται από του χρόνου, οι οποίες θα «προετοιμάσουν» το έδαφος για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που θα έχουμε μετά το 2013. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ από του χρόνου η πρώτη λυκείου, θα έχει καινούργιο πρόγραμμα

Αναλυτικά, τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου στην πρώτη λυκείου, θα φοιτήσουν σε μια δευτέρα και τρίτη τάξη με πολύ λίγα μαθήματα.

15 Σεπ 2010

Τρεις πρώην υπουργοί αρνούνται τον έλεγχο τραπεζικών τους λογαριασμών

Τρεις πρώην υπουργοί σύμφωνα με καταγγελία του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αργύρη, αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τραπεζικούς τους λογαρισμούς.

Με επιστολή του, ο αρμόδιος αντιπροέδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης προς τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens Σήφη Βαλυράκη, την Τρίτη (14/09) του γνωστοποιεί ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια περαιτέρω ελέγχου για τους Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη «καθόσον δεν προσκομίστηκαν πρόσθετα στοιχεία από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των ιδίων καθώς και των μελών της οικογενείας τους, προκειμένου να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έλεγχο»


Σημειώνεται ακόμη ότι έχουν ζητηθεί πρόσθετα στοιχεία από τους Βύρωνα Πολύδωρα, Μιχ.Λιάπη, Γιάννο Παπαντωνίου και Χρήστο Βερελή για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.


Phgh:
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/288402.html

Μείωση των Ελληνικών μαθημάτων στους Έλληνες της Αλβανίας ζήτησε η Διαμαντοπούλου

Μείωση των Ελληνικών μαθημάτων στους Έλληνες της Αλβανίας ζήτησε η Διαμαντοπούλου!




 


Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να καταργηθεί το περίφημο άρθρο 17, που δίνει στην εκπαίδευση των Βορειοηπειρωτών μέχρι την 9η τάξη, το 75% των μαθημάτων στα ελληνικά

Μήπως, για λόγους οικονομίας, θα έπρεπε να καταργηθούν τα μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα παντού και να εισάγουμε βιβλία και δασκάλους από γειτονικές χώρες;


Ξεπερνούν τα 900 εκατομμύρια οι υποσιτισμένοι του πλανήτη, εκτιμά ο fao

Παρά τη μικρή πρόοδο που έχει γίνει, οι αριθμοί όσων υποσιτίζονται είναι «απαράδεκτα υψηλοί» τονίζει σε έκθεσή του ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) και επισημαίνει ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα που προκαλούν τη πείνα στο πλανήτη παραμένουν.

Ο αριθμός όσων υποσιτίζονται εκτιμά ο FAO ότι το 2010 ανέρχεται σε 925 εκατομμύρια, περίπου ένας στους επτά κατοίκους του πλανήτη. Αν και είναι μειωμένος σε σχέση με το 2009, όταν ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο, παραμένει υψηλότερα από τον αριθμό των υποσιτισμένων πριν από τη διατροφική κρίση του 2007-8 και συνολικά ο υψηλότερος των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.




Μεγάλο μέρος των υποσιτισμένων, συγκεκριμένα τα δύο τρίτα, ζουν στην Αιθιοπία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Κίνα, το Κονγκό, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.


Μία σειρά πρόσφατων εξελίξεων, υπογραμμίζει ο FAO, όπως οι πυρκαγιές στη Ρωσία που αύξησαν τις τιμές των σιτηρών, θέτουν σε κίνδυνο την υλοποίηση των στόχων της Χιλιετίας που έθεσε ο ΟΗΕ και μεταξύ τους περιλαμβάνεται η μείωση μέχρι το 2015 στο μισό του αριθμού των υποσιτισμένων.


Ο Οργανισμός εκτιμά ακόμη ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί μία διατροφική κρίση σε

14 Σεπ 2010

Σαν σήμερα,Στέλιος Καζαντζίδης 1931 – 2001


Πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 2001, σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.


Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους.

Με τη μοναδική υφή της φωνής του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων, για τους οποίους η επιβίωση δεν ήταν και τόσο αυτονόητη. Οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένοι, πρόσφυγες, εργάτες, όλοι αγωνιστές της καθημερινότητας αναζητούσαν στα τραγούδια του παρηγοριά για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν καθημερινά. Και το κοινό του, βέβαια, δεν σταματούσε μόνο σε αυτούς.

Οι επενδύσεις στη χώρα που γέννησε το παράδοξο


Tου Στεφανου Kασιματη
Γνωρίζοντας ότι δεν είχε καμία σχετική εκκρεμότητα, πήγε μια ωραία πρωία στο ΙΚΑ της περιοχής όπου είναι η έδρα της επιχείρησής του, με την αυταπάτη ότι, αν όχι την επομένη, το πολύ σε δυο-τρεις ημέρες θα είχε στα χέρια του την πολυπόθητη ασφαλιστική ενημερότητα. Δεν είχε υπολογίζει, όμως, δύο τινά: Πρώτον, ότι το κράτος αντιμετωπίζει εκ προοιμίου τον πολίτη –και ιδίως τον επιχειρηματία– ως ένοχο απάτης και, γι’ αυτόν τον λόγο, τον υποχρεώνει κατ’ αρχάς να αποδείξει την αθωότητά του. Δεύτερον, ότι η ελληνική Δημόσια Διοίκηση διέπεται από την αρχή της προστασίας του δικαιώματος στην τεμπελιά – για τους λειτουργούς της, φυσικά.

Το προκάλυμμα του χάους

Tης Τασουλας Kαραϊσκακη

Η πρόσφατη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, μετά την έξοδο 92.800 συμβασιούχων, αποτύπωσε όλη τη λειτουργική γύμνια ενός υπερτροφικού, αντιπαραγωγικού υδροκέφαλου κράτους. Μιας αληθινής καταβόθρας σπατάλης, με 768.009 μονίμους υπαλλήλους (σε άλλες χώρες με τον ίδιο πληθυσμό αυτοί είναι 150.000 με 300.000), οι μισθοί και οι συντάξεις των οποίων απορροφούν το 47,2% του προϋπολογισμού, ήτοι 26 δισ. ευρώ. Απογυμνωμένο το Δημόσιο από τους συμβασιούχους, αποκαλύφθηκε δύσμορφο, άνισο, μια βαρέως νοσούσα μηχανή. Σε σύνολο 188 διευθύνσεων εντοπίστηκαν δεκάδες με κανένα τμήμα, δεκάδες τμήματα με έναν υπάλληλο, αρκετά τμήματα με προϊστάμενο αλλά χωρίς υπαλλήλους, ακόμα και τμήματα χωρίς προϊστάμενο και χωρίς κανέναν υπάλληλο. Ενα εξάμβλωμα που χτιζόταν χρόνια με ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις και τη λογική, «Δεν έχουμε “κόσμο”; Θα καλύψουμε τα κενά βολεύοντας “προσωρινώς” ημετέρους που θα

Γυναίκες: όσο πιο πολλά βγάζουν τόσο πιο εύκολα χωρίζουν




Μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι όταν μια γυναίκα βγάζει περισσότερα χρήματα από τον άνδρα της χωρίζει πιο εύκολα.


Η έρευνα που διεξήχθη σε μια περίοδο διάρκειας 25 ετών αφορούσε περισσότερους από 2.500 γάμους και απέδειξε ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές που συνεισφέρουν περισσότερα χρήματα στον προϋπολογισμό του σπιτιού σε σύγκριση με το σύντροφο τους είναι πιο εύκολο να πουν το «ναι» στο χωρισμό.

Έρχεται το οριστικό τέλος της μυωπίας

Δύο γονίδια που προκαλούν μυωπία, ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες, σύμφωνα με τις οποίες, μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να χρησιμοποιηθεί ευρέως ένα φάρμακο (σε μορφή σταγόνων ή χαπιών) που θα εμποδίζει την εμφάνιση ή την εξέλιξη της μυωπίας, απαλλάσσοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από την ταλαιπωρία των φακών επαφής, των γυαλιών και των διορθωτικών επεμβάσεων με λέιζερ.
Η ανακάλυψη του ενός γονιδίου έγινε από διεθνή ερευνητική ομάδα, υπό τον δρα Πίρο Χίζι και τον Κρις Χάμοντ του τμήματος γενετικής επιδημιολογίας του King’s College του Λονδίνου, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γενετικής “Nature Genetics”, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ντέιλι Μέιλ».

Σχης Συμεών Κεβεντζίδης, διοικητής ΕΛΔΥΚ: "Στόχος μας να κυματίσει η σημαία μας στον Πενταδάκτυλο"!

Επιτέλους υπάρχουν όχι απλώς Έλληνες "δημόσιοι υπάλληλοι" που δεν φοβούνται να μιλήσουν, αλλά Έλληνες αξιωματικοί που τιμούν την στολή και το εθνόσημο που φορούν:
Σε μια ομιλία που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ, συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης, μιλώντας σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο στο Δήμο Στροβόλου για τα 50χρονα της ΕΛΥΚ είπε απλώς το αυτονόητο:
"Στόχος της ΕΛΔΥΚ, αν οι περιστάσεις το επιβάλουν, είναι η πολεμική σημαία της να ξανακυματίσει στον Πενταδάκτυλο".
Στο όρος της Κύπρου που κατέχεται σήμερα από την Τουρκία μετά την εισβολή του 1974.
Εκεί που εκατοντάδες Έλληνες σκοτώθηκαν μετά την προδοσία του 1974 και πότισαν με αίμα την γη των πατέρων...

«Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από τη Χαρακτική»

Μια εντυπωσιακή έκθεση χαρακτικής με θέμα: «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από τη Χαρακτική», εγκαινιάζεται το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 8 η ώρα το βράδυ στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου, στο πλαίσιο επέκτασης του θεσμού «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την Τέχνη», με τη συνεργασία του Δήμου Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η έκθεση παρουσιάζει χαρακτικά των συλλογών της Πινακοθήκης και ξεκινά με την ιστορική αυθεντική λιθογραφία του Θεόδωρου Βρυζάκη του 1856, με θέμα την «Εξοδο του Μεσολογγίου», συνεχίζεται με Μεσολογγίτικα θέματα από τους: Βάσω Κατράκη, Φώτη Μαστιχιάδη, Αλέκο Φασιανό, Τόνια Νικολαϊδη, Βασίλη Χάρο, Απόστολο Κούστα, Γιάννη Κυριακίδη, και των μελών της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών: Μάγδα Βαμβατήρα, Γιάννη Γουρζή, Χριστόδουλο Γκαλτέμη, Νίκο Δεσεκόπουλο, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Γρηγόρη & Μιχάλη Κότσαρη, Γιάννη Κολιό, Ρίτσα Ποδηματά, Γιάννη Στεφανάκι, Μαίρη Σχοινά και Δημήτρη Τσιρογιάννη, που διανθίζουν όλοι μαζί την έκθεση με τα υπέροχα χαρακτικά τους.
Τα ην έκθεση θα εγκαινιάσει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Επίσης, στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένες φωτογραφίες για το Μεσολόγγι του Βασίλη Αρτίκου.

Μεσολόγγι: Έκθεση με χαρακτικά κορυφαίων καλλιτεχνών

H έκθεση θα λειτουργήσει έως και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.
Εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο η έκθεση χαρακτικής «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από τη Χαρακτική» στην «Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου» στο Μεσολόγγι.
Το εικαστικό γεγονός αποτελεί συνέχεια του θεσμού συναντήσεων «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» και φιλοξενεί για πρώτη φορά στην πόλη όλα τα χαρακτικά από τις συλλογές της Πινακοθήκης, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η ιστορική αυθεντική λιθογραφία του Θεόδωρου Βρυζάκη του 1856, με θέμα την «Έξοδο του Μεσολογγίου».
Οι επισκέπτες θαύμασαν και απόλαυσαν έργα χαρακτικής με μεσολογγίτικα θέματα, φιλοτεχνημένα από τους: Βάσω Κατράκη, Φώτη Μαστιχιάδη, Αλέκο Φασιανό, Τόνια Νικολαϊδη, Βασίλη Χάρο,

Διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη προβλέπει για το 2010 η Κομισιόν

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Με διπλάσιο ρυθμό από τις αρχικές εκτιμήσεις θα αναπτυχθούν οι οικονομίες της ευρωζώνης το 2010, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν.


Σε ετήσιο επίπεδο, ο ρυθμός ανάπτυξης που προβλέπει η Κομισιόν για την ευρωζώνη ανέρχεται στο 1,7% για το 2010, έναντι 0,9% που προέβλεπε το Μάιο και 4,1% του 2009.


Το ΑΕΠ της Γερμανίας εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί κατά 3,4%, ποσοστό τριπλάσιο από την προηγούμενη πρόβλεψη του Μαΐου.


Οι νέες εκτιμήσεις της Κομισιόν εναρμονίζονται με τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία στις 2 Σεπτεμβρίου είχε ανακοινώσει για το 2010 ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 1,4% και 1,7% για την ευρωζώνη.

To WWF για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς επισημαίνει ότι «Kάθε κίνηση στον τομέα των Aνανεώσιμων Πηγών Eνέργειας θα πρέπει να υλοποιείται με κατάλληλο και προσεκτικό σχεδιασμό ώστε να μεγιστοποιεί τις ωφέλειες για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.
Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή η εφαρμογή ενός προγράμματος προώθησης των AΠE με ελλιπή έλεγχο και κατακερματισμένο σχεδιασμό, ενδέχεται να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις και να οδηγήσει σε απαξίωση των AΠE από την κοινή γνώμη».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωση το WWF Ελλάς, σχετικά με τη δρομολόγηση της δημιουργίας θαλάσσιων αιολικών πάρκων.
Επίσης, η εν λόγω οργάνωση επισημαίνει ότι «η προώθηση της αιολικής ενέργειας για την κάλυψη των στόχων της Ελλάδας, την τήρηση των δεσμεύσεων, την ενεργειακή ανεξαρτησία, τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, την παράλληλη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τέλος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τη «βρίσκει απόλυτα σύμφωνη».
Ειδικά για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, η περιβαλλοντική οργάνωση αποδίδει μεγάλη σημασία στην έγκαιρη και ουσιαστική ανάδειξη της

Green Design Festival από 23 Σεπτέμβρη ως 10 Οκτώβρη

Το Green Design Festival, που πραγματοποιείται από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 10 Οκτωβρίου, είναι μια πρωτότυπη, υπαίθρια, ανοικτή για το κοινό δράση, υπό την αιγίδα του ΔHMOY AΘΗΝΑΙΩΝ και του ΥΠΕΚΑ, που πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τη συνεργασία περισσότερων από 150 σχεδιαστών, από όλους τους κλάδους του design, αρχιτεκτόνων, επιμελητών και εθελοντών. Διοργανώνεται από την μη-κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού, Brainlab.


Σκοπός του Green Design Festival, είναι να μιλήσει για ένα σύγχρονο τρόπο ζωής, φιλικότερο προς το περιβάλλον, μέσα από το design και τις εφαρμογές του, και να παράξει περιβαλλοντική συμπεριφορά, μέσα από τη θεματολογία και τις προτάσεις του.


12 Σεπ 2010

Μέσα καταστολής διαδηλώσεων και στο Μεσολόγγι !!!

Σπρέι  πιπέρι και άλλα μέσα καταστολής διαδηλώσεων όχι φυσικά από την αστυνομία αλλά από τις ακραίες οπαδικές  ομάδες νεαρών που ανταμείβουν με ξύλο και όχι μόνο όποιον τολμήσει να <<παραφερθεί>>  στη πόλη μας! Παραφέρομαι βεβαία είναι μια συγκεχυμένη έννοια καθώς κάποιος μπορεί να παραφερθεί γιατί θα βρίσει το Μεσολόγγι,  κάποιος μπορεί να παραφερθεί γιατί δεν είναι παναθηναϊκός και είναι ολυμπιακός ή το αντίστροφο,  κάποιος μπορεί να παραφερθεί γιατί σε κοίταξε!!! Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι νεαροί μας θα σας φιλοδωρήσουν με ξύλο και όταν φυσικά κάποιος υγιείς σκεπτόμενος μεσολογγίτης θα καλέσει την αστυνομία ή  θα ζητήσει το λόγο θα φάει ξύλο και αυτός ή φυσικά θα είναι ρουφιάνος και θα βρει το μπελά του επειδή θέλει το αυτονόητο μια ήσυχη  πόλη! Αυτή είναι η κοινωνία μας δυστυχώς και δε ξέρω  όλοι αυτοί ποσό χαμηλά  μπορούν να φτάσουν και πόση δυσφήμιση θα κάνουν στο Μεσολόγγι. Το ιδανικό φαντάζομαι θα είναι να μη μιλάει κανείς, να γράφουν αυτοί  στους τοίχους όποιου σπιτιού θέλουν  συνθήματα για τις ομάδες τους (που μόλις μεγαλώσουν  θα αναληφθούν ότι κανείς  από αυτές τις ομάδες  δε θα τους δώσει να φάνε…), να μην αντιμιλήσει κανείς γιατί φυσικά θα υποστεί τις συνέπειες. Αυτό το Μεσολόγγι ονειρεύεστε φίλοι μου, αλλά όταν ο στρατός θα φύγει γιατί θα έχει φάει πολύ ξύλο,  όταν οι τουρίστες δε θα ξανά έρθουν γιατί το kick boxing  σε δημόσιο χώρο δεν συνάδει με το πολιτισμό και τις άξιες που πρεσβεύει αυτή η ιερή πόλη, όταν  οι μαγαζάτορες θα τα κλείσουν τα μαγαζιά  τους  γιατί δε θα μπορούν άλλο να σας

Ερώτηση - Τάπα προς τον Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Ο Δημοσιογράφος του ριζοσπάστη (Θεοδωρόπουλος) έκανε μέχρι στιγμής την πιο σωστή ερώτηση σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παπαγαλάκια.


"Εξαγγείλατε την μείωση φορολογίας των κερδών των βιομηχάνων δηλαδή των πλουσίων από το 24% στο 20%
Πρόκειται για το δεύτερο δώρο που έχετε κάνει μετά τα 25 δις ευρώ στις τράπεζες.

Στον αντίποδα μειώσατε 20 % μισθούς, 15% τις  συντάξεις, αύξηση του ΦΠΑ 3ις φορές, πάγωμα μισθών για τρία χρόνια, επιβολή ειδικών φόρων.



Είναι βέβαιο  οτι με αυτά μέτρα που πήρατε μέχρι στιγμής, αυξάνουν τα κέρδη των τραπεζών και των μεγαλοβιομηχάνων.


Μπορείτε να μας πείτε πως με αυτά τα μέτρα θα βγάλουν τον χειμώνα εκατομμύρια Έλληνες;"


Απάντηση Παπανδρέου:  Αυτά τα λεφτά δεν πάνε στην τσέπη του επιχειρηματία, το έκανα πολύ καθαρό!!!!

Ισλανδία: Στο "σκαμνί" πρωθυπουργός-υπουργοί για τη χρεοκοπία

Με την κατηγορία της αμέλειας, που οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση της χώρας, το 2008, πρόκειται να οδηγηθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός, Γκέιρ Χάαρντε, και τρεις υπουργοί της κυβέρνησής του.



 

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το Σάββατο (11/9), επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα της "έκθεσης Αλήθεια", που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Μύθοι και πραγματικότητα για το γυναικείο οργασμό

Η ιστορία του «O»
Μύθοι και πραγματικότητα για το γυναικείο οργασμό στην Ελλάδα του σήμερα. Κάποιες γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στην ερωτική κορύφωση, ενώ άλλες υποστηρίζουν ότι το σεξ μπορεί να είναι υπέροχο και χωρίς αυτήν. Οι σχετικές αλήθειες και οι μύθοι είναι πολλά. Και συχνά τα συμπεράσματα αντικρουόμενα. Όπως, για παράδειγμα, ότι, ενώ η οικονομική κρίση αυξάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα, σκοτώνει τον οργασμό. O «Τ» ζήτησε από εκατό γυναίκες, ηλικίας 18 έως 50 ετών, να απαντήσουν σε «αδιάκριτες» ερωτήσεις για την υπέρτατη ερωτική απόλαυση.

Μυστήριο. Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα το γυναικείο οργασμό. Oι επιστήμονες

Εθνική Πρόκληση: Τον Έχουμε Μικρό Έρευνα προσβάλλει το εθνικό μέγεθος. Βγάλτε τους χάρακες



Ελληνίδα μάνα, ώρα να ξαναβάλεις τα μαύρα και να αρχίσεις τα κλάματα, γιατί είναι αλήθεια, πλέον και επιστημονική, πως -ναι, ο γιόκας σου, ο κανακάρης σου, το άστρο της αυγής και του δειλινού σου- την έχει μικρή.


Στατιστική έρευνα που....


πραγματοποιήθηκε από το γερμανικό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής Προφυλακτικού, ζήτησε από 10.500 άντρες από 25 χώρες στην Ευρώπη να τον

Σε νέα απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες φορτηγών



Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, ενώ μετα το τέλος της διαδήλωσης προπηλακίστηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Είχε προηγηθεί πορεία των ιδιοκτητών φορτηγών-βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του «Μακεδονία Παλάς».

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More