Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

30 Δεκ 2011

Τι αλλάζει με μισθούς δημοσίου και ποιοι φόροι εξαιρούνται

Βαθιά ανάσα παίρνουν χιλιάδες υπάλληλοι που τελικά δεν θα νιώσουν για τρίτη ή τέταρτη φορά το μαχαίρι να μπαίνει στην τσέπη τους,.
Τι αλλάζει με μισθούς δημοσίου και ποιοι φόροι εξαιρούνταιΜετά από περίπου 15 ημέρες επεξεργασίας, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία αναμένεται να πάρει σήμερα αριθμό Φύλλου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, παρουσιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ από τον υπουργό Οικονομικών.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η ρουτίνα των διαδοχικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου στόχο έχει το κλείσιμο εκκρεμοτήτων και τη διόρθωση αδικιών ή και λαθών που προκάλεσε η οριζόντια εφαρμογή μέτρων, όπως η εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Πόσο αυξάνεται το ρεύμα από την Κυριακή

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενέκρινε μεσοσταθμικές αυξήσεις 9,2%, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, γεγονός που σημαίνει ότι από τη νέα χρονιά οι αυξήσεις θα είναι 12,2%, καθώς στο ποσοστό πρέπει να προστεθεί η μεσοσταθμική αύξηση 3% του τέλους ΑΠΕ, που έχει αποφασιστεί τις περασμένες εβδομάδες.

Αιτιολογώντας τις αυξήσεις στα τιμολόγια ο υπουργός τόνισε ότι «η κατάσταση και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ΥΠΕΚΑ από την διοίκηση της επιχείρησης και την ΡΑΕ δείχνουν ότι πάρα πολύ σύντομα η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ η κερδοφορία της βρίσκεται σε κίνδυνο».


29 Δεκ 2011

Τι γίνετε τελικά στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου με τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα;


Μας έρχεται 27/12 από το γραφείο τύπου η αφίσα για τις εκδηλώσεις τους Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου (λίγο ετεροχρονισμένα ) και μετά βλέπουμε την απάντηση του τοπικού συγκροτήματος των Fox Rot  που διευκρινίζει τι ακριβώς έγινε. Τελικά δε θα παίξει το συγκρότημα όταν θέλουν κάποιοι και καλά θα κάνει γιατί βάση της απάντησης δεν τους ενημέρωσε κάνεις από το Δήμο για το πρόγραμμα και τη μέρα που θέλουν να γίνει η συναυλία! Αν ο Δήμος δεν έχει χρήματα να στολίσει και να κάνει εκδηλώσεις το καταλαβαίνουμε γιατί οι εποχές είναι δύσκολες, όλοι βλέπουμε το μηδαμινό στόλισμα και τις εκδηλώσεις του Δήμου και κρίνουμε, μην προσπαθεί όμως κανείς  να μας πείσει με ψέματα και με ιδιωτικά Luna Park ότι γίνονται εκδηλώσεις και στολίζεται η πόλη,  πόσο μάλλον όταν η χριστουγεννιάτικη αφίσα με το πρόγραμμα φτάνει σε μας 27/12!    

28 Δεκ 2011

Μεσολόγγι - «Από πέτρα και χρόνο» 2009

Κείμενα παρουσίαση:Λευτεέρης Ελευθεριάδης
Έρευνα: Κατερίνα Κωτσάκου
Μιλούν οι: Ακακία Κορδόση, Αρτίκος
Βασίλης, Μαντζουράτος Χρήστος, Μαντζουράτος Ανδρέας, Μαντζουράτος Θεοδόσης, Καραβίας Λεωνίδας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ


Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012, στις 18.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου που δημιούργησαν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου Ναυπακτίας.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί επί της οδού Λουδοβίκου Βαυαρίας (πίσω από το ξενοδοχείο Λίμπερτυ)

Πού ξοδεύτηκαν τα 73 δισ. που μας έδωσε η τρόικα


Του Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Από τα 73 δισ. ευρώ, που έλαβε η χώρα μας από την τρόικα των δανειστών, το 85,5%, ή 62,4 δισ. ευρώ, κατευθύνθηκε στην αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους. Ό,τι απέμεινε από αυτό το δάνειο, μόλις 10,6 δισ. ευρώ, αξιοποιήθηκε κατά το δοκούν από την κυβέρνηση, για να καλυφθούν διάφορες υποχρεώσεις του Δημοσίου. Μόλις ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ποσού, διατέθηκε για την κάλυψη της μισθοδοσίας όσων εργάζονται σε υπουργεία, ΟΤΑ, υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου.

Με τα λεφτά της τρόικας, το κράτος πλήρωνε, κυρίως, συντάξεις, εσωτερικές οφειλές προς προμηθευτές φαρμάκων, εργολάβους και τεχνικές εταιρείες, ακόμη και επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και ΔΕΚΟ. Όταν οι δανειστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ καθυστερούσαν να

Βουτιά στο κενό έκανε μία 30χρονη στο Αγρίνιο

Βουτιά στο κενό έκανε μία 30χρονη στο Αγρίνιο Μια 30χρονη γυναίκα προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή της σήμερα όταν έπεσε από το μπαλκόνι δεύτερου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Γαλάνη και Ζωοδόχου Πηγής, στο κέντρο του Αγρινίου.
Η γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποπειραθεί και κατά το παρελθόν να βάλει τέρμα στην ζωή της.
Η 30χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Θέμου Κορνάρου - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ

Κορνάρος Θέμος Θέμος Κορνάρος (1906-1970). Ο Θέμος Κορνάρος γεννήθηκε στη Σίββα της Μεσσαράς στην Κρήτη. Λόγω της φτώχειας της οικογένειάς του μπήκε από μικρός στη βιοπάλη και ταξίδεψε ανά την Ελλάδα ασκώντας διάφορα χειρωνακτικά επαγγέλματα. 
Όταν έφτασε στην πρωτεύουσα προσπάθησε να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, δεν τα κατάφερε όμως γιατί παράλληλα δούλευε εργάτης στο χτίσιμο του Εθνικού Θεάτρου.
Εκεί γνωρίστηκε με τον Κωστή Μπαστιά και μέσω αυτού με τον Φώτο Πολίτη, που δέχτηκε με ενθουσιώδεις κριτικές τα πεζογραφήματά του Το Άγιον Όρος και Σπιναλόγκα (1933). Συνέχισε να δουλεύει ως εργάτης ως το 1944, οπότε συνελήφθη από τα S.S. και κλείστηκε στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου ως την Απελευθέρωση. 

27 Δεκ 2011

Κι εκείνος κι εκείνος κι εκείνος που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί........


Εν δυο αριστερά,δεξιά!
Παρουσιάστε, Αρμ!
Παπαντοπ ντοπ ντοπ.......


Κι εκείνος κι εκείνος κι εκείνος
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.
Κι εκείνος κι εκείνος κι εκείνος
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.


Διώξτε ή λιώστε, πατήστε
τις λέξεις μάνα, πατέρα,
αδελφός,αδελφή, σύντροφος,
φίλος, τιμή, μουσική.


Το μανιτάρι θα 'ρθει,
η διαταγή η γη να πεθάνει.
Ωσανά-ωσανά του θανάτου,
ωσανά-ωσανά του θανάτου.


Κατάρα-κατάρα, στη σφαγή,
στη σιωπή, κατάρα.
Παπαντοπ ντοπ ντοπ.......


Κι εκείνος κι εκείνος κι εκείνος
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.
Παπαντοπ ντοπ ντοπ.......
Κι εκείνος κι εκείνος κι εκείνος
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.
Παπαντοπ ντοπ ντοπ.......


Διώξτε ή λιώστε, πατήστε
τις λέξεις μάνα, πατέρα,
αδελφός,αδελφή, σύντροφος,
φίλος, τιμή, μουσική.
Το μανιτάρι θα 'ρθει,
η διαταγή να πεθάνει η γη.


Κι εκείνος κι εκείνος κι εκείνος
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.
Παπαντοπ ντοπ ντοπ.......
Κι εκείνος κι εκείνος κι εκείνος
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.
Παπαντοπ ντοπ ντοπ.......


(Μόνο ένα παγωμένο αγέρι
ξαγρυπνά στους δρόμους,
προσμένοντας καρτερικά τον ήλιο.
Ως και τα ελεγεία ξεχάσαμε
που τραγουδούσαν τα τσακάλια.
Μείνε σε παρακαλώ ξάγρυπνη
για λίγο ακόμα, με τον όμορφο
παλμό στα στήθια σου που μεταγγίζει
κουράγιο στο κορμί μου.

Πάω να φτιάξω άλλον έναν καφέ.
Μείνε λίγο ξάγρυπνη ακόμα
κρατώντας τούτη τη γραμμή ανοιχτή.
Τη γραμμή που χτίζει κάστρα
γύρω απ' τα όνειρά μου.
Τη γραμμή που ρίχνει σωσίβια
κάθε που ναυαγώ στο φόβο.

Κράτα τη γραμμή ανοιχτή.
Βάρκα που ψάχνει έλεος
στα απάνεμα βράχια σου η ζωή μου.
Δάκρυα και δηλητήρια παραμορφώνουν
το πρόσωπό μου στο σκοτάδι.
άσπρα γλαρόπουλα στο γαλάζιο σου ορίζοντα.

Κράτα τη γραμμή ανοιχτή!
Το αίμα θα ξαναγίνει κρασί στη Κανά σου λέω!
Θ' ακούσουμε ξανά παιδιάστικα γέλια σου λέω!
Θα πούμε ξανά τραγούδια στη θάλασσα σου λέω!
Θα πιούμε ξανά από ανοιξιάτικο ρυάκι σου λέω!
Θα κάνουμε ξανά έρωτα στα χωράφια!

Κράτα μόνο τη γραμμή ανοιχτή!
Κράτα τη γραμμή ανοιχτή!
Κράτα, κράτα, κράτα.........)




Μέσα στην παρένθεση περιέχονται αποσπάσματα
από το ποίημα "Θηρασία" του Δημήτρη Βάρου.

26 Δεκ 2011

Οι πολιτικές μας πεποιθήσεις καθορίζονται από τον εγκέφαλο!

human-brainΟι πολιτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων φαίνεται πως καθορίζονται αρκετά από τη μορφολογία του εγκεφάλου. Το αν κάποιος πρεσβεύει φιλελεύθερες ή συντηρητικές απόψεις, αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν πως οφείλεται στην ενεργοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων του εγκεφάλου.
Οι μικρές διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στην εγκεφαλική δραστηριότητα των ανθρώπων σχετίζονται σε έναν σημαντικό βαθμό με την πολιτική τους ιδεολογία, πιστεύουν κάποιοι ειδικοί. Η διαπίστωση αυτή δεν αποτελεί κανόνα, αλλά προκύπτει από παρατηρήσεις και δεν μπορεί να αγνοηθεί, όπως λένε.

Σύμφωνα με τον Darren Schreiber, που είναι καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, ορισμένες πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι στις ΗΠΑ, παρουσιάζουν μια σχετική αύξηση της δραστηριότητας σε δύο τμήματα του εγκεφάλου που λέγονται νήσος του Reil και κογχομετωπιαίος φλοιός.

Τέσσερις πρώην υπουργοί στον Κορυδαλλό για τη χρεοκοπία...

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από τη κρίση χρεοκοπία, χωρίς ανεξέλεγκτες δραματικές καταστάσεις.
Οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιήθηκαν γιατί οι ίδιοι οι υπουργοί δεν τις πίστευαν, αλλά και γιατί η κοινωνία αντιδρούσε καθώς δεν είδε το πολιτικό σύστημα να αναζητεί τα αίτια και να επιμερίζει ευθύνες.
Το πολιτικό σύστημα της χώρας βάζει υψηλότερα σε προτεραιότητα τις επόμενες εκλογές παρά την έξοδο από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.
Θα μπορέσουμε να ελπίζουμε, αν ξυπνήσουμε ένα πρωί και να δούμε μερικούς τίτλους ειδήσεων σαν τους παρακάτω.
Οι τίτλοι του τέλους της χρεοκοπίας…
"Τέσσερις πρώην υπουργοί οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό, γιατί τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα της τελευταίας 20ετίας. Τα περιουσιακά στοιχεία δημεύτηκαν...
Στην δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν κορυφαία στελέχη κομμάτων, μετά από καταγγελίες πως εν γνώση τους πήγαν στα κομματικά ταμεία μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς παραστατικά και φορολόγηση.

Διατροφή και διατήρηση του βάρους τα Χριστούγεννα



Αναμφισβήτητα, η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι και πάλι εδώ! Τα Χριστούγεννα αποτελούν για όλους μας περίοδο χαράς και ξεγνοισιάς. Σχεδόν κάθε μέρα του Δεκεμβρίου υπάρχει και μια ονομαστική εορτή και σίγουρα όλοι μας έχουμε κάποιον στη δουλειά ή στο οικογενειακό μας περιβάλλον, που γιορτάζει και θα οργανώσει μια κοινωνική εκδήλωση που θα περιέχει φαγητό και γλυκά. Και καθώς οι μέρες περνούν, καταλήγουμε σε δυο μεγάλα παραδοσιακά ‘τραπέζια’, αυτό των Χριστουγέννων και της παραμονής πρωτοχρονιάς, όπου πολλά νόστιμα φαγητά, εξαιρετικές λιχουδιές και κάθε μορφής γλυκά υπάρχουν παντού, και δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More