Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

14 Ιουλ 2012

Μ Καραγάτσης: Ένας εραστής της πένας


Ο Μ. Καραγάτσης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο ταλαντούχους πεζογράφους της Γενιάς του ΄30, με εξαιρετικά δυνατή πένα και μοναδικές εικόνες που ξετυλίγονται σε όλα του τα βιβλία.


Ο Μ. Καραγάτσης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1908 και το πραγματικό του όνομα ήταν Δημήτριος Ροδόπουλος. Ο πατέρας του Γεώργιος Ροδόπουλος καταγόταν από πλούσια οικογένεια γαιοκτημόνων της Πάτρας και ήταν δικηγόρος και πολιτικός που διετέλεσε διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και διοικητής της Τράπεζας Κρήτης, ενώ η μητέρα του Ανθή Μουλούλη είχε καταγωγή από τον Τύρναβο.

13 Ιουλ 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Κυριακή 15 Ιουλίου Παιδική θεατρική παράσταση «Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΙ και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα» του Ευγένιου Τριβιζά από το «Θίασο 81».
Δευτέρα 16 Ιουλίου Συναυλία από την ομάδα Μουσικών Οργάνων του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου.
Πέμπτη 19 Ιουλίου Μαντολινάτα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Δευτέρα 23 Ιουλίου Παιδική Σκηνή «Δελφινάκι». Το παιδικό θεατρικό έργο: «Το κυνήγι του Θησαυρού».
Παρασκευή 27 Ιουλίου Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα». Το έργο «Γοργόνα, Γοργονίτσα» εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν.
Σάββατο 11 Αυγούστου Παιδική Σκηνή Θεάτρου Αποθήκη «Ο Εγωιστής Γίγαντας», του Όσκαρ Ουάιλντ.
Κυριακή 12 Αυγούστου Παράσταση του Μάγου Σανκάρα.
Παρασκευή 17 Αυγούστου Παιδική θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης» από το θίασο «Νεφέλες».
Δευτέρα  20 Αυγούστου Παιδικό Θέατρο «Ηλιαχτίδα». Το κλασικό παραμύθι «ΠΙΝΟΚΙΟ» του Κάρλο Κολόντι.
Τετάρτη 29 Αυγούστου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Πλουσία Λιακατά» από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Παραδοσιακό Πανηγύρι της μικρής Παλούκοβας


Ο  Πολιτιστικός   Σύλλογος  Απανταχού  Λευκιωτών  ΄΄Αγία  Παρασκευή΄΄ 
σας προσκαλεί   στο Παραδοσιακό   Πανηγύρι της μικρής Παλούκοβας (Λεύκας)              Ναυπακτίας το  τριήμερο  Τετάρτης , Πέμπτης και Παρασκευής 25, 26 και 27                 Ιουλίου  2012  στην  πλατεία του χωριού.

Τραγουδούν
Παναγιώτης Λάλεζας (27/7/2012)
Άρης Ντίνας (25-26/7/2012)
Βασίλης Σμάνης

Παίζουν
Κλαρίνο: Κώστας Γιαννακόπουλος (25/7/2012) Γιώργος Κοτσίνης (26-27/7/2012)
Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας
Λαούτο: Βασίλης Σμάνης
Τουμπερλέκι, ντέφι, φλογέρα: Αντρέας Νιάρχος

Το Facebook εκτρέφει το άγχος

Το Facebook εκτρέφει το άγχοςΠτώση της αυτοπεποίθησης και αίσθημα ανεπάρκειας δηλώνουν οι χρήστες
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook μπορούν να προκαλέσουν άγχος, τσακωμούς και ανασφάλεια στην... πραγματική ζωή



Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter «γεννούν» άγχος και κάνουν τους χρήστες να αισθάνονται ανεπαρκείς. Τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα μόδα της on-line ζωής μας κρούουν ειδικοί της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Σάλφορντ στο Μάντσεστερ της Βρετανίας μετά από δημοσκόπηση σε 298 χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η οποία έγινε για λογαριασμό του κοινωφελούς ιδρύματος Anxiety UK.
Αλλαγή συμπεριφοράς προς το χειρότερο
Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες (53%) δήλωσαν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλαξαν τη συμπεριφορά τους – και από αυτούς τους χρήστες το 51% ανέφερε ότι η αλλαγή ήταν προς το χειρότερο.

Μα καλά , θα σοβαρευτούμε ποτέ στο Μποχώρι?

πηγή: http://evinochori.gr
Μα καλά , θα σοβαρευτούμε ποτέ στο Μποχώρι?
  Στάλθηκε απ' τον Δήμο Μεσολογγίου το μερίδιο που αναλογεί στο Ευηνοχώρι (μετά από τόσες γκρίνιες και παρεμβάσεις του evinochori.gr που ΠΑΝΤΑ είναι κοντά στα προβλήματα του χωριού μας και δεν τα κρύβει όπως η γάτα το σκ@τό της) για ασφαλτόστρωση σε δρόμους του χωριού μας (υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κοταντάκης) και οι μάγκες φρόντισαν να το ρίξουν στις γειτονιές των εκλεκτών του συνδιασμού. 
   Εαν αφαιρέσουμε την άσφαλτο (5 - 6 μέτρα) που ρίχτηκε στις σιδηροδρομικές γραμμές στο φυλάκιο (που ήταν το μόνο σωστό μέρος που έπρεπε να ασφαλτοστρωθεί) από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη άσφαλτος ρίχτηκε στον ...γάμο του Καραγκιόζη , με ιδιαίτερη προτίμηση στις γειτονιές των ημετέρων.
  Δεν έχετε δικαίωμα κύριοι να μην ρίξετε ούτε 1 μέτρο άσφαλτο στον κεντρικό δρόμο του Ευηνοχωρίου που είναι σε τρισάθλια κατάσταση και να προτιμήσετε τις γειτονιές σας...
   Ποιοί είστε εσείς κύριοι που με τα λεφτά που ανήκουν στο χωριό ΟΛΟΚΛΗΡΟ φροντίζετε μόνο τις γειτονιές σας και τις γειτονιές των προσωπικών σας ψηφοφόρων?????
     ΝΤΡΟΠΗ...

12 Ιουλ 2012

Δημοπρατήσεις έργων στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δημοπρατηθήκαν την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 δυο έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ.
Τα έργα αφορούν :α) Ύδρευση στις περιοχές Καλλονή, Βίγλα, Αγ. Δημήτριο προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ β) Ανέγερση 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου προϋπολογισμού 4.720.000 ευρώ.
Ακόμη στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, με τον Πρόεδρο του ιδρύματος Προσχολικής Αρωγής Μελά κο Βίκτωρα Μελά, υπογράφτηκε  συμφωνητικό με το οποίο, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποδέχτηκε τη Δωρεά  του Ιδρύματος Μελά για τη ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου, το οποίο θα δημοπρατηθεί την 31 Ιουλίου με συνολικό προϋπολογισμό 585.000 ευρώ.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                Ενημερώνουμε ότι στις 13  Ιουλίου 2012, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 11:00  θα
         πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου με συζήτηση τα παρακάτω
         θέματα:
 

1.      Ενημέρωση.
2.      Εξελίξεις στο θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου.
3.      Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης Λιμένος Μεσολογγίου.
4.      Λήψη απόφασης για εκμίσθωση χώρων Λιμένος Μεσολογγίου για πραγματοποίηση εκθέσεων.
5.      Παραχωρήσεις χώρων.
6.      Εγκρίσεις Δαπανών Ταμείου μας.

10 Ιουλ 2012

«Το Φως είναι σαν το Νερό» από τις Παιδικές Θεατρικές Συναντήσεις του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στα πλαίσια του προγράμματος Παιδικές Θεατρικές Συναντήσεις, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το έργο του Γκαμπριελ Γκαρσία Μάρκες, «Το Φως είναι σαν το Νερό» , την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 8:30 μμ στο Δασάκι του Λιμανιού Μεσολογγίου.
Η παρέα των πενήντα παιδιών των Παιδικών Θεατρικών Παραστάσεων με την εμψύχωση των παιδαγωγών Αποστολία Πάστρα, Θανάση Βλάχο και Νεκταρία Ζαμπάτη, θα μας παρουσιάσουν μια διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο όποιος τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, το 1982. Στην εκδήλωση συμμετέχει το συγκρότημα Dream Waves.

Κέντρο Τουριστικής Ξενάγησης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Κέντρου Τουριστικής Ξενάγησης (έμπροσθεν του Κήπου των Ηρώων), την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 και ώρα  20:30 μμ.

Ἂν μᾶς ἔλεγε κανένας αὐτείνη τὴν λευτεριὰ ὅπου θὰ γευόμαστε, θὰ περικαλούσαμε τὸν Θεὸν νὰ μᾶς ἀφήση εἰς τοὺς Τούρκους

Ἔβλεπε κάθε τίμιος ἄνθρωπος τὴν ἄχλια κατάστασιν τῆς πατρίδος του, ἔβλεπα κι’ ἐγὼ ὁ μικρότερος ὅλα μας τὰ πράματα παραλυμένα ἀπὸ τὴν Κυβέρνησιν κι’ ἂπ’ οὖλες της ἀρχές, ὄξω εἰς τὸ Κράτος κλεψὲς κι’ ἄλλες ἀκαταστασίες. “Αν μᾶς ἔλεγε κανένας αὐτείνη τὴν λευτεριὰ ὅπου θὰ γευόμαστε, θὰ περικαλούσαμε τὸν Θεὸν νὰ μᾶς ἀφήση εἰς τοὺς Τούρκους ἄλλα τόσα χρόνια, ὅσο νὰ γνωρίσουν οἱ ἄνθρωποι τί θὰ εἰπῆ πατρίδα, τί θὰ εἰπῆ θρησκεία, τί θὰ εἰπῆ φιλοτιμία, ἀρετὴ καὶ τιμιότη. Αὐτὰ λείπουν ἀπ’ ὅλους ἐμᾶς, στρατιωτικοὺς καὶ πολιτικούς. Τὶς προσόδες τῆς πατρίδας τῆς κλέβομεν, ἀπὸ ὑποστατικὰ δὲν τῆς ἀφήσαμε τίποτας, σὲ......
‘πηρεσίαν νὰ μποῦμεν, ἕνα βάνομεν εἰς τὸ ταμεῖον, δέκα κλέβομεν...
Ἀγοράζομεν προσόδες, τῆς τρῶμεν ὅλες. Χρωστοῦν εἰς τὸ ταμεῖον δεκαοχτὼ ‘κατομμύρια ὁ ἕνας κι’ ὁ ἄλλος… Τέτοιοι μπαίνουν εἰς τὰ πράματα καὶ τέτοιους συντρόφους βάνουν. Δύσκολο εἶναι ὁ τίμιος ἄνθρωπος νὰ κάνη τὰ χρέη τοῦ πατριωτικῶς.

9 Ιουλ 2012

Πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση στη περιοχή της Κλείσοβας

Πραγματοποιήθηκε από συλλόγους και εθελοντές, η παρέμβαση καλλωπισμού και καθαριότητας σε τρία σημεία της Κλείσοβας.
Έκτος από τον καθαρισμό των τριών σημείων παρέμβασης από σκουπίδια, τοποθετήθηκαν πινακίδες για την παρατήρηση πουλιών (bird watching) στη Κλείσοβα απέναντι από το MOTIVO και την Αγία Τριάδα, δημιουργήθηκε περίφραξη στο χώρο παρατήρησης πουλιών στη Κλείσοβα, ξεχορταριάστηκε το δασύλλιο της Τουρλίδας και καλλωπίστηκαν τα αποδυτήρια της Αγίας Τριάδας και της Τουρλίδας.
Αξίζει να αναφερθούν και να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που συμμετείχαν και συγκεκριμένα το Σύλλογο ΠΡΟΤΕΚΤΑ, την εθελοντική ομάδα Μεσολογγίου της Ορνιθολογικής εταιρείας, τους Ποδηλάτες Μεσολογγίου, τον ορειβατικό σύλλογο, τον κυνηγετικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Κατοίκων Αλμυρακίου.





Αυτές οι αποκρατικοποιήσεις πότε θα γίνουν;


Αυτός είναι ο αριθμός για να μάθετε αν εκκαθαρίστηκε η δήλωσή σας

Εναν τηλεφωνικό αριθμό για να μάθετε αν εκκαθαρίστηκε η φορολογική σας δήλωση, έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτός είναι ο αριθμός για να μάθετε αν εκκαθαρίστηκε η δήλωσή σαςΓια να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος πληκτρολογεί, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, τον αριθμό κλήσης της υπηρεσίας και τον ΑΦΜ του. Είναι το 211 - 0007111.
Οι πληροφορίες που παρέχει αυτόματα η υπηρεσία στον ενδιαφερόμενο είναι:
Η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας εκκαθάρισης της δήλωσής του.
Η ημερομηνία εκκαθάρισης και το αποτέλεσμά της (χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό).
Η ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής (όταν είναι πιστωτικό).
Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης (όταν είναι χρεωστικό).
Η εκτιμώμενη ημερομηνία διενέργειας της επόμενης εκκαθάρισης, σε περίπτωση που η Δήλωσή του δεν έχει εκκαθαριστεί.
Ακόμη, από τον τηλεφωνικό αριθμό 211-0007111 οι φορολογούμενοι λαμβάνουν πληροφορίες για την εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών Προσώπων, αλλά και για τη χρήση της κάρτας αποδείξεων.
Η υπηρεσία θα παρέχεται μέχρι το τέλος του 2012.

«Μαχαίρι» 12% στις αποδοχές 200.000 εργαζομένων από τον Ιούλιο ζητά η τρόικα


Από τα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων ξεκινά το πρώτο μεγάλο παζάρι κυβέρνησης-τρόικας, καθώς το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 12% στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και και 400 εκατ. ευρώ το 2013.


«Η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όσα προβλέπονται για το 2012» δήλωσε στα «
Νέα» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με 17 εκπροσώπους της τρόικας.

Το διαζύγιο πολιτικής και «νοήματος»

Χρῆστος Γιανναρᾶς

Περιμένοντας το πλοίο σε επαρχιακό λιμάνι, ένας νέος σχετικά άνδρας με πλησιάζει και μου συστήνεται: είναι ο δήμαρχος του μικρού δήμου όπου θα μας μεταφέρει το πλεούμενο. «Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση» λέει. Eχει απροσποίητη απλότητα, άγνωστη ή σπάνια σε πολιτευόμενους.
Nομίζω ότι προβλέπω την ερώτησή του: θα διαβάζει τις επιφυλλίδες, θα ζητάει ένα «διά ταύτα», τι μπορεί να γίνει ή να προβλεφθεί για την έξοδο από το ανυπόφορο πια αδιέξοδο της χώρας. Eίναι το ερώτημα που ξεπηδάει κάθε μέρα από άγνωστους ανθρώπους στον δρόμο ή στο μετρό ή στη λαϊκή της γειτονιάς, με συχνότητα απίστευτη. Oμως ο δήμαρχος αποδείχνεται απρόβλεπτος, είναι έκπληξη: «Θα ήθελα να μου πείτε, με δύο λόγια, ποιες πραγματικές, ρεαλιστικές συνέπειες έχει στη ζωή του ανθρώπου η υπαρκτική προτεραιότητα του προσώπου έναντι της ουσίας και όχι η προτεραιότητα της ουσίας έναντι του προσώπου».
Mένω ολίγον άναυδος, πρώτη φορά συναντώ στον τόπο μου άνθρωπο της πολιτικής, άνθρωπο που επιδίωξε και πέτυχε να διαχειρίζεται εξουσία και που σώζει μέσα του ερωτήματα για το «νόημα» (την αιτία και τον σκοπό) της ζωής του, των ενεργημάτων του, της ανθρώπινης ύπαρξης και συνύπαρξης.

Σκιές πολιτικής καχυποψίας

Δύσκολες ασκήσεις εσωκομματικών ισορροπιών είχε να λύσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης
 
Γιώργος Δελαστίκ
Τσίπρας κατά τη συγκρότηση της «σκιώδους κυβέρνησης» του κόμματός του. Αν και η Αριστερά δεν χρησιμοποιεί τον όρο αυτόν και προτιμά να μιλά για Επιτροπές Ελέγχου του κυβερνητικού έργου, η ουσία δεν αλλάζει - ούτε και οι φιλοδοξίες (ή η ματαιοδοξία) στελεχών που κάνουν αγώνα να χριστούν «σκιώδεις υπουργοί». Αυτή η διαδικασία άλλωστε είναι πρωτόγνωρη για αριστερό κόμμα στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον μισόν αιώνα και εξάπτει τις πολιτικές επιθυμίες πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνίστατο μόνο στο ότι η αντιγραφή μιας αστικής πρακτικής τέτοιου τύπου σίγουρα ενισχύει το προφίλ της «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης, κάτι δηλαδή που οι αριστεροί ψηφοφόροι το θεωρούν βήμα προς την ενσωμάτωση στο σύστημα. Δεν έγκειται επίσης στην υποδαύλιση προσωπικών αντιθέσεων και πικριών, αλλά και πολιτικών ισορροπιών και αντιθέσεων μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαθήματα στον… έρωτα

Μαθήματα στον… έρωταΕάν θέλετε να ερωτευτείτε, προσποιηθείτε συνιστούν βρετανοί επιστήμονες
Οι συμπεριφορές γεννούν συναισθήματα, υποστηρίζουν οι βρετανοί επιστήμονες



Το μυστικό του «ροζ σύννεφου» που συνοδεύει τα συνοικέσια αποκαλύπτει νέα βρετανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν κάποιος/-α συμπεριφέρεται σαν να βρίσκει κάποια/-ον ελκυστικό, αυξάνει τις πιθανότητες να υποκύψει στην γοητεία του και τελικά να τον/την ερωτευτεί.
Λέγε, λέγε… έρχεται ο έρωτας
Βάσει των αποτελεσμάτων, οι διάφορες συμπεριφορές μπορούν να οδηγήσουν στη γέννηση συναισθημάτων όπως ακριβώς τα συναισθήματα μπορούν να πυροδοτήσουν συμπεριφορές. Κάτι τέτοιο, εξηγεί ο ψυχολόγος δρ Ρίτσαρντ Γουάιζμαν θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει την σχετική επιτυχία που εμφανίζουν οι γάμοι από συνοικέσιο συγκριτικά με τους γάμους από έρωτα.

Γιατί τόσες αυτοκτονίες;

Γιατί τόσες αυτοκτονίες;Οι αυτοκτονίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα της κρίσης. Είναι όμως τα αίτια μόνο οικονομικά; Ποιός ο ρόλος της μίμησης, της πόλης, του Τύπου; Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε;



Ενας άνδρας μπαίνει σε μια τυχαία πολυκατοικία, ανεβαίνει τους ορόφους και πέφτει στο κενό. Ενας ηλικιωμένος άνδρας ξαφνιάζει τους δικαστικούς κλητήρες που έρχονται να του επιδώσουν έξωση πέφτοντας από το μπαλκόνι του. Το μπαλκόνι γίνεται ένα ιδιότυπο Ζάλογγο για έναν 60χρονο και την 90χρονη άρρωστη μητέρα του. Κάποιος άλλος επιλέγει να πέσει από την Ακρόπολη, ενώ η αυτοκτονία του φαρμακοποιού μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών από την πλατεία Συντάγματος είναι από κείνα τα περιστατικά αυτοκτονιών που δύσκολα θα ξεχαστούν. Τους τελευταίους μήνες οι ειδήσεις για αυτοκτονίες είναι τόσο πολλές που αδυνατεί κανείς να συγκρατήσει τις λεπτομέρειές τους. Αυτό όμως που μένει είναι εκείνη η πικρή αίσθηση ότι ακόμη ένας άνθρωπος χάθηκε και εμείς οι υπόλοιποι μένουμε εδώ να μετρούμε τις απώλειες, ανήμποροι να βοηθήσουμε.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More