Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

16 Απρ 2011

Σουτζουκάκια από το Αϊβαλί-Η συνταγή της κυριακής!

 

Συστατικά
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο από κιλότο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζ. φρυγανιά τριμμένη η μουσκεμένη ψίχα ψωμιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • για την σάλτσα:
  • 700 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κανέλα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι. Αν το μείγμα βγει

Από το Facebook στο Hatebook…

Μια τυπική μέρα στο γραφείο σίγουρα εμπεριέχει και λίγο…Facebook. Να ακούσουμε το τραγούδι που ανέβασε ένας «φίλος» μας, να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στις φωτογραφίες από το χθεσινό πάρτι, να διαβάσουμε μια ανάρτηση ενός άλλου φίλου ή να σχολιάσουμε ό, τι μας κατέβει στο κεφάλι.
Και ενώ σιγά σιγά, οι Σειρήνες πανίσχυρου Facebook μάγεψαν ακόμη και τους πιο ορκισμένους εχθρούς του, κάπου η «κλειδαρότρυπα» που τόσο απερίσκεπτα ανοίξαμε στην ιδιωτική μας ζωή, φαίνεται πως έβαλε σε σκέψη κάποιους που άρχισαν να ενοχλούνται με τα «καλά» της διάσημης ιστοσελίδας που τελικά μόνο καλά δεν ήταν….

Οι 8 «χρυσοί» κανόνες για απώλεια του περιττού βάρους

1)Μην παραλείπετε το πρωϊνό
Ακόμη και όταν βιάζεστε πολύ, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπετε το πρωϊνό. Πρόκειται για το βασικότερο γεύμα της ημέρας και αν το παραλείψετε με την ελπίδα, πως θα γλιτώσετε μερικές θερμίδες, το μόνο σίγουρο είναι, πως θα πεινάσετε πολύ περισσότερο μέσα στην ημέρα και θα επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με ακόμη περισσότερες θερμίδες…
2)Ούτε μπουκιά πριν τον ύπνο…
Ένας «χρυσός» κανόνας, που θα πρέπει να ακολουθείτε με ευλάβεια είναι πως δεν θα πρέπει να τρώτε απολύτως τίποτα πριν πέσετε για ύπνο. Ο οργανισμός μας μεταβολίζει πολύ πιο δύσκολα τις τροφές από το απόγευμα και μετά και έτσι, αν

Νηστεία: ωφελεί ή βλάπτει τον οργανισμό μας;

Παλιότερα η αυστηρή νηστεία ήταν ένα θέμα που απασχολούσε κυρίως είτε ηλικιωμένους ανθρώπους ή όσους είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με την θρησκεία και τις επιταγές της. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στους οπαδούς της νηστείας, δεν συγκαταλέγονται μόνο οι γιαγιάδες μας αλλά και πολλοί νέοι άνθρωποι, που προσέχουν τόσο τη διατροφή τους όσο και τη σιλουέτα τους.
Πόσο ωφέλιμη για την υγεία μας είναι η νηστεία;
Η υπερκατανάλωση λιπαρών ουσιών και άλλων βλαβερών συστατικών που ενδεχομένως περιέχουν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τόσο σε προβλήματα

Μήπως η γευσιγνωσία κρασιών είναι μια πλάνη;

Μπορεί ένα ακριβό κρασί να έχει πλούσιο άρωμα και ντελικάτη γεύση, αλλά το πιθανότερο είναι να μην είστε σε θέση να το καταλάβετε. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, μια νέα έρευνα του Hertfordshire University η οποία έγινε στο Edinburgh International Science Festival έδειξε ότι εκατοντάδες εθελοντές δεν ήταν σε θέση να διακρίνουν το ακριβό από το φθηνό κρασί.
Οι 578 εθελοντές που συμμετείχαν σε τυφλό τεστ έπρεπε να σχολιάσουν μια ποικιλία κόκκινων και λευκών κρασιών, τα οποία έπρεπε να χαρακτηρίσουν ως ακριβά ή φθηνά. Τα φθηνά κόστιζαν μέχρι 5 λίρες, ενώ τα ακριβά από 10 λίρες και πάνω. Η έρευνα βρήκε ότι

Νέα μέτρα 26 δισ. ευρώ μέχρι το 2015

Από νέα φορολογικά μέτρα θα αναζητηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2011 - 2015, καθώς προβλέπονται κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων, κυνήγι κεφαλαίων στο εξωτερικό και ληξιπρόθεσμων χρεών.
Το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών και Οργανισμών επεκτείνεται πλέον στα αστυνομικά τμήματα, σε πρεσβείες και προξενεία.
Από το σύνολο των 9 δισ. ευρώ που αναζητά το Πρόγραμμα έως το 2015, τα 5,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από νέα φορολογικά μέτρα, ενώ τα υπόλοιπα θα προέλθουν από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων των ΟΤΑ, καθώς προβλέπεται αύξηση δημοτικών τελών και καθιέρωση της «δημοτικής ενημερότητας», που θα λειτουργεί όπως η φορολογική ενημερότητα, ώστε να αναγκάζει τους πολίτες να εξοφλούν οφειλές προς τους ΟΤΑ.
Στο σκέλος των δαπανών, οι στόχοι είναι φιλόδοξοι για την εξοικονόμηση κονδυλίων ιδίως από το χώρο της υγείας, των ΔΕΚΟ και της μισθολογικής δαπάνης, καθώς αυτοί αναπροσαρμόζονται σε σύγκριση με τα αρχικά σχέδια, με βάση τις αντιδράσεις υπουργών και κομματικών στελεχών.
Συνολικά, οι δαπάνες θα μειωθούν μέχρι το 2015 κατά 14 δισ. ευρώ.
1. Εξορθολογισμός μισθολογικής δαπάνης
Λιγότερο επώδυνο, σε σχέση με τα αρχικά σενάρια, θα είναι το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο, καθώς περιορίζεται κατά 50% ο στόχος για το ύψος της εξοικονόμησης, ενώ η νέα διάσταση, που περιέχει, είναι και ο περιορισμός των νέων προσλήψεων και στα Σώματα Ασφαλείας.

15 Απρ 2011

Η ανεργία μπορεί να φέρει ψυχικές διαταραχές στον άντρα

Quantcast
economical_problems Οι άνθρωποι που υφίστανται μείωση του εισοδήματός τους, είναι πιθανότερο να υποφέρουν από κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές και κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επίσης διαπίστωσε ότι όσοι ανήκουν στην χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία, εμφανίζουν… υψηλότερα ποσοστά αποπειρών αυτοκτονίας και περισσότερες διαταραχές προσωπικότητας σε σχέση με όσους βρίσκονται στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια. Μια δεύτερη μελέτη, επίσης καναδική, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 63%.

Επίθεση σε Νομπελίστα στην Πάτρα


Επεισόδιο με νομπελίστα στην Πάτρα by aggelosandreou
Με ξύλινο ρόπαλο, προσπάθησε άγνωστος νεαρός να χτυπήσει το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών, το βραβευμένο με Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας, καθηγητή Τζέιμς Γουότσον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο προκλήθηκε από αντιεξουσιαστές οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για κάποιες δηλώσεις του νομπελίστα, σύμφωνα με τις οποίες οι μαύροι άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυείς από τους λευκούς.

Χιλιάδες συμβασιούχοι περιμένουν το σκεπτικό των αρεοπαγιτών

Ανοιξε η κερκόπορτα της διεκδίκησης της μονιμοποίησης για χιλιάδες συμβασιούχους με τη χθεσινή απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, παρά το γεγονός ότι η παρούσα απόφαση αφορά μόνον τις καθαρίστριες του ΟΠΑΠ και στην περίπτωση που νομικά επεκταθεί θα έχει εφαρμογή σε μόλις δύο ή το πολύ τρεις εκατοντάδες συμβασιούχους σε όλον το δημόσιο τομέα.
Η απόφαση παρ' όλα αυτά θεωρείται ιστορική, καθώς υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει χιλιάδες συμβασιούχους στην πολυπόθητη μονιμοποίηση, αφού ενέχει τη δυναμική να συμπεριλάβει και συμβασιούχους που εργάζονται στο Δημόσιο από

Πώς θα γίνετε ευτυχισμένοι

Quantcast
actionforhapiness Ένα νέο παγκόσμιο κίνημα για την ευτυχία, το «Action for happiness» ανακάλυψε το μυστικό της ευτυχίας! Ποιο είναι αυτό; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Το μυστικό για την ευτυχία είναι να κάνετε θετικές σκέψεις και να μη χρησιμοποιείτε συχνά το κινητό σας. Μεταξύ των μελών του κινήματος είναι και ο Δαλάι Λάμα.
Το κίνημα «Action for Happiness» ιδρύθηκε τον περασμένο χρόνο και τα μέλη του απορρίπτουν τον ατομικισμό και τον υλισμό και παρέχουν εναλλακτικές, πρακτικές συμβουλές για μία πιο ευτυχισμένη ζωή.

Το κίνημα, συνιδρυτής του οποίου είναι ο Ρίτσαρντ Λέϊαρντ, καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics και ειδικός σε θέματα ευτυχίας, αριθμεί 4.500 μέλη από 68 χώρες.

14 Απρ 2011

Στρος Καν: Να πληρώσουν οι πλούσιοι Έλληνες

Χτύπημα στην φοροδιαφυγή και ουσιαστικότερη στήριξη από τη μεριά της Ε.Ε. έθεσε ως απαραίτητες προϋποθέσεις, έτσι ώστε η Ελλάδα να τα καταφέρει στην μάχη απέναντι στο χρέος, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. Όπως δήλωσε, αφενός οι πλούσιοι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν και αφετέρου η Ευρωπαϊκή Ένωση από τη μεριά της να παρουσιάσει ένα πιο μεστό πλάνο διαχείρισης της κρίσης.
Μιλώντας κατά την έναρξη της ανοιξιάτικης συνεδρίας του ΔΝΤ, ο Στρος Καν δήλωσε πως "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει με δύο προϋποθέσεις: πρώτον ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές θα προχωρήσουν ως έχουν και η χώρα δεν θα χάσει τη δυναμική της και δεύτερον ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να κάνει τις πρέπουσες ενέργειες".
Επεξηγώντας τα λεγόμενα του, έφερε ως παράδειγμα ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα δεν πληρώνουν τους φόρους που θα πλήρωναν σε άλλη χώρα της Ε.Ε..
Όσον αφορά στην ίδια την Ε.Ε. τόνισε ότι η προσέγγιση βήμα προς βήμα και η καθυστέρηση που παρατηρείται στις αποφάσεις δεν αποδίδει αποτελέσματα.
Τέλος, σχετικά με την οικονομική κρίση σχολίασε πως είμαστε ακόμη στο μέσον της.

Λύσεις σε προβλήματα μιας ανύπαντρης μητέρας

Quantcast
content_mother Για να τα βγάλετε πέρα με τις υποχρεώσεις σας χωρίς να υστερήσετε σε ζητήματα ανατροφής θα πρέπει να δώσετε μια αρκετά άνιση μάχη. Γι αυτό καλό είναι να
• επιλέγετε επαγγελματικές ενασχολήσεις με ελαστικό ωράριο.Αυτές οι δουλειές θα σας παρέχουν εισόδημα χωρίς να σας κρατούν μακριά από το παιδί για πολλές ώρες την ημέρα και θα έχετε τη δυνατότητα να ελίσσεστε ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού. Επειδή είστε ο μοναδικός γονέας, έχει μεγάλη σημασία να είστε σχεδόν διαρκώς παρούσα στη ζωή του παιδιού και αυτό θα είναι αδύνατο αν έχετε ένα επάγγελμα με άκαμπτο ωράριο. Παράλληλα προσπαθήστε να αυξήσετε τα εισοδήματά σας.  Οι περισσότερες  έρευνες δείχνουν ότι όταν το παιδί αναθρέφεται από  εύπορη ή μέση εισοδηματικά μητέρα, δεν παρουσιάζει αυξημένα προβλήματα στις σχολικές επιδόσεις, στην ακαδημαϊκή του πορεία αλλά και στη συναισθηματική του ανάπτυξη.

Μαγειρέψτε οικολογικά!

Διαλέγετε βιολογικά προϊόντα για τη διατροφή σας, προσπαθείτε να εξοικονομείτε ηλεκτρική ενέργεια, όπου αυτό είναι δυνατόν, ανακυκλώνετε τακτικά και συμμετέχετε σε εθελοντικές δενδροφυτεύσεις. Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως θα έπρεπε η οικολογία να ξεκινά από την κουζίνα σας; Υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι για να μαγειρεύετε καθημερινά νόστιμα και… οικολογικά!
-Κλείστε καλά τα σκεύη μαγειρέματος
Μια βασική αρχή της οικολογικής μαγειρικής είναι να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις απώλειες θερμότητας από τα μαγειρικά σκεύη. Σίγουρα, θα έχετε διαπιστώσει, πως μια κατσαρόλα με νερό,

Καυγάδες στόπ: Τρόποι αποτελεσματικής επικοινωνίας για ζευγάρια







Οι διαφωνίες υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις και πηγάζουν από το γεγονός ότι κάθε άτομο είναι διαφορετικό και φέρνει τη διαφορετικότητα του αυτή μέσα στη σχέση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάθε διαφωνία πρέπει να καταλήγει σε ψυχρότητα ή έντονο καυγά με φωνές, κατηγορίες, ξεσπάσματα και επιθετική συμπεριφορά. Εξάλλου, οι σχέσεις συνήθως πετυχαίνουν όχι λόγω της ομοιότητας των συντρόφων αλλά λόγω της συμπληρωματικότητάς τους. Τα επιτυχημένα ζευγάρια μπορούν και βρίσκουν τρόπους να ισορροπούν τις αδυναμίες τους, ο ένας μέσα από τον άλλο.

13 Απρ 2011

Γιατί οι τηγανητές πατάτες είναι η καλύτερη παρηγοριά στο άγχος;

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι τα αυξημένα επίπεδα αλατιού στον οργανισμό, μειώνουν τις στρεσογόνες ορμόνες και αυξάνουν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που έχει χαρακτηριστεί ως η ορµόνη της αγάπης και μειώνει το στρες, καταπολεμά την κατάθλιψη και αυξάνει την εμπιστοσύνη. Έτσι εξηγείται γιατί οι τηγανητές πατάτες, τα πατατάκια και άλλα αλμυρά σνακς είναι τόσο ελκυστικά όταν αισθανόμαστε αγχωμένοι.

Φουκουσίμα και Τσερνόμπιλ

Οι παραλληλισμοί με το Τσερνόμπιλ που έδιναν και έπαιρναν τις πρώτες μέρες μετά από το πυρηνικό ατύχημα, το οποίο πυροδότησαν ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία, φέρουν πλέον τη σφραγίδα των ιαπωνικών αρχών.
Η σοβαρότητα της κρίσης αναβαθμίστηκε από το «5» στο «7» της διεθνούς επτάβαθμης κλίμακας πυρηνικών συμβάντων, με κάποιους αξιωματούχους να εκφράζουν φόβους ότι η ποσότητα ραδιενέργειας που θα εκλυθεί, μακροπρόθεσμα θα ξεπεράσει αυτήν που απελευθερώθηκε μετά από το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, 25 χρόνια πριν.
«Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό ατύχημα», έσπευσε να ξεκαθαρίσει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας διά στόματος του Ντένις Φλόρι. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι η ποσότητα ραδιενεργών σωματιδίων είναι πολύ μικρότερη �μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αγγίζοντας το 10% αυτής που απελευθερώθηκε το 1986.

«Χαρτογραφήθηκε» η πολυπλοκότητα του εγκεφάλου

brain Ένα ακόμη σημαντικό βήμα έκαναν οι επιστήμονες στην εξελισσόμενη εδώ και μερικά χρόνια φιλόδοξη -και για πολλούς ουτοπική- προσπάθειά τους να «χαρτογραφήσουν» με λεπτομέρεια και να προσομοιώσουν πλήρως σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για πρώτη φορά το σύνολο τόσο των συνδέσεων όσο και των αντίστοιχων λειτουργιών των κυττάρων (νευρώνων) του εγκεφάλου του ανθρώπου.
Οι ερευνητές του Τμήματος Νευροεπιστήμης και Φυσιολογίας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον Tom Mrsic-Flogel, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Nature”, μετά από πειράματα σε ποντίκια, ανέπτυξαν μια νέα τεχνική που τους επιτρέπει να συνδυάζουν πληροφορίες για τους νευρώνες και τις πολύπλοκες συνδέσεις μεταξύ τους (τις συνάψεις), σε σχέση με τις λειτουργίες που επιτελούν. Με τον τρόπο αυτό, έκαναν

Η δύναμη της αυτοεκτίμησης στα παιδιά

Self_Esteem Η αυτοεκτίμηση είναι ισχυρή ανθρώπινη ανάγκη, που συνεισφέρει ουσιωδώς στην ανθρώπινη διεργασία. Είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική και υγιή ανάπτυξη.
Όταν υπάρχει έλλειψη θετικής αυτοεκτίμησης, παρεμποδίζεται η ψυχολογική μας ανάπτυξη. Η θετική αυτοεκτίμηση λειτουργεί σαν να είναι, κατ’ ουσία, το ανοσοποιητικό σύστημα της συνείδησης και προσφέρει αντοχή, δύναμη και ικανότητα ανάπλασης.Όταν η αυτοεκτίμηση είναι χαμηλή, η αντοχή μας προς τις αναποδιές της ζωής μειώνεται. Συντριβόμαστε μπροστά σε αντιξοότητες, τις οποίες μια υγιέστερη αίσθηση του εαυτού θα μπορούσε να έχει εξαφανίσει. Τείνουμε να επηρεαζόμαστε από την επιθυμία να αποφεύγουμε τον πόνο μάλλον, παρά να βιώνουμε τη χαρά. Τα αρνητικά έχουν μεγαλύτερη δύναμη πάνω μας από τα θετικά.

Εμπόδια στην ανάπτυξή της αυτοεκτίμησης

O ελληνικός δρόμος για τον εξευρωπαϊσμό

Χρῆστος Γιανναρᾶς

Nα έρθουν σε συνεννόηση οι διάσπαρτες σε όλα τα κόμματα πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με τον τρίπτυχο στόχο: εξορθολογισμός, εξευρωπαϊσμός, εκσυγχρονισμός του ελλαδικού κράτους. Nα προκύψει από τη συνεννόηση μια μελετημένη συνολική πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας. Kαι να τεθεί η πρόταση σε δημοψήφισμα για έγκριση από τον λαό.
Aυτή τη λύση, μπροστά στη συντελεσμένη καταστροφή και στο αδιέξοδο, εισηγήθηκε ο κ. Aλέκος Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι» (ΣKAΪ, 28/3/2011). Kαι δεν νομίζω ότι υπάρχει Eλληνας που να διαφωνεί με την εισήγηση. Kάθε Eλληνας θα ήθελε να δει την πατρίδα του να οργανώνεται ορθολογικά, να προσαρμόζεται δημιουργικά σε

Πάρθηκε η απόφαση για το στρατόπεδο; Αν ναι , τότε τι γίνεται μετά;


Η απαξίωση της πόλης μας συνεχίζεται ακατάπαυστα και το χειρότερο από όλα είναι ότι δε μπορούμε να οργανωθούμε, μένουμε  μόνο στα λόγια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τις εξελίξεις και να είμαστε έρμαια αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις. Εγώ θα συμφωνήσω με όλους ότι το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων  είναι ιστορικό και εκτός από ιστορικό είναι και χρήσιμο για μια πόλη που κάλος ή κακός οι τρόποι για οικονομική βοήθεια είναι μετρημένοι.  Αλλά μιας και η απόφαση μοιάζει να είναι ειλημμένη θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που αν τελικά έχει αποφασιστεί το κλείσιμο του στρατοπέδου τουλάχιστον θα πρέπει  να διεκδικηθεί η παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο δήμο, κάτι που δε δείχνει να γίνεται για τη νομαρχία μιας και όπως δηλώνει η περιφέρεια χρειάζεται τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Έχουμε λοιπόν μια τεραστία έκταση με αρκετά κτήρια κάτι το οποίο έρχεται να λύσει και να βγάλει από το αδιέξοδο το δήμο σε πολλά θέματα στέγασης.  Ξέρουμε λοιπόν ότι

12 Απρ 2011

Η ζωή και ο θάνατος ενός ανεκπαίδευτου σκύλου


Μια μέρα ξύπνησα στη φωλιά μου μαζί με τα αδέρφια μου. Η μαμά ήταν ως συνήθως ξαπλωμένη στη γωνία, και σκέφτηκα να φάω πρωινό. Ήταν ζεστή και μας έγλειφε συνεχώς. Μας αγαπούσε τόσο πολύ...


Αυτές ήταν οι καλύτερες μέρες.


Τότε πήγα να μείνω σε ένα σπίτι με δύο παιδιά και τους γονείς τους. Στην αρχή με άφηναν να παίζω ή και
να κοιμάμαι μέσα στο σπίτι. Τα παιδιά έτρεχαν και εγώ τα κυνηγούσα. Όταν ήμουν ακόμα μικρός με άφηναν να πηδάω πάνω τους, ακόμη και να τα δαγκώνω απαλά. Αυτό άρεσε στους γονείς και με ενθάρρυναν. Μου έδιναν παιχνίδια, κάλτσες, παπούτσια, κούκλες... Το διασκέδαζα πολύ...
Όσο μεγάλωνα, όλο και πιο συχνά έριχνα τα παιδιά στο πάτωμα όταν πηδούσα πάνω τους. Δάγκωνα τα παντελόνια τους όπως προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Έβρισκα από μόνος μου παιχνίδια, από αυτά που μου έδιναν νωρίτερα, και τα μασούσα. Σιγά - σιγά γίνονταν όλο και πιο θυμωμένοι μαζί μου. Όποτε πηδούσα πάνω τους, με κατέβαζαν με τη βία. Τη μία στιγμή με επιβράβευαν που δάγκωνα και έπαιζα και την άλλη με χτυπούσαν για τον ίδιο λόγο...

Οι Βίκινγκ είπαν πάλι Όχι

Από το "Έθνος" 12/4/2011


Έκδηλος ήταν ο εκνευρισμός των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου στο χθεσινό φύλλο τους με τους Ισλανδούς. Οκτάστηλος ο τίτλος του στο σχετικό ρεπορτάζ: «Ο πρόεδρος της Ισλανδίας χαιρετίζει την προκλητική στάση του έθνους»!
Ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τις αιτίες της οργής των Βρετανών ο υπότιτλος: «Ο (πρόεδρος) Γκρίμσον λέει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στέλνει μήνυμα στις χώρες που έχουν χτυπηθεί από κρίση εξωτερικού χρέους»!
Φοβούνται δηλαδή οι Άγγλοι μήπως οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι ή οι Ιρλανδοί μιμηθούν τους ανυπότακτους Ισλανδούς, οι οποίοι για δεύτερη φορά αρνήθηκαν κατηγορηματικά να επιτρέψουν στην

Μαρούλι: το αγαπημένο των Ρωμαίων αυτοκρατόρων

Το μαρούλι που σχεδόν καθημερινά κοσμεί την σαλάτα σας έχει ηλικία άνω των 5.000 ετών! Ναι, ναι καλά διαβάσατε καθώς πρόκειται για ένα από τα παλιότερα λαχανικά στην ιστορία της ανθρωπότητας και έχει συνδέσει το όνομά του με μια σειρά από γεγονότα που στο πέρασμα του χρόνου του έδωσαν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι μας.
Το μαρούλι μέσα στους αιώνες
Αναφορές στο σημαντικό λαχανικό συναντάμε σε αιγυπτιακούς τάφους του 4.500 π.Χ. ενώ ιδιαίτερη μνεία στις θεραπευτικές του ιδιότητες γίνεται και στην αρχαία Ελλάδα.

Πώς αδυνάτισαν 32.000 υπέρβαροι;

Η ζυγαριά έχει γίνει η καθημερινή σας συντροφιά και ο χειρότερός σας εφιάλτης. Έχετε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Δίαιτες κάθε είδους, φιλικές συμβουλές, επαγγελματικές οδηγίες, γιατροσόφια, ασκήσεις και ότι άλλο έπεφτε κατά καιρούς στην αντίληψή σας, προφανώς δεν το αφήσατε χωρίς δοκιμή. Τα κιλά μπορεί να χάθηκαν για ένα μικρό διάστημα αλλά επέστρεψαν και μάλιστα με… ισχυρή προσαύξηση!
Τι μένει λοιπόν; Προφανώς να ακολουθήσετε τις συμβουλές κάποιου ειδικού και με τον όρο «ειδικού» αναφερόμαστε σε κάποιον που ήδη έχει χάσει έναν αξιοσέβαστο αριθμό κιλών και κατόρθωσε να διατηρήσει το βάρος του αρκετό χρόνο μετά.

Ποια ήταν τελικά η Μόνα Λίζα;

Μυστήρια και έρευνες σε τάφους, κιτρινισμένοι πάπυροι καταχωνιασμένοι σε μακρινές βιβλιοθήκες, εξέταση DNA και ραδιενεργού άνθρακα... θυμίζουν βιβλίο του Νταν Μπράουν. Δεν είναι όμως ούτε βιβλίο, ούτε κάποιο σενάριο ταινίας, αλλά η πραγματικότητα στη Φλωρεντία, όπου ξεκινά η αναζήτηση του τάφου της Τζοκόντα, της γυναίκας με το αινιγματικό χαμόγελο, που στις αρχές του 16ου αιώνα, πόζαρε για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Αναγέννησης.
Μια ομάδα γεωλόγων, ανθρωπολόγων και ιστορικών της Τέχνης, αποφάσισαν τώρα να συνεργαστούν για να ξεκινήσουν, στις 27 Απριλίου, το έργο της εκταφής της Λίζα Γκεραρντίνι, συζύγου ενός

Αλλαγές στο παρά πέντε στις πανελλαδικές εξετάσεις

Αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, μόλις ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή τους.
Με τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, καταργεί από φέτος τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δημιουργώντας απλώς μια κατηγορία εισαγομένων ειδικών κατηγοριών, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α., που θα διεκδικούν με εξετάσεις το 20% των θέσεων.
Ειδικά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη προβλέπεται και εισαγωγή των συγκεκριμένων υποψηφίων με οικογενειακό εισόδημα, που δεν θα ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ.
Επίσης, καταργείται από του χρόνου η ειδική κατηγορία του 10%, ενώ από τις φετινές εξετάσεις καθιερώνεται το απολυτήριο δυο ταχυτήτων, έτσι όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μόνο στις ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου.

Πηγή: www.athina984.gr


Πηγή:www.capital.gr

Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο



    Σχεδόν το 10% των συνολικών καρκίνων στους άνδρες και το 3% στις γυναίκες στην Ευρώπη αποδίδεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, με συμμετοχή ελλήνων ερευνητών, που ανέλυσε στοιχεία από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα.
    Για μερικές μορφές καρκίνου, τα ποσοστά είναι ακόμα υψηλότερα, καθώς υπολογίστηκε ότι το 44% των καρκίνων του ανώτερου γαστρεντερικού συστήματος (στόματος-λαιμού-οισοφάγου), το 33% των καρκίνων του εντέρου και το 25% των καρκίνων του ήπατος συνδέονται με το αλκοόλ σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Δανία.

Aλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βία

Χρῆστος Γιανναρᾶς

Γιατί είναι «άσκηση βίας» να «γιαουρτώνουν» οι πολίτες έναν πολιτικό που προκαλεί κατ’ εξακολούθησιν τη νοημοσύνη και ευαισθησία τους, την αξιοπρέπειά τους;
Oμόφωνα οργισμένοι οι κεκράχτες της κομματοκρατίας, «επιφανείς» δημοσιογράφοι, κομματικοί εκπρόσωποι, αλλά και απλοϊκοί παρακεντέδες της εξουσιαστικής καμαρίλας, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: Aυτοδικία, ανόσια βία το «γιαούρτωμα».
Aλλά γιατί; Προκαλεί σωματική κάκωση, αποβλέπει σε τραυματισμό, σε βλάβη της σωματικής ακεραιότητας; Γιαούρτι εκσφενδονίζουν οι πολίτες στον πολιτικό που τους προκαλεί, όχι πέτρες, ούτε καρέκλες. Eίναι άλλο πράγμα η αποδοκιμασία και άλλο η άσκηση σωματικής βίας. Kαι μάλιστα θα χαρακτήριζε κανείς το «γιαούρτωμα» μάλλον από τις επιεικέστερες, τις πιο «εξευγενισμένες» μορφές αποδοκιμασίας. Aρχετυπική έκφραση περιφρόνησης, αποστροφής και σιχασιάς είναι το φτύσιμο – ατιμωτική

Ο ρόλος και η αποστολή του πανεπιστημίου

Του Αντωνη Μακρυδημητρη
(καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών)

Τον προσεχή Μάιο θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών στα πανεπιστήμια της χώρας. Την ίδια περίοδο χιλιάδες νέοι και νέες θα εισέρχονται στο τελευταίο στάδιο μιας έντονης και απαιτητικής έως ψυχοφθόρας προσπάθειας για την εισαγωγή τους σε αυτά. Το ζήτημα είναι, λοιπόν, πώς προετοιμαζόμαστε εμείς οι παλαιότεροι για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των νέων ανθρώπων. Σε αυτό το ακανθώδες ερώτημα είναι ίσως αναπόφευκτο ότι δίδονται ποικίλες απαντήσεις, που άλλοτε διαπνέονται από μια διάθεση καταγγελίας των πάντων και άλλοτε από υπερβάλλουσα αισιοδοξία.

ΔΝΤ: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012

Ύφεση 3% για φέτος και ανάπτυξη 1,1% το 2012 προβλέπει για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ σε έκθεσή του.
Επιπλέον, ο πληθωρισμός, που ήταν 4,7% το 2010, προβλέπεται ότι θα μειωθεί σε 2,5% το 2011 και σε 0,5% το 2012. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που παρουσίασε μείωση κατά 10,4% πέρυσι, προβλέπεται ότι θα μειωθεί κατά 8,4% το 2011 και κατά 7,1% του χρόνου, ενώ για την ανεργία, που διαμορφώθηκε στο 12,5% το 2010, προβλέπεται ότι αυξηθεί σε 14,8% το 2011 και θα φθάσει στο 15% το 2012.
Παρουσιάζοντας την έκθεση ο διευθυντής του τμήματος οικονομικής έρευνας του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρντ, σημείωσε ότι χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν τα προγράμματα σταθεροποίησης της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ενώ πρόσθεσε ότι και οι τρεις χώρες έχουν ξεκαθαρίσει την πρόθεσή τους να εξυπηρετήσουν πλήρως τα δάνειά τους.

Φράουλα: και νόστιμη και ωφέλιμη

Η εποχή της φράουλας φτάνει! Κι εμείς ανυπομονούμε να την απολαύσουμε και παράλληλα να ενισχύσουμε την υγεία μας.
Ανάμεσα στα οφέλη της φράουλας για τον οργανισμό μας, περιλαμβάνεται η προστασία των ματιών, η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και η προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση, την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και τις καρδιοπάθειες.
Εκτός από τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά, οι φράουλες έχουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν αποτελεσματικά για την πρόληψη πολλών ασθενειών.

Ο καφές...αλά ελληνικά ωφελεί!

Φαίνεται, πως τελικά η ελληνική συνήθεια του να πίνουμε τον καφέ μας για 2-3 ώρες συζητώντας παράλληλα και απολαμβάνοντας την παρέα καλών φίλων, πέρα από την κοινωνικότητά μας ωφελεί ιδιαίτερα και την υγεία μας!
Και ο καφές θέλει τον τρόπο του…
Αναφερόμαστε φυσικά στα αποτελέσματα μιας έρευνας Αμερικανών επιστημόνων του πανεπιστημίου του Ρας στο Σικάγο, όπου αναφέρθηκε, πως ακόμη και ο καφές θα πρέπει να καταναλώνεται με συγκεκριμένο τρόπο προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα στον οργανισμό.
Στη μελέτη συμμετείχαν 16 νεαροί και υγιείς άνδρες, που για περίπου ένα μήνα κλείστηκαν σε έναν χώρο χωρίς παράθυρα και ρολόγια, έτσι ώστε να μη γνωρίζουν όχι μόνο την ώρα αλλά ακόμη και αν είναι πρωί ή βράδυ.

Δεν σας φθάνει ο χρόνος; Διαβάστε εδώ...

Ο χρόνος είναι χρήμα, λέει μια παροιμία και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά. Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του χρόνου, της τήρησης των προθεσμιών και τη συμβολή τους, τόσο στις επαγγελματικές, όσο και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αλλά δε μας είναι πάντα εύκολο να τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι πολλά άτομα δυσκολεύονται ιδιαίτερα να διαχειριστούν το χρόνο τους, γεγονός που τους δημιουργεί αρκετά προβλήματα.
Λέγοντας «διαχείριση χρόνου», εννοούμε οτιδήποτε μπορεί να μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας όσο το δυνατόν καλύτερα, φέρνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα

11 Απρ 2011

Η πειθαρχία και η οριοθέτηση στα παιδιά

Quantcast
kids_monster Ένα παρεξηγημένο θέμα στην ανατροφή των παιδιών είναι η πειθαρχία και η οριοθέτηση. Πολλοί μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε το παιδί κακομαθημένο και όταν κλαίει να μην το παίρνουμε αγκαλιά.
Το κακομαθημένο παιδί είναι αυτό που οι γονείς του ικανοποιούν όλες αδιακρίτως τις ανάγκες χωρίς μεταξύ τους επικοινωνία αλλά κατά κάποιο τρόπο υπάρχει απενεχοποίηση των γονέων είτε γιατί λείπουν πολλές ώρες είτε έτσι θεωρούν ότι βρίσκουν χρόνο και δικαιολογία για να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες.
Το καλομαθημένο είναι αυτό που απλά οι γονείς του είναι εκεί ακούν τις ανάγκες του και έχουν επικοινωνία. Κανείς μας δεν πήγε στον ψυχολόγο γιατί μεγάλωσε ως καλομαθημένο παιδί. Ως προς την πειθαρχία και την οριοθέτηση σαφώς είναι κάτι διαφορετικό γιατί στην πειθαρχία υπάρχει επίπληξη, τιμωρία χωρίς εξήγηση. Στην οριοθέτηση ο γονέας εξηγεί στο παιδί γιατί δεν μπορεί να ικανοποιήσει εκείνη την στιγμή κάποια επιθυμία του.

Κακοποίηση ζώων: ένα βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων


Αυτές τις μέρες έτυχε να διαβάσω για κάποια περιστατικά κακοποίησης και ψυχρής δολοφονίας ζώων τα οποία έλαβαν μεγάλες διαστάσεις, κυρίως στο διαδίκτυο. Το ένα περιστατικό αφορά μια νεαρή γυναίκα από την Κροατία η οποία όχι μόνο αποφάσισε να πετάξει στο ποτάμι κάποια νεογέννητα κουταβάκια, αλλά το έκανε με έναν πολύ τελετουργικό και σαδιστικό τρόπο, καταγράφοντας την πράξη της σε ένα βίντεο το οποίο αργότερα ανέβηκε στο διαδίκτυο ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Το δεύτερο αφορά μια άλλη γυναίκα, από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη φορά, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο κάμερας ασφαλείας να χαϊδεύει τρυφερά ένα γατάκι και στη συνέχεια να το πιάνει και να το πετάει σε έναν κάδο σκουπιδιών (ευτυχώς η γάτα βρέθηκε 17 ώρες αργότερα

10 Απρ 2011

10 Απριλίου 1826: Η ηρωϊκή έξοδος του Μεσολογγίου


Το Μεσολόγγι κήρυξε την Επανάσταση στις 20 Μαΐου 1821. Η πρώτη πολιορκία του ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου 1822 και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 1822 με σημαντικές απώλειες του εχθρού σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Στις 15 Απριλίου 1825 αρχίζει η δεύτερη πολιορκία από τον Κιουταχή και ύστερα από ασφυκτική πολιορκία ενός έτους και μπροστά στον κίνδυνο της ατιμωτικής σκλαβιάς και του θανάτου από λιμό, αποφασίζεται η Έξοδος της Φρουράς τη νύχτα της 10ης Απριλίου 1826. Από τα 10.500 περίπου άτομα που βρίσκονταν τότε στο Μεσολόγγι, οι 3.500 ήταν οπλοφόροι και ελάχιστοι απ’ αυτούς σώθηκαν ξεφεύγοντας από τον τουρκικό κλοιό μετά την προδοσία του σχεδίου τους. Γυναικόπαιδα και γέροι που δεν μπορούσαν να πολεμήσουν και

Νίκος Καββαδίας 1910 – 1975


Ο λογοτέχνης Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας. Ο πατέρας του, Χαρίλαος, είχε τη ρωσική υπηκοότητα και διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών - εξαγωγών. Η μητέρα του, Δωροθέα, ήταν κεφαλλονίτικης καταγωγής. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του επέστρεψε στην Κεφαλονιά και το 1921 μετακόμισε στον Πειραιά, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο.
Το 1928 δίνει εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή, αλλά την ίδια χρονιά αρρωσταίνει βαριά ο πατέρας του και αναγκάζεται να δουλέψει. Για μερικούς μήνες εργάζεται σε ναυτικό γραφείο, κρατώντας τα λογιστικά βιβλία, και τον επόμενο χρόνο, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, μπαρκάρει ναύτης σε φορτηγό.
Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, αποτυπώνει στο χαρτί τις εικόνες από τα μέρη που επισκέπτεται, τη ναυτική ζωή, τους ναυτικούς και τις σχέσεις

Το shopping therapy χαρίζει και μακροζωία

shoppingΜια έρευνα που έγινε στην Ταιβάν έδειξε ότι οι αγορές επιμηκύνουν τη ζωή, τουλάχιστον για όσους είναι άνω των 65 ετών. Aκόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως τη σωματική και πνευματική κατάσταση, άντρες και γυναίκες που ψώνιζαν καθημερινά ζούσαν περισσότερο σε σχέση με όσους απέφευγαν τη «θεραπεία» μέσω των αγορών.
Τα ψώνια μπορεί να αποτελούν παρέα, άσκηση και μια ευκαιρία να διατηρεί κάποιος υγιεινή διατροφή, αναφέρουν οι επιστήμονες στο περιοδικό «Journal of Epidemiology & Community.

Στην έρευνα, επιστήμονες με επικεφαλής τον Yu-Hung Chang, από την Ταιβάν, μελέτησαν σχεδόν 2.000 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 65 ετών και άνω.
Ανακάλυψαν έτσι ότι όσοι ψώνιζαν τακτικά ζούσαν περισσότερο σε σχέση με όσους ψώνιζαν μια φορά την εβδομάδα ή αραιότερα, ακόμα και όταν έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως σωματικοί περιορισμοί και νοητική εξασθένηση.
www.medicalnews.gr

Τα κουτάβια «ξυπνούν» την αγάπη μέσα μας

mans_best_friendΣύμφωνα με νέα έρευνα, τα κουτάβια εγείρουν ορμόνες από το σώμα μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. Εκτός από τα γνωστά οφέλη από τη συγκατοίκηση με ζώα, άλλο ένα καλό έρχεται να προστεθεί.
Οι σκύλοι είναι γνωστό ότι είναι αφοσιωμένοι σύντροφοι και πολλές έρευνες έδειξαν ότι πέραν της αφοσίωσης μας προσφέρουν πολλά καλά: χαμηλή πίεση, αντιμετώπιση κατάθλιψης, γερό ανοσοποιητικό.Μία νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Missouri δείχνει ότι οι ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν από τη συμβίωση ανθρώπων – σκύλων βοηθάνε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη και όσες διαταραχές προκύπτουν από το άγχος.

Economist: H αρχαία Ελλάδα, οι «άθλοι της λιτότητας» και το σχέδιο σωτηρίας.


Στα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, στους άθλους της λιτότητας και στο διεθνές σχέδιο για τη διάσωσή της που αρχίζει να παραλύει αναφέρεται το οικονομικό περιοδικό Economist, που επισημαίνει για ακόμη μία φορά την δυσμενή θέση της Ελλάδας η οποία βιώνει μία κρίση χωρίς τέλος. Αναλύει βήμα προς βήμα τον οικονομικό γκρεμό που έχει οδηγηθεί η χώρα, η οποία είναι στο έλεος των αγορών, απουσία αποφασιστικής πολιτικής δράσης.
Όταν οι αρχαίοι Έλληνες επινόησαν τη λέξη "κρίση' είχαν κατά νου ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ενός οξύ στρες. Οι σύγχρονοι Έλληνες αντιμετωπίζουν την κρίση περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς να βλέπουν ότι υπάρχει τέρμα. Το κλίμα στην Ελλάδα είναι βαθιά απαισιόδοξο.

Μην ελπίζετε βοήθεια από τη Γερμανία

Ο Γερμανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Λέο Μίλερ είναι για την Ευρώπη ό,τι ο τιμηθείς με βραβείο Οσκαρ 2011 σκηνοθέτης Τσαρλς Φέργκιουσον για την Αμερική. Είναι εκείνος που συνεχίζει να υπενθυμίζει ότι η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 δεν ήταν φυσική καταστροφή αλλά ένα έγκλημα με θύτες και θύματα. Θύτες, τα υψηλόβαθμα στελέχη του τραπεζικού τομέα και οι πολιτικοί που έδωσαν το «πράσινο φως» για ριψοκίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά. Και θύματα τους φορολογουμένους που συνεχίζουν να πληρώνουν τον υπέρογκο λογαριασμό. Ο Μίλερ, συγγραφέας

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More