Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

18 Φεβ 2012

Εθνική νόσος η κατάθλιψη λόγω κρίσης


Εθνική νόσος η κατάθλιψη λόγω κρίσης
Ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα του 1ου Συνεδρίου Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων για την αύξηση των ψυχικά ασθενών την τελευταία τριετία στην Ελλάδα.
Σε έρευνα που παρουσίασε στο συνέδριο ο Γιάννης Χιώτης, ειδικευόμενος ψυχίατρος στον Ευαγγελισμό, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει παρατηρηθεί αύξηση, σε ποσοστό 118%, των ασθενών με αντιδραστική κατάθλιψη την τριετία 2008-20011.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, σε σχέση με το μορφωτικό επίπεδο των ψυχικά νοσούντων, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξης του 134% των ασθενών που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, ενώ η αύξηση αριθμού των εργαζόμενων ασθενών είναι της τάξης του 165%.
Το ποσοστό των ανέργων και των απόρων ασθενών έχει αυξηθεί σε ποσοστό 75% και όσον αφορά τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των ασθενών, στις ηλικίες άνω των 50, δηλαδή μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο, έχει παρατηρηθεί αύξηση της τάξης του 44%.

H ψυχολογία της μάζας

Συγγραφή: Παρασκευή Πάλμου*
Η ψυχολογία της μάζας ανήκει στον τομέα της κοινωνικής ψυχολογίας και προσπαθεί να προσεγγίσει και να εξηγήσει το πώς απλοί καθημερινοί άνθρωποι αποκτούν ιδιαίτερη δύναμη όταν λειτουργούν συλλογικά. Έχουν καταγράφει αρκετά παραδείγματα στο παρελθόν του ανθρώπινου είδους που αποδεικνύουν ότι ομάδες ανθρώπων με κοινές αντιλήψεις και στόχους έχουν φέρει δραματικές κοινωνικές αλλαγές οι οποίες έχουν αλλάξει την πορεία της ιστορίας. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν ηρωικές οι καταστροφικές ανάλογα με το που στρέφεται η δυναμική της μάζας τη δεδομένη χρονική περίοδο. Βιώσαμε και από κοντά στη πρόσφατα στη χώρα μας ένα τέτοιο παράδειγμα “αγανακτισμένης συλλογικότητας”.

Η θετική σκέψη μακραίνει τη ζωή

Η θετική σκέψη μακραίνει τη ζωήΑν πιστεύετε ότι είστε υγιείς, πιθανότατα θα ζήσετε περισσότερα χρόνια
Στο «πληκτρολόγιο» της ζωής είναι καλύτερο να επιλέγετε το... πλήκτρο της θετικής σκέψης παρά εκείνο της αρνητικής αν θέλετε να έχετε μια μακριά ζωή
Εάν δηλώνετε ότι είστε καλά, τότε έχετε σημαντικές πιθανότητες να είστε πράγματι καλά για πολύ, πολύ καιρό. Μια νέα μελέτη ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης έδειξε ότι όσοι εθελοντές ανέφεραν ότι ήταν πολύ καλά στην υγεία τους, αντιμετώπιζαν μακροπρόθεσμα πολύ μικρότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που ανέφεραν ότι δεν είναι καθόλου καλά.
Επουλωτική η θετική σκέψη

Τα αποτελέσματα αυτά φάνηκε μάλιστα να ισχύουν ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη άλλοι παράγοντες που επιδρούν στη μακροζωία, όπως το κάπνισμα, οι χρόνιες ασθένειες και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν εκείνα προηγούμενων μελετών σύμφωνα με τα οποία η θετική σκέψη δρα «επουλωτικά» για τον οργανισμό.

Ο καλός φίλος ωφελεί σωματικά και ψυχικά το παιδί

Η ύπαρξη ενός καλού φίλου μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν αρνητικές εμπειρίες, αναφέρει νέα έρευνα.
Ο ερευνητής William Bukowski, στο πανεπιστήμιο Concordia στο Μόντρεαλ, δήλωσε ότι ο καλός φίλος όταν είναι παρόν σε δυσάρεστο γεγονός έχει άμεση επίδραση στο σώμα και την ψυχή ενός παιδιού. Σημειώνει ότι αν ένα παιδί είναι μόνο όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα με δάσκαλο ή συμμαθητή, υπάρχει αύξηση στα επίπεδα κορτιζόλης και μείωση του αισθήματος αυτοεκτίμησης.
Οι ερευνητές ρώτησαν 55 αγόρια και 48 κορίτσια δημοτικού να καταγράψουν τα αισθήματα και τις εμπειρίες τους για διάστημα 4 ημερών. Παρακολουθήθηκαν επίσης τα επίπεδα της κορτιζόλης με τακτικά τεστ σάλιου.

17 Φεβ 2012

Ο Fitch αναβαθμίζει την Ισλανδία

Τέσσερα χρόνια μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ισλανδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η χώρα ολόκληρη σε κατάταση πτώχευσης, το θαύμα έγινε. Ο οίκος αξιολογήσεων Fitch αναβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας που μπορεί πλέον να βγει και να δανειστεί στις αγορές.
Ο οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα να θεωρείται πλέον ως αξιόπιστος δανειολήπτης.
«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία "επενδύσεις" μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός οίκος.
Η Ισλανδία, από το 2008 που ήταν έτος χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης έφτασε να έχει πέρσι ανάπτυξη της οικονομίας της κατά 3%. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η χώρα θεωρείται "πρωταθλήτρια" στη δημοσιονομική εξυγίανση, έχοντας μειώσει το έλλειμμά της από το 6,5% του ΑΕΠ το 2009 στο 0,5% το 2011.

Δικαστές προς Παπαδήμο: Γιατί δεν πρέπει να μειωθούν οι μισθοί μας

Γιατί με νέα μείωση των αποδοχών τους θα είναι αμφίβολη η επιδιωκόμενη επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.


Αυτό λένε δικαστές και εισαγγελείς στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με την οποία του ζητούν να μη γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς τους.

«Το Σύνταγμα επιτάσσει ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς» αναφέρουν οι πρόεδροι των έξι δικαστικών Ενώσεων. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έρχονται μειώσεις των ειδικών μισθολογίων, όπως είναι αυτό των δικαστικών λειτουργών. Για το λόγο αυτό απέστειλαν την επιστολή, επικαλούμενοι πέντε λόγους που δεν πρέπει να υποστούν νέες μειώσεις οι αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Αύριο το παγκόσμιο ραντεβού στήριξης της Ελλάδας

Αύριο το παγκόσμιο ραντεβού στήριξης της Ελλάδας
Κίνημα αλληλεγύης και υποστήριξης της Ελλάδας που εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο μέσω διαδικτύου, συγκροτούν πολίτες απ' όλες τις χώρες του κόσμου και μετατρέπονται σε γροθιά οργής, αλλά και ασπίδα προστασίας παράλληλα για τους Έλληνες που δοκιμάζονται απ' τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Στο facebook, δημιουργούνται ομάδες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται, κλείνεται το μεγάλο ραντεβού υποστήριξης για το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι, οπότε προγραμματίζονται διαδηλώσεις υπέρ της χώρα μας
«Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο, προτού τα μέτρα γενικευτούν», «Αλληλεγγύη στους Έλληνες» είναι κάποια ενδεικτικά μηνύματα που αναρτώνται.
Ο γνωστός Ιταλός καλλιτέχνης Αντριάννο Τσελεντάνο στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, πήρε το μικρόφωνο και κατήγγειλε «σχεδιασμό αφανισμού της Ελλάδας», ενώ αφιέρωσε ένα τραγούδι στην Ελλάδα και σ' όλους τους κυβερνώντες, με τους συμπατριώτες του που επίσης πλήττονται απ' την οικονομική κρίση να τον αποθεώνουν.
Αύριο το παγκόσμιο ραντεβού στήριξης της Ελλάδας
Στο ίδιο φιλελληνικό κλίμα κινείται και η διαφήμιση γνωστού ουίσκι που προτρέπει τους Έλληνες να εξακολουθήσουν να περπατούν, να εμπνέονται και να αντιστέκονται. Γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει «δεν θα είναι ποτέ μόνοι τους».

Αφιέρωμα της "Λέσχης Ανάγνωσης" της "Διεξόδου" στην παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας

 Με την ευκαιρία του εορτασμού της 21ης Φεβρουαρίου ως παγκόσμιας ημέρας της μητρικής γλώσσας*, η  "Λέσχη Ανάγνωσης" της "Διεξόδου" διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια την φιλόλογο κυρία Γιώτα Δραγγανά και θέμα  "Η μεγάλη αξία της Ελληνικής Γλώσσας". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 το απόγευμα,  στη ισόγεια αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου της "Διεξόδου" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο. *Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών. Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999, από την Γενική Συνέλευση της UNESCO, στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν η Αστυνομία του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπαγκλαντές), έπνιξε στο αίμα την διαμαρτυρία των φοιτητών που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην κατάργηση της γλώσσας τους "Μπενγκάλι" και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής "Ουρντού". 
www.diexodos.com.gr

4 από 216 Μιλώντας για όρους & για συνθήκες ζωής, ακρίβεια...

‎1999: 170.000δρχ(=€498) βασικός μισθός,
           180δρχ(=€0,52) λίτρο βενζίνη, 
           62δρχ(=€0,18) πετρέλαιο θέρμανσης,
           100δρχ(=€0,29) τυρόπιτα   
 2012: €480 βασικός μισθός,
           €1,70 λίτρο βενζίνη,
           €1,1 πετρέλαιο θέρμανσης,
           €1,50 τυρόπιτα

16 Φεβ 2012

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΕΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ…

Ποιο είναι το κωλόπαιδο που έχει αρπάξει τον Μανώλη Γλέζο από το λαιμό; Ποιο είναι αυτό το φασισταριό που σηκώνει το κουλό του για να χτυπήσει τον Μανώλη Γλέζο;
Τι θα ισχυριστεί αυτό το μπατσοκάθικο; Ότι του επιτέθηκε ο 90χρονος ήρωας της Αντίστασης; Τι φασιστοσκατόφιδα γεννάει αυτό το γαμημένο το σύστημα; Το Γλέζο ρε τσόγλανε; Τον παππού σου ρε καραφασιστοπουσταριό;
Παπουτσή απαιτούμε να...
αναγνωριστεί το σκατοκάθικο και να καθίσει στο σκαμνί για προσβολή της Ελλάδας… Γιατί ο Γλέζος ρε μπατσορουφιάνοι, είναι η Ελλάδα.

Χάρρυ Κλυνν

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Βρεφονηπιακός Σταθμός Μεσολογγίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Ζωγραφίζουμε και τραγουδάμε
για το σχολείο μας»

Σάββατο 18-2-2012, 11:30π.μ. στο χώρο του Β.Ν.Σ. Μεσολογγίου Ο.Ε.Ε.

Στη Διαμαρτυρία μας αυτή για το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας συμμετέχουν:
·              Το Περιφερειακό Γραφείο Μεσολογγίου Ο.Ε.Ε.
·              Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας Μεσολογγίου
·              Το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου
·              Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγρινίου Ο.Ε.Ε. και
·              Η Τοπική Υπηρεσία Αγρινίου Ο.Ε.Ε.

Ανακοίνωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!
Συνεχίζουμε μέχρι να γκρεμίσουμε τη κυβέρνηση  και τις πολιτικές που λεηλατούν το λαό και τους εργαζόμενους.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος τους.
Να ανατρέψουμε το βάρβαρο Μνημόνιο ΙΙ και τη δανειακή Σύμβαση.
 
Ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα» χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Αθήνα στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις για να μην περάσει η βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου ΙΙ και της νέας δανειακής σύμβασης.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι αψήφησαν την προκλητική ιδεολογική τρομοκρατία που εξαπέλυσαν όλες αυτές τις μέρες ο δοτός πρωθυπουργός και το «κόμμα του Μνημονίου» εντός και εκτός Βουλής. Αψήφησαν τα παπαγαλάκια και τους ιεροεξεταστές των ΜΜΕ που έβγαζαν καρτέλες με το πόσο θα πεινάσουμε, πόσα φάρμακα δεν θα έχουμε και πόση βενζίνη θα μας λείψει.

15 Φεβ 2012

Εκπομπή: Το Βατοπέδι σε νούμερα Β’ Μέρος


Στο πρώτο μέρος της εκπομπής αποκαλύφθηκε η ωμή παρέμβαση στη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, οι υπόγειες συμφωνίες για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας, οι παράνομες υπουργικές αποφάσεις υπέρ των διεκδικήσεων του μοναστηριού, αλλά και η δεινή ικανότητα της διοίκησης της Μονής Βατοπεδίου, στο real estate, στην ίδρυση off shore εταιρειών και στην κατάθεση δισεκατομμυρίων ευρώ σε πολυάριθμους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, το συμπέρασμα που βγαίνει από την δημοσιογραφική έρευνα, είναι ανάλογο με τα συμπεράσματα της δικαστικής έρευνας. Δεν πρόκειται για κάποιους ανθρώπους της Εκκλησίας, αλλά για σκληρούς μάνατζερ που την χρησιμοποίησαν. Ακόμη και τα ιερά κειμήλια.
Το «Κουτί της Πανδώρας» αποκαλύπτει πώς η ομάδα Εφραίμ χειρίζεται τεράστια ποσά χρημάτων.
Γιατί καταθέτει μεγάλα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων, τα οποία δεν έχουν καμία επαγγελματική σχέση με τη Μονή;

Οι Έλληνες φτωχότεροι και οι Γερμανοί πλουσιότεροι

Συντάκτης: Βαγγέλης Τριάντης
Μπορεί η Ανκέλα Μέρκελ να καταδικάζει τον Ελληνικό λαό σε σκληρή και μακροχρόνια λιτότητα, φαίνεται όμως ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τους Γερμανούς «υπηκόους» της.
Την ώρα που τα μνημονιακά μέτρα της Γερμανίδας καγκελάριου και των λοιπών «καλοπροαίρετων» δανειστών έχουν βυθίσει την Ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση που ξεπερνά το -5%, οι Γερμανοί ευημερούν.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής (Destatis) Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 3% το 2011. Πιο απλά, οι Έλληνες γίναν φτωχότεροι και οι Γερμανοί πλουσιότεροι. Παρόμοια αύξηση στο Γερμανικό ΑΕΠ καταγράφεται και για το 2010, σε ποσοστό 3,7%.
Εκτός όμως από τους Γερμανούς πλουσιότεροι έγιναν και οι Γάλλοι τον τελευταίο χρόνο. Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών (INSEE), το ΑΕΠ της χώρας παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%.

«Μίλησε» η λύρα του Ερμή

Ερευνητές από την Κρήτη κατέγραψαν για πρώτη φορά τις ακουστικές δυνατότητες της λύρας που συνόδευε τους αρχαίους έλληνες αοιδούς

«Μίλησε» η λύρα του Ερμή

  Ενα μουσικό ταξίδι στον χρόνο με την αρχαιοελληνική λύρα χέλυ πραγματοποίησαν ερευνητές του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης. Οι ερευνητές «βούτηξαν» στα βαθιά, προχωρώντας στην κατασκευή της συγκεκριμένης λύρας από το μηδέν και μελετώντας, στη συνέχεια, τις ακουστικές της ιδιότητες με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων.
Η προσπάθειά τους είχε αποτέλεσμα την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη γύρω από την ακουστική μιας πιστά ανακατασκευασμένης αρχαϊκής λύρας. Οπως περιγράφουν οι ίδιοι σε πρόσφατη δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Applied Acoustics», η ονομασία του οργάνου προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη για τη χελώνα, «χέλυς», λόγω της κατασκευής του αντηχείου του οργάνου από όστρακο χελώνας. Κατά την Αρχαιότητα, παρ' όλα αυτά, τόσο η λέξη «λύρα» όσο και η λέξη «χέλυς» παρέπεμπαν συχνά στο συγκεκριμένο όργανο σε όλες τις κατοικούμενες από Ελληνες περιοχές.

Ο έρωτας «ξυπνάει» το γονεϊκό ένστικτο

Οι δεσμευμένοι άνδρες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο στη θέα ενός μωρού
Ο έρωτας «ξυπνάει» το γονεϊκό ένστικτοΣύμφωνα με μελέτες, οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι συναισθηματικά από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα όταν τους έχει βρει το «βέλος» του έρωτα


Έντονη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με γονεϊκούς δεσμούς εμφανίζουν οι ερωτευμένοι και κυρίως οι άνδρες όταν βλέπουν μωρά, υποστηρίζουν ισραηλινοί επιστήμονες.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν, το γεγονός αυτό ενδεχομένως να υποδεικνύει ότι οι άνδρες έχουν τα μωρά στο μυαλό τους περισσότερο από όσο θα ήθελαν να παραδεχθούν ή ότι προβληματίζονται με την επιθυμία της συντρόφου τους να αποκτήσει παιδί.
Άνδρες με πατρικό ένστικτο
Η ερευνητική ομάδα της δρος Φέλντμαν χρησιμοποίησε την τεχνική του εγκεφαλογραφήματος για την παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας 65 εθελοντών - νέοι γονείς, ερωτευμένα ζευγάρια και άτομα εκτός σχέσης – ενόσω έβλεπαν διάφορες φωτογραφίες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονταν και φωτογραφίες των δικών τους ή άλλων μωρών.

Φέρενμπαχ: "Αν δε φύγετε από το ευρώ, να σας διώξουν"

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή ζητεί το 57% των Γερμανών μάνατζερ, σύμφωνα με προδημοσίευση δημοσκόπησης που διενήργησε το γερμανικό οικονομικό περιοδικό "Manager Magazine" και θα κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου.
Στο πλαίσιο του ίδιου θέματος φιλοξενείται και συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Bosch, Φραντς Φέρενμπαχ, ο οποίος ζητεί να βγει η Ελλάδα όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και αν χρειαστεί να εξαναγκαστεί, καθώς, όπως λέει, "ένα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης".
"Αυτή η χώρα με τους συνταξιούχους-φαντάσματα και τους πλούσιους φοροφυγάδες και ένα κράτος με δημόσια διοίκηση που δεν λειτουργεί, δεν έχει θέση στην ΕΕ", λέει και σημειώνει πως "το κοινό νόμισμα θα μπορούσε να επιτύχει μόνο αν υπήρχε κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη".
"Η ΕΕ, για να διευκολύνει την έξοδο μιας χώρας όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να τη στηρίξει με βοήθεια από τα διαρθρωτικά ταμεία. Μετά την υποτίμηση της δραχμής που θα ακολουθήσει, η χώρα ίσως ξαναγίνει ανταγωνιστική", υποστηρίζει.
Μάλιστα, τονίζει πως η συνθήκη της ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει για να επιτραπεί η εκδίωξη ενός μέλους.
Τέλος, προβλέπει ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά σε μία Ευρώπη "δύο ταχυτήτων".

Μέλλον γραμμένο στο πόδι

UPΟΨΕΙΣ | Συντάκτης: Γιάννης Μπογιόπουλος
Ο Γιάννης Μπογιόπουλος διαβάζει το νέο μνημόνιο και επισημαίνει τις απίστευτες προχειρότητες του εγγράφου που θα σφραγίσει το μέλλον μας
Στο ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν πολλές φορές κατατεθεί μισο-επεξεργασμένα νομοσχέδια, φωτογραφικές διατάξεις, κακές μεταφράσεις και λάθος αριθμοί. Αλλά αυτό που έγινε με το νέο Μνημόνιο δεν έχει προηγούμενο. Οι βουλευτές, με περιθώριο μερικών μόλις ωρών, από το πρωί του Σαββάτου έως την απογευματινή έναρξη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κλήθηκαν να μελετήσουν 24 πολυσέλιδα κείμενα, μερικά στα αγγλικά. Αυτό από μόνο του είναι υποβάθμιση της Δημοκρατίας. Δεν προλαβαίνουν. Χώρια που πολλοί είχαν αποσπαστεί από… εξωγενείς παράγοντες, όπως η ομιλία του αρχηγού. Ετσι, το “κατεπείγον” αυτή τη φορά άγγιξε την ταχύτητα του φωτός.

Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας Ξεθεμελιώνουν τα πάντα!


Οι αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας συμπεριφέρονται για άλλη μια φορά με τον πιο ανάλγητο και εκδικητικό τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με τη δανειακή σύμβαση, συμφώνησαν την κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ, όχι στα πλαίσια ενός σχεδίου για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, όπως προσχηματικά υποστήριζαν μέχρι χθες, αλλά στη γραμμή εξαφάνισης κάθε παροχής και έργου που έχει αναφορά σε κοινωνικές πολιτικές και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα.

14 Φεβ 2012

Στις υπηρεσίες του Εφραίμ ο Κορυδαλλός


Κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα έχει βάλει μια φυλακή να κάνει υπερωρίες για να τον εξυπηρετεί.
Ο λόγος για τον ηγούμενο Εφραίμ ο οποίος από την μια πλευρά δέχεται τις επισκέψεις δεκάδων πιστών και όχι συγγενών του (όπως ορίζει ο νόμος) κατά την διάρκεια του επίσημου επισκεπτηρίου του Κορυδαλλού και από την άλλη μετά το πέρας του επισκεπτηρίου δέχεται τις επισκέψεις μητροπολιτών, κληρικών και μοναχών της μονής Βατοπεδίου.
Συγκεκριμένα καθημερινά αυξάνονται οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες κρατούμενων του Κορυδαλλού καθώς στις φυλακές ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Οι φίλοι του ηγούμενου επισκέπτονται το ρασοφόρο κρατούμενο οποιαδήποτε ώρα και στιγμή .
Με λίγα λόγια οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου και όχι μόνο, στις φυλακές παρελαύνουν φίλοι και ρασοφόροι που επισκέπτονται τον ηγούμενο χωρίς να τηρηθεί κανένας κανόνας και κυρίως το επίσημο ωράριο του επισκεπτηρίου.

ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η σκέψη μας εδώ στο protagon είναι πολύ απλή. Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η είσοδος 12 δις ευρώ τον χρόνο στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; Τι σημαίνει σε επενδύσεις, σε νέες θέσεις εργασίας; Σε πολύπλοκα προβλήματα λοιπόν, χρειάζονται απλές λύσεις.
Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά ή γρήγορα-γρήγορα, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.
Μην ψαρώνετε από τα πολυδιαφημισμένα ξένα προϊόντα, μη θεωρείτε μόδα την κατανάλωση τους. Οι πολυεθνικές του τροφίμου, του ποτού, του ρούχου, της συσκευής, μας έκαναν να τρώμε πλαστικά σαν Αμερικάνοι, να ντυνόμαστε σαν Βρεττανοί ή Ιταλοί, να πίνουμε σαν Γάλλοι, να γίνουμε γκατζετάκηδες σαν Γιαπωνέζοι.
Η ματιά μας πρέπει να είναι ανοικτή στον κόσμο, αλλά όχι ως το σημείο να περιφρονήσουμε τους εαυτούς μας και να υιοθετήσουμε συμπεριφορές συλλογικής καταστροφής μας. Ως εδώ.
Αξίζουμε πολύ περισσότερα και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές και ως αυτεξούσιοι πολίτες.

Συνεδρίασε το νέο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας.


Συνεδρίασε στις 13-2-2012 το νέο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας. Το Δ.Σ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για το εύρος και τις δραστηριότητες των παρεμβάσεων του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας, τα θεσμικά ζητήματα λειτουργίας του, την διοικητική του δομή, τα θέματα του προϋπολογισμού και απολογισμού του καθώς και τις πηγές χρηματοδότησής του. Επισημαίνεται εδώ ότι οι πόροι του Λιμενικού Ταμείου είναι ανταποδοτικής φύσεως και αποδίδονται με την μορφή έργων και μελετών στους αντίστοιχους χώρους χερσαίας ζώνης λιμένα των Δήμων που εξυπηρετεί.

13 Φεβ 2012

Άη-Συμιώτες διαμαρτύρονται στον Δήμο Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου.

Οποία προσβόλη μεγαλύτερη από αυτή ,κύριοι των πολιτιστικών του δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου;;;; Θα έπρεπε να ντρέπεστε που τοποθετείτε το ιερό μας πανηγύρι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δη υπό την αιγίδα σας.
Οποία η θέση του Άη Συμιού σε αποκριάτικες εκδηλώσεις;;;
Ποιός ήταν ο εμπνευστής τούτης της "μεγάλης" και "ριζοσπαστικής" ιδέας;;;
Καλούμε όλους τους αγνούς Μεσολογγίτες να γυρίσουν την πλάτη και να αποδοκιμάσουν την αυριανή εκδήλωση.


...κι επειδή κάποιοι θα βιαστούν να μας πουν οπισθοδρομικούς και προκατηλειμμένους , σας καλούμε να σκεφτείτε την πράξη σας και να αναλογιστείτε τις ευθύνες του υπεχθέστατου συνειρμού των καρναβαλιών με το ιερό του πανηγυριού μας...

συντάκτες

Άη Συμιώτες πανηγυριστές

 πηγή:http://aisimios.blogspot.com

Νέο κόμμα από τους διαγραμμένους


ΟΥΣΤ!!! ΠΑΛΙ ΕΣΕΙΣ….

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πριν ακόμα σβήσουν τα φώτα στη Βουλή σήμερα τα ξημερώματα, άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις και ζυμώσεις για τη δημιουργία ενός κόμματος από τους «αντιμνημονιακούς» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που διαγράφηκαν λίγο μετά το χθεσινό τους «ΟΧΙ» στη Βουλή.
Οι εσωτερικές επαφές ανάμεσα στους 43 διαγραμμένους από τα δύο μεγάλα κόμματα βουλευτές, θα πάρουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες μία συγκεκριμένη μορφή με εμφανίσεις και δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, όπου θα παρουσιάζουν ένα κοινό αντι-μνημονιακό μέτωπο στον πολιτικό χάρτη της χώρας, καθώς ήδη κυκλοφορούν σε συζητήσεις τα ονόματα των Χάρη Καστανίδη,Λούκας Κατσέλη, Κώστα Μαρκόπουλου, Κώστα Γκιουλέκα και άλλων.
Με ...όπλο το ΟΧΙ

Δεμένες χειροπόδαρα όλες οι επόμενες κυβερνήσεις έως το 2015

Δεμένες χειροπόδαρα όλες οι επόμενες κυβερνήσεις έως το 2015 – Ψήφισαν για μέτρα 14,5 δισ. ευρώ έως το 2014

- Παπαδήμος και Βενιζέλος έχουν δεσμευτεί για νέα μέτρα αν απαιτηθούν
- Μέχρι το 2015 θα παραταθεί το μνημόνιο
- Αυξήσεις φωτιά σε ρεύμα και εισιτήρια ΜΜΜ
- Μειώσεις 10% στα ειδικά μισθολόγια – Δωρεάν Υγεία μόνο στα χαρτιά
- Την Τετάρτη συνεδριάζει το Eurogroup
- ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πρόσθετα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ, από τα οποία απομένει να προσδιοριστούν μέτρα 325 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει μέτρα ύψους 14,2- 14,5 δισ. ευρώ στη διετία 2012- 2014. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να παραταθεί το Μνημόνιο κατά ένα ακόμη έτος, έως το 2015.

Στην Ισλανδία βίωσαν την χρεοκοπία που φοβόμαστε!


Στην Ελλάδα σήμερα όλη μέρα ΜΜΕ και πολιτικοί παρουσιάζουν εικόνες από εμπάργκο τροφίμων φαρμάκων και καυσίμων και το αποκαλούν χρεοκοπία.
Τερατολογούν για να στηρίξουν Σαμαρά ΓΑΠ και τραπεζίτες. Ας δούμε τι συνέβη σε μια πραγματική πολύ πρόσφατη χρεοκοπία σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ας το διαβάσουμε το παρακάτω άρθρο σαν βιβλίο οδηγιών manual χρεοκοπίας....
Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο.

Στον κόσμο τους τα ελληνικά κανάλια την ώρα που καιγόταν η Αθήνα…


Την ώρα που τα ξένα δίκτυα είχαν την Ελλάδα πρώτο θέμα και μεταδίδουν συνεχώς όσα λάμβαναν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, τα ελληνικά κανάλια γύριζαν… την πλάτη στην ενημέρωση!
CNN, BBC, La Repubblica, RTL και δεκάδες άλλα κανάλια και ειδησεογραφικές πύλες ενημερώνουν μέσω live sreaming για τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τις άλλες πόλεις της χώρας όπως αναφέρει το mediagate.gr.
Τι πρόβαλλαν τα ελληνικά κανάλια εθνικής εμβέλειας στις 12/2/2012 και ώρα 22:10; Μια ιστορική ημέρα για το μέλλον της Ελλάδας;
Δείτε μόνοι σας…

Βόμβα Κατσέλη με ντοκουμέντα


Ένα πιο ισχυρό στοιχείο από το «όχι» της ψήφου της,κατέθεσε η βουλευτής Λούκα Κατσέλη.Δύο έγγραφα που φαίνεται να ακυρώνουν την επιχειρηματολογία περί εξόδου από το ευρώ και την «αναπτυξιακή» και «μεσσιανική» λειτουργία του Μνημονίου.Στο πρώτο έγγραφο,το οποίο είναι επίσημο έγγραφο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η Τράπεζα εξετάζει την δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας μέλους από την Ευρωπαική Ένωση.Σε αυτή την υπόθεση εργασίας,η ΕΚΤ είναι κατηγορηματική ότι δεν υπάρχει νομική υπόσταση σε ένα τέτοιο σενάριο.Δεν μπορεί δηλαδή νομικά να στηριχτεί μια τέτοια απόφαση.Αρα η επιχειρηματολογία περί κινδύνου εξόδου από την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ είναι χωρίς υπόσταση και καθαρά προπαγανδαστική.
Στο δεύτερο έγγραφο, η Λούκα Κατσέλη, με εμπεριστατωμένη ανάλυση προβλέπει πως το Μνημόνιο 2,που εμφανίζεται ως αναπτυξιακή λύση και όχι παγίδα ύφεσης,θα δημιουργήσει ύφεση του 7%. Με αντίστοιχη μελέτη η Κατσέλη είχε προβλέψει στο πρώτο μνημόνιο πως θα δημιουργήσει

Τετέλεσται! Οι Ελληνες εν τάφω…

Αβουλοι, μοιραίοι, σπιθαμιαίοι. Τίποτα δεν διαπραγματεύθηκαν. Τίποτα δεν διέσωσαν. Υπέκυψαν ασυζητητί σε όλους τους όρους και τις απαιτήσεις των επικυρίαρχων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, βυθίζοντας τη χώρα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της. Ο λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης – τον Γιώργο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, τον Αντώνη Σαμαρά της ΝΔ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ. Εξαιρετικά εύκολο αποδείχθηκε να καμφθούν οι επί μήνες ανέξοδα διαφημιζόμενες ως δήθεν ανυποχώρητες «κόκκινες γραμμές» του προέδρου της ΝΔ – σαν παγωτό χωνάκι στον ήλιο της Σαχάρας! Για τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Καρατζαφέρη δεν υπήρχε φυσικά καμιά αμφιβολία ως προς το τι θα

12 Φεβ 2012

Ηλεκτρονικό τσιγάρο : «Καλό» ή «κακό»;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βρίσκεται στο επίκεντρο επιστημονικής διαμάχης σχετικά με την επίπτωσή του στην υγεία του ανθρώπου
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βρίσκεται στο επίκεντρο επιστημονικής διαμάχης σχετικά με την επίπτωσή του στην υγεία του ανθρώπου  


Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται στην Ελλάδα, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Από πολλούς θεωρείται ως τρόπος καπνίσματος του μέλλοντος, καθώς προβάλλεται ως «υγιεινός» τρόπος απαλλαγής από το «κλασικό» τσιγάρο.
Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο η χρήση του ξεκίνησε από το 2006 και στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα του 2008, ο αριθμός πλέον των χρηστών αυξάνεται με ταχύ ρυθμό.

Ωστόσο, οι απόψεις για τις επιπτώσεις του στην υγεία διαφέρουν καθώς υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι είναι αντίθετοι στη χρήση του, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες, που να «αθωώνουν» τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Οι μέχρι τώρα απόπειρες προσέγγισης και αποσαφήνισης του θέματος, έχουν περιοριστεί στην μελέτη των άμεσων συνεπειών του «ηλεκτρονικού» καπνίσματος στον οργανισμό και όχι στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του.


Τσε Γκεβάρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Μεταδόθηκε 20 Μαρτίου 1960
Πηγή:
«Κείμενα», Σύγχρονη Εποχή 1988
Μετάφραση:
Χρ. Πάντζου
HTML μορφοποίηση:
Mike B.

Αρχίζοντας μια ομιλία σαν κι αυτήν, απευθύνω, φυσικά, το χαιρετισμό μου σε όλους τους ακροατές της Κούβας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, τη σημασία αυτής της λαϊκής διαπαιδαγώγησης, που αφορά άμεσα όλες τις μάζες των εργατών μας, αλλά και των αγροτών μας. Με την ομιλία μου επιδιώκω να εξηγήσω τις αλήθειες της επανάστασης, απογυμνώνοντας την απ’ όλα τα υποκατάστατα μιας γλώσσας που κατασκευάστηκε ειδικά για να αποκρυφτεί η αλήθεια.
Έχω την τιμή να εγκαινιάζω τον κύκλο των ομιλιών. Κανονικά αυτό θα ’πρεπε να γίνει από τον σύντροφο Ραούλ Κάστρο, αλλά επειδή πρόκειται για οικονομικά θέματα, μου ανέθεσε να μιλήσω εγώ στη θέση του. Εμείς που είμαστε οι στρατιώτες της επανάστασης άμεσα εκτελούμε έργα που το καθήκον μας επιβάλλει και συχνά είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην εκτέλεση ορισμένων, για τα οποία, το ολιγότερο που μπορώ να πω είναι, πως δεν έχουμε την ιδανική

Ο Μάρκος υπουργός ή Οι πρωθυπουργοί

Ο Μάρκος υπουργός ή Οι πρωθυπουργοί
Μάρκου Βαμβακάρη
Ερμηνεία: Μάρκος Βαμβακάρης, άνοιξη 1936
Το τραγούδι του Μάρκου Βαμβακάρη «Οι πρωθυπουργοί» γράφτηκε και κυκλοφόρησε την άνοιξη της φοβερής χρονιάς του 1936, λίγο μετά το θάνατο, στις 13 Απριλίου, του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Δεμερτζή από ανακοπή καρδιάς. Είχαν προηγηθεί δυο ακόμη θάνατοι πρωθυπουργών. Με χρονολογική σειρά, αναφέρω: Την 1η Φεβρουαρίου του 1936, του Γεωργίου Κονδύλη από καρδιά, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός το 1935 και στις 18 Μαρτίου του 1936 του Ελευθέριου Βενιζέλου, επίσης από καρδιά, ενώ είχε προηγηθεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Μάρκος στην αυτοβιογραφία του αναφέρει ότι τους πρωθυπουργούς τους τραγούδησε σε δίσκο πριν αναλάβει ο Μεταξάς και ότι πρόλαβε και το είπε γιατί μετά δεν θα περνούσε από την λογοκρισία. Ακόμη, ο Μάρκος αναρωτιόταν πως έγινε και αυτό και πέθαναν τέσσερις πέντε πρωθυπουργοί την ίδια χρονιά. Ο Μάρκος μιλάει για τέσσερις πέντε*, αλλά το τραγούδι γράφτηκε όπως είπαμε την άνοιξη του 1936, λίγο μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Δεμερτζή κι ενώ είχαν προηγηθεί, όπως προανέφερα, οι θάνατοι του Κονδύλη και του Βενιζέλου. Οι υπόλοιποι, πέθαναν μετά το τραγούδι, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* Δόλιοι και άρπαγες. Εφιάλτες και Ηρόστρατοι, μαζί.
Η πολιτική τους ισοδυναμεί με κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Φτιάχνουν μια ζούγκλα με τους ίδιους να έχουν αναλάβει τους ρόλους των κανίβαλων και των παχύδερμων.
*

Εξοντώνουν, εξαπατούν, τρομοκρατούν, κινδυνολογούν, εκβιάζουν, παραχαράσσουν, πλαστογραφούν, διαστρεβλώνουν. Αποφασίζουν και διατάζουν!  Είναι μια στυγνή κομαντατούρ της πλουτοκρατίας. Μια ακρίδα που έχει επιπέσει επί της κεφαλής του ελληνικού λαού.
*
Κατάργησαν μισθούς.
Εκμηδένισαν συντάξεις.
Διέγραψαν εργασιακά δικαιώματα.
Γύρισαν τη ζωή 100 χρόνια πίσω.
Φέσωσαν την Ελλάδα μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.
Τίναξαν τους φόρους και τα χαράτσια στα ύψη.
Εφεραν στον τόπο τα βαμπίρ του ΔΝΤ.
Ξεπουλούν ό,τι έχει απομείνει να θυμίζει δημόσια περιουσία και πατρίδα.
Υπήγαγαν τη χώρα στους εγχώριους «πατριώτες» και τους διεθνείς «δανειστές» και μάλιστα υπό το αγγλικό δίκαιο.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More