Επιστήμονες από το University College του Λονδίνου ανακάλυψαν πως όσοι προτιμούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τηγανητά, γλυκά και προϊόντα κρέατος, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Εκείνοι, όμως, που επιλέγουν περισσότερο φυσικά τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, ψάρια), φαίνεται να είναι προστατευμένοι από την εμφάνιση της ψυχικής νόσου.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 3.500 εθελοντών, ηλικίας 40 έως 50 ετών.
Οι ερευνητές, όπως έγραψαν στη «Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής», χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες ανάλογα με τις διατροφικές τους συνήθειες. Μία ομάδα, δηλαδή, με όσους έτρωγαν πολλά φυσικά προϊόντα (όπως φρούτα, λαχανικά και ψάρια) και μία άλλη με όσους προτιμούσαν τα