Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

20 Νοε 2010

Ενιαίο μισθολόγιο «εδώ και τώρα»

Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο «εδώ και τώρα» ζητεί η τρόικα και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, με το σκεπτικό ότι ο εξορθολογισμός των επιδομάτων θα οδηγήσει σε μείωση του μισθολογικού κόστους.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα πρέπει να λάβουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου αφενός το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου μισθολογίου και αφετέρου έκθεση στην οποία θα καθορίζεται το πλάνο για την ανακατανομή του προσωπικού του Δημοσίου μέχρι το 2013.

19 Νοε 2010

ΔΕΚΟ: Παρελθόν η εργασιακή ασφάλεια και η εξασφαλισμένη αμοιβή

- Μείωση μισθών έως 25%
- Ποιές κλείνουν - Ποιοί θα μεταταγούν
- Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων
- Απολύονται 10.000 συμβασιούχοι
- Κλείνουν από σήμερα τα στρατιωτικά νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης
“Ορθάνοιχτο” άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στις ΔΕΚΟ ο υπουργός Οικονομικών αφού αυτή τη φορά δεν είπε το κατηγορηματικό “δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων” αλλά απλά “δεν έχει τεθεί από την τρόικα υποχρέωση απολύσεων”. Με λίγα λόγια δηλαδή “θα δούμε”...
Όπως και να 'χει όμως ο νέος προϋπολογισμός από τη στιγμή που περιέλαβε μέσα στα χρέη και αυτά των ΔΕΚΟ (διόλου τυχαία) ξεκινάει το “μαχαίρι” από κει.

Η Γερμανία έχει λεφτά αφού τα “πήρε” από εμάς!

Η Γερμανία έχει λεφτά που σίγουρα τα έβγαλε κερδοσκοπώντας εις βάρος των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και γι' αυτό έχει σηκώσει μπαϊράκι παίζοντας με τα νεύρα όλων μας. Εκθέσεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας επιβεβαιώνουν τις θετικές προοπτικές της χώρας
Η Γερμανία είναι μπροστά σε μία περίοδο σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, παρά τις απειλές στην Ευρώπη λόγω της κρίσης χρέους, σύμφωνα με δύο εκθέσεις - του ΟΟΣΑ και της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Στην τελευταία μηνιαία έκθεσή της η πανίσχυρη κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank,

Επίσκεψη Ευρωπαϊκής επιτροπής στο υπουργείο Παιδείας.

Υπήρξε μάλιστα ένα “μπέρδεμα” καθώς με επιστολή τους ενημέρωναν για συζητήσεις που θα αφορούσαν στην “αµοιβαία ακαδηµαϊκή αναγνώριση” των κολεγιακών πτυχίων και όχι για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
Η χώρα μας, όπως είναι γνωστό, αρνείται ακόμα και να συζητήσει θέμα ακαδημαϊκής αναγνώρισης των κολεγιακών πτυχίων λόγω της συνταγματικής απαγόρευσης για ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποδεχόμενη μόνο την επαγγελματική αναγνώριση στα πλαίσια της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.
Τελικά δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα και προς το παρόν το υπουργείο πιστεύει ότι ότι έγινε... παρανόηση.
Το θέμα όμως της ακαδημαϊκής αναγνώρισης των πτυχίων από ξένα ΑΕΙ που παίρνουν οι απόφοιτοι

18 Νοε 2010

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

                                                                                                                                   Μεσολόγγι 18/11/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου συνεχίζοντας τις επαφές της για τα προβλήματα των εργαζομένων συναντήθηκε στις 18-11-2010 με την διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Μεσολογγίου. Μετά από εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση πάνω στα χρόνια και τρέχοντα προβλήματα της περιοχής ευθύνης του ΙΚΑ Μεσολογγίου, η διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θεωρεί ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα που θα αφορούν:
1.     Την ενημέρωση των εργαζομένων και των ασφαλισμένων σχετικά με το εργασιακό και

«Φτηνά e-books κόντρα στην πειρατεία»

«Πόλεµος» ξεσπά στο βιβλίο µε αφορµή τις τιµές και τον χρόνο κυκλοφορίας των ηλεκτρονικών εκδόσεων, αλλά και τις διαφωνίες στις πολιτικές κλειδώµατος των ηλεκτρονικών αρχείων. Ολα αυτά θυµίζουν τα αντίστοιχα προβλήµατα της µουσικής βιοµηχανίας
Σε... πεδίο µάχης µεταξύ εκδοτών, στο µέλλον όµως και µεταξύ εκδοτών και βιβλιοπωλών, φαίνεται πως θα εξελιχθεί το ηλεκτρονικό βιβλίο, το περίφηµο e-book, θυµίζοντας τιςανάλογες συζητήσεις και δραµατικές αλλαγές που έφερε ο ψηφιακός ήχος στον τοµέα της µουσικής βιοµηχανίας.

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, σε εντελώς άλλη γραµµή πλεύσης από τις ΕκδόσειςΨυχογιός που πρόσφατα

Υπάρχει διέξοδος στο αδιέξοδο του Μνημονίου;

Του Κώστα Βαμβακά

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Εκπαιδευτική Κοινότητα»

Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, Μνημόνιο Νο 2 ή απλώς η δεύτερη φάση μιας πολιτικής που σχεδιάστηκε και υλοποιείται χωρίς δολιχοδρομίες από την κυβέρνηση και τους ξένους επιτρόπους, μια που, κατά τον πρωθυπουργό, η χώρα βρίσκεται υπό περιορισμένη εθνική κυριαρχία.
Είναι πια φανερό σε όλους ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που επιχειρούνται στην οικονομία αλλά και σε θεσμούς όπως η παιδεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση δεν έχουν στόχο να αντιμετωπιστεί η δυσλειτουργία ή οι αδυναμίες οργάνωσης της ελληνικής κοινωνίας, που, καταπώς ευαγγελίζονται, υστερεί σε σχέση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αντίθετα, στόχο έχουν για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη με διαφορετικές ταχύτητες και ιδιαιτερότητες την καπιταλιστική ολοκλήρωση, δηλαδή τη συγκέντρωση του πλούτου σε λιγότερους, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μεγιστοποίηση του κέρδους μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους και

Το περήφανο ΟΧΙ στη Μέρκελ και άλλες περιπέτειες του θρυλικού ΓΑΠ

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Η υποτροπή της δημοσιονομικής κρίσης στην Ιρλανδία πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στις περιφερειακές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τείνουν να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι, δεν υπερέβαλε όταν έλεγε ότι η κατάσταση θέτει «υπαρξιακό ζήτημα για το ευρώ» και η Αγκελα Μέρκελ δεν είχε άδικο όταν εκτιμούσε ότι «αν πέσει το ευρώ, θα πέσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση», τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή.

H Ελλάδα έχει 14 ημέρες ζωής ακόμα…

Δύο μόλις εβδομάδες ζωής έχει η Ελλάδα και ούτε λίγο ούτε πολύ η χώρα δεν θα καταφέρει να λάβει την τρίτη δόση του δανείου, θα βρεθεί ξανά στη δίνη των αγορών και τελικά θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, προκαλώντας ισχυρούς τριγμούς στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτά υποστηρίζει η Ηigh Frequency Economics και θεωρεί ότι η μόνη λύση για τη χώρα η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου και η αναδιάρθρωση του χρέους.

Την ώρα λοιπόν που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ιρλανδία και στο ενδεχόμενο προσφυγής της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες που εγείρει τόσο η δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, όσο και το δυσβάστακτο κόστος διάσωσης των τραπεζών της, ο οίκος σε νέα έκθεσή του με τίτλο «14 Μέρες Ζωής», εξακολουθεί να επιμένει…

Λευκoύς καρχαρίες στο Αιγαίο κοντά στις ακτές αναφέρουν έρευνες του βρετανικού & ιταλικού Ναυτικού

Έντονη παρουσία σε παράκτιες περιοχές της Μεσογείου και μάλιστα το Αιγαίο από όπου αλιεύθηκαν και δύο τέτοιοι καρχαρίες από βρετανικό ινστιτούτο που ενεργούσε για λογαριασμό του βρετανικού πολεμικού (βασιλικού) Ναυτικού καταγράφεται τα τελευταία χρόνια. Αντιστοιχες έρευνες έγιναν και από το ιταλικό πολεμικό Ναυτικό.

Μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος αριθμός τους εντοπιζόταν μεταξύ Σικελίας και Αφρικής, αλλά πλέον επιβαιώθηκε η ύπαρξη αρκετών μελών της οικογένειας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, δηλαδή αρκετά ανατολικότερα και μάλιστα σε παράκτια νερά βάθους 20-30 μέτρων!

17 Νοε 2010

Σκάνδαλο:Θανατηφόρο χάπι για διαβητικούς κυκλοφορούσε για χρόνια στη Γαλλία

500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία και 3500 άλλοι νοσηλεύτηκαν με καρδιακά προβλήματα λόγω της χρήσης του φαρμάκου Mediator.
Την αποκάλυψη για το επικίνδυνο σκεύασμα το οποίο προοριζόταν για διαβητικούς και λαμβανόταν επίσης για τη μείωση του αισθήματος της πείνας, την έκανε η Γαλλικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας Προϊόντων Υγείας, αναγκάζοντας ακόμα και το νέος υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν να δηλώνει ανήσυχος για το θέμα.
Η επικινδυνότητα του Mediator, αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο στο βιβλίο της γιατρού Ιρέν Φρανσόν, η οποία εξέφρασε στο Γαλλικό Πρακτορείο τη μεγάλη της ανακούφιση, που είδε να αναγνωρίζεται επισήμως αυτή η υγειονομική καταστροφή.
Το φάρμακο κυκλοφορούσε στη Γαλλία από το 1975 ενώ αποσύρθηκε το Νοέμβριο του 2009, όπως και στην Πορτογαλία, ενώ στην Ιταλία και την Ισπανία απαγορεύθηκε το 2005.

16 Νοε 2010

Το Τέτρις μπορεί να μειώσει τις τραυματικές εμπειρίες

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «PLos ONE».


Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ειδικά το Τέτρις φέρεται πως μειώνουν τις τραυματικές εμπειρίες που προέρχονται από μετατραυματικό στρες.
Η Έμιλη Χολμς και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συνέκριναν τα αποτελέσματα που είχαν στη μείωση του μετατραυματικού στρες δύο ηλεκτρονικά παιχνίδια, το Τέτρις και το «pub quiz machine», που βασίζεται σε ερωτήσεις γνώσεων.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως όσοι έπαιζαν Τέτρις βίωναν πολύ λιγότερες μετατραυματικές εμπειρίες, από αυτούς που έπαιζαν «pub quiz machine».

Τα γλυκά και τα τηγανητά προκαλούν κατάθλιψη

Επιστήμονες από το University College του Λονδίνου ανακάλυψαν πως όσοι προτιμούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τηγανητά, γλυκά και προϊόντα κρέατος, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Εκείνοι, όμως, που επιλέγουν περισσότερο φυσικά τρόφιμα (φρούτα, λαχανικά, ψάρια), φαίνεται να είναι προστατευμένοι από την εμφάνιση της ψυχικής νόσου.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 3.500 εθελοντών, ηλικίας 40 έως 50 ετών.


Οι ερευνητές, όπως έγραψαν στη «Βρετανική Επιθεώρηση Ψυχιατρικής», χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες ανάλογα με τις διατροφικές τους συνήθειες. Μία ομάδα, δηλαδή, με όσους έτρωγαν πολλά φυσικά προϊόντα (όπως φρούτα, λαχανικά και ψάρια) και μία άλλη με όσους προτιμούσαν τα

15 Νοε 2010

Λιγότερο αλάτι ως έφηβος, υγιής ενήλικας

Εάν οι έφηβοι μειώσουν την καθημερινή κατανάλωση αλατιού, θα μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικών στην ενήλικο ζωή τους.
Χρησιμοποιώντας ένα υπολογιστικό μοντέλο προσομοίωσης, οι επιστήμονες υπολόγισαν πως μειώνοντας κατά 3.000 χιλιοστόγραμμα την πρόσληψη αλατιού την ημέρα στην εφηβική ηλικία, θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης υπέρτασης από 30% έως 43% στην ενήλικο ζωή.
Η ειδικοί υπογραμμίζουν στη μελέτης τους πως η υπέρταση ή η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η «πηγή» που προκαλεί καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Ανακοίνωση ψηφοδέλτιου Aντίστασης Πολιτων Δυτ. Ελλάδος ,Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλνιας

    Φίλοι, ες   Αιτωλ/νες

Nιώθω  την  ανάγκη  με  την  ιδιότητα  του  υποψήφιου  αντιπεριφερειάρχη  στο  νομό  Αιτωλ/νιας, να  σας  ευχαριστήσω για  την  εμπιστοσύνη  και  την  στήριξη  που μας  δείξατε στις  εκλογές,  με  αποτέλεσμα  να  αυξήσουμε  σημαντικά   τις  δυνάμεις  μας.
 Το  αποτέλεσμα των  εκλογών  της  περασμένης  Κυριακής έστειλε  ένα  ακόμα  μήνυμα  καταδίκης  στο  δικομματισμό  αφού  ποσοστιαία οι  δυνάμεις  τους  μειώθηκαν  σημαντικά .
Νιώθουμε ευτυχείς  όλοι  μας  γιατί  σε  αυτό  το  διάστημα του  προεκλογικού αγώνα   αποκτήσαμε νέους  φίλους  συναγωνιστές  για  να  περπατήσουμε  μαζί  τα  μονοπάτια 

Κρίσιμη μέρα για την οικονομία



Φτάνουν σήμερα στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για τον έλεγχο των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας οι αποφάσεις για τη φορολογία και τις δαπάνες του νέου προϋπολογισμού, που θα ενσωματωθούν στο νέο προϋπολογισμό.

Καθοριστικός παράγοντας για τις αποφάσεις αυτές θα είναι τα στοιχεία για την αναθεώρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009 που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

Εντονος προβληματισμός για το ποσοστό της αποχής

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ βαρύτητας ισοδύναμης με την αποχή-ρεκόρ επεφύλασσε ο δεύτερος γύρος των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών. Αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, από τα Γιάννενα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, επιχείρησε χθες το πρωί να προσελκύσει τον λαό στις κάλπες δηλώνοντας ότι «η δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή», ότι «δεν μπορεί κάποιος να κάθεται στον καναπέ και να μιλά για αγώνες και πρόοδο της χώρας», τονίζοντας ότι «μέμφομαι αυτούς που πιστεύουν ότι η οργή τους μπορεί να εκφραστεί από τον καναπέ, μένοντας στο σπίτι τους», η αποχή προσέγγισε το 50% στις δημοτικές και το 54% στις εκλογές για ανάδειξη περιφερειαρχών (και το 67% στην Αθήνα), σύμφωνα με στοιχεία του yπουργείου Εσωτερικών αργά χθες βράδυ.

Ελαστικοί μισθοί και ωράρια

Νόμος που «σπάει» τον κατώτατο μισθό - Τι αλλάζει στις συντάξεις

Νόμο που θα επιτρέπει μισθό χαμηλότερο από τον κατώτερο σε επίπεδο επιχείρησης, εφόσον υπάρχει συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς καιπιο ευέλιγκτα ωράρια εργασίας προωθεί το υπουργείο Εργασίας

Παράλληλα η τρόικα,στον νέο γύρο επαφών που θα έχει από σήμερα με την πολιτικήηγεσία τουυπουργείου Εργασίας, θαζητήσει μαζί με τηνπρόσθετη περικοπή δαπανών και άλλες αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

Από το υπουργείο Εργασίας μεταξύ άλλων προωθείται νομοσχέδιο – με επίκληση τη σοβαρή οικονομική κρίση σεεπιχειρήσεις που κινδυνεύουν – για το «σπάσιμο» του κατώτατου μισθούαλλά και για περαιτέρωευελιξία στα ωράρια απασχόλησης, με συμφωνίες του εργοδότη και των εργαζομένων που θα γίνονται σε επιχειρησιακό επίπεδο και θα ελέγχονται ως προςτη σκοπιμότητάτους από τους

14 Νοε 2010

«Μαχαίρι» σε ΔΕΚΟ και αλλαγές στον ΦΠΑ στο πακέτο μέτρων για το 2011

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η εκτίμηση για νέα μέτρα 4-5 δισ. ευρώ είναι «υπερβολική», αλλά στην πραγματικότητα προετοιμάζεται και η ίδια για νέα μέτρα (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, με τις δαπάνες του Δημοσίου και ιδίως αυτές των ΔΕΚΟ και του τομέα της Υγείας να βρίσκονται στο στόχαστρο, επιφυλάσσει η επομένη των εκλογών για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με
Τα Νέα, η λήψη νέων μέτρων είναι αναπόφευκτη, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από την περασμένη Δευτέρα. Η διαπίστωση της υπέρβασης του φετινού στόχου για το έλλειμμα στη συνέχεια από τα υπηρεσιακά στελέχη της τρόικας που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, διέλυσε κάθε αμφιβολία επ' αυτού.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More