Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

3 Αυγ 2013

Μήπως η γυμναστική σάς... παχαίνει;

Μήπως η γυμναστική σάς... παχαίνει;Ειδικοί αναφέρουν ότι πολλοί υπερεκτιμούν την ποσότητα της άσκησης που κάνουν, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν στη συνέχεια ατελείωτες και ανθυγιεινές θερμίδες



 Αν ιδρώνετε τη… φανέλα στο γυμναστήριο, αλλά παρά ταύτα δεν καταφέρνετε να χάσετε βάρος, μάλλον φταίει το πόσο «γυμνάζετε» τις σιαγόνες σας μετά την άσκηση.

Ερευνητές αναφέρουν ότι πολλά άτομα αρχικώς «χτυπιούνται» στο γυμναστήριο, γεγονός που τους κάνει βέβαια καλό, αλλά στη συνέχεια υπερεκτιμούν το πόσες θερμίδες έκαψαν, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν πολύ περισσότερες μέσω της κατανάλωσης σνακ με ζάχαρη και λιπαρά.

Για παράδειγμα, απαιτείται περισσότερο από μία ώρα ποδηλασίας προκειμένου να κάψει κάποιος μια μέτρια πίτσα.

«Υπάρχει πόλεμος μεταξύ της άσκησης και της διατροφής μέσα στο κεφάλι των περισσοτέρων»
αναφέρει ο Τζόναθαν Ρος, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Ασκηση, και προσθέτει: «Οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν την ποσότητα της άσκησης που κάνουν. Γυμνάζονται λίγο και μετά τρώνε πολύ».

Ο κ. Ρος, ο οποίος εργάζεται ως προσωπικός γυμναστής στην Ουάσιγκτον, λέει ότι η άσκηση μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του βάρους, ωστόσο ο ρόλος αυτός είναι περιορισμένος αν δεν συνδυάζεται με γενικότερες αλλαγές του τρόπου ζωής και, κυρίως, διατροφής. «Βάζουμε την άσκηση σε ένα κουτί και μόλις "γεμίσουμε" αυτό το κουτί δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο μέσα στην ημέρα» σημειώνει, τονίζοντας ότι το να τρώμε ανεξέλεγκτα μετά την άσκηση σίγουρα δεν βοηθά στην απώλεια βάρους.

Ο συνδυασμός φέρνει αποτέλεσμα
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters Health, ο κ. Ρος ανέφερε ότι «ορισμένα προγράμματα για την απώλεια βάρους υπογραμμίζουν τη σημασία της διατροφής, ενώ κάποια άλλα τη σημασία της άσκησης. Ωστόσο ο συνδυασμός τους είναι ο καλύτερος».

Στο Εθνικό Αρχείο για τον Ελεγχο του Βάρους της Βρετανίας, στο οποίο συλλέγονται στοιχεία σχετικά με άτομα που έχουν χάσει τουλάχιστον 13 κιλά και έχουν διατηρήσει αυτή την απώλεια βάρους επί τουλάχιστον έναν χρόνο, σημειώνεται ότι το 90% των συγκεκριμένων ατόμων γυμνάζεται επί μία ώρα ημερησίως κατά μέσον όρο.

250-300 λεπτά την εβδομάδα
Οι αρμόδιοι για θέματα υγείας των ΗΠΑ συνιστούν στους υγιείς ενηλίκους να κάνουν φυσική άσκηση μέτριας έντασης για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα - δηλαδή περίπου 20 λεπτά την ημέρα. Πάντως ο δρ Τζόζεφ Ντόνελι, φυσιολόγος του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής, διευκρινίζει ότι οι αμερικανικές οδηγίες αφορούν την καλή καρδιαγγειακή υγεία και όχι την απώλεια βάρους. «Οι οδηγίες αυτές δεν αφορούσαν ποτέ τον έλεγχο του βάρους και έχει γίνει κακή χρήση τους» αναφέρει ο δρ Ντόνελι, ερευνητής του πεδίου της παχυσαρκίας στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, και συμπληρώνει ότι σύμφωνα με μελέτες απαιτούνται τουλάχιστον 250-300 λεπτά άσκησης την εβδομάδα για την απώλεια βάρους. «Με 150 λεπτά άσκησης εβδομαδιαίως το μόνο που μπορεί να ελπίζει κάποιος είναι η διατήρηση του βάρους του».

Από την πλευρά της η δρ Μισέλ Ολσον, καθηγήτρια Φυσιολογίας της Ασκησης στο Πανεπιστήμιο Auburn στην Αλαμπάμα, υπογραμμίζει ότι είναι πολύ δύσκολο για ένα άτομο να χάσει κιλά μόνο μέσω της άσκησης. «Περίπου μισό κιλό λίπους έχει 3.500 θερμίδες. Αν κάποιος τρέξει έναν μαραθώνιο 42 χιλιομέτρων θα καίει περίπου 100 θερμίδες ανά 1,5 χιλιόμετρο και έτσι τελικώς θα κάψει συνολικά περί τις 2.800 θερμίδες - δηλαδή 700 λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για να καεί μισό κιλό λίπους».     

Η καθηγήτρια πάντως υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να ασκούνται, ασχέτως του βάρους τους ή του αν επιτυγχάνουν να χάσουν κιλά. «Η άσκηση μέτριας έντασης - σε 10λεπτα δύο με τρεις φορές την ημέρα - μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας, τόσο εξαιτίας καρδιοπάθειας, εγκεφαλικών επεισοδίων και διαβήτη όσο και εξαιτίας μορφών καρκίνου» κατέληξε.   


Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 31 Ιουλίου 2013

Η γαλλική δικαιοσύνη επιτρέπει το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, η ανώτερη δικαστική αρχή της Γαλλίας, ακύρωσε σήμερα την απαγόρευση καλλιέργειας του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού MON810 της αμερικανικής εταιρείας Monsanto.
Η απαγόρευση καλλιέργειας του συγκεκριμένου γενετικά τροποποιημένου οργανισμού στη Γαλλία είχε αρθεί και το 2011 λόγω απουσίας νομικής βάσης, όμως η κυβέρνηση της χώρας τον Μάρτιο του 2012, είχε μπλοκάρει και πάλι την εταιρεία απαγορεύοντάς της ξανά να καλλιεργήσει το ΜΟΝ810 σε γαλλικά εδάφη.
«Εφαρμόζοντας τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση του υπουργείου Γεωργίας της 16ης Μαρτίου 2012», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο. Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται εξάλλου ότι το μέτρο της απαγόρευσης της καλλιέργειας δεν μπορεί να ληφθεί από ένα μεμονωμένο μέλος της ΕΕ παρά μόνο εφόσον πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον, την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων.
Νωρίτερα, μιλώντας για το θέμα αυτό στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν αποφασίζει εάν είναι δυνατόν ή όχι να απαγορευτούν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί αλλά απλώς εξετάζει εάν η απαγόρευση είχε νομική βάση. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που ακυρωνόταν η απόφαση του 2012, η κυβέρνηση θα έπαιρνε νέα μέτρα για να απαγορεύσει το MON810 στη Γαλλία.
Το καλαμπόκι ΜΟΝ810 της Monsanto είναι το μοναδικό γενετικά τροποποιημένο φυτό που καλλιεργείται στην Ευρώπη, αφότου ο γερμανικός κολοσσός BASF εγκατέλειψε το σχέδιο να καλλιεργήσει σε χώρες της ΕΕ τις γενετικά τροποποιημένες πατάτες Amflora.
Η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες της ΕΕ (Αυστρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία) απαγορεύει την καλλιέργεια του ΜΟΝ810 από το 2008.
Επιτρέπει όμως την εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων που προορίζονται για ζωοτροφή και για τον αγροτοβιομηχανικό τομέα.
tvxs.gr

2 Αυγ 2013

Επιστολή Έλληνα αξιωματικού για την επίθεση χρυσαυγιτών στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη


 Την επιστολή δημοσιεύει η Ημερησία:
Μαρτυρία αξιωματικού του στρατού για την φασιστική επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι "Συνεργείο" «Nιώθω την ανάγκη να μοιραστώ με όλους σας κάποια γεγονότα που διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια μου την Tετάρτη 10 Iουλίου στην κεντρική πλατεία της Hλιούπολης. Πέρα από τα γεγονότα, θα ήθελα να σας πω και για τα αισθήματα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή, αλλά και όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα που γράφω αυτήν την επιστολή. Kαταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ούτε ακροαριστερός, ούτε ακροδεξιός. Δεν μπαίνω ούτε στο καλούπι του δεξιού, ούτε του αριστερού. Γενικά δεν μπαίνω σε κανένα καλούπι και το κυριότερο: δεν με βάζει κανένας σε κανένα καλούπι. Ωστόσο θα ήθελα να αναφέρω το επάγγελμα μου, γιατί αυτό αποτελεί μία αρκετά σημαντική λεπτομέρεια στην υπόθεση. Eίμαι αξιωματικός του Eλληνικού Στρατού.
Aυτό που έζησα στην πλατεία της Hλιούπολης ήταν τραγικό και συνάμα τρομακτικό. Περίπου 30-40 μηχανάκια με δύο άτομα το καθένα (60-80 άτομα), φορώντας κράνη και μπλούζες της Xρυσής Aυγής, εξοπλισμένοι με καδρόνια και ξεφτιλίζοντας την ελληνική σημαία που κρατούσαν στα χέρια τους (είτε δεμένη στα καδρόνια τους), εμφανίστηκαν στην πλατεία και φώναζαν τα συνθήματά τους, πετώντας ταυτόχρονα διάφορα φυλλάδια. Eγώ έτυχε να πίνω τον καφέ μου με παρέα σε μία καφετέρια της πλατείας. Όταν τους είδα, είπα: ”Eχει καταντήσει πόλεμος συμμοριών, οι μεν κοπανάνε τους δε και… τούμπαλιν”. Mέχρι εκείνη την ώρα δεν φανταζόμουν το τι θα ακολουθήσει και ήμουν σχετικά ήρεμος, ψύχραιμος και ατάραχος.

Tα μηχανάκια σταμάτησαν έξω από έναν χώρο (που ούτε καν ήξερα τι ήταν) στα 70-80 μέτρα μακριά μου. Ξαφνικά ξεκίνησαν να σπάνε τα πάντα σε αυτόν τον χώρο. Eκείνο όμως που με εξόργισε και με έβγαλε εκτός εαυτού ήταν όταν τρία παιδάκια (15 χρονών το πολύ) πέρασαν τρέχοντας μπροστά από την καφετέρια. Διαπίστωσα ότι αυτοί οι ψευτόμαγκες με τα κράνη και τα καδρόνια κυνηγούσαν αυτά τα πιτσιρίκια! Δεν άντεξα και προφανώς σηκώθηκα και έφυγα από την καφετέρια και έτρεξα αμέσως προς τα εκεί. Tότε διαπίστωσα ότι έξω από τον χώρο που κατέστρεψαν, είχαν ρίξει έναν μεσήλικα στο έδαφος και ένα ένα τα ”πρόβατα” περνούσαν και έδειχναν τη μαγκιά τους και τον βαρούσαν, ενώ ήταν ήδη πεσμένος και μέσα στα αίματα. Πήγα λοιπόν να τον σώσω φωνάζοντας, να τον προστατεύσω από τα χειρότερα και μετά να τον ηρεμήσω καθώς είχε πάθει σοκ. Tα μηχανάκια συνέχισαν επιδεικτικά να κάνουν τον ”γύρο του θριάμβου”, όταν ένα από αυτά ξανασταμάτησε και ο ψευτόμαγκας συνοδηγός με ρώτησε ”Eσύ τι κοιτάς;”. «Eσένα» του απάντησα ορμώμενος από τον θυμό μου και την υπερένταση. Bέβαια αυτό παρ’ ολίγον θα προκαλούσε και τον δικό μου ξυλοδαρμό. Λογικά θα είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος Eλληνας αξιωματικός του Στρατού που θα έτρωγε ξύλο από χρυσαυγίτες. H ειρωνεία θα ήταν ότι θα με ξάπλωνε η σημαία που υπηρετώ εδώ και 15 χρόνια ως Eλληνας αξιωματικός. Eυτυχώς για μένα (και τη μανούλα μου) εκείνη τη στιγμή ο ”τσοπάνος” τους, έδωσε το σήμα της υποχώρησης και της εξόρμησης σε άλλη περιοχή. Kάπως έτσι τη γλίτωσα. Kαθαρά από θέμα τύχης και συγκυρίας.
Eυχαριστώ τους γονείς μου που με μεγάλωσαν με αυτές τις αρχές ώστε να σηκωθώ και να προσπαθήσω να σταματήσω αυτήν την ψευτομαγκιά, σε αντίθεση με όλους τους υπολοίπους που καθόντουσαν και κοιτούσαν, συνεχίζοντας να πίνουν τον «φραπέ του Nεοέλληνα”. Λογικό βέβαια αρκετοί να φοβήθηκαν και να προτίμησαν να μην εμπλακούν, αλλά αν εκείνη τη στιγμή σηκωνόμασταν όλοι από τις καφετέριες και τα φαγάδικα της πλατείας (δόξα τω Θεώ ήταν όλα γεμάτα), και απλά τους γιουχάραμε, δεν θα γινόταν αυτό το κακό. Aλλη λεπτομέρεια είναι ότι εγώ δεν είμαι καν δημότης Hλιούπολης, αλλά μένω λίγα χρόνια εκεί και σύντομα θα ξαναφύγω. Πώς ανέχτηκαν αυτούς τους ψευτόμαγκες στην περιοχή τους; Πώς ανέχτηκαν να κυνηγηθούν από αυτούς τους τραμπούκους τα δικά τους παιδιά;
Δεν με νοιάζει αν είναι χρυσαυγίτες, αναρχικοί, KNίτες, ONNEΔίτες, Aρειανοί, ΠAOKτσήδες, Oλυμπιακοί, αστυνομικοί κ.ο.κ. Δεν διαλέγω στρατόπεδο. Aυτές οι ψευτομαγκιές του τύπου ”φοράω κράνος, παίρνω καδρόνια και μαχαίρια και 100 άτομα ορμάμε σε έναν (και μάλιστα 15χρονο ή 60χρονο)” είναι η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Aυτή η λογική ότι θα επιβάλλω εγώ τον νόμο ή αυτό που θεωρώ εγώ σωστό, θα μας οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για όλους μας.
Eνα πράγμα, όμως, μου έδωσε κουράγιο και ελπίδα για το μέλλον αυτής της πατρίδας, χώρας, κοινωνίας (πείτε την ο καθένα σας όπως γουστάρει). Tην επόμενη ημέρα περιέγραψα τα γεγονότα περιληπτικά σε μια δημοσίευση που έκανα στο facebook. Δεν είναι μόνο τα σχόλια που έγιναν από τους φίλους μου (η συντριπτική πλειονότητα των οποίων καταδίκαζε τον τραμπουκισμό και ταυτόχρονα μου έδιναν συγχαρητήρια για την πράξη μου), αλλά και τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκα από γνωστούς και άγνωστους(!). Oι συγγενείς ανησύχησαν πρωτίστως για την υγεία μου και στη συνέχεια εξήραν τη στάση μου. Aυτοί, όμως, είναι υποκειμενικοί κριτές. Tο πρωτοφανές της υπόθεσης είναι ότι με θυμήθηκαν και μου έδωσαν συγχαρητήρια συνάδελφοι αξιωματικοί που είχαμε να μιλήσουμε μερικά χρόνια, συμμαθητές από το λύκειο με τους οποίους είχα να μιλήσω πάρα πολύ καιρό, παλιοί μου στρατιώτες, κάποιοι από τους καθηγητές που είχα σε σχολές και πανεπιστήμια και πολλοί πολλοί άλλοι. Mίλησα ακόμα και με άτομα που είχαν ψηφίσει Xρυσή Aυγή στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση και πόσο λάθος είναι όλο αυτό που γίνεται στις μέρες μας.
Oπλισμένος λοιπόν, όχι με κάποιο όπλο ή με κάποια τάση εκδίκησης, αλλά με όλα αυτά τα αισιόδοξα μηνύματα που δέχτηκα από τους δικούς μου ανθρώπους, ελπίζω πως όλοι μας θα συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης που πάει να παγιωθεί και να γίνει μόδα, ώστε να κάνουμε κάτι πριν είναι πολύ αργά. Kαι επειδή πολλοί από εσάς θα μου πείτε αυτό που μου λένε εδώ και αρκετά χρόνια όσοι ξέρουν εμένα και την κοσμοθεωρία μου «ε και τι θα κάνεις; Eπανάσταση; Θα αλλάξεις όλο τον κόσμο;», θα σας πω με πλήρη αυτογνωσία και απόλυτη ειλικρίνεια ”δεν ξέρω αν θα αλλάξω όλον τον κόσμο, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσω. Δεν θα συμβιβαστώ”.
YΓ: Eσύ ψευτόμαγκα που με ρώτησες ”Eσύ τι κοιτάς;” έχοντας στα χέρια σου ένα ματωμένο καδρόνι με την ελληνική σημαία πάνω, αφού δεν όρμηξες τώρα με τις «πλάτες» των υπολοίπων 80 ομο”ιδεα”τών σου (η θέση των εισαγωγικών δεν είναι τυχαία), φρόντισε να ξυπνήσεις, γιατί την επόμενη φορά θα πρέπει να έχεις άλλους 200 ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα εκτελέσεις την αποστολή που σου αναθέτουν».
Το είδα εδώ:http://ahairlessape.wordpress.com/2013/08/01/%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9/
……………………………………………….
Διαβάστε το παρακάτω “ρεπορταζ”:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΒΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ.

Επιθεση στα γραφεια των αυγων εγινε απο 35 αναρχικους στις 19:15 περιπου σε προγραμματισμενη εκδήλωση-ομιλία του Μπουκουρα.
Οι συντροφοι επιτεθηκαν στον βουλευτή και την φρουρά του που εκεινη την ωρα ηταν εξω απο τα γραφεια τους,αρπαξαν αυτο που τους αναλογεί τρέχοντας για να κρυφτουν στην ασφαλεια του κοτετσιου τους που εχει αλεξίσφαιρη πορτα.
Κάμποσοι φασίστες στο νοσοκομείο, ο Μπουκουρας πυροβόλησε 4 φορες στον αερα για να γλυτώσει τα χειρότερα,τα κοτοπουλα του απο την ταρατσα εριχναν μαρμαρα επανω σε ασχετα ι,χ της γειτονιας… τοσος πανικος και φοβος.
Οι σύντροφοι εφυγαν με πορεια φωνάζοντας συνθήματα.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Πηγή: http://exthrostoumalaka.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8.html

…. …. …. ….

Ερωτήματα – σχόλια Παύλου:

1. Προσέξτε ότι ο αξιωματικός γράφει σε ένα σημείο της επιστολής του:
”Eχει καταντήσει πόλεμος συμμοριών, οι μεν κοπανάνε τους δε και… τούμπαλιν”
Αυτή η θεώρηση, υπό το φώς και της δεύτερης αναδημοσίευσης, ισχύει, κατά τη γνώμη μου, από μεριάς μεγάλου μέρους της κοινωνίας.
Και το βασικό ερώτημα είναι: Νομιμοποιείται η απρόκλητη επιθετική αντιφασιστική βία; Ισχύει δηλαδή ότι το απρόκλητο αντιφασιστικό ξύλο είναι ηθικότερο και νομιμότερο του αντίστοιχου (επιθετικού και απρόκλητου) φασιστικού;
2. Αν από τους πυροβολισμούς του νεοναζιστή βουλευτή υπήρχε θύμα από εξοστρακισμό σφαίρας, ποιές θα ήταν οιπολιτικές συνέπειες;
Θα κατηγορείτο (εξετάζω τη πολιτική πλευρά) μόνο ο χρυσαυγίτης βουλευτής και κατ’ επέκταση και η Χ.Α. ή και οι συγκεκριμένοι επιτιθέμενοι και κατ’ επέκταση και ο συνολικότερος αντιφασιστικός χώρος;
….

Πιστεύω ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να καταγράψετε τις απόψεις σας

Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

τοκογλύφοι και ανάργυροι

Υπέρμαχοι και απολογητές του καπιταλισμού, συνήθως, λένε: Αν αφαιρέσουμε απ’ τις οικονομικές δοσοληψίες το κίνητρο του κέρδους,τότε απονευρώνουμε τη δημιουργικότητα.
Κι όμως ο ισχυρισμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα πρόσχημα για την κάθε  είδους αδικία. Το κίνητρο του κέρδους είναι ο “πίθος των Δαναΐδων” για την ικανοποίηση του εγωισμού και της απληστίας.
Για τη χριστιανική δεοντολογία  το φυσιολογικό για τον άνθρωπο κίνητρο είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. Παραδείγματα; Μεταξύ των πολλών άλλων, οι Άγιοι Ανάργυροι (1η Ιουλίου) και ο Άγιος Παντελεήμονας (27 Ιουλίου).
Ήταν γιατροί ξακουστοί. Και, με δεδομένη την επιστημοσύνη και την κοινωνική τους θέση, θα μπορούσαν να γίνουν πλούσιοι. Όμως κίνητρό τους δεν ήταν το κέρδος αλλά η υγεία και η ευτυχία των συνανθρώπων τους. Και ο προσανατολισμός τους αυτός καθόλου δεν μάρανε τη δημιουργικότητά τους. Αντίθετα μάλιστα, όσα περισσότερα πρόσφεραν, τόσο περισσότερο τα φτερά της δημιουργικότητάς τους μεγάλωναν.
Αλλά τα μεγάλα φτερά της αληθινής δημιουργικότητας “χαλάνε την πιάτσα” του ανθρωποφάγου κέρδους. Και, γι’ αυτό οι γιατροί συνάδελφοί τους, τους δολοφόνησαν! Για να συνεχίσουν, έτσι, απρόσκοπτα το απάνθρωπο  έργο τους…
Τα παραδείγματα των προαναφερθέντων γιατρών αποκαλύπτουν και τις δυο τάσεις κινήτρων: Κίνητρο των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Παντελεήμονα ήταν η αγάπη τους  για τον συνάνθρωπο. Αφού τους ήταν αδιανόητο να θυσιάζονται οι συνάνθρωποί τους, για σωριάζουν αυτοί πλούτη. Και, ασφαλώς, το ίδιο κίνητρο λειτουργεί, όχι μόνο σ’ αυτούς, που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, αλλά και των πάσης φύσεως κοινωνικών προβλημάτων…
Απ’ τους οποίους εκατομμύρια θυσιάστηκαν, για χάρη αυτών, που θυσιάζουν τους πάντες στο βωμό του μαμωνά. Αφού ο άνθρωπος, γι’ αυτούς, δεν έχει καμιά απολύτως αξία. Μια και τον βλέπουν απλά σαν μέσο στο μονόδρομο της κερδοσκοπίας. Για να φτάνουν, ακόμη, στο σημείο ν’ αρρωσταίνουν, συχνά, και τους υγιείς. Μεταλλάσσοντας τις τροφές και εφευρίσκοντας δολοφονικά φάρμακα ή και θανατηφόρα, όπως λέγεται, νοσήματα. Όπως ακριβώς κάνουν και οι πολεμοκάπηλοι, οι οποίοι, όταν δεν βρίσκουν αφορμές, τις εφευρίσκουν, για να ανοίγουν μέτωπα πολέμου (Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, κλπ), προκειμένου να προωθούν τα σχέδια του καπιταλιστικού Μινώταυρου.
Που, σε τελική ανάλυση, σημαίνει ότι ο καπιταλισμός δεν είναι κάποιο κοινωνικό σύστημα, αλλά το διαρκές και ολοκληρωτικό έγκλημα σε βάρος του ανθρώπου και της ανθρωπότητας. Για το οποίο δεν ευθύνονται μόνο οι αρχιερείς του καπιταλισμού, αλλά, δυστυχώς, και οι αρχιερείς του χριστιανισμού. Και,  στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι, λεγόμενοι, χριστιανοί. Αφού δίνουν πλειοψηφίες στα δολοφονικά καπιταλιστικά κόμματα. Με αποτέλεσμα να γίνονται συνεργοί στο διαρκές αυτό έγκλημα σε βάρος των συνανθρώπων τους. Και, σε τελική ανάλυση, και αυτών των ιδίων.
Και αυτό συμβαίνει, γιατί η καρδιά τους είναι δοσμένη, όχι στο Θεό, αλλά στο μαμωνά. Ενώ οι πρώτοι χριστιανοί, που είχαν στραμμένη την καρδιά τους προς το Θεό, είχαν όλοι τους «μια ψυχή και μια καρδιά». Και τα είχαν «όλα για όλους κοινά». Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας φτωχός ανάμεσά τους. Αλλά στη συνέχεια μπήκε ανάμεσά και σ’ αυτούς το πνεύμα της ιδιοτέλειας. «Το εμόν και το σον, το ψυχρόν τούτο ρήμα», όπως λέει ο Χρ.σόστομος. Και ακολούθησαν οι διασπάσεις, οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις. Οι ανίεροι ιεροί πόλεμοι και οι σταυροφορίες, που είχαν τόση σχέση με το Ευαγγέλιο και το χριστιανισμό, όση και ο Χριστός με τους σταυρωτές του. Το αντίχριστο και αντιευαγγελικό αυτό πνεύμα έχουν, δυστυχώς υιοθετήσει, στη συντριπτική τους πλειονότητα και σήμερα οι, λεγόμενοι, χριστιανοί.
Η κοινωνία, λέει ο Απόστολος Παύλος, είναι σαν το σώμα μας, όπου  όλα τα μέλη του συνεργάζονται. Εάν πάσχει ή χαίρει ένα μέλος τους σώματος, συμπάσχουν και συγχαίρουν και τα υπόλοιπα. Προσφέρουν το καθένα, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, και παίρνουν, ανάλογα  με τις ανάγκες τους. Χωρίς το ένα να φθονεί ή να περιφρονεί το άλλο και χωρίς το καθένα να ζητεί να υποκαταστήσει όλα τ’ άλλα.
Μπορεί, λέει ο Παύλος, το μάτι να είναι το πολυτιμότερο αισθητήριο και το κεφάλι το πολυτιμότερο μέλος του σώματος. Αλλά μπορείτε να διανοηθείτε ένα σώμα, που θα ήταν ολόκληρο μάτι ή κεφάλι! Στην περίπτωση αυτή δεν θα είχαμε άρτιο σώμα αλλά αποκρουστική τερατοπλασία. Και τέτοια αποκρουστική τερατοπλασία είναι ο καπιταλισμός. Και προπάντων η τοκογλυφία. Αφού, όπως λέγεται το 0,1% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 81% του παγκόσμιου χρηματιστηριακού πλούτου.  Και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει μεγαλώσει τα τελευταία είκοσι χρόνια κατά 60%. Όταν το εισόδημα μόνο των 100 πλουσιοτέρων θα μπορούσε να εξαλείψει τέσσερις φορές την παγκόσμια φτώχεια.
 Και μέτοχοι, δυστυχώς, αυτής της τερατοπλασίας είμαστε και εμείς οι, λεγόμενοι, χριστιανοί. Αφού είμαστε με το μέρος, όχι του Αγίου Παντελεήμονα και των Αγίων Αναργύρων, αλλά των σατανιστών τοκογλύφων.
Και συνεπώς συμμέτοχοι στη δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων,  που συντελείται στο όνομα  της θρησκείας του Μαμωνά!…
παπα-Ηλίας

1 Αυγ 2013

Μπας και τον Μένανδρο τον λέγαν’ Μαίανδρο;


Μπας και τον Μένανδρο τον λέγαν’ Μαίανδρο;Στη χθεσινή στήλη δημοσιεύθηκε σκίτσο με τη Σφίγγα. Ευρέθη αναγνώστης ο οποίος με έψεξε διότι, κατά τη γνώμη του, απέφυγα να ζωγραφίσω μαιάνδρους στο βάθρο του αγάλματος κι αντ’ αυτών σχεδίασα κάτι ζιγκ ζαγκ.
Ακου λοιπόν, Χρυσαυγίτη, άκου, αμόρφωτε άνθρωπε: ποιος σου είπε ότι σε όλα τα βάθρα των αγαλμάτων -θεών, ανθρώπων και τεράτων- οι αρχαίοι χάραζαν ή ζωγράφιζαν μαιάνδρους; Αντιθέτως. Συνήθως τον μαίανδρο ως διακοσμητικό και μόνον στοιχείο τον βρίσκουμε στα κιονόκρανα (στην επικρανίτιδα ζωγραφική) ή κάτω απ’ τη ζωοφόρο.
Ο μαίανδρος δεν έχει κανένα νόημα, ιδεολογικό ή θρησκευτικό ή κοινωνικό, αποτελεί μόνον τη γεωμετρική αποτύπωση (για διακοσμητικούς λόγους) της βουστροφηδόν ροής του ποταμού Μαιάνδρου παρά την Πέργαμο.
Λέει ο Στράβων: «Ρέει δ’ ο Μαίανδρος προς δυσμάς διά καμπών ελικοειδών, αίτινες παροιμιώδεις κατέστησαν, ώστε και εν ελικοειδές αρχιτεκτονικόν κόσμημα κατ’ αυτόν ωνομάσθη».
Μόνον κουφιοκεφαλάκηδες και βαθειά αμόρφωτοι περί τα ελληνικά γράμματα και πράγματα θα έπαιρναν ένα διακοσμητικό μοτίβο για να το κάνουν ιδεολογικό(!) σύμβολο ή έμβλημα ταυτότητας ή επί-σημον.
Μόνον βλάκες, μιμητές (μάλιστα ιμιτασιόν) των ναζί, που αναζητούσαν κι εκείνοι μυστικιστικούς συμβολισμούς στη σβάστικα (ένα απλό σύμβολο καλής τύχης και ευημερίας που απαντάται στις Ινδίες, στην Περσία και στην Ελλάδα της αρχαιότητας), θα προσπαθούσαν σήμερα να μιμηθούν το αποτρόπαιο σύμβολο, έτσι όπως έγινε ο αγκυλωτός σταυρός ως ναζιστικό σκιάχτρο, με ένα κακέκτυπο α-νόητο, άνευ νοήματος έμβλημα. Μόνον
αδαείς που προφέρουν οι περισσότεροι και γράφουν σβάστιγκα αντί σβάστικα, θα έβρισκαν στον μαίανδρο κάτι περισσότερο από ένα διακοσμητικό του στυλ Βερσάτσε.
Τα γράφω αυτά διότι πλέον μας έχει πνίξει η αγραμματοσύνη των ανελλήνιστων Ελληναράδων, εθνικοφρόνων κι εθνικιστών, καθώς και το θράσος αυτής της αγραμματοσύνης.
Ακου λοιπόν, πρώην πελάτη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (διότι αυτούς κυρίως ψήφιζες): ό,τι ανθρώπινο πιάνεις στο στόμα σου το μαγαρίζεις - άσε την πατρίδα στην άκρη, πατριδοκάπηλος είσαι, γρυ δεν γνωρίζεις απ’ τον ελληνικό πολιτισμό και τις οικουμενικές του διαστάσεις. Αν ελληνικά γνώριζες, φασίστας δεν θα ήσουν.
Απλώς τώρα, πρώην πελάτη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που με την ψήφο σου συνέβαλες κι εσύ στην καταστροφή της Ελλάδας προς ίδιον μάλιστα όφελος (ρουσφετάκια, διορισμούληδες) - απλώς τώρα, λοιπόν, προσπαθείς
να τιμωρήσεις αυτούς που σε πούλησαν, υποστηρίζοντας το υποχθόνιο εργαλείο τους, τη Χρυσή Αυγή. Τόσο σου κόβει! Οσο σου κόβει για τον μαίανδρο. Εκαψες μια φορά την πατρίδα και τώρα πας να την ξανακάψεις. Ελαφρά τη καρδία, πάλι κάνοντας λάθος. Πότε η Χρυσή Αυγή αγωνίσθηκε για το μεροκάματό σου; Κάθεσαι και βρίζεις την Αριστερά λες και σε κυβερνούσε αυτή για να ανακουφίσεις τις ενοχές σου - που τα έκανες μαντάρα και τώρα πας να τα ξανακάνεις.
Σε πρόδωσε ο δικομματισμός και βάζεις τα τσιράκια του να τον... τιμωρήσουν. Τόσο σου κόβει - δεν βλέπεις ότι η επιστροφή της Ελλάδας στο 1950 από πλευράς εργασίας και τρόπου ζωής χρειάζεται την εμφυλιοπολεμική επιχειρηματολογία που είχαν ξεχάσει ακόμα και οι βρυκόλακες; Ο Γράμμος και το Βίτσι σε μάραναν; τα «ορφανά του Στάλιν» σου έκαναν το μεροκάματο κουπόνι; αν θα γιορτάσει τη φασιστική επέτειο της 4ης Αυγούστου η Χρυσή Αυγή είναι το πρόβλημα ή ότι αύριο θα σου κατασχέσουν το σπίτι χωρίς η Χρυσή Αυγή να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι της, παρά μόνον βγάζοντας ανώδυνες ανακοινώσεις για τους «τοκογλύφους» - στάχτη στα μάτια του κόσμου. Καταναλώνεις τις μπούρδες της προπαγάνδας για «ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς κατά τη μεταπολίτευση» και νομίζεις ότι σκέφθηκες κάτι δικό σου, ότι προσδιόρισες την αιτία των προβλημάτων σου.
Δεν σε προβληματίζουν τα «μυστικά» (γιατί μυστικά; απλώς στημένα) γκάλοπ που διοχετεύουν δεξιά έντυπα και νεοδημοκρατικά παράκεντρα εμφανίζοντας την ακροδεξιά στο 20%;! Ποιος χρειάζεται ένα τέτοιο ποσοστό στα δεξιά του για να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία απ’ τα αριστερά του; Η δεξιά; Σωστός! Και με ποιον συγκυβερνάει η δεξιά; Με το ΠΑΣΟΚ. Πάλι τα ίδια δηλαδή. Αυτοί (οι ίδιοι) που ψήφιζες χρειάζονται τώρα την ψήφο σου στα δεξιά τους για να συνεχίσουν να κυβερνάνε. Εξυπνη η ψήφος σου στη Χρυσή Αυγή, δεν λέω.
Και αν η δεξιά κυβερνά αισχρά, η ακροδεξιά δεν θα κυβερνούσε αισχρότερα; Ξέρω, ξέρεις ότι αυτά που σου λέω σου τα λέει ένα «ορφανό του Στάλιν», ένας θολοκουλτουριάρης, πιθανόν και αδερφή, ένας βολεμένος. Οταν εγώ, φίλε μου, και πολλοί άλλοι όπως εγώ αγωνιζόμασταν απ’ το 1981 κατά του δικομματισμού, εσύ τον ψήφιζες. Οταν η ταπεινότης μου έκανε τη διαδρομή της στη δημοσιογραφία με το σπαθί της (μόνον τις απολύσεις να υπολογίσεις), εσύ είχες άκρες και κονέ, όταν εγώ αγωνιζόμουνα για πάρτη σου, λέγοντας απ’ το 1990 ό,τι λέω και τώρα, εσύ με έλεγες γραφικόν. Τώρα
λοιπόν πας να μου κάνεις και χρηστομάθεια, μάλιστα αγράμματη. Αντί να βάλεις κάτω το κεφάλι σου να σκεφθείς ποιος και τι φταίει για όσα σε βασανίζουν, βάζεις πάλι τις φωνές, μόνον που αυτήν τη φορά δεν είναι ιαχές δοξαστικές για τους δημαγωγούς, αλλά κραυγές υπέρ των εμπρηστών. Κραυγές οργής, δεν λέω. Αλλά πού σπαταλάς την οργή σου; Πού πας φεύγοντας απ’ τους δημαγωγούς; στους εμπρηστές;
Ποιο πρόβλημα θα σου λύσει η «blut und ehre», η «αίμα και τιμή» Χρυσή Αυγή; Ασε το μεροκάματο, άσε το ξεπάτωμα όσης δημοκρατίας σού απέμεινε. Ποιο πρόβλημα θα σου λύσει; το μεταναστευτικό; πώς; με αίμα; με πογκρόμ; με ξενηλασία (για να αναφερθώ πάλι στα ελληνικά γράμματα που τόσο ατιμάζεις) ή με κρυπτεία; Σαν αυτή που ήδη γίνεται, να βγαίνουν δηλαδή
νύχτα οι Αριοι και να τρώει το σκοτάδι δυο-τρία παιδιά κατώτερων θεών κάθε δεύτερο-τρίτο βράδυ. Και ποιοι είναι οι Αριοι; αυτοί που μουγκανίζουν αντί να μιλάνε; οι μπράβοι της νύχτας; - εξπέρ στον Αριστοτέλη και τους μαιάνδρους, δεν λέω.
Το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα, άπτεται της εθνικής υπόστασης της χώρας και δεν λύνεται με κραυγές, στα τυφλά - απαιτεί αναδιάταξη των διακρατικών σχέσεων της χώρας, αναθεώρηση συνθηκών, ισχυρή έννομη τάξη στο εσωτερικό - αλλιώς θα σφαγούμε στους δρόμους! Αυτό θέλεις; να παίζουμε την τυφλόμυγα με τα δίκαννα με τους ξένους και μεταξύ μας;
Ξέρω ότι σε ενοχλούν ορισμένοι κουφιοκεφαλάκηδες της Αριστεράς. Αυτοί που μιλούν την ίδια εμφυλιοπολεμική γλώσσα με τη δική σου, όταν λένε «τότε στον Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά» ή «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - Μελιγαλάς» ή «Γρήγορα ξεχάσατε τον Μελιγαλά, φασίστες, τα κεφάλια σας δεν στέκονται καλά». Τροφοδοτούν και αυτοί με αυτά που λένε τη θεωρία των δύο άκρων. Τι να κάνουμε; έχει και η αριστερά τους βλάκες της, τους αριστεριστές της ή τους προβοκάτορες. Ομως αυτό είναι
το πρόβλημα σήμερα; οι μαίανδροι και ο Μελιγαλάς;
Η Ελλάδα, φίλε μου, καίγεται και εσύ χτενίζεσαι - όχι όπως οι αρχαίοι Ελληνες πριν από τη μάχη, αλλά όπως ο κ. Κασιδιάρης όταν βαράει γυναίκες. Αυτό είναι το ήθος σου; Αυτό είναι το ήθος που χρειάζεται η χώρα για να ανακτήσει το ηθικό της;
Ο ελληνισμός είναι προίκα, δεν είναι χρεώγραφο. Δεν μπορείς να δηλώνεις Ελληνας και να σου πληρώνει η οικουμένη διόδια, πρέπει να δίνεις δώρα για να παίρνεις αντίδωρα. Δεν σώζουν οι μαίανδροι (και τα λοιπά διακοσμητικά) την Ελλάδα, που την έχουν πάρει λάφυρο οι Δυνατοί, Ελληνες (εξίσου με εσένα) και ξένοι. Μόνον που αυτοί οι ξένοι δεν είναι φτωχαδάκια απ’ αυτά που θέλει να τους ρίχνει καρπαζιές η Χρυσή Αυγή κάνοντας τον τζάμπα μάγκα, αλλά ξένοι ισχυροί, λεφτάδες, βιομήχανοι και τραπεζίτες από κείνους που ρίχνουν καρπαζιές σε σένα, σε μένα, στη μάνα σου, στο παιδί μου και τα πακιστανά, όπως αποκαλείς τους Πακιστανούς, ενώ διαμαρτύρεσαι όταν αποκαλούν εσένα με ανάλογες παραφθορές του ονόματός σου εκείνοι που σου πίνουν το αίμα.
Τα ξέρεις όλα αυτά, το ξέρω ότι τα ξέρεις, άσε λοιπόν τον Μαίανδρο να κυλάει ήσυχος τα νερά του ποτίζοντας τα χωράφια των Τούρκων αδερφών σου και σκέψου πώς θα οργανώσεις την οργή σου υπέρ σου και υπέρ των συντρόφων σου, υπέρ των οικείων σου κι όχι εναντίον τους, υποστηρίζοντας μισάνθρωπα νεοναζιστικά κνώδαλα που κολακεύουν τα κόμπλεξ των ανθρώπων για να προσπορίζονται απ’ την πικρία και την απελπισία που σκορπίζουν τα αφεντικά τους, στρατό ακριβώς για τα αφεντικά τους...

ΥΓ.: ΡΑΝΤΕΒΟΥ τον Σεπτέμβρη. Εως τότε η στήλη εύχεται σε όλες και όλους όλην την ηδύτητα που μπορεί το θέρος να μας προσφέρει (και) σε δύσκολους καιρούς όπως οι τωρινοί. Με αγάπη, συντρόφισσες και σύντροφοι, κυρίες και κύριοι, «η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει»...


email: stathis@enikos.gr

Στήνεται νέα τραπεζική κομπίνα με συζητήσεις για εσωτερικό δανεισμό

Το όλο κόλπο γίνεται πάλι για να βοηθηθούν οι τράπεζες. Όπως θα έπρεπε να έχετε καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα των Ελληνικών τραπεζών είναι οι φαγωμένες σας καταθέσεις και τα κόκκινα δάνεια. Η ανακεφαλαιοποίησή τους και η παραμονή της ρευστότητάς τους στο 10% είναι αδύνατο να διατηρηθεί παρουσία των κόκκινων δανείων. Όσο τους σκάνε τα κανόνια από τα κόκκινα δάνεια τόσο η ανακεφαλαιοποίηση θα συνεχίζεται και το τόσο τα crash tests από την Black Rock θα συνεχίζονται χωρίς πάντα να επεμβαίνει εισαγγελέας…
Το bail-in για τις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ θεωρείται αναγκαίο αφού τα κόκκινα δάνεια, όταν θα σκάνε θα μειώνουν τη ρευστότητα των τραπεζών κάτω από το 10% και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανείζεται για να δανείζει τους κλέφτες χωρίς να επιβάλλει νέα μέτρα στους δύσμοιρους πολίτες, ώστε να μη μειώνεται η ρευστότητα των τραπεζών. Οι δανειστές από την πλευρά τους δεν επιθυμούν να αλλάξει όλο το παρόν πολιτικό σύστημα, που κάνοντας και ΜΗ κάνοντας αυτό που πρέπει, τους έχουν επιτρέψει να καταλύσουν την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και να επιβάλλουν το Αγγλικό Δίκαιο. Έτσι, το συνεργαζόμενο με τους τραπεζίτες και τους δανειστές πολιτικό σύστημα ψάχνει για νέες διεξόδους στη δημιουργία ρευστότητας π.χ. πλαστικό χρήμα και εσωτερικό δανεισμό.
Αντιλαμβάνεστε τώρα γιατί δεν διαθέτουν χρήματα οι τράπεζες στην εσωτερική αλλά βοηθούν τη κυβέρνηση να ασκεί πολιτική με τίτλους και “success story”; Γιατί και να θέλουν δεν μπορούν.
Το πλαστικό χρήμα εκτός από κάποιο επιφανειακό έλεγχο στη διακίνηση του χρήματος εμπεριέχει και μια αύξηση της ρευστότητας στις τράπεζες. Με τα χρήματα αυτά, οι τράπεζες θα μπορούν να διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια (χωρίς να έχουν πληρώσει μέχρι στιγμής με κανένα τρόπο και χωρίς καμμία ποινή τα επενδυτικά ρίσκα που είχαν πάρει) και ότι περισσέψει θα το ρίξουν για νέες δανειοδοτήσεις, που θα μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι θα είναι αμφιλεγόμενου κέρδους και αξίας, αφού επι τα πλείστον θα συνεχίσουν να τα δίνουν σε προβληματικές επιχειρήσεις φίλων και παλαιών συνεργατών (όλοι έχουν μνήμη και τα στόματα πρέπει να παραμένουν κλειστά, ο “νόμος της σιωπής”). Απο τη στιγμή που στη κορυφή του τραπεζικού συστήματος παραμένουν τα ίδια πρόσωπα, απλά και μόνο επειδή “ξέρουν” ποιοί έκαναν τί και πόσα έφαγαν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δεν θα αλλάξει τίποτα. Το χρέος της χώρας θα αυξάνει.
Η Ευρωζώνη αποδέχτηκε ότι οι καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ με κάποιες προϋποθέσεις θα είναι εξασφαλισμένες ενώ πέρασε κάτω από τα ραντάρ και μια άποψη ότι οι καταθέτες στις τράπεζες είναι επενδυτές.
Το ένα αδύνατο σημείο της υπόθεσης αυτής είναι ότι οι καταθέτες δεν γνωρίζουν γιατί χρεοκόπησαν οι τράπεζες τις Ελλάδας και γιατί δεν υπάρχει έλεγχος σε αυτές από την ελληνική δικαιοσύνη ενώ οι εκθέσεις της BlackRock, που γίνονται από την εντεταλμένη για τον έλεγχο της λειτουργίας τους ιδιωτική Τράπεζα της Ελλάδας είναι άγνωστη στους βουλευτές, πράγμα που τους διευκολύνει να μη αναλαμβάνουν ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό. Καμία επένδυση δεν είναι σε good standing όταν ο επενδυτής δεν μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή τη διαχείριση και τα κέρδη των κεφαλαίων του.
Το άλλο αδύνατο σημείο είναι η διαχείριση των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ (δηλαδή με τι νόμιμο και ηθικό τρόπο θα τα φάνε). Εδώ υπάρχει ο εσωτερικός δανεισμός, δηλαδή οι τράπεζες να πάρουν κεφάλαια από τους καταθέτες και να τους δώσουν ομόλογα (μέσω του κράτους τους βεβαίως).αντί φυσικά να τους δώσουν κανονικές μετοχές τους, όπως θα έπρεπε ήδη να είχαν κάνει.
Σε αυτή τη νέα λουμπίνα η συμμετοχή της αντιπολίτευσης θα είναι αναγκαία, μιας αντιπολίτευσης που βάφει τα νέα μνημόνια σαν νέες καλές συμφωνίες και τον εσωτερικό δανεισμό σαν σωτηρία του έθνους, αφού οι Έλληνες πολίτες θα δανείζουν το κράτος και έτσι δεν θα τους εκμεταλλεύονται οι ξένοι δανειστές.
Ερωτώ εγώ «δανείζεις κάποιον που δεν παράγει;»… Όχι. Μπορεί να εμπιστεύεται κανείς αυτό το πολιτικό σύστημα, που είναι σαν τη Λερναία Ύδρα; Όχι. Τότε, γιατί ο μικροκαταθέτης να το δανείσει;
Ο εσωτερικός δανεισμός είναι μια ακόμη Εθνικής σημασίας πατριωτική ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ (και συνεργάτες) μετά την πρόταση του για τη νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών. Η δική μου άποψη για τους μετανάστες είναι η αλλαγή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, με τρόπο που να επιτρέπει τη μετακίνηση των μεταναστών σε όλη την Ε.Ε., ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στην Ελλάδα.
Αυτά για σήμερα.

Κινεζικό χρέος: H επόμενη απειλή της παγκόσμιας οικονομίας;

Κινεζικό χρέος: αφενός οι γνωστές-άγνωστες διαστάσεις του, αφετέρου ο ρόλος που διαδραματίζει η «γενέτειρά» του στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα, τού χαρίζουν πάντα μια θέση στα reports που προειδοποιούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Τώρα μάλιστα που η κινεζική κυβέρνηση διέταξε κατεπείγοντα λογιστικό έλεγχο του συνόλου του δημόσιου χρέους, ο κώδωνας του κινδύνου ηχεί ακόμη δυνατότερα και πλέον εντείνονται οι ανησυχίες πως το κινεζικό χρέος θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια σοβαρή απειλή για την αποκαλούμενη «ατμομηχανή» της παγκόσμιας οικονομίας.
Πόσο είναι το χρέος της Κίνας;
Μετά από ελέγχους που είχε πραγματοποιήσει το 2011, η κινεζική κυβέρνηση είχε διαπιστώσει πως το χρέος των τοπικών κυβερνήσεων της Κίνας άγγιζε τα 10,7 τρισ. γουάν στα τέλη του 2010.
Στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο της Κίνας ανακοίνωσε ότι περαιτέρω έλεγχοι εντόπισαν χρέος 3,85 τρισ. γουάν που επιβάρυνε 36 τοπικές κυβερνήσεις έως τα τέλη του 2012. Η εποπτική αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα πως το χρέος είχε αυξηθεί 12,94% σε σχέση με τα τέλη του 2010, αφού το αθροιστικό χρέος των 36 τοπικών κυβερνήσεων αντιστοιχούσε μόλις στο 31,79% των 10,7 τρισ. γουάν του 2010.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την πλευρά του είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι το σύνολο των αξιόγραφων που έχουν εκδοθεί από την κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ανέρχεται στο 45% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της Κίνας.
“Το χρέος των τοπικών κυβερνήσεων έχει βρεθεί στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια και αποτελεί πηγή ανησυχίας για την ανάπτυξη της Κίνας”, λέει ο Ding Shuang, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα της Citigroup, που παλαιότερα είχε εργαστεί για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. “Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση”. Ο Ding εκτιμα ότι το χρέος των τοπικών κυβερνήσεων φτάνει τουλάχιστον στα 12 τρισ. γουάν.
Η Societe Generale εκτιμά πως το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών και των επενδυτικών οχημάτων των τοπικών κυβερνήσεων ανερχόταν περίπου στο 39% στα τέλη του περασμένου έτους. Το φορτίο του χρέους διαμορφώνεται στο 145-150% του ΑΕΠ, εκτίμησε ο οίκος το Μάιο, επικαλούμενος κατά προσέγγιση υπολογισμούς που καθίστανται δυσκολότεροι από τα όρια στα στοιχεία για το δανεισμού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σκιώδη τραπεζική.
Περίπου 4,4 τρισ. ευρώ ανεπίσημων δανείων απειλούν την οικονομία
Μια νέα δηλητηριώδης αράχνη απλώνει μεθοδικά τον ιστό της πάνω από την κινεζική οικονομία, μεγεθύνοντας το πρόβλημα του χρέους: το σκιώδες τραπεζικό σύστημα (shadow banking).
Από το 2010 η αξία των μη ελεγχόμενων δανείων, επενδύσεων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων αυτού του τομέα έχει σχεδόν διπλασιαστεί, στα περίπου 36 τρισεκατομμύρια γουάν (4,4 τρισ. ευρώ), ποσό που ισοδυναμεί με το 69% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Κίνας, λέει ο Haibin Zhu, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα της J.P. Morgan Chase στο Χονγκ Κονγκ. «Είναι κυρίως η ταχεία επέκταση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος (αντί του μεγέθους του) που θα μπορούσε να δημιουργήσει συ-στημικό κίνδυνο», προειδοποίησε στις 13 Μαΐου.
Θα «σκάσει» το χρέος; Μπορεί και όχι!
Ενώ πολλοί αναλυτές γίνονται όλο και πιο απαισιόδοξοι για την οικονομία της Κίνας, αναγνωρίζουν ότι ο κίνδυνος μιας συστημικής κρίσης είναι μικρός. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι προστατεύουν την Κίνα από τις εκροές που είχαν οδηγήσει χώρες όπως η Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία στην οικονομική κατάρρευση στα τέλη του 1990. Επίσης, το εξωτερικό χρέος της Κίνας είναι πολύ μικρό, αγγίζει μόλις το 7,2% του ΑΕΠ, οπότε μια αλλαγή στην εμπιστοσύνη των ξένων, δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, εκτιμά ο Louis Kuijs, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα της Royal Bank of Scotland.
Πηγή:www.capital.gr

31 Ιουλ 2013

Ποιοί χρωστούν και εξαιτίας τους εσύ πληρώνεις; (όλα τα ονόματα)!


AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει …χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.
ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58.000.000 ευρώ.
J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.
MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.
ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φτάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.
Τουλάχιστον είναι πατριώτες, χρωστάνε, και απαιτούν σβήσιμο και νεα αρχή. Εσυ και χρωστάς, και θα σε φεσώσουν, και θα χάσεις και το σπίτι σου και θα νιώσεις μα@@@ας.
Πηγές ανάρτησης: Ενωση Ελληνικών Τραπεζών , Ισοτιμία (εφημερίδα), Έκθεση για αλλαγές στα επιχειρηματικά δάνεια της ΤΡΟΙΚΑ
Πηγή: ΚΟΜΠΡΑ το είδαμε στο newsnow.gr

Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια!


πιτσιρικος
Μια ημέρα πριν από την μεγάλη οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας που θα φέρει η μείωση του ΦΠΑ σε μεζεδάκια και λεμονάδες, έγινε γνωστό ένα ακόμα θετικό στοιχείο: τα αναψυκτικά θα έχουν άλλη τιμή όταν τα καταναλώνεις εντός καταστήματος και άλλη όταν σου τα φέρνουν σπίτι.
Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης ξεκαθαρίζει με εγκύκλιο πως η πορτοκαλάδα θα έχει ΦΠΑ 13% στο κατάστημα, ενώ θα έχει ΦΠΑ 23% αν στην φέρουν στο σπίτι, γιατί θα έχει ζεσταθεί στην διαδρομή του ντελιβερά και θα πρέπει να την πληρώσεις αυτή την έξτρα πολυτέλεια.
Το μέτρο είναι σατανικό, αφού έχει στόχο να βγάλει τους Έλληνες από τα σπίτια τους -που έχουν ταμπουρωθεί- και να τους στείλει στα μπαρ και τα καφέ να πιούν μια γκαζόζα με ΦΠΑ 13%, ώστε να μπορέσουν να μπουκάρουν στα σπίτια οι δικαστικοί επιμελητές για να κάνουν την κατάσχεση του σπιτιού, να αλλάξουν τις κλειδαριές και να γυρίσεις εσύ και να μην μπορείς να μπεις στο σπίτι σου, ενώ θα κοντεύει να σπάσει και η φούσκα σου επειδή πλακώθηκες στις γκαζόζες από την χαρά σου που τις βρήκες με χαμηλότερο ΦΠΑ.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, τα αναψυκτικά χωρίς ανθρακικό θα έχουν χαμηλότερο ΦΠΑ από τα υπόλοιπα, ενώ τα αναψυκτικά με ανθρακικό που έχουν ξεθυμάνει θα πηγαίνουν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις και να αποφανθούν οι ειδικοί πόσο ΦΠΑ πρέπει να έχουν.
Με την εγκύκλιο ξεκαθαρίζει και το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί με τα σουβλάκια, αφού αναφέρεται πως όλα τα σουβλάκια θα έχουν ΦΠΑ 13%, εκτός από τα σουβλάκια με τζατζίκι που θα έχουν 23% εξαιτίας της βρομερής αναπνοής.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμα πως όταν η μείωση του ΦΠΑ μεταφερθεί και στα κρεοπωλεία, θα παραμείνει στο 23% ο κιμάς που κόβεται παρουσία του πελάτη.
Επίσης, στην εγκύκλιο επισημαίνεται πως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα προσωρινό μέτρο που θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, αλλά, αν δεν αποδώσει, ο ΦΠΑ θα πάει στο 65% και θα πίνεις τον καφέ σου μαζί με ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που θα μετράει τις γουλιές σου.
Επειδή τα πράγματα είναι κάπως μπερδεμένα με τον ΦΠΑ, οι καταστηματάρχες σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με το να μην εκδίδουν αποδείξεις, ώστε να μην αδικήσουν κάποιον καταναλωτή και του χρεώσουν παραπάνω ΦΠΑ στη σόδα.
(Είναι πολύ λυτρωτικό, όταν συνειδητοποιείς -οριστικά πια- πως ζεις σε ένα γελοίο κράτος. Απελευθερώνεσαι.)

Η τεχνική υπηρεσία για την ανταλλαγή οικοπέδων.

Υπογράφτηκε σήμερα 29-07-2013 μετά από πολύμηνη προσπάθεια ενώπιον της συμβολαιογράφου κ Σταυροπούλου Μαρίας μεταξύ του Δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη και του συμπολίτη μας Ιωάννη Πανόπουλου ,η ανταλλαγή οικοπέδων .
Συγγεκριμένα:Ο κ.Ιωάννης Πανόπουλος,ήταν ιδιοκτήτης οικοπέδου εντός του οποίου υπήρχε ερειπωμένη οικία ,στην οδό Σκεπεταραιων ,εντοςτου σχεδίου πόλης του Δήμου μας. Το εν λόγω οικόπεδο  ήταν ρυμοτομούμενο και δυσκόλευε τα μέγιστα προκειμένου να αρχίσει η διάνοιξη της οδού Σκεπεταραίων.Ετσι μετά από όλες τις νόμιμες ενέργειες και αποφάσειςπου προηγήθηκαν σήμερα υπογράφηκε η ανταλλαγή του οικοπέδου αυτού με οικοπέδου του Δήμου μας που βρίσκεται στην επέκταση του σχεδίου πόλης στη περιοχή της Καλλονής.
Με την απαλλοτρίωση αυτή,γίνεται η αρχή και ευελπιστούμε ότι σύντομα  θα διανοίγει πλήρως η εν λόγω οδός που ξεκινάει από την οδό Σπ.Τρικούπη (κεντρική πλατεία) και καταλήγει στις εργατικές κατοικίες στο Λιμάνι.
Επίσης η απαλλοτρίωση αυτή θα βοηθήσει στη πλήρη διάνοιξη της οδού Τσόκα η οποία διάνοιξη αποτελεί  αναγκαιότητα για την ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων,δεδομένου ότι στη οδό Σκεπεταραίων δημιουργήθηκε Εμπορική δραστηριότητα από συμπολίτες μας.
Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΕΡΓΩΝ
ΚΟΤΑΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

"Ανάπλαση Κεντρικής οδού Κ. Λάσκαρη Αιτωλικού" : Iστορικό του έργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
      Προκειμένου να έχουν μια πλήρη ενημέρωση οι συνδημότες της Δ.Ε. Αιτωλικού και όχι μονό για την πορεία υλοποίησης του έργου: <<Ανάπλαση Κεντρικής οδού Κ. Λάσκαρη Αιτωλικού>> είναι απαραίτητο να αναφερθώ στο ιστορικό του έργου αυτού.
Αγαπητοί συνδημότες
Με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής 01-01-2011 πρώτο μέλημα μας για το Αιτωλικό ήταν η ανάπλαση της κεντρικής οδού Κ. Λάσκαρη διότι ήταν εγκαταλελειμμένη.
Στην οδό αυτή πριν χρόνια είχε υπογειοποιήσει η ΔΕΗ τα δίκτυα της και περιμένει το Δήμο να διαμορφώσει τα πεζοδρόμια ένθεν και ένθεν για να ολοκληρώσει η ΔΕΗ το έργο της.
Το ημιτελές έργο της ΔΕΗ εγκυμονούσε μεγάλο  κίνδυνο για την ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων, επί πλέον δε άρχιζε η φθορά του και η καταστροφή του .
Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή δέσμευσε πίστωση 350.000 € προκείμενου να εκτελέσει το έργο. Η τεχνική υπηρεσία προχώρησε άμεσα στη σύνταξη της μελέτης του έργου λαμβάνοντας υπ όψη της όλες τις παραμέτρους για την άρτια και σωστή μελέτη της ανάπλασης.
Συγκεκριμένα:
1.      Έλαβε υπ όψη της την υπάρχουσα εγκεκριμένη μελέτη για το έργο αυτό, που είχε γίνει το 2004 από ειδικούς πολεοδόμους και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Αιτωλικού.
2.      Έγινε διαβούλευση με τους αρμοδίους φορείς φορείς του Αιτωλικού και πήραμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση από το Δ.Σ  της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού καθώς και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιτωλικού.
3.      Η μελέτη εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς επίσης ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
4.      Κατά την σύνταξη της μελέτης, ελήφθησαν υπ όψιν διάφοροι περιορισμοί που προϋπήρχαν και προέρχονταν από την θέση των ήδη κατασκευασμένων υπογείων έργων της ΔΕΗ (αγωγοί και φρεάτια), τα οποία έργα της ΔΕΗ, έγιναν με βάση τη μελέτη ανάπλασης του δρόμου που εγκρίθηκε από το 2004.
5.      Η μελέτη και όλες οι αποφάσεις των θεσμικών οργάνων που αναφέρθηκαν πιο πάνω είχαν μια σαφή δέσμευση:  
α)το πλάτος του οδοστρώματος να είναι τέτοιο που να επιτρέπεται η προσπέραση τυχόν σταθμευμένου αυτοκινήτου.
 β)τα φρεάτια της ΔΕΗ έπρεπε απαραιτήτως να βρίσκονται επί των πεζοδρομιών.
γ)τα υπόγεια δίκτυα υποδομής (ύδρευσης –αποχέτευσης ) να διατηρηθούν.
Έτσι λοιπόν όλες αυτές οι δεσμεύσεις μας επέτρεπαν να δημιουργήσουμε ένα πλάτος οδοστρώματος 4,50-4,70 μέτρα και πεζοδρόμια, από τη βόρεια πλευρά πεζοδρόμιο πλάτους 1,10μέτρων (σήμερα είναι 60 cm) και από τη Νότια πλευρά πεζοδρόμιο πλάτους 2,10 – 2,30 μέτρα. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι με την ολοκλήρωση του έργου δεν θα υπάρχουν στύλοι της ΔΕΗ στο βορεινό πεζοδρόμιο και συνεπώς η κυκλοφορία των πεζών θα γίνεται απρόσκοπτα.
Μετά από τις πιο πάνω ενέργειες της όλης διαβούλευσης, δημοπρατήθηκε το έργο στις 20-3-2012 .
Προκειμένου να μην διαταράξουμε την εμπορικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες του 2012, το έργο ξεκίνησε στα τέλη του έτους.
Κατασκευάσθηκε πρώτα το βορεινό πεζοδρόμιο (1,10 μ.) όσον αφορά τα κράσπεδα, ρείθρα, δίκτυο φωτισμού και στην συνέχεια άρχισε να κατασκευάζεται το Νότιο πεζοδρόμιο, που είχε και περισσότερες δυσκολίες.
Στις 19-3-2013, δεκαπέντε (15) συνδημότες από την Δ.Ε. Αιτωλικού υπέβαλαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μεσολογγίου για διακοπή εργασιών στο Βόρειο Πεζοδρόμιο.
Εξεδόθη από το Μον. Πρωτοδικείο, απόφαση προσωρινής διακοπής των εργασιών στο βόρειο πεζοδρόμιο με την οποία και συμμορφωθήκαμε.
Στις 18-4-2013 έγινε η συζήτηση στο ακροατήριο του Πρωτοδικείου και επανελήφθη η προσωρινή διακοπή των εργασιών και παραπέμπει το Δικαστήριο σε Τακτική αγωγή εφ’ ‘όσον οι ενάγοντες το επιθυμούν.
Οι ενάγοντες λοιπόν το επιθυμούν και το έργο παραπέμπεται σε τακτική αγωγή και σε βάθος χρόνου πέντε μηνών και βλέπουμε.
Με βάση λοιπόν τα πιο πάνω γεγονότα εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα, για τα κίνητρα τν συνδημοτών που μπλοκάρισαν το έργο και συγκεκριμένα:
1.      Γιατί ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος με πρόεδρο τον κ. Κοσμίδη, ΟΜΟΦΩΝΑ ενέκρινε τη μελέτη, στη συνέχεια ο κ. Κοσμίδης υπέγραψε φαρδιά – πλατιά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων;
2.      Γιατί οι ενάγοντες περίμεναν να τελειώσει η βόρεια πλευρά και στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όταν ήταν ενήμεροι της μελέτης με βάση την διαβούλευση που έγινε;
3.      Ενώ οι ενάγοντες συνδημότες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, γιατί με τις ενέργειες τους καθυστερούν το έργο; Ποία είναι τα κίνητρα τους;
4.       Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τις μελέτες των έργων τις συντάσσει η Τεχνική Υπηρεσία μετά από μεγάλο κύκλο διαβούλευσης και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και δεν τις συντάσσουν τα Δικαστήρια.
5.      Αν για οποιοδήποτε λόγο το Δικαστήριο διατάξει την οριστική διακοπή των εργασιών στη Βόρεια πλευρά, γνωρίζουν οι αγαπητοί συνδημότες τι θα συμβεί στην πορεία; Γνωρίζουν ότι το έργο θα παραμείνει ημιτελές για χρόνια και κινδυνεύει να καταστραφεί το υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ, δίχως να μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;
Αγαπητοί Συνδημότες
Έτσι έχουν τα πράγματα σχετικά με την εξέλιξη και την πρόοδο των εργασιών στην Κ. Λάσκαρη.
Είναι πράγματι λυπηρό, ένα έργο που το περίμενε η πόλη χρόνια τώρα, με αυτή τη χρήση που δημιουργεί η ανάπλαση να παραμείνει ημιτελές.
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι μπαίνουν εμπόδιο στην ολοκλήρωση του έργου (άγνωστα τα κίνητρά τους), ότι η τροποποίηση αυτής της μελέτης οδηγεί στην πλήρη πεζοδρόμηση της Κ. Λάσκαρη. Για να νομιμοποιηθεί αυτό χρειάζονται όλες οι αποφάσεις των θεσμικών οργάνων από την αρχή.
Αν ο Εμπορικός Σύλλογος και η Δημοτική Ενότητα συμφωνούν στην πλήρη πεζοδρόμηση, η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί παρά να σεβαστεί τις αποφάσεις τους και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα βρει άλλα 200.000 € για να υλοποιήσει το έργο. Εμείς είμαστε εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου (περίπου τα Χριστούγεννα) και των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων. Μέχρι τότε έχουμε δουλειά να κάνουμε.
Ξεκινήσαμε και θα ολοκληρώσουμε την ανάπλαση της Δυτικής Παραλίας Αιτωλικού ποσού 460.000€ εκτός αν και εκεί προκύψουν ενάγοντες.
                                                                        Δημήτρης Κοταντάκης
                                                                        Αντιδήμαρχος Έργων

30 Ιουλ 2013

Απάντηση επί προσωπικού (του Γ. Κανή) στον κ Γ. Αγγελόπουλο.

Απάντηση επί προσωπικού στον κ Γιάννη Αγγελόπουλο

Γεννήθηκα στο Μεσολόγγι με την φροντίδα της κυρίας Λένας Κρασακοπούλου, μεγάλωσα (έως πέντε ετών ) στην γειτονιά του Αγ. Σπυρίδωνα. Η μάνα μου εκεί, είχε την πρώτη πλεκτομηχανή στην περιοχή , αγορασμένη από τον κ. Τάκη Ξηρό.( τι λέω τώρα… άλλα τέλος πάντων για τεκμηρίωση)
Είμαι το γένος Βλαχογιάννη και σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, η οικογένεια αυτή απασχόλησε θετικά την Ναυπακτιακή Ιστορία .
Η οικογένεια μου, μετά τα πρώτα μου πέντε χρόνια, εγκαταστάθηκε σε προγονικά εδάφη      (σπίτια και καλλιεργήσιμη  γη από τον προ περασμένο αιώνα) εκτός πόλεως, όπου διαβιώ ως αμπελουργός.
Εργάστηκα ως εργαστηριακός  ακτινολόγος στο ΕΣΥ και δεν έχω πολιτικές (δικαιώματα) και φορολογικές εκκρεμότητες .
Όσον αφορά την άλλη πλευρά, τους Καναίους, σε παραπέμπω στο εξαιρετικά τεκμηριωμένο βιβλίο του Μεσολογγίτη , Αντιστρατήγου ε.α Νικολάου Αθ. Κολόμβα, Βασιλάδι ( Ναυτικές επιχειρήσεις ανάκτησης του Αιτωλικού, Μάιος του 1828,σελ 178).
Και να εκτιμήσεις εσύ, πόσους ψήφους πρέπει να έχω εν τη Ιερά  μας…
Δικαιούμαι να δηλώνω αυτόχθων Αιτωλός και να σε ρωτήσω , επειδή προκλήθηκα, από πού, πότε και οι υπό ποίας συνθήκας, ήρθε στην περιοχή ο πατέρα σου.
Επειδή παραθέτεις επιλεκτικά , την αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία, σου θυμίζω ότι ανασυγκροτήθηκε, λειτούργησε και μεγαλούργησε με τους Δρακόντειους Νόμους  (τα λαμόγια τότε, τα έστηναν  στα…..  τέσσερα) και τον Οστρακισμό (εκτοπισμός  επικίνδυνων γενικώς ). Σχετικά με το μέγεθος μου, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα αναθεωρήσεις προς τα επάνω τις αρχικές σου εκτιμήσεις.
Εν τέλει, επειδή δηλώνεις θύμα (παλιά δοκιμασμένη συνταγή) και κατασυκοφαντημένος σου σκανάρισα , για να γίνουν  γνωστές  οι  «συκοφαντίες» της Υπουργού Τουρισμού.
Γενικώς θεωρώ ότι τα πήγες πολύ καλά και σύμφωνα με τον Ολλανδό εταίρο σου, τα «κασόνια» σου  είναι τίγκα !!. Θα έπρεπε να προκαλείς λιγότερο…
 Γιάννης Κανής 




 

 

 

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (27/7/2013)

 Κύριε Παπαδόπουλε Παναγιώτη,

Στην ανάρτηση του Messolonghi news την 22/07/2013 υπογράφω ως Α.Γ. (διαβάστε εδώ) όχι γιατί είμαι δειλός ή ένοχος, αλλά γιατί τα επαγγελματικά μου χρόνια και πριν από αυτά τα πέρασα δουλεύοντας και όχι ανακατεύοντας χαρτιά. Δεν μ’ αρέσει η δημοσιότητα!
Είμαι λοιπόν ο Γιάννης Αγγελόπουλος και με ξέρουν όλοι οι Μεσολογγίτες, όχι όμως μερικοί πάροικοι όπως εσύ κ.Παπαδόπουλε Παναγιώτη.
Δήθεν δικαιώθηκες με τα γραφθέντα στο Messolonghi News και έτρεξες να απαντήσεις μέσω του προσφιλούς σου φύλλου, το οποίο όμως “ξέχασε” να δημοσιεύσει την ανάρτηση μου στο Messolonghi News. 
Αυτή η δημόσια επιστολή δεν έρχεται ως απολογία για λογαριασμό της κας Υπουργού Τουρισμού, του κ.Αγγελάκα και του νέου Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ.Λουκόπουλου. Αυτοί για σένα είναι το “σύστημα” στο οποίο δήθεν αντιστέκεσαι. Ξεχνάς ότι αυτό σε βόλεψε και σε θρέφει. Μην με αναγκάσεις να δώσω ονόματα και διευθύνσεις… 
Για μένα οι ανωτέρω ήταν και είναι οι ασκούντες τον έλεγχο στην εταιρεία που μετέχω. Σέβομαι την ιεραρχία και αντιδρώ σε πράξεις βλαπτικές των συμφερόντων της Μαρίνας, όπως τον Μάρτιο του 2012 που επισκεφτήκαμε μαζί τον τότε Υπουργό Τουρισμού. Θυμάσαι τον καυγά που άνοιξα;;; Εσύ δεν μιλούσες. Υπεγράφη μετά έναν μήνα η τροποποίηση χωροθέτησης κι εσύ ως πρόεδρος της Λιμενικής επιτροπής εισέπραξες την δόξα. Μετά όμως επανήλθες με νέα γκρίνια και αμφισβητούσες την Μαρίνα. Μήπως πλην της δόξας ήθελες και κάτι παραπάνω;;;
Σου απαντώ λοιπόν ευθέως και όχι για λογαριασμό των προαναφερθέντων, σε κάθε σου πρόταση ως έχων έννομο συμφέρον, ως μέτοχος κατέχων 47,50% των μετοχών της εταιρείας “Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε.”.
1. Επιβεβαιώνεται η προσπάθεια που κάνει ο έτερος πάροικος, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κ.Κανής, για να απαξιώσει την Μαρίνα. Μήπως απορείς; Παρόμοια έγγραφα έστελνες κι εσύ ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας. Εσύ βέβαια ήσουν χυδαιότερος διότι πριν γίνεις πρόεδρος, ως μέλος επί προεδρίας κ.Σταράμου, ψήφιζες τα πάντα υπέρ της Μαρίνας. Και τα δικά σου και του κ.Κανή έγγραφα είναι στη διάθεση και των δύο σας.
2. Αν εγώ, ο Γιάννης Αγγελόπουλος, βρήκα το αισχρό έγγραφο του κ. Κανή που απευθύνεται στην κα Υπουργό Τουρισμού και μετά από δυο μέρες βρήκα τον κ.Κανή να επισκέπτεται τον νέο Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ποιό είναι το ζήτημα;;; Δέχεται και συζητά με όποιον θέλει ο νέος Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής, αρκεί να μην ενδίδει όπως εσύ σε συμφέροντα. 
Όπως για παράδειγμα ενέδωσες στα Ολλανδικά συμφέροντα, όταν ο κ.Καλιαμπάκος, μέλος της Λιμενικής Επιτροπής ανέδειξε Διοικητικό Συμβούλιο της Μαρίνας, ύστερα από παράνομη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων στις 15/04/2013 και  δεν τον απέσυρες παρά την εξώδικη διαμαρτυρία μου. Και δεν φθάνει αυτό, την Πέμπτη 17/07/2013 εσύ ο άκαμπτος, ο άμεμπτος και ουδέτερος της Λιμενικής Επιτροπής, μπορείς να μας πεις τί παρέλαβες από την κ.Μασούρα, υπάλληλο της Μαρίνας μετά τη συνάντηση του κ.Κανή και των άλλων με τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής και πριν τη δική σου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής;;; Μήπως τις θέσεις του Ολλανδού συνεταίρου μου και ομοτράπεζου σου;;; Δηλαδή την παραμονή του κ.Καλιαμπάκου στο παράνομο Διοικητικό Συμβούλιο της Μαρίνας;;; Θα ζητήσω τα πρακτικά και θα επανέλθω προς ενημέρωση του κοινού σου.
3. Μην υποκρίνεσαι πως δεν γνωρίζεις για την συνάντηση Κανή και των άλλων. Όταν από το Λιμενικό Ταμείο έβγαινε ο κ.Κανής, έμπαινες εσύ στο Λιμενικό Ταμείο. Γνωρίζεις ότι η σύμβαση παραχώρησης έχει ζητηθεί από την κα Υπουργό Τουρισμού, στην κοινοποιήσανε όταν ήσουν πρόεδρος και δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Πώς λοιπόν η κα Υπουργός ζητά την σύμβαση να υπογραφεί και ταυτόχρονα θέλει να δώσει την Μαρίνα σε τρίτους;;; Το ίδιο έκανε το Υπουργείο Τουρισμού την 11/07/2012 με αρ.πρωτ.10035 έγγραφο του προς το Λιμενικό Ταμείο. Ζητούσε την μετοχική σύνθεση της εταιρείας για να υπογραφεί η σύμβαση. Αυτό το έγγραφο το εξαφάνισες. Και επί ένα χρόνο δημιουργούσες προβλήματα μεταξύ εταιρείας και Υπουργείου Τουρισμού με έγγραφα σου, επισκέψεις σου και δημοσιεύσεις σου.
4. Η Μαρίνα, ο πραγματικός πατριωτισμός από εμένα και τα τουρκικά συμφέροντα έχουν την εξής σχέση:
a. Εγώ, ο Α.Γ. ή Αγγελόπουλος Γιάννης, μελέτησα, κατασκεύασα ότι υπάρχει έως σήμερα και λειτούργησα την Μαρίνα ως πληρεξούσιος του Ολλανδού συνεταίρου μου. Το γνωρίζεις!!!
b. Ο πατριωτισμός μου κατά ελάχιστον περιορίζεται στο να επενδύσω τα χρήματα μου, που ως Μηχανικός κέρδισα απ΄όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στον τόπο μου. Εσύ τι έκανες γι’ αυτό τον τόπο;;; Ανακάτευες χαρτιά;;; Ξεχνάς ότι σε έψαχνα στη δουλειά σου και ο συνάδερφος σου μου έλεγε πως ήσουν στο Εργατικό Κέντρο, η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου μου έλεγε ότι ήσουν στο Λιμενικό Ταμείο και τελικά  σε ανακάλυπτα στο Status Café;;;
c. Τα τουρκικά επενδυτικά συμφέροντα να τα ψάξεις με τον κ.Κανή, του οποίου ήσουν συνεργάτης στο θέμα της Μαρίνας. Μαζί στέλνατε έγγραφα βλαπτικά των συμφερόντων της Μαρίνας, στο Υπουργείο Τουρισμού, την ΔΟΥ Μεσολογγίου, το ΣΔΟΕ Πατρών, την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης κλπ. Ποιός από τους δύο σας έστελνε τα περισσότερα να τα βρείτε μεταξύ σας.
5. Το Υπουργείο Τουρισμού ζητά να υπάρξει Διοικητικό Συμβούλιο στην Μαρίνα με εκλεγμένο εκπρόσωπο από το Λιμενικό Ταμείο. Ο κ. Καλιαμπάκος μετά την ανασυγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής βρίσκεται παράνομα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μαρίνας. Τί περισσότερο νόμιμο να ζητήσει;;; Εξάλλου γιατί κόπτεσθε;;; Τί συμφέροντα έχεις εσύ και ο κ.Καλιαμπάκος από την Μαρίνα;;; Αν έχεις, δήλωσε το κ. Παπαδόπουλε. Προσωπικά πιστεύω ότι αν κάποια επιχείρηση έχει το μικρότερο νομικό πρόβλημα, είναι δούλη των ελεγκτών της. Εσύ που ανακατεύεις χαρτιά κ.Παπαδόπουλε είσαι μόνιμα ελεγκτής. Εγώ θα επιδιώξω η Μαρίνα να είναι νόμιμη για να μην γίνω δούλος σου.
6. Το Υπουργείο Τουρισμού που συνέταξε τη Σύμβαση Παραχώρησης επιθυμεί, και καλά κάνει, να συμβληθεί με την εταιρεία Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε. υπό νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο. Όταν ο κ.Καλιαμπάκος είναι στο Δ.Σ. ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου, παύει η νομιμότητα διότι ο κ.Καλιαμπάκος από 26/04/2013 έπαψε να το εκπροσωπεί. Αυτό, προσωπικά πιστεύω ότι το κατάλαβες, δεν θέλεις όμως να γίνει, γιατί θέλεις συμβάσεις υπό αίρεση. Επενδύεις στην καταστροφή!!! Δεν θα το επιτρέψω.
7. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Μαρίνας ισχύει έως 15/04/2013, αν το Δ.Σ. είναι νόμιμο. Πιστεύω τόσο εγώ όσο και ο νόμος, ότι όταν κάποιος για κάποιο λόγο αποσυρθεί από ένα τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο κάποιας Ανώνυμης Εταιρείας, το διμελές Δ.Σ. δεν μπορεί να διοικήσει. Εσύ λοιπόν επιδιώκεις την παρανομία και το υποστήριξες την 19/07/2013 στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής. Αρκετά! Ξέρουμε ότι πρεσβεύεις τα συμφέροντα του Ολλανδού συνεταίρου μου και όχι του Λιμενικού Ταμείου. Το έγραψες στην απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής την 28/03/2013 για την οποία θα επανέλθω.
8. Μου είχες πει κάποτε ότι σπούδασες νομικά. Εγώ που δεν σπούδασα νομικά, θα σου δηλώσω ότι ένα νομικό πρόσωπο όπως το Λιμενικό Ταμείο, μπορεί να προτείνει όποιον θέλει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Μαρίνας για να εκλεγεί ή όχι. Αυτό δεν έκανες με τον κ.Καλιαμπάκο και τον σύντροφο κ.Μπλάγκα;;; Aυτό δεν ισχύει παρανόμως έως σήμερα;;; Γιατί κόπτεσαι για τον Δήμαρχο;;; Γιατί τον ειρωνεύτηκες στο Εργατικό Κέντρο λέγοντας ότι “θέλει και ο Πάνος να γίνει επιχειρηματίας”;;;  Ίσως επειδή τον πρότεινα.
9. Επί της ουσίας, είμαι σε θέση να γνωρίζω, διότι κατέχω το 47.50% της εταιρείας και έχω έννομο συμφέρον, ότι ο κ.Αγγελάκας και η κα Υπουργός Τουρισμού αν είχαν ενδιαφέρον για ξεπούλημα της Μαρίνας σε τρίτους, ποτέ δεν θα ζητούσαν υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης. Το κεφάλι του ενοχλητικού πράγματι προέδρου το πήραν, διότι ήταν αντίθετος στη  πρόοδο και το σκοπό του Λιμενικού Ταμείου. Με τον κ. Κανή δεν πιστεύω να ασχοληθούν, διότι είναι αμελητέα ποσότητα. Τον αποκάλυψα την 22/07/2013 και δεν έχει πλέον τύχη.
Κύριε Πάνο Παπαδόπουλε, εσύ και ο κ.Κανής με κοινό νομικό σύμβουλο και κοινό μέσο προβολής, που από την ημέρα της δημοπράτησης έως σήμερα συκοφαντεί την εταιρεία, εξυπηρετείτε τα συμφέροντα όλων εκτός των Μεσολογγιτών. Οι “σικέ” διαξιφισμοί σας για τα τραπεζοκαθίσματα σε παραλίες, ίσως αποπροσανατολίσουν αδαείς, όχι εμένα.
Α.Γ. ή Αγγελόπουλος Γιάννης  (όπως βολεύεσαι)
Υ.Γ.
Στην Αρχαία Αθήνα οι πάροικοι δεν είχαν Πολιτικά Δικαιώματα.
Στο σύγχρονο Μεσολόγγι οι πάροικοι (όπως ο κ.Πάνος Παπαδόπουλος και ο κ.Γιάννης Κανής) επιδιώκουν να μην έχουν πολιτικά δικαιώματα. Ψηφίζουν και επενδύουν στο Μύτικα και την Παλούκοβα. Απορώ τι θέλουν από τους ντόπιους…
Να με συγχωρέσουν οι φίλοι μου, κουμπάροι μου και πελάτες μου από τον Μύτικα και την Παλούκοβα. Δεν έχω κάτι με τον τόπο τους. Είμαι όμως σίγουρος ότι και αυτοί κάτι έχουν με τους προαναφερθέντες."

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More