https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2020/15/314782-hairlove_0.jpgΟ κατ’οίκον περιορισμός για τα παιδιά, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για εκτόνωση από τους ενηλίκους, είναι συχνά ανυπόφορος. Πολλοί γονείς παραπονιούνται πως τα παιδιά είναι κολλημένα στις οθόνες παρακολουθώντας αδιάφορες σειρές, ή παίζοντας παιχνίδια με γερές δόσεις βίας.

Πέρα από την φυσική άσκηση που θα μπορούσαν να κάνουν με τα ποδήλατα τους σε κοντινά πάρκα, διαλέξαμε για τους αναγνώστες μας, σπουδαίες ταινίες για παιδιά διαφόρων ηλικιών, που, «ελευθερώθηκαν» στο διαδίκτυο.
 Οι περισσότερες, είναι εξίσου απολαυστικές και για τους γονείς. Ευκαιρία να τις απολαύσετε μαζί με τα παιδιά σας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους κάθε μέρα μεταδίδει μία ταινία,  στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.

Το Φεστιβάλ προσφέρει τις ταινίες μέσα από την σελίδα του στο Facebook.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί τα παιδιά και τους εφήβους που Μένουν Σπίτι, να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση δημιουργώντας τη δική τους αφήγηση.

National Film Board of Canada
Μεγάλη συλλογή από ταινίες εκπαιδευτικές και animation εδώ
Δείτε επίσης:

Summer Hill
Μια ταινία μεγάλου μήκους για το πιο προοδευτικό και δημοκρατικό σχολείο του Jon East, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και έχει βραβευθεί με δύο βραβεία BAFTA.