Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

1 Σεπ 2012

Pablo Neruda: Με πράσινο μελάνι

Ο ποιητής και πολιτικός Pablo Neruda αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Χιλής αλλά και έναν από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ου αιώνα.

Το πραγματικό όνομα του Pablo Neruda ήταν Neftalí Ricardo Reyes Basoalto και γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1904 στην πόλη Parral της Χιλής. Ο πατέρας του ήταν εργαζόμενος στο σιδηροδρομικό σταθμό και η μητέρα του, την οποία έχασε λίγο μετά τη γέννησή του, δασκάλα.

Λίγα χρόνια αργότερα ο πατέρας του αφού είχαν μετακομίσει στην πόλη Temuco ξαναπαντρεύτηκε την Trinidad Candia Malverde. Ο ποιητής πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στην πόλη Temuco όπου εκεί γνώρισε και την επικεφαλή του γυμνασίου θηλέων Gabriela Mistral, η οποία συμπάθησε τον νεαρό τότε Neruda.

31 Αυγ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ο.Μ


Με έξι μετάλλια στις αποσκευές τους και πλούσιες εμπειρίες επέστρεψε από το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού τον Πόρο, η αποστολή του Ν.Ο.Μεσολογγίου.
Την αποστολή αποτελούσαν οι εννέα παρακάτω αθλητές : 
1) Φιλίππου Αλέξανδρος 3ος στα 200μ, κατηγορία Κ1 εφήβων. 
2) Στρωματιά Καλλιόπη 2η στα 200 και 2000μ, Κ1 νεανίδων.
3) Κέκελου Αθηνά 2η στα 200 και 2000μ, Κ1 κορασίδων. 
4) Στεργίακη Κων/να 2η 200μ, Κ1 κορασίδων. 
5) Πυλαρινού Σοφία. 
6) Τσοκάντα Ελβίρα.
7) Κατωπόδη Ζωή. 
8) Γιαννώτα Μαρία και 9) Ντρέ Σπυριδούλα.
 Την αποστολή συνόδευε το μέλος του Ν.Ο.Μ Σπύρος Κέκελος και αρκετοί γονείς των αθλητών.
Οι  αγώνες έγιναν σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον, οι διοργανωτές έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν, συμμετείχαν 10 σωματεία με 160 αθλητές, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Κ.Ε Πόρος.
Επόμενη αποστολή της ομάδας καγιάκ ήρεμων νερών είναι στα Ιωάννινα τις 30/9.
 Σας ενημερώνουμε ότι οι προπονήσεις του καγιάκ γίνονται όλο τον χρόνο στην Κλείσοβα, η Ακαδημία κολύμβησης θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου         ( υπάρχουν σκέψεις και για το χειμώνα, θα ενημερωθείτε με νεότερο Δ.Τ) και τα νέα τμήματα της Σχολής Ιστιοπλοΐας θα ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Τελειώνοντας το Δ.Σ του Ν.Ο.Μεσολογγίου σας καλεί να επισκεφτείτε το περίπτερο του Ν.Ο.Μ στην 2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων που θα γίνει στο Λιμάνι από τις 30/8 έως τις 2/9.

27 Αυγ 2012

Μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια.

Στις 4 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια. Σε κλιμακωτές περικοπές στις αποδοχές 200.000 υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σενάριο προβλέπει περικοπές που ξεκινούν από 5% για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κλιμακώνεται σε 8% για τους γιατρούς του ΕΣΥ, αγγίζει το 10%-12% για τους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και φτάνει το 20% για τις αποδοχές των διπλωματικών υπαλλήλων και των δικαστικών. Αντίστοιχη μείωση εξετάζεται και για τις αποδοχές των αρχιερέων.

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες ο δεύτερος πιο εργατικός λαός


Ηχηρή απάντηση σε όσους χαρακτηρίζουν τους Έλληνες τεμπέληδες δίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, είμαστε ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών – μελών του και μάλιστα εργαζόμαστε 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς τον χρόνο!
Αναλυτικά, τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010 δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο.
Αυτό δηλώνει ορθά κοφτά ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και στους υπολοίπους Ευρωπαίους οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη χώρα.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More