Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

22 Οκτ 2011

Συγκλονιστικό video με τον νεκρό Καντάφι

Ο Μουαμάρ Καντάφι υπέκυψε στα τραύματά του, επιβεβαίωσε ο Αμπντούλ Χακίμ Μπελχάτζ, στρατιωτικός διοικητής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης. Δείτε το συγκλονιστικό video όπως το μετέδωσε το Al Jazeera.

Νέα υπόθεση ξεπλύματος χρήματος με κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ


«Όταν ένα πρακτορείο έχει πελάτες που παίζουν 5ψήφια νούμερα χρημάτων κάθε εβδομάδα, θα κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο Κουτί της Πανδώρας ο Γιώργος Σαμιός, πρόεδρος της Ε.Π.Π.Α.Π (Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αθηνών), την πρόσφατη αποκάλυψη πως ένας μεγαλοδικηγόρος και ένας γιατρός εμφανίστηκαν, με περίπου 500 κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ ο καθένας, στο ΣΔΟΕ για να δικαιολογήσουν καταθέσεις σε τραπεζικούς τους λογαριασμόυς πολλών εκατομμυριών ευρώ. Κάποια από τα δελτία είχαν παιχτεί την ίδια ώρα σε 4 και 5 διαφορετικά πρακτορεία όχι μόνο των Αθηνών αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Απροσεξία ή χείρα βοηθείας;

Τα σχολεία υπό κατάληψη δεν θα κάνουν παρέλαση


Με μια σύντομη εγκύκλιο που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Μιχ. Κοντογιάννης το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για πάνω από τέσσερις μέρες να μην συμμετάσχουν στην καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ο λόγος που το υπουργείο Παιδείας επικαλείται δεν είναι η τιμωρία των σχολείων και των μαθητών που έκαναν καταλήψεις αλλά να μην χαθούν διδακτικές ώρες για τις πρόβες που χρειάζονται να γίνουν προκειμένου να συμμετέχουν οι μαθητές στην παρέλαση.
Η μόνη περίπτωση για ένα «απείθαρχο» σχολείο να παρελάσει είναι να πάρει άδεια από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης «εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.»
Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

21 Οκτ 2011

Ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη στο εργατικό κέντρο Μεσολογγίου.

Πρόσκληση
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ σας προσκαλεί την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
Η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς για την διέξοδο από την οικονομική και πολιτική κρίση
Ομιλητής ο Γιάννης Δραγασάκης, Οικονομολόγος – Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου 

ΟΑΕΔ: 774.059 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον ΣεπτέμβριοΣτους 774.059 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Σεπτέμβριο, αυξημένοι κατά 109.000 άτομα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού από αυτούς, 276.009 (39,70%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 419.250 (60,30%) είναι εγγεγραμμένοι για λιγότερο από 12 μήνες.
Το 36,09% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας αναλογεί στην Περιφέρεια Αττικής και το 20,51% στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Βροχή» αστεριών τα ξημερώματα

«Βροχή» αστεριών τα ξημερώματα
Νέα βροχή από "πεφταστέρια", τις Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οι Ωριωνίδες αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.
Τα εν λόγω "πεφταστέρια" δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ.

20 Οκτ 2011

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου χαιρετίζει την χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και των φορέων της πόλης του Μεσολογγίου, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ τα τελευταία χρόνια. Το πλήθος του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και η καθολική συμμετοχή της πόλης του Μεσολογγίου, αναδεικνύει ότι πλέον διαμορφώνονται αρραγείς συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ισοπεδώνει και εξαθλιώνει τους πάντες και που οδηγεί στην φτώχια και την αθλιότητα.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους φορείς της πόλης και ιδιαίτερα τη νεολαία για την συμβολή τους στην επιτυχία της δυναμικής και μαζικής αυτής κινητοποίησης και δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο δυνατοί, πιο ώριμοι και κυρίως ενωμένοι.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου 

Δήλωση ενός οργισμένου πολίτη για την κατάσταση στο Λιμάνι Μεσολογγίου

 Δήλωση ενός οργισμένου πολίτη για την κατάσταση στο Λιμάνι Μεσολογγίου!!!

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι αρχές , ότι το λιμάνι και ειδικά η δυτική του πλευρά (εκεί που θα κατασκευαστεί η μαρίνα), πρέπει να γίνει η βιτρίνα της πόλης!!
Εκτός λοιπόν από τον ελλιπέστατο φωτισμό, τα σκουπίδια, τα αδέσποτα, τα μπάζα και την γενικότερη απαξίωση του χώρου. Έχουμε και το λιμεναρχείο με τα όργανα του να βοηθάει στην επιδείνωση της κατάστασης!!  Δύο μέρες τώρα, 18 και 19/10, καίγονται δίχτυα και άλλα κατασχεμένα πλαστικά προφανώς υλικά, βρωμίζοντας και σκορπίζοντας διοξίνες τον τόπο!!!  Μα καλά δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ότι μπορούν να ξεφορτωθούν αυτά τα υλικά με άλλο τρόπο??  Το λιμεναρχείο υποτίθεται ότι προστατεύει και το περιβάλλον  !!  ο λιμενάρχης και το λιμενικό ταμείο γνωρίζει τι γίνεται στο χώρο ευθύνης τους?


19 Οκτ 2011

ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ALTER

Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι δημοσιογράφοι και  ξεμπροστιάζουν αυτούς που τα τρώνε 30 χρόνια τώρα!

Υπουργός οικονομίας ο κ. Βενιζέλος και δε μπορεί να απαντήσει για αυτά που έχει υπογράψει…

« Τσε Γκεβάρα: Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε »

 Ο παρακάτω λόγος εκφωνήθηκε από τον Τσε στο Θέατρο Γκαρθία Λόρκα της Αβάνας, στις 30 Απριλίου 1963. Η εκδήλωση έγινε παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς και διοργανώθηκε από την Κουβανική Επαναστατική Συνομοσπονδία Εργατών (CTC-R) και το Υπουργείο Βιομηχανίας του οποίου ο Γκεβάρα ηγείτο.
Σύντροφοι,
συναντιόμαστε άλλη μια φορά, την παραμονή της Διεθνούς Εργατικής Γιορτής για να τιμήσουμε τους συντρόφους εκείνους που ξεχώρισαν με τις προσπάθειές τους στις παραγωγικές υπηρεσίες της χώρας μας, στις υπηρεσίες του ευγενούς σκοπού της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, σαν πρωτοπόροι εργάτες σε κάθε μια απ τις επιχειρήσεις στις οποίες μοιράζεται το υπουργείο μας. Κατά τη διάρκεια των δώδεκα προηγούμενων μηνών, είχαμε περιοδικές συζητήσεις με τους συντρόφους εκείνους που, μήνα με το μήνα με την αφοσίωσή τους στην εργασία, ξεχώρισαν ανάμεσα στους εργάτες των επιχειρήσεών μας.

Τι μπορεί να σημαίνει: απώλεια ελέγχου, δραχμή, κατάρρευση και χάος...

 Ο Κώστας Στούπας γράφει...
Ενάμισι με δυο χρόνια μετά τη χρεοκοπία η κυβέρνηση δεν φαίνεται να διαθέτει κάποιο σχέδιο εξόδου από την κρίση, και αναλώνεται σε κοκορομαχίες και μάχες οπισθοφυλακής με τα «σωθικά» της, αδυνατώντας ακόμη να επιβάλει και  την έννομο τάξη.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της μεταπολιτευτικής παρασιτοκρατίας του δημοσίου και των κλειστών επαγγελμάτων αδυνατούν να καταλάβουν πως το ταμείο είναι άδειο πλέον για όλους. Η κάθε μια ομάδα με παραληρηματικό τρόπο προσπαθεί να αποσπάσει τα τελευταία «ψίχουλα» αποκλειστικά για τον  εαυτό της σε βάρος των υπολοίπων.

Μοιραία, αυτό που θα σταματήσει το χάος θα είναι η εκ των πραγμάτων στάση πληρωμών και η ολοκληρωτική  κατάρρευση του κράτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το «κούρεμα»

Ευρωζώνη: ζούγκλα αλληλοσπαρασσόμενων συμφερόντων


Καβγάδες στη ζούγκλα του ευρώ
Κρεσέντο αντιθέσεων στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας με επίκεντρο τη συνταγή στήριξης των τραπεζών και το κούρεμα του ελληνικού χρέους – Και η κοινωνική ερημοποίηση της Ε.Ε. συνεχίζεται…
του Γιάννη Κιμπουρόπουλου -- "Δρόμος" 15/10/2011

Αποτελεί πραγματικό άθλο το να καταλάβει ο μέσος Ευρωπαίος τι διαμείβεται τις τελευταίες εβδομάδες- και τι θα διαμειφθεί τις προσεχείς - μεταξύ Βερολίνου, Παρισιού, Βρυξελλών και Κανών. Η ευρωζώνη είναι μια πραγματική ζούγκλα αλληλοσπαρασσόμενων συμφερόντων- αλλά ως γνωστόν όταν παλεύουν οι ελέφαντες την πληρώνουν τα βατράχια. Κι όταν χορεύουν ή απλώς παζαρεύουν, επίσης. Επομένως, αναρωτιέται κανείς με ποιου είδους ζούγκλα εκτός ευρώ μας τρομοκρατεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

Πρωθυπουργοί, υπουργοί οικονομικών, κομισιονάριοι και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των τραπεζών συναντώνται, διαβουλεύονται και διαγκωνίζονται σε καθημερινή βάση, σε ένα ατέλειωτο πολιτικο-οικονομικό παζάρι με δύο κυρίως διακυβεύματα: την στήριξη του χρηματοπιστωτικού τέρατος και το τελικό μοντέλο ελεγχόμενης χρεοκοπίας που θα επιβληθεί στην Ελλάδα. Η διαπραγμάτευση αυτή έχει δύο κορυφαίους σταθμούς. Την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 23 του μηνός στις Βρυξέλες και τη σύνοδο κορυφής του G20, στις Κάνες, στις 3 Νοεμβρίου. Των δύο αυτών σταθμών, ωστόσο, προηγείται μια διόλου ανώδυνη «στάση» στην Αθήνα. Η έκβαση της

18 Οκτ 2011

Τριάντα χρόνια μετά-Σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της… καταστροφής

ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!
Μελαγχολικά γενέθλια για τον προσωρινό ένοικο του Μαξίμου.


Πριν από 30 χρόνια, 18 του Οκτώβρη 1981, η Ελλάδα πανηγύριζε την Αλλαγή. Ο Ανδρέας Παπανδρέου διέλυε την… επάρατη Δεξιά και με 48% πανηγύριζε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή σελίδας στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας.

Πόσες ελπίδες είχε εναποθέσει ο ελληνικός λαός σ’ εκείνους τους πολιτικούς νέας γενιάς, στο Λαλιώτη, τον Ακη, το Σημίτη, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Αλευρά, τον Κουλούρη, τον Απ. Κακλαμάνη και τόσους άλλους.

Πόση απογοήτευση λίγα χρόνια αργότερα, όταν η σημαία της Αλλαγής έγινε κουρελόπανο και όταν –για να συνδεθούμε με τα σημερινά- το ελληνικό χρέος είχε πολλαπλασιαστεί αφού ο… large Ανδρέας μοίραζε αφειδώς χρήμα.

Ψυχικά αναλφάβητα τα δύο φύλα στις σχέσεις τους

Σε μια έρευνα φαίνεται ότι το 69% των γυναικών είναι χωρίς σύντροφο. Ποιές μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες του φαινομένου της μοναξιάς, όπως και η αδυναμία των δύο φύλων στο ζήτημα του σχετίζεσθαι;

depression-woman Αν είναι ένα τόσο μεγάλο ποσοστό γυναικών χωρίς σύντροφο, δεν θα είναι αναλόγως και πολλοί άντρες, επίσης, μόνοι τους; Κι αν αυτά ισχύουν, δεν μιλάμε πλέον για ένα  κοινωνικό πρόβλημα;

Η έρευνα αυτή δείχνει πολύ μοναξιά στους ανθρώπους. Οπότε, μιλάμε για μοναξιά, μιλάμε για δυσκολία στην αναζήτηση συντρόφου, και μία δυσκολία ως προς την σύναψη σχέσης. Διότι, μπορεί να δηλώνουν μέσα από την έρευνα μία στις τρεις γυναίκες, ότι είναι πολυγαμικές, άρα βρίσκουν κάποιους να έχουν έστω και μία αραιή σεξουαλική επαφή, αλλά δεν δημιουργείται σχέση. Άρα, μας βάζει να σκεφτούμε, ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο «σχετίζεσθαι».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Εμείς οι εργαζόμενοι στην  Περιφερειακή  Ενότητα  Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποφασίζουμε  να βάλουμε τέρμα στη φτώχεια και την χρεοκοπία  που μας οδηγούν, με τα βάρβαρα μέτρα τους, κυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο. 
Οργανώνουμε και δίνουμε τη δική μας απάντηση:
1.     Δεν έχουμε, δεν θέλουμε, αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους.
2.     Απαντάμε  άμεσα , μαζικά κι αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια απόλυσης συνάδελφου με  απεργία ή κατάληψη . Όταν απολύονται συνάδελφοί μας κανένας δεν δικαιούται να μείνει με σταυρωμένα χέρια.
3.     Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο που φέρνει τη φτώχεια  και την εξαθλίωση στους δημόσιους υπάλληλους, με την περικοπή 20% έως 50% των μισθών μας κι αυτό όταν ήδη μέχρι τώρα  μας έχουν αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς.

17 Οκτ 2011

Le Grec> Φοβερό video της γαλλικής τηλεόρασης

Ας ξυπνήσουμε……


Από τη σατυρική εκπομπή Les Guignols de l'info που έχει μεγάλη τηλεθέαση.


ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΗΜΑ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γράφει ο
Χρήστος Λεων. Βλάχος
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της επιστημονικής ομάδας «διατροφή»


Είμαι σίγουρος πως για να έχεις επιλέξει να διαβάσεις το συγκεκριμένο άρθρο, ανήκεις σε αυτό το παράξενο είδος ανθρώπου που είναι τόσο πολυάσχολο, που δεν προλαβαίνει να σηκώσει κεφάλι απ’ τη δουλειά ή εκείνο το είδος που δεν του επιτρέπεται να τρώει στο χώρο εργασίας ή ακόμα και εκείνο που δεν μπορεί να αντισταθεί στις τυρόπιτες του φούρνου της γειτονιάς και στα γλυκά που του προσφέρουν οι συνάδελφοι! Μην αγχώνεσαι όμως. Δεν είσαι ο/η μόνος/η ! Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζεις πως όλοι έχουν δικαίωμα σε μία καλύτερη θρέψη!!!


Δεν θέλω να σε καθυστερώ απ’ τις δουλειές σου. Χρειάζομαι μόνο 5 λεπτάκια από το χρόνο σου για να μπορέσω να σου εξηγήσω κάποια πραγματάκια.


Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του Δήμου Μεσολογγίου!

ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του Δήμου Μεσολογγίου, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέους, ανέργους και συνταξιούχους καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτωβρίου για να περιφρουρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που ισοπεδώνονται.
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
  • Ο ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  • Ο ΘΥΜΟΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση των φορέων και πολιτών στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου στις 19 Οκτωβρίου
στις 10 το πρωί
Να ανατρέψουμε την πολιτική που: – Βυθίζει τη χώρα
    – Εξοντώνει τους εργαζόμενους
    – Διαλύει την κοινωνία
Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων περιοχής του Δήμου Μεσολογγίου
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου – Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ – Εμποροβιομηχανικό Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου – Δικηγορικός Σύλλογος – Ιατρικός Σύλλογος – Φαρμακευτικός Σύλλογος – ΠΟΕ – ΟΤΑ

Εθελοντική ομάδα για την διάσωση και διαμόρφωση του ιστορικού μνημείου της σκήτης του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού!



ΚΑΛΕΣΜΑ
Η εθελοντική ομάδα για την διάσωση και διαμόρφωση του ιστορικού μνημείου της σκήτης του Αγίου Νικολάου του Κρεμαστού, υλοποιώντας τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις της, είναι έτοιμη να κάνει μια ακόμη παρέμβαση, όπως έχει προαναγγείλει, φτιάχνοντας σκάλες. Για να αποτελέσει παρελθόν το τελευταίο επικίνδυνο κομμάτι της διαδρομής  προς αυτό το θαύμα της φύσης και του πολιτισμού και να γίνει πιο εύκολη η προσβασιμότητα για τους πιστούς.
Στην κοινή αυτή προσπάθεια βάζουν «πλάτη» όσοι διακατέχονται από αγάπη, φιλότιμο, διαφορετική κουλτούρα, θρησκευτικό συναίσθημα, αγαπούν  τη φύση, το περιβάλλον και έχουν μια διαφορετική νοοτροπία και ίσως να είναι ρομαντικοί ή και λίγο (ΘΕΟτρελοι) .
Αυτούς τους απλούς λοιπόν ανθρώπους, που διακατέχονται από τα παραπάνω, θα θέλαμε να τους έχουμε κοντά μας στην επίπονη αυτή προσπάθεια, για τη μεταφορά των υλικών.
Η προσπάθεια μας, θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου 2011 και θα ξεκινήσει από το Κεφαλόβρυσο στις 09:00 το πρωί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: τα συμβατικά αυτοκίνητα φτάνουν το πολύ μέχρι τον προφήτη ΗΛΙΑ. Από εκεί και μετά μέχρι τις παρυφές του Αράκυνθου, που είναι και  η αφετηρία μας,  μόνο αγροτικά ή με τα πόδια.
Εμείς θα είμαστε πάλι εκεί!
                               Εσείς;
   τηλ. Εθελοντικής ομάδας:
ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ  ΣΕΡΒΟΣ 6942616844     
ΓΑΛΑΝΗΣ  ΑΡΙΣΤΟΣ  6977287149
ΚΑΣΤΑΝΑΣ  ΠΑΝΟΣ 6948091065

Κριτική της κριτικής του Ριζοσπαστικού Αριστερού Μετώπου

Από την "Ελευθεροτυπία" 16/10/2011

Γιώργος Ρούσης
Όσο ωριμάζει η ιδέα του αριστερού αντικαπιταλιστικού- αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου άλλο τόσο προβάλλονται προσχηματικά, ή πραγματικά επιχειρήματα εναντίον του, είτε τοποθετήσεις που το παρεμποδίζουν να αναπτύξει την δυναμική που εμπεριέχει.

-Κατ’ αρχάς υπάρχουν εκείνοι που αντιπαραθέτουν σε αυτό το Μέτωπο ένα ακίνδυνο, για το υπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια σύστημα, «κεντροαριστερό» αντιμνημονιακό Μέτωπο, το οποίο ούτε καν την αφαίρεση της θηλιάς που μας έχουν κρεμάσει δεν επιδιώκει να πετάξει, μια και δεν θέτει θέμα παύσης πληρωμής του χρέους, εξόδου από το Ευρώ, ρήξης με την ΕΕ, εθνικοποίησης-κοινωνικοποίησης των τραπεζών.
- Ένα δεύτερος τρόπος άρνησης του Μετώπου, είναι η ταύτιση του με συμφωνία στήριξης των θέσεων μιας εκ των συνιστωσών της Αριστεράς. Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για Μέτωπο, αλλά για επιδίωξη καπελώματος των υπόλοιπων δυνάμεων, αντί μιας προσπάθειας κατάκτησης στην πράξη της ηγεμονίας ανάμεσα τους.

Σε κύματα θα πέφτουν τα αστέρια αυτή την εβδομάδα. Στη διάρκεια των Ωριωνίδων "βρέχει" συνήθως 20 με 25 διάττοντες την ώρα
Σε κύματα τα πεφταστέρια αυτή την εβδομάδα, καθώς η Γη συναντά στην πορεία της σωματίδια σκόνης από τις ουρές δύο κομητών.
Πρόκειται για τους Ωριωνίδες, κληρονομιά από το πέρασμα του κομήτη του Χάλεϊ, αλλά και τη βροχή διαττόντων που προκαλεί για πρώτη φορά η διάλυση του κομήτη του Ελένιν.
Ο μικρός κομήτης Ελένιν ήταν άγνωστος στους αστρονόμους μέχρι την αναγνώρισή του το 2010 από τον Ρώσο ερασιτέχνη αστρονόμο Λέονιντ Ελένιν.
Έγινε περισσότερο γνωστός λόγω της εμπλοκής του σε ένα σενάριο για το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με το οποίο η Γη θα καταστρεφόταν λόγω της ευθυγράμμισής της με τον Ελένιν και άλλα σώματα.

16 Οκτ 2011

Ν.Ο.Μεσολογγίου

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου με την ευκαιρία των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπάκτου για την επέτειο της «Ναυμαχίας των Εχινάδων»  αλλά κυρίως στα πλαίσια του προγράμματος «MARCO POLO» και μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου και του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, επισκέφτηκε το Μεσολόγγι αντιπροσωπία της περιφέρειας της Βενετίας. Η αντιπροσωπία ξεναγήθηκε στην πινακοθήκη Μεσολογγίου από την ιστορικό Ναυσικά Καπνίση . Ακολούθως η αντιπροσωπία γευμάτισε στην Τουρλίδα φιλοξενούμενη του Δήμου. Συγκινητική ήταν η επίσκεψη της αντιπροσωπίας στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Μεσολογγίου όπου επιδόθηκε η πρόταση του Ν.Ο.Μ που αφορά ως γνωστόν την καθιέρωση ενός ναυταθλητικού τριημέρου εις ανάμνηση της ιστορικής Ναυμαχίας των Εχινάδων (Lepanto). Η πρόταση έχει υιοθετηθεί από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη και υπό την αιγίδα του Δήμου θα έχουμε λίαν προσεχώς αποτελέσματα.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More