Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

3 Νοε 2022

Η Ελλάδα βάζει τον ήχο του μπουζουκιού στα 20 χρόνια του In-Edit στη Βαρκελώνη.

 

Το In-Edit Greece βάζει στην playlist της γιορτής τις νότες του μπουζουκιού, με το μουσικό ντοκιμαντέρ "Σπασμένος Ήχος"

Η Ελλάδα βάζει τον ήχο του μπουζουκιού στα 20 χρόνια του In-Edit στη Βαρκελώνη

Αντίστροφη μέτρηση για τα 20ά γενέθλια του μεγαλύτερου φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στην Βαρκελώνη.

Σε ρυθμούς εορταστικούς-φεστιβαλικούς θα βρίσκεται από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και για δέκα ημέρες, η Βαρκελώνη, που εδώ και είκοσι χρόνια αποτελεί σημείο συνάντησης των σπουδαιότερων μουσικών ντοκιμαντέρ παγκοσμίως. 

Για την εικοστή του διοργάνωση, το In-Edit Barcelona έχει ετοιμάσει μια ξεχωριστή γιορτή με μοναδικά μουσικά ντοκιμαντέρ, παράλληλα events και φυσικά…μουσική για τα μάτια μας!

Το In-Edit Greece βάζει στην playlist αυτής της γιορτής τις νότες του μπουζουκιού, με το πολυβραβευμένο μουσικό ντοκιμαντέρ Σπασμένος Ήχος. 

in-edit-greece-giidf.jpg

ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΗΧΟΣ

Ο Σπασμένος Ήχος που παρουσιάστηκε, τον περασμένο Μάιο στο In-Edit της Θεσσαλονίκης, επιλέχθηκε από το In-Edit Greece για να βρεθεί ανάμεσα στα σπουδαιότερα μουσικά ντοκιμαντέρ της διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής και να πλημμυρίσει με τον ήχο του μπουζουκιού τις κινηματογραφικές αίθουσες της Βαρκελώνης, στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στο κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ, χαρτογραφεί την πορεία του πιο εμβληματικού ελληνικού οργάνου από τα καταγώγια μέχρι τα σαλόνια, από τους τεκέδες μέχρι τις μεγάλες πίστες, από την κακοφημία μέχρι τα πανεπιστήμια, από το περιθώριο μέχρι την UNESCO. 

spasmenos-hxos.jpg

Η ιστορία και η εξέλιξη του μπουζουκιού και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από συνεντεύξεις μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του οργάνου και σπάνιο αρχειακό υλικό, θα παρουσιαστούν στο παγκόσμιο κοινό του In-Edit, με την υποστήριξη του In-Edit Greece και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Παρακολουθώντας τη μουσική εξέλιξη του μπουζουκιού, o Σπασμένος Ήχος σε σκηνοθεσία Φοίβου Κοντογιάννη επιχειρεί μια ιστορική, μουσική επισκόπηση, καθώς και μια πολιτιστική και κοινωνική αποτύπωση της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Υπεύθυνος για την ιδέα, την ερευνα, την επιλογή και τις συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και των λοιπών ομιλητών, είναι ο Ανέστης Μπαρμπάτσης, ο οποίος θα βρίσκεται μαζί μας στη Βαρκελώνη για να συνοδεύσει τον Σπασμένο Ήχο στη συνάντησή του με το διεθνές κοινό του.

Ταυτότητα ταινίας:

Ιδέα: Ανέστης Μπαρμπάτσης

Σενάριο: Ανέστης Μπαρμπάτσης-Φοίβος Κοντογιάννης Σκηνοθεσία: Φοίβος Κοντογιάννης

Έρευνα-Αρχισυνταξία-Μουσική επιμέλεια: Ανέστης Μπαρμπάτσης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ In-Edit της Βαρκελώνης, διεξάγεται από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου και φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας του στον κόσμο με μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων.

In-Edit Greece

Το In-Edit Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη το 2003 και έκτοτε διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Σάο Πάολο, το Σαντιάγο κ.ά. αποτελώντας σημείο συνάντησης του κινηματογράφου και της μουσικής. 

in-edit-greece.jpeg

Ο κινηματογράφος και η μουσική, ως καθρέφτες της κοινωνίας έχουν τη δυνατότητα να κρύβουν πολύ δυνατές ιστορίες και να προβάλλουν τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. 

Το ντοκιμαντέρ, ακόμα περισσότερο, καταφέρνει με ιδανικό τρόπο να “ακτινογραφεί” μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τις ανθρώπινες, κοινωνικές και πολιτιστικές αξίες. Με άλλα λόγια, στο In-Edit πραγματοποιείται μια “μαγική συνάντηση” των δύο σημαντικότερων πολιτιστικών βιομηχανιών, αυτών της μουσικής και του κινηματογράφου. 

Στην Ελλάδα, το In-Edit Festival διοργανώνεται από το 2014 στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα από την εταιρεία Parenthesis.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://parallaximag.gr/h-ellada-vazei-ton-ikho-toy-mpoyzoykiou-sta-20-khronia-toy-in-edit-sti-barkelwni-155159

ΣΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ - ΚΤΙΡΙΟ ΚΥΡΙΑΖΗ ΣΤΕΓΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ - ΚΤΙΡΙΟ ΚΥΡΙΑΖΗ

ΣΤΕΓΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

Οι παρακάτω σύλλογοι και φορείς του Μεσολογγίου, καθώς και περίπου 400 πολίτες με τις υπογραφές τους, ζητούν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, να αναλάβουν ΤΩΡΑ από κοινού πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανακατασκευή του διατηρητέου μνημείου – Κτίριο Κυριαζή και την όσο το δυνατόν πιο σύντομη στέγαση και λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου σε σύγχρονες και αξιοπρεπείς συνθήκες.

 

Ακολουθεί το ψήφισμα:

ΨΉΦΙΣΜΑ

 

Το ερειπωμένο σήμερα Κτίριο Κυριαζή, το οποίο έχει κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, στέγαζε μέχρι πριν από έξι χρόνια το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Είναι κληροδότημα και την ευθύνη λειτουργίας του έχουν από κοινού ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η άμεση επισκευή του, όχι μόνο για να διασωθεί όσο υπάρχει ακόμη καιρός, αλλά και για να στεγάσει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου – σχολείο κόσμημα, το μοναδικό στο Νομό και ένα από τα 7 σε όλη τη χώρα – το οποίο δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά δε λειτουργεί σε δικό του χώρο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να υποστηρίζει βασικές λειτουργικές ανάγκες του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου- Λυκείου.

 

ΖΗΤΆΜΕ από τους:

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη

Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο

 

Να αναλάβουν ΤΩΡΑ από κοινού πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανακατασκευή του διατηρητέου μνημείου – Κτίριο Κυριαζή και την όσο το δυνατόν πιο σύντομη στέγαση και λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου σε σύγχρονες και αξιοπρεπείς συνθήκες, ώστε με το σχολικό έτος 2023-2024 το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με τις Λυκειακές του Τάξεις να στεγάζεται στο δικό του κτίριο.

 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΆΦΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ:

 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Α ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ

Β ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΩΝ «ΑΗ ΣΥΜΙΟΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ Ο.Ε.Β.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ/ΞΗΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε.

 

Το παρόν ψήφισμα αποστέλλεται:

·         Στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

·         Στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

 

Ακολουθούν οι υπογραφές 400 πολιτών, ανάμεσα τους

Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι Φορέων του Μεσολογγίου.

 

Πρώην 2ο Γυμνάσιο - Messolonghi By Locals

Γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει μετά από 12 όγκους και πέντε επιθετικούς καρκίνους!


Ισπανοί επιστήμονες έφεραν στο φως την μοναδική γνωστή παγκοσμίως περίπτωση 36χρονης γυναίκας, η οποία έχει επιβιώσει μετά από 12 διαφορετικούς όγκους, εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε αφορούσαν επιθετικούς καρκίνους. Ο πρώτος όγκος εμφανίστηκε όταν η ασθενής ήταν ακόμη μωρό και στη συνέχεια, κάθε λίγα χρόνια, ακολούθησαν άλλοι όγκοι.

Προτού καν συμπληρώσει τα 40 χρόνια της, η ασθενής είχε αναπτύξει συνολικά 12 όγκους, από τους οποίους τουλάχιστον πέντε ήταν κακοήθεις και επιθετικοί. Ο κάθε όγκος ήταν διαφορετικού τύπου και εμφανίστηκε σε διαφορετικό μέρος του σώματος της. Όμως το ανοσοποιητικό σύστημά της σε όλες τις περιπτώσεις γέννησε ισχυρή φυσική αντιφλεγμονώδη αντίδραση καταφέρνοντας να καταπολεμήσει τους καρκίνους.

Οι ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Ογκολογικών Ερευνών (CNIO) της Ισπανίας, με επικεφαλής τον δρ Μάρκος Μαλούμπρες, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Science Advances», ανέφεραν ότι η ασυνήθιστη περίπτωση μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την πρώιμη διάγνωση και την αποτελεσματικότερη ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, η πρωτοφανής μακροχρόνια αμυντική ικανότητα της εν λόγω ασθενούς φαίνεται να συνδέεται με μεταλλάξεις που έχει κληρονομήσει και από τους δύο γονείς της σε ένα γονίδιο (MAD1L1), το οποίο παίζει ουσιώδη ρόλο στη διαδικασία διαίρεσης και πολλαπλασιασμού των κυττάρων.

 

«Ακόμη δεν καταλαβαίνουμε πώς μπορεί αυτό το άτομο να αναπτύχτηκε στη διάρκεια του εμβρυικού σταδίου, ούτε πώς μπόρεσε να ξεπεράσει όλα τα παθολογικά προβλήματά του», δήλωσε ο Μαλούμπρες και τόνισε ότι καμία παρόμοια περίπτωση δεν έχει αναφερθεί διεθνώς μέχρι σήμερα.


«Επιστημονικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα νέο σύνδρομο, επειδή πρόκειται για την περιγραφή μιας μοναδικής περίπτωσης, αλλά βιολογικά είναι κάτι τέτοιο», δήλωσε ο ερευνητής Μιγκουέλ Ουριόστε.

Ο νέος αμερικανικός εμφύλιος

 Έναν μήνα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ είναι τεταμένο και ιδιαίτερα διχαστικό. Σε σημείο που τα δύο κόμματα να δημιουργούν δύο διαφορετικούς κόσμους, στους οποίους απλώς συνυπάρχουν.

Πηγή: Monde Diplomatique (2/10/2022) | Μετάφραση:

Καθένα από τα δύο μεγάλα αμερικανικά κόμματα ισχυρίζεται ότι η δημοκρατία θα καταστραφεί αν το ίδιο δεν κερδίσει τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Διότι ο αντίπαλός του δεν υπερασπίζεται μόνο ανεφάρμοστες ή καταδικαστέες ιδέες: είναι ένας εχθρός, ένα σώμα ξένο, ανήθικο και ανατρεπτικό1. Αυτός ο παρανοϊκός ψυχικός μηχανισμός που κάποτε προοριζόταν για τους Ινδιάνους, τους μαύρους και τους κομμουνιστές, τώρα έχει ως στόχο δεκάδες εκατομμύρια «αξιοθρήνητους», «ημιφασίστες», «ολοκληρωτιστές» –οι οποίοι είναι Ρεπουμπλικανοί σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς και Δημοκρατικοί σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικανούς. Στον πολιτικό διάλογο εισβάλλουν αναφορές στη δεκαετία του 1930, σε συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών και στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο.

Κάθε πρωί, πάρα πολλοί Αμερικανοί λαμβάνουν δεκάδες ανεπιθύμητα μηνύματα στα ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτιά τους, γεμάτα έντονα χρώματα και κεφαλαία γράμματα. Στις 18 Σεπτεμβρίου, μήνυμα των Δημοκρατικών: «Χρειαζόμαστε 20.000 υπογραφές έως τις 11:59 π.μ. Υπογράψτε για να συλληφθεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ να παραδώσουμε τον Τραμπ στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Αλλά χρειαζόμαστε ΤΕΡΑΣΤΙΑ δημόσια υποστήριξη για να το καταφέρουμε». Την επόμενη μέρα, η απάντηση του άμεσα ενδιαφερόμενου: «Οι Big Tech, οι ριζοσπαστικές μεγαλοεταιρείες της υψηλής τεχνολογίας, προσπαθούν να μας ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. Οι διεφθαρμένοι συνεργάτες τους, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, λογοκρίνουν τους Ρεπουμπλικανούς. Για να απαλλαχθεί η χώρα μας από το ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό πρόγραμμα της Αριστεράς, πρέπει να εκλέξουμε στη Γερουσία Ρεπουμπλικανούς που βάζουν Πρώτα την Αμερική [America First, δηλαδή υποστηριζόμενοι από τον Τραμπ]».

Τον περασμένο Αύγουστο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε μια ομάδα ακαδημαϊκών και δοκιμιογράφων. Ένας από αυτούς ήταν ο ιστορικός Μάικλ Μπέσλος, που εμπνέει ορισμένες από τις ομιλίες του Λευκού Οίκου. Μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, με κάθε ευκαιρία εξηγεί: «Ζούμε όλοι με τον υπαρξιακό κίνδυνο να καταστραφεί η δημοκρατία μας, όπως και οι άλλες δημοκρατίες στον κόσμο»2. Η ανάλυση θα χρησιμεύσει ως προεκλογικό μοτίβο για τους Δημοκρατικούς το 2024, επιτρέποντάς τους να συνδέσουν τον αγώνα κατά του Τραμπ με τον αγώνα κατά της Ρωσίας και της Κίνας.

Αμβλώσεις, εκπαίδευση, ποινική δικαιοσύνη, υποδοχή μεταναστών: καθώς οι διάφορες Πολιτείες της χώρας λαμβάνουν αντιθετικές αποφάσεις, ανάλογα με το αν είναι ρεπουμπλικανικές ή δημοκρατικές, ένα ερώτημα βασανίζει και τα δύο στρατόπεδα: πρέπει να επιμείνουμε στη συνύπαρξη τόσο διχασμένων Πολιτειών; Οι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες του Τέξας και της Φλόριντα δεν διστάζουν πλέον να στέλνουν τους μετανάστες χωρίς χαρτιά στην πιο φιλόξενη Νέα Υόρκη ή τη Μασαχουσέτη. Και έγκυρα έντυπα κανονικοποιούν μια πιθανή διάσπαση της χώρας: «Η Αμερική ουσιαστικά είναι ήδη ένα κράτος με δύο έθνη, που συγκροτείται από δύο ριζικά εχθρικές εθνικές κοινότητες συγκρίσιμου μεγέθους και πολιτικής ισχύος»3.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τομέας όπου αυτή η γεμάτη μίσος αντίθεση είναι ελάχιστα αισθητή: η υπεράσπιση της αυτοκρατορίας. Η αντιμετώπιση της Ρωσίας, ο εξοπλισμός της Ουκρανίας, ο περιορισμός της Κίνας, η υποστήριξη του Ισραήλ και η υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αντικείμενα συναίνεσης για τον αμερικανικό πολιτικό κόσμο. Η απόδειξη είναι ότι κανείς δεν μιλά γι’ αυτά…

  1. Βλ. «L’obsession de la subversion aux États-Unis», «Le Monde diplomatique», Φεβρουάριος 1988.
  2. «Historians privately warn Biden that American democracy is teetering », «The Washington Post», 10 Αυγούστου 2022.
  3. «These disunited states», «The New York Review of Books», 22 Σεπτεμβρίου 2022.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More