Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

27 Αυγ 2011

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Γαυρολίμνη!!

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στη Γαυρολίμνη Ναυπάκτου, όπου τα ξημερώματα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν από κατοίκους των χωριών Χάνια και Άνω Βασιλική να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερο μέρος.
 Η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει δασική έκταση, σύμφωνα όμως με την πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Πάντως αυτήν την ώρα είναι κλειστή η εθνική οδός Ιωαννίνων  - Αντιρρίου στο ύψος της Γαυρολίμνης, ενώ συνελήφθη κι ένας άνδρας για εμπρησμό από πρόθεση.

Ελεγχοι για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων

Ελέγχους για να διαπιστώσει κατά πόσον τηρείται το νέο ωράριο στο Δημόσιο διενεργεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά και τις καταγγελίες ότι άρχισε ήδη να καταστρατηγείται πριν καν τεθεί σε ισχύ.
Ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας με επείγουσα εγκύκλιό του ζητά από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, να ενημερώσουν έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011 το υπουργείο:
Εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τους υπαλλήλους. Εάν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριο που επιθυμούν να ακολουθήσουν.
Πόσοι υπάλληλοι επέλεξαν το κάθε ένα από τα προτεινόμενα ωράρια.

Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών βλέπει ο Δήμαρχος Π. Κατσούλης

Μεσολόγγι: Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών βλέπει ο Δήμαρχος Π. Κατσούλης Σε πλήρη εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή

«Αντιμετωπίζουμε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών» δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης στο MessolonghiNews, για να περιγράψει την κατάσταση στο δήμο από τα πύρινα μέτωπα.
Κι αυτό γιατί πριν από λίγο εκδηλώθηκαν τρεις ακόμη πυρκαγιές στα όρια του δήμου Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στην Κατοχή, το Βαλτί και το Στρογγυλοβούνι, οι οποίες ευτυχώς αντιμετωπίζονται και δεν έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Παράλληλα σε πλ,ήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη γειτονική με το δήμο Μεσολογγίου, Άνω Βασιλική.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχει δοθεί εντολή στην αστυνομία να διαθέσουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους για περιπολίες στις δασικές περιοχές του δήμου προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητα νέων εμπρηστικών πράξεων.
Στην όλη κατάσταση το ευχάριστο είναι ότι στο ΧΥΤΑ αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά και με τις πρώτες εκτιμήσεις πολύ σύντομα θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία.
«Αντιμετωπίζουμε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών» δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης στο MessolonghiNews, για να περιγράψει την κατάσταση στο δήμο από τα πύρινα μέτωπα. Κι αυτό γιατί πριν από λίγο εκδηλώθηκαν τρεις ακόμη πυρκαγιές στα όρια του δήμου Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στην Κατοχή, το Βαλτί και το Στρογγυλοβούνι, οι οποίες ευτυχώς αντιμετωπίζονται και δεν έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη γειτονική με το δήμο Μεσολογγίου, Άνω Βασιλική.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχει δοθεί εντολή στην αστυνομία να διαθέσουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους για περιπολίες στις δασικές περιοχές του δήμου προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητα νέων εμπρηστικών πράξεων.
Στην όλη κατάσταση το ευχάριστο είναι ότι στο ΧΥΤΑ αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά και με τις πρώτες εκτιμήσεις πολύ σύντομα θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

26 Αυγ 2011

VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

    agriniopress

    OnAirNews.gr

    25 Αυγ 2011

    Εγκληματική ΝΑΤΟική σφαγή

    Το άρθρο του Κώστα Δρόσου (k.drossos@yahoo.gr).


    Ωμή εγκληματική σφαγή του λαού της Λιβύης. Μάλλον άλλη μια ωμή, εγκληματική ΝΑΤΟική σφαγή ενάντια σε έναν λαό για να ικανοποιηθούν ιμπεριαλιστικές ορέξεις. Όλα τ’  άλλα είναι κυνισμός, υποκρισία και, το κυριότερο, ιμπεριαλιστική συνενοχή σε άλλο ένα έγκλημά τους. Ένα έγκλημα που σχεδίασαν από κοινού και τώρα είναι έτοιμοι πριν καλά καλά  τελειώσουν την αποστολή τους να περάσουν στη μοιρασιά της λείας.
                Αν οι λεγόμενοι «εξεγερμένοι» ήταν πραγματικά εξεγερμένοι, δηλαδή αν η σύγκρουση στη Λιβύη είχε πραγματικά ταξικά χαρακτηριστικά ενάντια στο καθεστώς Καντάφι, τότε η ιμπεριαλιστική επέμβαση θα ήταν εναντίον τους και όλοι μαζί θα στήριζαν με νύχια και με δόντια τον Καντάφι. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: Τις αγκαλιές του ΠΑΣΟΚ στην Ελούντα; Τη σκηνή του που στηνόταν και

    Καταπιεσμένη Δημιουργικότητα και Εικαστική Θεραπεία

    Γράφει: Γαλάνη Φαίη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στη μέθοδο EMDR
     Δημιουργικότητα
    Έννοια - Γνωρίσματα: Σήμερα ως δημιουργικότητα χαρακτηρίζεται η ικανότητα ενός ατόμου να ανακαλύπτει νέες σχέσεις και να παρουσιάζει σχετικά γρήγορα και εύκολα νέες ιδέες – απόψεις και πρωτότυπες λύσεις για προβλήματα σεοποιονδήποτε τομέα της ζωής,δηλαδή όχι μόνο στην τέχνη (με την οποία άλλωστε είναι και συνηθέστερη η συσχέτιση), αλλά και στην τεχνική, την οικονομία και γενικά τον πολιτισμό.
    Υπάρχει ως δυναμική κατάστασησε όλα τα άτομα και σε όλες τις ηλικίες.
    Η πλειοψηφία των ειδικών ερευνητών φαίνεται να συμφωνεί στα ιδιαίτερα γνωρίσματα της δημιουργικότητας που τα συνοψίζει στην ευχέρεια ή ροή της σκέψης, στην ευκαμψία και ευκολία μετατροπής και στην πρωτοτυπία της σκέψης.

    Η Παιδεία στο δρόμο

    «Σ' αυτές τις εξεταστικές, οι φοιτητές στους δρόμους και οι σχολές κλειστές». Αυτό το σύνθημα, που φώναζαν χθες το μεσημέρι οι φοιτητές που κατέβηκαν στο δρόμο μαζί με καθηγητές, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και δασκάλους, έδωσε, ίσως περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, το στίγμα της πρώτης -προ της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς-κινητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
    Δύο χιλιάδες διαδηλωτές προετοιμάζουν το έδαφος για νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Αφορμή για τη συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή 2.000 φοιτητών, μαθητών, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών, το νέο νομοσχέδιο, αυτό που «δεν θα περάσει, και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου», σύμφωνα με την Ελίνα, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθηνών. «Αυτή τη φορά, οι τροποποιήσεις που προτείνονται δημιουργούν καταστάσεις τέτοιες που θα οδηγήσουν,

    Με ήπια προσαρμογή το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

    Μοντέλο ήπιας προσαρμογής και όχι ξαφνικού σοκ επέλεξε τελικώς η κυβέρνηση για τις αλλαγές που προωθεί μέσω του νέου μισθολογίου.
    Διατήρηση σε μεγάλο βαθμό των αποδοχών για τους παλαιούς υπαλλήλους και σταδιακό ψαλίδισμά τους σε ορίζοντα ακόμη και επταετίας αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα. Αντιθέτως, χωρίς επιδόματα και με τους νέους μισθούς θα αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου.
    «Στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου δεν είναι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και προστίθεται: «Σε αυτό το

    Με δύο γραμμές τώρα οι καθηγητές

    Θετικά είδαν την αλλαγή στη διαδικασία εκλογής του πρύτανη οι πανεπιστημιακοί, ωστόσο ορισμένοι επιμένουν στην αντιπαράθεση για άλλα ζητήματα του νομοσχεδίου παρά την ευρεία συναίνεση που επιτεύχθηκε στη Βουλή.
    Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των καθηγητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ και ΟΣΕΠ) εξέδωσαν χθες κοινή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν απόλυτη ικανοποίηση «για την αποδοχή της θέσεώς μας για την εκλογή του πρύτανη/προέδρου του ιδρύματος από τους καθηγητές όλων των βαθμίδων. Θέση που ψηφίστηκε ομόφωνα στα προ ολίγων μηνών διεξαχθέντα συνέδρια και των δύο Ομοσπονδιών».
    Οι πανεπιστημιακοί πάντως ζητούν να εκλέγονται και οι κοσμήτορες από το διδακτικό προσωπικό, όπως αποφασίστηκε για τους πρυτάνεις, και να διατηρηθούν τα τμήματα με τις σημερινές τους

    24 Αυγ 2011

    Στις λίστες του ΟΑΕΔ 777.872 άνεργοι τον Ιούλιο

    Στις λίστες  του ΟΑΕΔ 777.872 άνεργοι τον Ιούλιο
    Αυξημένος κατά 17,96% (+118.488) ο συνολικός αριθμός των ανέργων στον ΟΑΕΔ, ενώ στις 900.000 προβλέπει το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ ότι θα φθάσουν οι άνεργοι μετά τη λήξη της θερινής περιόδου και έως το τέλος του χρόνου

    Του Γιώργου Γάτου

    Αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 17,96% ή κατά 118.488 άτομα (στους 777.872 από 659.383) και κατά 22,80% (+129.916) των αναζητούντων εργασία κατέγραψε ο ΟΑΕΔ το μήνα Ιούλιο, εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Οπως προκύπτει από τα συγκριτικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, η πλήρης

    Μαύρες προβλέψεις για εκτίναξη της ανεργίας το Φθινόπωρο

    Εκτίναξη της ανεργίας στο 17% από Σεπτέμβριο και κοντά στο 22% μέσα στο 2012 προβλέπουν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και κατά κύριο λόγο στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που καλείται να διαχειριστεί το πρόβλημα. Από το Φθινόπωρο, όταν αρχίσουν να κλείνουν σιγά - σιγά οι τουριστικές μονάδες το πρόβλημα θα φανεί σε όλο του το μεγαλείο, ενώ μέσα στο επόμενο έτος, και εφόσον η ύφεση συνεχίσει να «χτυπά» την ελληνική οικονομία, τα ποσοστά της πραγματικής αλλά και της στατιστικής ανεργίας θα εκτοξευθούν σε πρωτοφανή μεγέθη. Οι κλάδοι που πλήττονται είναι ο τουρισμός, που λόγο συγκυρίας αλλά και προγραμμάτων επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών που «τρέχουν» μέχρι το τέλος του μήνα, δεν θα έχει πρόβλημα, το εμπόριο που χτυπιέται πολλαπλώς και η οικοδομή. 

    Κάτω οι βάσεις στις σχολές που «χτυπά» η κρίση

    Κάτω οι βάσεις στις σχολές που «χτυπά» η κρίση Τοπίο καθίζησης των βάσεων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και η έκρηξη της ανεργίας. Οι μειωμένες προσδοκίες των υποψηφίων για απασχόληση στο Δημόσιο, καθώς και ο κορεσμός πρώην περιζήτητων επαγγελμάτων αναμένεται να ρίξουν αισθητά το "κατώφλι εισόδου" σε μια σειρά από σχολές

    Μεγάλη πτώση στις βάσεις εισαγωγής των παιδαγωγικών τμημάτων και των "καθηγητικών" σχολών, η οποία μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 500 μόρια, θα πρέπει να αναμένουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές.
    Η αισθητή πτώση που προοιωνίζεται για τα συγκεκριμένα τμήματα δεν σχετίζεται μόνο με τις

    23 Αυγ 2011

    Ρετροσπεκτίβα Αφιέρωμα Μνήμης στο Κινηματογραφικό Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη

     «Ο δικός του Κινηματογράφος, στο δικό του τόπο,
    με τους δικούς του ανθρώπους»
     
    Με νωπή τη μνήμη, από το θάνατο του Ιδρυτή και πρώτου Προέδρου του, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οργανώνει μία Ρετροσπεκτίβα - Αφιέρωμα μνήμης στο κινηματογραφικό του έργο.
    Προσκαλεί όλους τους φίλους και συνεργάτες του, όλους τους κινηματογραφόφιλους, όλους όσοι θα ήθελαν να ξαναθυμηθούν ή και να γνωρίσουν την πολιτιστική - καλλιτεχνική κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη να παρακολουθήσουν τις 15 μεγάλου μήκους ταινίες του και μία τηλεοπτική, που δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα, από την Πέμπτη 1 έως την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2011, στις 20:30, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος). Είσοδος ελεύθερη.
     
    Το Πρόγραμμα Προβολών:

    Πέμπτη 1/9, στις 20:30
    Κυριακάτικο Ξύπνημα, 1954 (92’)

    Παρασκευή 2/9, στις 20:30
    Στέλλα, 1955 (90’)
    Σάββατο 3/9, στις 20:30
    Το Κορίτσι με τα Μαύρα, 1956 (100’)

    Κυριακή 4/9, στις 20:30
    Το τελευταίο Ψέμα, 1958 (112’)

    Η ανέφικτη ακαδημαϊκή ελευθερία

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Αυγούστου 2011

    Χρῆστος Γιανναρᾶς

    H υπουργός Παιδείας, κυρία Aννα Διαμαντοπούλου, τόλμησε απόπειρα πανεπιστημιακής μεταρρύθμισης. Oσοι ειλικρινά ενδιαφέρονται να αποκτήσει η χώρα και πάλι προϋποθέσεις σοβαρής ανώτατης παιδείας, περιμένουν το αποτέλεσμα – αν η καλών προθέσεων απόπειρα θα καταστεί μεταρρύθμιση. Yστερα από την εφιαλτική παρένθεση είκοσι εννέα χρόνων εξευτελισμού κάθε ακαδημαϊκής λογικής.

    Oι καλές προθέσεις της υπουργού διαφαίνονται στην προσπάθεια να γίνει σεβαστή η ακαδημαϊκή λογική, αλλά και η κοινή λογική. Λογικές που θεμελιώνουν αυτονόητα την οργάνωση και λειτουργία των πανεπιστημίων και στις πιο υπανάπτυκτες γωνιές του πλανήτη. Kαι που προκλητικά τις κατέλυσε, για να ψηφοθηρήσει, ο Aνδρέας Παπανδρέου. Kαυχιόταν ο Hρόστρατος ότι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δίνει τόσο υψηλά ποσοστά συμμετοχής των φοιτητών στα όργανα διοίκησης και λειτουργίας των AEI. H κυρία Διαμαντοπούλου σήμερα δεν έχει ούτε μια λέξη

    Λίγα αλλά... καλά!


    Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν τόσο ευτυχισμένο ένα παιδί όσο ένα καινούργιο παιχνίδι πρώτο. Το αμέσως επόμενο πράγμα που κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο είναι... το επόμενο παιχνίδι! Παιχνίδια πολύχρωμα κι εντυπωσιακά, παιχνίδια με ήχους και φώτα, ηλεκτρονικά και, γενικότερα, παιχνίδια σαν αυτά που κατακλύζουν τελευταία, τη μικρή οθόνη μας. Ακόμη όμως κι αν θεωρούμε «λογικό» να ζητάει ένα παιδί ό,τι βλέπει, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί ή πρέπει να το αποκτά!
    1. Κατ' αρχήν, οφείλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι τα χρήματα μας επιτρέπουν να καλύπτουμε πολλές ανάγκες μας, επιβάλλεται ωστόσο να τα χρησιμοποιούμε με σύνεση και λογική! Είναι, δηλαδή, μέσο κι όχι αυτοσκοπός, αποτελούν προϊόν πολύωρης, κοπιαστικής δουλειάς και δεν βγαίνουν από κάποια αυτόματη μηχανή. Βέβαια, αν οι γονείς δίνουν μεγάλη σημασία

    Αύξηση θητείας τον Νοέμβριο!

    Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση για αύξηση θητείας κατά τρεις μήνες στον
    στρατό ξηράς. Κερδίζει έδαφος η υποχρεωτική στράτευση αμέσως μετά το Λύκειο. Τον προσεχή Νοέμβριο ή το αργότερο με την πρώτη σειρά του 2012, τοποθετείται η αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς, από 9 σε 12 μήνες. Βασική αιτία το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και το οποίο μπλόκαρε τις νέες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.). Επίσης, προωθούνται απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. που ολοκλήρωσαν τον επταετή κύκλο παρουσίας τους στο στράτευμα. Όπως γίνεται αντιληπτό, πλέον δημιουργείται οξύ πρόβλημα επάνδρωσης των

    Σήμερα στη Βουλή το σχέδιο του νόμου - έκτρωμα

    ...ενώ μέχρι χτες συνεχιζόταν το παζάρι των τροποποιήσεων
    Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου - έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που σαρώνει ό,τι έχει μείνει από το δημόσιο πανεπιστήμιο, διαλύει τις σπουδές και μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε ΑΕ... κατάρτισης, που θα συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις. Εδώ και μέρες συνεχίζεται το παζάρι των τροποποιήσεων στο νόμο, που δε θίγει όμως την ουσία του.
    Η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας και αρθρογραφώντας στις εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» επανέλαβε τους στόχους της κυβέρνησης για το «πανεπιστήμιο» της «αγοράς» (διάλυση των σπουδών και επιστημονικών αντικειμένων, πανεπιστήμια - επιχειρήσεις, αξιολόγηση από την «αγορά», χρηματοδότηση με όρους ανταγωνιστικότητας, κατάργηση

    Ακριβότερο το φαγητό από 1η Σεπτέμβρη για Ελληνες

    Φθηνότερο φαγητό για τους τουρίστες με βραχιολάκι Φθηνότερα θα κοστίζει το φαγητό για τον τουρίστα που θα φοράει... βραχιολάκι, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ενισχύσει τον τουρισμό εισαγωγής, ενώ βάζει τέλος στα σενάρια αναβίωσης των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των επιτηδευματιών.
    Φθηνότερο φαγητό για τους τουρίστες με βραχιολάκι Ο αυξημένος συντελεστής φορολόγησης 23% από 13% στην εστίαση θα ισχύσει κανονικά από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, βάζοντας τέλος στα όποια σενάρια περί μη εφαρμογής του μέτρου, που είχαν διαρρεύσει τελευταία από την ίδια την κυβέρνηση. Θα υπάρξουν όμως δύο εξαιρέσεις:
    1 Παραμένει στο 13% ο ΦΠΑ για το φαγητό που συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα «all inclusive», που κλείνουν οι tour operators από το εξωτερικό για διακοπές στην Ελλάδα. Αφορά ουσιαστικά τους

    22 Αυγ 2011

    Υπογράφηκε η απόφαση για το ′τσιγαρόσημο′


    Το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ, εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα εισπράξει, έως το τέλος του έτους, από το 'τσιγαρόσημο'.

    Η σχετική απόφαση υπογράφηκε την Παρασκευή από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Υγείας και Πολιτισμού κ.κ. Χάρη Καστανίδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Γερουλάνο.


    Το σχετικό τέλος θα καταβάλλεται έως τις 31 Μαίου κάθε έτους και θα αφορά καζίνο και κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τετραγωνικών που έχουν ζωντανή μουσική. Το ετήσιο κόστος για κατάστημα 301 τετραγωνικών, ανέρχεται στις 30.100 ευρώ.

    Το 53% των Γάλλων θέλει νίκη των Σοσιαλιστών

    Το 53% των Γάλλων θέλει νίκη των Σοσιαλιστών Η πλειοψηφία των Γάλλων ψηφοφόρων επιθυμεί νίκη του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012, ύστερα από τρεις συνεχείς θητείες των Συντηρητικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στην εφημερίδα Liberation.

    Η δημοσκόπηση διαπιστώνει πως το 53% των ερωτηθέντων επιθυμεί η Αριστερά να κερδίσει τις εκλογές, ενώ ένα ποσοστό 37% επιθυμεί ήττα των αριστερών δυνάμεων.

    Τα ποσοστά αυτά είναι κοντά με τα αντίστοιχα 55% και 35% που είχαν διαπιστωθεί σε δημοσκόπηση πριν ένα ακριβώς χρόνο, τον Αύγουστο του 2010, όταν ακόμη δεν είχε ξεσπάσει η υπόθεση Στρος Καν και δεν είχε υποστεί πλήγμα το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Νέα τεκμήρια για επαγγελματίες - εμπόρους

    Θα προσδιορίζεται ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα με το οποίο θα φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, σε περίπτωση που δηλώνουν χαμηλότερο εισόδημα. Αν μάλιστα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης προκύπτει υψηλότερο εισόδημα, απ' ό,τι με τα αντικειμενικά κριτήρια, τότε θα φορολογούνται βάσει του εισοδήματος που θα προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης

    Νέα τεκμήρια για επαγγελματίες - εμπόρους Ερχεται νέο σύστημα φορολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια για 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και επιτηδευματίες, ώστε να περιοριστεί η φοροδιαφυγή που ανθεί σε αυτούς τους κλάδους.
    Το νέο σύστημα φορολόγησης θα καθιερωθεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί μέχρι τον Οκτώβριο.
    Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες στο Mega ο υφυπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, -για το αν πρόκειται να επανέλθουν τα αντικειμενικά κριτήρια για τους

    21 Αυγ 2011

    Στο CAMPING Στο Κάμπινγκ H σειρά μύθος της ελληνικής τηλεόρασης!

    "Στο Κάμπινγκ (...στο camping...), είναι ο τίτλος ελληνικής κοινωνικής-κωμικής τηλεοπτικής σειράς του 1989 σε σενάριο Κώστα Γκάτζιου, σκηνοθεσία Ανδρέα Θωμόπουλου και παραγωγή ΕΡΤ. Αποτελούνταν από 13 επεισόδια των 45 λεπτών. Η σειρά προβάλεται σε επανάληψη από το κανάλι Πρίσμα+ της ΕΡΤ Ψηφιακής.
    Υπόθεση: Το σενάριο περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους πελάτες ενός κάμπινγκ στην Πελοπόννησο. Κεντρικά πρόσωπα ο ιδιοκτήτης Τάκης και ο Μήτσος, που ήρθε απ' το χωριό Αραχναίο για να αναλάβει τη φροντίδα των αλόγων που νοίκιασε ο πατέρας του στον Τάκη για το καλοκαίρι («Σχολή ιππασίας» στο κάμπινγκ). Ο Μήτσος θα ζήσει έναν έρωτα με την Γερμανίδα Σαμάνθα, που θα τελειώσει μαζί με το καλοκαίρι."


    Ηθοποιοί

    Ρόλος Ηθοποιός
    Τάκης Τάκης Μόσχος
    Μήτσος Νίκος Καλογερόπουλος
    Μάιμος Νίκος Καλογερόπουλος
    Τεό (ναυαγοσώστης) Νίκος Χύτας
    Σπύρος Ντίνος Αυγουστίδης
    Κατινάκι Λυδία Λένωση
    Αγροφύλακας Βαγγέλης Καζάν
    Σαμάνθα Τζούλια Ντε Ρος
    Πετράν Αντώνης Αλεξίου
    Θύμιος Μανώλης Δεστούνης
    κυρ Αντώνης (ψαράς) Δημήτρης Καμπερίδης

    Μυρτώ Παράσχη
    Βάλια Νόνη Ιωαννίδου

    Γιώργος Σαμπάνης
    Πατέρας Μήτσου Βασίλης Τσάγκλος

    "Στο Κάμπινγκ" (Όλα τα επεισόδια της σειράς!)

    Αγία Τριάδα Μεσολογγίου: Το καλύτερο σπα της Ευρώπης

    Και ενώ οι ανά τον κόσμο αισθητικοί προβάλλουν ως πρώτη ύλη για την «επιδιόρθωση» σωματικών ατελειών, τη λάσπη -από τη Νεκρά Θάλασσα, τις θερμές πηγές της Μεσογείου ή τα διάσημα λουτρά του...
    Μπαθ στη Μεγάλη Βρετανία, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έρχεται να προσθέσει κάτι διαφορετικό στα μέχρι σήμερα δεδομένα! Για πρώτης τάξης θεραπευτική λάσπη δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, ούτε να πληρώσουμε πολλά. Αρκεί μια βόλτα μέχρι την Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού.

    Τα μεσημέρια του καλοκαιριού στη στενή λωρίδα παραλίας της Αγίας Τριάδας στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει ούτε μισό τετραγωνικό μέτρο ελεύθερο. Οι λουόμενοι καταφθάνουν ακόμα και με πούλμαν από γειτονικές πόλεις προκειμένου να «εμβαπτιστούν» στα ζεστά νερά της λιμνοθάλασσας και να καλυφθούν με τον ιαματικό πηλό των βυθών της.

    Πάνος Κατσιμίχας - Το λαϊκό σε πετυχαίνει στο δοξαπατρί…

    Του Σπύρου Αραβανή

    Το 1984, έναν χρόνο πριν βγουν τα περίφημα Ζεστά Ποτά, στον ομώνυμο δίσκο του Λεωνίδα Βελή υπήρχε ένα τραγούδι που μουσικά θα έλεγε κανείς πως άνηκε στον Χρήστο Νικολόπουλο:

    Μείνε όπως ήσουνα ήταν ο τίτλος του, και μετά τη σόλο εισαγωγή ενός κλαρίνου, συνοδευόμενου από τον ήχο μπουζουκιού, η βαθύχρωμη φωνή του Βελή, πάνω στα πατήματα του Στέλιου Καζαντζίδη, τραγουδούσε: Μη μου ζητάς να μείνουμε φίλοι/Πώς να σε δω με τα μάτια ενός άλλου/Πώς να ξεχάσω τα λόγια που μου είπες/Τα ψεύτικα, όλα τελειώσανε. Συνθέτης και στιχουργός ο -άγνωστος τότε στο ευρύ κοινό- Πάνος Κατσιμίχας, ο οποίος περιέγραφε τον χωρισμό του με λόγια απλά, απευθυνόμενος κατά πρόσωπο στον «θύτη» του: Ό,τι δεν ζήσαμε απόψε με τυλίγει/Έλεγες δώσ’ μου τον καιρό και θα τα βρούμε/Δε σου χρωστάω συμφωνίες και εξηγήσεις/Δε μου χρωστάς, όλα τελειώσανε. Άραγε ήταν ένα απλό παιχνίδι της νεότητας ή μια μουσική φωτοβολίδα; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το πέρασμα του χρόνου εκτός από τα σπουδαία ροκ και έντεχνα τραγούδια των Κατσιμιχαίων έφερε και ορισμένα αμιγώς λαϊκά, ερμηνευμένα είτε από

    Ποιά είναι η πρωτοτυπία του ρεμπέτικου;

    Όταν ψάχνουμε να βρούμε την πρωτοτυπία οποιουδήποτε θέματος -όπως και για το ρεμπέτικο- εννοούμε ότι ψάχνουμε να βρούμε αυτό που το κάνει μοναδικό σε σχέση με άλλα θέματα. Στην προκειμένη περίπτωση γυρεύουμε να βρούμε εκείνο που έχει αυτό το είδος τέχνης και δεν το έχουν τα άλλα σύγχρονα παρόμοια είδη, παγκοσμίως. Ακόμα, γυρεύουμε να βρούμε αυτό που έχει το αποκαλούμενο συμβατικά ρεμπέτικο τραγούδι και δεν το έχουν προηγούμενα ή επόμενα είδη ελληνικού τραγουδιού. Κοντολογίς γυρεύουμε τη σχετικότητα του ρεμπέτικου, που συνδημιουργεί τη ροή του κοινωνικού χώρου και χρόνου, που δεν είναι καθόλου ομοιόμορφη και σταθερή. Άλλοτε είναι πυκνή και γρήγορη, άλλοτε αργή, έχει σταθμούς, έχει πάλεμα αντιθέτων τάσεων, σμικρύνσεις και γιγαντώσεις. Αυτό το είδος τραγουδιού, της περιόδου 1922-1952, έχει όμως και διαχρονικότητα, καθιέρωσε δηλαδή αξίες που περιέχονται στη ζωή όλων των επόμενων γενεών.

    ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

    Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr

    Ο όρος ναρκισσισμός βασίζεται σε ένα πρόσωπο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, το Νάρκισσο, ο οποίος, όταν ανακάλυψε την αντανάκλαση του προσώπου του στα νερά μιας πηγής, γοητεύτηκε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να σταματήσει να την κοιτάζει. Η εικόνα του τον απορρόφησε τελείως, άρχισε να της μιλάει, την ερωτεύτηκε. Νόμιζε ότι κι εκείνη του μιλάει και αυτό τον απορρόφησε ακόμη περισσότερο. Μάλιστα λέγεται ότι θέλησε, βυθίζοντας το χέρι του στο νερό, να την αγγίξει και να την φέρει κοντά του. Παρά τις προσπάθειές του όμως δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει την αγάπη του και παρέμεινε στη θέση αυτή αυτό-θαυμαζόμενος, μέχρι που υπέστη μαρασμό και πέθανε. Στη θέση εκείνη, μετά από λίγο καιρό, φύτρωσε και το ομώνυμο λουλούδι, ως σύμβολο της φθοράς και των χθόνιων θεοτήτων.

    Πόσα, πότε και τι θα πληρώσουν 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι


    Πρόβλημα παρουσιάζεται για όσους οφείλουν να πληρώσουν χωρίς να έχουν λάβει την επιστροφή φόρου από τις δηλώσεις του 2010. Το σημείωμα με την ένδειξη «εξαιρετικώς επείγον» βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου.
    Πρόβλημα παρουσιάζεται για όσους οφείλουν να πληρώσουν χωρίς να έχουν λάβει την επιστροφή φόρου από τις δηλώσεις του 2010. Οι υπηρεσίες εισηγούνται την άμεση αποστολή περίπου 2,5 εκατομμυρίων «πολυεκκαθαριστικών» με τα οποία ισάριθμα νοικοκυριά θα καλούνται να πληρώσουν έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους πέντε φόρους:
    1.Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα επιβληθεί σε όλους όσοι δηλώνουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ και θα υπολογιστεί με συντελεστές από 1% έως 4%.
    2.Το τέλος επιτηδεύματος που θα βαρύνει με 300 ευρώ όλους τους επαγγελματίες που έχουν ενεργοποιήσει βιβλία και στοιχεία.
    3.Την έκτακτη εισφορά στα Ι.Χ. με κινητήρες άνω των 1.929 κυβικών και ηλικίας έως και 10 ετών.
    4.Την έκτακτη εισφορά στις πισίνες.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ - Κρανιά: Το "αουτσάιντερ" της εναλλακτικής καλλιέργειας

    Η ζήτηση για προϊόντα κράνου αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρονιά στην ευρωπαϊκή βιολογική αγορά, με την πρόσφορα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
    Από τον Κώστα Γιαννόπουλο giannopoulos@kefalaio.gr
    Αν και γνωστή από την αρχαία Ελλάδα, μόλις τα τελευταία χρόνια αρχίζει να κερδίζει μια θέση μεταξύ των πολλά υποσχόμενων καλλιεργειών, εντασσόμενη και σε χρηματοδοτικά προγράμματα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο λόγος για την κρανιά, ένα αυτόχθονο, μακρόβιο δέντρο, προσαρμοσμένο στις κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της χώρας μας, που θεωρείται ιδανικό για ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
    Η κρανιά, καθώς πρόκειται για δέντρο δασικό που αυτοφύεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, ουδέποτε καλλιεργήθηκε σε εμπορική κλίμακα κατά το παρελθόν. Όμως, ο καρπός της, το κράνο, διαθέτει εξαιρετικά ισχυρές αντιοξειδωτικές ικανότητες, καθώς περιέχει βιταμίνες C και Ε, καροτινοειδή και φαινολικές ενώσεις. Οι ιδιότητες αυτές έχουν φέρει σταδιακά τα κράνα στο προσκήνιο των εναλλακτικών καλλιεργειών, με τη ζήτηση από τις οργανωμένες ευρωπαϊκές αγορές να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

    Ανακάλυψαν νέο φάρμακο που σκοτώνει τον ιό του AIDS

    Ανακάλυψαν νέο φάρμακο που σκοτώνει τον ιό του AIDSΤον δρόμο για τη θεραπεία του AIDS ανοίγει ένα νέο φάρμακο που κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα του ιού σε άτομα που έχουν μολυνθεί! Ισπανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία στην ουσία εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτίθεται στον ιό HIV.

    Επιστήμονες σε κλινική της Βαρκελώνης δοκίμασαν το πολλά υποσχόμενο σκεύασμα σε είκοσι τέσσερις ασθενείς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που συμμετείχαν στην κλινική μελέτη παρουσίασε σημαντική μείωση στα επίπεδα του ιογενούς φορτίου, στον αριθμό δηλαδή των μορίων του ιού ανά κυβικό χιλιοστό αίματος.

    Share

    Facebook Digg Stumbleupon Favorites More