Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

10 Δεκ 2011

Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στους ΟΤΑ

    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
    και  ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 


Καταψήφισε

Τον αντιδραστικό, αντεργατικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τους αιρετούς και τους κρατικούς μηχανισμούς του ρουσφετιού, της εξαγοράς και της ενσωμάτωσης.
Καταδίκασε τον «Καλλικράτη» των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης κάθε λαϊκού-κοινωνικού δικαιώματος.
Πες όχι στις εφεδρείες-απολύσεις και στις Ιδιωτικοποιήσεις.
Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
Πάλεψε για μια ζωή με δικαιώματα για σένα και τα παιδιά σου.

9 Δεκ 2011

Η Εφεδρεία ναυάγησε - Τώρα οι απολύσεις!



Σενάρια απολύσεων τροφοδοτούν τα πρώτα στοιχεία για την εφαρμογή του μέτρου της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας...
Οι οκτώ στους δέκα υποψήφιους εφέδρους προτίμησαν να δηλώσουν οικειοθελώς παραίτηση, επιλέγοντας τη συνταξιοδότηση, ενώ στελέχη του Δημοσίου εκφράζουν την ανησυχία τους πως ο συνολικός αριθμός μπορεί τελικά να μην καλύψει τους 30.000 εφέδρους για τους οποίους έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στην τρόικα.
Σε νέα παζάρια με την τρόικα θα αναγκαστεί να προχωρήσει η κυβέρνηση μετά το κύμα φυγής που καταγράφηκε στο Δημόσιο από υπαλλήλους που έσπευσαν να αποχωρήσουν προκειμένου να

Η ΔΑΚΕ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ στο Προεδρείο της Α’ ΕΛΜΕ


Η ΔΑΚΕ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που για μια ακόμη φορά την εμπιστεύθηκαν και την ανέδειξαν ξανά πρώτη δύναμη στις εκλογές της 1-12-2011.
Στις κρίσιμες συνθήκες που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία σήμερα και ειδικότερα η εκπαίδευση θα σταθούμε δυναμικά και υπεύθυνα δίπλα στους συναδέλφους.
Η στάση μας θα είναι διεκδικητική, αγωνιστική και υπεύθυνη.
Η ανάδειξη στη θέση του Προέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ του νεοεκλεγμένου από το χώρο της ΔΑΚΕ συναδέλφου Κώστα Κατσαρού, αποτελεί απάντηση στο αίτημα της κοινωνίας και του κλάδου για ανανέωση.
Ευχόμαστε στο νέο ΔΣ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει.
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η συστράτευση όλων μας.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.
ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

8 Δεκ 2011

Η νύχτα μεγαλώνει , σπρώξτε ωρέ να ξημερώσει.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ   ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2012!
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ, "ΨΗΝΕΤΑΙ" ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ Ή  ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ  ΚΥΡΙΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !
Νέο μνημονιακό τσεκούρι έρχεται στο ασφαλιστικό το 2012, βάσει των όσων επιβεβαίωσε, χθες, κατά τη διαδικασία κύρωσης του Προϋπολογισμού, ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.
Ο Γ. Κουτρουμάνης, έκανε λόγο για "πρόβλημα βιωσιμότητας" του ασφαλιστικού συστήματος, αποδίδοντάς την, άκουσον - άκουσον στην εκτόξευση του αριθμού των συνταξιούχων κατά 200.000 την περίοδο 2010 - 2014! Ο ίδιος όμως "ξέχασε" να πει ότι αυτή η αύξηση οφείλεται ευθέως στα μνημονιακά μέτρα (αντιασφαλιστικό τερατούργημα 2010, ενιαία μισθολόγια κλπ) που εξανάγκασαν πλήθη εργαζομένων να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης!

7 Δεκ 2011

Λεκτική βία- Όταν οι λέξεις πονάνε

Ένα χαστούκι, ένα χτύπημα στο σώμα είτε είναι μικρό είτε μεγάλο, πιο επιθετικό ή πιο ήπιο είναι κοινώς αποδεκτό ότι αποτελεί μια πράξη βίας. Αυτή η πράξη βίας φέρει ξεκάθαρα το μήνυμα του θυμού, της απόρριψης, της εξουσίας. Τη σωματική τιμωρία την καταδικάζουμε και την αντιλαμβανόμαστε εύκολα ως έναν κακοποιητικό τρόπο συμμόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Τι γίνεται όμως με τη λεκτική βία;
Η λεκτική βία ασκεί ψυχολογική πίεση και παρεμβαίνει στη συναισθηματική ισορροπία του παιδιού. O συναισθηματικός εκβιασμός που εμπεριέχεται σε κάθε προσβλητική κουβέντα δημιουργεί τύψεις και ενοχές στο παιδί. Η προσδοκία ότι με την αρνητική κριτική θα καταφέρουμε "ένα καλύτερο παιδί" αποτελεί άλλοθι περισσότερο παρά μια μέθοδος που συμβάλλει σε έναν τέτοιο σκοπό.

6 Δεκ 2011

Εγινε σήμερα συνάντηση ΔΣ ΟΛΜΕ και υφυπουργού Παιδείας. Συμμετείχε ο ΓΓ και ο ειδ.γρ. του Υπουργείου.


Τέθηκαν όλα τα θέματα που περιέχονται στο υπόμνημα που επισυνάπτεται.
Η συνάντηση δεν είχε καποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Παρακάτω καταγραφω ορισμένες δικες τους απαντησεις.
Θα βγει ενημερωτικό από ΟΛΜΕ
- η κυβέρνηση επιμένει στη νομοθέτηση τωρα για γενικό και επαγγελματικό λύκειο χωρίς εξεταστικό και τη διοικηση εκπαίδευσης ! Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση μας είπε.
- «η υπουργός έδωσε μάχες για το μισθολογιο των εκπαιδευτικών» (εδώ γελανε)……
- το θεμα των χρόνων που χανονται στην καταταξη ειπε ότι είναι δίκαιο και θα το δουνε.

Άλλο ένα ατύχημα στο δρόμο της Τουρλίδας!



Στις 15:20 η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε τηλεφώνημα για όχημα που είχε πέσει στο νερό μετά την πρώτη γέφυρα στο δρόμο της Τουρλίδας. Η πυροσβεστική έσπευσε με δυο οχήματα  πολύ γρήγορα και απεγκλώβισε ηλικιωμένο ζευγάρι που επέβαινε στο όχημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το όχημα έπεσε στο νερό όταν η οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο και  αφού κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα έπεσε στη θάλασσα, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα το ζευγάρι διακομίστηκε  
 στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. αλλά και τα μέλη του Μουσικού Σώματος του Συλλόγου, αισθάνονται την ειλικρινή ανάγκη και την ηθική υποχρέωση, να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κον Π. Σαμαρά για την πρόσκληση της Φιλαρμονικής μας στην γιορτή του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου του Αστακού, αλλά και την αντιδήμαρχο κα Ντίνα Σαμαρά για την υποδειγματική φιλοξενία και την εξαίρετη συνεργασία της. Οι ενέργειες και η υποστήριξή της διευκόλυναν τα μέγιστα το έργο μας και θέλουμε να πιστεύουμε πως η εμφάνιση και απόδοση της Φιλαρμονικής μας ανταπέδωσε την υποδοχή και την φιλοξενία της πόλης του Αστακού.

 Εκ του γραφείου τύπου

5 Δεκ 2011

Βανδαλισμοί στο μνημείο του Λουκή Ακρίτα στο Μεσολόγγι.




Οι καταστροφές συνεχίζονται και οι βανδαλισμοί εντείνονται στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Αυτή τη φορά σε βάρος των μνημείων και της ιστορίας του τόπου μας. «Άγνωστοι» κατέστρεψαν ολοσχερώς χθες βράδυ την προτομή που κοσμούσε πλατεία της πόλης και είχε ανεγερθεί προς τιμή του Λουκή Ακρίτα, προσφορά του Υπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ιδίας της οικογένειας του Λουκή Ακρίτα.  
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, δήλωσε για το γεγονός αυτό. « Απογοήτευση, οργή και ντροπή με διακατέχουν. Αρνούμαι να κατανοήσω ποιες «ιδεολογίες» ή «ιδεοληψίες» - αν πρόκειται για τέτοιο φαινόμενο -  καταστρέφουν ότι βρουν στη διάβα τους. Από δημόσια περιουσία έως το μνημείο του Κυπρίου αγωνιστή της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας, του Λουκή Ακρίτα. Του ανθρώπου που έχει συνδεθεί διαχρονικά με το αξιακό υπόβαθρο της θυσίας των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», μέσω της φράσης του «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου!». Ως εδώ και μη παρέκει».  

Η Επίτροπος κ. Δαμανάκη – Το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες και τα γλυκά νερά μιας στοχευόμενης πολιτικής


του ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη 2011 την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Συναντήθηκαν μεταξύ άλλων και με την ελληνίδα επίτροπο για θέματα θαλάσσιας πολιτικής και αλιείας – άλλοτε «Πασιονάρια» του κινήματος της γενιάς του Πολυτεχνείου – Μαρία Δαμανάκη. Η κυρία Δαμανάκη “συνυπέγραψε” και αυτή τις δηλώσεις Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απ. Κατσιφάρα ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η δεύτερη Περιφέρεια της χώρας σε εξαγωγές αλιευτικών προϊόντων και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και επεφύλαξε μια “καλή” είδηση ότι σύντομα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ)

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More