Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

10 Μαρ 2012

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

«ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 6-3-2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ότι η διακοπή ρεύματος είναι αντισυνταγματική έδωσε «πνοή» στους πολίτες, οι οποίοι πλέον έχουν δικαίωμα να πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και όχι το «χαράτσι», αφού είναι πλέον και συνταγματικά κατοχυρωμένοι οι πολίτες ότι η διακοπή είναι παράνομη.
Η απόφαση του ΣτΕ είναι ένα θεσμικό αντίβαρο στην άτεχνη, υπερβολική, παράνομη και τελικά καταχρηστική άσκηση της εξουσίας από το Συνταγματολόγο Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, που προσπάθησε να επιβάλλει το χαράτσι σε συνδυασμό με την απειλή διακοπής του ρεύματος.

Σε αγρότες και συνεταιρισμούς, 3 εκατ. στρέμματα δημόσιας γης

Η γη θα διανεμηθεί σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους γεωτεχνικής σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής και επαγγελματίες αγρότες με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά άτομο (συμπεριλαμβάνεται η γη που έχει σήμερα ο αγρότης εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία και τα επιπλέον στρέμματα που μπορεί να αποκτήσει).
Προβλέπεται συγκεκριμένη μοριοδότηση, σύμφωνα με την οποία όσο λιγότερα στρέμματα διαθέτει σήμερα ο αγρότης, τόσο περισσότερα μόρια θα αποκτά, ενώ προτεραιότητα δίνεται στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων – τροφίμων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» της οικείας περιφέρειας, με βάση το στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται. Συνεπώς, για προϊόντα / τρόφιμα εντός «καλαθιού» ο παραγωγός θα λαμβάνει 100 μόρια, για προϊόντα / τρόφιμα εκτός «καλαθιού» 50 μόρια όσα και για καλλιέργεια ζωοτροφών.
Πιο αναλυτικά:

Κάντε το τεστ πολιτικής αυτογνωσίας


Πολιτική αυτογνωσία
Σήμερα που οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων ξεθωριάζουν, είναι όλο και πιο δύσκολο να προσδιοριστούν πολιτικά οι ψηφοφόροι. Ο πολιτικός χάρτης φιλοδοξεί να βοηθήσει τον καθένα να προσδιοριστεί πολιτικά, να ορίσει δηλαδή τη θέση του στο πολιτικό φάσμα, στους άξονες των ατομικών και των οικονομικών ελευθεριών, και να δει με ποιό πολιτικό κόμμα ταυτίζεται ή είναι πιο κοντά ιδεολογικά. Μ’ άλλα λόγια, ο πολιτικός χάρτης είναι ένα εργαλείο πολιτικής αυτογνωσίας που στοχεύει σε πιο συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους.
Συνειδητή απόφαση
Αφού κάνετε το τεστ, μπορείτε να συγκρίνετε το πολιτικό σας αποτύπωμα με αυτό των κομμάτων. Έτσι θα διαπιστώσετε ποιο είναι το πλησιέστερο ιδεολογικά σε εσάς κόμμα. Με ποιό κόμμα, δηλαδή,

Οι κρυμμένοι «θησαυροί» της Ευρώπης

Δείτε εκπληκτικά μέρη που ίσως να μη γνωρίζατε ως τώρα, αλλά κρύβουν αμέτρητες ομορφιές, στην Ιταλία, την Πολωνία, τη Μάλτα, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες…

Φωτογραφία: http://www.turismo.provincia.lecco.it/
Γραφικά χωριά «σκαρφαλωμένα» σε βουνοπλαγιές, οικισμοί σε όχθες λιμνών και ακτών και όμορφα νησιά, αποτελούν μερικούς από τους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης που περιμένουν να τους επισκεφτούμε. Δείτε εκπληκτικά μέρη που ίσως να μη γνωρίζατε ως τώρα, αλλά κρύβουν αμέτρητες ομορφιές, στην Ιταλία, την Πολωνία, τη Μάλτα, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες…

Αρνάκι ψητό στο φούρνο με ρύζι και γιαούρτι- Η συνταγή της κυριακής


Αρνάκι ψητό στο φούρνο με ρύζι και γιαούρτιΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ
8 άτομα

Yλικά
  • 2-3 κιλά αρνί από χεράκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 φλιτζάνια ρύζι τύπου καρολίνα
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι πρόβειο (1+1)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Κυρίες μου, ακούστε με, σας παρακαλώ!

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
“Πραγματικό γιορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, θεωρώ να βγουν σήμερα έξω χωρίς επώνυμη τσάντα. Ως ένδειξη απελευθέρωσης από τον καταναλωτισμό”
Αυτό έγραψα μεταξύ αστείου και σοβαρού στο twitter και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ή το Κουτί της Πανδώρας, αν θέλετε. Υπήρξαν κυρίες που αναμετέδωσαν (έκαναν retweet) αυτό που έγραψα και κάποιες που με στόλισαν: «Σεξιστής», «κακό χιούμορ», «απαράδεκτος» κλπ. Ας εξηγηθώ λοιπόν.
Κατ’ αρχήν δεν ξέρω αν έχει νόημα να γιορτάζουμε τις διάφορες παγκόσμιες ημέρες ή αν είναι μια υποκρισία της Δύσης. Την καρέτα -καρέτα, δίπλα στον μετανάστη αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Πεολειχίας και Μπριζόλας (ναι, υπάρχει τέτοια μέρα δεν κάνω πλάκα).

Αντρέας Καρκαβίτσας: Τα λόγια της πλώρης


Ο Αντρέας Καρκαβίτσας άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην ελληνική λογοτεχνία κρατώντας το ρόλο του ρομαντικού δημοτικιστή διατηρώντας πάντα τις ισορροπίες ανάμεσα στις αντιπαραθέσεις για το γλωσσικό ζήτημα.

Ο Καρκαβίτσας γεννήθηκε στα Λεχαινά της Ηλείας από τον Δημήτριο Καρκαβίτσα και την Άννα Σκαλτσά, ενώ η οικογένεια ήταν πολυμελής καθώς είχε άλλα τέσσερα αγόρια και τέσσερα κορίτσια. Τα πρώτα μαθητικά χρόνια για τον Καρκαβίτσα ξεκίνησαν στην Ηλεία αλλά μόλις δεκατριών χρονών συνέχισε το σχολείο στην Πάτρα όπου γνώρισε και τους επτανήσιους ποιητές αλλά και την Α’ Αθηναϊκή Σχολή.

9 Μαρ 2012

Spiegel: "Η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη"

Και ενώ ολοκληρώθηκε επιτυχώς το κούρεμα του χρέους, λίγη ώρα μετά την θετική έκβαση του PSI, γνωστός οικονομολόγος σχολιάζει σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, ότι η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Διαβάστε εδώ πώς υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος το PSI
Πρόκειται για τον διακεκριμένο οικονομολόγο Harald Hau, ο οποίος σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η συμμετοχή των ιδιωτών κατά 86% στο κούρεμα χρέους αποτελεί καλό νέο για την Ελλάδα, σχολιάζει: «Η έκβαση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη πιστωτές που αναμένουν να πληρωθούν στο 100%. Όσοι πιστωτές δε συμμετείχαν στο PSI είναι κερδοσκόποι που αγόρασαν τα χρεόγραφα στο 30-40% της ονομαστικής αξίας και τώρα θέλουν να αποζημιωθούν στο έπακρον. Όμως, τώρα θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο “κούρεμα”».


«Βαθύ κούρεμα» 196 δισεκατομμυρίων - Στο 85% η συμμετοχή

«Βαθύ κούρεμα» 196 δισεκατομμυρίων - Στο 85% η συμμετοχήΣε «βαθύ κούρεμα» ύψους 196 δισεκατομμυρίων ευρώ έναντι στόχου 206 δισεκατομμυρίων οδηγεί σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, η προθεσμία του οποίου έληξε στις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Το ποσοστό εθελοντικής συμμετοχής έφθασε στο 85%, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικού στελέχους στο πρακτορείο Reuters.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί επισήμως στις 8 το πρωί από την ιστοσελίδα www.greekbonds.gr
Τα 177 δισ. διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, τα 7 δισ. είναι δάνεια προς τις ΔΕΚΟ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και τα 12 δισ. διέπονται από ξένο δίκαιο.
Κυβερνητικοί και τραπεζικοί κύκλοι δήλωναν ικανοποιημένοι μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών για την πορεία του PSI, θεωρώντας ότι η χώρα αλλάζει οριστικά σελίδα. Μάλιστα ένας ακόμη αξιωματούχος της κυβέρνησης φέρεται να δήλωσε στο δίκτυο CNBC ότι η συμμετοχή ξεπερνά το 90%.

Φρούτα και λαχανικά ενισχύουν τη φυσική ομορφιά

Αλλάζουν την απόχρωση του δέρματος και χαρίζουν λάμψη και γοητεία
Αφήστε τις κρέμες και πιάστε το πανέρι, συνιστούν σκοτσέζοι επιστήμονες



Πέρα από υγιείς, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μας κάνει πιο γοητευτικούς και λαμπερούς, υποστηρίζει νέα σκοτσέζικη μελέτη.
Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου St Andrews οι κίτρινες και κόκκινες χρωστικές ουσίες που εντοπίζονται σε φρούτα και λαχανικά όπως π.χ. τα καρότα, οι τομάτες και τα μάνγκο, μπορούν να αλλάξουν την απόχρωση του δέρματος, κατά την απορρόφηση τους από τα λιποκύτταρα.

Έφυγε η Υπουργός. Να φύγει και το «έργο» της.



Αποτυχημένη και ηττημένη έφυγε η Άννα Διαμαντοπούλου από το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας συσπειρώσει απέναντί της τη σύσσωμη και αποφασιστική αντίσταση του εκπαιδευτικού κόσμου και την αγανάκτηση της κοινωνίας.
Γεγονός που, στο παραπέντε των εκλογών, ανάγκασε τη μνημονιακή κυβέρνηση και τον δοτό πρωθυπουργό, να επιχειρήσουν την αποσύνδεση της εκπαιδευτικής πολιτικής από το όνομά της, μήπως και καταφέρουν να περισώσουν κάτι από την εκλογική τους πελατεία.
Η Υπουργός της Φωτοτυπίας και της Κατεδάφισης της Δημόσιας Παιδείας και Έρευνας, άφησε πίσω της ένα καταστροφικό «έργο»:
-          Κατάργηση 1933 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οικονομικό στραγγαλισμό των υπολοίπων, με αποτέλεσμα την αποστέρησή τους από τις στοιχειώδεις υποδομές

8 Μαρ 2012

Αυτή δεν είναι αριστερή πολιτική κ. Παπαδόπουλε.


Π.Παπαδόπουλος
Διαβάζουμε σήμερα σε τοπική εφημερίδα για το τι γίνετε στο λιμενικό ταμείο Μεσολογγίου και δε μπορούμε  να καταλάβουμε τι συμβαίνει ,χαρακτηριστικά αναφέρεται : «Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τη διαδικασία έγκρισης της νέας χωροθέτησης της Μαρίνας Μεσολογγίου και για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Αλιβιζάτο.»
Εκεί που ήμασταν πλήρως απογοητευμένοι  με την απραξία  και την κωλυσιεργία του παλαιού προέδρου η εκλογή του κ. Παπαδόπουλου μας έκανε να ελπίζουμε ότι θα έρθουν αλλαγές και ενεργοποίηση του λιμενικού ταμείου για το καλό του τόπου. Αυτά που διαβάζουμε σήμερα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Δηλαδή λέει ο πρόεδρος ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για νέα χωροθέτηση προκειμένου  να γίνουν τα έργα που έχει υπογράψει η ανάδοχος εταιρεία και όχι μόνο αυτό αλλά να υπογραφεί και νέα σύμβαση για προχωρήσουν τα έργα και να δοθεί άδεια λειτουργιάς στη μαρίνα . Μήπως να ξεπουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε στην ανάδοχο εταιρεία κ. πρόεδρε; Τόσο καιρό γιατί δεν τους ελέγχεται, υπάρχουν καταγγελίες  για παράνομη εμπορική δραστηριότητα στη μαρίνα ενώ δεν έχει τις απαραίτητες άδειες, εξάλλου παραδέχεστε ότι δεν έχει άδεια και θέλετε να επισπεύσετε την αδειοδότηση . Γιατί πρέπει να καλύπτουμε και άλλο τους επενδυτές της μαρίνας ενώ δεν τηρείται τίποτα από τη σύμβαση; Γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για αδειοδότηση και όχι για έλεγχο;  Αν δε μπορούν να υλοποιήσουν αυτά που υπέγραψαν να φύγουν και όχι να τους δώσουμε όλο το λιμάνι! Επενδυτές  τέτοιου  τύπου υπάρχουν πολλοί, ας μη καλύπτουμε άλλο αυτούς που δε τηρούν τις συμβάσεις. Νομίζω ότι η αριστερά από όπου προέρχεστε δε μιλάει για ξεπούλημα αλλά για έλεγχο και ξεκάθαρες διαδικασίες.
Συμφωνούν άραγε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κέντρο με όλα αυτά, τι έγιναν οι καταγγελίες των εργαζομένων;
Η μαρίνα είναι ένα μεγάλο θέμα για το Μεσολόγγι και πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε για να γίνει το καλύτερο δυνατό! 

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάδειξης του τάφου του Ιωσήφ Ρωγών

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάδειξης του τάφου του Ιωσήφ Ρωγών. Το μνημείο επισκέφτηκαν, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο όποιος δήλωσε : ΄΄ Αποτελει ιστορικό και ηθικό μας καθήκον η ανάδειξη του μνημείου ενός Ιεράρχη ο οποίος ήταν η ψυχή των Εξοδιτων΄΄
Ο Ιωσήφ, Επίσκοπος Ρωγών ήταν  παρών στο Μεσολόγγι από την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου. Πριν αρχίσει η τρίτη πολιορκία από τον στρατό του Κιουταχή και του Ιμπραήμ είχε ήδη αναδειχθεί σε πνευματικό καθοδηγητή των πολιορκημένων.
Τον Αύγουστο του 1823 τέλεσε την κηδεία του Μάρκου Μπότσαρη και τον Μάρτιο του 1825 κήδευσε τον Λόρδο Βύρωνα..
Αυτός κατέστρωσε το αναλυτικό σχέδιο της Εξόδου, όπως μαρτυρεί ο Νικόλαος Κασομούλης. Ο επίσκοπος Ιωσήφ ήταν επικεφαλής της τρίτης φάλαγγας με τα γυναικόπαιδα, που οπισθοδρόμησε .Όσοι επέστρεψαν στην πόλη σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους και Αιγυπτίους.

Αξίζει το ευρώ το τίμημα της υφεσιακής πολιτικής και της "εσωτερικής υποτίμησης";

Μετάφραση στα ελληνικά: Χριστίνα Λασκαρίδη
Την εβδομάδα αυτή η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ για νέο δανεισμό 130 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου δημοσιονομικής προσαρμογής για την αντικατάσταση του τρέχοντος προγράμματος, που ξεκίνησε το Μάιο του 2010. Μολονότι η νέα συμφωνία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αθέτηση πληρωμών τον Μάρτιο, αμφισβητείται έντονα το αν θα οδηγήσει τη χώρα σε επιστροφή στην ανάπτυξη και σε βιώσιμο επίπεδο δανειακής επιβάρυνσης, ώστε να μπορεί να δανειστεί από τις ιδιωτικές κεφαλαιαγορές.

Η επαφή με τη φύση «αντίδοτο» στην κακή ψυχολογία

Ακόμη κι ένας απλός περίπατος στη φύση μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία μας
Ακόμη κι ένας απλός περίπατος στη φύση μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία μας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Περπάτημα, τρέξιμο και επαφή με τη φύση προτείνει ο επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Διγγελίδης ως «αντίδοτο» στην κακή ψυχολογία πολλών, που αποτελεί απόρροια της οικονομικής κρίσης.
«Η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα αποδεδειγμένα βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης, στην πρόληψη ή/και αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Πρόσφατα, έρευνες έδειξαν ότι απλώς και μόνο το να βρίσκεται κάποιος στη φύση -ακόμη και χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο- μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή του. Η άσκηση, δηλαδή μια συστηματική προσπάθεια με στόχο τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, μπορεί να έχει ακόμη πιο ευεργετικές συνέπειες στην ψυχική μας υγεία. Συνοψίζοντας, λοιπόν, θα συστήναμε στον κόσμο να συνεχίσει να περπατάει, να συνεχίσει να τρέχει, να συνεχίσει να επιδιώκει να βρίσκεται κοντά στη φύση», δηλώνει ο κ.Διγγελίδης, μιλώντας για τη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης και πώς αυτή επηρεάζει τον άνθρωπο.

Γιατί μας «κολλάνε» κάποια τραγούδια;

Μια λέξη ή μια κατάσταση μπορεί να επαναφέρει στη μνήμη μας ένα τραγούδι
Γιατί μας «κολλάνε» κάποια τραγούδια;Εσάς πόσο συχνά σας «κολλάει» ένα τραγούδι;




Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει «κολλήσει» με ένα μουσικό κομμάτι για ώρες ή ακόμη και για μέρες;Το μυστήριο πίσω από το συγκεκριμένο φαινόμενο προσπάθησε να λύσει μια βρετανίδα ψυχολόγος από το Κολέγιο Γκόλντσμιθ, στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τη δρα Βίκι Ουίλιαμσον, ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι επειδή ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τη μουσική με τέτοιον τρόπο ώστε να την ανακαλούμε αυθόρμητα στη μνήμη μας. Ετσι, το άκουσμα μιας λέξης που συμπεριλαμβάνεται στους στίχους μπορεί να πυροδοτήσει επιτυχώς την επαναφορά της μελωδίας ενός τραγουδιού στο μυαλό μας.
Ψαχουλεύοντας τις αναμνήσεις

7 Μαρ 2012

Σχετικά με τα παραμύθια περί φοροδιαφυγής

Συντάκτης: Γιώργος Καισάριος
Η ιδέα ότι στην Ελλάδα δεν πληρώνει κανένας φόρο και άρα, αυτός είναι ο λόγος των δεινών της χώρας μας, καλά κρατάει.
Η ελληνική πολιτική ηγεσία, συνεχίζοντας τον λαϊκισμό (μαζί με όλες τις αριστερίζουσες δυνάμεις), έχει πείσει τους πάντες (και ίσως και τον εαυτό της) ότι ο λόγος που η Ελλάδα είναι σε αυτή την κατάσταση είναι διότι δεν συλλέγονται αρκετοί φόροι.
Μάλιστα δε, οι Έλληνες πολιτικοί έχουν πείσει ακόμα και τους Ευρωπαίους προς αυτή την κατεύθυνση.Και προκειμένου να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα και να αυξηθεί η φορολογία, η καλή η σύμμαχος, η Γερμανία (και χορηγός να τονίσω), έχει αναλάβει να μας στείλει μια αρμάδα από Γερμανούς εφοριακούς να βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους να συλλέξουν φόρους!
Πέραν από το γενικότερο θέμα του ότι μια τέτοια κίνηση αντανακλά αρνητικά στο γόητρο της ελληνικής πολιτείας (ό,τι γόητρο τέλος πάντων έχει απομείνει), αμφιβάλω πολύ αν οι Έλληνες εφοριακοί θέλουν μια τέτοια βοήθεια (για ευνόητους λόγους).

Ύφεση ρεκόρ 7% στην Ελλάδα για το 2011 λέει η Eurostat


Τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελούν τροχοπέδη για την αύξηση της ύφεσης στη χώρα. Η ελληνική οικονομία κατέγραψε ρεκόρ ύφεσης για το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 7% σε ετήσια βάση (εν συγκρίσει με το 2010). Αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Το πρώτο τρίμηνο του 2011, η ελληνική οικονομία κατέγραψε πτώση 8%, το δεύτερο 7,3% και το τρίτο 5%.
Εκτός από την Ελλάδα, ύφεση παρουσιάζεται και στην Πορτογαλία (-2,7%), τη Σλοβενία (-1,5%), την Ολλανδία (-0,7%) την Ιταλία και την Κύπρο (από -0,5%). Στο σύνολο της ευρωζώνης το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2011, αλλά σε ετήσια βάση, ενισχύθηκε κατά 0,7%.
Από την αντίπερα όχθη, οι χώρες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι η Λιθουανία (5,4%), η Λετονία (5,3%) και η Πολωνία με 4,3%.

Το φιλί, το βαρόμετρο του έρωτα

Ελάχιστες φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, όσο «τολμηρές» κι αν είναι, μεταδίδουν τόσον ερωτισμό και τόσο αισθησιακή ατμόσφαιρα όσο εκείνη η περίφημη ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Παρίσι του Μεσοπολέμου ενός ερωτευμένου ζευγαριού που φιλιέται καθώς περπατάει στη μέση του δρόμου. Το «French kiss», όπως καθιερώθηκε να ονομάζονται τα γεμάτα πάθος φιλιά των ερωτευμένων στο στόμα, ενέπνευσε εκατοντάδες σκηνοθέτες -του Χόλιγουντ ιδιαίτερα-, οι οποίοι με τη σειρά τους «έπλασαν» -και εξακολουθούν να πλάθουν- αμέτρητες στιγμές φιλιών διάσημων κινηματογραφικών ζευγαριών που συγκίνησαν μέχρι δακρύων εκατομμύρια θεατές. Τι είναι αυτή η φαινομενικά τόσο απλή πράξη του αγγίγματος των χειλιών μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων και γιατί μας συγκινεί (με όλη τη σημασία της λέξης) τόσο πολύ είτε την απολαμβάνουμε οι ίδιοι είτε γινόμαστε θεατές της; Τι είναι αυτό που κάνει το φιλί να είναι μια πράξη τόσο ιδιαίτερη και τόσο σημαντική στον έρωτα;

΄΄Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ΄΄ γράφει ο Κώστας Κούστας


Κώστας  Κούστας
Δεν  έχουμε  συνηθίσει  σε  τέτοια  γκάλοπ, σαν  αυτό που παρουσιάστηκε στην εκπομπή   Ανα(ν)τροπή  χθες  το  βράδυ, του  ΄΄αξιότιμου΄΄ κ. Πρετεντέρη.
Ούτε  λίγο  ούτε  πολύ παρουσιάζει   το 10%  των ψηφοφόρων  να   θεωρεί το ΠΑΣΟΚ  ακροδεξιό κόμμα!!!! ;
¨Έλα ! ,μα  δεν  είναι  δυνατό !!   
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι  ότι  ακροδεξιό   κόμμα το  θεωρεί και το 7% των ψηφοφόρων του  ίδιου του  ΠΑΣΟΚ!!!!!
  Αγαπητοί  φίλοι  οι  προσπάθειες που γίνονται από  τους  ντόπιους υποτακτικούς  της  Τρόικας  για να ξαναεπισκευαστεί  το  ρεταρισμένο  εργαλείο,    που  φέρει  ακόμη τον τίτλο του ΠΑΣΟΚ  είναι   αποκαλυπτικές  συγκινητικά  μοναδικές . Τι  κατάλαβαν  και  πλειοδοτούν  στην  συντήρησή  του ;  Η   αλλαγή ηγεσίας   το επόμενο  δεκαήμερο  (με τον χοντρο Μπενυ σε   ρόλο Γκαίρινγκ) από την  μία, και  την  εκκολαπτόμενη  ίδρυση "νέου " φορέα στο χώρο της  κεντροαριστεράς ( με την πρωθιέρεια του μνημονίου Λ.Κατσέλη επικεφαλής) από  την άλλη, είναι  σχέδια  βγαλμένα από τις   πιο  χρυσές  σελίδες της  επιστήμης  κοινωνικής  χειραγώγησης . Με  τα  πολλαπλά  μαξιλαράκια  θέλουν  να  απορροφήσουν  τους  κραδασμούς  από  τις  αντιδράσεις  σε  όλα  τα  επίπεδα  της   Ελληνικής  κοινωνίας  που  ριζοσπαστικοποιείτε.

6 Μαρ 2012

Το νέο πειθαρχικό στο Δημόσιο - Μεγάλες ποινές και πρόστιμα έως και 100.000 στους δημοσίους υπαλλήλους

- Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ
-Την Τετάρτη ξεκινά η συζήτηση για μείωση του δημοσίου κατά 30%
- Υποβιβασμός έως και δύο βαθμών προβλέπει το νέο ποινολόγιο
- Οι πειθαρχικές ποινές δεν θα διαγράφονται ποτέΥπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική τομή, αναγκαία, όπως είπε, για την χώρα, ενώ γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει καλέσει στο υπουργείο του τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή των δημοσίων οργανισμών, με στόχο την μείωση των δομών τους κατά 30%.
«Οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο αλλά με το να διαμορφώσουμε την καλύτερη Ελλάδα του 2020», τόνισε ο κ. Ρέππας ο οποίος έκανε δεκτές ορισμένες αλλαγές που προτάθηκαν από τα κόμματα.

Το τεστ Παπ χαρίζει ζωή

Το τεστ Παπ χαρίζει ζωήΑυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Η τακτική υποβολή σε τεστ Παπ αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με νέα μελέτη



Οι γυναίκες που υποβάλλονται τακτικά σε τεστ Παπ με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν όντως διαγνωσθούν με τη νόσο, σε σύγκριση με εκείνες που δεν υποβάλλονται συχνά στην εξέταση.
Αυτό δείχνει μια νέα σουηδική μελέτη ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας η οποία βασίστηκε σε έλεγχο της πορείας 1.230 γυναικών που διαγνώσθηκαν με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από το 1999 ως το 2001. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τις γυναίκες αυτές επί οκτώ χρόνια κατά μέσο όρο.

5 Μαρ 2012

NΤΑΛΑΡΑΣ στο Ίλιον γιαουρτια καρεκλες


Δύο ευρώ η ψήφος για το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!



Δόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος σχετικά με την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου.
Συγκεκριμένα η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 2 ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα προβλέπεται:
Ημέρα εκλογής – Ώρα ψηφοφορίας

Ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής καθορίζεται η Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρες ψηφοφορίας από 09:00 έως 17:00.


Ψευδοπροφήτες της «ανάπτυξης»

thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
«Θέλετε να γίνουμε Βόρεια Κορέα και Αλβανία; Τότε πείτε όχι στην τρόικα. Αν δεν θέλετε να γίνουμε κάτι από τα παραπάνω, τότε ελάτε να ολοκληρώσουμε το PSI και να δανειστούμε άλλα 130 δισ., που στην πορεία μπορεί να γίνουν 170 ή και πολύ περισσότερα, και να αρχίσει η ανάπτυξη. Έτσι θα γίνουμε Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Νιγηρία ή κάτι παρόμοιο». Αν οι εκβιασμοί της συγκυβέρνησης και των... παραφυάδων τους ήταν λίγο ειλικρινείς, ίσως να διατυπώνονταν κάπως έτσι. Όμως δεν είναι ούτε καν ειλικρινείς...
Καθώς η ελπίδα των περισσότερων Ελλήνων για αξιοπρεπή επιβίωση της χώρας και των ιδίων σβήνει, καθώς τα παραμύθια περί «σωτηρίας» δεν τα πιστεύουν πλέον ούτε μικρά παιδιά, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν και χρειάζεται επειγόντως ένας νέος μύθος για να στηρίξει την καταρρέουσα αξιοπιστία ενός ευτελισμένου συστήματος εξουσίας, ένα καινούργιο φανταχτερό περιτύλιγμα έρχεται να αμπαλάρει την πορεία προς την οικονομική καταστροφή και την εθνική υποταγή: η «ανάπτυξη». Η οποία, αν πιστέψουμε τις διακηρύξεις, θα έλθει... ποικιλοτρόπως.

Πετρέλαια: Το νέο ελληνικό τυράκι!

thumb
Του Αλέξανδρου Μερκούριου
Κι αφού μας πήραν ότι είχαν να μας πάρουν (εάν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη θα το διαπιστώσετε τους επόμενους μήνες) δεν θέλουν να μας δώσουν ούτε αυτά που μας χρωστάνε. Ο λόγος για τους μικρο-ομολογιούχους του ελληνικού Δημοσίου, που όπως γράφει το «Π» εδώ και δύο εβδομάδες, πάνε «γραμμή» για κούρεμα.
Αν έχετε προσέξει, ο Βενιζέλος χαρακτήρισε εξ αρχής τους περισσότερους από τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στο ελληνικό δημόσιο, κάτι σαν τζογαδόρους των αγορών. Και βέβαια όλες οι μετέπειτα χλιαρές διαψεύσεις, και οι …στο περίπου υποσχέσεις ότι… κάποιος τρόπος θα βρεθεί να πάρετε κάτι, βρε παιδιά, δείχνουν ένα και μόνο ένα πράγμα: Οι ομολογιούχοι θα κουρευτούν, κανονικότατα, εκτός κι αν η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη, που τελικά τη γλυτώσουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ... προωθήστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε!!!

Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό
σε φίλους σας διότι αφορά σε έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών

πετρελαίου.

Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,8 Ευρώ το λίτρο!

Θέλετε να κατεβούν οι τιμές; Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.

Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ' αυτή που
μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.

Τον τελευταίο Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά

τα διαβήματα γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ
αυτή την τακτική.

Στη ΔΟΥ θα απευθύνονται όσοι αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων

Αρμόδιος είναι ο έφορος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών
Αρμόδιος είναι ο έφορος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Στην οικεία ΔΟΥ θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, προκειμένου να διεκδικήσουν, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι, να αυξηθούν οι δόσεις ή και να μειωθεί το λεγόμενο «χαράτσι».

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στις εφορίες ο προϊστάμενος κάθε εφορίας θα μπορεί να αποφασίσει -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος- «είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».

Πρώην πρωθυπουργός σε δίκη για την κρίση και την χρεοκοπία της Ισλανδίας

Παναγιώτης Γκρουμούτης

Αυτά συμβαίνουν στους “ψαράδες”, όχι στους πολιτισμένους λαούς

Πρώην πρωθυπουργός σε δίκη για την κρίση και την χρεοκοπία της Ισλανδίας


Σε δίκη οδηγείται σήμερα ο Γκέιρ Χάαρντε, πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας και ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας, ο επιφανέστερος πολιτικός της μικρής αυτής νησιωτικής χώρας που καλείται να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη κατηγορούμενος για πράξεις και παραλείψεις που απορρέουν από την άσκηση των καθηκόντων του!


'Σωματικό είδωλο: Μέρος 2ο - Γιατί τα κορίτσια θέλουν να είναι πιο αδύνατα;'

Αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στην κοινωνική ομάδα των κοριτσιών, μιας και φαίνεται πως είναι και η πιο ευάλωτη σε προβλήματα σχετιζόμενα με το σωματικό είδωλο, και θα προσπαθήσουμε μέσα από μερικές γραμμές να ρίξουμε λίγο φως στο ερώτημα “Γιατί τα κορίτσια θέλουν να είναι πιο αδύνατα”.
Το ερώτημα αυτό απασχόλησε και μια ομάδα ερευνητών (Tiggeman, Gardiner και Slater (2000)) η οποία και έκανε μια έρευνα με σκοπό να ερευνήσει τις ανησυχίες των έφηβων κοριτσιών για το σώμα τους. Η έρευνα βρήκε πως υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που φαίνονται να επηρεάζουν την επιθυμία των κοριτσιών να είναι πιο αδύνατα. Οι δύο πιο συχνά εμφανιζόμενοι λόγοι που δικαιολογούν αυτή την επιθυμία, είναι

Σωματικό είδωλο: Μέρος 1ο – Εφηβεία και σωματικό είδωλο

Η εφηβεία είναι ένα κρίσιμο, μεταβατικό στάδιο στην ζωή του κάθε ατόμου, καθώς αποτελεί έναν
σύνδεσμο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Το στάδιο αυτό χαρακτηρίζεται από σημαντικές βιοσωματικές και γνωστικές αλλαγές στους αφήβους, μιας και σε αυτή την ηλικία (12-18 ετών) το άτομο αυτοπροσδιορίζεται μέσα στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο. Ο έφηβος σχηματίζει μια εικόνα για τον εαυτό του, για τις ιδιαίτερές του ανάγκες, πεποιθήσεις, δεξιότητες και αδυναμίες του και αυτή η εικόνα έχει άμεση σχέση με το σωματικό του είδωλο. Με τον όρο σωματικό είδωλο εννοούμε το πώς βλέπει το άτομο το σώμα του, σε σχέση με το πώς θα ήθελε να είναι (χάσμα πραγματικού εαυτού -ιδανικού εαυτού).
Το σωματικό είδωλο μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα πολιτιστικά πρότυπα για την φυσική ελκυστικότητα, τους φίλους, την οικογένεια και γενικότερα από τον κοινωνικό περίγυρο του ατόμου.

Ανάπτυξη με υψηλή Ανεργία και μεγάλη Φτώχεια!

Γράφει ο Δευκαλίων

Στα 2 προηγούμενα άρθρα της στήλης, αποδείχθηκε το δημοσιονομικό αδιέξοδο που πρόκειται να οδηγηθεί η χώρα από την εφαρμογή του δεύτερου Μνημόνιου. Συγκεκριμένα, βάσει των πραγματικών στοιχείων, αποδείχθηκε ότι ο δανεισμός της χώρας, όπως αυτός προβλέπεται από το δεύτερο Μνημόνιο, θα δημιουργήσει το 2015 ένα τεράστιο Δημόσιο Χρέος ύψους περίπου 500 δις ευρώ.
Αυτό το Δημόσιο Χρέος είναι κατανοητό ότι δεν είναι διαχειρίσιμο. Tο γνωρίζουν όλοι όσοι εμπλέκονται με τη διαχείριση και τη μελέτη της Οικονομίας. Απλά, αυτήν τη χρονική στιγμή, οι περισσότεροι από αυτούς προσπερνάνε το πρόβλημα προκειμένου να εξυπηρετήσουν είτε (δικά

Μήπως είστε ψυχικά ασθενής;

Αν πάρουμε κατά γράμμα τη νέα αμερικανική «βίβλο» των ψυχικών παθήσεων, ε, δεν μπορεί, από κάτι θα πάσχετε!
Μήπως είστε ψυχικά ασθενής;Τα άτακτα και φωνακλάδικα παιδιά μπορεί σύντομα να χαρακτηρίζονται ως ψυχικά ασθενή, σύμφωνα με την αμφιλεγόμενη νέα αναθεώρηση της «βίβλου» που ακολουθούν οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι


 
Έχετε μήπως παιδί ανυπάκουο που περνά πολλές ώρες στο Internet; Ε, τότε το τέκνο σας πάσχει όχι από μία αλλά από δύο ψυχικές διαταραχές. Μήπως κοκκινίζετε από ντροπαλοσύνη μπροστά στους άλλους; Ε, τότε πάσχετε και εσείς από ψυχική διαταραχή. Προσοχή επίσης σε περίπτωση που πενθείτε κάποιο αγαπημένο σας

Καταργείτε το χαράτσι της ΔΕΗ - Ερχεται νέος φόρος στα κίνητα



Καταργείτε το χαράτσι της ΔΕΗ - Ερχεται νέος φόρος στα κίνητα
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζουν ήδη το νέο φόρο που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» στα ακίνητα.

Της Μαρίας Βουργάνα

Τον δρόμο για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και την θέσπιση ενός νέου φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας που θα επιβάλλεται ενδεχομένως και στα αγροτεμάχια, ανοίγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι το «χαράτσι», είναι συνταγματικό μόνο υπό την έννοια του ότι έχει έκτακτο χαρακτήρα κι ότι θα πάψει να επιβάλλεται από το 2013.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More