Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

28 Ιαν 2012

Τι κάνουν οι τραπεζίτες μέσα στις συνόδους της ΕΕ και τι μέσα στις κυβερνήσεις ;

 Στις συνόδους κορυφής της Ευρωζώνης του Ιούλη και του Οκτώβρη 2011 αποφασίστηκε το ‘κούρεμα’ του ελληνικού χρέους ώστε να σωθεί το Ευρώ. Η απόφαση αυτή προβλήθηκε ως γενναιόδωρο δώρο των τραπεζιτών ώστε να ‘σωθεί η Ελλάδα’. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ‘διορθωτική κίνηση’ των ίδιων των τραπεζών ώστε να αποφύγουν την κατάρρευση ενός συγκεκριμένου τύπου χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη δημιουργία του οποίου οι ίδιες πίεσαν, αλλά και προσπάθεια να μετατοπίσουν τα βάρη των κλυδωνισμών στα κράτη. Και τα δύο αυτά πράγματα επιδιώκουν να τα κάνουν φυσικά με το αζημίωτο.      
Του Γιώργου Βασσάλου

Το χρονικό ενός «κουρέματος» με τραπεζίτη για κουρέα

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες του ‘κουρέματος’ ή αλλιώς PSI είναι στην τελική ευθεία το παρόν άρθρο ανατρέχει στον χρόνο και τον τόπο της γεννήσεως του.

Το καλοκαίρι του 2011, η ΕΕ είχε πλέον υποχρεωθεί από τα πράγματα να σταματήσει να παριστάνει ότι το ελληνικό χρέος μπορούσε να αποπληρωθεί. Ενεπλάκη λοιπόν σε διαπραγματεύσεις με ένα λόμπι που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες τράπεζες διεθνώς, το In¬sti¬tute of In¬ter¬na¬tional Fi¬nance (IIF), ωστέ να ‘αναδιαρθρωθεί’ το χρέος. Το IIF δημιουργήθηκε το 1983 όταν η κρίση χρέους στη Λατινική Αμερική οδηγούσε στις πρώτες επεμβάσεις του ΔΝΤ[1] και σήμερα έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα πoυ αποτελείται από τις τράπεζες – πιστωτές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.[2]

Μαύρο τσάι εναντίον υπέρτασης

Τρεις κούπες την ημέρα μειώνουν τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική πίεση
Μαύρο τσάι εναντίον υπέρτασης
Τρεις κούπες μαύρο τσάι την ημέρα βοηθούν σημαντικά την καρδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη



Τρεις κούπες μαύρο τσάι την ημέρα την υπέρταση κάνουν πέρα! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και της εταιρείας Unilever μετά από μελέτη σε 95 άτομα ηλικίας 35 ως 75 ετών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine», το μαύρο τσάι μειώνει τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση.
Πολλαπλά οφέλη
Το τσάι αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές ποτό παγκοσμίως μετά το νερό. Περιέχει πολλές πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες έχει φανεί ότι βάζουν «φρένο» στην ανάπτυξη του καρκίνου. Παράλληλα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έχει δείξει ότι το τσάι ενισχύει

Η πολυγαμία φέρνει βία

Η πολυγαμία οδηγεί σε βίαιες κοινωνίες ενώ οι μονογαμικοί γάμοι φαίνονται να προσφέρουν ασφάλεια, σύμφωνα με νέα μελέτη
Η πολυγαμία φέρνει βία



Γιατί, όσο και αν ορισμένοι μεταξύ αστείου και σοβαρού δυσφορούν, η μονογαμία επικρατεί επισήμως στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη; Επειδή η πολυγαμία οδηγεί σε βίαιες κοινωνίες απαντά μια νέα μελέτη, η πιο εμπεριστατωμένη που έχει γίνει ως σήμερα γύρω από τον θεσμό του γάμου.
Συγκρίνοντας τις συνθήκες μεταξύ κοινωνιών που έχουν υιοθετήσει το ένα ή το άλλο «σύστημα» οι επιστήμονες που τη διεξήγαγαν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι μονογαμικοί γάμοι προσφέρουν μεγαλύτερη κοινωνική ασφάλεια και ομαλότητα.
Αντίθετα οι πολυγαμικοί φαίνονται να «σπέρνουν» την κοινωνική βία, οδηγώντας σε βιασμούς, απαγωγές, ληστείες και φόνους. Αιτία, όπως υποστηρίζουν, η αντιπαλότητα και ο ανταγωνισμός που δημιουργείται μεταξύ των ανδρών από την άνιση «κατανομή» των γυναικών.

Τί εννοούμε "μη μισθολογικό κόστος";



Του Γιώργου Καισάριου  http://www.capital.gr/
Έχω μπερδευτεί αγαπητέ αναγνώστη. Όλοι ξαφνικά μιλούν για την μείωση του “μη μισθολογικού κόστους”. Τι ακριβώς εννοούν δεν έχω καταλάβει.

Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Το μισθολογικό κόστος είναι το συνολικό κόστος από την πλευρά του εργοδότη. Με λίγα λόγια, αυτά που βλέπει (εισπράττει καθαρά) ο εργαζόμενος, καθώς και αυτό που δεν εισπράττει και ούτε βλέπει. Άσχετα του πως καταλογίζονται οι κρατήσεις, ο εργοδότης είναι αυτός που πληρώνει το σύνολο των κρατήσεων του εργαζόμενου.

Ένας άλλος τρόπος να το δούμε αυτό είναι ως εξής. Ο μισθός του μέσου εργαζόμενου δεν είναι αυτό που παίρνει καθαρά στο χέρι, αλλά το συνολικό ποσό που κοστίζει στον εργοδότη του.

Ή με άλλα λόγια, ο μισθολογικό κόστος είναι το συνολικό κόστος που πληρώνει ένας εργοδότης.

27 Ιαν 2012

Η συμπαιγνία Κυβέρνησης Τρόικας και ΣΕΒ «εξαφανίζει» τα δικαιώματα.

Οι σημερινές εξελίξεις μετά τη συνάντηση Κουτρουμάνη, Τρόικας επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι σχεδιάζουν την ανατροπή του συνόλου των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος του τελευταίου αιώνα.
Η συμπαιγνία τρόικα, κυβέρνησης και ΣΕΒ έχουν βάλει στόχο να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να «εξαφανίσουν» τους μισθούς και τις  επικουρικές συντάξεις στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην φτώχεια, στην ανεργία και στην απόλυτη εξαθλίωση.
Το μαύρο αντιλαϊκό αντεργατικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ακροδεξιάς και ο δοτός πρωθυπουργός της δεν έχουν καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να «κινεζοποιήσουν» τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας.
Θεωρούμε ότι οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες ιδιαίτερα όταν γίνονται από πρώην συνδικαλιστές όπως ο κ Κουτρουμάνης, που το εργατικό κίνημα πρέπει αυτή τη στιγμή να ζητήσει την παραίτησή του.

Οι δραχμοφονιάδες


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Ο Παπανδρέου είναι τουρίστας. Οι δελφίνοι του ψυχαγωγούν τον σαλταρισμένο κόσμο λέγοντας βλακείες. Η συγκυβέρνηση δείχνει εικόνα χάους. Τα κόμματα που τη στηρίζουν μοιάζουν με διαλυμένη διαδήλωση. Ο Σαμαράς ξαναβάφει ροζ τις κόκκινες γραμμές. Ο ΛΑΟΣ κάνει μόκο για τις φωτογραφίες με τους εκβιαστές. Ο Παπαδήμος απειλεί με παραίτηση. Και το PSI προχωρεί, με τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ να απειλούν με χρεοκοπία. Όλα ανθηρά...

Φυσικά όλος αυτός ο αχταρμάς είναι το καλύτερο έδαφος για να στρωθεί πάνω του το «κούρεμα». Ο Παπαδήμος ανησυχεί, λέει, μήπως το πολύ σκληρό οικονομικό και κοινωνικό πακέτο που θα συνοδεύσει ως προϋπόθεση το PSI και το νέο δάνειο τρομάξει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης και τους σπρώξει να το καταψηφίσουν.


Εξορθολογισμό και απολύσεις στο Δημόσιο ζητεί η τρόικα

Ζήτημα εξορθολογισμού και απολύσεων στο Δημόσιο θέτει η τρόικα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Καψής έκανε λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση, ενώ επισήμανε ότι όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και το προμνημόνιο θα υπάρξει μια επικοινωνία και μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά σημείωσε ότι η όποια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων πρέπει να γίνει σεβαστή, ενώ ανέφερε ότι το θέμα των μισθών το χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί και αν χρειαστεί θα το χειριστεί και ο Πρωθυπουργός.

Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν μισθοί πείνας στους Δημόσιους Υπαλλήλους. Φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή σε ένα οργανωμένο σχέδιο που θα φέρει την εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία αν αναλογιστεί κανείς και τα επιπλέον χαράτσια για την ιδιόκτητη κατοικία, τα λεγόμενα τεκμήρια διαβίωσης ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε και που καλούμαστε να πληρώσουμε μέσω της ΔΕΗ στο όνομα της υποστήριξης του περιβάλλοντος!
Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς το πλήγμα ήταν πολύ μεγαλύτερο και σε πολλές περιπτώσεις δυσβάστακτο αφού ήταν έτσι κι αλλιώς από τους χειρότερα αμειβόμενους εργαζόμενους.

26 Ιαν 2012

Επιφυλακτικές οι Ελληνίδες για το εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου

 
Οι Ελληνίδες γνωρίζουν στη συντριπτική τους πλειονότητα ότι ο εμβολιασμός είναι το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ωστόσο μόνο μία στις δέκα προτίθεται να προχωρήσει σε εμβολιασμό! Την ίδια στιγμή, μόλις το 14% των Ελληνίδων έχει λάβει το προληπτικό εμβόλιο για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν μεταξύ άλλων από πανελλαδική έρευνα σε δείγμα 2.789 γυναικών που εκπονήθηκε από τον Ομιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου - ΑγκαλιάΖΩ με αφορμή την 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας (25 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου).

Ενημερωμένες οι Ελληνίδες αλλά…

Στους δήμους 35.000 άνεργοι

Θέσεις εργασίας σε περίπου 35 χιλιάδες ανέργους αναμένεται να προσφέρει μέσα στο έτος, το πρόγραμμα έργων αυτεπιστασίας στους δήμους που θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο Φεβρουάριο οπότε και θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις. Συνολικά από το πρόγραμμα - μέχρι το 2014 οπότε και θα ολοκληρωθεί - εκτιμάται ότι θα προκύψουν 100-120.000 θέσεις εργασίας, όπως ανακοινώθηκε χθες από τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το ύψος του προγράμματος εκτιμάται στα 400 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά και θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους και έσοδα των δήμων.

25 Ιαν 2012

Η διαδικασία εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων ΟΑΕΔ από 1η Φεβρουαρίου.


 Η διαδικασία εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων απλοποιείται καθώς απαιτείται μόνον επίδειξη δικαιολογητικών.

Η διαδικασία ανανέωσης των δελτίων ανεργίας γίνεται στο εξής ανά τρίμηνο για όλες τις κατηγορίες ανέργων. Αυτό σημαίνει βελτίωση της εξυπηρέτησης για τον επιδοτούμενο άνεργο που όφειλε να εμφανίζεται στις υπηρεσίες μία φορά το μήνα για να εξασφαλίσει την είσπραξη του επιδόματος.


Στο εξής με την αυτοπρόσωπη εμφάνισή του στον ΟΑΕΔ θα κατοχυρώνει την καταβολή του επιδόματος όχι μόνον για τον τρέχοντα μήνα, αλλά και για το δίμηνο που ακολουθεί. Έτσι ένας άνεργος με αναγνωρισμένο δικαίωμα επιδότησης για 12 μήνες θα προσέλθει στις υπηρεσίες συνολικά 5 φορές το διάστημα αυτό (η πρώτη για την υποβολή της αίτησης) έναντι 13 εμφανίσεων που θα ήταν υποχρεωμένος να κάνει με το ισχύον μέχρι σήμερα καθεστώς.
 Παράλληλα, η καταβολή των πληρωμών (επιδόματα και παροχές) αυτοματοποιείται για να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο πολίτης.

Άρχισε από νωρίς από ότι φαίνεται η κόντρα Κατσούλη - Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου!

 Δελτίο τύπου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου
Συνεδρίασε στις 25-1-2012 η Διοίκηση του Ε.Κ.Μ., σχετικά με το ψήφισμα καταγγελίας που κατέθεσε ο κ. Δήμαρχος Μεσολογγίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-1-2012. Το Δ.Σ. υιοθετεί ανεπιφύλακτα με ευρύτατη πλειοψηφία την παρακάτω δήλωση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου:
1.    Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του οποιουδήποτε εκπροσώπου να καταθέσει την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος στην κρίση των μελών της Λιμενικής Επιτροπής.
2.    Σχετικά με τις αιτιάσεις του κ. Δημάρχου για τις προθέσεις της Διοίκησης του Ε.Κ.Μ. δηλώνουμε ότι ο καθένας θα κριθεί εκ του αποτελέσματος της θέσης που κατέχει. Προς τούτο παραπέμπουμε στις δηλώσεις του νέου Προέδρου για τους στόχους και τις προτεραιότητες του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας.
3.    Το Ε.Κ.Μ. και κατά το παρελθόν αλλά και τώρα έχει δώσει δείγματα γραφής, υπευθυνότητας και προτάσεων για τα οξυμένα και όχι μόνο προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Το Γραφείο Τύπου

Τα ρεμπέτικα της δουλειάς

Μια από τις κύριες διαφορές του ρεμπέτικου από το σύγχρονο «λαϊκό» τραγούδι είναι και η πηγή της έμπνευσης του δημιουργού. Το ρεμπέτικο αντλεί τη θεματολογία του σε μεγάλο βαθμό από την καθημερινότητα, «φωτογραφίζοντας» το κοινωνικό περιβάλλον των δημιουργών του. Η ηθογραφική αυτή διάστασή του το καθιστά θαυμάσια πηγή σκιαγράφησης της κοινωνικής πραγματικότητας στη χώρα μας την περίοδο που αυτό ακμάζει, δηλαδή κατά το δεύτερο τέταρτο του εικοστού αιώνα.
Ο ρεμπέτης δημιουργός περιγράφει πρώτα απ' όλα αυτό που ζει κάθε μέρα στους χώρους που κινείται. Ήρωες λοιπόν των τραγουδιών γίνονται οι άνθρωποι που τον τριγυρίζουν και ένας πρώτος άξονας περιγραφής είναι η επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ο χασάπης, ο μανάβης, ο λούστρος, ο τσαγκάρης, ο αμαξάς, ο κουρέας, ο ψαράς, ο ταβερνιάρης, ο καστανάς και οι λοιποί μεροκαματιάρηδες αποκτούν τη θέση τους στο πάνθεον της λαϊκής τέχνης και αποκτούν τραγούδια αφιερωμένα στα επαγγέλματά τους και πολλές φορές επωνύμως και στους ίδιους. Ένα τέτοιο τραγούδι γράφει ο Γρηγόρης Ασίκης το 1932, όπου περιγράφει με ύφος σκωπτικό και κεφάτο μερικά από τα επαγγέλματα του κυριαρχούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην τοπική διοίκηση, ένας χρόνος με τη νέα δημοτική αρχή στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και περισσότερο από 15 μήνες δράσης της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, χρόνος επαρκής για να βγουν συμπεράσματα.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στη διακήρυξή της το καλοκαίρι του 2010 ανέφερε: «Ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, πως και όλοι οι δήμοι, δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τον οδοστρωτήρα του «Καλλικράτη».
Όπως και με τον «Καποδίστρια» που το μόνο που κέρδισε ήταν ένα υπέρογκο χρέος και μια πλήρη εγκατάλειψη από το κράτος με υποχρηματοδότηση και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων που κοστίζουν, έτσι και τώρα με την ανταποδοτικότητα, την συναντίληψη και την πλήρη ιδιωτικοποίηση, ο «Καλλικράτης», δημιουργεί ισχυρούς, μεγάλους σε μέγεθος και πληθυσμό Δήμους που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν ευνοϊκό πλαίσιο δράσης για το ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο.

Πέθανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στην Δραπετσώνα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων


Πέθανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος




 
Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Metropolitan άφησε την τελευταία του πνοή o γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας .Ο σκηνοθέτης υπέστη βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί προβληματίστηκαν για το αν θα έπρεπε να υποβληθεί ή όχι σε χειρουργείο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο σημείο για γύρισμα ταινίας και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα παρασύρθηκε από ιδιωτική μοτοσικλέτα που οδηγούσε ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.


Αμέσως στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον σκηνοθέτη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.


Ελαφρά τραυματίστηκε  και ο ειδικός φρουρός.


Στο σημείο έφτασαν και αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Τροχαίας προκειμένου να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

24 Ιαν 2012

Ναυάγιο PSI: το μη χείρον βέλτιστον του Γιάννη Βαρουφάκη


Όλοι αγωνιούν για το PSI+. Εύχονται να πάει καλά, να ανακουφιστεί έτσι το ελληνικό δημόσιο χρέος, να πάρουμε πάλι την «δόση» μας και τον Μάρτιο να κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα ώστε να «σωθεί» άλλη μια φορά η χώρα.
Στο προηγούμενο κείμενό μου εδώ στο protagon, εξήγησα γιατί θεωρώ το PSI+ μια απάτη που απεγνωσμένα ψάχνει νομιμοποίηση. Εμμένω σε αυτά που έγραφα εκεί (τα οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες μέρες από τον διεθνή τύπο, βλ. εδώ και εδώ). Παρά την «συμφωνία» που μάλλον θα ανακοινωθεί (με φανφάρες πανομοιότυπες με εκείνες που ακολούθησαν τις καταστροφικές Συνόδους-Συμφωνίες της 21η Ιουλίου, της 26η Οκτωβρίου και της 9η Δεκεμβρίου), θα πρόκειται περί νεκρού γράμματος: Τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα

Αποσύρθηκαν τα νομοσχέδια για τη φίμωση του Διαδικτύου - Φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος



Ο κόσμος του Internet κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στα νομοσχέδια SOPA και PIPA, καθώς οι δύο γερουσιαστές που ήταν υπεύθυνοι για την εισαγωγή τους (Lamar Smith και Harry Reid) ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλλουν τις συζητήσεις και τις αντίστοιχες ψηφοφορίες στο Αμερικανικό Κοινοβούλιο.

Αμφότεροι δέχτηκαν τρομερές πιέσεις, όχι μόνο από την γενική διαδικτυακή κατακραυγή που εκφράστηκε με το blackout της περασμένης Τετάρτης, αλλά και από χιλιάδες τηλεφωνήματα ψηφοφόρων από ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.


23 Ιαν 2012

«Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» και στην Κλείσοβα

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11:00 πμ διοργανώνουμε μία εθελοντική δράση στην Κλείσοβα, στην οποία θα θέλαμε να ζητήσουμε και τη δική σας συμμετοχή.
Πρόκειται για επέκταση του θεσμού «Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» που οργανώνουμε εδώ και 6 χρόνια σε αστικό χώρο και συγκεκριμένα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής  Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον Αττικής.
Ωστόσο χάρη στην ύπαρξη εθελοντών που παρακολουθούν τον μοναδικό αυτό υγρότοπο,  συλλόγων από την περιοχή και ομάδων μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, φέτος είμαστε σε θέση να οργανώσουμε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αντίστοιχη εκδήλωση και στην περιοχή της Κλείσοβας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΅ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης,
σας προσκαλεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στις 11:00 πμ,
στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου,
στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ των πεπραγμένων του έτους 2011.

Σχετικά με την εκλόγη του νέου προέδρου του λιμενικού ταμείου!

Σχετικά με την εκλογή του Πάνου Παπαδόπουλου στην προεδρία του λιμενικού ταμείου θα πρέπει να επισημάνουμε ότι συμφωνούμε με όλες τις δηλώσεις του νέου προέδρου και περιμένουμε να δούμε έργο  αλλά δε ξεχνάμε ότι  στην προηγούμενη θητεία του κ. Σταράμου, είχε ο λόγο ο Πάνος Παπαδόπουλος μιας και ήταν εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου. Δεν είδαμε διαφωνίες από πλευράς του για μια θητεία ενός προέδρου που θα πρέπει να ελεγχθεί για τη διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια καθώς και για τα έργα της περιοχής όπως είναι η μαρίνα Μεσολογγίου που ποτέ δεν ελέγχτηκε η τήρηση της σύμβασης από το λιμενικό ταμείο !

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Η ποδηλατοβολτα μας πραγματοποιηθηκε με μεγαλη επιτυχια και ξεπερασε αρχικες εκτιμησεις και προσδοκιες!Παρ ολο το κρυο η συμμετοχη ηταν απροσμενα μεγαλη για την εποχη!Το Σαββατο 21/1/2012 παρευρεθηκαμε στην κεντρικη πλατεια και ποδηλατησαμε στους κεντρικους δρομους της πολης με πολυ θορυβο,μουσικη και ακρως ποδηλατικη χαρουμενη διαθεση!Επειτα καταληξαμε στο εργατικο κεντρο Μεσολογγιου οπου παρακολουθησαμε μια κοινωνικη ταινια "το παιδι με το ποδηλατο".Το απογευμα ολων μας γεμισε με ευχαριστο και δημιουργικο τροπο!Για αυτο σας ευχαριστουμε ολους για τη συνεισφορα σας και συντομα θα προγραμματισουμε  το επομενο ποδηλατικο ραντεβου μας!Σας περιμενουμε ολους...Επισης θελουμε να ευχαριστησουμε θερμα ολους αυτους που βοηθησαν στην διοργανωση ωστε να γινει η εκδηλωση μας και ιδιαιτερως:Τον κ.Μακη Θεοφιλατο για την παραχωρηση της αιθουσας του εργατικου κεντρου,τον κ.Κωστα Σοκολα για την προετοιμασια του χωρου και την προβολη ταινιας καθως και τον κ.Παντελη Σκαρμουτσο απο την φωτογραφικη λεσχη Μεσολογγιου για το φωτογραφικο υλικο που μας παραχωρησε!(Γνωμες,σχολια,
αναρτησεις μπορειτε να στελνετε στο podilatesmesologiou@gmail.com)
Με εκτιμηση,
"ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"
podilatesmesologiou.blogspot.com

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας που με ανέδειξαν στην θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, στο οποίο συμμετέχω ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
Δηλώνω ότι καθ’ όλη την τριετή διάρκεια της θητείας της νέας διοίκησης (2012 – 2014) θα πορευτούμε με γνώμονα την ενημέρωση των πολιτών, την διαφάνεια και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Στους άμεσους στόχους μου είναι:
1.    Η στενή συνεργασία με τους Δήμους της Αιτωλ/νίας όπου δραστηριοποιείται το Λιμενικό Ταμείο, μέχρι να ξεκαθαρίσει το καθεστώς λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων.
2.    Η ουσιαστική λειτουργία της μαρίνας στο Μεσολόγγι.
3.    Η ένταση των προσπαθειών για την ανάδειξη του Πλατυγιαλιού Αστακού ως κόμβου ανάπτυξης στη Νοτιοδυτική Ελλάδα.
4.    Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά.
5.    Η βελτίωση, εκσυγχρονισμός και καλλωπισμός των μικρών λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων σε όλη την Αιτωλ/νία.
6.    Η στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας.
7.    Η συμμετοχή σε επιλεγμένες εκθέσεις προβολής και διαφήμισης.
8.    Η προστασία του δημόσιου χώρου, που ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο από κάθε είδους καταπατήσεις και ενέργειες που ιδιοποιούνται ιδιοκτησία του αφ’ ενός και αφ’ ετέρου εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο.
9.    Η προετοιμασία και ωρίμανση μελετών για ένταξη έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
10.    Η σωστή διαχείριση και εκμετάλλευση χώρων που θα αποφέρουν πόρους και έσοδα στο Λιμενικό Ταμείο και στη συνέχεια θα δοθούν στην τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας
Πάνος Παπαδόπουλος 

Αλλαγή χρόνου πραγματοποίησης εκδήλωσης της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ"

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις μέρες και των προβλεπόμενων για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου συνεχών βροχοπτώσεων, η προγραμματισμένη παρουσίαση του ΜΑΡΣΕΛ ΠΡΟΥΣΤ από την "Λέσχη Ανάγνωσης" της "Διεξόδου" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 στις 6.30 το απόγευμα.

Καιρός για αγροτική επανάσταση

Με νέες τεχνολογίες η εικόνα της γεωργίας μπορεί να αλλάξει θεαματικά.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δεν υπάρχει πια στέρφα γη - μόνο στέρφα μυαλά!



 
Καιρός για αγροτική επανάστασηΠολύ προτού μας τελειώσουν τα ευρώ, στη χώρα αυτή είχαμε ξεμείνει από όνειρα. Το συνειδητοποίησαν πρώτοι οι μηχανικοί, στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, όταν είδαν το περιβόητο «τρένο της πληροφορικής» να... ρίχνει άγκυρα σε καταστήματα καταναλωτικών μικροσυσκευών και τους ευέλπιδες αποφοίτους των σχετικών σχολών ΑΕΙ να βαφτίζονται «μηχανικοί πωλήσεων». Το ένιωσαν και οι αρχιτέκτονες, που είδαν να χτίζεται αυθαιρέτως το άπαν στη χώρα αυτή από τους συναδέλφους τους που «σπούδασαν να φτιάχνουν γεφύρια», τους πολιτικούς μηχανικούς. Το είδαν και οι οικονομολόγοι, που αναγκάστηκαν να συνδράμουν στο «θαύμα του Χρηματιστηρίου» – μια «φούσκα» περίοπτη σε όποιον γνώριζε ότι δεν υπάρχει βιομηχανία ή μεγάλη επιχείρηση ενθάδε χωρίς διπλά και τριπλά βιβλία!

Θεοδωράκης: "Η χώρα τελεί υπό κατοχή"

«ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.», δηλαδή Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, θα ονομάζεται ο νέος πολιτικός φορέας που θα ανακοινώσει επισήμως την 1η Φεβρουαρίου ο Μίκης Θεοδωράκης.
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο γνωστός συνθέτης τονίζει ότι πρόκειται για ένα μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης στο οποίο «χωράνε όλοι οι Έλληνες πλην των κρυπτοχουντικών φτάνει να είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη χώρα τους».
Τονίζει επίσης ότι «η χώρα τελεί υπό κατοχή», ενώ στο ερώτημα τι  σημαίνει επανάσταση για τον ίδιο απαντά: «Ανάσταση».
Ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ακόμα ότι οι αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνηση συνεργασίας,  λαμβάνονται «πραξικοπηματικά» και κάνει λόγο για κυβερνήσεις «ουσιαστικής µειοψηφίας» που δεν μπορούν να παίρνουν τόσο σκληρά μέτρα.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More