Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

30 Ιουλ 2011

7 στους 10 αγωνιούν, ένας στους 5 δανείζεται

Απαισιόδοξοι τόσο για τη μελλοντική τους προσωπική οικονομική κατάσταση όσο και για το οικονομικό μέλλον της χώρας εμφανίζονται σε μεγάλο ποσοστό οι κάτοικοι της Αττικής. Περισσότεροι από 7 στους 10 αισθάνονται ανήσυχοι για το γεγονός ότι το εισόδημά τους μπορεί να μην αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους. Το 22,7%, δηλαδή πάνω από ένας στους πέντε, δηλώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν επαρκούν τα χρήματα που παίρνει για να ικανοποιήσει τις τρέχουσες ανάγκες του και δανείζεται από φίλους και συγγενείς. Μόλις ένα 4,6% καλύπτει τις ανάγκες του και αποταμιεύει κιόλας.


Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «για το δημόσιο αίσθημα ως προς την

Η Μουσικοθεραπεία είναι επιστήμη, διαπροσωπική σχέση και τέχνη! -K. Βruscia-

Ως επιστήμη η μουσικοθεραπεία ενδιαφέρεται για τα μετρήσιμα αποτελέσματα της επίδρασης της μουσικής στην ανθρώπινη φυσιολογία, π.χ. για τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού, της αρτηριακής πίεσης, του αναπνευστικού, τη μεγαλύτερη ανοχή στον σωματικό πόνο, την έκκριση των λεγόμενων «ορμονών της ευτυχίας», τη μείωση αγχολυτικών και αναισθητικών φαρμάκων, τη μείωση του προεγχειρητικού άγχους, την πιο γρήγορη ανάρρωση κ.ά.

Ως διαπροσωπική σχέση (κλινική προσέγγιση) δανείζεται μεθόδους και τεχνικές από γνωστές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, προκειμένου να προστατεύσει τη σχέση εμπιστοσύνης μουσικοθεραπευτή-συμμετέχοντος. Χρησιμοποιεί δηλαδή έγκυρο και παγκοσμίως αποδεκτό κώδικα ώστε να εκτιμήσει, να αναλύσει, να ερμηνεύσει και να αξιολογήσει τη θεραπευτική πορεία του συμμετέχοντος σε άμεση σύνδεση με τη σχέση του με το μουσικοθεραπευτή.

Τι δουλειά μου ταιριάζει: Καριέρα με προσωπικότητα

Μπορεί να μην αποτελεί απόλυτο γνώμονα για την επιλογή επαγγέλματος, όμως η προσωπικότητα σύμφωνα με τις γνώμες των ειδικών μπορεί, εν μέρει, να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καριέρα που θα ακολουθήσουμε.
Αν και για παράδειγμα, ένα κλειστό και ντροπαλό άτομο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ασχοληθεί με το τμήμα δημοσίων σχέσεων μιας εταιρείας, ένας περισσότερο επικοινωνιακός και ανοιχτός χαρακτήρας θα τα πήγαινε περίφημα στην συγκεκριμένη θέση.
Εκμεταλλευόμενοι, λοιπόν, τα στοιχεία που πλαισιώνουν τον χαρακτήρα μας και γνωρίζοντας ποιες είναι οι αδυναμίες και ποια τα προτερήματά μας, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε το επάγγελμα εκείνο που θα μας «ταιριάζει» περισσότερο και στο οποίο θα είμαστε περισσότερο αποδοτικοί.
Αν και η προσωπικότητα του ατόμου είναι κάτι εξαιρετικά σύνθετο και ενίοτε απροσδιόριστο, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν τέσσερα βασικά είδη, τα οποία όσο μεγαλώνουμε αναπτύσσονται, διαμορφώνοντας εν τέλει τον χαρακτήρα που έχουμε ως ενήλικες.

‘Η παρηγορία της φιλοσοφίας’ ένα σπουδαίο βιβλίο του Αλαίν ντε Μποττόν

Πολλοί μιλούν για ένα «ύφος Ντε Μποττόν» το οποίο κάνει τα γραπτά του να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε πλήθος άλλα. Και πραγματικά πρόκειται για «ένα στυλ που είναι εύκολο στην ανάγνωση και μπορεί συγχρόνως να μεταδώσει μεγάλες ιδέες με αρχοντιά και χάρη».
Δεν τον ικανοποιεί ο φιλοσοφικός σημερινός λόγος γιατί είτε «είναι τελείως βαρετός ή υπερβολικά περίπλοκος ή προσπαθεί να γίνει ποπ και χαζοχαρούμενος». Τα βιβλία του- και το τελευταίο του, «Η παρηγορία της φιλοσοφίας»- διατηρούν ένα ύφος περισσότερο προσωπικό και εξομολογητικό. Ο Ντε Μποττόν ξαναγυρίζει τη φιλοσοφία στον πρωταρχικό της σκοπό: να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.
Στο βιβλίο αυτό συνδιαλέγεται με έξι φιλοσόφους, τον Σωκράτη, τον Επίκουρο, τον Σενέκα, τον Μονταίνι, τον Σοπενχάουερ και τον Νίτσε, και εξηγεί με τα λόγια τους πώς μπορεί κανείς να μην απογοητεύεται στη ζωή αλλά να βρίσκει δύναμη να ξεπερνάει τις αντιξοότητες και να δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για τον εαυτό του.
Δεν έχεις χρήματα; Ζήτα βοήθεια από τον Επίκο
υρο
Δυσκολεύεσαι το πρωί να σηκωθείς. Δεν έχεις κέφι, είσαι εριστικός. Διαισθητικά κατηγορείς τη δουλειά που κάνεις. Δεν βγάζεις αρκετά χρήματα και αυτό σε καταπιέζει. Απο
φασίζεις να αλλάξεις δουλειά. Την αλλάζεις, κερδίζεις περισσότερα αλλά και πάλι δεν
βρίσκεις ευτυχία. Δεν έχεις χρήματα; Βρες αλλού την ευτυχία, στη φιλία και στην παρέα, στην ελευθερία, στη σκέψη, αυτό συνιστά ο Επίκουρος.

Προσοχή στον «διαδικτυακό» γιατρό

Η αναζήτηση πληροφοριών γύρω από την υγεία μας είναι ένας από τους βασικούς στόχους περιπλάνησης στο Ιnternet. Πώς μπορούμε όμως να εκτιμήσουμε την αξιοπιστία κάθε πληροφορίας;
Προσοχή στον «διαδικτυακό» γιατρό



 O χώρος της Υγείας είναι από τους δημοφιλέστερους για την αναζήτηση πληροφορίας μέσω Ιnternet, για να αναζητήσει είτε ο χρήστης μια πληροφορία που έχει σχέση με τον χώρο της Υγείας είτε ο ασθενής που αναζητεί κάποιο φως για την πάθησή του να αντλήσει θάρρος ή να εισπράξει αισιόδοξα μηνύματα.
Ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται το Διαδίκτυο καθημερινά αυξάνεται. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών αναζητεί συνήθως πληροφορίες για συγκεκριμένες παθήσεις, ενώ άλλοι θέλουν να μάθουν για τη σωματική τους άσκηση σε ποσοστό 36%, για τη σεξουαλική τους υγεία σε ποσοστό 10%, ενώ τέλος ένα 6% θέλει να πληροφορηθεί σχετικά με τη διακοπή του καπνίσματος. Το 85% των ασθενών επισκέπτεται το Διαδίκτυο για να

Η σωματική τιμωρία «τρώει» τα παιδιά

Η σωματική τιμωρία «τρώει» τα παιδιά
«Όχι» στα χαστουκάκια και σε άλλες μορφές σωματικής τιμωρίας φωνάζουν οι επιστήμονες καθώς επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τα παιδιά, οδηγώντας σε ατίθασους έφηβους με χαμηλό αυτοέλεγχο και αδυναμία προσαρμογής και λειτουργίας υπό διαφορετικές συνθήκες



Οι γονείς που ακολουθούν την τακτική της σωματικής τιμωρίας των παιδιών τους με χαστουκάκια, ουσιαστικά περιορίζουν τη συναισθηματική νοημοσύνη τους, αλλά και την ικανότητα εκτελεστικής λειτουργίας τους – το να μπορούν δηλαδή αυθόρμητα να μεταβάλλουν την συμπεριφορά τους ανάλογα με τις συνθήκες που συναντούν.
Τα τρομακτικά ευρήματα έρχονται από μια ομάδα αμερικανών και καναδών ειδικών οι οποίοι παρακολούθησαν συνολικά 63 μαθητές ηλικίας 5 και 6 ετών, από δύο ιδιωτικά σχολεία στη Δυτική Αφρική.

Μαχαίρι έως 50% στα επιδόματα και με αναδρομική ισχύ

Με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί η περικοπή σειράς επιδομάτων και παροχών που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δήμων. Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, σε ετήσια βάση από τις περικοπές αυτές θα προκύπτει όφελος 351 εκατ. ευρώ.
Απώλειες που μπορεί να φτάσουν έως και τα 50 ευρώ τον μήνα σημαίνει για όλους τους υπαλλήλους η περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης που καταβάλλεται σήμερα στο Δημόσιο. Σε συνδυασμό με τα λοιπά μέτρα όπως πάγωμα μισθολογικής ωρίμασης, εισφορά 3% υπέρ ταμείου ανεργίας, αλλά και με τα μέτρα που είχαν ληφθεί το προηγούμενο έτος,

Ξεκινούν οι τουριστικές περιηγήσεις


Ξεκινούν οι τουριστικές περιηγήσεις από το γραφείο πληροφοριών του Δήμου στη Μαρίνα Μεσολογγίου.
Διαμορφώθηκαν οι τέσσερις ημερήσιες εκδρομές, που απευθύνονται στους ιδιοκτήτες των σκαφών της μαρίνας.

Πείτε "όχι" στο κάπνισμα

       Το κάπνισμα είναι εθισμός. Ενας από τους χειρότερους. Αν έχετε πάρει την απόφαση να το κόψετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει τους σωστούς τρόπους για να το κάνετε. 

       1. Βρείτε μια δραστηριότητα για να απασχοληθείτε. Εάν καπνίζετε ασταμάτητα κάθε φορά που στρεσάρεστε, καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε αυτή την αντανακλαστική ενέργεια με κάποια άλλη, που θα σας κάνει καλό. Προσπαθήστε να μη το ρίχνετε στο φαγητό όταν βρίσκεστε σε μέρη που καπνίζουν. Ξεκινήστε jogging, γυμναστήριο, τένις, κολύμπι, χορό, ό,τι τραβάει η ορεξή σας που θα σας βοηθάει να ηρεμείτε κάθε φορά που κάτι σας αγχώνει.

Οικονομικό νοικοκυριό

       Το να κάνει κάποιος οικονομία στο νοικοκυριό του δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά τώρα που ήδη οι μισθοί έχουν περικοπεί και οι καταναλωτικοί πειρασμοί βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να έχει κέρδος η τσέπη μας; 

       1. Ελεγχόμενα ψώνια: ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε ως καταναλωτές είναι το να πηγαίνουμε στο super market σχεδόν καθημερινά. Ο λόγος είναι προφανης, μιας και οι πειρασμοί σε έναν πολυχώρο είναι άπειροι, και συνήθως καταλήγουμε να έχουμε στο καρότσι μας τα διπλάσια από αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε. Προσπαθήστε να σχεδιάσετε μία λίστα με τα εβδομαδιαία σας ψώνια και να παραμείνετε πιστές σε αυτήν.

29 Ιουλ 2011

Αγώνα κατά της βαρβαρότητας που ζουν οι εργαζόμενοι, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

Την πρόταση του ΚΚΕ για την «ενίσχυση του λαϊκού αγώνα» και την ανατροπή της «αντιλαϊκής πολιτικής με τη λαϊκή εξουσία», ανέλυσε η γγ της του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της ομιλίας της, το βράδυ της Πέμπτης, στην πλατεία Πυθαγόρα, στη Σάμο.

«Σήμερα δεν είναι η μέρα να σας πούμε τα προβλήματα, τα οποία τα γνωρίζετε, ούτε να κλάψουμε γι' αυτά. Αλλά να σας αναλύσουμε και να σας δώσουμε διεξοδικά την πρόταση του ΚΚΕ», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο για «βαρβαρότητα που ζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με την επίθεση που δέχονται» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα για την απόκρουση αυτών των μέτρων».

Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, το ΚΚΕ θα αναλάβει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του και θα είναι στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση του λαού και την αντεπίθεσή του.

Προς έγκριση νέας χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Του Αθανασιου Eλλις
Παρά τις αντιδράσεις κάποιων αναδυόμενων χωρών, και πρωτίστως της Βραζιλίας, που θεωρούν ότι το ΔΝΤ προσφέρει υπερβολική στήριξη προς την Ελλάδα, το Ταμείο προσανατολίζεται προς την έγκριση νέας χρηματοδότησης για τη χώρα μας, η οποία, όμως, αναμένεται να υπολείπεται του ενός τρίτου που ήταν η συνεισφορά του στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου. Παρότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν και αυτή τη φορά σημαντική συμβολή του ΔΝΤ, συγκλίνουσες πληροφορίες φέρουν το ποσό που θα προσφέρει το ΔΝΤ να κυμαίνεται γύρω στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς, πάντως, αυτό να έχει οριστικοποιηθεί. Στο Ταμείο ελπίζουν ότι οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος Αυγούστου έτσι ώστε να συνεδριάσει έγκαιρα το Δ.Σ. στις αρχές Σεπτεμβρίου και να προχωρήσει στην εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος μέχρι τα μέσα του μηνός.

28 Ιουλ 2011

Το Πακέτο Διάσωσης Δεν Είναι Αρκετό Για Την Ελλάδα


Φόβοι ότι ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ ενδεχομένως αποδειχθεί ατελέσφορο. Ανάλυση του Reuters επισημαίνει ότι οι ελπίδες για ανάπτυξη εναποτίθενται στα κοινοτικά κονδύλια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως σημειώνει ο συντάκτης, επιδεικνύουν διαχρονικά χαρακτηριστική ανικανότητα στην κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου αναπτυξιακών έργων, με την Ελλάδα να είναι ουραγός στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, το διεθνές πρακτορείο Reuters εκφράζει σε ανάλυσή του ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας πιθανόν να αποδειχθεί ατελέσφορο.


ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η πρώτη παρουσίαση των μελετών δημιουργίας του «Βιωματικού Μουσείου της Εξόδου» του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε χθες από το Γραφείο Μελετών PostScriptum Managing Director, με επικεφαλής τον κο Κώστα Κωνσταντινίδη.

Οι μελετητές έκαναν λόγο για «ένα Μουσείο μοναδικό», το οποίο έρχεται να καλύψει μια κενή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Ένα Μουσείο άρρηκτα συνδεμένο με την ταυτότητα της Πόλης, ένα Μουσείο – σημείο αναφοράς για την Περιοχή, τόσο προς τους έξω, τους πιο έξω και τους μέσα».

Το Μουσείο πρόκειται να στεγαστεί σε συγκρότημα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 2.500 τμ., στην είσοδο της πόλης. Με την ανακατασκευή τόσο του κτιριακού συνόλου όσο και του περιβάλλοντος χώρου, το ένα από τα δύο κτίρια θα υποδεχτεί την ψηφιακή βιωματική έκθεση, προϋπολογισμού περίπου 1.500.000-2.000.000 ευρώ και το άλλο κτίριο τον εκθεσιακό - εμπορικό χώρο, προϋπολογισμού 2.000.000-2.500.000 ευρώ.

Ήδη υλοποιούνται οι προμελέτες, όπως η Μελέτη Σκοπιμότητας και η Μουσειολογική Μελέτη και θα ακολουθήσουν η Αρχιτεκτονική Μελέτη, η Στατική Μελέτη - Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων, η Αρχιτεκτονική Μουσειογραφική Μελέτη και η Ψηφιακή Μουσειογραφική Μελέτη.

SOS για τα μικρά ψάρια

SOS για τα μικρά ψάρια
Η εντατική αλιεία των μικρών ψαριών απειλεί την ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.



Μέτρα κατά της εντατικής αλιείας των μικρότερων ειδών ψαριών ζητούν οι ειδικοί μετά από την δημοσιοποίηση μιας νέας έρευνας που δείχνει τα μικρά ψάρια πρέπει να προστατευτούν για να μην διαταραχθούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία και δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Science».
Σημαντικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα
Τα βλέμματα των επιστημόνων και όλες οι έρευνες μέχρι σήμερα επικεντρώνονταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα είδη ψαριών όπως ο τόνος, ο σολομός, ο βακαλάος και ο ξιφίας.

Μην παραδίδεστε στην κρίση!

Μην παραδίδεστε στην κρίση!


Αν μη τι άλλο, το τελευταίο διάστημα το λεξιλόγιο του μέσου Ελληνα εμπλουτίστηκε με λέξεις και όρους που σε άλλες εποχές δεν θα είχε καν ακούσει. Τώρα πλέον στο σπίτι, στη δουλειά (για όποιον έχει ακόμη δουλειά), στην πλατεία, στην καφετέρια ή στην ταβέρνα των διακοπών (για όποιον κατάφερε να πάει διακοπές), οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, τους οίκους αξιολόγησης, την υποβάθμιση σε κατηγορία junk, την επιλεκτική χρεοκοπία, την αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν εμπλουτίστηκε όμως μόνο το λεξιλόγιο του μέσου Ελληνα αλλά και η ζωή του με καθημερινό φόβο, άγχος, στρες τα οποία προσπαθούν να κάνουν σταδιακά την ψυχική και τη σωματική υγεία του να

Ο κατακερματισμένος ύπνος καταστρέφει την μνήμη

Ο κατακερματισμένος ύπνος καταστρέφει την μνήμηΟι διαταραχές στον ύπνο προκαλούν προβλήματα μνήμης



Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ σε πειράματα που έκαναν με ποντίκια διαπίστωσαν ότι ο ύπνος που γίνεται με συνεχείς διακοπές επηρεάζει τον μηχανισμό της μνήμης. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων μνήμης που συνδέονται με διάφορες ασθένειες όπως τη νόσο Αλτσχάιμερ και την υπνική άπνοια.

Η οπτογενετική

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα ερευνητική μέθοδο που ονομάζεται οπτογενετική με την οποία κατάφεραν να διεισδύσουν στον μηχανισμό του ύπνου των ποντικών και να διαπιστώσουν ότι ο διαταραγμένος ύπνος αδυνάτιζε την μνήμη τους. Η οπτογενετική είναι μια μέθοδος κατά την οποία

«Ταχυδρόμοι» του καρκίνου οι γάτες

«Ταχυδρόμοι» του καρκίνου οι γάτεςΥποπτες για μετάδοση καρκίνου στους ανθρώπους είναι οι γάτες



Μια απρόσμενη και άκρως ανησυχητική ανακοίνωση έκαναν Γάλλοι ερευνητές που αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι γάτες να μεταδίδουν στους ανθρώπους καρκίνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα κατοικίδια φιλοξενούν ένα παράσιτο το οποίο συνδέεται με τον καρκίνο του εγκεφάλου στους ανθρώπους. Το εν λόγω παράσιτο είναι το Toxoplasma gondii που είναι γνωστό ότι εάν μολύνει μία έγκυο γυναίκα υπάρχει κίνδυνος να πλήξει το έμβρυο.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν υπάρχει ακόμη απόδειξη ότι το παράσιτο προκαλεί τον καρκίνο στους ανθρώπους και ότι πρέπει να γίνει περεταίρω διερεύνηση του ζητήματος. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης θα πρέπει ασφαλώς να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους.

27 Ιουλ 2011

Προϊστάμενοι με πανελλαδικές

«Πανελλαδικές» στο Δημόσιο για τους διευθυντές κάθε τρία χρόνια και επανάκριση όλων των θέσεων προϊσταμένων στην εξαετία, είναι το «μοντέλο» του ΑΣΕΠ για την προώθηση των αρίστων στην πυραμίδα των δημόσιων υπηρεσιών, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, δηλαδή από τις αρχές του 2012. Στη διαδικασία αυτή θα συμμετάσχουν 100.000 υπάλληλοι, για να καταλάβουν 24.000 θέσεις.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γιώργος Βέης, με την ευκαιρία της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2010, το οποίο, μάλιστα, χαρακτήρισε «έτος-σταθμό» για το ΑΣΕΠ, αφού επανήλθαν στη δικαιοδοσία του ο πλήρης έλεγχος των προσλήψεων, τόσο του μόνιμου όσο και του έκτακτου προσωπικού. Ταυτόχρονα, επεκτάθηκαν οι αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ (νόμος 3839/2010), με

«Πιθανή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την Standard & Poor'sΤην πιθανότητα μίας νέας και μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια προέβλεψε αξιωματούχος του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's, τονίζοντας ότι ότι μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη.

Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την Standard & Poor's
"Η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική, και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι", είπε ο Ντέϊβιντ Μπίαρς, επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, στη διάρκεια συνέντευξή του στο τηλεοπτικό CNBC.

26 Ιουλ 2011

Πόσο Μας Κοστίζουν Οι 300…

Δημοσίευση Εικόνας
Τι λεφτά βάζει τελικά στην τσέπη ένας βουλευτής κάθε μήνα; Πού σταματά ο μύθος και πού αρχίζει η πραγματικότητα για τις αποδοχές και τα προνόμια των 300; Η «Real news» δημοσιεύει ενδεικτικά το εκκαθαριστικό αποδοχών ενός βουλευτή τον Ιούλιο του 2011. Από τα εκκαθαριστικά φαίνεται ότι ο βουλευτής παίρνει στα χέρια του ως καθαρή βουλευτική αποζημίωση 6.595,03 ευρώ τον μήνα. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται η τελευταία μείωση του 5% από την έκτακτη εισφορά και του 3% υπέρ των ανέργων, που ισοδυναμεί με απώλεια 660,16 ευρώ από τον επόμενο μήνα.

Το παρελθόν φυγείν αδύνατον


Από την "Ελευθεροτυπία", 24/7/2011

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που πέρασε από την οργανωμένη Αριστερή ζωή και πιο συγκεκριμένα από το ΚΚΕ και τη νεολαία του και για διάφορους λόγους βρέθηκε κάποια στιγμή

εκτός.
Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που είτε με δική τους ευθύνη, είτε με ευθύνη του κόμματος, είτε από ένα συνδυασμό των δύο μεταμορφώθηκαν είτε σε απλούς συνοδοιπόρους του,

Γιώργος Ρούσης
είτε σε απλούς ψηφοφόρους του, είτε παρέμειναν αριστεροί που του ασκούν κριτική, είτε πήγαν σπίτι τους, είτε ακόμη μετατράπηκαν και σε ορκισμένους εχθρούς του.

Οι αιτίες πολλές και διάφορες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ιδιαίτερα για όσους πέρασαν στην αντίπερα όχθη, οι οποίοι και για να δικαιολογήσουν την ανάνηψή τους κατηγορούν το κόμμα επί δικαίω και

Έγκαυμα παρά το αντηλιακό; Δείτε τι κάνετε λάθος…

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό αλλά μόλις επιστρέφετε στο σπίτι από την παραλία διαπιστώνετε πώς έχετε γεμίσει εγκαύματα; Δείτε, ποια είναι η σωστή χρήση του αντηλιακού και ποια τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε στην χρήση του.


Η απoτελεσματικότητα τωv αντηλιακών επηρεάζεται άμεσα από oρισμέvoυς παράγovτες πoυ σχετίζovται με τη σύvθεση και τη χρήση τoυς. Μερικoί από αυτoύς είvαι:
- τo εύρoς ακτιvoβoλίας πoυ καλύπτoυv (UVB, UVA, oρατό, υπέρυθρo).
- Η πoσότητα και η συχvότητα εφαρμoγής.
-Η σταθερότητα τωv μoρίωv, δηλαδή είvαι σταθερά τα μόρια ή μετά από λίγo υφίσταvται φωτόλυση και δεv ασκoύv τη δράση για τηv oπoία χρησιμoπoιoύvται.
-Η αvτoχή στo vερό.Όλα αυτά επηρεάζoυv άμεσα τo δείκτη πρoστασίας και μεταβάλλoυv τη δραστικότητα τωv περισσoτέρωv αvτιηλιακώv σκευασμάτωv.

Εκτός «βαρέων» 120.000 εργαζόμενοι

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την οποία παρέδωσε σήμερα η διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.Οι τελικές αποφάσεις μετά τη δημόσια διαβούλευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας & Κοιν.Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Εκτός «βαρέων» 120.000 εργαζόμενοι
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "ΕΘΝΟΥΣ", η νέα λίστα αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 420.000 άτομα, κάτι που συνεπάγεται πως 120.000 εργαζόμενοι θα εξαιρεθούν από το ειδικό αυτό καθεστώς.

Στον αντίποδα, 40.000 άτομα διεκδικούν την ένταξή τους στο ευνοϊκό καθεστώς των βαρέων. Η νέα λίστα θα δοθεί για διαβούλευση στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.

25 Ιουλ 2011

Ο έρωτας είναι θέμα Χημείας

Τι συγκλονίζει και τι δονεί των ερωτευμένων το κορμί; Μα... της Χημείας το ραβδί!


Ο έρωτας είναι θέμα Χημείας «Καλοκαίρι, με τη φέτα το καρπούζι στο ένα χέρι...» τραγούδησε προ ετών ο Διονύσης, και όλοι συμφωνήσαμε χαρωπά για το ποια είναι η πεμπτουσία του θέρους. Ωστόσο, πέρα από τους γλυκούς χυμούς του καρπουζιού, κάποιοι άλλοι χυμοί σίγουρα ωριμάζουν στο σώμα μας και μας κάνουν να αδημονούμε για την «καλοκαιρινή περιπέτεια». Μας το έλεγαν έμμεσα οι ρομαντικές κυρίες που μετρούσαν τα χρόνια τους ως «τόσων Μαΐων», μας το έλεγαν και οι ζορμπάδες γέροι που μέτραγαν τη ζωή με τα καλοκαίρια που γλέντησαν. Ομως οι επιστήμες τι έχουν να πουν για τους χυμούς αυτούς και ποια είναι η πλέον αρμόδια να μας εξηγήσει το θέμα;

24 Ιουλ 2011

Όταν η συνέντευξη πλησιάζει

Μίνα Μπαγιώτα / http://www.kariera.gr
Σε έχουν καλέσει για επαγγελματική συνέντευξη; Αυτό σημαίνει καταρχήν ότι ανήκεις στους τυχερούς, μια που οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις μέρες μας είναι μετρημένες. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να αξιοποιήσεις αυτή την ευκαιρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποδεικνύοντας στο μελλοντικό σου εργοδότη ότι ταιριάζεις… γάντι στη θέση, που διεκδικείς.


Προετοιμάσου καλά Πριν συναντήσεις τον υπεύθυνο προσωπικού είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την εργοδότρια εταιρία, το ιστορικό της, τα προϊόντα της, την κουλτούρα και τις αξίες της. Είναι καλό να επισκεφτείς το site της εταιρίας και να ενημερωθείς σωστά καθώς και να δεις αν έχει λογαριασμούς σε Facebook, LinkedIn και twitter.

Marshall Plan για τη «σωτηρία» των τοκογλύφων

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: Εφημερίδα Δρόμος


Κάτι μας θύμιζαν όλα αυτά που έγιναν μεταξύ Αθήνας και Βρυξελών τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Λέξεις και φράσεις που τις έχουμε ξανακούσει- πρωτοφανής βοήθεια, εξαιρετική κατάσταση, ύψωση αναχωμάτων, ιστορική απόφαση. Μα, βέβαια! Τα είχαμε ξανακούσει τον Μάιο του 2010, τις μέρες της διαπραγμάτευσης και της ανακοίνωσης της συμφωνίας για τον πρώτο δανεισμό της Ελλάδας από την τρόικα και το πρώτο μνημόνιο. Κι εκείνη η απόφαση είχε διαφημιστεί ως η τελική λύση, και για εκείνο το πακέτο βοήθειας εκφραζόταν η βεβαιότητα ότι θα ηρεμούσε τις αγορές, ότι θα επέτρεπε στην Ελλάδα να επιστρέψει σ’ ένα χρόνο σ’ αυτές, με χαμηλότερα επιτόκια και κόστος δανεισμού κι ότι θα απέτρεπε τη μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες. Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, τρις…

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών

Οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής αυξάνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό παγκοσμίως. Νοσήματα όπως η βλεννόρροια και η μόλυνση από χλαμύδια διαγιγνώσκονται όλο και πιο συχνά και είναι υπεύθυνα για το 33% των περιπτώσεων στειρότητας στις γυναίκες. Κοινός παρονομαστής των παθήσεων αυτών είναι ότι η χρήση του προφυλακτικού αποτελεί το καλύτερο μέτρο πρόληψής τους. Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός της αυξημένης σεξουαλικής δραστηριότητας κατά τους θερινούς μήνες, θα ήταν χρήσιμο να είμαστε ενημερωμένοι για τα νοσήματα αυτά και για τους κινδύνους που κρύβουν.
* Βλενόρροια / Γονόρροια

Ο λογαριασμός της συμφωνίας για το χρέος

Προοπτική δύσκολης και επώδυνης οικονομικά λύσης στο άλυτο μέχρι προχθές πρόβλημα του ελληνικού χρέους έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το νέο πρόγραμμα υποστήριξης που αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης.
Είναι καλό ή όχι το σχέδιο για την Ελλάδα; Ηταν η πρώτη απόφαση που έπεισε τις αγορές γιατί ήταν καλά μελετημένη νομικά, χρηματοδοτικά και χρηματοοικονομικά. Τα spreads των ελληνικών ομολόγων έπεσαν θεαματικά, τα premiums στα CDS (που μετρούν την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας) επίσης. Επιπλέον οι τιμές των ελληνικών μετοχών και ειδικά των τραπεζών πέταξαν στα ύψη, ανακτώντας μέρος της χαμένης αξίας τους.

Το 15ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ ΗΡΕΜΩΝ ΝΕΡΩΝ στην Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας.


Το 15ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ ΗΡΕΜΩΝ ΝΕΡΩΝ  στην Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας.
Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου για δεύτερη φορά διοργανώνει από τις 5 έως τις 7 Αυγούστου 2011 το «Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης κανόε – καγιάκ ήρεμων νερών» σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία κανόε – καγιάκ , το Δήμο Μεσολογγίου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας.
Η  διοργάνωση αυτή, είναι ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα στην Δυτική Ελλάδα και η σημαντικότερη του αθλήματος, γιατί θα συμμετέχουν οι παιδικές ομάδες όλων των σωματείων, που αποτελούν και το μέλλον αυτού του συναρπαστικού σπόρ .
Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου με τις δράσεις του προσπαθεί να προβάλει τον Λιμνοθαλασσιακό χώρο του νέου διευρυμένου Δήμου, ως οικοτουριστικό και αθλητικό προορισμό !!
Για το πρόγραμμα των αγώνων θα ενημερωθείτε με νεότερη δημοσίευση.  

                      Με τιμή το Δ.Σ του Ν.Ο.Μεσολογγίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More