Εμμένει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ότι δεν αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ και κάνει λόγο για «χοντροκομμένη σκευωρία», την ώρα που τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ετοιμάζονται να καταθέσουν στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, ενώ «φουντώνει» και η συζήτηση για το ενδεχόμενο παραγραφής των πιθανών αδικημάτων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνει ότι δεν έκανε καμία παρέμβαση στη λίστα, ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υπόθεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε και κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό. Μα πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή να μου στείλουν μία λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου;», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι πρόκειται για «μία χοντροκομμένη σκευωρία», που στόχο έχει την κατασκευή της δικής του ενοχής, και, όπως αναφέρει, «είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή, να έχουν ένα και μόνο ένα ονοματεπώνυμο».

Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε στη «Real», δηλώνει ότι «θα ήμουν ανόητος να παρέμβω σε ένα ψηφιακό αρχείο τέτοιου είδους, του οποίου το πρωτότυπο δεν το είχα καν, αφού βρίσκεται στη Γαλλία και μπορούσε να έλθει οποιαδήποτε στιγμή»

Ο πρώην υπουργός δηλώνει επίσης ότι «δεν φοβάται τίποτα». «Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και τις παραλείψεις μας. Σίγουρα θα μπορούσε νε έιχε γίνει καλύτερος χειρισμός του όλου θέματος. Αλλά θεωρώ αδιανόητο να μου προσάπτει οποιοσδήποτε ευθύνες για μη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Όταν όλα όσα έχουν γίνει στον τομέα αυτό (ο οικονομικός εισαγγελέας, η αυστηριοποίηση των ποινών, η άρση του τραπεζικού απορρήτου) έγιναν την περίοδο που ήμουν υπουργός Οικονομικών και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο υπουργικό συμβούλιο όσο και στη Βουλή», είπε.