Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

9 Οκτ 2010

Αργεντινή-ΔΝΤ. "Παντελώς αναποτελεσματικό είναι το ΔΝΤ"...

Αργεντινή-ΔΝΤ. "Παντελώς αναποτελεσματικό είναι το ΔΝΤ", υποστήριξε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής.

Ο Εκτορ Τίμερμαν, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, κατήγγειλε σήμερα την "αποδεδειγμένη παντελή αναποτελεσματικότητα" του ΔΝΤ, "αποκλείοντας, μελλοντικά, την οποιαδήποτε συνεργασία του Μπουένος Αϊρες με το ΔΝΤ".
"Τούτο (ο αποκλεισμός συνεργασίας) θα ισχύει εφόσον δεν μεταρρυθμίζεται το ΔΝΤ, αφού ούτε καν την οικονομική κρίση δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει", τόνισε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής.
Ο αξιωματούχος επανέλαβε την πρόθεση του Μπουένος Αϊρες να αποπληρώσει το εθνικό χρέος προς τη "Λέσχη του Παρισιού" που συνδιευθύνεται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και ευρωπαϊκά κράτη.

Ανοίγει η "ψαλίδα" φτωχών - πλουσίων

Νέα έρευνα αποδεικνύει το αυτονόητο, ότι οι πλούσιοι συνεχίζουν να ξοδεύουν πολύ περισσότερο από τους φτωχότερους, ενώ ο οικογενειακός προϋπολογισμός των μη προνομιούχων νοικοκυριών, μετά βίας φτάνει για την κάλυψη των αναγκών διατροφής και υγείας.

Τα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών του 2008, που διεξάχθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), καταδεικνύουν ότι μέση μηνιαία καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών ανήλθε το 2008 στα 2.117,67 ευρώ (αύξηση 18,2% σε σύγκριση με το 2004).




Η αύξηση αυτή σε πραγματικούς όρους, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβολή των τιμών κατά το διάστημα 2004 – 2008, ανήλθε σε 6,8%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών για την περίοδο 1998 – 2004 ανήλθε σε 12,2%, δηλαδή καταγράφεται μείωση της ανοδικής τάσης της καταναλωτικής δαπάνης από αγορές.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το μερίδιο της διάμεσης ισοδύναμης καταναλωτικής δαπάνης

Με φωτογραφία στο Ίντερνετ 8 στα 10 παιδιά

Αναρτημένες στο Ίντερνετ είναι οι φωτογραφίες του 81% των παιδιών κάτω των δύο ετών, ενώ πολλά παιδιά έχουν αποκτήσει προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης πριν καν γεννηθούν!

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, οκτώ στα δέκα παιδιά που γεννιούνται στον δυτικό κόσμο θα διαπιστώσουν μεγαλώνοντας ότι τα στοιχεία τους είναι διαθέσιμα στον Παγκόσμιο Ιστό, κυρίως σε ιστοσελίδες όπως το Facebook και, μάλιστα, με πρωτοβουλία των γονιών τους.


Το γεγονός αυτό εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας στην ψηφιακή εποχή, ενώ παράλληλα προκαλεί φόβους και για αύξηση των κρουσμάτων παιδοφιλίας.


Μετά το μαιευτήριο στο Ίντερνετ!

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ – ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν είναι ενθαρρυντικές για το έργο της Ιόνιας οδού. Η έλλειψη χρηματοδότησης η οποία διακόπηκε, επειδή το έργο είναι εκτός χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των προβλεπόμενων απαλλοτριώσεων, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για το σταμάτημα του έργου. Αποτέλεσμα της προηγούμενης κατάστασης είναι οι κατασκευάστριες εταιρείες να απολύουν το προσωπικό και να δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας!Στο τμήμα από Ευηνοχώρι μέχρι Κεφαλόβρυσο έχει εκτελεστεί το 10% της εργολαβίας, ενώ το υπόλοιπο 90% αφορά ιδιωτικές εκτάσεις, που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις.

8 Οκτ 2010

Υψηλή η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας

Στη δεύτερη θέση παραμένει η Ελλάδα, με βάση τη μεγαλύτερη πιθανότητα χρεοκοπίας, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιοποίησε χθες η εξειδικευμένη εταιρεία CMA.

Η Ελλάδα παρέμεινε κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους στη δεύτερη θέση, με την τιμή των πενταετών CDS (ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας ή credit default swaps) στις 775 μονάδες βάσης. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα με 1.109 μονάδες βάσης, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αργεντινή (749 μονάδες βάσης).


Τη λίστα συμπληρώνουν το Πακιστάν, η Ουκρανία, η Ιρλανδία, το Ντουμπάι, το Ιράκ, η Πορτογαλία και η Ρουμανία. Σημειώνεται ότι Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν βρίσκονταν στην αντίστοιχη λίστα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Λαθρομετανάστευση και στρουθοκαμηλισμός

Του Σταυρου Λυγερου

Σ’ ένα μήνα, οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα κληθούν να εκλέξουν δημάρχους και περιφερειάρχη. Ο δημόσιος διάλογος για ζωτικής σημασίας προβλήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, η γκετοποίηση του ιστορικού κέντρου και η αυξημένη εγκληματικότητα είναι υποτυπώδης, παρότι αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα δεν έχει προηγούμενο, παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, η πρωτεύουσα μετατρέπεται σε μια ατύπως διχοτομημένη πόλη. Οι μετανάστες –κατά κανόνα λαθραίοι– συσσωρεύονται και «καταλαμβάνουν» ολόκληρες γειτονιές. Υπό την πίεση του φόβου, οι ντόπιοι κάτοικοι είτε μετακομίζουν είτε αντιδρούν δυναμικά, με αποτέλεσμα την πρόκληση επεισοδίων, όπως στον Αγιο Παντελεήμονα. Οσοι κατοικούν και εργάζονται σε απόσταση από τις γκετοποιημένες γειτονιές, αποφεύγουν συστηματικά να τις επισκέπτονται.

Αγγίζουν το... ελιξίριο της ζωής


Οι επιστήμονες βρίσκονται τώρα ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία συμπληρωμάτων με αντι-γηραντικές ιδιότητες και για τους ανθρώπους
Κοντά στο... "ελιξίριο" της ζωής υποστηρίζουν πως βρίσκονται Ιταλοί επιστήμονες οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα "κοκτέιλ" αμινοξέων που αύξησε κατά 12% τη διάρκεια ζωής των πειραματόζωων.

Το κοκτέιλ αμινοξέων αύξησε τη διάρκεια ζωής των ποντικιών κατά 12%. Οι επιστήμονες τονίζουν τώρα ότι ήρθε η ώρα για μια μεγάλη κλινική έρευνα σε ανθρώπους

Ελπιδοφόρα ανακάλυψη για τη νόσο του Πάρκινσον


Τα μιτοχόνδρια αποτελούν τις πηγές παραγωγής ενέργειας των εγκεφαλικών κυττάρων και η καταστροφή τους φαίνεται πως είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον.
Αυτό διαπίστωσε διεθνής ομάδα ειδικών κι εφόσον η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν κλινικές δοκιμές με χρήση φαρμάκων που προορίζονται για άλλες παθήσεις, αλλά τα οποία πλέον θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατά της συγκεκριμένης νευροεκφυλιστικής νόσου.

Αποχωρούν 2.350 υπάλληλοι από τον ΟΣΕ


Κατατέθηκε απόψε στη βουλή από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ, το οποίο αποτελείται συνολικά από 43 άρθρα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο όμιλος του ΟΣΕ θα διαχωριστεί σε τέσσερις βασικές εταιρίες. Στον ΟΣΕ, στον οποίο θα συγχωνευθεί και η ΕΞΙΣΥ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει ιδιωτικός φορέας, ο οποίος θα μπορεί να έχει και τη διοίκηση.

Ο ΟΣΕ θα ασκεί καθήκοντα διαχειριστή της σιδηροδρομικής γραμμής.

Εφορία: Κάνει “σύμμαχο” της τον λογιστή μας! Τι αλλάζει η νέα φορολογική εγκύκλιος

Εφορία: Κάνει “σύμμαχο” της τον λογιστή μας! Τι αλλάζει η νέα φορολογική εγκύκλιος

- Αναστάτωση στους λογιστές από την απαίτηση του Υπουργείου να καταδίδουν τους παραβάτες
- Υπεύθυνοι για τις ατασθαλίες των πελατών τους
- Δείτε τον νέο...τιμοκατάλογο με τις χρεώσεις για κάθε λογιστική πράξη


Με την θηλιά της άμεσης είσπραξης οφειλών προς την Εφορία, το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών πήρε την απόφαση να μετατρέψει σε “καταδότες” των πελατών τους χιλιάδες λογιστές σε όλη τη χώρα.


Λογιστικά γραφεία που … θα διώχνουν ή και θα "καρφώνουν" στην εφορία τους ίδιους τους πελάτες τους ("δια νόμου" πλέον), νέες ευθύνες, αρμοδιότητες, ελέγχους και εξοντωτικές κυρώσεις για τους επαγγελματίες είναι μερικές από τις δραστικές αλλαγές του νέου φορολογικού νόμου .

Τα πρόστιμα της Ε.Ε. «τρώνε» τις επιδοτήσεις

Μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια η Ελλάδα έλαβε από την Ευρωπαϊκή Ενωση 44,5 δισ. ευρώ με τη μορφή επιδοτήσεων (τα 29,2 ήταν αγροτικές επιδοτήσεις), αλλά έχασε και σημαντικά ποσά, σε πρόστιμα και επιστροφές επιδοτήσεων. Μόνο την τελευταία δεκαετία χάθηκε 1,9 δισ. ευρώ από γεωργικές επιδοτήσεις που δόθηκαν παράτυπα ή παράνομα. Ερευνώντας τα πρόστιμα που τακτικά επιβάλλονται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις καταδικαστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), διακρίνει κανείς ένα μοτίβο: την ανικανότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, των πολιτικών προϊσταμένων της και της Βουλής να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις ενός σύγχρονου, ευνομούμενου και εν τέλει ευρωπαϊκού κράτους. Τα πρόστιμα τα οποία έχει επιβάλει στην Ελλάδα το ΔΕΕ ανέρχονται προς το παρόν σε... λίγες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τι γίνεται μετά τον θάνατο;

Τι γίνεται μετά τον θάνατο; Μπορώ να σας αναφέρω 47 ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσπαθήσει να δαμάσουν την ορθολογική δύναμη της επιστήμης για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Κάποιοι ήταν γιατροί, κάποιοι φυσικοί, κάποιοι ψυχολόγοι. Δύο ήταν κάτοχοι του Βραβείου Νομπέλ. Ενας ήταν κτηνοτρόφος προβάτων. Το προσπάθησαν σε εργαστήρια, χειρουργεία, αχυρώνες. Από αυτούς μόνο ένας, ως σήμερα, έχει συναντήσει μιαν αδιάσειστη απόδειξη, τέτοια που να μπορεί να πει: «Νίκη!
Το να ανακαλύψει κανείς τιγίνεται, είναι εύκολο. Το να αφήσει πίσω του πληροφορίες είναι τοδύσκολο. Για τον λόγο αυτόν ο Μπράντφορντ είχε βάλει μερικές εβδομάδες νωρίτερα μια αγγελία στις εφημερίδες αναζητώντας έναν πνευματιστή σύμμαχο για να τον βοηθήσει στην αναζήτησή του. Η Ρουθ Ντόραντ απάντησε στο αίτημά του και, όπως αναφέρουν οι «New York Times», οι δυο τους
συναντήθηκαν και συμφώνησαν «ότι μόνο ένας τρόπος υπήρχε για να λυθεί το μυστήριο - δύο πνεύματα να συντονιστούν απόλυτα και το ένα να εγκαταλείψει τα εγκόσμια». Το εγχείρημα ήταν έωλο εφόσον, είτε ο μεταστάς μηχανολόγος απαντούσε μέσω του πνευματιστικού τηλεγράφου είτε όχι, η κυρία

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ !!

Μουσικοθεραπεία είναι η κατάλληλη χρήση της μουσικής και των μουσικών στοιχείων με στόχο την υποστήριξη, βελτίωση ή αποκατάσταση της διανοητικής, φυσικής, συναισθηματικής και πνευματικής υγείας. Η μουσικοθεραπεία δεν στοχεύει τόσο στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όσο στο θεραπευτικό.
Η μουσικοθεραπεία ασκείται από ειδικά καταρτισμένους μουσικοθεραπευτές. Η μουσικοθεραπευτική έρευνα εξετάζει τις μεθόδους και τεχνικές καθώς και την αποτελεσματικότητά τους στην θεραπεία παθήσεων και την παιδαγωγική.
Η μουσικοθεραπεία έχει τις ρίζες της στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Τόσο οι Πυθαγόρειοι όσο και ο Αριστοτέλης αναγνώριζαν τις θετικές επιδράσεις που ασκεί η μουσική στον ψυχικό κόσμο αλλά και ο Όμηρος ακόμη μας πληροφορεί για τη χρήση της μουσικής στη ίαση τραυμάτων. Στον 20ο αιώνα αναγνωρίστηκε και επιστημονικά ότι η μουσική μέσα από τις δημιουργικές, δομικές και συναισθηματικές της ιδιότητες μπορεί να αντιμετωπίσει σωρεία ψυχικών και νοητικών παθήσεων ενώ αποτελεί ένα χρηστικότατο εργαλείο για την κοινωνική ένταξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Έτσι σήμερα η μουσικοθεραπεία αποτελεί ξεχωριστό κλάδο της παιδαγωγικής και θεραπευτικής και στις περισσότερες προηγμένες χώρες προβλέπεται ειδική ακαδημαϊκή κατάρτιση των μουσικοθεραπευτών.

7 Οκτ 2010

Ζεϊμπέκικο : Ο Μοναχικός Θρήνος


Το ζεϊμπέκικο δύσκολα χορεύεται. Δεν έχει βήματα είναι ιερατικός χορός με εσωτερική ένταση και νόημα που ο χορευτής οφείλει να το γνωρίζει και να το σέβεται.

Είναι η σωματική έκφραση της ήττας. Η απελπισία της ζωής. Το ανεκπλήρωτο όνειρο. Είναι το «δεν τα βγάζω πέρα». Το κακό που βλέπεις να έρχεται. Το παράπονο των ψυχών που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων.

Το ζεϊμπέκικο δεν χορεύεται ποτέ στην ψύχρα ει μη μόνον ως κούφια επίδειξη. Ο χορευτής πρέπει πρώτα «να γίνει», να φτιάξει κεφάλι με ποτά και όργανα, για να ανέβουν στην επιφάνεια αυτά που τον τρώνε.

Η περιγραφή της προετοιμασίας είναι σαφής:

Παίξε, Χρήστο, το μπουζούκι, ρίξε μια γλυκιά πενιά, σαν γεμίσω το κεφάλι, γύρνα το στη ζεϊμπεκιά. (Τσέτσης)

Ο αληθινός άντρας δεν ντρέπεται να φανερώσει τον πόνο ή την αδυναμία του· αγνοεί τις κοινωνικές

Οι κρυφές αυξήσεις τιμών από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Τελικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτό που γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με κάποιο τρόπο θα πάρουν πίσω τα χρήματα που έχασαν από τις μειώσεις τιμών στα προγράμματα τους(unlimited προγράμματα ) από τον καταναλωτή.


Ο φίλος μου με το μαγαζί αλυσίδας μου είπε όταν πήγα να ανανεώσω το συμβόλαιο μου ότι οι τιμές στα κινητά έχουν αυξηθεί από 5% έως και 12% με ένα πολύ ωραίο τρικ . Με την παλαιότερη πολιτική των εταιρειών όταν έκανες νέα σύνδεση ή ανανέωνες το συμβόλαιο σου οι εταιρείες σου έδιναν ένα ποσόν επιδότησης για να πάρεις φθηνότερα την συσκευή σου .Το ποσόν αυτό αφαιρούνταν από την τιμή χονδρικής του τηλεφώνου και προέκυπτε η τιμή αγοράς του από τον συνδρομητή.

Ποιες αποδείξεις θα αναγνωρίζει η Εφορία, πως θα τις υποβάλετε

H εφορία θα αναγνωρίζει μόνο τις αποδείξεις στις οποίες διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, ο AΦM της, η ημερομηνία έκδοσης
και το τελικό ποσό


Στο «λαβύρινθο» των αποδείξεων κινδυνεύουν να χαθούν την άνοιξη του 2011 περίπου 5,6 εκατ. φορολογούμενοι. Tο υπουργείο Oικονομικών ζητάει από τους φορολογούμενους να μετρήσουν τις αποδείξεις που θα συγκεντρώσουν φέτος και να τις υποβάλουν στην εφορία σε ένα φάκελο στον οποίο θα αναγράψουν το ονοματεπώνυμο και τον AΦM τους. H εφορία θα αναγνωρίζει μόνο τις αποδείξεις στις οποίες διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης, ο AΦM αυτής, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.

Οι παγίδες της «συνεκμετάλλευσης» και της «συνεργασίας» στο Αιγαίο




Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Μήνας ελληνοτουρκικής προσέγγισης» αναμένεται να είναι ο Οκτώβριος, καθώς θα επισκεφθούν την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, ο υπουργός Επικρατείας Μπαγίς, με επίσημη αφορμή το διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.

Με εμπλοκή “απειλούνται” τα κοιτάσματα στην Αν. Μεσόγειο




Με επικείμενη την επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στον Λίβανο στο άμεσα προσεχές διάστημα (13&14/10), στη Yedioth Aharonoth (4/10) δημοσιεύτηκε άρθρο του Amir Ben David με τίτλο «Το Ιράν θα ψάξει για φυσικό αέριο κοντά στο Ισραήλ» στο οποίο αναφέρεται, ότι το Ιράν προτίθεται να προχωρήσει σε έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.

Πράγματα που δεν ήξερες για το σώμα σου!

Μάθετε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το σώμα σας , θα εκπλαγείτε . Κι όμως believe it ..

1) Η μύτη μπορεί να θυμάται 50.000 μυρωδιές .


2) Η ενέργεια που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος είναι αρκετή για να ανάψει μια λάμπα 25 Watt .


3) Όπως και με τα δακτυλικά αποτυπώματα , η γλώσσα του καθενός έχει ξεχωριστό αποτύπωμα .


4) Ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει περίπου 18 κιλά δέρματος σε όλη τη ζώη του .

6 Οκτ 2010

Μαζιώτης: "Οι επαναστάτες δεν απολογούνται στους εγκληματίες του κράτους"


Αρνήθηκε να μεταχθεί για να απολογηθεί στους ανακριτές της υπόθεσης του "Επαναστατικού Αγώνα", ο βασικός
κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Νίκος Ματζιώτης, που είχε κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.

Οι εφέτες ειδικοί ανακριτές Δημήτρης Μόκας και Κωνσταντίνος Μπαλτάς απέστειλαν κλήσεις, προκειμένου να απολογηθούν συμπληρωματικά οι έξι προφυλακισμένοι για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα", για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν όπλα που

ν λέω ονόματα γιατί κινδυνεύει και η ζωή μου»


«Πρέπει να προσέχεις». Αυτή ήταν η υπόδειξη που έγινε από συγκεκριμένη υπηρεσία της αστυνομίας στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, μετά από σχετικές πληροφορίες που θέλουν κάποιους να τον έχουν βάλει στο «στόχαστρό» τους.

Όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή αστυνομικοί του πρότειναν να του διαθέσουν δύο αστυνομικούς προκειμένου να τον φυλάνε 24 ώρες το 24ωρο,

Θράκη: Μουσουλμάνοι προπηλάκισαν αποστολή της γαλλικής τηλεόρασης!

Αιτία το γεγονός ότι ΔΕΝ τους αποκάλεσαν στο ρεπορτάζ τους "Τούρκους"! Διαβάστε πως περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν μέλη του TF-3...
Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι έφτασαν στη χώρα μας, για να γυρίσουν ένα ρεπορτάζ για την καθημερινότητα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Έκαναν όμως ένα ''λάθος''. Σύμφωνα με το akritasmedia, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι τους χαρακτήρισαν Πομάκους και όχι Τούρκους όπως ήθελαν και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τους κατηγορήσουν για κατασκοπεία.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ-ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ    

Ι. Π.  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της παιδικής ομάδας του ΝΟΜ, σε Μέθανα και Ιωάννινα.

Στα Μέθανα, το Σάββατο, 25/9, η παιδική ομάδα του ΝΟΜ με14 αθλητές πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στους διασυλλογικούς αγώνες, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Μεθάνων, κερδίζοντας 2 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια. Οι μικροί μας αθλητές

Καρκίνος του δέρματος από το lap top στα πόδια


12χρονος έπαθε μόνιμο αποχρωματισμό του δέρματος στον αριστερό μηρό όπως και μια φοιτήτρια Νομικής που τοποθετούσε τον φορητό υπολογιστή στα πόδια της για περίπου έξι ώρες ημερησίως

Εως σήμερα οι γιατροί προειδοποιούσαν πως το λάπτοπ στα πόδια επιφέρει αρνητική επίδραση στο σπέρμα.

Τώρα, ελβετοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να δημιουργήσει δερματικά προβλήματα που με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο.

Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας αναφέρουν ότι η θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή μπορεί να φτάσει τους έως και τους 52 βαθμούς Κελσίου και πως είναι πιθανό να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο δέρμα.

Οι ελβετοί ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η τοποθέτηση φορητών υπολογιστών στα πόδια ελλοχεύει κινδύνους για ανάπτυξη εγκαυμάτων.

newsit.gr

Νόμπελ Φυσικής για το πιο λεπτό υλικό στον κόσμο



Στον ολλανδό Αντρέ Γκέιμ και τον ρωσοβρετανό Κονσταντίν Νοβοσέλοφ απονεμήθηκε φέτος από κοινού, το Βραβείο Νομπέλ Φυσικής 2010 για "τις επαναστατικές εργασίες τους στο γραφένιο".


Οι δύο φυσικοί είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στη Βρετανία, το οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν τη "φανταστική είδηση" και υπογράμμισε ότι οι εργασίες των δύο επιστημόνων έχουν "τεράστια πρακτικά πλεονεκτήματα".

Ο ιδιωτικός τομέας αδυνατούσε πάντα να απορροφήσει την ανεργία

Η χειρότερη πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2011 είναι η αύξηση της ανεργίας στο 14,5%. Πρόκειται για φοβερό ποσοστό με εξαιρετικά επώδυνες κοινωνικές επιπτώσεις, όχι μόνο γι΄ αυτούς που μένουν χωρίς δουλειά, αλλά και για εκείνους που διατηρούν τη θέση εργασία τους. Φυσικά οι άνεργοι βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα, καθώς χάνουν την πηγή του εισοδήματός του και μαζί με αυτήν, την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό τους, η ανασφάλειά τους βαίνει αυξανόμενη καθώς δυσκολεύονται να βρουν νέα δουλειά τις δύσκολη αυτή εποχή και αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους θέμα επιβίωσης.

5 Οκτ 2010

Αποφυλακίζονται 1.230 κρατούμενοι

Με βάση τις ρυθμίσεις, του νέου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που απαγορεύουν στο εξής την κράτηση για μη καταβολή δικαστικών εξόδων και την υποχρεωτική μετατροπή των ποινών φυλάκισης έως και τρία χρόνια, σε χρηματικές ποινές φυλάκισης, αποφυλακίζονται άμεσα από τις φυλακές της χώρας 1.230 κρατούμενοι. Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι 5 χρόνια εφόσον  ο καταδικασθείς δεν έχει προηγουμένως καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και άνω. Επεκτείνεται, δε,  για όλα τα πλημμελήματα η κατ' οίκον έκτιση της ποινής για άτομα άνω των 75 ετών.
Η σειρά μέτρων που προωθεί ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Καστανίδης, έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος των ποινών.

Ένοχο για δερματίτιδες το λάπτοπ στα πόδια.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως όταν το λάπτοπ τοποθετείται στα πόδια, έχει αρνητική επίδραση στο σπέρμα. Τώρα, ελβετοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να δημιουργήσει δερματικά προβλήματα που με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν σε καρκίνο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας αναφέρουν ότι η θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή μπορεί να φτάσει τους έως και τους 52 βαθμούς Κελσίου και πως είναι πιθανό να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο δέρμα.
Οι ειδικοί αναφέρουν ως πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση ενός 12χρονου που έπαιζε καθημερινά και για πολλές ώρες παιχνίδια στο λάπτοπ, τοποθετώντας το πάντοτε στα πόδια.
Ο 12χρονος εμφάνισε αποχρωματισμό του δέρματος στον αριστερό μηρό ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι μόνιμος ενώ ανάλογη ζημιά έπαθε και μια φοιτήτρια Νομικής στις ΗΠΑ, η οποία τοποθετούσε τον φορητό υπολογιστή στα πόδια της για περίπου έξι ώρες ημερησίως. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η τοποθέτηση και χρήση φορητών υπολογιστών στα πόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες αφού είναι γνωστό ότι η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει το σπέρμα.
Οι ελβετοί ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η τοποθέτηση φορητών υπολογιστών στα πόδια κρύβει- σε εξαιρετικά μικρό ποσοστό βέβαια- και κίνδυνο για ανάπτυξη εγκαυμάτων, ακόμη και για καρκίνο του δέρματος.
Πηγή : Web Only

Δαπάνες-ρεκόρ 110 δισ. στο νέο προϋπολογισμό

Του Μ. Χριστοδούλου

Έσοδα 55 δισ. ευρώ χρειάζεται ο νέος προϋπολογισμός, ενώ οι δαπάνες αγγίζουν τα 110 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς ο προϋπολογισμός ξεκινά με έλλειμμα 55 δισ. ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στο συνολικό ύψος των δανειακών αναγκών που έχει για το 2011 το ελληνικό δημόσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι λήξεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων του χρόνου φτάνουν τα 43 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος από τα 55 δισ. ευρώ θα λάβει η κυβέρνηση από τον μηχανισμό της ευρωβοήθειας (ΔΝΤ και Ευρωζώνη), ήτοι 40 δισ. ευρώ· τα υπόλοιπα 15 δισ. ευρώ θα καλυφθούν με

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Διαγραφή του κυρίου Νικολάου Μουρκούση από το κόμμα μας, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


         Αξιότιμε  κύριε  Πρόεδρε  της  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ονομάζομαι  Καρανικόλας  Ιωάννης και είμαι Επικεφαλής του  Δημοτικού Συνδυασμού " ΕΝΕΡΓΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ " του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

       Μετά την διεξαγωγή γκάλοπ, από μέρος της παράταξή μας, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για την επιλογή του Υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, οι συνεργάτες μου και εγώ δηλώσαμε, ότι αποσυρόμαστε από την πολιτική σκηνή του Νοεμβρίου 2010, προς όφελος της Δημοκρατικής παράταξης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στηρίζουμε την επιλογή του κυρίου  Γεωργίου Πρεβεζάνου ως Υποψήφιο Δήμαρχο, όπως προτάθηκε από την παράταξή μας.

    Θέλω να σας θυμίσω κύριε Πρόεδρε, ότι σας ζήτησα πολλές φορές το χρίσμα του

Ένα Documentary που θα συζητηθεί αξίζει να αφιερώσετε χρόνο να το δείτε!

Americans generally like to hear good news. They like to believe that a new president will right old wrongs, that clean energy will replace dirty oil and that fresh thinking will set the economy straight. American pundits tend to restrain their pessimism and hope for the best. But is anyone prepared for the worst? Meet Michael Ruppert, a different kind of American. A former Los Angeles police officer turned independent reporter, he predicted the current financial crisis in his self-published newsletter, From the Wilderness, at a time when most Wall Street and Washington analysts were still in denial. Director Chris Smith has shown an affinity for outsiders in films like American Movie and The Yes Men. More info here:

www.collapsemovie.com/
Με ελληνικούς υποτίτλους.

Τέλος στο παράνομο «κατέβασμα» από το διαδίκτυο


Τα πρώτα μηνύματα που προειδοποιούν όσους «κατεβάζουν» παράνομα αρχεία (μουσική, ταινίες κτλ) από το διαδίκτυο εστάλησαν την Παρασκευή, ένα έτος μετά από την υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου νόμου, ο οποίος κάνει τη Γαλλία μία από τις πιο αυστηρές χώρες στο ζήτημα αυτό.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, μετά από το πρώτο μήνυμα, ο χρήστης θα λαμβάνει ένα δεύτερο, καθώς και μία προειδοποιητική επιστολή.


Αν ο χρήστης συνεχίζει το παράνομο «κατέβασμα», κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο, αλλά και

Αγγελίες για... γέλια και για κλάματα

ΑΛΒΑΝΟΣ εμφανίσιμος, ψηλός (1,48) από Αργυρόκαστρο, μεγαλωμένος με ιδανικά, ζητεί γνωριμία με Φιλιππινέζα...
που πιστεύει στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την δημιουργία σοβαρής σχέσης. Επιπλέον προσόντα: 27cm, άνευ φοράς.


ΖΗΣΕ 24 ώρες, ώριμες ξαναμμένες γυναίκες, ανικανοποίητες νοικοκυρές. Έμπειρη ανακούφιση σε 1 λεπτό ! Επιβλητικός έρωτας, μεγάλη ερεθισμένη κυρία.



ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ έως 21 ετών, γραμματικές γνώσεις Δημοτικού (λίγη ορθογραφία) εμφανίσιμες, δραστήριες, πηδηχταρούλες, για νυχτερινή εργασία σε μπαρ της Λιβαδειάς. Ευχάριστο περιβάλλον, όχι κωλάδικο. Τηλεφωνήσατε κύριον Βαγγέλα.

Θέλει να βάλει στο γύψο το εργατικό λαϊκό κίνημα



ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Θέλει να βάλει στο γύψο το εργατικό λαϊκό κίνημα
Σήμερα συζητιέται στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση το κατάπτυστο ψήφισμα που στοχοποιεί ευθέως τις λαϊκές ελευθερίες
Σήμερα, αναμένεται να συζητηθεί στο Στρασβούργο το κατάπτυστο ψήφισμα για την «καταπολέμηση του εξτρεμισμού», που στόχο έχει να βάλει στο γύψο το εργατικό λαϊκό κίνημα στις χώρες της Ευρώπης.
Το αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα θα συζητηθεί στην πρωινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, συμμετέχουν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός και η βουλευτής της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου. Αναπληρωματικό μέλος είναι η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
Το συγκεκριμένο ψήφισμα είναι προϊόν συνεργασίας βουλευτών δεξιών, κεντροδεξιών και

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΙΝΑΣ: Χρυσάφι για το κεφάλαιο - φτώχεια για το λαό

Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την «ανάπτυξη» που βασίζεται στη συρρίκνωση των δικών τους μισθών και δικαιωμάτων
Επιχειρηματικές συμφωνίες, που ενισχύουν τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και ανοίγουν ταυτόχρονα το δρόμο για την παράδοση στρατηγικής σημασίας τομέων και υποδομών σε κινεζικούς ομίλους, υπογράφτηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο ανάμεσα στην ελληνική και στην κινεζική κυβέρνηση, αλλά και μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο, στην Αθήνα.
Οι 11 συνολικά επιχειρηματικές συμφωνίες και οι σχεδιασμοί των Κινέζων για επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν υπηρετούν

Ανεργία, φόροι και ύφεση



Στις 18 Νοεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο τελικός προϋπολογισμός, ο οποίος ενδέχεται -κατά πώς λένε αρμόδιοι παράγοντες- να εμφανίζει μικρές αποκλίσεις από το προσχέδιο.


Τα κυριότερα στοιχεία του 2011, που απαιτεί άντληση κονδυλίου 7,01 δισ. ευρώ (έσοδα 3,64 δισ., μείωση δαπανών 783 εκατ. και τόκοι 2,59 δισ.), συνοψίζονται σε «9» σημεία:


Εκρηξη


1Ανεργία. Τουλάχιστον «έκρηξη» φέρνει η μόνιμη ύφεση και το συνεχές κλείσιμο των επιχειρήσεων. Από το 9,5% του 2009, ένα χρόνο πριν από τη διαπίστωση της κρίσης στην Ελλάδα, αυξάνει στο 11,6% φέτος, στο 14,5% του χρόνου και στο 15% το 2012. Κι αυτό σημαίνει πως στην πρώτη τριετία της κρίσης, του Μνημονίου και της τρόικας, ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί κατά περίπου

4 Οκτ 2010

Τραπεζικός «δράκος» στην Αθήνα


Ο Πρωθυπουργός υποδέχεται τον κινέζο οµόλογό του Γουέν Τζιαµπάο το Σάββατο  στο Μέγαρο Μαξίµου. Τα αποτελέσµατα της επίσκεψης υπερέβησαν τις προσδοκίες  της ελληνικής πλευράς
Η εγκατάσταση ενός τραπεζικού κολοσσού, της China Development Βank, στην Αθήνα περιλαµβάνεται στο πακέτο προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης προς τον κινέζο Πρωθυπουργό µε στόχο την προώθηση επενδύσεων στη χώρα µας.
Η πρόταση για εγκατάσταση της China Development Βank (CDΒ) σύµφωνα µε πληροφορίες εξετάζεται θετικά από την κινεζική πλευρά ειδικά µετά το ξεµπλοκάρισµα του έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το Θριάσιο που επιτρέπει και σε τράπεζες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης να συµµετάσχουν στον διαγωνισµό. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η εµφάνιση της CDΒ στην Ελλάδα δυνητικά θα µπορούσε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού για τις επενδύσεις στη χώρα µας καθώς, όπως εξηγούσαν, ο κινεζικός όµιλος (µε πολλά κεφάλαια) θα µπορούσε να χρησιµοποιήσει ως έδρα του την Αθήνα για δραστηριότητες που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο φυλλάδιο µε τις προτάσεις της χώρας µας προς την Κίνα που ετοίµασε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παµπούκης, εµπεριέχονται ακόµη προτάσεις για επενδύσεις ενδεχοµένως στον Οργανισµό Λιµένος Θεσσαλονίκης, ένα λιµάνι στη Θράκη, τη διάθεση γης για αναπτυξιακά έργα στον τοµέα της ενέργειας, των υποδοµών και του τουρισµού.

Κλεφτές ματιές στην ύλη του πρώιμου Σύμπαντος

Οι ερευνητές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη υποψιάζονται ότι, χάρη στον ισχυρότερο επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο και επομένως να καταστήσουν «ορατές» κάποιες αόρατες μέχρι πρόσφατα πρωταρχικές δομές της ύλης.



Απ' ό,τι φαίνεται, στις ακραίες εργαστηριακές συνθήκες στις οποίες λειτουργεί ο επιταχυντής, είναι πιθανότατα εφικτό να σχηματιστεί το αρχικό «Πλάσμα κουάρκ-γλοιονίων», μια τέταρτη κατάσταση της

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών

Προς αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών οδεύει η νομοθεσία μας. Η κατοχή μικροποσότητας για ίδια χρήση όταν διώκεται θα αποτελεί πταίσμα. Τα «βαποράκια» θα τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, οι εξαρτημένοι χρήστες αντί για τη φυλακή θα οδηγούνται σε θεραπευτικά κέντρα, οι κακουργηματικές ποινές θα ξεκινούν από τα πέντε (αντί δέκα σήμερα) χρόνια, ενώ μπαίνουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την επιβολή ισόβιας κάθειρξης.



Αυτές είναι μερικές από τις ρηξικέλευθες προτάσεις που εξετάζει σοβαρά η ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία συστάθηκε για την αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας των

περχρεωμένοι: Ενας στους 3 δημόσιους κηρύσσει... πτώχευση

Ενδεικτική είναι η περί*πτωση ενός καθη*γητή Λυκείου που υπέβαλε αίτηση πτώχευ*σης. Με μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ, έχει ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 60.000 ευρώ, ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 16.000 ευρώ και τέσσερις πιστωτικές κάρτες με χρέος ύψους 40.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα που η τρόικα επιμένει να έχει στο «στόχαστρο» μισθούς και επιδόματα του δημόσιου τομέα, ένας στους τρεις ιδιώτες που υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης στις τράπεζες εργάζεται στο Δημόσιο.

Ενδεικτική είναι η περί*πτωση ενός καθη*γητή Λυκείου που υπέβαλε αίτηση πτώχευ*σης. Με μηνιαίο εισόδημα 2.000 ευρώ, έχει ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 60.000 ευρώ, ένα καταναλωτικό δάνειο

Επεσαν στα μαλακά 8 στους 9 γιατρούς που πήραν φακελάκι

Πλήθος περιστατικών χρηματισμού εκτιμάται ότι αποκρύπτονται και εμφανίζονται μικρά τα μεγέθη παραβατικότητας των γιατρών λόγω της ιδιότυπης «ομερτά» που επικρατεί μεταξύ αυτών που δίνουν και εκείνων που απαιτούν και παίρνουν το φακελάκι.
Σε 5 μόνο γιατρούς στην Αθήνα επιβλήθηκε πέρυσι η ποινή της τριετούς αφαίρεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος από το σύνολο των 45 γιατρών, σε βάρος των οποίων έγιναν καταγγελίες για χρηματισμό, μίζες και άλλες μορφές διαφθοράς στον χώρο της Υγείας. Απηλλάγησαν από τις κατηγορίες 7, στο αρχείο με συστάσεις τέθηκαν άλλες 7 και στις υπόλοιπες 26 επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Νέα μέτρα λιτότητας φέρνει η διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών

«Θηλιά» στο λαιμό του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποδειχθεί η αδυναμία της δημόσιας διοίκησης να συλλέξει τα έσοδα από φόρους, προκαλώντας την ανησυχία των αγορών και των Ευρωπαίων εταίρων για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει εν τέλει τους στόχους του Μνημονίου, χωρίς να λάβει νέα μέτρα αντιστάθμισης των αποκλίσεων.

Τα φορολογικά μέτρα που έχουν ληφθεί δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα έσοδα, ενώ και το μέτρο της περαίωσης δε δίνει κανένα «μαξιλαράκι» ασφάλειας στο επιτελείο του ΥΠΟΙΚ ότι θα επιτευχθεί ο στόχος των 700 - 800 εκατ. ευρώ. Με δεδομένους τους δημοσιονομικούς στόχους και τη διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού όμως, εκείνο που κατά διαστήματα θα μεταβάλλεται θα είναι η φορολογική επιβάρυνση. Κάθε απόκλιση θα επισύρει νέες επιβαρύνσεις.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More