Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

12 Μαρ 2011

Αρνάκι γεμιστό με λαχανικά-Η συνταγή της κυριακής!


(Για 4 άτομα)
700 γρ. αρνίσιο μπούτι
1 μπόλια αρνίσια
100 γρ. γογγύλια
1 πράσο
1 καρότο
50 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσια)
80 γρ. μαστέλο Χίου
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Υπάρχουν πετυχημένες τακτικές προσέγγισης του άλλου φύλου;


howtoflirt Για όποιον ψάχνει με αγωνία εγγυημένες τακτικές προσέγγισης του άλλου φύλου, αυτό το άρθρο δεν τον αφορά. Γιατί, δυστυχώς δεν υπάρχουν πετυχημένες τακτικές προσέγγισης ή συγκεκριμένα κομπλιμέντα που «πιάνουν» σε ένα φλερτ.

Τα κομπλιμέντα – κυρίως στις γυναίκες -  δεν είναι το παν σε ένα ραντεβού, αλλά ο τρόπος και η στιγμή που τα λέμε. Για να έχετε κάποια επιτυχία με το άλλο φύλο χρειάζεται να έχετε  αρκετή αυτοπεποίθηση, χιούμορ και να έχετε καταπολεμήσει το άγχος ώστε να είσαστε πιο φυσικοί, ανοικτοί στην επικοινωνία και το σώμα σας να μην νιώθει άβολα.

Ασφαλώς, και πρέπει να κοιτάτε στα μάτια τον άλλο δείχνοντας του έτσι ότι σας ενδιαφέρει και βεβαίως να χαμογελάτε αβίαστα όταν δίνεται η ευκαιρία.
Κυρίως, σε κάθε συνάντηση προσπαθήστε να είστε ο αληθινός και ο αυθεντικός εαυτός σας, στην ευχάριστη έκδοση του, όμως. Ένα χαμόγελο είναι η πιο απλή μορφή του φλερτ. Όταν είναι αληθινό, δείχνει ότι ενδιαφερόμαστε αυθεντικά για το συγκεκριμένο άτομο.

11 Μαρ 2011

Αυτόνομο, Αυτοοργανούμενο και Αυτοδιαχειριζόμενο Πανεπιστήμιο, τώρα...

Για την Ανώτατη Εκπαίδευση η αντίστροφη μέτρηση άρχισε εδώ και καιρό. Σημείο εκκίνησης η “Μπολόνια” και όσα αυτή επιδίωξε επί σειρά ετών με τη λογική του «μαστιγίου και του καρότου». Μαστίγιο οι… δεξαμενές μαθημάτων, οι πιστωτικές μονάδες κ.ά., και καρότο τα ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα που εκποίησαν και εκμαύλισαν συνειδήσεις και προλείαναν το έδαφος για να αντιμετωπίζονται αρχικά ήπια από τους άμεσα ενδιαφερόμενους (την ακαδημαϊκή κοινότητα) τα κυβερνητικά μέτρα, που με όχημα την αποκαλούμενη “διαβούλευση” (και εκπληρώνοντας τις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ) επιβάλλονται στα Ανώτατα Τριτοβάθμια Ιδρύματα (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) ενώ δεν έχουν καν θεσμοθετηθεί...
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: για πόσο καιρό ακόμη η Τριτοβάθμια θα είναι Τριτοβάθμια; Και η απάντηση που διαγράφεται, με βάση τα στοιχεία, είναι πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα καταλήξει ένα... διευρυμένο Λύκειο.

Συνεγερτική επίγνωση

Χρῆστος Γιανναρᾶς

Επηρεαζόμαστε αναπόφευκτα από τον συντομογραφικό χαρακτήρα της δημοσιογραφικής πληροφόρησης, τον τρόπο μετάδοσης των «ειδήσεων». Αντιλαμβανόμαστε τα κοινωνικά μας προβλήματα με αφαιρετικές απλουστεύσεις, σε πολύ γενικές γραμμές. Ολοι οι «ενήμεροι» πολίτες πάσχουμε, περισσότερο ή λιγότερο, την ασθένεια που νομοτελειακά πλήττει τους κεντρικούς διαχειριστές των κοινών, ακόμα και τους πιο ανιδιοτελείς: Τη θεώρηση των προβλημάτων in vitro.
Σπάνιο να συναντήσει κανείς έμπειρο γνώστη («από πρώτο χέρι») της δυσλειτουργίας συγκεκριμένου κοινωνικού χώρου ή κρατικού λειτουργήματος. Που να είναι ταυτόχρονα ικανός να «μεταγγίσει» την εμπειρία του: Να επιλέξει τις βασικές συντεταγμένες, αλλά και τις χαρακτηριστικές (παραδειγματικές) λεπτομέρειες που καθιστούν τα περιγραφόμενα μεθεκτά, ψηλαφητά από όλους.
Για να αντιληφθούμε π.χ. οι πολλοί τι συμβαίνει στο ελλαδικό «Σωφρονιστικό Σύστημα», αν πρόκειται για δυσλειτουργίες και ανεπάρκειες ή για ένα πραγματικό αδιέξοδο, χρειαζόμαστε, σίγουρα, κάποιες

Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους

Νόαμ Τσόμσκι
Πάνω από 200 διεθνείς προσωπικότητες (μεταξύ των οποίων οι Νόαμ Τσόμσκι, Τάρικ Αλί, ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου Ερίκ Τουσέν, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Κ. Λαπαβίτσας, η χιλιανή κοινωνιολόγος Μάρτα Χάρνεκερ, ο καναδός οικονομολόγος Μ. Λίμποβιτς και επαγγελματίες απ’ όλους τους χώρους) ζητάνε τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. Δηλαδή «να έλθουν στο φως οι όροι υπό τους οποίους έχουν συναφθεί τα δάνεια που έχει επωμιστεί η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων, με επαχθή αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα, μέσω των αλλεπάλληλων Μνημονίων που υπογράφει η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».

Μέρκελ: Δεν δίνει αν δεν πάρει

Η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο ΝτεμίνΑξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ζήτησε χθες η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ως αντάλλαγμα για την παροχή γερμανικής στήριξης στην επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δισ. αλλά και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.
Η Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Ντεμίν Η καγκελάριος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, είπε, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ότι είναι έτοιμη για «βοήθεια στην Ελλάδα εάν δώσει εγγυήσεις για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», αλλά και στην Ιρλανδία εάν υποστηρίξει την πρόταση για ενιαία εταιρική φορολογία στη ζώνη του ευρώ.
Παράλληλα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μπιλντ» -που κυκλοφορεί σήμερα- η Μέρκελ τονίζει ότι κατανοεί τις μεγάλες δυσκολίες που έχει η Ελλάδα στο να αποκαταστήσει τα δημοσιονομικά της μέσα σε διάστημα μόλις τριών ετών, τασσόμενη έμμεσα υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους των 110 δισ. ευρώ. «Δεν αρκούν τρία χρόνια για να διορθώσει η Ελλάδα τα

Οι γυναίκες έχουν λανθασμένη εικόνα για το βάρος τους

Σχεδόν το ένα τέταρτο των νεαρών γυναικών που είναι υπέρβαρες, θεωρούν ότι έχουν φυσιολογικό βάρος, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό (16%) γυναικών με κανονικό βάρος, πιστεύουν ότι έχουν περισσότερο βάρος από το φυσιολογικό, έδειξε νέα μελέτη.
Η ίδια μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι οι λανθασμένες αυτές αντιλήψεις, συνδέονται συχνά με τη φυλή: οι έγχρωμες και ισπανόφωνες γυναίκες υποβαθμίζουν συχνά το υπερβολικό τους βάρος, ενώ οι λευκές γυναίκες ανησυχούν αδικαιολόγητα για το φυσιολογικό τους βάρος.
Αν και η έρευνα που έγινε εστίασε σε γυναίκες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίες επισκέπτονταν τις δημόσιες κλινικές στο Τέξας των ΗΠΑ, τα ευρήματά της συμφωνούν με πολλές άλλες μελέτες που έχουν γίνει σε διαφορετικούς πληθυσμούς, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη, Harris Interactive/HealthDay poll.

Οι 11 τροφές που μεγαλώνουν γερά… οστά

Για το χτίσιμο των οστών, δύο είναι τα συστατικά-κλειδιά: το ασβέστιο και η βιταμίνη D. Από τη μία το ασβέστιο υποστηρίζει τη δομή των οστών και των δοντιών μας, ενώ η βιταμίνη D βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου και την ανάπτυξη των οστών. Για το λόγο αυτό, τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα στη διατροφή μας από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, ενώ μπορούν να βοηθήσουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως για παράδειγμα σε προβλήματα οστεοπόρωσης, όπου μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου και να αποτρέψουν τα κατάγματα οστών.
Οι ενήλικες μέχρι την ηλικία των 50 πρέπει να λαμβάνουν 1000mg ασβεστίου και 200 διεθνείς μονάδες (IU) βιταμίνης D την ημέρα, προκειμένου να προλάβουν ενδεχόμενα προβλήματα, ενώ για

Τι γνωρίζετε για το δείκτη μάζας σώματος;

Έχετε πάρει 2-3 κιλάκια. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Ενδεχομένως να τα χρειαζόσασταν κιόλας. Ή στην αντίθετη περίπτωση, χάσατε 15 κιλά. Μήπως το παρακάνατε στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε τη σιλουέτα των νεανικών σας χρόνων; Όπως και να έχει, επειδή ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί κριτές του εαυτού και της εμφάνισής μας, τον ρόλο αυτό, αναλαμβάνει ο δείκτης μάζας σώματος, ένα ιδιαίτερα «εύχρηστο» εργαλείο που χρησιμοποιείται καθημερινά από γιατρούς και διαιτολόγους.
Πώς θα τον υπολογίσετε;
Ο δείκτης μάζας σώματος, υπολογίζεται απλά και εύκολα. Θα πρέπει να διαιρέσετε το βάρος σας (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους σας. Για να υπολογίσουμε δηλαδή, το δείκτη μάζας σώματος

Γιούνκερ: Καμία αμφιβολία για τη φερεγγυότητα της Ελλάδας

«Ψήφο εμπιστοσύνης» προς την ελληνική κυβέρνηση έδωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ και της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητείται η φερεγγυότητα της Ελλάδας.
«Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για την ικανότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει», δήλωσε ο Γιούνκερ σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής. Η χώρα έχει εξασφαλισμένη οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημείωσε.
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ θα παρουσιάσει σήμερα στους ηγέτες της ευρωζώνης δύο ξεχωριστά κείμενα για τα δύο σκέλη της συνολικής απάντησης στην κρίση δημοσίου χρέους.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Η ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΘΡΑΣΥΤΗΣ,ΙΔΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ

Η ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΘΡΑΣΥΤΗΣ,ΙΔΙΟΝ ΤΩΝ  ΑΘΛΙΩΝ


Έχουν δει πολλά τα μάτια μας στα πρόσφατα χρόνια της πολιτικής ζωής , χάριν του εκσυγχρονιστικού σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας μας, αλλά αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο κατά το οποίο ο Ιωάννης Λαδάς απή
φθυνε τους χαρακτηρισμούς του Πολιτικού αλήτη και του πολιτικά ανήθικου στον νυν Δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη είναι μοναδικό στα χρονικά. 
Είναι αδιανόητο φαινόμενο  που δεν το χωράει  ο νους  του  κοινού ανθρώπου , ο αρχιτέκτων της αλητείας ,ο κάτοχος της αποκλειστικής τεχνογνωσίας στη βρωμιά , ο μέντορας  της αθλιότητας , ο

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Συνέχεια των συγχωνεύσεων ,καταργήσεων σχολείων(Γράφει ο Κώστας Κούστας)


 KAΤΑΡΓΗΣΕΙΣ  , ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ   ΣΧΟΛΕΙΩΝ

                 Η   παιδαγωγική  διάσταση  της  κυβερνητικής  επιλογής
 
  Δυστυχώς  η   παιδαγωγική  προσέγγιση  του  μαθητή όπως  την  γνωρίζαμε  έως σήμερα  στο  σχολείο  θα  αποτελεί   παρελθόν   μετά  την   επιλογή  του Υπουργείου  παιδείας  για  την  συγχώνευση / κατάργηση  σχολικών  μονάδων .Η  συγκέντρωση  μεγάλου  αριθμού  μαθητών  θα  δημιουργήσουν  απρόσωπα  σχολεία  με   επιπτώσεις  που  γνωρίζουμε  από  αντίστοιχες  τέτοιες  πρακτικές  σε  άλλες  χώρες .   Οι  τοπικές  κοινωνίες  ανησυχούν    σε  όλη  τη  χώρα , γονείς, μαθητές , εκπαιδευτικοί  είναι  ανάστατοι  με  αυτή  την  επιλογή και  τις  προθέσεις   και  δηλώνουν  αντίθετοι  στις  συγχωνεύσεις  που  πολύ  σύντομα  θα  βιώσουμε . Η  ηγεσία  του  Υπουργείου  παιδείας  αδιαφορεί  για   κάθε  άλλη  πρόταση   
Όλοι  γνωρίζουν  ότι ο  στόχος  του  Υπ. Παιδείας    είναι  η  εξοικονόμηση  πόρων  χωρίς  να  ενδιαφέρονται  για  την  δυνατότητα  επιβίωσης  του  δημόσιου  σχολείου .  Τα  προηγούμενα  χρόνια 

10 Μαρ 2011

Έλκος στομάχου: ζώντας με μια ανοιχτή πληγή

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από στομαχικά έλκη. Δείτε, σε ποιες κατηγορίες διακρίνονται και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βασανιστική αυτή πάθηση.

Η λέξη «έλκος» είναι ιατρικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ανοιχτή πληγή. Υπάρχουν δύο ειδών πεπτικά έλκη. Το πεπτικό έλκος που εμφανίζεται στο στομάχι καλείται γαστρικό έλκος. Εάν το έλκος εμφανιστεί στο λεπτό έντερο, παίρνει την ονομασία του από το σημείο του λεπτού εντέρου στο οποίο εμφανίζεται. Το πιο συνηθισμένο είναι το δωδεκαδάκτυλο έλκος, που εμφανίζεται στο δωδεκαδάκτυλο, το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου.
Κλινικά συμπτώματα:
•Βασανιστικός πόνος στο στομάχι ή στην άνω κοιλιακή χώρα

Μη με ξυπνάς από τις έξι…

Η «γλύκα» της κοπάνας από το σχολείο δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ. Ενώ οι άλλοι έλυναν εξισώσεις στα μαθηματικά υπό το άγρυπνο βλέμμα του στριφνού καθηγητή, εσείς είχατε επαναστατήσει με μια βόλτα στην παραλία. Σήμερα, το πρόβλημά σας δεν είναι οι εξισώσεις (ευτυχώς…). Είναι όμως ο απαιτητικός διευθυντής, τα πιεστικά deadlines, οι κατσουφιασμένοι συνάδελφοι. Καλωσορίσατε στη ζωή των ενηλίκων. Εκεί που οι «κοπάνες» αλλάζουν κατηγορία και περνούν σε ένα πιο εξελιγμένο, πιο «προχωρημένο» στάδιο…
Σε όλους μας έχει συμβεί να μην θέλουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι για να πάμε στη δουλειά. Ο κακός καιρός, η κούραση ή απλά η… τεμπελιά μας, πολλές φορές, μας έχουν βάλει σε πειρασμό να

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Κάθε επαγγελματίας ταξιδιώτης που προσπαθεί να βρει ρεύμα για να φορτίσει τον υπολογιστή του και έναν πάγκο για να ακουμπήσει τον καφέ του, τη στιγμή που βρίσκεται εν μέσω μιας σημαντικής τηλεδιάσκεψης λίγο πριν την πτήση του, είναι ίσως ο καταλληλότερος για να κρίνει και να εκτιμήσει ένα καλό αεροδρόμιο.
Αν και δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των καλύτερων αεροδρομίων (σύμφωνα με το BBC και το LonelyPlanet) που ακολουθεί, το αεροδρόμιο της Ντόχα στο Κατάρ, το αμφιλεγόμενο terminal 5 του Heathrow, καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο του Βανκούβερ, είναι επίσης ξεχωριστά αεροδρόμια: απολαύστε το ξεχωριστό terminal διακεκριμένης θέσης στο αεροδρόμιο της Ντόχα, όπου θα βρείτε πισίνες, δωμάτια και μια αίθουσα με video-games, κοιμηθείτε σε ένα ονειρεμένο κρεβάτι στο Sofitel του terminal 5 του Heathrow, με τα πολυτελή μπάνια και το πλούσιο πρωινό, ή μείνετε σε ένα δωμάτιο με… θέα τον αεροδιάδρομο, στο ξενοδοχείο Fairmont του αεροδρομίου του Βανκούβερ.
Αεροδρόμιο Changi, Σιγκαπούρη

Συνδυασμοί τροφών που «φρενάρουν» τον μεταβολισμό

Σύμμαχός μας στη δίαιτα, παραμένει η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αλλά «εχθρός» μας, ο συνδυασμός τροφών, που μας επιβαρύνουν με περιττά κιλά και δεν «καίγονται» εύκολα.

Η μείωση της ποσότητας τροφών είναι το πρώτο βήμα που κάνει κάποιος στην προσπάθειά του να χάσει ορισμένα κιλά. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένοι συνδυασμοί τροφών, που επιβραδύνουν ιδιαίτερα τον μεταβολισμό και οδηγούν στην πρόσληψη και όχι στην απώλεια κιλών.

Η σωστή αναπνοή βελτιώνει τις επιδόσεις στο τρέξιμο;

Ο ρόλος του αναπνευστικού συστήματος είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που φανταζόμαστε στις επιδόσεις όσων ασχολούνται με το τρέξιμο. Αυτό αποδεικνύεται από τ’ ότι όσοι καταφέρνουν να αυξάνουν τα επίπεδα του οξυγόνου στον οργανισμό τους, χωρίς να μειώνουν την αποδοτικότητά τους, είναι πιο δυνατοί από αυτούς που κοπιάζουν να εισπνεύσουν αρκετό οξυγόνο ενώ τρέχουν. Οι παρακάτω ερωταπαντήσεις θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη σημασία της σωστής αναπνοής, αλλά και τι μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να τερματίζετε πρώτοι, χωρίς να χάνετε τη γη κάτω από τα πόδια σας…
Γιατί λαχανιάζουμε όταν τρέχουμε;

Σαρακοστιανά θαλασσινά με… ασφάλεια

Στο τραπέζι της Σαρακοστής, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Ενώ όμως είναι, στην πλειονότητά τους, μεγάλης διατροφικής αξίας, κρύβουν και αρκετούς κινδύνους.

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, κατά την οποία πολλοί, τηρώντας τη θρησκευτική παράδοση, είτε νηστεύουν αυστηρά, είτε αποφεύγουν το κρέας, τα αυγά και τα τυροκομικά, προτιμώντας τα θαλασσινά, το ψάρι και τα όσπρια, είτε απλά βρίσκουν μια ευκαιριά για να καταφύγουν στα αγαπημένα τους θαλασσινά.
Τα θαλασσινά (κεφαλόποδα, οστρακοειδή και μαλάκια), αποτελούν πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν σημαντική πηγή ψευδαργύρου (ιδιαίτερα τα

Ποια ελληνικά μνημεία περιλαμβάνονται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco;

Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει από το 1981 τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς. Από τότε και μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί δεκαεπτά (17) ελληνικά μνημεία και χώροι, στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα (πολιτιστικά και φυσικά) Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είναι μνημεία ή χώροι (π.χ. δάση, βουνά, λίμνες, μνημεία, πόλεις κ.τ.λ.), που προτάθηκαν προς ένταξη και συμπεριλήφθηκαν, στον κατάλογο των μνημείων που διαχειρίζεται το διεθνές Πρόγραμμα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αυγά: ωφέλιμα για την υγεία ή όχι;

Τα αυγά είναι πραγματικά ένα διατροφικό "υπερόπλο". Καταναλώνονται από πολλούς στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό φαγητό και περιέχονται ως συστατικά σε πολλές συνταγές.

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, το αγαπημένο συστατικό των επαγγελματιών bodybuilders. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόνο 70 με 80 θερμίδες, ενώ παρέχει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε πρωτεΐνη και τα πολύτιμα, σίδηρο, μέταλλα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12). Όμως, η φήμη και η αξία

Σημαντική για τα έμβρυα η... μουσική παιδεία


Οι μητέρες μπορούν να βοηθήσουν στη μουσική παιδεία του μωρού τους ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς μια νέα γαλλική έρευνα δείχνει ότι τα έμβρυα φαίνεται να αποτυπώνουν στους νευρώνες του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου τους τις μελωδίες που ακούνε όσο βρίσκονται στη μήτρα και, στη συνέχεια, τις θυμούνται μετά τη γέννηση.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ψυχοβιολόγο Καρολίν Γκρανιέ-Ντεφέρ του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Γνωσιακής Νευροψυχολογίας του πανεπιστημίου «Ρενέ Ντεκάρτ» του Παρισιού ζήτησαν από 50 εγκύους να ακούνε μια συγκεκριμένη μελωδία πιάνου δύο φορές τη μέρα. Ενα μήνα μετά τη γέννησή τους, οι ερευνητές τους έπαιξαν την ώρα που κοιμούνταν, τόσο την ίδια μελωδία που άκουγαν όσο ήταν έμβρυα όσο και μια άλλη μελωδία.
Διαπιστώθηκε ότι, κατά μέσο όρο, οι παλμοί της καρδιάς των κοιμισμένων βρεφών επιβραδύνθηκαν κατά 12 κτύπους το λεπτό

9 Μαρ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ


ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Δελτίο Τύπου
Στα πλαίσια της 2ης Συγκέντρωσης Γονέων που θα πραγματοποιηθεί στις 11-3-2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12μ.μ. στο χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού ανοίγει ένας κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων με θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη και συμπεριφορά του παιδιού. Στη συγκέντρωση αυτή έχουν κληθεί να μιλήσουν δύο ειδικοί, η Παιδοψυχίατρος Κατερίνα Καραϊβάζογλου και ο Παιδοψυχολόγος Δημήτριος Σπαθούλας με θέμα: «Τα Στάδια Ανάπτυξης του Παιδιού ηλικίας δύο ως έξι ετών».
Από τη Διεύθυνση του Σταθμού 

Κλείνει το ΤΕΙ Πειραιά

Βάζει λουκέτο το ΤΕΙ Πειραιά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, με εκατοντάδες φοιτητές και καθηγητές να βλέπουν την πόρτα της εξόδου
Με οριστικό λουκέτο κινδυνεύει το ΤΕΙ Πειραιά, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, ενώ στον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες φοιτητές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπαιδευτικής πύλης esos.gr, από την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται να μπει λουκέτο στο ΤΕΙ, ενώ μαζικές θα είναι οι παραιτήσεις καθηγητών. Παράλληλα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι θα διακοπούν όλες οι διοικητικές λειτουργίες του ιδρύματος, στα πλαίσια της οικονομικής στενότητας.

Η απόφαση αυτή μάλιστα προήλθε από το σώμα της συνέλευσης, ενώ την ίδια στιγμή, από τις 10 Ιανουαρίου, οι Εργαστηριακοί και Επιστημονικοί συνεργάτες του ΤΕΙ πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα.

Το Σώμα της Συνέλευσης αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ για την μισθοδοσία του ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, ωστόσο μέχρι στιγμή, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.


ΠΗΓΗ :
http://news247.gr/ellada/paideia/log...hs.752085.html

Υποβάθμιση έξι ελληνικών τραπεζών από Moody's

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας έξι ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody's, δύο μέρες μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Πρόκειται για τις Εθνική, EFG Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα , Alpha Bank [ACBr.AT] Σχετικά άρθρα , Πειραιώς, ATEbank και Attica Bank.
Συγκεκριμένα, ο ξένος οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση για την Εθνική σε Ba3 από Ba1, για την EFG Eurobank σε Ba3 από Ba1, για την Alpha Bank σε Ba3 από Ba1 για την Πειραιώς σε Ba3 από Ba1 για την ATEbank σε B1 από Ba2 και για την Attica Bank σε B1 από Ba2.
Η υποβάθμιση αφορά τόσο τις καταθέσεις όσο και το χρέος των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ο οίκος έδωσε αρνητικές προοπτικές για τις αξιολογήσεις και των έξι τραπεζών.
Σύμφωνα με τη Moody's, η αξιολόγηση των τραπεζών αναθεωρείται λόγω των συνεχιζόμενων πιέσεων όσον αφορά την ρευστότητα, την ποιότητα των κεφαλαίων τους και την έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα.

Νέο «άλμα» της ανεργίας στο 14,8%

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 223.893 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009 (μείωση 5,0%) και κατά 73.290 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (μείωση 1,7%) και διαμορφώθηκαν σε 4.233.765 άτομα.
Στο 14,8% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2010, από 10,2% που ήταν το Δεκέμβριο του 2009 και 13,9% το Νοέμβριο του 2010, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 223.893 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009 (μείωση 5,0%) και κατά 73.290 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (μείωση 1,7%) και διαμορφώθηκαν σε 4.233.765 άτομα.

Ανύπαρκτοι φοιτητές στα ιδρύματα

Μόνο ένας στους τρεις φοιτητές από τους 600.000 εγγεγραμμένους ζήτησε και πήρε πανεπιστημιακό σύγγραμα, και όπως εκτιμούν στο υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των φοιτητών στα πανεπιστήμια, είναι πολύ μικρότερος από τον επίσημο.
Φοιτητές-"φαντάσματα" φαίνεται ότι υπάρχουν στα πανεπιστήμια, αφού από τις 600.000 που είναι εγγεγραμμένοι μόνο ένας στους τρεις ζήτησε και πήρε πανεπιστημιακό σύγγραμμα. Αυτό είναι ένα από τα πολλά συμπεράσματα που εξάγονται από την ηλεκτρονική διανομή συγγραμμάτων που εφαρμόσθηκε στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος και παρουσίασε σήμερα τα στοιχεία η υπουργός παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.

8 Μαρ 2011

Έρευνα απέδειξε ότι όσοι βλέπουν τη ζωή με θετικό μάτι ζουν περισσότερο

happinessΤελικά, τι μας κάνει ευτυχισμένους και ποια είναι τα οφέλη της ευτυχίας; Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει τόσο επιστήμονες όσο και έρευνες δημοσκοπήσεων. Έρευνα του πανεπιστημίου του Ιλινόις απέδειξε ότι όσοι είναι ευτυχισμένοι και βλέπουν τη ζωή με θετικό μάτι ζουν περισσότερο.
Παράλληλα, πρόσφατη βρετανική έρευνα, που μελέτησε 40.000 άτομα, συμπέρανε ότι το κλειδί για την ευτυχία είναι το φαγητό που μοιράζεται η οικογένεια. Συγκεκριμένα, αν γονείς και παιδιά τρώνε μαζί τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι λόγω του ισχυρού δεσμού που δημιουργείται μεταξύ τους.

Όμως υπάρχει και η άποψη ότι η ευτυχία «αποφασίζεται» όταν γεννιόμαστε.

'Ενα ξυπνητήρι με iQ!!

Αν ξυπνάτε δύσκολα το πρωί ή κλείνετε το ξυπνητήρι χωρίς να το καταλάβετε μάλλον το συγκεκριμένο ξυπνητήρι θα σας δώσει τη λύση στο πρόβλημα. Το iQ δεν έχει κουμπί για να το κλείσεις αλλά για να σταματήσει να χτυπάει σου βάζει σπαζοκεφαλιές να απαντήσετε για να μπορέσετε να το κλείσετε!!
Μπορεί να προγραμματιστεί να σας κάνει ερωτήσεις από 1-3 και αν απαντήσετε σωστά τότε μόνο θα κλείσει. Αυτό που είναι πολύ έξυπνο σ' αυτό το ξυπνητήρι είναι ότι για να το απενεργοποιήσει κάποιος θα πρέπει να πατήσει για 30 δευτερόλεπτα το κουμπί της απενεργοποίησης. Αν δεν ξυπνήσετε και μ΄αυτό γυρίστε από την άλλη και απολαύστε τον ύπνο σας...


Πώς θα κάνετε τη δουλειά σας, να σας ικανοποιεί περισσότερο;

 

Η ευχαρίστηση από την επαγγελματική απασχόληση αποτελεί προϋπόθεση για την ευτυχία. Η ικανοποίηση που αποκομίζει ένας άνθρωπος από τη δουλειά του, είναι βασικός παράγοντας για την ευτυχία και την υγεία του.
Στην εποχή μας, οι άνθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι από την επαγγελματική τους απασχόληση δεν είναι λίγοι και ο αριθμός τους, δυστυχώς αυξάνεται.
Οι λόγοι για τους οποίους ένας εργαζόμενος δεν είναι ικανοποιημένος από το επάγγελμα του είναι πολλοί. Ωστόσο, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η κατανόηση των παραγόντων, που μειώνουν σε ένα εργαζόμενο την ευχαρίστηση που θα έπρεπε να νιώθει από τη δουλειά του, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη μέτρων που θα βελτιώσουν την κατάσταση του.

Το στρες αυξάνεται ουσιαστικά σε άτομα που δεν είναι ευχαριστημένα από την εργασία τους.

Πώς μπορείτε να αυξάνετε την προσωπική σας δύναμη στον επαγγελματικό τομέα;

women-standing Γιατί μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν, να ανελίσσονται καλύτερα στον επαγγελματικό τους τομέα από άλλους; Τι είναι εκείνο που κάνει μερικούς, να έχουν περισσότερη δύναμη και άλλους λιγότερη;
Σίγουρα οι απαντήσεις στα ενδιαφέροντα αυτά ερωτήματα δεν είναι απλές. Ωστόσο υπάρχουν διαφορές αντίληψης και τρόπου δράσης, που εξηγούν πολλές πτυχές της επαγγελματικής δύναμης του κάθε ανθρώπου.
Η δύναμη είναι κάτι, που οι πλείστοι άνθρωποι επιζητούν. Τους επιτρέπει να κάνουν τα πράγματα που θέλουν και να οδηγούν καταστάσεις προς την κατεύθυνση, που αυτοί νομίζουν ότι είναι καλύτερα.

Επιπλέον, η δύναμη στον επαγγελματικό τομέα, μπορεί να μεταφραστεί σε οικονομικά κέρδη. Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι το να έχει κάποιος δύναμη και να έχει έλεγχο στη δική του επαγγελματική δραστηριότητα, συσχετίσθηκε με καλύτερη υγεία της καρδίας, λιγότερο κίνδυνο για κατάθλιψη και μακροζωία.
Είναι λοιπόν φυσιολογικό, οι άνθρωποι να προσπαθούν να κτίζουν δίκτυα επιρροής, που θα τους επιτρέπουν να δαμάζουν τα εμπόδια που βρίσκουν αναπόφευκτα και συνεχώς μπροστά τους, στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Πολλές επιλογές στα ραντεβού μπορεί να αφήσουν μόνους τους ελεύθερους ή όποιος κυνηγάει τα πολλά χάνει και τα λίγα

datingΌσοι έχουν το περιθώριο να επιλέξουν σύντροφο από μια μεγάλη γκάμα υποψήφιων, καλό θα ήταν να έχουν υπόψη ότι η δυνατότητα επιλογής είναι καλό πράγμα, αλλά μέχρι ενός ορισμένου σημείου: Όταν οι υποψήφιοι είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους, αυτός που επιλέγει κινδυνεύει να πάθει σύγχυση και τελικά να μείνει μόνος.
Η σύσταση έρχεται από βρετανική μελέτη που εξέτασε τη σύγχρονη τάση των «γρήγορων ραντεβού»: διοργανώσεις στις οποίες οι εργένηδες έχουν σύντομες, διαδοχικές συναντήσεις με πολλούς υποψήφιους συντρόφους, ελπίζοντας ότι κάποιος από αυτούς θα είναι κατάλληλος για σχέση.

«Υπάρχουν μοντέλα της ανθρώπινης λογικής που διατυπώνουν την αρχή ότι η ποικιλία είναι καλό πράγμα» σχολιάζει η Alison Lenton, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
«Αυτό που μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε κάποιους ανθρώπους είναι ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, η αύξηση της ποικιλίας των επιλογών οδηγεί

7 Μαρ 2011

Νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος κατά τρεις μονάδες προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ο οίκος ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την ελληνική οικονομία από το Ba1 στο Β1, προειδοποιώντας παράλληλα για περαιτέρω υποβάθμιση, επικαλούμενη τις επίμονες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεωκοπίας της.
Συγκεκριμένα, αιτιολογώντας την απόφασή της, η Moody's αναφέρεται στα «ιδιαίτερα φιλόδοξα και ανοικτά σε σημαντικούς κινδύνους εφαρμογής» μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για την σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους, παρά, όπως επισημαίνει, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.
Υποστηρίζει παράλληλα ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στη συλλογή εσόδων και υπογραμμίζει τον κίνδυνο οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύσουν τη συνέχιση παροχής

6 Μαρ 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ο δεκάλογος της εργονομίας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

1 Επιλέξτε μία σωστή καρέκλα. Διαλέξτε μία καρέκλα γραφείου που να υποστηρίζει την οσφυϊκή χώρα (την περιοχή χαμηλά στη μέση).
Η σωστή στάση μπροστά στον υπολογιστή μπορεί να μας γλιτώσει από μυοσκελετικά προβλήματα Οταν κάθεστε, το ανατομικό βαθούλωμα που ακολουθεί την καμπύλη του σώματος πρέπει πάντα να ακουμπά χαμηλά στη μέση. Ενα ειδικό μαξιλάρι ή μία ειδική πλάτη καρέκλας μπορεί να βοηθήσουν. Ρυθμίστε το ύψος της καρέκλας και της επιφάνειας εργασίας σας για να βρείτε τη θέση που σας βολεύει. Χρησιμοποιήστε ένα υποπόδιο εάν δεν βολεύεστε όταν τα πόδια σας ακουμπούν στο πάτωμα.
2 Καθαρίστε κάτω από το γραφείο σας. Απομακρύνετε τυχόν αντικείμενα για να εντοπίσετε τις πιο βολικές θέσεις για τα πόδια σας και να μπορείτε να κινείστε.

Ευρωπαϊκό «μπάχαλο», ελληνική παραλυσία


Οι θεσμικοί παράγοντες της Ε.Ε. βρίσκονται σε γενικευμένο εμφύλιο, οι αγορές στοιχηματίζουν σε «κούρεμα» χρέους και η κυβέρνηση εκτελεί… ασκήσεις θάρρους ενόψει ευρωπαϊκών συνόδων


Γενικό ξεχαρβάλωμα. Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη Σύνοδο των 17της ευρωζώνης και είκοσι μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των 27 της Ε.Ε. που υποτίθεται ότι θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Όλοι κινούνται εναντίον όλων. Το γαλλογερμανικής έμπνευσης Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του υιοθετεί και το «κείμενο εργασίας» της Κομισιόν και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν Βαν Ρομπάι, έχει

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More