Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

5 Νοε 2011

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 10 Νοέμβρη



Ανακοίνωση
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 6:30μ.μ.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Συναγερμός τώρα, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Για να εμποδίσουμε τη νέα λεηλασία σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων που ανέρχεται σε πάνω από 12 δις.
Φέρνουν ασφαλιστικό νόμο, όπου επιβάλλονται δραματικές παραπέρα περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, αύξηση εργατικών εισφορών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, σφαγιασμό έως και κατάργηση των εφάπαξ, νέα μεγάλη συρρίκνωση σε ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές. Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει 1,4 δις λιγότερες δαπάνες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία για το 2012 σε σχέση με το 2011.

Να ζήσουν οι νεόνυμφοι .

Τους  ευχόμαστε  βίο  ανθόσπαρτο  και  αλάργα  απ΄ εδώ !! (Ούστ )
Και  στη  κουμπάρα  να  είναι  πάντα άξια  στα  μαγειρέματα .

Ευτυχώς  η  Λούκα  ξαναεπέστρεψε  στη  στρούγκα !! για  να  μην  χάσει  το  συγγενολόοι  από  σβέρκο !
Η  νεόνυμφοι μετά  την  χαρά  του  γάμου  τους  την  δέχθηκαν  με  δάκρυα  χαράς  και  την  συγχώρεσαν .
   
Εμπρός  λαέ με   τα  παλούκια  και  γρήγορα να  ξεκουμπιστούνε !!
                                                                    Κ.Κ.
                                                                

4 Νοε 2011

Ο Δημ. Καζάκης σχολιάζει την ομιλία Παπανδρέου

Ο Δημ. Καζάκης σχολιάζει την ομιλία Παπανδρέου


ΚΚΕ: Εκλογές τώρα

«Ούτε δημοψήφισμα, ούτε άλλη κυβέρνηση. Εκλογές τώρα» είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα το ΚΚΕ με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και καλεί τις «λαϊκές μάζες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να περάσουν τώρα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ο λαός έχει μόνο να χάσει από τις όποιες αλλαγές γίνουν στο ΠΑΣΟΚ ή από τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και υποστηρίζει ότι η επιδίωξη των κομμάτων είναι "να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες...Πρόκειται για σχεδιασμούς σφαγιασμού του λαού, στους οποίους πρωτοστατεί το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, μαζί του και το ελληνικό" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Ακόμη στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: "Οι εξελίξεις αναδείχνουν ακόμα πιο έντονα τη σύγκρουση των δύο δρόμων ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας και κάνουν ακόμα πιο επίκαιρη την πρόταση του

3 Νοε 2011

Διαβάστε τες, αναλογισθείτε τες και βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα . . . . .

ΤΟ 1947 ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ.

ΑΥΤΗ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ....
ΣΙΒΗΡΙΑΣ. ΤΟ 1982 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ (ΛΟΓΩ ΑΡΚΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ΛΟΓΩ ΑΙΓΑΙΟΥ).
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΤΕ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΗ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Δημοκρατία ή αγορές;


Της Βάλιας Μπαζού

Να με συγχωρήσετε αλλά αρνούμαι να ακούσω άλλο τις – όψιμες- απόψεις της Μιλένας Αποστολάκη και της Εύας Καϊλή.

Επίσης μου προκαλεί θλίψη και πλήξη το «αλάθητο» εκείνων που έχουν μάθει να διάγουν τον πολιτικό τους βίο με κωλοτούμπες και εκείνων των ιδιοτελών wannabe πολιτικών που αρέσκονται μόνον στις πολιτικές πιρουέτες.

Έχω, επίσης, βαρεθεί την αποθέωση του μέσου όρου και την επίκληση της γνωστής- άγνωστης κοινής γνώμης.

Έχω επίσης βαρεθεί την τακτική της fast ανάλυσης μετά την καταβρόχθιση junk food απόψεων.

Και κυρίως μου προκαλεί τρόμο η συλλογική - αντανακλαστική σφαλιάρα που πέφτει σε όποιον τολμήσει να εκφράσει ή καλύτερα έστω να ψελλίσει μια διαφορετική γνώμη.

Με αυτές τις σκέψεις σας παραθέτω το άρθρο του Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητή Δηµόσιας Πολιτικής στο

Εγκύκλιος: Ποιοι θα εξαιρεθούν των μειωμένων συντάξεων


Εγκύκλιο με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για τις μειώσεις των συντάξεων που προβλέπονται από την 1η Νοεμβρίου με το Νόμο 4024/11 (40% στο ποσό της σύνταξης πάνω από 1.000 ευρώ για όσους είναι κάτω των 55 ετών και 20% για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ), έστειλε προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι για τη μείωση λαμβάνεται υπόψη το ακαθάριστο ποσό της κύριας σύνταξης, που εναπομένει μετά την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων και της επιπλέον εισφοράς της παρ. 11 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011.

ΠΑ - ΣΟΚ για τον Γ. Παπανδρέου

Εξ οικείων τα βέλη για τον πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση λίγες μόνο ώρες μετά το ναυάγιο στις Κάννες όπου Μέρκελ και Σαρκοζί υπαγόρευσαν στην ουσία τους όρους του δημοψηφίσματος. Ο υπουργός Οικονομικών διαφοροποιείται ανοιχτά λέγοντας «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος». Την ίδια στιγμή άλλα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου ζητούν έκτακτη σύγκληση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόσο η βουλευτής Εύα Καϊλή όσο και η Έλενα Παναρίτη δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες

2 Νοε 2011

Θα χαλιναγωγηθεί η τουρκική "φούσκα";


Του Κώστα Ράπτη

Υπάρχουν και χώρες όπου τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης προκαλούν ανακούφιση: όπως στη γειτονική μας Τουρκία, όπου η φούσκα της εγχώριας κατανάλωσης, τροφοδοτημένη από τη φθηνή πίστωση, έχει ήδη οδηγήσει σε ανισορροπίες τέτοιες, ώστε να καθίστανται αναγκαίες παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας για τη στήριξη του εθνικού νομίσματος.

«Το 2100 ο ρυθμός ανάπτυξης πλησίασε το 9%. Για το 2011 αναμένουμε περίπου 7% σε ετήσια βάση. Όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή η ανάπτυξη είναι υγιής» τόνισε μιλώντας τη Δευτέρα σε οικονομικό φόρουμ στο Κουβέιτ ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας Mehmet Yorukoglu.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα θεμελιώδη της τουρκικής οικονομίας (παραγωγικότητα, δημόσια οικονομικά, κατάσταση τραπεζικού συστήματος) είναι υγιή, ωστόσο οι ανισορροπίες ως προς τη ζήτηση μεταξύ της Τουρκίας και των κυριότερων εμπορικών της εταίρων δημιουργούν ρίσκα τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν με δημιουργική χρήση των μακροοικονομικών εργαλείων

Λύσσαξε με τα «χρεωμένα ΜΜΕ», δίνει εξηγήσεις σε Ευρωπαίους και ΔΝΤ

Αμετακίνητος στην επιλογή του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να προκηρύξει δημοψήφισμα, παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 μ.μ και συνεχιζόταν μέχρι τα μεσάνυχτα! Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος πρόκειται να ενημερώσουν αύριο το βράδυ στις Κάννες, στο πλαίσιο της συνάντησης των G20, τους Ευρωπαίους ηγέτες και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, για την επιλογή του δημοψηφίσματος.
Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πρόκειται να έχουν αύριο στις 6.30 μ.μ στις Κάννες συνάντηση για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη συνάντησή τους με τους Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλο, οι οποίοι θα κληθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες καθόλη τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου.
"Λύσσαξαν τα ΜΜΕ..."

1 Νοε 2011

Μέχρι 31/12 η παραλαβή των νέων σημάτων τελών κυκλοφορίας

Φωτό αρχείου Έως τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να απευθυνθούν στις τράπεζες και τις εφορίες προκειμένου να παραλάβουν τα νέα σήματα τελών κυκλοφορίας για το 2012, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης.

Από τη συγκεκριμένη εγκύκλιο προκύπτει ότι:
· Τα τέλη κυκλοφορίας επιβατικών αυτοκινήτων είναι δύο "ταχυτήτων" ανάλογα με την ημερομηνία ταξινόμησης. Για τα επιβατικά τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα ως εξής:
-έως 300 κυβικά εκατοστά 22 ευρώ,
-από 301 έως 785 κ.ε 55 ευρώ,
-από 786 έως 1.071 κ.ε 120 ευρώ,

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ομόφωνα αποδεκτό από την 24η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Διεθνούς Ένωσης των «Πόλεων – Αγγελιοφόρων της Ειρήνης» που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας, έγινε το αίτημα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για συμμετοχή στο διεθνές αυτό δίκτυο των 103 πόλεων ανά τον κόσμο, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ από το 1987.
Σκοπός της Ένωσης είναι η ενίσχυση του ρόλου των πόλεων στην δημιουργία του πολιτισμού και της ειρήνης στον κόσμο, η προώθηση της κατανόησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, η διάδοση του πνεύματος της ειρήνης και του αμοιβαίου σεβασμού, η καταπολέμηση του πολέμου και της φτώχειας, καθώς και η καταπολέμηση της χρήσης των πυρηνικών όπλων.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι πλέον ανάμεσα στους ελάχιστους δήμους της χώρας μας που συμμετέχουν στο δίκτυο αυτό και ανάμεσα σε πόλεις με σημαντική ιστορική κληρονομιά και τεράστια αγωνιστική και αντιπολεμική παράδοση, όπως η Χιροσίμα, το Πεκίνο, η Μόσχα, η Μαδρίτη, το Μεξικό και άλλες.

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;


Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Κύριε Βενιζέλο,
Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.
Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας. Ηθική και πολιτική. Πριν από μερικούς μήνες, όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κύριος Θόδωρος Πάγκαλος είπε το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», του απάντησα με ένα πολύ σκληρό άρθρο. Ο κύριος Πάγκαλος την ίδια κιόλας μέρα ανταπάντησε με ένα δικό του πολιτικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο site μου. Την ίδια εποχή έγραψα ένα ακόμη

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για το δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, ωστόσο η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι να φτάσουμε στην εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, είναι σύνθετη.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 44 του Συντάγματος, για το δημοψήφισμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκδώσει προεδρικό διάταγμα, αφού έχει αποφασίσει για αυτό η πλειοψηφία των βουλευτών μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου.

Το Σύνταγμα προβλέπει δύο ειδών δημοψηφίσματα. Το πρώτο αφορά "κρίσιμα εθνικά θέματα" και απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών, ενώ το δεύτερο αφορά ψηφισμένα νομοσχέδια και προκηρύσσεται με τη σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών.

31 Οκτ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση
Μεσολογγίου - Ζακύνθου, από τους δημάρχους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
και Ζακύνθου Παναγιώτη Κατσούλη και Στέλιο Μποζίκη, την αδελφοποίηση
του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου <<Παλαμαϊκή>> με το Μουσικό Γυμνάσιο -
Λύκειο Ζακύνθου <<Διονύσιος Σολωμός>> και το φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα
των ομάδων της ΑΕΜ και της Ζακύνθου, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της
Ζακυνθινής αντιπροσωπείας του Δήμου και των φορέων του νησιού στο
Μεσολόγγι.
Παράλληλα συμφωνήθηκαν και δρομολογήθηκαν από την πλευρά των δυο δήμων
τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου -
Ζακύνθου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές

Δράσεις με συγκεκριμένη προτεραιότητα και εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος εφαρμογής τους ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση. Όπως αναφέρει «Το Βήμα», οκτώ από αυτά τα μέτρα αφορούν σε μειώσεις συντάξεων, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και ψαλίδισµα παροχών υγείας στα «ευγενή Ταµεία». Επιπλέον, η εφαρμογή τους τοποθετείται χρονικά πριν από την καταβολή της έκτης δόσης του μνημονίου. Τα συγκεκριμένα μέτρα κρίνονται αναγκαία προκειμένου να ενισχυθούν τα Ταμεία με πρόσθετα κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα αναλυτικά

Για τα Ταμεία:

* Η άµεση έκδοση υπουργικής απόφασης για τη µείωση των συντάξεων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ σε ποσοστό ως 40% για τους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών.

* Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας και επικουρικής σύνταξης για τους

30 Οκτ 2011

Τι κοινό έχουν ο Πάνος Κατσούλης και ο Βλάσης Τσάκας ;

Βλάσης Τσάκας

Πάνος Κατσούλης


Η σύγκριση γίνεται για να «διακωμωδήσουμε» λίγο τη κατάσταση και εξηγώντας αυτό που σκέφτηκα θα πω ότι  : Δήμαρχε δε χρειάζεται να κάνεις δηλώσεις επί δηλώσεων για όλα τα θέματα που παλεύουμε και διεκδικούμε σα πόλη. Σε πολλά θέματα όντως δε σου τρώει το δίκιο κάνεις ότι προσπαθείς να διεκπεραιώσεις τις υποθέσεις,  αλλά αυτή η τακτική ΠΑ.ΣΟ.Κ  να διατυμπανίζουμε ότι προσπαθούμε να πετύχουμε  προκειμένου να πάρουμε τα εύσημα προτού να είμαστε σίγουροι  για τη συμφωνία κακό κάνει παρά καλό καθώς  δείχνουμε στον αντίπαλο τις σκέψεις και τις προθέσεις μας, κάτι που στο συγκεκριμένο θέμα αποδείχτηκε μιας και έχεις να τα βάλεις με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες που κινούνται πολύ καλά στο παρασκήνιο και δε ξέρεις πότε θα σου τη φέρουν . Άρα η σύγκριση δεν είναι άστοχη καθώς και ο Βλάσης Τσάκας  που τον μάθαμε από τα κανάλια προσπαθεί να κλείσει τη περιβόητη συμφωνία του πρίγκιπα από την Αραβία με τον παναθηναϊκό για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου και αυτός βγαίνει στις τηλεοράσεις και στα μέσα και κάνει δηλώσεις για εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές και ότι θα γίνει αντιπρόεδρος στην ομάδα όταν αναλάβει ο πρίγκιπας, όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μην έχει το σεβασμό και να μην τον πιστεύουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Δε χρειάζεται να γινόμαστε γραφικοί με κουβέντες πολλές αλλά να λέμε λίγα και καλά γιατί όπως εκτεθήκαμε το Σάββατο με το καράβι που δεν ήρθε ποτέ  έτσι θα ξανά εκτεθούμε…. Φυσικά και ο πρίγκιπας μπορεί να αναλάβει τον παναθηναϊκό σαν και το καράβι που μπορεί να έρθει στο δικό μας λιμάνι για πάντα, κάτι που θα είναι ιδανικό για όλους μας, μέχρι τότε όμως χρειάζεται δουλειά!

Οδηγίες πληρωμής Λογαριασμού ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Τί πρέπει να ξέρετε για να…


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).
1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.
3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι’ εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι’ έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας

Να χρεοκοπήσουμε, να τελειώνουμε!

Χτες ήταν μια κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα. Την ημέρα αυτή λοιπόν βρήκαν οι σπουδαστές των ΤΕΙ Πατρών να κλειδώσουν τον πρόεδρο του Ιδρύματος στο γραφείο του. Επειδή, λέει, διαφωνούν με τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας. Άλλοι συνάδελφοί τους πριν μερικές μέρες κρατούσαν ομήρους καθηγητές για να μην χαθεί η... εξεταστική. Έχουμε ξεφύγει εδώ και καιρό. Η χρεοκοπία είναι ίσως η μόνη λύση...

Δεν είναι το μόνο εκφυλιστικό φαινόμενο που έχουμε συναντήσει. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τους απεργούς της καθαριότητας που πλάκωναν στο ξύλο τους εκλεγμένους δημάρχους που δεν συμπαθούσαν; Τα χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης που με εκβιασμούς θέλησαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους; Τους τροφίμους των μυστικών κονδυλίων που σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι οι υπερασπιστές της πατρίδας; Τους διεφθαρμένους πολιτικούς που είναι ακόμη έξω από την φυλακή και εμφανίζονται ως εγγυητές του μέλλοντός μας;


Το βάρος του χορευτή, ο Σεφέρης και η μουσική

Σπυρος Γιανναρας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με όρους (πτωχευμένης) εταιρείας εμπορικού δικαίου, η αγνοημένη -εν πολλοίς και από τους πολλούς- περιφέρεια αναδεικνύει τον πνευματικό της πλούτο. Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργανώνει στις 2/11 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο (7.30 μ.μ.) ένα υψηλών προδιαγραφών αφιέρωμα με θέμα: «Το πυκνό βάρος του χορευτή. Ο Γιώργος Σεφέρης και η μουσική». Βασικό έναυσμα αποτέλεσε το εξαίρετο βιβλίο της Πολίνας Ταμπακάκη «Η “μουσική ποιητική” του Γιώργου Σεφέρη» (εκδ. Δόμος). Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλεξη του έγκριτου σεφεριστή Ρόντερικ Μπίτον και μουσική από την ερευνητική ομάδα του τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Κοινό ζητούμενο είναι η ανάδειξη, μέσω της εξερεύνησης της σχέσης λόγου και μουσικής (δύο γλωσσών με κοινό θεμέλιο λίθο τον ρυθμό), πιθανών ερεισμάτων της ποίησης και της προσωπικότητας του ποιητή. Στη μουσική παράσταση των φοιτητών παίζουν και δύο διακεκριμένοι μουσικοί: ο τσελίστας Κωστής Θέος και η πιανίστα Δήμητρα Χόνδρου. Στόχος είναι η ομιλία να λειτουργήσει αντιστικτικά, ως συνομιλία, με τα μουσικα κομμάτια. Οι μουσικοί δεν «μελοποιούν Σεφέρη» ούτε «επενδύουν μουσικά» μια ομιλία, αλλά παίζουν έργα που εικάζουν ότι ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του ποιητή. Το πάντρεμα μιας διάλεξης με τη μουσική του Μπαχ, του Σκαλκώτα, με ελληνικά και τουρκικά παραδοσιακά σμυρναίικα μοιάζει εξαιρετικά γόνιμο.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More