10 Μαΐ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... Απεργία 11 Μάη


Εργαζόμενη, εργαζόμενε, γυναίκα, νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε, οικονομικέ μετανάστη,

Η κρισιμότητα της απεργίας στις 11 του Μάη είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι μια ακόμη απεργία. Να κάνουμε αυτή την απεργία αρχή νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Πρέπει να πλημμυρίσουν τώρα οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου, να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να βουίξουν οι γειτονιές. Να μην επικαλούνται η τρόικα και η κυβέρνηση τη συναίνεση των εργαζομένων.
Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, με δυνάμωμα της οργάνωσης και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Όλοι και όλες με ένα σύνθημα:
Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Το ΠΑΜΕ σε καλεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας να γίνει δική σου υπόθεση. Δεν είναι εύκολο. Έχεις απέναντί σου την εργοδοτική τρομοκρατία, το μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΝΔ, αλλά και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ψευτιά και την παραπληροφόρηση.
Κάθε στασιμότητα και κάθε βήμα πίσω από τη γραμμή της ταξικής αναμέτρησης δίνει στην κυβέρνηση και στην πλουτοκρατία τη δυνατότητα να το παρουσιάσουν σα συναίνεση και αποδοχή της αντιλαϊκής επιδρομής και δίνει αέρα στα πανιά της αντιλαϊκής τους ρότας. Αν τώρα η απάντηση της εργατικής τάξης δεν είναι μαζική και δυναμική, οι επόμενες μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε θα έχουν μεγαλύτερη δυσκολία.
Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με καλύτερη οργάνωση και απόφαση, να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο.
Αυτοί δεν αλλάζουν. Να αλλάξουμε εμείς θέση και στάση στο κίνημα. Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω απ’ όλα και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων του λαού με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, Συλλογικών Συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Όλα είναι μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.
Εργαζόμενε, εργαζόμενη,
Η οργάνωσή μας, η πάλη μας, η ταξική συνειδητοποίηση σήμερα είναι κατώτερη των απαιτήσεων, κατώτερη της επίθεσης που δεχόμαστε.
Για αυτό επιβάλλεται να δυναμώσει η ταξική ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι  μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε. Αδύναμοι είμαστε, όταν ο καθένας είναι μόνος του.
Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!

Οι θέσεις τους και το πλαίσιο δράσης που προτείνουν είναι άσφαιρα πυρά. Είναι ευθυγραμμισμένα με την κεντρική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, αφού προβάλλουν ως διέξοδο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που είναι η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής κρίσης.
Προσπαθούν να αφοπλίσουν την αγανάκτηση του λαού, αφού παρουσιάζουν τα ελλείμματα, το μνημόνιο και την τρόικα ως υπαιτίους για τη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αθωώνοντας έτσι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δήθεν αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα.
Κρύβουν την αλήθεια, ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,
Υπάρχει πλούσια πείρα. Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πλήρωσαν βαρύ τίμημα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχαν γίνει και αυτοί οι αγώνες που έγιναν. Όμως αν η αντίσταση της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα ήταν πιο ισχυρή, πιο δυνατή σήμερα θα είχαμε σώσει περισσότερες κατακτήσεις.
Έχουμε την ευκαιρία μπροστά στα χειρότερα που έρχονται να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Τα 75 δις που θέλει να μαζέψει η κυβέρνηση για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να τα αντλήσει από το εργατικό – λαϊκό εισόδημα προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλα τα άλλα περί προστασίας αδυνάτων, πάταξης της φοροδιαφυγής και άλλα συναφή είναι εξολοκλήρου παραπλανητικά και ψευδή.
Για αυτό επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ παντού. Επιβάλλεται τώρα η οργανωμένη πάλη μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς με καθολική συμμετοχή στην απεργία. Αυτή τη στιγμή έχει ήδη μειωθεί ο μισθός εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και προωθούνται οι ατομικές, αναδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πόσο αναγκαία είναι η οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς. Μια οργάνωση τέτοια που θα μπλοκάρει την περιστολή μισθών, θα φρενάρει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, θα πετυχαίνει ικανοποιητικές αυξήσεις στα μεροκάματα, θα διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, κλπ.
Ο κάθε κλάδος ξεχωριστά, αλλά και σε συντονισμό με άλλους, πρέπει τώρα να γυρίσει το γρανάζι που θα δώσει ώθηση στη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε, ώστε να αποκρούσουμε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να πετύχουμε την υπογραφή ικανοποιητικών αυξήσεων σε μισθούς, μεροκάματα, για αποτροπή της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και των μαζικών απολύσεων. Η μάχη αυτή πρέπει να εκφραστεί με μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 του Μάη.
Στα πλαίσια του συντονισμού της δράσης είναι επείγουσα ανάγκη η πρόταξη και διεκδίκηση της προστασίας των ανέργων. Καμία θέση εργασίας δεν είναι διασφαλισμένη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ζουν σε απελπιστική κατάσταση. Απαιτείται προστασία των οικογενειών τους που επίσης υποφέρουν. Κανένα θύμα της ανεργίας δεν πρέπει να στερηθεί τουλάχιστον τις βασικές του ανάγκες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Να μην επιτρέψουμε παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς στρατηγικής σημασίας της οικονομίας. Η κυβέρνηση με τη χρόνια κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και με τη στήριξη των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, στρώνει το έδαφος για να παραδώσει τα πάντα στο κεφάλαιο. Αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια το κόστος για το λαό θα είναι δραματικό. Τα ήδη επιβαρημένα τιμολόγια θα γίνουν πιο ακριβά. Πανάκριβο ρεύμα, νερό, πανάκριβες υπηρεσίες.
Να μας βρουν ριζικά αντίθετους τα νέα μέτρα στην Υγεία. Η προώθηση της εμπορευματοποίησης, οι συγχωνεύσεις, το κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ, η κατάργηση των εξετάσεων και φαρμάκων θα μας αναγκάσουν να βάλουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να μην μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας.
Διέξοδος από την κρίση για το λαό δεν υπάρχει, αν δεν πληρώσει η πλουτοκρατία. Μόνο εμείς μπορούμε να το επιβάλλουμε. Ένα δρόμο έχουμε: το δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Έχουμε τη δύναμη, φτάνει να οργανωθούμε και να πάρουμε αποφάσεις.
Μαχητικό, βροντερό παρόν στις 11 του Μάη

Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα.
Κάτω τα χέρια από τη ζωή των οικογενειών μας.
Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε ως το τέλος της μάχης, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία τους.
Όλοι στην απεργία στις 11 Μάη και στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου στις 10π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More