Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

3 Δεκ 2011

Louis Armstrong: Με παρέα μια τρομπέτα

Ο Λούις Άρμστρονγκ γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1901 στη Νέα Ορλεάνη της Λουϊζιάνας. Το 1922, ο αρχηγός της μπάντας Chicago, King Oliver, τον προσέλαβε ως δεύτερο τρομπετίστα. Μέσα στα επόμενα χρόνια ο Armostrong αναδείχτηκε σε πρώτου μεγέθους σολίστα της τζαζ μουσικής.

Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε μέσα στη φτώχια και την ένδεια. Ως παιδί εργάστηκε σε διάφορες δουλειές του ποδαριού για να βοηθάει στο οικογενειακό εισόδημα ενώ, παράλληλα τραγουδούσε σε ένα κουαρτέτο αγοριών. Το 1913 σε ηλικία 12 ετών, τον έστειλαν στο Colored Waifs Home λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς που επιδείκνυε ως ανήλικος. Εκεί έμαθε να παίζει τρομπέτα και σύντομα η μουσική έγινε το πάθος του. Όντας έφηβος κατάφερε να μάθει μουσική ακούγοντας τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της τζαζ εκείνης της περιόδου συμπεριλαμβανομένου και του σπουδαιότερου τρομπετίστα της Νέας Ορλεάνης, King Oliver. Η ανάπτυξη του Armstrong ήταν ραγδαία χαρίζοντάς του θέσεις σε διάφορες μπάντες της τζαζ, ενώ κατάφερε να γίνει τόσο καλός ώστε να αντικαταστήσει τον Oliver, στο σημαντικό συγκρότημα Kid Ory το 1918, ενώ το 1920 έπαιξε σε συγκροτήματα σε ποταμόπλοια του Μισισιπή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 2011


Για  Δ.Σ.  Ά  Ε.Λ.Μ.Ε   2011
ΨΗΦΙΣΑΝ: 493
ΛΕΥΚΑ:  32
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  2009
ΕΓΚΥΡΑ: 428
ΑΚΥΡΑ : 28

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
  168    ψήφοι   3 έδρες
       2   έδρες
ΠΑΣΚ
    41     ψήφοι  0  έδρες
        2  έδρες
ΔΑΚΕ
  171      ψήφοι  3 έδρες
        3   έδρες
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ
    48       ψήφοι 1 έδρες
        0  έδρες

                    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ   ΓΙΑ   ΑΔΕΔΥ

2 Δεκ 2011

Oι λογαριασμοί δεν ανοίγουν γιατί βουλευτές του Πασόκ και της ΝΔ έχουν καταθέσεις στην Ελβετία!

Bόμβα Ελβετού βουλευτή στην "έρευνα" του Παυλου Tσίμα. Καταγγέλει τις ελληνικές αρχές, τον Υπουργό οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θεόδωρο Πάγκαλο που θέλησε να βάλει το θέμα κάτω απ' το τραπέζι. Υποστηρίζει οτι Έλληνες βουλευτές κι από τα 2 μεγάλα κόμματα δεν θέλουν να ανοίξουν οι λογαριασμοί διοτι είναι οι ίδιοι που έχουν τις καταθέσεις! (Στο 4:40 η δήλωση βόμβα)





1 Δεκ 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Μ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 30-11-2011

Η οικονομική κατάσταση και συγκυρία επιτάσσει αφ’ ενός μια σφικτή τιμολογιακή πολιτική και αφ’ ετέρου συμμάζεμα και ορθολογική διαχείριση. Με δεδομένη την ακύρωση της υπ’ αριθ. 76/2011 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και της υπ’ αριθ. 280/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιβολή χρέωσης κατανάλωσης ανά υδρόμετρο στην Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού για λόγους που κυρίως αντίκεινται στην αρχή της ανταποδοτικότητας και τον υπολογισμό επί της πραγματικής κατανάλωσης του νερού με βάση τον όγκο του νερού και όχι πλασματικά στοιχεία (πάγιο ή ελάχιστη κατανάλωση), ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου προτείνω τα παρακάτω:
1.            Να μην υπάρξει καμία αύξηση στο υπάρχον τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και ούτε διπλασιασμός της τιμής χρέωσης διότι αυτό αφ’ ενός μεν επιβαρύνει δυσβάστακτα τους καταναλωτές και αφ’ ετέρου ενδεχομένως αντίκειται στην αρχή της αναλογικής

Πόσο θα "κουρευτούν" οι επικουρικές συντάξεις

Βαρύς πέλεκυς πέφτει στις επικουρικές συντάξεις το 2012 με νέες μειώσεις από 10% ως και 40% και συμπίεση των καταβαλλόμενων ποσών για νέους και παλιούς συνταξιούχους (ποσοστό αναπλήρωσης) αυστηρά στο 20% του μισθού.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και αφορά πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους και πάνω από 2,5 εκατ. Ασφαλισμένους:
· Οι μειώσεις στις καταβαλλόμενες επικουρικές θα είναι κατά μέσο όρο 15%.
· Οι επικουρικές των 100 και 150 ευρώ θα μειωθούν 10%, και οι μέσες συντάξεις κατά 20%. Σήμερα η μέση επικουρική σύνταξη ΙΚΑ είναι περίπου 200 ευρώ.
· Οι μεγαλύτερες, συντάξεις άνω των 400-500-700 ευρώ, κ.λπ, θα κουρευτούν κατά 40%.
· Από το 2012 αλλάζει ο τρόπος υπολογοσμού και κάθε σύνταξη θα είναι ανταποδοτική (ότι δίνεις παίρνεις) και αυστηρά στο 20% του μισθού.

Ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων

Στοιχεία σοκ για την ψυχολογική κατάσταση χιλιάδων εργαζομένων φέρνει στο φως νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Κύριο συναίσθημα η εργασιακή ανασφάλεια που μαστίζει κυρίως τους Έλληνες εργαζομένους ελέω κρίσης. 
Πιο αναλυτικά, το 63% των Ελλήνων, που απασχολούνται σήμερα σε κάποιο εργασιακό πόστο, ανησυχούν ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά την Ισπανία (72%), ενώ υψηλό ποσοστό παρατηρείται και στη Λιθουανία (61%).
Στους "27" το 35% των πολιτών που έχουν δουλειά αυτή την περίοδο, εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να βρεθούν χωρίς απασχόληση τους επόμενους μήνες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Στις  παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ο περήφανος ελληνικός λαός και η νεολαία διατράνωσαν το σύγχρονο «ΟΧΙ» στα μνημόνια, στην Τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών.
Η νέα Συγκυβέρνηση λίγες μόλις ημέρες μετά, απήγγειλε κατηγορίες σε 17 πολίτες, από τις χιλιάδες λαού, που κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, υπερασπίστηκαν το σύγχρονο νόημα του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου.
Η Συγκυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζει την ίδια πολιτική: Όχι μόνο στερεί από το λαό το ψωμί, καταδικάζοντάς τον στην ανεργία και τη φτώχεια, όχι μόνο υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το δικαίωμά του στην Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, επιπρόσθετα προσπαθεί να του στερήσει και ένα από τα βασικότερα πολιτικά του δικαιώματα­, ποινικοποιώντας το δικαίωμά του να διεκδικεί, να διαδηλώνει και να εκφράζει την αντίθεσή του στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις πολιτών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.
Οι λαϊκοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.
Η καταστολή δεν θα περάσει.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

30 Νοε 2011

Sacks εγκαταστάθηκε σε Ελλάδα

Sacks εγκαταστάθηκε σε Ελλάδα (Λ.Παπαδήμος) και Ιταλία (Μ.Μόντι), υπό την υψηλή εποπτεία του Μ.Ντράγκι του νέου διοικητή της ΕΚΤ", αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde, στο οποίο αποκαλύπτονται τα εξής:

"Μέλη και οι τρεις της «κυβέρνησης (Goldman)Sacks», ενός δικτύου που είχε στήσει η αμερικανική εταιρεία στην Ευρώπη και βοήθησε στη...
διευκόλυνση με το χρέος της Ελλάδας.

Ήρθαν και οι τρεις στο πολιτικό προσκήνιο πολύ πρόσφατα. Πρώτα, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά, ο Λουκάς Παπαδήμος έγινε ο νέος

29 Νοε 2011

Αναζητώντας τους μουσικούς στις γειτονιές του Père Lachaise

  Διονύσης Γουλάρας
Ο καιρός είναι καλός και έτσι κατευθύνομαι στο νεκροταφείο του Père Lachaise. Χρωστάει το όνομα του στον Père La Chaise, τον εξομολογητή ενός από τους πολλούς Λουδοβίκους. Ο παπα-καρέκλας δηλαδή.
Το 1871, στις τελευταίες μάχες της ματωμένης εβδομάδας, στους τοίχους αυτού του νεκροταφείου είχανε εκτελέσει 147 μαχητές της κομμούνας, αν και οι θρύλοι μιλάνε για πολύ περισσότερους. Οι μάχες μέσα στο νεκροταφείο ήταν ο τραγικός επίλογος μιας ανελέητης εμφύλιας πολιτικής σύγκρουσης που συντάραξε το Παρίσι. Το προλεταριάτο του Παρισιού κόντρα στα κρατικά στρατεύματα των Βερσαλλιών. Βομβαρδισμοί, η πόλη στις φλόγες. Αυτή η απόπειρα για διαφορετική κατανομή του πλούτου και της εξουσίας προκάλεσε τη μήνι της άρχουσας τάξης και οδήγησε σε σκληρές μάχες και χιλιάδες εκτελέσεις. Ανθρωποι εκτελούνταν χωρίς δίκη, μερικές φορές μόνο με την υποψία ότι είχαν μπαρούτι στα χέρια, σημάδι ότι είχαν πολεμήσει. Το Père Lachaise είναι ένα συμβολικό νεκροταφείο και η κομμούνα, που πνίγηκε στο αίμα, σημάδεψε όλα τα αριστερά πολιτικά ρεύματα του μέλλοντος. Ισως γι’ αυτό και να έχουνε κάνει κενοτάφιο και για τον Ζορζ Μαρσέ, τον ηγέτη σύμβολο της γαλλικής κομμουνιστικής αριστεράς, ακριβώς απέναντι από τον τοίχο της εκτέλεσης των κομμουνάρων. Ο ίδιος θέλησε να θαφτεί αλλού. Τελικά, ο τόπος είναι πιο ισχυρός από την ιδεολογία.

ΚΕΔΕ: Λιγότερη θεσμολαγνεία δεν βλάπτει


του ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά η κατάσταση στον χώρο της Τ. Αυτοδιοίκησης είναι πλέον δραματική. Οι δήμοι βλέπουν ολοένα και περισσότερο το “όραμα” του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να ενταφιάζεται και μαζί με αυτό οι ίδιοι, η ανάπτυξη και η τοπική κοινωνία. Μόλις και μετά βίας καταβάλλεται η τακτική μηνιαία επιχορήγηση που καλύπτει τις λειτουργικές τους ανάγκες και δίνονται ψίχουλα για έργα και μνελέτες (ΣΑΤΑ).
Παρόλα αυτά το θεσμικό όργανο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξακολουθεί να επιμένει “θεσμικά” να μην σπάσει αυγά κόντρα στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Τ.Α. Προς τεκμηρίωση των παραπάνω παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η Δεκέμβρη 24ωρη Ενάντια στον προϋπολογισμό Λιτότητας – Ύφεσης – Ανεργίας

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η Δεκέμβρη
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Είναι πλέον ξεκάθαρο και απολύτως αποκαλυπτικό ότι τα αίτια της κρίσης, των ελλειμμάτων και του χρέους πηγάζουν και οφείλονται στις αντιαναπτυξιακές πολιτικές, στις τζογαδόρικες και κερδοσκοπικές δραστηριότητες των λεγόμενων «αγορών» και στην προκλητική και μακροχρόνια φοροδιαφυγή, φοροκλοπή και εισφοροκλοπή των επιχειρηματιών – μεταπρατών. Έχουν δηλαδή τεράστιο ονοματεπώνυμο.
Ευτελισμός του ανθρώπου και των αναγκών του και αποθέωση των κερδών και των τραπεζιτών.
Η κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι συνεταίροι επιμένουν και επιβάλουν την πιο σκληρή, αυστηρή, εξοντωτική, περιοριστική λιτότητα στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου ώστε να εξασφαλιστούν οι τράπεζες και τα τοκογλυφικά τους δάνεια αδιαφορώντας για τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω αυτή η Νεοφιλελεύθερη καταστροφική πολιτική.

28 Νοε 2011

Αλήθειες και ψέματα για την δραχμή. Δημήτρης Καζάκης


Γραφει ο Δημήτρης Καζάκης
Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος δεχόταν τότε την ξεφτιλισμένη πληθωριστική δραχμούλα;
Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία επιβίωνε – με όλα τα προβλήματά της – πολύ καλύτερα εκτός ευρώ παρά με το «ισχυρό ευρώ». Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Πως οι τραπεζίτες ετοιμάζονται για την διάλυση του ευρώ


H Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να τονίζει σε όλους του τόνους ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο κατάρρευσης της ζώνης του ευρώ, αλλά όπως μεταδίδουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν το σχέδιο Β για να αντιμετωπίσουν την διάλυση της. Οι τράπεζες δεν είναι πια βέβαιες ότι η κρίση χρέους μπορεί να περιορισθεί. Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η κρίση μπορεί να συμπαρασύρει ακόμη και την Γερμανία. Απόδειξη: Το γεγονός ότι η “ατμομηχανή” της ευρωζώνης απέτυχε να συγκεντρώσει το ποσό που ζητούσε κατά την διάρκεια της δημοπρασίας 10ετών ομολόγων που έγινε την Τετάρτη.
Το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος Standard&Poor’s ανακοίνωσε πως έριξε κατά μια βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου από AA+ σε AA, διατηρώντας αρνητική την προοπτική της οικονομίας. Οίκοι αξιολόγησης προειδοποίησαν ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας θα τεθεί σε κίνδυνο εάν διευρυνθεί η κρίση χρέους. Ταυτόχρονα η πιστοληπτική ικανότητα τηςΠορτογαλίας και της Ουγγαρίας υποβαθμίστηκε στα “σκουπίδια”.

Σχέδιο Β από τις διεθνείς τράπεζες

Σε εφεδρεία 16.000 δημόσιοι υπάλληλοι από σήμερα

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Δευτέρα το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για περίπου 20.000 υπαλλήλους του Δημοσίου. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι μένουν οριστικά εκτός Δημοσίου και ποιοι εξαιρούνται
  
Πρώτοι έλαβαν τη διαπιστωτική πράξη απόλυσης και κατάργησης της οργανικής τους θέσης, περίπου 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν τα συντάξιμα χρόνια.
Πρόκειται δηλαδή για υπαλλήλους, που έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν συµπληρώσει 35 χρόνια πραγµατικής συντάξιµης δηµόσιας υπηρεσίας.
∆ιαπιστωτικές πράξεις για κατάργηση των οργανικών θέσεών τους κοινοποιήθηκαν και σε περίπου 12.000 µόνιµους υπαλλήλους που τίθενται σε "προσυνταξιοδοτικό καθεστώς" ως τις 31 ∆εκεµβρίου 2013.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More