Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

10 Αυγ 2012

Επιτυχημένο το 16 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε - Καγιάκ Ήρεμων Νερών.


Ο Ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου και υπό την αιγίδα  της ΕΟΚ-Κ διοργάνωσε στις 3-5 Αυγούστου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε - Καγιάκ Ήρεμων Νερών.
Συμμετείχαν 19 αθλητικά σωματεία από την Ελλάδα με 174 αθλητές και 50 συνοδούς και 7μελή αντιπροσωπεία από την Κύπρο, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε 222 αγωνίσματα!
Οι κατηγορίες των αθλητών ήταν : Παίδων-Κορασίδων Αρχαρίων (έτος γεν.2000-2001) και Παμπαίδων-Παγκορασίδων (έτος γεν.1998-1999)
Οι αγώνες έγιναν στα φιλόξενα νερά της Λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας, οι συνθήκες ήταν ιδανικές ,ο αέρας δεν εμπόδισε τους μικρούς αθλητές να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, δεν υπήρχαν απρόοπτα και το πρόγραμμα των αγώνων τηρήθηκε ακριβώς .
Παρόλο που η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν ευνοεί τέτοιες Πανελλήνιες και απαιτητικές διοργανώσεις , ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου με την βοήθεια της Ομοσπονδίας ,του Δήμου, των χορηγών, των μελών και των εθελοντών, κατάφερε να την φέρει εις πέρας!! Όλες οι αντιπροσωπείες διαπίστωσαν την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Ν.Ο.Μ με τον Δήμο, συνεχάρησαν τους διοργανωτές και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

8 Αυγ 2012

Τελετή Λήξης 1ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων - Βράβευση κ. Γιάννη Βογιατζή!


Στις 6 Αυγούστου  το βράδυ πραγματοποιήθηκε  στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού, η Τελετή Λήξης του "Θεάτρου Όψεις", της 1ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων παρουσία του Αιτωλικιώτη ηθοποιού Γιάννη Βογιατζή ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.
Τελείωσε λοιπόν με τον καλύτερο τρόπο  και ταυτόχρονα ξεκινάει πλέον  ένας φιλόδοξος Θεσμόςγια το Αιτωλικό, το Νομό μας και την Δυτική Ελλάδα! Ένα θεατρικό γεγονός, μια θεατρική γιορτή η οποία θέλει να φέρει σε επικοινωνία όλους τους φορείς του Ερασιτεχνικού Θεάτρου και να συνεισφέρει γενικότερα στην θεατρική παιδεία.
Σέ ένα κατάμεστο θέατρο, ο τιμώμενος κ. Γιάννης Βογιατζής, με τον χειμαρώδη λόγο του, συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Αναφερόμενος στην αιτωλικιώτικη καταγωγή του μίλησε για την ιδιαίτερη αγάπη του γι αυτόν τον τόπο ευχαριστώντας θερμά τον ΠΜΣ Αιτωλικού για την ευκαιρία που του έδωσε να επισκεφθεί και να τιμηθεί στην πόλη που γεννήθηκε.

Ξένος ήμην και ου συνηγάγετέ με

Συντάκτης: Νίκος Ξυδάκης
Η διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή, στην πλατεία Συντάγματος, μόνο σε όσους επεδείκνυαν ελληνική ταυτότητα και κατεγράφοντο τα στοιχεία του αίματός τους, προσημαίνει την ώρα μηδέν για την ελληνική κοινωνία, την ώρα της ηθικής και ψυχικής της αποσάθρωσης.
Μόνο ντροπή μπορεί να νιώσει ένας Ελληνας, ακόμη και στην πληγωμένη Ελλάδα του 2012, όταν μελανοχίτωνες μοιράζουν μακαρόνια εξετάζοντας το αίμα του πεινώντος. Ντροπή, γιατί αυτή η ωμά ρατσιστική ενέργεια διεξάγεται υπό την σκιά της δημοκρατικής Βουλής των Ελλήνων.
Ντροπή, γιατί η διάκριση αίματος ποδοπατά όλες τις παραδόσεις ελληνικού πολιτισμού, όπως κι αν τις δει κανείς, από τον Ξένιο Δία και την Αθηνά Ξενία των ομόγλωσσων αρχαίων προγόνων έως τον Καππαδόκη Μέγα Βασίλειο τον ελληνοχριστιανό ομόδοξο:

Στο φως τα «πρόσωπα» του παρασίτου της ελονοσίας

Στο φως τα «πρόσωπα» του παρασίτου της ελονοσίαςΗ αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος δύο βασικών ειδών του υπόσχεται αποτελεσματικότερες θεραπείες
Η ελονοσία που μεταδίδεται από κουνούπια στον άνθρωπο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μολυσματικούς «εχθρούς» του πληθυσμού



Ερευνητές αποκωδικοποίησαν το γονιδίωμα δύο βασικών ειδών του παρασίτου της ελονοσίας ανοίγοντας τον δρόμο για την εκρίζωση της νόσου μέσω της ανάπτυξης νέων θεραπειών αλλά και εμβολίων.
Δύο διαφορετικές μελέτες που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης «Nature Genetics» επικεντρώνονται στην αποκωδικοποίηση του DNA του παρασίτου Plasmodium vivax (P.vivax) το οποίο αποτελεί τον πιο συχνό «εχθρό» του πληθυσμού εκτός της Αφρικής, καθώς και του Plasmodium cynomolgi (P.cynomolgi), ενός στενού «συγγενούς» του P.vivax που μολύνει ασιατικούς πιθήκους του Παλαιού Κόσμου.

6 Αυγ 2012

Τα αποτελέσματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2012

Tα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο και αφορούν στις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική επιπέδων Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανική Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκική επιπέδου Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Μαΐου 2012.

'Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του υπουργείου

Η "μέθοδος των τριών"

Του Γιώργου Κράλογλου 

Εάν το καράβι της οικονομίας πέσει στα βράχια (όπως πολλοί πιστεύουν) οι ευθύνες των τριών αρχηγών της κυβέρνησης θα ξεπερνούν και εκείνες των υπευθύνων της Μικρασιατικής καταστροφής. Γιατί η Ελλάδα της δραχμής θα περιοριστεί ανταγωνιστικά μόνο στα Βαλκάνια και θα παραδοθεί στις «προοδευτικές δυνάμεις» που γνωρίζουν και από Βαλκάνια και από κλείσιμο συνόρων τύπου Αλβανίας.

Αυτή θα είναι δε και η μοναδική ευκαιρία της συγκεκριμένης ομάδας των Ευρωπαίων αξιωματούχων (και μη) και ιδίως των Γερμανών να Βαλκανοποιήσουν εντελώς την Ελλάδα και να την βγάλουν με μια κίνηση έξω από κάθε μορφής γεωπολιτικό, ενεργειακό, και επιχειρηματικό παιχνίδι στις ανακατατάξεις που θα μορφοποιήσουν τελικά τον οριστικό οικονομικό χάρτη της Ανατολικής Ευρώπης.

Δηλωση Δημαρχου Ιερας Πολεως Μεσολογγίου για τα επεισοδια στο Αιτωλικο.

Με σκηνές από ταινία τρόμου που προσεχώς θα παιχθεί σε όλη τη χώρα, μοιάζουν όλα όσα εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στο Αιτωλικό. Παραγωγός της το διαλυμένο και διεφθαρμένο κράτος και η πολιτική του ελίτ που το διοίκησε και το διοικεί δίχως να αντιλαμβάνεται το εύφλεκτο υλικό που έχει συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας των αποφάσεων της.
Εδώ και περίπου δυο χρόνια, η κατάσταση με τους περισσότερους από 3000 αθίγγανους που ζουν στο δήμο μας και ιδιαίτερα στη δυτική πλευρά του Αιτωλικού, είναι εκτός ελέγχου. Έχουν διεισδύσει στα γκέτο τους εγκληματικά στοιχεία, τα οποία σε συνεργασία με ντόπιους «νονούς», αναπτύσσουν εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και χάλυβα. Εκπαιδεύουν νεαρούς αθίγγανους οι οποίοι με θρασύτητα κλέβουν ότι μπορεί να πωληθεί και χτυπούν όποιον διαμαρτύρεται. Η τοπική μας κοινωνία και ιδίως εκείνη του Αιτωλικού, ζει εν μέσω φόβου και οργής.
Στις 9/06/2011 συνδιοργανώσαμε με το Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου, ανοιχτή σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιτωλικού, παρουσία της τότε Εισαγγελέως και του Αστυνομικού Διευθυντή. Κατέληξε σε σύρραξη όπου «εκπρόσωποι» των αθιγγάνων έβριζαν και ξυλοκοπούσαν όποιον έβρισκαν.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More