To Radio Garden είναι, κατ’ουσίαν, το Google Earth για το ραδιόφωνο. Έχετε μία υδρόγειο σφαίρα που μπορείτε να στριφογυρίσετε και να στοχεύσετε σε όποιον live ραδιοσταθμό θέλετε σε όλο τον κόσμο.

Έχετε στη οθόνη σας ένα 3D κόσμο και μπορείτε να κάνετε ζουμ στους τοπικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο. Η άμεση αίσθηση του τι ακούτε και από ποιο σημείο του πλανήτη εκπέμπει (που σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει και την εκάστοτε κουλτούρα της περιοχής) είναι καταπληκτική. Ένας κόσμος γεμάτος τελείες που αντιπροσωπεύουν live ραδιοσταθμούς που μπορείτε να συντονιστείτε.

Στο Radio Garden χρησιμοποιώντας τις επιλογές στο πάνω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ live ραδιοσταθμών, ιστορικού, jingles, και καταγραφομένων συνεντεύξεων. Φυσικά το Live streams είναι το πιο συναρπαστικό, και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να περιηγηθείτε παντού, από τους ραδιοσταθμούς στην Ουγκάντα μέχρι τους ποπ ραδιοσταθμούς στη Νορβηγία ή στην Ιαπωνιά για J-pop ή μέχρι την Ινδία για αστρολογικές συμβουλές. Είναι ένα πραγματικό κέρας της Αμάλθειας, με σχεδόν 10.000 σταθμοί στη διάθεση σας για να συντονιστείτε.

Η ιστοσελίδα Radio Garden δεν είναι καινούργια. Υπάρχει στο διαδίκτυο από το 2016, παρόλα αυτά είναι μία καλή εφαρμογή που αξίζει να σας παρουσιάσουμε. Όσοι την εξερευνήσετε, μην περιμένετε να ακούσετε όλους τους ραδιοφωνικούς τοπικούς σταθμούς από την Ελλάδα, καθότι αναμεταδίδει μόνο αυτούς που είναι live στο διαδίκτυο. Είναι όμως μακράν η πιο εύκολα διαχειρίσιμη ιστοσελίδα για ακρόαση παγκόσμιου ραδιοφώνου και χωρίς εκνευριστικές διαφημίσεις. Κατά την διάρκεια σύνταξης αυτού του άρθρου άκουγα κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό (είχα κολλήσει θα έλεγα) από την νότια Ιταλία. Το stream δούλευε άψογα και δεν κόλλησε ούτε μία φορά.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Radio Garden από εδώ. Και μπορείτε να κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά Android από εδώ.