Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

12 Απρ 2012

Στίγκλιτζ: Πουθενά στον κόσμο οι περικοπές δεν οδήγησαν σε εξυγίανση


Tη μείωση των δημοσίων δαπανών στην Ελλάδα προτείνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια και βραβευμένος με νόμπελ οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ. «Η υπερβολική δόση λιτότητας χειροτερεύει τα πάντα», είπε ο Στίγκλιτζ σε συνέντευξη που σε γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν επαρκεί, θεωρώντας απαραίτητη και τη μείωση των δημοσίων δαπανών σε μια περίοδο κρίσης και την αναδιάρθρωση του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών ως μοναδική διέξοδο στο πρόβλημα. «Το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι δυστυχώς πολύ περιορισμένο και αυτό επειδή υπάρχει ο φόβος της χρεοκοπίας. Αλλά και η χρεοκοπία κρατών ανήκει στον σύγχρονο καπιταλισμό. Πρέπει να είναι επιτρεπτή».

Και στις 6 Μάη να ακουστεί η φωνή της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής


Προκηρύσσοντας τις εκλογές για τις 6 Μάη, ο Παπαδήμος, ο εντολοδόχος της Τρόικας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και του κεφαλαίου, υπογράμμισε ότι δεν θα «χαλαρώσουν» οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το νέο Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνη με νέες θυσίες, χαράτσια, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Ακόμα και την τελευταία στιγμή το χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό περιφρονεί τη λαϊκή βούληση. Με τους αγώνες μας, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις τις καταλήψεις Πλατειών, υπερήφανα και αποφασιστικά τους στείλαμε το μήνυμα της ανατροπής και της απαίτησης να φύγουν ΟΛΟΙ όσοι υπηρέτησαν την πολιτική της χρεοκοπίας της κοινωνίας και της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου.

Και ο Βενιζέλος ανακάλυψε την Αμερική


Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να εμφανίστηκε σήμερα ως υπέρμαχος της διαφάνειας και της κάθαρσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι φέρνει νέο αέρα στην πολιτική, όμως τελικά δεν είπε τίποτα το καινούργιο.
«Καμία εγκληματική πράξη δεν θα προστατεύεται από την ασυλία ή το νόμο περί ευθύνης υπουργών» ήταν η δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Μα ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο προβλέπεται ρητά στα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος τα οποία προβλέπουν τα περί βουλευτικής ασυλίας.

Η καλοσύνη κρύβεται στα γονίδια

Η καλοσύνη κρύβεται στα γονίδιαΔιαφορετικές εκδοχές ορμονικών υποδοχέων κάνουν το άτομο καλοσυνάτο ή όχι
Η καλοσυνάτη συμπεριφορά είναι «γραμμένη» στο DNA σύμφωνα με νέα μελέτη


Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που δύο αδέλφια τα οποία μεγάλωσαν στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον αποδεικνύεται να είναι τα «άκρα αντίθετα» σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους: το ένα είναι καλοσυνάτο και γενναιόδωρο ενώ το δεύτερο μοχθηρό και «τσιγγούνικο» στα συναισθήματα. Τώρα μια νέα μελέτη δείχνει ότι για αυτές τις διαφορές πρέπει μάλλον να στραφούμε – και – στα γονίδια.
Οι μορφές των υποδοχέων

Μέσω των ΕΛΤΑ οι υπηρεσίες των ΚΕΠ

Μέσω των ΕΛΤΑ θα παρέχονται οι υπηρεσίες των ΚΕΠ στους πολίτες στων οποίων τις περιοχές δεν υπάρχουν υποκαταστήματα των Κέντρων. Το μέτρο αφορά 500.000 πολίτες όπως...ανακοίνωσαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης. Ο Δημήτρης Ρέππας είπε ότι για τις νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται δωρεάν στους πολίτες δεν θα γίνουν νέες προσλήψεις αλλά αυτές θα παρέχονται από το υπάρχον προσωπικό των ΕΛΤΑ το οποίο θα εκπαιδευτεί με σεμινάρια.

Το αλκοόλ οξύνει το μυαλό

Το αλκοόλ οξύνει το μυαλόΝέα μελέτη δείχνει ότι η μέτρια κατανάλωσή του αυξάνει τις νοητικές ικανότητες
1-2 ποτήρια μπίρας δίνουν «ώθηση» στις νοητικές μας ικανότητες



Απροσδόκητα ήταν τα αποτελέσματα μιας μελέτης στην οποία ειδικοί προσπάθησαν να διαπιστώσουν τη νοητική κατάσταση ανδρών μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Οπως είδαν, το αλκοόλ οξύνει τον νου αφού όσοι άνδρες είχαν πιει ποσότητα αντίστοιχη με περίπου ένα λίτρο μπίρα τα κατάφερναν πολύ καλύτερα σε τεστ νοημοσύνης από εκείνους που δεν είχαν καταναλώσει καθόλου αλκοόλ.
Το «αλκοολούχο» πείραμα

11 Απρ 2012

ΕφραιμΑΚΗΣ

Συντάκτης: ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΥΣ
Όταν οι συμπτώσεις είναι πολλές, τότε τα μαθηματικά έχουν πρόβλημα. Ας δούμε λοιπόν τις συμπτώσεις. Η Δικαιοσύνη υποστηρίζει πως η offshore εταιρεία Torcaso συνδέεται με τον ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα ο οποίος επισήμως εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης. Χρήματα ωστόσο από τους λογαριασμούς εισπράττει ο κοσμικός της Βορείου Ελλάδας Γιώργος Σαχπατζίδης. Η Torcaso ενοχοποιείται για είσπραξη ποσών που προέρχονται από μίζες οπλικών συστημάτων.
Η Torcaso είναι και παλιά ιδιοκτήτρια του σπιτιού που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος. Από την Torcaso αγόραζε ακίνητα και η ομάδα του Εφραίμ τον καιρό των επενδύσεων. Για την ακρίβεια με τις αγορές από την offshore του Άκη ξεκίνησε το σχέδιο «μπλοκ επιταγών αντί για ευαγγέλιο».

Από γιος μπακάλη… σε σοσιαλιστή της σαμπάνιας


Ο πρωτότοκος γιος μια οικογένειας προσφύγων. Ο έφηβος Άκης Τσοχατζόπουλος που πουλούσε σάντουιτς στις διακοπές του στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ήταν γιος μπακάλη. Ο πατέρας του διατηρούσε στην οδό Ερμού, στη Στοά Μοδιάνο στα Ιωάννινα , κατάστημα αλλαντικών των αδελφών Τσοχατζόπουλου, οικογε¬νειακή επιχείρηση, με το όνομα «Αλλαντικά Τσοχατζόπουλου. Ποιότης Άλφα», όπως έλεγε η ταμπέλα έξω από το μαγαζί της οικογένειας. Οι συνταγές για τα αλλαντικά είχαν έρθει απευθείας από την Κωνσταντινούπολη.
Όταν ενηλικιώθηκε κατέβηκε στην πρωτεύουσα με σκοπό να δώσει εξετάσεις ώστε να μπει στην σχολή Ικάρων ωστόσο στις ιατρικές εξετάσεις του βρήκαν συστολικό φύσημα του μυο¬καρδίου και τον έκοψαν.
Την Άνοιξη του 1959 τον δέχονται στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάζεται στην λάντσα εστιατορίων ως σερβιτόρος αλλά και σε εργοστάσιο ελαστικών.

Φάρμακο «επιδιορθώνει» τις καρδιακές βλάβες

Το ΒΒ3 οδηγεί παράλληλα σε «γέννηση» νέου καρδιακού ιστού μετά από έμφραγμα
Φάρμακο «επιδιορθώνει» τις καρδιακές βλάβεςΜια νέα υγιή καρδιά υπόσχεται να χαρίσει στους εμφραγματίες ένα πειραματικό φάρμακο το οποίο δοκιμάζεται στις ΗΠΑ


Ένα φάρμακο το οποίο όχι μόνο βάζει «φρένο» στις βλάβες που προκαλούνται στην καρδιά μετά από έμφραγμα αλλά επιτυγχάνει ακόμη και αποκατάστασή τους, υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο θεραπείας εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.
Ανάπτυξη νέου, υγιούς ιστού
Το φάρμακο με την κωδική ονομασία ΒΒ3 μιμείται τη δράση μιας φυσικής ουσίας αποκατάστασης των βλαβών της καρδιάς και είναι σχεδιασμένο ώστε να προκαλεί παράλληλα την ανάπτυξη νέου, υγιούς ιστού.

Ο Νταλλάρα αδειάζει Λαγκάρντ και ΔΝΤ


Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Mπορεί στην Ελλάδα, η πολιτική ηγεσία έτσι που τα έκανε, να σκύβει το κεφάλι στο ΔΝΤ, αλλά αυτοί που χρηματοδοτούν την παγκόσμια οικονομία το IIF, ο γνωστός σε όλους μας Νταλλάρα του PSI, κάρφωσε την πολιτική λιτότητας τονίζοντας ότι δεν οδηγεί πουθενά. Οι τραπεζίτες διαβλέπουν ξεκάθαρα ότι έρχεται η νέα κρίση στην Ευρωζώνη που κύρια αφορμή θα έχει την αποτυχία Σαρκοζί στην Γαλλία.

"Πράσινο" σε 132 προγράμματα για τις ευάλωτες ομάδες

"Πράσινο" σε 132 προγράμματα για τις ευάλωτες ομάδες Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας τα 132 Σχέδια Δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία αναμένεται να ωφεληθούν πάνω από 12.000 άνεργοι.
Το υπουργείο ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των Σχεδίων Δράσης των Αναπτυξιακών Συμπράξεων για την υλοποίηση του προγράμματος «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013».
Κεντρικός στόχος του προγράμματος, είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, τα οποία πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, μέσω της ένταξης και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Πανηγυρικός του Δημάρχου ΙΠ Μεσολογίιου.


Σεβασμιότατοι,
 Σεβαστό Ιερατείο,
Αξιότιμε εκπρόσωπε της Ελληνικής Κυβέρνησης,
Αξιότιμε εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων,
Αξιότιμοι κυρίες & κύριοι Πρέσβεις,
Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφάλειας,
 Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης,
Κυρίες και κύριοι.
Από τούτο εδώ τον ιερό χώρο, τον «Κήπο της Θυσίας των Ελευθέρων Πολιορκημένων», έκανα λόγο πέρυσι για την αναγκαιότητα να καταστήσει η ελληνική πολιτεία «σημαία» της το συμβολικό μήνυμα που εκφράζει το Μεσολόγγι , πάνω στην οποία θα εγγράψει το νέο πολιτικό και ηθικό πρόταγμα της εποχής, τη σκιαγράφηση μιας νέας εθνικής αφήγησης, την εθνική προοπτική μιας νέας «Εξόδου Ελευθερίας» από την κοινωνική και οικονομική κρίση, από τη διεθνή απαξίωση και την εθνική ταπείνωση στην οποία είχαμε βρεθεί ως χώρα.
Όλα όσα μεσολάβησα

10 Απρ 2012

Θέλουν συμφωνία για μειώσεις μισθών

Με τον τζίρο να έχει πέσει ως και στο μισό η πρόσκληση στους ιδιωτικούς υπαλλήλους για διάλογο μάλλον είναι πρόσκληση σε περικοπές, τουλάχιστον 22% Η ΓΣΕΒΕΕ απηύθυνε πρόσκληση στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων και όλα δείχνουν πως όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις οι εργοδότες με βάση το νέο νόμο που άνοιξε το δρόμο για μειώσεις προτείνουν υπογραφή συλλογικής σύμβασης αναφέροντας με νόημα "αναζητώντας με ρεαλισμό το σημείο της "σωστής" ισορροπίας μεταξύ μισθών και βιωσιμότητας επιχειρήσεων".

Παράθυρο για μείωση Φ.Π.Α. και φόρων στις επιχειρήσεις

Είναι που μπήκαμε στη Μεγάλη εβδομάδα, είναι που επιτέλους είδαν το φως; Όπως και να 'χει φαίνεται πως κάτι άρχισε να κινείται ως προς τη μείωση φόρων που κυριολεκτικά πνίγει κάθε πτυχή της οικονομίας, απ' τη φορολογία των επιχειρήσεων ως τη φορολογία των πολιτών ...Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων, υπό την προϋπόθεση όμως να επιτευχθούν άλλοι στόχοι που ως τώρα οι μηχανισμοί του κράτους έχουν αποτύχει παταγωδώς να τους πετύχουν.
Για πρώτη φορά όμως από ευρωπαϊκής πλευρά αφήνεται περιθώριο τόσο για μείωση του ΦΠΑ όσο και για μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων.

9 Απρ 2012

Γιατί η ΝΔ δεν πρέπει να αποκτήσει αυτοδυναμία


Του Γιώργου Καισάριου

Η ΝΔ λοιπόν θέλει λέει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορεί να κυβερνήσει χωρίς εκβιασμούς. Αυτό που πραγματικά θέλει η ΝΔ (ή το όποιο κόμμα) είναι αυτοδυναμία για να κάνει κουμάντο. Θέλει την αυτοδυναμία για να κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι, χωρίς να δώσει λογαριασμό, χωρίς να ρωτήσει τον οποιονδήποτε, χωρίς να ρωτήσει την Βουλή και χωρίς αντίσταση.
Το πρόβλημα στη χώρα μας, όπως σας έχω πει, είναι ότι ο πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος άρχοντας. Κάνει σχεδόν ό,τι θέλει και κανένας δεν μπορεί να του πει διαφορετικά.
Και δεν είναι μόνο ότι κάνει ό,τι θέλει στην κυβέρνησή του, κάνει και ό,τι θέλει νομοθετικά. Λόγω των διαφόρων δικλίδων εκβιασμού που έχουν ενσωματωθεί στο πολιτικό μας σύστημα (απαιτείται η εμπιστοσύνη της Βουλής για παράδειγμα), η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει “κεφαλοκλείδωμα” στη Βουλή, στον κομματικό μηχανισμό και ουσιαστικά στο νομοθετικό έργο.

Κρίστοφερ Μάρλοου: Γράφοντας θέατρο


Μπορεί ο Σαίξπηρ να αποτελεί το πιο γνωστό όνομα του Ελισαβετιανού θεάτρου ωστόσο ο προκάτοχός του Κρίστοφερ Μάρλοου υπήρξε το ίδιο λαμπρή πένα που ο πρόωρος θάνατός του στέρησε από την Αγγλία έναν ακόμα μεγάλο συγγραφέα.

Ο Μάρλοου γεννήθηκε στο Canterbury κοντά στο 1564 την ίδια εποχή με τον Σαίξπηρ. Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν ένας απλός τσαγκάρης, ο συγγραφέας παρακολούθησε μαθήματα στο King’s School και κατάφερε να κερδίσει υποτροφία για το Corpus Christi College στο Cambridge για να σπουδάσει φιλοσοφία, ιστορία και θεολογία.

Κατά τη φοίτησή του όμως ο Μάρλοου φαίνεται ότι εξαφανίστηκε από το πανεπιστήμιο για αρκετά μεγάλο διάστημα και συχνά αναφέρεται ότι πιθανότατα στρατολογήθηκε από την βασιλική κυβέρνηση

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΫ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


Ο  αθλητικός  πολιτιστικός   σύλλογος  ¨ Κ.  Παλαμάς ¨ σε  συνεργασία  με  το  δήμο Μεσολογγίου , διοργανώνει  Μ. Δευτέρα 9/4/2012   από  10.00π.μ.  έως  16.00μμ   τουρνουά  Βόλεϋ  Παγκορασίδων ,Κορασίδων  στο κλειστό  Γυμναστήριο  του  Μεσολογγίου ( Λιμάνι) με  συμμετοχή  40  ομάδων .Συμμετέχουν  10 σωματεία από  Άρτα , Πρέβεζα, Αχαϊα  και  Αιτωλ/νία .
Οι  αγώνες  γίνονται   ταυτόχρονα  σε  4 γήπεδα
 Οι  αθλήτριες του βόλεϋ αγωνίζονται  4 εναντίον 4  σε  γήπεδα   6Χ12 .
Στις  αθλήτριες   ο   πολιτιστικός   μας σύλλογος  δια  του χορηγού  μας  ΄΄ Ρόδον΄΄   δίνει   αναμνηστικά  φανελάκια  της  διοργάνωσης  καθώς  και  μικρογεύμα .

                                                Για  τον  Αθλητικό  Σύλλογο  ο  τεχν.  Σύμβουλος
                                                                  Κώστας  Κούστας

8 Απρ 2012

Αναπαράσταση της ανατίναξης του Καψάλη 2012

πηγή: www.onairnews.gr

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More