Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

28 Απρ 2012

Στην πείνα και τη δυστυχία πάνω από 4.000 συμπολίτες μας

Τραγικές είναι οι εικόνες που καταφτάνουν από την επαρχία, καθώς οι άστεγοι και όσοι μπαίνουν σε μία ουρά για ένα ζεστό πιάτο φαγητό έχουν αυξηθεί δραματικά.
Στην πείνα και τη δυστυχία πάνω από 4.000 συμπολίτες μαςΗ συμμετοχή στα συσσίτια στην συμπρωτεύουσα έφτασε το 85% μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα ανεργίας και τα φαινόμενα υποσιτισμού μεταξύ μαθητών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, το σύνολο των σιτιζόμενων από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ήταν 2.445 άνθρωποι, σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους 4.178 ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μόλις 1.387.
Τα εντονότερα κοινωνικά προβλήματα παρατηρούνται στην περιοχή του Ευόσμου.
Την ίδια στιγμή, η Μητρόπολη έχει λάβει μέριμνα για την εξασφάλιση του σχολικού κολατσιού διακοσίων περίπου παιδιών, μετά από συνεννόηση των υπευθύνων της με τις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Γιατί τώρα έχουν ανάγκη την Αριστερά

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

H μεγάλη είδηση της χθεσινής μέρας ήταν το σαφές μήνυμα του Φώτη Κουβέλη κατά την συνέντευξή του στο ΜEGA. Ναι στο ευρώ, όχι στην στάση πληρωμών, ναι στην επανδιαπραγμέτευση του μνημονίου, ναι σε διαπραγματεύσεις για συμμετοχή σε κυβέρνηση υπό αλλαγή όρων, συσχετισμών και προγραμματικών συμφωνιών. Είναι προφανές ότι η Αριστερά είτε το θέλουν είτε όχι, θα είναι ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας. Γιατί και ο Τσίπρας ανοίγει ένα παιχνίδι προσδοκιών με στάση πληρωμών εντός ευρώ αλλά και το ΚΚΕ ξεκαθάρισε  με έξοδο και κρατικοποιήσεις.

Λουίτζι Πιραντέλο: Γράφοντας για θέατρο

Ο Λουίτζι Πιραντέλο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο γνωστούς λογοτέχνες και θεατρικούς συγγραφείς της Ιταλίας που κατάφερε να αποσπάσει το Βραβείο Νόμπελ το 1934.

Ο Πιραντέλο γεννήθηκε το 1867 στο Girgenti, σημερινό Agrigento της Σικελίας. Ο πατέρας του ήταν επιτυχημένος έμπορος και περίμενε ότι ο νεαρός Λουίτζι θα ακολουθούσε τα δικά του βήματα στο μέλλον. Ωστόσο, από νωρίς ο συγγραφέας έδειξε την κλίση του προς τα γράμματα και εφοδιάστηκε με λογοτεχνική εκπαίδευση. Παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Ρώμης το 1887 και αργότερα πήγε στο Πανεπιστήμιο της Βόννης όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή επάνω στη Σικελική διάλεκτο.

27 Απρ 2012

«Εμετικός ξεκουτιάρης» για τους Χρυσαυγίτες ο Μανώλης Γλέζος

«Εμετικός ξεκουτιάρης» για τους Χρυσαυγίτες ο Μανώλης ΓλέζοςΑπειλούν ότι θα τον κάνουν στη Βουλή με τα κρεμμυδάκια μαζί με τον Τσίπρα
Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Μανώλη Γλέζου, εξαπέλυσε μέσα από το σάιτ της η «Χρυσή Αυγή». Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν θα συνομιλούσε με τη «Χρυσή Αυγή» είπε: «Δεν συνηθίζω να ανταλλάσω συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους». Αυτό στάθηκε αφορμή για να δεχτεί απάντηση-επίθεση μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας των χρυσαυγιτών, όχι μόνο αυτός αλλά και ο Μανώλης Γλέζος.

Χάρρυ Κλύνν: "Με λένε Βασίλη και θα σας καταψηφίσω"

"Ονομάζομαι Βασίλης Τριανταφυλλίδης είμαι ενεργός πολίτης για αυτό ψήφιζα πάντα όπως και εσείς τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να έχει η χώρα μου ισχυρή κυβέρνηση", αναφέρει σε ασπρόμαυρο φόντο με την ελληνική σημαία και συνεχίζει:
"Για να μπορεί η χώρα μου να βαδίζει την οδό της ευημερίας και της προόδου. Αλλά όχι πλέον αρκετά κράτησε αυτή η κοροϊδία, κατακλέψατε το δημόσιο χρήμα, μετατρέψατε τη χώρα μου σε προτεκτοράτο, δημιουργήσατε στρατιές ανέργων, βυθίζεται τους Έλληνες στην απελπισία και στην οικονομική εξαθλίωση και έχετε το θράσος να ζητάτε τη ψήφο μας για να μας αποτελειώσατε γιατί μας θεωρείτε του χεριού σας. Τι θα κάνουν οι μαλάκες θα μας ξαναψηφίσουν".
"Οι μ@λάκες ξύπνησαν και θα σας μαυρίσουν", βροντοφωνάζει.
"Με λένε Βασίλη είμαι ενεργός πολίτης και θα σας καταψηφίσω", καταλήγει τονίζοντας πως "μ@λάκας έπαψα να είμαι. Ευχαριστώ".

Ξυπνάει από τον λήθαργο η Ευρώπη

Ξυπνάει από τον λήθαργο η Ευρώπη Δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο μπαίνει η ανάπτυξη. Η γραμμή που χαράζει ο Φρ. Ολάντ και οι πιέσεις των χωρών του Νότου αφυπνίζουν τις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της Κομισιόν συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
Η πιθανή αλλαγή σκυτάλης στη Γαλλία και οι πιέσεις από την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία ξυπνούν επιτέλους την Ευρώπη από τον λήθαργο σε ό,τι αφορά την αποτυχημένη συνταγή εξόδου από την κρίση.
Οι φωνές πληθαίνουν για να δοθεί έμφαση στην Ανάπτυξη, η οποία εισέρχεται δυναμικά στην κοινοτική ατζέντα και εξελίσσεται σε θέμα πρώτης προτεραιότητας για τους Ευρωπαίους ηγέτες. Παράλληλα, στα θεσμικά όργανα της ΕΕ αλλά και σε κοινοτικές πρωτεύουσες αρχίζει να κερδίζει έδαφος η πρόταση για να δοθεί επιπρόσθετος χρόνος προσαρμογής στις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνια, ώστε να πετύχουν τους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων.

Μεσογειακή διατροφή για μακροζωία

Μεσογειακή διατροφή για μακροζωίαΦρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης παρατείνουν τη ζωή
H πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής ίσως κρύβει πολύτιμα μυστικά για το πώς να αγγίξει κανείς τα βαθιά γεράματα, υποστηρίζουν ιταλοί επιστήμονες


Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Σικελίας οι οποίοι ζούσαν τουλάχιστον μέχρι τα 100 τους, ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης και φτωχή σε κόκκινο κρέας και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Υπερκατανάλωση και υπερπληθυσμός

Υπερκατανάλωση και υπερπληθυσμόςΔύο μεγάλους κινδύνους για την ανθρωπότητα αποκαλύπτει νέα έκθεση
Αμεση είναι η ανάγκη για «αποδέσμευση» της οικονομικής ανάπτυξης από τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, εκτιμούν οι επιστήμονες



Η υπερκατανάλωση στις ανεπτυγμένες χώρες και ο υπερπληθυσμός στον αναπτυσσόμενο κόσμο απειλούν σοβαρά την ανθρωπότητα οδηγώντας τη σε μια «δίνη οικονομικών, κοινωνικοπολιτικών και περιβαλλοντικών δεινών». Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έκθεση κορυφαίων οικονομολόγων, δημογράφων και περιβαλλοντολόγων από όλο τον κόσμο οι οποίοι εξέτασαν επί δυο χρόνια όλα τα υπάρχοντα στοιχεία.

Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2011-2012


Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) όλης της χώρας για το φετινό διδακτικό έτος που λήγει την Πέμπτη 17 Μαίου 2012.
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
  • Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.
ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ)

  • Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.

26 Απρ 2012

Είναι αργά για να αποφύγουμε την κατάρρευση;

Αυτή την περίοδο παρατηρούνται οι πλέον παράδοξες μετακινήσεις. Άνθρωποι που ψήφιζαν παραδοσιακά Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗ, Δημιουργία Ξανά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ... Μικρότερες μετακινήσεις, αλλά το ίδιο παράδοξες γίνονται μεταξύ όλων και άλλων τόσων.
     Οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς έχουν καταρρεύσει πλήρως. Το ίδιο και οι μεταπολιτευτικές γραμμές μεταξύ φίλων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της Χούντας...
   «Ο Παπαδόπουλος πέθανε στο Λαϊκό πάμφτωχος που έλεγε τις προάλλες κάποιος σε φιλική ομήγυρη. Το ίδιο και οι περισσότεροι πραξικοπηματίες...». Δεν ξέρω που πέθανε, αλλά δεν είχα επιχειρήματα να φέρω αντιρρήσεις.

Πολλοί ανεπάγγελτοι πολιτικοί και συνδικαλιστές του μεταπολιτευτικού τοπίου πλούτισαν από την πολιτική. Δεν έχω αντίρρηση να πλουτίζουν και να προκόβουν οι άνθρωποι στον τομέα που το επιθυμούν, αλλά όχι με «σημαδεμένα χαρτιά» και κυρίως  σε βάρος της κοινωνίας...

Ολάντ: Πρέπει να ελαφρύνουμε το βάρος των Ελλήνων

Ο Φρανσουά Όλαντ ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι θα πιέσει "υπέρ" της αλλαγής του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας στην περίπτωση που εκλεγεί στη θέση του προέδρου της Γαλλίας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης».
Στήριξη στην Ελλάδα υπόσχεται ο υποψήφιος στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ. Ο Σοσιαλιστής ηγέτης ξεκαθάρισε ότι θα πιέσει υπέρ ης αλλαγής του οικονομικού προγράμματος. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Σε περίπτωση που εκλεγώ θέλω να ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα πρέπει να επανακτήσει ένα επίπεδο ανάπτυξης».

ΟΟΣΑ: Σε ένα χρόνο οι Έλληνες έχασαν το ¼ των εισοδημάτων τους λόγω φόρων


Απώλειες κατά 25% των εισοδημάτων των Ελλήνων λόγω φορολογίας σε ένα μόλις χρόνο καταγράφονται από την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Βάσει των στοιχείων του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση του εισοδήματος από μισθωτή εργασία. Δεύτερη χώρα σε εισοδηματικές απώλειες είναι η Νότια Κορέα με ποσοστό μείωσης 6,3% και ακολουθεί η Αγγλία με πτώση 4,3%.
Στην Ελλάδα η φορολογική επιβάρυνση επί του συνολικού εργατικού κόστους (μισθός συμπεριλαμβανομένων φόρων, ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζόμενου) διαμορφώνεται στο 37,8% καταγράφοντας μια αύξηση 4% σε σχέση με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.
Σε παγκόσμια βάση, η επιβάρυνση σε σχέση με το μεικτό ημερομίσθιο αυξήθηκε σε 26 από τις 34 χώρες – μέλη του Οργανισμού, σε μια αντιστροφή της τάσης που παρατηρήθηκε τη διετία 2008 – 2009. Οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων χωρών αύξησαν τους φόρους επί των εισοδημάτων το 2011 σε μια προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων των προϋπολογισμών τους λόγω κρίσης.

25 Απρ 2012

Πουλήθηκε η Οξυά!




Σε τιμή… ευκαιρίας πουλήθηκε το ελληνικό νησί της Οξυάς σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.
                 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, το πανέμορφο μικρό νησί του Ιονίου,στο σύμπλεγμα των Εχινάδων απέναντι από το Δέλτα του Αχελώου πουλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ και όχι 6,9 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν η αρχική του τιμή. Μπορεί η πώληση των ιδιωτικών ελληνικών νησιών να έχει μείνει στάσιμη τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο, η εισαγωγή των υψηλότερων φόρων έχει οδηγήσει σε μια ξαφνική αύξηση του ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες είναι διατεθειμένοι να ρίξουν τις τιμές, για να απαλλαχτούν από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Διαπιστώσεις τέλος! Απαντήσεις ΤΩΡΑ για το πως θα γυρίσουν πίσω τις συντάξεις και τα επιδόματα που έπαιρναν παράνομα 200.000 βάζοντας "μέσα" τα ταμεία

- Κάθε μήνα το δημόσιο έχανε έως και 850 εκατ. ευρώ
- Επί 1,5 χρόνο καταλήστευαν τα ασφαλιστικά ταμεία με την ανοχή των υπευθύνων
Διαπιστώσεις τέλος! Απαντήσεις ΤΩΡΑ για το πως θα γυρίσουν πίσω τις συντάξεις και τα επιδόματα που έπαιρναν παράνομα 200.000 βάζοντας "μέσα" τα ταμεία- Χιλιάδες νεκροί "έπαιρναν" συντάξεις!
- Ανάπηροι "μαϊμού" και πολύτεκνοι χωρίς... παιδιά έπαιρναν κανονικά επιδόματα
- Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν καταφέρει να παίρνουν ακόμα και διπλό ΕΚΑΣ
- Η τρόικα θέλει να κοπούν τα επιδόματα, το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση
Διακόσιες χιλιάδες περιπτώσεις ασφαλισμένων που λάμβαναν παροχές χωρίς να τις δικαιούνται, ανακάλυψε το υπουργείο Εργασίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δηλαδή από το ξεκίνημα του νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων.
Πρόκειται για περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων σε πεθαμένους, αναπήρους - «μαϊμού», μετανάστες που ελάμβαναν παροχές που δεν δικαιούνται, οικογενειακά επιδόματα σε μη δικαιούχους, διπλό ΕΚΑΣ κλπ. Τουλάχιστον σε τρεις περιοχές της χώρας, στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη, έχουν εντοπιστεί 61 επιχειρήσεις που έχουν στήσει μηχανισμούς πώλησης πλαστών ενσήμων!

422 ΔΙΣ πληρώσαμε σε τοκοχρεωλύσια μέσα σε 15 χρόνια

..21 ΔΙΣ οι ετήσιες καθαρές κρατικές δαπάνες! ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ...
Απο τα 170 δις ευρώ των εξόδων του κράτους για το 2012, τα. 149 δις ευρώ θα πάνε στους τοκογλύφους και στις τράπεζες (ξένες και ντόπιες) και μόλις τα 21 δις ευρώ θα πάνε για τις καθαρές κρατικές δαπάνες!
 Επίσης συνολικά λοιπόν τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε πληρώσει....
265 δισ. ευρώ σε χρεωλύσια και 156 δισ. σε τόκους, σύνολο 422 δισ.! · Καταλάβατε για ποιους δουλεύουμε πραγματικά , για ποιους σκοτίζονται οι πολιτικοί ρουφώντας μας το αίμα και ποιοι επιβάλλουν κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις χωρίς να ρωτούν κανένα ;
Η δουλεία ποτέ δεν καταργήθηκε … άλλαξε απλά συσκευασία. ...

Τα 10 σημάδια μιας προβληματικής σχέσης

Παρακάτω περιγράφουμε μερικά σημάδια που ίσως ορίζουν μια προβληματική σχέση με στοιχεία συναισθηματικής κακοποίησης.


Δεν έχει σημασία πόσο όμορφο ή έξυπνο είναι ένα άτομο, καθώς πολύ συχνά, άνδρες και γυναίκες πέφτουν θύματα συναισθηματικής κακοποίησης. Παρακάτω περιγράφουμε μερικά σημάδια που ίσως ορίζουν μια προβληματική σχέση με στοιχεία συναισθηματικής κακοποίησης.
Σας απομονώνει από φίλους και οικογένεια

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 21 Μαϊου


Με το υπάρχον σύστημα θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές που φοιτούν στην Α’, τη Β’ και τη Γ’ Λυκείου. Οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν από τη νέα κυβέρνηση, θα αφορούν τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη. Εντωμεταξύ, οι φετινές πανελλαδικές των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τη Δευτέρα 21 Μαΐου. Όσον αφορά, τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’) θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα. Τα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11 Ιουνίου.

Άλμπερτ Άϊνστάιν: Ένας αποτυχημένος σύζυγος;


Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έχει μείνει γνωστός στην ιστορία ως μαθηματική ευφυϊα και ένας λαμπρός επιστήμονας. Άλλο όμως η επιστήμη και άλλο η συζυγική συμβίωση. Σύμφωνα με το βιβλίο Einstein: His Life and Universe του Walter Isaacson, ο Γερμανοεβραίος επιστήμονας είχε υιοθετήσει πλήρως μία από τις ρήσεις του αναφορικά με το γάμο: «Ο γάμος είναι σκλαβιά που την έκαναν να φαίνεται εκλεπτυσμένη». Μάλιστα, ήταν τόσο πραγματιστής στα έγγαμο βίο, που όταν διαπίστωσε μετά από 11 χρόνια έγγαμου βίου ότι ο πρώτος γάμος του τελείωνε άδοξα, συνέταξε μία λίστα απαιτήσεων. Οι απαιτήσεις του, αν μη τι άλλο, μπορούν να χαρακτηριστούν πολλές και ιδιαίτερες. Τελικά, η σύζυγός του Mileva Maric ενώ αρχικά αποδέχθηκε τα αιτήματα του, τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί τους δύο γιους τους.

24 Απρ 2012

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση – Συνεχείς αποδοκιμασίες πολιτικών από οργισμένους πολίτες

- Η υπουργός Ανάπτυξης νέο "θύμα" των αποδοκιμασιών από απλούς πολίτες
Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση – Συνεχείς αποδοκιμασίες πολιτικών από οργισμένους πολίτες - Video από την επίθεση κατά Διαμαντοπούλου στην Καισαριανή- Την ανάγκασαν να φύγει από μεζεδοπωλείο της Καισαριανής
- Είχε προηγηθεί το Σάββατο η επίθεση κατά του Πέτρου Ευθυμίου στο Μαρούσι
- Φόβοι πως μπορεί η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο
12 μέρες πριν από τις εκλογές, που για πολλούς είναι οι πιο ιστορικές και οι πιο σημαντικές της μεταπολίτευσης, η ένταση ανεβαίνει επικίνδυνα. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πια ότι μπορεί να γίνουμε θεατές ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
Πολλοί φοβούνται ότι το κλίμα αγανάκτησης μεταξύ των απλών πολιτών, μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν με "οργανωμένο τρόπο" για να δημιουργήσουν έκτροπα και κλίμα έντασης, με απώτερο σκοπό να "καρπωθούν" τα αποτελέσματα μιας τέτοιας κατάστασης.
Το ποτήρι της οργής για τους πολίτες έχει ξεχειλήσει. Και οι πολιτικοί, από όποιο χώρο κι αν

23 Απρ 2012

«Λαμόγια» ... στο χακί - Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας

Φωτογραφία για «Λαμόγια» ... στο χακί - Τα απίστευτα σκάνδαλα της χούντας
 του Διονύση Ελευθεράτου
Μια εξωφρενική «μόδα» των τελευταίων ετών τείνει να περιβάλλει με ιδιότυπο φωτοστέφανο τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967!
Απόρροια του αναπόφευκτου θυμού, αναμεμειγμένου όμως με άγνοια ή και σκοπιμότητα, η πολιτική (;) αυτή «μόδα» παράγει τη θεωρία ότι κατά την επταετή δικτατορία τέθηκε σε γύψο και... η διαφθορά. Ότι η χούντα φρουρούσε, σαν κέρβερος, το δημόσιο χρήμα και τις αρχές της «χριστής διοίκησης» Οι ίδιοι οι συνταγματάρχες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι στον 21ο αιώνα έμελλε να μνημονεύονται με ... επαίνους. «Εκείνοι τουλάχιστον δεν έκλεψαν», «δεν έκαναν περιουσίες», «ε, ρε Παπαδόπουλο που χρειάζονται τα σημερινά λαμόγια»... Από το 2010 κι εντεύθεν οι έπαινοι επεκτάθηκαν και στα της οικονομίας: «Επί χούντας ο κόσμος έτρωγε ψωμάκι», «αν δεν μιλούσες ζούσες καλά», «τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όπως σήμερα». Λες και γνώρισε η μεταπολεμική Ευρώπη γενική κρίση ανάλογη της σημερινής, μέχρι το 1973 Θα ασχοληθούμε με τον πρώτο μύθο, αυτόν που σχετίζεται με τη διαφθορά. Για το δεύτερο επιφυλασσόμαστε – όλο και κάποια επέτειος θα μας δώσει αφορμή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


 Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την
26 – 04 – 2012 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού
Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Αιτωλ/νίας, Κύπρου
1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη
απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αίτηση των κατοίκων του Δ. Δ. Παλαιομάνινας για
την απόσχισή τους από τον Δήμο Ξηρομέρου και την ενσωμάτωσή τους στον Δήμο Ι. Π.
Μεσολογγίου (εισηγητής κ. Κατσούλης Παναγ. – Δήμαρχος).

Στόχος: η φθορά των συνειδήσεων μέσω των δημοσκοπήσεων

Γράφει ο Λιανός Λεωνίδας
Ταξίαρχοςε.α-Οικονομολόγος
               
Αν και οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένουν χαμηλοί, η μάχη για τη διαμόρφωση κλίματος ενόψει εκλογών δίνεται μέσω των δημοσκοπήσεων,που έχουν αρχίσει να μας κατακλύζουν σαν νεροποντή και  δείχνουν ότι οι διαθέσεις και οι προτιμήσεις του εκλογικού σώματος μεταβάλλονται ταχύτατα, καθιστώντας επισφαλή οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον συσχετισμό δυνάμεων στην επόμενη Βουλή. Η αγωνία του συστήματος να επιβιώσει είναι πρωτοφανής.Με δημοσκοπήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα προσπαθούν να χειραγωγήσουν την έτοιμη να εκραγεί ελληνική κοινωνία.

Δημόσιο: οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών έρχονται... μετά την κάλπη

Δημόσιο: οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών έρχονται... μετά την κάλπηΜπορεί να γίνεται διαγωνισμός... μειώσεων μισθών και παροχών, όμως ως χώρα έχουμε υπογράψει το μνημόνιο και έτσι μόνο με βάση την περικοπή δαπανών 2,06 δισεκατομμυρίων που πρέπει να γίνει ως τον Ιούνιο στο δημόσιο έρχονται και απολύσεις, αλλά και μειώσεις μισθών και συντάξεων.Δεν είναι μόνο τα ειδικά μισθολόγια, άλλωστε το ποσό που εξοικονομείται είναι μικρό. Η χώρα, η νέα κυβέρνηση πρέπει εκτός απ' τη μείωση δαπανών υπουργείων, υπηρεσιών και οργανισμών θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα δισεκατομμύριο από μειώσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα, στοχευμένα, σε υψηλόμισθους ή οριζόντια που θα αφορά όλους.
Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να εμιωθεί και το κράτος με τις καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών που θα φέρει και τη μείωση των θέσεων, δηλαδή τις απολύσεις, καθώς οι αποχωρήσεις δεν αρκούν υπό την έννοια ότι ο συνταξιοδοτούμενος και πάλι αμείβεται από το κράτος.

Ποιος είναι ο Φ. Ολάντ; - Το σύντομο "πορτρέτο" του

Εχει διατελέσει σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν ποτέ, όμως, υπουργός του. Τόνισε πολύ εσχάτως ότι "μετά 17 έτη, κατά τα οποία κεντροδεξιοί εξελέγησαν πρόεδροι Δημοκρατίας, ήλθε η ώρα της Αριστεράς να κυβερνήσει τη Γαλλία".
Πραγματιστής, δεσμεύθηκε να εξαλείψει το δημόσιο έλλειμμα, σήμερα στο 5,2% του ΑΕΠ, "μέχρι να τελειώσει το 2017".
Δεσμεύθηκε, εξ άλλου, για αύξηση μόλις 1% των κρατικών δαπανών ετησίως.
Υποσχέθηκε επίσης "στροφή", από την αμιγή δημοσιονομική πειθαρχία, στην αναπτυξιακή πολιτική.
Ακόμα, 60 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας --μόνον στην Εκπαίδευση-- και άλλες 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας ειδικώς για νέους, στις περιοχές της Γαλλίας με την εμφανέστερη φτώχεια,

Τα 36 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας!


Έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012.Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.
Το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.
Διαβάστε τα 36 κόμματα, τους συνδυασμούς και τους μεμονωμένους υποψήφιους που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:
1. Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Ε. Βενιζέλος),
2. Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
3. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),
4. ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Α. Τσίπρας),

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ. Βουλευτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νίας Σαλούρος Δημήτριος


Ελάτε ρε παιδιά να οργανωθούμε, να κάνουμε μια ληστεία της προκοπής!
Σχόλιο για το Ζάππειο ΙΙΙ

Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ σήμερα δεν έκρυβε καμιά έκπληξη: κινήθηκε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο της πολιτικής των Μνημονίων και της συγκυβέρνησης, με ακόμη περισσότερες νεοφιλελεύθερες πινελιές! «Όταν λέμε θα τα αλλάξουμε όλα, εννοούμε όλα!» είπε ο κος Σαμαράς, παρουσιάζοντας τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους θα ήθελε να συνεχίσει τη ληστεία εις βάρος του εργαζόμενου λαού.
Βασικά στοιχεία το λιγότερο δημόσιο, η άμεση ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου και

22 Απρ 2012

Light γαλακτοκομικά κατά του εγκεφαλικού

Οσοι τα προτιμούν διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να το υποστούν
Light γαλακτοκομικά κατά του εγκεφαλικούΤα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά φαίνεται να συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου



Τα γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται ότι κάνουν καλό στην υγεία μας, τουλάχιστον όταν είναι «light». Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μεγάλη μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που καταναλώνουν γάλα, γιαούρτι και τυριά με χαμηλά λιπαρά έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων σε σχέση με όσους τα προτιμούν στην «πλήρη» εκδοχή τους.
Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι αν και οι ενδείξεις είναι σαφείς χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι η σωστή προσέγγιση αυτών των ζητημάτων δεν πρέπει να είναι μονοδιάστατη – μια γενικότερα ισορροπημένη διατροφή εξακολουθεί πάντα να αποτελεί το κλειδί για την προστασία του αγγειακού μας συστήματος.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More