Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

30 Ιουλ 2010

Η Βουδαπέστη σε 71 gigapixel...φωτογραφία!!!

Έχουμε δει φωτογραφίες των 17 gigapixel αλλά και των 45 gigapixels με λεπτομέρεια που σε κάνει να ανησυχείς. Τί θα λέγατε όμως για μια πανοραμική φωτογραφία των 71 gigapixel από το ψηλότερο σημείο της Βουδαπέστης; Η ερώτηση είναι ρητορική γιατί η φωτογραφία έχει ήδη βγει και τυπωθεί με την βοήθεια της Epson, της Sony και της Microsoft σχεδόν δύο μέρες μετά από την επεξεργασία των δεδομένων από ένα Dell Precision T7500 με 2 quad-core Xeon CPU, 24GB RM και 6TB HDD. Πριν όμως φτάσουν σε αυτό το σημείο, τα παιδιά του 360world έπρεπε να χρησιμοποιήσουν δύο Sony A900 με φακούς Minolta AF 400mm f/4.5 APO G και 1.4x teleconverter για περίπου 3 ώρες μέχρι να καλύψουν ολόκληρη την περιοχή της Βουδαπέστης.

Σε ανάλυση 300ppi η φωτογραφία των 71 gigapixel θα καταλάμβανε διαστάσεις 151 x 31 μέτρα, για αυτό οι μηχανικοί της Epson αποφάσισαν να εκτυπώσουν μια χαμηλότερης ανάλυσης φωτογραφία των 1.5 gigapixel με μήκος μόλις 15 μέτρα. Το τελικό αποτέλεσμα εκτίθεται στον σταθμό Erzsébet και εκτυπώθηκε με την βοήθεια του Epson Stylus Pro 11880. Α ναι, η πρόταση με τις λέξεις χαμηλότερη ανάλυση και 1.5 gigapixel είναι μάλλον ειρωνική αλλά μπροστά στα 71 gigapixel το 1.5 μοιάζει πολύ μικρό.
link για να τη δείτε:
http://www.70-billion-pixels-budapest.com

Οι Ελληνίδες είναι απελευθερωμένες στο σεξ....!!

Η σύγχρονη Ελληνίδα είναι χειραφετημένη, σεξουαλικά απελευθερωμένη και προτιμά μικρότερους άντρες τους οποίους δε διστάζει να απατήσει ή να αλλάξει αν θεωρεί ότι δεν την καλύπτουν σεξουαλικά. Η καριέρα και η υγιής σεξουαλική ζωή αποτελούν σημαντικό δείκτη της ποιότητα της ζωής τους.Αυτά είναι τα συμπεράσματα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας μετά από έρευνα σε 1.800 γυναίκες ηλικίας 34 έως 45 ετών, με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 40%, προτιμά τους μικρότερους σε ηλικία εραστές από αυτές. Μόλις το 28% επιλέγει συνομήλικους παρτενέρ και 27% μεγαλύτερους.
Σε ότι αφορά την απιστία, το 64% των γυναικών δεν διστάζουν να πουν ότι είναι άπιστες. Παράλληλα το 48% δήλωσε ότι θα επέλεγε άλλο ερωτικό σύντροφο εάν δεν ήταν ικανοποιημένες από αυτόν που ήδη έχουν.
Η σεξουαλική ανεξαρτησία φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την οικονομική ανεξαρτησία καθώς περίπου οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι θα επέλεγαν να χωρίσουν από το σύντροφο τους προκειμένου να προωθήσουν την καριέρα τους.
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες έχουν καλύτερους και συχνότερους οργασμούς, εμφανίζονται λιγότερο προκατειλημμένες και δείχνουν να απολαμβάνουν το σεξ, ακόμη και μετά την εμμηνόπαυση.
Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης διευθυντής του Ινστιτούτου Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, οι γυναίκες γνωρίζουν πλέον ότι «η ομαλή σεξουαλική τους ζωή αποτελεί σημαντικό δείκτη ποιότητας ζωής αλλά και υγείας».
Ένας άλλος μύθος που καταρρίπτεται από την έρευνα, αφορά τη στάση των γυναικών απέναντι στο σεξ. Οι περισσότεροι άνδρες λανθασμένα πλέον θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι "εγκεφαλικές" στο κρεβάτι, καθώς φαίνεται ότι όσο πιο μορφωμένες και χειραφετημένες είναι, τόσο πιο απελευθερωμένες είναι στη σεξουαλική τους ζωή.

Μπύρα για... σεξουαλικές επιδόσεις



Για εσάς που δεν αντέχετε άλλο την κρεβατομουρμούρα κάθε φορά που θέλετε να απολαμβάνετε την μπύρα σας με τους φίλους σας, η λύση έρχεται από την Αυστρία.

Συγκεκριμένα, Αυστριακοί ζυθοποιοί, πρόσθεσαν τυρί μέσα στα συστατικά της μπύρας, η οποία περιέχει λιγότερο αλκοόλ από τις κανονικές.

Οι δημιουργοί, μάλιστα, ισχυρίζονται πως επιδρά πολύ θετικά και βελτιωτικά στις σεξουαλικές επιδόσεις του πότη, όσες μπύρες και αν έχει καταναλώσει.

Αλλά και αυτοί που τη δοκίμασαν, λένε ότι είναι αρκετά νόστιμη και δεν έχει γεύση τυριού.

«Στόχος μας ήταν να "διώξουμε" από την μπύρα τη γεύση του τυριού, αλλά να κρατήσουμε όλα τα

Το 59% «έκοψε» και τις διακοπές


Σε περαιτέρω μείωση του χρόνου των διακοπών τους θα προχωρήσουν όσοι τελικά καταφέρουν να εξασφαλίσουν ημέρες ξεκούρασης
Το 59% των Ελλήνων δεν θα φύγει φέτος το καλοκαίρι για διακοπές, έναντι 48% πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ κατά το διάστημα 9-13 Ιουλίου. Οι αιτίες που θα κρατήσουν τους Έλληνες μακριά από τις διακοπές φέτος αφορούν κατά 82% οικονομικούς λόγους, αλλά και λόγους επαγγελματικής αστάθειας, 12% επαγγελματικές υποχρεώσεις, και κατά 6% άλλους λόγους.
Κόστος
Από την έρευνα, επίσης, προκύπτει ότι οι ελληνικές οικογένειες φέτος θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση του χρόνου των διακοπών τους. Ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς του ΙΚΝΑ το ελάχιστο κόστος για διαμονή - διατροφή διάρκειας 15 ημερών για μία τετραμελή οικογένεια αγγίζει πλέον τα 3.800 ευρώ.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν διακοπές για μικρό χρονικό διάστημα, ή σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι. Ειδικότερα, το 45% περνά τις διακοπές του σε ιδιόκτητο σπίτι, το 27% σε συγγενικό ή φιλικό σπίτι, ενώ το 28% σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια. Όσον αφορά στη διάρκεια των διακοπών τους, το 33% των ελληνικών οικογενειών φέτος έχουν περιορίσει το χρόνο στις 7 ημέρες, το 31% στις 10 ημέρες, το 28% στις 15 ημέρες, ενώ μόλις το 1,5% θα μπορέσει να πάει φέτος διακοπές δια διάστημα ενός μήνα.
Η σύντμηση της διάρκειας των διακοπών, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, οφείλεται κυρίως σε παράγοντες οικονομικούς, αλλά και κοινωνικούς, όπως η χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών.
Ωστόσο, η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων, καθώς το 70% των ερωτηθέντων επέλεξε να πραγματοποιήσει τις διακοπές του σε κάποιο παραθαλάσσιο προορισμό. Αλλά και οι ορεινοί προορισμοί φαίνεται ότι κερδίζουν χρόνο με το χρόνο έδαφος στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, καθώς φέτος το 30% των ερωτηθέντων επέλεξε να πάει διακοπές στα «βουνά».
Τέλος, οι προορισμοί του εξωτερικού συγκεντρώνουν το μικρότερο ποσοστό στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων σε σχέση με πέρυσι, καθώς μόνο το 20% θα επιλέξει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό λόγω «οικονομικής στενότητας».
Εικόνα
Η γενική εικόνα της φετινής έρευνας του ΙΚΝΑ συμβαδίζει και με τα αποτελέσματα άλλων ερευνών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία περίοδο, σύμφωνα με τις οποίες οι Έλληνες καταναλωτές εμφανίζονται φέτος περισσότερο απαισιόδοξοι απ' όλους τους Ευρωπαίους, σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες καταναλωτές εμφανίζονται απαισιόδοξοι από την εξέλιξη της οικονομίας και απογοητευμένοι από το εισόδημά τους σε σχέση με τις υπερβολικές τιμές των αγαθών και υπηρεσιών.

29 Ιουλ 2010

Λήγει η προθεσμία ταυτοποίησης των καρτοκινητών


Προθεσμία μέχρι αύριο έχουν οι κάτοχοι των καρτοκινητών τηλεφώνων να το δηλώσουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις.

Συγκεκριμένα, αύριο 30 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που είχε τεθεί από το κράτος να δηλωθούν όλα τα καρτοκινητά, στο πλαίσιο της σχετικής κυβερνητικής απόφασης για μεγαλύτερη ασφάλεια και να εκλείψουν τα φαινόμενα των τηλεφωνημάτων χωρίς να γνωρίζει κανείς τον κάτοχο του τηλεφώνου.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών είναι εντελώς απλή, δεν κοστίζει τίποτα και απαιτεί λίγα μόνο λεπτά της ώρας. Οι κάτοχοι των καρτοκινητών θα πρέπει να προσέλθουν στα εκατοντάδες καταστήματά τους, συνεργατών τους και εξουσιοδοτημένων προσώπων με την ταυτότητά τους, ή το διαβατήριό τους, αν πρόκειται για αλλοδαπούς, και την κάρτα SIM του κινητού τους. Συμπληρώνονται τα στοιχεία τους σε ένα ειδικό έντυπο και η διαδικασία έχει λήξει.

Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

Όσοι δεν προσέλθουν στη διαδικασία ταυτοποίησης, τότε θα διακοπεί η σύνδεσή τους και δεν θα μπορούν ούτε να δέχονται, ούτε να πραγματοποιούν κλήσεις από το καρτοκινητό τους.

Λήγει η προθεσμία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων

Εκπνέει σήμερα (29/7) τα μεσάνυχτα η πενθήμερη παράταση που είχε δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για τη διαδικασία απογραφής των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, με τον αριθμό μέχρι στιγμής να αγγίζει τους 770.000.
Ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το δημόσιο μέχρι σήμερα το μεσημέρι άγγιζε τις 768.000, ενώ πριν από την άτυπη προθεσμία είχαν απογραφεί 760.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλη, το 82% είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.

Να σημειωθεί πως η τρέχουσα απογραφή αφορά το προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των δήμων και των νομαρχιών, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η απογραφή των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική για την πληρωμή των υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αμέσως μετά θα υπάρξει ανακατανομή των υπαλλήλων σε υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων και θα ακολουθήσει η υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων.

Με βασικό στόχο την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και την αλλαγή των οραγανογραμμάτων στα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς, η αξιοποίηση των στοιχείων της απογραφής είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, είχε επισημάνει ότι είναι "απαραίτητο και επείγον να προχωρήσουμε στην κεντρική διοίκηση αποφασιστικά σε βαθιές τομές". “Διαπιστώσαμε πως σε σύνολο 188 διευθύνσεων βρήκαμε ότι υπάρχουν αρκετές με μηδέν τμήματα, δεκάδες τμήματα με μόνο έναν υπάλληλο, δεκάδες τμήματα με προϊστάμενο αλλά χωρίς υπαλλήλους, ακόμη και δεκάδες τμήματα χωρίς προϊστάμενο και χωρίς κανέναν υπάλληλο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: www.cosmos.gr

Που είναι ο Χάρρυ Κλυνν οεο….


Δηλαδή τώρα είμαι σίγουρος ότι σε αυτή τη πόλη μας έχουν όλους γραμμένους κανονικά και δε λειτούργει τίποτα. Αφού είδα και εγώ σε μια κολόνα ότι 28 Ιουλίου θα έρθει ο Χάρρυ Κλυνν στο <<θέατρο>> του λιμανιού ξεκίνησα να πάω….. αλλά έπρεπε να ξέρω, δηλαδή για την ακρίβεια θα έπρεπε να φανταστώ και να μυρίσω τα νύχια μου, εγώ αλλά και οι άλλοι που θα ερχόντουσαν, ότι σιγά μη βλέπαμε το Χάρρυ Κλυνν. Άντε καλά αυτό είναι ανθρώπινο για κάποιο λόγο ο άνθρωπος δε μπορούσε να έρθει, αλλά ανθρώπινο θα ήταν να μας ενημερώσει και κάποιος από τους διοργανωτές(φαίνεται στην άφησα ότι διοργανώνει ο φοβερός δήμος Μεσολογγίου) ότι δε θα έρθει. Κάποιος σα και αυτούς που κατά τη περίοδο των εκλογών μας ζαλίζουν με τις ντουντούκες στα αυτοκίνητα για το ποιον να ψηφίσουμε θα μπορούσε να μας ενημερώσει από το πρωί ότι θα ακυρωθεί η παράσταση . Όπως είπα είμαι σίγουρος ότι σε αύτη τη πόλη δε λειτουργεί τίποτα και είμαστε στο έλεος του θεού, πάντως θα μάθουμε γιατί δεν ήρθε ο Χάρρυ στη παράσταση και ελπίζω τουλάχιστον να είναι ανθρωπινός ο λόγος και όχι κάτι μυστήριο με τους κυρίους διοργανωτές του <<υπουργείου πολιτισμού>> της πόλης που το διαχειρίζονται εξαιρετικά όπως διακρίνουμε.
<< Σίγουρα πάντως ο τίτλος της παράστασης ταιριάζει απόλυτα στη περίπτωση μας… ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ….. ας αφιερώσουμε το παρακάτω video του Χάρρυ σε αυτούς που σε λίγο δε θα τους κοιτάμε άλλο έτσι όπως μας κατάντησαν!!!!>>

28 Ιουλ 2010

14Ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε Καγιάκ flatwater


ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Μεσολόγγι 27/07/2010

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΘΕΜΑ: 14Ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε Καγιάκ flatwater

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου δραστηριοποιείται από το 2005 στο νέο άθλημα ΚΑΝΟΕ – ΚΑΓΙΑΚ flatwater στο λιμνοθαλασσιακό χώρο της Κλείσοβας Μεσολογγίου. Με το νέο αυτό άθλημα προσπαθούμε να αναδείξουμε συγκριτικά τα πλεονεκτήματα της περιοχής (αβαθή και ήρεμα νερά) και να καταστήσουμε την περιοχή ναυταθλητικό και οικοτουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι για πρώτη φορά διοργανώνουμε με την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε –Καγιάκ το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε – Καγιάκ Ήρεμων Νερών τις 7-8 Αυγούστου του 2010 , στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας .
Συνδιοργανωτές στους αγώνες είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας, ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας.
Πρόκειται για την πιο σημαντική διοργάνωση του συγκεκριμένου αθλήματος λόγω του ότι συμμετέχουν οι παιδικές ομάδες των σωματείων. Ο αριθμός των αθλητών θα είναι περίπου 300 και 50 συνοδοί-προπονητές από 30 αθλητικά σωματεία όλης της Ελλάδας συνοδευόμενοι από εκατοντάδες γονείς, φίλους και συγγενείς. (Ακριβείς λεπτομέρειες για τον αριθμό των συμμετεχόντων θα είναι διαθέσιμες την ερχόμενη εβδομάδα με την αποστολή των οριστικών δηλώσεων συμμετοχής και θα επανέλθουμε με νεότερο δελτίου τύπου)

Η παρουσία σας θα είναι εξαιρετική τιμή για εμάς.

Για το Δ.Σ του Ν. Ο. Μεσολογγίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΕΦΟΡΟΣ ΚΑΓΙΑΚ
Γιάννης Κανής Πάνος Κουρούκλης Γεράσιμος Κοτσίρης

EΦΕΤ: Προειδοποιεί για αλλεργιογόνες ουσίες σε σοκολάτες


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε σε τέσσερα είδη τροφίμων την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας και συγκεκριμένα πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνης), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στη συσκευασία, ως όφειλε.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

α) Γκοφρέτα με σοκολάτα υγείας, με την εμπορική ονομασία "SERENATA", που παράγεται από την επιχείρηση "A.BI.M. Α.Ε." για λογαριασμό της "BINGO Α.Ε.". Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 33 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 01 - 11 - 10. Η συνολική ποσότητα παραγωγής ήταν 72.596 συσκευασίες.

β) Σοκολάτα κουβερτούρα 70%, με την εμπορική ονομασία "ΑΓΑΠΗΤΟΣ", που παράγεται από την επιχείρηση "ΑΓΑΠΗΤΟΣ Α.Ε.". Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 100 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 03-2011. Η συνολική ποσότητα διακίνησης ήταν 720 συσκευασίες.

γ) Σοκολατάκια κουβερτούρας, με την εμπορική ονομασία "ΜΙΛΤΟΣ", που παράγεται από την επιχείρηση "ΜΙΛΤΟΣ Α.Ε.". Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 200 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07-2010. Η συνολική ποσότητα παραγωγής ήταν 30 κιλά.

δ) Σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία "ARRIBA SUPERIEUR PREMIUM COCOA 81%", που παράγεται για την επιχείρηση "LIDL Stiftung & Co". Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 125 g και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 13 - 09 - 11. Η συνολική ποσότητα διακίνησης ήταν 27.216 συσκευασίες.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην καζεΐνη γάλακτος να μην τα καταναλώσουν.

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1304055&nt=103

27 Ιουλ 2010

Οινιάδες, Αριστοφάνης και επίδοξοι πολιτικοί….


Αχ αυτός ο Αριστοφάνης τι μας έκανε, εκεί που είχαμε τη ψυχική μας ηρεμία πήγαμε στο αρχαίο θέατρο των Οινιάδων να μας εκνευρίσουν πάλι κάτι τυχάρπαστοι κουστουμαρισμένοι κύριοι. Χωρίς τσίπα δηλαδή λες και κανείς δεν έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα λες και αυτοί από τις θέσεις που κατείχαν ή θα κατέχουν δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα μεμπτό λες και το έργο τους είναι ολοφάνερο στη περιοχή που σφύζει από έργα, αυτοί που ελπίζω να καταλάβατε περί τίνος πρόκειται και αν δε καταλάβατε ξεφυλλίστε τις τοπικές φυλλάδες να δείτε γελαστές φωτογραφίες να παρακολουθούν ένα έργο που αυτός ο σάτυρος ο Αριστοφάνης ξεμπροστιάζει τόσο ωραία, όλους αυτούς τους κυρίους της πρώτης θέσης εύστοχα και έξυπνα. Αυτοί λοιπόν που δεν έφυγαν ακούγοντας τις όμορφες ατάκες : «υπεύθυνοι όλοι για τον χαµό µιας χώρας», «ελεύθεροι κυκλοφορούν οι ληστές», «πολλά λεφτά, µαύρα, αδέλφια», «παζαρεύουν να κάνουν την Ακρόπολη οικόπεδα µε θέα», «Τους µιλάει ο κόσµος στα σπίτια. Τους ξέρετε όλοι»! «Να πληρώσουν οι φταίχτες έπρεπε»… και άλλα που δε θυμάμαι να αναφέρω έμοιαζαν τόσο σημερινά έπειτα από 2,500 χρόνια. Το θετικό είναι βέβαια ότι ο κόσμος χειροκρότησε ζεστά το μονόλογο του Παύλου Χαϊκάλη (αλλαντοπώλη-εκλεγμένου κυβερνήτη) όταν αναφέρθηκε στα προβλήματα της νέας εποχής που θα άλλαζε σαν σημερινός κυβερνήτης. Μέσα από αυτή τη πολιτική κωμωδία του ραδιούργου Αριστοφάνη τεκμηρίωσα την απόλυτη αδιαφορία-γαϊδουριά (να μη το πω αλλιώς) των σημερινών πολιτικών αλλά εισέπραξα και μια ελπίδα για πολιτική παρέμβαση από έναν δήμο που δε κοιμάται αυτή τη φορά….

I.x.: 3.000 κατασχεμένα στο «σφυρί» τον iούνιο

Online δημοπρασίες υπό προϋποθέσεις ετοιμάζουν οι τράπεζες και για ιδιώτες καταναλωτές. Αντιδρούν οι έμποροι οι οποίοι απειλούν πως θα τις μηνύσουν για αθέμιτο ανταγωνισμό, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των ιδιωτών καταναλωτών στις εκποιήσεις θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα στην αγορά των καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Του Γιώργου Aνδρή
Περισσότερα από 3.000 κατασχεμένα αυτοκίνητα εκποιήθηκαν τον Iούνιο από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασχέσεις οχημάτων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τις τράπεζες τόσο σε εμπόρους αυτοκινήτων όσο και σε ιδιώτες καταναλωτές.

Ωστόσο, οι έμποροι οι οποίοι συμμετέχουν στις εκποιήσεις κατασχεμένων αυτοκινήτων εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας δεν μπορούν να αποκτήσουν πολλά οχήματα, και ιδίως μεγάλου κυβισμού, επιλέγοντας τα πιο εμπορικά μοντέλα, στα οποία, όμως, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν ανεβάσει τις τιμές εκκίνησης στα ύψη και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τις τιμές υπερπολυτελών αυτοκινήτων με κινητήρες όμως πολύ μεγάλου κυβισμού που είναι πλέον απαγορευτικοί για την χρήση των ιδιωτών καταναλωτών...
e-δημοπρασίες
I.X.: 3.000 κατασχεμένα στο «σφυρί» τον Iούνιο
O υπερβολικός αριθμός των κατασχεμένων αυτοκινήτων, ο οποίος συνεχώς μεγαλώνει, αλλά και η μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων εμπόρων στις εκποιήσεις οχημάτων έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό τα στελέχη των τραπεζών τα οποία αναζητούν λύσεις. H μόνη, ωστόσο, διέξοδος που εξετάζουν αυτή τη στιγμή αφορά στο Διαδίκτυο και στις online δημοπρασίες και σε ιδιώτες καταναλωτές. Όμως, για να υλοποιηθεί το σχέδιο θα πρέπει αρχικά οι τράπεζες να λύσουν το πρόβλημα με τους εμπόρους, οι οποίοι απειλούν πως θα τους μηνύσουν για αθέμιτο ανταγωνισμό, και από την άλλη μεριά η συμμετοχή των ιδιωτών καταναλωτών στις εκποιήσεις θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα στην αγορά των καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ήδη διατίθενται από τις εμπορίες αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξετάζουν να ακολουθήσουν ένα μοντέλο ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι και να πουλήσουν πάρα πολύ γρήγορα το στόλο των κατασχεμένων οχημάτων που έχουν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όσα κατασχεμένα αυτοκίνητα συμμετέχουν σε περισσότερες από 3 δημοπρασίες και δεν καταφέρνουν να πουληθούν σε εμπόρους θα εκποιούνται σε online δημοπρασίες που θα συμμετέχουν ιδιώτες καταναλωτές.

Mε αυτόν τον τρόπο λύνεται το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει με τους εμπόρους, ενώ από την άλλη μεριά οι τράπεζες θα διαθέσουν άμεσα μεγάλο αριθμό οχημάτων που καταβάλλουν ημερήσιο ενοίκιο για την φύλαξή τους σε κάποιο τελωνειακό ή άλλο χώρο που βρίσκονται σταθμευμένα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, τα εν λόγω αυτοκίνητα δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, ενώ από την άλλη μεριά δεν παρέχεται από τα πιστωτικά ιδρύματα καμία απολύτως εγγύηση καλής λειτουργίας του οχήματος. Oσον αφορά στις τιμές διάθεσης των I.X. στους ιδιώτες είναι απίστευτα υψηλές έως και ασύμφορες για τα δεδομένα της αγοράς.

Παράλληλα, ένα μεγάλο πρόβλημα που πιθανόν να προκύψει στις online δημοπρασίες κατασχεμένων αυτοκινήτων σε ιδιώτες καταναλωτές αφορά στην χρηματοδότηση των εν λόγω οχημάτων, καθώς όπως είναι γνωστό οι στρόφιγγες των τραπεζών παραμένουν ασφυκτικά κλειστές και ίσως το επιχείρημα να μην έχει επιτυχία καθώς θα αφορά μόνο όσους καταναλωτές διαθέτουν μετρητά...

Δάνειο με υπερασφάλιση!
Oι τράπεζες είναι γνωστό ότι αποτελούν τους βασικούς ρυθμιστές στην αγορά αυτοκινήτου καθώς όποτε ανοίγουν οι στρόφιγγες των δανείων «ανασαίνει» η αγορά, ενώ αντίθετα όταν παραμένουν ερμητικά κλειστές η αγορά ασφυκτιά.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου, το γεγονός πως οι αιτήσεις δανείων που απέστειλαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων προς όλες σχεδόν τις τράπεζες απορρίπτονται και όταν οι υποψήφιοι αγοραστές επισκέπτονται μόνοι τους τα υποκαταστήματα των τραπεζών οι αιτήσεις εγκρίνονται!

O λόγος, είναι απλός καθώς όταν ο υποψήφιος αγοραστής μεταβαίνει ο ίδιος στην τράπεζα εγκρίνουν το δάνειο για αγορά αυτοκινήτου υπό προϋποθέσεις, όπως υποχρεωτική ασφάλιση ζωής του δανειολήπτη για όσο διαρκεί η αποπληρωμή του δανείου, ενώ επιπροσθέτως πληρώνει και ένα άλλο ασφάλιστρο για την περίπτωση που δεν μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις του για διάφορους λόγους ανεβάζοντας βέβαια το ύψος του δανείου.

Ωστόσο, οι τράπεζες με αυτό τον τρόπο έχουν το «κεφάλι τους ήσυχο» και ο πονοκέφαλος περνά στις ασφαλιστικές εταιρείες...

Nέοι όροι... για απόκτηση Ι.Χ. από εμπόρους
Πρόσφατα σχεδόν όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν κατασχεμένα αυτοκίνητα και διεξάγουν δημοπρασίες άλλαξαν τους όρους απόκτησής τους από τους εμπόρους. Eιδικότερα, όπως αναφέρεται σε αναγγελία εκποίησης οχημάτων, «οι επιταγές θα είναι εισπρακτέες στη λήξη τους για όσα αυτοκίνητα δεν πουληθούν».

Πρακτικά σημαίνει πως μέχρι πρότινος υπήρχε η διευκόλυνση προς τους εμπόρους και αν τα αυτοκίνητα που είχαν αποκτήσει σε κάποια δημοπρασία δεν είχαν καταφέρει να τα πουλήσουν μέχρι τη στιγμή που έληγε η επιταγή είχαν τη δυνατότητα να εκδώσουν νέα επιταγή με λήξη από 2 έως 4 μήνες αργότερα. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα αυτό καταργείται και πλέον δεν μεταχρονολογούνται επιταγές, αλλά σφραγίζονται! Παράλληλα, στις νέες προϋποθέσεις μειώνεται και ο χρόνος αποπληρωμής των πλειοδοτημένων αυτοκινήτων, ο οποίος εξαρτάται από τον αριθμό των οχημάτων που έχει αποκτήσει κάποιος έμπορος. Eιδικότερα, αν κάποιος έμπορος έχει αποκτήσει από 1 έως 10 αυτοκίνητα η επιταγή που δέχονται κάποιες τράπεζες είναι έως 6 μηνών.

Aν αποκτήσει 10 έως 50 αυτοκίνητα η επιταγή μπορεί να έχει διάρκεια λήξης έως 9 μήνες, ενώ αν κάποιος έμπορος «τολμήσει» και αγοράσει 50 αυτοκίνητα και άνω τότε η επιταγή μπορεί να λήγει μετά από 12 μήνες...

Στα αζήτητα τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού
H επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης στα αυτοκίνητα σε συνδυασμό με την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα, στα ασφάλιστρα και η αβεβαιότητα που υπάρχει για το ύψος των Tελών Kυκλοφορίας του 2011 έχουν οδηγήσει στα αζήτητα χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα (καινούρια και μεταχειρισμένα) τα οποία διατίθενται σε άκρως εξευτελιστικές τιμές.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί κάποιο υπερπολυτελές I.X. με κινητήρα άνω των 4.000 κ.εκ.

Mε 1η άδεια κυκλοφορίας το 2006 και τιμή απόκτησης υψηλότερη από 100.000 ευρώ διατίθεται από εμπορία αυτοκινήτων μόλις 17.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα βέβαια μας είπε ο έμπορος που το έχει στο κατάστημά του: «Aν με επισκεφθεί πελάτης για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα το πουλήσω ακόμη και κάτω από την τιμή διάθεσής του καθώς όσο μένει στο μαγαζί απαξιώνεται ακόμη περισσότερο...».

Πάμφθηνα!
Aντιπρόσωπος πολυτελών αυτοκινήτων αναφέρει, στην «H», χαρακτηριστικά: «Aπό τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα που έχω στο κατάστημά μου τα μόνα που παρουσιάζουν κάποια κίνηση είναι τα μεταχειρισμένα και βέβαια μόνο αν διατίθενται σε άκρως εξευτελιστικές τιμές. Eπειδή τα πάγια έξοδα τρέχουν κάθε μήνα αναγκάζομαι να τα πουλάω ακόμη και πολλές χιλιάδες ευρώ κάτω από την τιμή απόκτησής τους.

Eιδικότερα πριν από 18 μήνες απέκτησα ένα υπερπολυτελές I.X. ως ανταλλαγή στην τιμή των 16.000 ευρώ.

Σήμερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το πουλάω έναντι 8.000 ευρώ, χωρίς, ωστόσο, να έχει ενδιαφερθεί κανείς καταναλωτής...».

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?c...pubid=47527148"

26 Ιουλ 2010

Να ήταν μόνο οι επ.οπ που έφυγαν...


Όπως διαβάσαμε λοιπόν σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ οι επ.οπ (επαγγελματίες οπλίτες ) τέλειωσαν την εκπαίδευση τους και πάνε στο καλό, έτσι το 2/39 Σ.Ε έμεινε και πάλι χωρίς κόσμο μέχρι τις 16 Αύγουστου και εμείς μείναμε με τη γλυκιά ανάμνηση της οικονομικής ένεσης που μας προσέφεραν τόσο καιρό αυτά τα παιδιά. Εγώ λοιπόν θα προσεγγίσω λίγο διαφορετικά το θέμα μιας και το ότι θα έφευγαν ήταν δεδομένο. Παρατήρησα λοιπόν ότι αυτά τα παιδιά, οι περισσότεροι απο εμας για να μην πω όλοι τους βλέπαμε σαν ένα κινητό πορτοφόλι και προσπαθούσαμε να σωθούμε γιατί μέσα στο καλοκαίρι ξέρουμε ότι το οικονομικό μας πρόβλημα γίνεται τεράστιο. Ρώτησε όμως κάνεις αυτά τα παιδιά που σε λίγα χρόνια θα είναι στελέχη του ελληνικού στρατού τι γνώμη έχουν για το Μεσολόγγι και αν θα ξανά έρθουν ποτέ; Η απάντηση δυστυχώς είναι αρνητική και όχι μόνο αρνητική αλλά και απαξιωτική τις περισσότερες φορές. Αυτό φυσικά έγινε γιατί κατά τις εξόδους τους έφαγαν ξύλο ουκ ο λίγες φορές( όπως συνηθίζεται στη πολιτισμένη πόλη μας, φταις δε φταις με την αιτιολογία γιατί με κοίταξες) αντίκρισαν τη κατάντια μας στη τουρλίδα με καντίνα που η υγιεινή αγγίζει το μηδέν και σωστή διασκέδαση ανύπαρκτη επίσης έτυχε να παρακολουθήσουν το πανηγύρι του Αϊ-Συμιού που είναι από τα ωραιότερα στην Ελλάδα αλλά πάλι κανείς επίσημος φορέας δεν έκανε μια ενημέρωση για το πανηγύρι να ξέρει ο κόσμος τι θα παρακολουθήσει, αλλά μην αναλωθώ στο να πω και άλλα παραδείγματα νομίζω ότι από αυτά τα λίγα καταλαβαίνουμε ότι η πόλη μας έχει γίνει αποκρουστική είτε γιατί φταίμε εμείς είτε γιατί φταίνε μερικοί κύριοι με εξέχουσες θέσεις σε διάφορα συμβούλια που τους αφήνουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κατά καιρούς περνούν από το Μεσολόγγι τουρίστες με σκάφοι, στρατιώτες επαγγελματίες και μη, φοιτητές που μεθαύριο θα έχουν οικογένειες και πολλοί άλλοι πρέπει να αναρωτηθούμε αν θα κάνουν το Μεσολόγγι προορισμό και αν θα αναπολούν ωραίες στιγμές και όχι το αντίθετο. Το Μεσολόγγι κρύβει μέσα του πολιτισμό και απαράμιλλη ομορφιά το ίδιο και οι μεσολογγίτες, αυτή την ομορφιά που μαγνητίζει πρέπει να μεταδίδουμε στους περαστικούς και να τους κάνουμε να νoιώθουν ότι η πόλη αυτή είναι οικία και να αποδεικνύουμε γιατί το Μεσολόγγι είναι πόλη της ελευθερίας με τεράστιο πολιτισμό.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More