Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

30 Οκτ 2010

Τσε Γκεβάρα : ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Γράφτηκε: 28 Ιουλίου 1960
Πολλοί από σας, με διάφορες πολιτικές τάσεις θ’ αναρωτηθούν σήμερα όπως αναρωτήθηκαν χθες κι όπως ίσως θ’ αναρωτηθούν κι αύριο, τι είναι η κουβανέζικη επανάσταση, ποια είναι η ιδεολογία της; Κι αμέσως θα προκύψει η ερώτηση που εχθροί και φίλοι κάνουν πάντα σ’ αυτή την περίπτωση. «Είναι κομμουνιστική η κουβανέζικη Επανάσταση;». Άλλοι θ’ απαντήσουν με ελπίδα ναι, ή ότι βρίσκεται σ’ αυτό το δρόμο κι άλλοι, απογοητευμένοι ίσως θα σκεφτούν το ναι και θα υπάρξουν και κείνοι που απογοητευμένοι σκέφτονται το όχι, όπως όχι ελπίζουν και κάποιοι άλλοι. Αν με ρωτούσαν εμένα, αν αυτή η Επανάσταση που έχετε μπροστά στα μάτια σας είναι μια επανάσταση κομμουνιστική, αφού θα καθόριζα ακριβώς τι είναι κομμουνισμός αγνοώντας τις κατηγόριες που εξύφανε ο ιμπεριαλισμός και οι αποικιοκρατικές δυνάμεις που τα ανακατεύουν όλα, θα κατέληγα να πω πως αυτή η Επανάσταση, στην περίπτωση που

Προβλήματα ανδρικής στειρότητας λόγω... πλαστικών υλικών

Ένα χημικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε πλαστικά προϊόντα, όπως τα δοχεία τροφίμων συνδέθηκε με την ανδρική στειρότητα.
Το Bisphenol-A χρησιμοποιείται για τη σκλήρυνση των πλαστικών προϊόντων και μιμείται τη γυναικεία σεξουαλική ορμόνη του οιστρογόνου. Μπορεί να...
απαντηθεί σε μπιμπερό για μωρά, θήκες CD, πλαστικά μαχαιροπίρουνα, περιτυλίγματα τροφίμων και δοχεία αναψυκτικών.

Επειδή ακριβώς το συγκεκριμένο χημικό συστατικό μιμείται τη συμπεριφορά των οιστρογόνων, οι επιστήμονες υποψιάζονταν με φόβο την πιθανότητα αυτό να παρενέβαινε στον τρόπο με τον οποίο οι

Πώς θα λειτουργεί η φοροκάρτα

Σχεδόν έτοιμη είναι η φοροκάρτα που θα μπει στη ζωή μας από την 1η Ιανουαρίου 2011. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να λάβει την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να κλείσει την τελική συμφωνία με τις τράπεζες.
Η φοροκάρτα που πιστοποιήθηκε ήδη από τον ΕΛΟΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα έχει ούτε ΑΦΜ, ούτε όνομα, αλλά μόνο έναν αύξοντα αριθμό, τον οποίο μόνο το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ταυτίσει με πρόσωπο.

Οι Κρητικοί πιο παχύσαρκοι στην Ευρώπη


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ιωάννης Μελισσάς καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτη και δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Τα Νέα» οι αλλαγές των διατροφικών συνθηκών των κατοίκων της Κρήτης οφείλονται στη γενικότερη αλλαγή του τρόπου ζωής τους, που τους έκανε να χάσουν τα οφέλη από το «ελιξίριο ζωής» που φαίνεται ότι κατείχαν.Οι κάτοικοι της Κρήτης έγιναν παγκοσμίως γνωστοί την δεκαετία του '70 ως ο πιο υγιής λαός

29 Οκτ 2010

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31/10

Posted Image
Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.

Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες χρειάζονται πολλοί άνθρωποι για να συνηθίσουν την αλλαγή της ώρας, γεγονός που τους ταλαιπωρεί κάθε φθινόπωρο και άνοιξη. Ιδίως το φθινόπωρο, λόγω και του καιρού, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, γι’ αυτό και ειδικοί δίνουν συμβουλές για να γλιτώσετε τον οργανισμό σας από την αποδιοργάνωση που θα σας φέρει η αλλαγή της ώρας στις 26 Οκτωβρίου.

Το βασικό πρόβλημα είναι ο ύπνος, γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ξεκουραστείτε. Ο νυχτερινός ύπνος πρέπει να είναι τουλάχιστον επτάμισι ώρες.

Από σήμερα το πρόγραμμα για νέους ανέργους

Posted Image

Ξεκινάει σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για 10.000 θέσεις απασχόλησης στον ιδιοτικό τομέα για την απόκτηση εμπειρίας

για νέους ηλικία από 16 έως 24 ετών. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, παρέχει στους ωφελούμενους νέους μισθό και ασφάλιση και η διάρκειά του είναι 6-12 μήνες.

«Νταήδες» αστυνομικοί χτύπησαν νεαρό με νοητικά προβλήματα!

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Πάτρα μετά την καταγγελία πολιτών ότι τρεις αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια έναν νεαρό με νοητικά προβλήματα και μάλιστα του έσπασαν το χέρι επειδή δεν είχε μαζί του ταυτότητα! Για το απίστευτο συμβάν ενημερώθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, που διέταξε αμέσως έρευνα για να εξακριβωθεί ποιοι ήταν οι «νταήδες» και να τους αποδοθούν ευθύνες.
Ο 25χρονος, που είναι γνωστός στην κοινωνία της Πάτρας για την καλοσύνη, την αθωότητα και την ηρεμία του, περπατούσε στην πλατεία Νόρμαν της πόλης όταν τον σταμάτησαν τρεις αστυνομικοί που

Σκότωσε το μωρό της γιατί την ενοχλούσε, ενώ έπαιζε Farmville!

Έχει σοκαριστεί όλη η Αμερική και ειδικά η κοινωνία της Φλόριντα και της μικρής πόλης Jacksonville όπου ζούσε η μητέρα-τέρας.

Η υπόθεση σοκάρει κυρίως για την αιτιολογία του θανάτου του βρέφους.


Η νεαρή μητέρα Alexandra Tobias σκότωσε τoν μόλις τριών μηνών γιο της Dylan Lee Edmondson γιατί την ενοχλούσε, ενώ εκείνη έπαιζε Farmville στο Facebook!!


Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας, το μωρό έκλαιγε παρατεταμένα και απασχολούσε την μητέρα που έπαιζε το παιχνίδι "εικονικής πραγματικότητας" Farmville στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Οι θέσεις μας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης( Γράφει ο Κώστας Κούστας)


 Σταθερός στόχος της νέας ηγεσίας του Yπουργείου Παιδείας παραμένει η λεγόμενη αποκέντρωση, περιφερειοποίηση της σχολικής εκπαίδευσης, με λίγα  λόγια  το πέρασμα  των σχολείων στους  δήμους.
    Έτσι  η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου  δήλωσε  ότι στα  πλαίσια της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης  της χώρας,  η αυτοδιοίκηση και στο χώρο της εκπαίδευσης θα πρέπει να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Παράλληλα στο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα «Eκπαίδευση και Δια Bίου Mάθηση» ο 1ος στρατηγικός στόχος περιλαμβάνει την «αναμόρφωση, εκσυγχρονισμό και αποκέντρωση του  εκπαιδευτικού συστήματος».
   Πόσο  όμως, η πρόταση αυτή είναι  πραγματικά συμβατή με την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης;  Άμεσος στόχος, που αποκρύπτεται επιμελώς, είναι η εξεύρεση πόρων για την εκπαίδευση έξω  από τον προϋπολογισμό του κράτους.
Eίναι  σαφές ότι οι  Δήμοι και  οι περιφέρειες θα αναζητήσουν πόρους από ιδιωτικές επιχειρήσεις -

28 Οκτ 2010

Η Τουρκία μέχρι Καβάλα και Δράμα σύμφωνα με νέο τουρκικό χάρτη

Οι προκλήσεις συνεχίζονται, ο τουρκικός επεκτατισμός αποθρασύνεται και η Ελλάδα… συρρικνώνεται! Και όλα αυτά συμβαίνουν με την κυβέρνηση Παπανδρέου… Τυχαίο; Δε νομίζω!
Κάποιοι θεωρούν υπερβολική τον σκεπτικισμό των Ελλήνων απέναντι στην Τουρκία, η οποία προσπαθεί να γίνει…
ευρωπαϊκή. Μάλλον, όμως, δεν έχουν καταλάβει το ακριβές πνεύμα της Άγκυρας, αφού εκ των γεγονότων προκύπτει πως όντως η Τουρκία θέλει να γίνει Ευρωπαϊκή χώρα, προσαρτώντας όμως κάποιο μικρό μέρος της Ευρώπης και δη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας…

Έκλεισε με δικαστική απόφαση το LimeWire


Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ διέταξε το κλείσιμο της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων LimeWire, δικαιώνοντας τις δισκογραφικές εταιρείες που κατέθεσαν αγωγή για «μαζική παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας».
Η απόφαση του δικαστηρίου του Μανχάταν υποχρεώνει την νεοϋορκέζικη εταιρεία Lime Wire LLC να απενεργοποιήσει άμεσα «τις λειτουργίες αναζήτησης, κατεβάσματος, ανεβάσματος, εμπορίας αρχείων ή/και διανομής αρχείων».

Αποχαρακτηριζουν απο εχθρικα τα τουρκικα αεροπλανα, για λιγοτερες αναχαιτισεις

Η«Ε» αποκαλύπτει έγγραφο του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινού Α/ΓΕΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης, από το οποίο προκύπτει ότι η τωρινή ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων είχε δρομολογηθεί από το 2009.
Το ίδιο άλλωστε αναφέρθηκε και από την τουρκική εφημερίδα «Zaman», στις 22 Οκτωβρίου, η οποία σημειώνει ότι από τις 14 Οκτωβρίου τα ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν τα τουρκικά, όταν αυτά αλωνίζουν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το ελληνικό έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009:

«...Το τελευταίο διάστημα η τουρκική πρόκληση έχει φτάσει σε μάλλον επικίνδυνο σημείο, με τα

1,2 εκ. ευρώ πεταμένα στα σκουπίδια!!!!

«Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα τουριστικά λεωφορεία σαπίζουν κυριολεκτικά στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού τους τελευταίους τρεις μήνες.
Διαθέσαμε 1.200.000 ευρώ για την αγορά των λεωφορείων και τα έχουμε να σαπίζουν σε ένα γκαράζ. Θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε για το επιβατηγό κοινό σε συγκεκριμένες γραμμές», καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, κ. Κομίνης.

Για άλλη μια εστία οικονομικής αιμορραγίας μιλάνε οι συνδικαλιστές, για γραφειοκρατική υστέρηση μιλάει η διοίκηση της ΕΘΕΛ.

27 Οκτ 2010

Εξοπλιστείτε εδώ και τώρα

Εν μέσω της δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης, του μνημονίου και των περικοπών στα λαϊκά εισοδήματα, που στερούν τη δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες ακόμη και την ελπίδα επιβίωσης, τα γεράκια της διεθνούς πολεμικής βιομηχανίας βάλλουν κατά ριπάς, ελπίζοντας σε ελληνικές «business» δισεκατομμυρίων.
Η αρχή έγινε από την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία και τις πιέσεις Γάλλων και Γερμανών να συνεχίσουν τις προμήθειες οπλικών συστημάτων προς την Ελλάδα (η γνωστή υπόθεση με τις

Παπακωνσταντινου: Ανάπτυξη από το 2012


Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012 προέβλεψε μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Λεμεσό, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Η ανάπτυξη εξαρτάται άμεσα από τη δημοσιονομική βελτίωση της χώρας, τόνισε
Στους τρεις πυλώνες - δημοσιονομικό, διαρθρωτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα - του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας επικέντρωσε την ομιλία του στο διεθνές οικονομικού φόρουμ της Λεμεσού ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

26 Οκτ 2010

Ο διαχρονικός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ

Ο Γεώργιος Σουρής είναι ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα, και ένας από τους μεγαλύτερους σατιρικούς ποιητές της νεώτερης Ελλάδας. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίστηκε και ως «ο σύγχρονος Αριστοφάνης». Ένας σοφός πανεπιστήμονας, που μας άφησε ένα μεγάλο έργο, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα, και ένας έξοχος τεχνίτης του λόγου, με τέλεια αίσθηση του ρυθμού και του μέτρου, με άψογες φαρμακερές και συνάμα λυτρωτικές ομοιοκαταληξίες...

Χαρά να μιλά για τον εαυτό του ο ποιητής, για το σώμα του, τη μύτη του, τ’ αυτιά του, το μπόι του, την κάρα του. Ή, για τη ζωή του στη Ρωσία, με τα άφθονα σιτηρά, τα κοπάδια των γουρουνιών και τις πανέμορφες ξανθές ρωσίδες. Και μετά για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Για τις σπουδές του. Για την εύνοια που του έδειξε ο Απόλλων… Μα και η εστία.

Χαρά να σε παίρνει ο Σουρής και να σε πηγαίνει από τον Εμπεδοκλή στον Δημόκριτο, κι από τον Θαλή στον Ηράκλειτο, από τον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα στον Επίκουρο, από τον Αδάμ και την Εύα, στον Ιωσήφ, στον Μωυσή και στους Χαλδαίους, από τον

Τράπεζα της Ελλάδας:'Οχι σε νέα αύξηση των φόρων!

Δυό ημέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,η Τράπεζα της Ελλάδας με την ενδιάμεση έκθεση που υπέβαλε στη Βουλή,βροντοφωνάζει το δικό της ''ΌΧΙ'',επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Χτυπήστε τη φοροδιαφυγή για να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα και μειώνετε διαρκώς τις δαπάνες για να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή,τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδας,που εκφράζει ταυτόχρονα τους φόβους της για τις συνέπειες της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009.

Τσε Γκεβάρα : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Ραδιοφωνική ομιλία

 Αρχίζοντας μια ομιλία σαν κι αυτήν, απευθύνω, φυσικά, το χαιρετισμό μου σε όλους τους ακροατές της Κούβας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, τη σημασία αυτής της λαϊκής διαπαιδαγώγησης, που αφορά άμεσα όλες τις μάζες των εργατών μας, αλλά και των αγροτών μας. Με την ομιλία μου επιδιώκω να εξηγήσω τις αλήθειες της επανάστασης, απογυμνώνοντας την απ’ όλα τα υποκατάστατα μιας γλώσσας που κατασκευάστηκε ειδικά για να αποκρυφτεί η αλήθεια.
Έχω την τιμή να εγκαινιάζω τον κύκλο των ομιλιών. Κανονικά αυτό θα ’πρεπε να γίνει από τον σύντροφο Ραούλ Κάστρο, αλλά επειδή πρόκειται για οικονομικά θέματα, μου ανέθεσε να μιλήσω εγώ στη θέση του. Εμείς που είμαστε οι στρατιώτες της επανάστασης άμεσα εκτελούμε έργα που το καθήκον μας επιβάλλει και συχνά είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην εκτέλεση ορισμένων, για τα οποία, το ολιγότερο που μπορώ να πω είναι, πως δεν έχουμε την ιδανική κατάρτιση.

περδιπλάσιος ο κίνδυνος άνοιας και Αλτσχάιμερ για τους φανατικούς καπνιστές

Όσοι καπνίζουν πολύ στη διάρκεια της μέσης ηλικίας (τουλάχιστον 40 τσιγάρα τη μέρα), έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια και Αλτσχάιμερ μετά από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά μελέτησε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του καπνίσματος στον εγκέφαλο και έρχεται να αναδείξει ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα για την υγεία που προκαλείται από το κάπνισμα. Πάντως όσοι καπνίζουν λιγότερο από μισό πακέτο τη μέρα, καθώς και όσοι το έκοψαν έγκαιρα, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για το συγκεκριμένο εγκεφαλικό πρόβλημα.

Οι ερευνητές, υπό τη δρα Ραχήλ Γουίτμερ, όπως αναφέρουν σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC, μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 21.000 ατόμων ηλικίας

«Θερμός» χειμώνας σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

«Θύελλα» αντιδράσεων ξέσπασε στην πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου διαβούλευσης για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας. Ηδη, φοιτητικές παρατάξεις από το χώρο της Αριστεράς προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, ενώ οι πρυτάνεις εμφανίζονται διχασμένοι. Παρ΄ όλα αυτά εξέδωσαν, μέσω της Συνόδου τους, κοινή ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους, αφού εγείρονται σοβαρά θέματα συνταγματικότητας σε

Ελλάδα - Γαλλία: οι διαφορές

Επειδή λέγονται και γράφονται πολλά, είναι αναγκαίο να καταγραφούν οι τεράστιες διαφορές ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελλάδα ως προς το κίνημα αμφισβήτησης των πολιτικών λιτότητας και συρρίκνωσης «κεκτημένων» και δικαιωμάτων.

Το γαλλικό κίνημα διαμαρτυρίας με τα εκατομμύρια διαδηλωτές και τις επιλεγμένες, οργανωμένες και τις περισσότερες φορές αποδεκτές από την κοινωνία απανωτές απεργίες (να δύο μεγάλες διαφορές με την Ελλάδα) ήταν και είναι έργο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που παρά τις διαφορές τους δρουν ενωτικά, και των κομμάτων της Αριστεράς, με πρώτο το Σοσιαλιστικό Κόμμα που πρωταγωνίστησε στο Κοινοβούλιο και ήταν μέτοχος στον «δρόμο». Στην Ελλάδα, που σε αντίθεση με τη Γαλλία

1981-2020: Παραδίδοντας την Ελλάδα στους δανειστές της

Την περασμένη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας κατέθεσε πρόταση για την αλλαγή της εθνικής νομοθεσίας ώστε να επιτραπεί στις τράπεζες της Αυστραλίας να εκδίδουν καλυμμένα ομόλογα. Τα καλυμμένα ομόλογα είναι εργαλεία χρέους που υποχρεώνουν το δανειολήπτη να εξασφαλίζει το δανειστή με ενέχυρο σε ένα τμήμα των περιουσιακών του στοιχείων το οποίο επιλέγεται σε συνεργασία με το δανειστή και περιλαμβάνει τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη (ονομάζεται: ‘pool’ - ‘πισίνα’).

Κούνημα των γοφών και γυναικεία γονιμότητα!

Όλοι μας γοητευόμαστε από ένα γυναικείο κορμί που κουνάει τους γοφούς του όταν περνάει από μπροστά μας. Αυτό όμως μεταφράζεται απαραίτητα σε ερωτικό κάλεσμα;

Από τη εποχή της Μέριλιν μέχρι την κυριαρχία των supermodels, το κούνημα των γοφών έχει επικρατήσει στις προτιμήσεις των αντρών, αυξάνοντας τη… λίμπιντο. Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά του γυναικείου περπατήματος και σύμφωνα με μία τελευταία έρευνα, οι… κουνιστοί γοφοί δεν «επιθυμούν» απαραίτητα να εντυπωσιάσουν το αντίθετο φύλο.

Ένα σέξι περπάτημα δεν υπονοεί πάντα ότι η γυναίκα είναι έτοιμη για όλα. Στην πραγματικότητα η νέα μελέτη αναφέρει ότι ο τρόπος που περπατάει μια γυναίκα αλλάζει ανάλογα με τον κύκλο της περιόδου

«Σφυροκόπημα» κατά της παιδικής πορνογραφίας

Δυο ακόμη άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία «σφυροκόπημα».
Πρόκειται για δυο Έλληνες, ηλικίας 35 και 50 ετών, που είχαν στην κατοχή τους ψηφιακό υλικό, με κακοποιήσεις ανηλίκων, ενώ στην κατοικία του 50χρονου βρέθηκαν εκατοντάδες προφίλ παιδιών, τα οποία είχε εντοπίσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο συλληφθείς, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί πριν από ένα χρόνο για αποπλάνηση ανηλίκων κατ΄ εξακολούθηση.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης «σφυροκόπημα» έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Γ. Παπανδρέου: Θα πάμε σε πρόωρες βουλευτικές εάν δεν πάμε καλά στις 7 Νοεμβρίου

ΡΕ ΜΑΣ AΠΕΙΛEI ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ! ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ!
- Δεν έχουμε φύγει ακόμα από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός
- Μόνο μέτρα κατά της διαφθοράς και όχι μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων
- Το Newsit μεταδίδει ζωντανά τη διακαναλική
- Σχολιαστές θα αναλύσουν αμέσως μετά όσα θα ειπωθούν από τον Γ. Παπανδρέου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Διακαναλική Συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σε μία φλύαρη και μακροσκελή εισαγωγή του, έδωσε χαρακτήρα εθνικών εκλογών από την πρώτη στιγμή στις εκλογές που έρχονται στις 7 Νοεμβρίου.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη χολέρα στην Αϊτή


Τουλάχιστον 259 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμή της ζωή τους από την επιδημία χολέρας που πλήττει την Αϊτή, ενώ 3.342 πολίτες νοσηλεύονται χτυπημένοι από τη νόσο.
Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μεγάλη κινητοποίηση σε επίπεδο εκλεγμένων πολιτών, κοινοταρχών και άλλων για να συνεχιστούν οι προσπάθειες καταπολέμησης της νόσου με τη

25 Οκτ 2010

Το φάντασμα του Μάη

Τίποτε δεν φωτίζει την αλήθεια καλύτερα από μια πυρπολημένη πόλη. Οποιος αμφιβάλλει, μπορεί να ρίξει μια ματιά στη Γαλλία των τελευταίων εβδομάδων.



Ανάστροφα αυτοκίνητα στις φλόγες, σειρήνες και σιδερόφρακτοι των μονάδων καταστολής να γεμίζουν κλούβες με συλληφθέντες, καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίων, λιμανιών και αποθηκών πετρελαίου, εκατοντάδες απεργίες και διαδηλώσεις, νεολαίοι στο πλευρό των γονιών τους με πανό «άνεργοι στα 25, ξεζουμισμένοι στα 65 - όχι!». Εικόνες που αποκαλύπτουν τη γαλλική πραγματικότητα της βίαιης εκτόνωσης των μη προνομιούχων, έπειτα από χρόνι

Απελευθερωση φαρμακειων

Τώρα που οι μεταφορείς, το μακροβιότερο κλειστό επάγγελμα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, αποτελεί πλέον παρελθόν, η προσοχή όλων στρέφεται στα υπόλοιπα κλειστά επαγγέλματα και ιδιαίτερα στην αγκύλωση της "αναχρονιστικής τακτικής ανταλλαγής των αδειών" (δήλωση Κυβερνητικού εκπροσώπου, 22/09/2010). Το είδος της απελευθέρωσης διαφέρει από επάγγελμα σε επάγγελμα αφού διαφορετικοί είναι και οι...
περιορισμοί σε καθένα από αυτά. Ο κλάδος των φαρμακοποιών, που αποτελεί και το ζήτημά μας, διέπεται από πολλούς και σύνθετους περιορισμούς. Πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια στην ίδρυση νέων φαρμακείων, σταθερή λιανική τιμή στα φαρμακευτικά σκευάσματα, σταθερό κέρδος του φαρμακοποιού, συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, περιορισμός στις κτιριακές εγκαταστάσεις απ΄ τον ισχύοντα υγειονομικό και πολεοδομικό

"Διέξοδος"- Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"


Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"
Απο την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, η "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου φιλοξενεί στις αίθουσες της Πινακοθήκης της έκθεση φωτογραφίας των Σπύρου Μαρκογιάννη, Βασίλη Βαρσακέλη και Στέλιου Φιλίππου με τον τίτλο "Ο αέναος κύκλος της εργασίας".
Με την έκθεση αυτή επιχειρείται μια αναδρομή στην προσπάθεια επιβίωσης και την εξέλιξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Πώς η επιστήμη και η τεχνολογία επηρέασαν τον τσαγκάρη με τη φαλτσέτα, τον κτηνοτρόφο που αρμέγει, τον γυρολόγο παλιατζή με το κάρο, τον λατερνατζή, τον πεταλωτή αλόγων, τον νταουλτζή, τον επισκευαστή καϊκιών στο καρνάγιο, τον μεταλλωρύχο και τόσους άλλους επαγγελματίες που, υπο το βάρος των τεχνολογικών επιτευγμάτων, είτε παραγκωνίσθηκαν και χάθηκαν είτε προσπαθούν ακόμη να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών.

Πρέπει να το δείτε!!!Ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την μαζική σφαγή δελφινιών!

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την μαζική σφαγή δελφινιών σε ένα ψαροχώρι της Ιαπωνίας. Κάθε χρόνο, οι ψαράδες του χωριού Ταϊτζί παγιδεύουν περίπου 2.000 δελφίνια σε έναν όρμο, επιλέγουν κάποια για να τα πουλήσουν σε ενυδρεία και... σκοτώνουν τα υπόλοιπα.
Η ομάδα του «The Cove» χρειάστηκε χρόνια για να συγκεντρώσει το υλικό για την ταινία, χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες και βιντεοσκοπώντας λαθραία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η ταινία υπογραμμίζει επίσης τους κινδύνους για την υγεία από την κατανάλωση του κρέατος των δελφινιών που περιέχει υψηλές ποσότητες υδραργύρου.
Φέτος το «The Cove» που το έκανε ο Ελληνοαμερικάνος Λούης Ψυχογιός, φωτογράφος του National Geographic κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ.



(Όποιος δε μπορεί να το βρει ας μας πει να βοηθήσουμε!)

Mε τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί.......................ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός...Πάμε να δούμε την πραγματική αλήθεια. ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Κατι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Ελληνες. Όποιος επιθυμεί ας το ψάξει να δει αν αληθεύει. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ότι θα διαβάσετε αληθεύει
Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε.
Κατ' αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα

Αστακός: Τα αίτια του ναυαγίου

Οι μόνοι που έδειξαν να ξαφνιάζονται από την απόσυρση των Αράβων στον Αστακό ήταν οι υπουργοί που χειρίζονταν την υπόθεση.
Η κυβέρνηση επένδυσε στον Αστακό πιο πολύ από τους Αραβες, παρ' ότι υπήρχαν σκιές απ' την αρχή.§Η «Κ.Ε.» με διαδοχικά ρεπορτάζ είχε επισημάνει τις αδυναμίες του εγχειρήματος.
Η κυβέρνηση επένδυσε στον Αστακό πιο πολύ από τους Αραβες, παρ' ότι υπήρχαν σκιές απ' την αρχή.§Η «Κ.Ε.» με διαδοχικά ρεπορτάζ είχε επισημάνει τις αδυναμίες του εγχειρήματος. Αιτία του ναυαγίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο πρόχειρος σχεδιασμός της επένδυσης, που αποκαλύφτηκε στην πορεία, και η ανυπαρξία δεσμευτικών συμφωνιών σε κρίσιμα θέματα, τα οποία

Την ανάπτυξη ένοπλης ευρωπαϊκής ειδικής δύναμης στα σύνορα ζήτησε η Ελληνική κυβέρνηση!


Την άμεση ανάπτυξη της ένοπλης ειδικής δύναμης ταχείας επέμβασης του Frontex στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας ζήτησε από την ΕΕ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με επιστολή του προς τη βελγίδα Πρόεδρο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Annemie Turtelboom καθώς και προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom.


Συγκεκριμένα ζητεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας.


O υπουργός, στις επιστολές του, αναφέρει ότι καθημερινά στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της

Κάλπες ύποπτες για όλα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στα κομματικά επιτελεία που βλέπουν ότι στην αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου είναι πολύ πιθανόν να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, η οργή τους για την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και η ανησυχία τους για το μέλλον. Η δυσαρέσκεια αυτή μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους: ο ένας είναι η αποχή από την κάλπη. Ο άλλος είναι με λευκό, άκυρο ή ψήφο στους υποψήφιους που κινούνται εκτός «κομματικού

24 Οκτ 2010

Από Νοέμβριο οι αλλαγές στο εισόδημα 770.000 Δημοσίων Υπαλλήλων

Posted Image


Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών πιάνει... δουλειά και βάζει πλαφόν ή κόβει επιδόματα από την πρώτη του ερχόμενου μήνα


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” το πλαφόν στις μικτές αποδοχές μπαίνει στα 5.856,08 ευρώ κάτι που θα σημάνει μείωση των αμοιβών απλό υπερωρίες, εκτός έδρας, συμμετοχή σε επιτροπές κ.α.

Πόλωση στην τελική ευθεία

Posted Image Σε κεντρική πολιτική μάχη για το μέλλον της χώρας μετατρέπεται η εκλογική αναμέτρηση για την αυτοδιοίκηση. Δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός με μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων επιχειρεί να δώσει στις εκλογές χαρακτήρα «ψήφου εμπιστοσύνης» προς την κυβέρνηση για τις κεντρικές επιλογές της στην οικονομία και τις διαρθρωτικές αλλαγές, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση -την οποία κατηγορεί για «λιποταξία»- και θέτοντας το δίλημμα «χρεοκοπία ή ριζικές αλλαγές».

Ο Γ. Παπανδρέου, που τη Δευτέρα έχει προγραμματίσει να δώσει διακαναλική συνέντευξη για την

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (Γράφει ο Κώστας Κούστας)

                                ΓΙΑ  ΤΟ  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Η κατάρρευση της τιμής του λαδιού, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής, τη λειτουργία των «καρτέλ» στην αγορά και την ανεξέλεγκτη νοθεία, οδηγούν την ελαιοκαλλιέργεια σε πλήρη διάλυση και τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση ενώ υπάρχει φόβος, να  μείνει μεγάλη ποσότητα  παραγωγής πάνω στα δέντρα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ.  και ΠΑΣΟΚ αλλά  και των Ενώσεων της Ελαιουργικής, της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Νομαρχίας Αιτωλ/νιας  γιατί  τόσα χρόνια δεν έκαναν  τίποτα   να  συγκροτηθεί  τοπική  και  εθνική πολιτική  για  το ελαιόλαδο ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. Να  λειτουργήσει  τώρα  το  Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών  και 

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More