Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

23 Απρ 2011

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ουκ αν ΥΠΕΡ-λάβοις παρά του οβελία!!!

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε και να διαβάζουμε για προ- και κυρίως μετά-πασχαλινές δίαιτες, γεμάτoι ενοχές για τις διατροφικές «ασυδοσίες» της Κυριακής του Πάσχα.
Οι περισσότερες από αυτές ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο του τύπου:
Δευτέρα πρωί φρυγανιά,
μεσημέρι γιαούρτι φάλαινας,
βράδυ όσο μάνγκο θες κλπ.!
Άσε που οι περισσότεροι έχουν γίνει και τρομερά δύσπιστοι με τις δίαιτες των “πρωινάδικων” τύπου Ατκινς κ.λπ., οι οποίες κρίνονται από μη αποδοτικές έως επικίνδυνες.

21 Απρ 2011

Η «έξυπνη» διατροφή κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας

Στη νηστεία αποφεύγονται τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά και η βάση της διατροφής αποτελείται από αρκετά όσπρια, φρούτα και λαχανικά, θαλασσινά , αμυλούχα (ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, δημητριακά) και λαδερά φαγητά.
H Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια περίοδος νηστείας κατά την οποία πολλοί άνθρωποι αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές τους συνήθειες. Η μη κατανάλωση κρέατος σχετίζεται με τη μειωμένη πρόσληψη σιδήρου.
Το ασβέστιο μειώνεται, λόγω της αποχής από τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, οι βιταμίνες Β12

Πασχαλινό τραπέζι: με πόσες θερμίδες θα μας… «φορτώσει»;

Κάποιοι νήστεψαν τη Σαρακοστή και μέτραγαν ημέρες μέχρι να μπορέσουν να ξαναφάνε μια καλοψημένη χοιρινή και κάποιοι άλλοι συνέχισαν κανονικά την κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών κ.λπ. Τι κοινό έχουν αυτές οι δύο κατηγορίες; Θα πέσουν με τα… μούτρα στα αρνιά και τα κοκορέτσια την Κυριακή του Πάσχα και θα κάνουν «μακροβούτι» στη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, απολαμβάνοντας γεύσεις που δεν αποτελούν μέρος των καθημερινών μας γευμάτων.

Ενα μήλο την ημέρα, την...χοληστερίνη κάνει πέρα!

Μπορεί να μην ανήκετε στην ηλικία εκείνη που η μέτρηση χοληστερίνης σας απασχολεί, όμως σίγουρα τις ημέρες του Πάσχα, η υπερκατανάλωση λιπαρών μετά από μια περίοδο νηστείας σίγουρα θα εκτινάξει την χοληστερίνη μας στα ύψη ακόμη και αν διανύουμε την πρώτη μας νιότη. Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις δυσάρεστες παρενέργειες; Μα φυσικά, με ένα μήλο την ημέρα, όπως αποκαλύπτουν οι επιστήμονες που έχει τη δυνατότητα να κάνει την… χοληστερίνη πέρα!
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι ευεργετικές

Προβλήματα συμπεριφοράς για τα μωρά που κλαίνε πολύ;

Όσα μωρά κλαίνε υπερβολικά και παράλληλα τρώνε και κοιμούνται δύσκολα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Βρετανοί, Γερμανοί και Ελβετοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίτερ Βόλκε της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γουόργουικ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου ένα στα πέντε μωρά (ποσοστό 20%) έχει τέτοια συμπτώματα, που μπορεί να οδηγήσουν αργότερα σε προβλήματα όπως η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, το άγχος και η επιθετική

Πέρασαν 44 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου.

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που περιγράφει τα γεγονότα μιας θλιβερής περιόδου που έμελε να αλλάξει και να επηρεάσει την Ελλάδα μέχρι και σήμερα 44 χρόνια μετά. Βλέπουμε πως οι ξένες μεγάλες δυνάμεις της εποχής επηρέασαν τη χωρά και με τη βοήθεια των ελεγχόμενων κυβερνήσεων κατάφεραν να δημιουργήσουν την καταστροφή που γνωρίζουμε όλοι. Αυτή η θλιβερή επέτειος πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ποιους επιλεγούμε να μας κυβερνήσουν σε όλα τα επίπεδα και ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν αντίστοιχοι <<δικτάτορες>> που καταπατούν τα δικαιώματα μας, μιας και εμείς αφήνουμε την τύχη μας στα χεριά τους.

Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 

Η CIA είχε μια προνομιακή σχέση με τη συνωμοτική ομάδα των συνταγματαρχών και παρακολουθούσε βήμα προς βήμα την πορεία της για την επιβολή δικτατορίας. Στις 7 Μαρτίου

Το σύστημα βαθμολόγησης που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για τους άντρες

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν παντελή άγνοια για το γεγονός ότι οι γυναίκες διαθέτουν σύστημα βαθμολόγησης της γενικότερης συμπεριφοράς τους συντρόφου τους.
75649075
Μια γυναίκα δίνει έναν πόντο στον άνδρα της για καθετί που αυτός προσφέρει στη σχέση τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος της προσφοράς. Για παράδειγμα αν ένας άνδρας αγοράσει στη σύντροφο του ένα τριαντάφυλλο, αυτή θα του δώσει έναν πόντο. Αν της αγοράσει ένα μπουκέτο με έξι τριαντάφυλλα, πάλι θα κερδίσει έναν πόντο. Αν της βάψει το σπίτι, πάλι παίρνει έναν πόντο. Αν μαζέψει τα άπλυτα ρούχα του, πάλι έναν πόντο. Αν της πει ότι την αγαπά, ακόμα έναν πόντο.

Η ανατροφή των παιδιών στις μητέρες και το παιχνίδι στους άντρες

Quantcast
father_kidΣύμφωνα με μια νέα έρευνα Αμερικανών ψυχολόγων, οι άνδρες που έχουν παιδιά είναι καλύτερο να παίζουν μαζί τους, αφήνοντας τις λοιπές φροντίδες της ανατροφής στις μαμάδες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάρα Σόουπ-Σάλιβαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό αναπτυξιακής ψυχολογίας «Developmental Psychology», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια έχουν ισχυρότερη και καλύτερη αμοιβαία υποστηρικτική σχέση ως γονείς, όταν ο πατέρας περνάει περισσότερη ώρα παίζοντας με τα παιδιά του και λιγότερη ώρα ταΐζοντας ή πλένοντάς τα, όπως θα έπρεπε -θεωρητικά τουλάχιστον- να κάνει ένας σύγχρονος μπαμπάς.

Συμβουλές για το σωστό διάβασμα την περίοδο των εξετάσεων

Ας μην απατόμαστε δεν υπάρχουν ειδικές τεχνικές ώστε ο υποψήφιος αν τις ακολουθήσει να καταλήξει  σε επιτυχία, αν τα χρόνια που προηγήθηκαν δεν είχε εξασκηθεί καλά. Όμως, πάντα υπάρχουν συμβουλές έστω και της τελευταίας στιγμής που θα βοηθήσουν τα παιδιά στο έργο τους.
faith-school-pupilΟι κυριότερες οδηγίες έχουν να κάνουν με: το διάβασμα χωρίς άγχος αλλά με πρόγραμμα, όχι στα ξενύχτια και τις συχνές επαναλήψεις.

- Ξεκινήστε από τα «δύσκολα». Όσο το κεφάλι σας είναι καθαρό, ξεκινήστε από τα πιο βαρετά ή δύσκολα μαθήματα. Κάντε εναλλαγή μαθημάτων για ανανέωση, όχι όμως σε συντομότερα διαστήματα από μία ώρα.

20 Απρ 2011

ΕΥΧΕΣ ΑΠ' ΤΗ "ΔΙΕΞΟΔΟ"


ΕΥΧΕΣ ΑΠ' ΤΗ "ΔΙΕΞΟΔΟ"


Η Ανάσταση του Κυρίου και της φύσης, ας είναι Ανάσταση και στις καρδιές όλων μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

www.diexodos.com.gr

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ- ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ- ΟΙΝΙΑΔΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ψηφίστηκε στην 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (7/4/2011) κατά πλειοψηφία (μόνο  από τη δημοτική αρχή) ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Θεωρούμε άκρως αντιδεοντολογικό  η δημοτική πλειοψηφία (που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει το 25% περίπου του πληθυσμού) να μην προβληματίζεται από την άρνηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να συμμεριστεί τις προτάσεις της και να προχωρά στην ψήφιση τόσο σημαντικών θεμάτων.

  Α . ΤΑ ΕΣΟΔΑ  προϋπολογίζεται να προέλθουν από:

     1) Τα μισθώματα ακινήτων και Ιχθυοτροφείων Μισθώματα ακινήτων:  50.000,00 €
  2)  Ιχθυοτρ. Κυρίως Κλείσοβας & Βορείου & Νοτίου Διαύλου    75.000,00 €                             

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Γιάννης Ατσαλάκης, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, θα μεταβούν την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Ναυπάκτου, όπου έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γιάννη Μπουλέ για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων το ζήτημα του νεοϊδρυόμενου Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος (Αγρίνιο) και η συνέχιση του κοινού αγώνα των φορέων και κατοίκων του δύο περιοχών. Επίσης το θέμα της βελτίωσης λειτουργίας στις προσωρινά μισθωμένες εγκαταστάσεις του Δικαστηρίου Ναυπάκτου και

Γαρίδες Σωτέ με Λευκό Κρασί και Θυμάρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Βράζουμε τις γαρίδες σε κρύο νερό για 20 λεπτα. Προσθέτουμε από την αρχή του βρασμού το ξίδι, αλάτι και τους κόκκους πιπεριού. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρυώνουμε σε παγάκια. Μετά 5-10 λεπτά βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε και μετά 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι και μετά ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά. Καλή σας όρεξη..
συστατικά
  • 1 κιλό γαρίδες Νο1 ή Νο2
  • 100 ml ξίδι
  • 1 κ. γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • παγάκια
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • 1/2 φλιτζ. κρασί λευκό

Οι 11 πιο συνηθισμένες αιτίες άγχους Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, μπορούμε όμως να τις αντιμετωπίσουμε

Quantcast
stress-woman Άνθρωποι τρέχουν φρενήρεις στον δρόμο, οδηγούν νευρικά, καπνίζουν μανιωδώς και διαπληκτίζονται μεταξύ τους. Είναι η εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας. Μίας κοινωνίας αγχωμένης διαρκώς.
Είναι η μάστιγα της εποχής μας σύμφωνα με τους επιστήμονες. Για τον λόγο αυτό, το αμερικανικό περιοδικό Whole Living παρουσίασε μία έρευνα με τους 11 συνηθέστερους παράγοντες που αγχώνουν τους ανθρώπους παγκοσμίως.
1. Οικονομικός Παράγοντας: Τα οικονομικά είναι συνέχεια στο μυαλό σου. Οι κακοί οικονομικοί οιωνοί σε αγχώνουν καθημερινά. Μαζί με την παγκόσμια οικονομική κρίση, βιώνεις κι εσύ την προσωπική σου κρίση. Το κόστος ζωής, τα δάνεια και η αβεβαιότητα σε πνίγουν.

2. Δουλειά παντού και πάντα: Στην εποχή των λάπτοπ και των επαγγελματικών email η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Μπορεί να είσαι σε μία εξωτική παραλία και να είσαι υποχρεωμένος να στείλεις ένα

Οι τύψεις στον έρωτα είναι γένους θηλυκού

Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μετανιώσουν για μια επιλογή στην ερωτική τους ζωή σε σύγκριση με τους άνδρες, όπως αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα.
female_compunction «Ο ερωτικός τομέας είναι η πιο συχνή αιτία τύψεων και παραπόνων, κυρίως όσον αφορά τις γυναίκες, ενώ όλοι φαίνεται ότι έχουν πάρει αποφάσεις για τις οποίες μετάνιωσαν» λέει ο δρ. Νιλ Ριζ, καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις των ΗΠΑ.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα αποτελούμενο από 370 ενήλικες ηλικίας από 20 ως 80 ετών. Τους ζήτησαν να βάλουν σε σειρά προτεραιότητας τις επιλογές στη ζωή τους για τις οποίες έχουν μετανιώσει.

Η δύσκολη εφηβεία και οι γονείς

Συνηθίζουμε να εξετάζουμε την εφηβεία από την πλευρά των παιδιών και σοφά πράττουμε, αφού αυτήν την κρίσιμη περίοδο μας  χρειάζονται  όσο ποτέ άλλοτε! Οι αλλαγές που γίνονται στο σώμα τους, στο μυαλό τους και τη ψυχή τους είναι πολλές και γρήγορες. Οι αλλαγές αυτές, ανάλογα με τη φάση της εφηβείας που βρίσκεται το παιδί γίνονται δύσκολα αντιληπτές (π.χ μια αρχικά μικρή  απόσυρση του παιδιού , που προτιμά να περνά χρόνο μόνο του) ή γίνονται «χτυπητά» ορατές μέσα από ένα τεταμένο κλίμα επικοινωνίας  και συγκρούσεων (όπου το παιδί ψάχνοντας να βρει την ταυτότητα του γίνεται εριστικό, επιθετικό ή και δύστροπο).


angry-teen
Πριν παντρευτώ είχα 6 θεωρίες για το πώς να μεγαλώσεις ένα παιδί.
Σήμερα έχω 6 παιδιά και καμία θεωρία.
John Wilmot
Τι γίνεται όμως από την πλευρά των γονέων; Πως νοιώθουν οι γονείς όταν τα παιδιά τους μπαίνουν

19 Απρ 2011

Βρίστε κάνει καλό

Μεγάλη ανακούφιση μπορεί να προσφέρει μια βρισιά σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Ανακάλυψαν ότι το ξέσπασμα μπορεί να μειώσει τον πόνο. Δείτε πώς το εξηγούν....

Το να βρίζεις αφού έχεις χτυπήσει βγάζοντας το άχτι σου, βοηθά στη καταπολέμηση του πόνου σύμφωνα με νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Keele, διαπίστωσαν πως όταν αφήνεις ελεύθερη τη γλώσσα σου λειτουργεί ανασταλτικά, καταπραΰνοντας τον πόνο.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για όσους δεν συνηθίζουν να βρίζουν.

«Στόλισαν» πολιτικούς στο Μεσολόγγι


Από γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες κατά βουλευτών και πολιτικών σημαδεύτηκε ο φετινός εορτασμός της Εξόδου του Μεσολογγίου. Στις επετειακές εκδηλώσεις … συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος υφυπουργός Θ. Μωραϊτης ενώ παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Α. Μακρυπίδης και Κ. Καραγκούνης, οι οποίοι εισέπραξαν τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων

Facebook εν ώρα εργασίας σε στέλνει στην ανεργία...

Facebook εν ώρα εργασίας σε στέλνει στην ανεργία...
Ακόμα και απόλυση χωρίς αποζημίωση μπορεί να προκαλέσει η ενασχόληση με το Facebook σε ώρα εργασίας

Οι επισκέψεις της στο Facebook και οι περιηγήσεις της στο Διαδίκτυο κατά την ώρα της εργασίας, της... στοίχισαν όχι μόνον τη δουλειά, αλλά και την αποζημίωση. To Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε αεροπορική εταιρεία, καθώς έκρινε νόμιμη την απόλυση, χωρίς αποζημίωση, υπαλλήλου της, επειδή «εν ώρα εργασίας» επισκεπτόταν καθημερινά και

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής "Δ. Σολωμός" - Τοποθέτηση.


Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου 15.4.2011

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, δια του δημοσιεύματος  της εφημερίδας «Αιχμή» (6.4.11, αρ. φύλλου 2823), την δημοσιοποίηση των προθέσεων του αρχιμουσικού της Δημοτικής φιλαρμονικής Ι.Π. Μεσολογγίου κυρίου Χρ. Βλαχογιάννη, σχετικά με μία ενδεχόμενη μουσική συνεργασία με τον Σύλλογό μας.
                Συμμεριζόμενοι απολύτως την πεποίθηση πως μια τέτοια συνεργασία θα είχε μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για την πόλη μας, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, πως αποτελεί πάγια θέση και επιδίωξή μας η συνεργασία με κάθε φορέα που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του πολιτιστικού (και όχι μόνο)

18 Απρ 2011

Υλοποίηση εθελοντικού προγράμματος «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους ΄Αλλους»


Η  Γενική  Γραμματεία Δια  Βίου  Μάθησης / ΙΔΕΚΕ σε συνεργασία με το Δήμο  Ι. Π.  Μεσολογγίου  και το σωματείο αποφοίτων του εθελοντικού προγράμματος
« Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους  Άλλους» ΠΡΟΤΕΚΤΑ  Μεσολογγίου
θα υλοποιήσουν το εθελοντικό πρόγραμμα  «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους»     
διάρκειας 100 διδακτικών ωρών.
Το πρόγραμμα αυτό θα εκπαιδεύσει πολίτες – εθελοντές σε δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, ώστε οι ίδιοι οργανωμένα να μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα, ουσιαστικά και προγραμματισμένα για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συμπολίτες τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Οι εθελοντές εκπαιδεύονται στις παρακάτω διδακτικές ενότητες:

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Πανηγυρικός Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη


ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΙ, ΣΕΒΑΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ
ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 185 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ, ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, Η

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ

"Το αγαπημένο παιδί της Μοναξιάς" είναι ένας σύγχρονος σπαραγμός για τα σκοτεινά και δύσβατα μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής, την ασφυκτική απομόνωση που μαστίζει την εποχή μας, και τη συναισθηματική στείρωση, στην οποία αναπόφευκτα οδηγούμαστε με κλειστά μάτια - αναντίρρητα. Ο κόσμος του βιβλίου κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το υποθετικό στο τετελεσμένο, σε σημείο μάλιστα, που πολλές φορές δεν διακρίνεται το όνειρο από την πραγματικότητα και τελικά, ποια από τις δύο καταστάσεις παλεύει να "υποτάξει" ο ποιητής.
Απόσπασμα από το βιβλίο...

"Ξέρεις πόσες νύχτες ξόδεψα νά σέ περιμένω
κάτω από αὐτό τό ταβάνι
πού ἀπόψε καί τούς δυό μᾶς σκεπάζει
καί παράλογα μᾶς κρύβει
ἀπό τό φῶς τῶν ἀστεριῶν καί τό φεγγάρι;
Τό φεγγάρι - πού πολύ θά χαιρόταν νά μ' ἔβλεπε μαζί σου.
Σάν κουρασμένο μοῦ φάνηκε τήν τελευταία φορά˙
χρόνια καί χρόνια ἐκεῖ ἐπάνω κρεμασμένο
νά προσπαθεῖ μάταια νά φωτίσει
τόση γκρεμισμένη ἀνθρωπότητα..."

Στοιχεία βιβλίου: Έκδοση: Πολύχρωμος Πλανήτης , σελίδες: 96, Ποίηση, Ιούνιος 2010


17 Απρ 2011

Εξι σημαντικές μεταβολές στι φετινές εξετάσεις που ξεκινούν στις 12 Μαϊου

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 12 Μαίου, ξεκινούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις.
«Ηλεκτρονικό μηχανογραφικό» και έξι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις διαμορφώνουν τον εφετινό εξεταστικό «χάρτη» για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει ακόμη σε οριστική απόφαση σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης του μηχανογραφικού δελτίου. Πιθανότατα όμως και εφέτος τα μηχανογραφικά θα συμπληρωθούν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων.
Οι υποψήφιοι βέβαια έχουν ήδη τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά τους από την περυσινή χρονιά.
Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στις εφετινές πανελλαδικές οι οποίες ξεκινούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 12 Μαΐου, είναι οι ακόλουθες:
- Καταργούνται οι μετεγγραφές μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Αλλεργίες: όταν η γύρη γίνεται ο χειρότερός μας εχθρός

Αν και για πολλούς η άνοιξη αποτελεί την καλύτερη εποχή, καθώς τα λουλούδια ανθίζουν και ο καιρός βρίσκεται στα καλύτερά του, για πολλούς άλλους, η εποχή αυτή είναι το… απόλυτο μαρτύριο. Ο λόγος φυσικά, οι αλλεργίες.
Οι πιο συνηθισμένες ανοιξιάτικες αλλεργίες είναι η αλλεργική ρινίτιδα, με επιπεφυκίτιδα, φτέρνισμα και βουλωμένη μύτη, η αλλεργική κνίδωση και το αλλεργικό άσθμα, που οφείλονται κυρίως στη γύρη των φυτών.
Τα φυτά της χώρας μας που αποτελούν τους «υπαίτιους» των αλλεργιών, είναι κυρίως δέντρα, όπως η ελιά, η ακακία, η λεύκα, η βελανιδιά και το κυπαρίσσι, άγρια δημητριακά, χορτάρια, γρασίδια, ζιζάνια, αγριόχορτα, θάμνοι και αγριοβότανα.

Η φτώχεια φέρνει κακοποίηση

Ενα δραματικό παρεπόμενο της οικονομικής κρίσης, η οποία ολοένα βαθαίνει τη φτώχεια, είναι η αύξηση της κακοποίησης παιδιών, της ενδοοικογενειακής αλλά και ενδοσχολικής βίας που φανερώνεται και από τις ολοένα διογκούμενες υποθέσεις στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών.
Πολλαπλασιάζονται οι υποθέσεις στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Λιγοστές και ανεπαρκείς οι υπηρεσίες προστασίας παιδιών Παράλληλα οι λιγοστές, υποστελεχωμένες και χωρίς δικτύωση μεταξύ τους υπηρεσίες προστασίας του παιδιού στην Ελλάδα βρίσκονται παγίως αντιμέτωπες με χρονοβόρες και ανεπαρκείς θεσμικές διαδικασίες.
Η γενική ένδεια στους μηχανισμούς προστασίας του παιδιού οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις στην παρέμβαση όποιου τύπου καθώς αφού δεν υπάρχει πίστη

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... Το ΄΄Νέο σχολείο΄΄ και η κατάσταση στην εκπαίδευση .


Κούστας   Κων/νος
Η  παιδεία   αποτελεί  ίσως  το  ουσιαστικότερο  αγαθό   κάθε  κοινωνίας  και  συνεπώς  οι τοπικές  κοινωνίες  όπως  και  η  δικιά  μας  βιώνουν  καθημερινά τα  αποτελέσματα  της  υποβάθμισης  και των   αντι εκπαιδευτικών πολιτικών  που  ακολουθήθηκαν  όλα  αυτά  τα  χρόνια  στην  εκπαίδευση .
Οι  οικονομικά  ασθενέστεροι  εγκαταλείπουν  το  σχολείο  αυξάνοντας  έτσι  την  μαθητική  διαρροή . Ένα  μεγάλο ποσοστό  μαθητών  οδηγείτε   στις  σχολές  κατάρτισης από  μικρή  ηλικία  με  αμφίβολα  αποτελέσματα  αφού  η  ποιότητα  των  σχολών  υποβαθμίζεται  δραματικά  συγκριτικά  και  με  τα  Τεχνικά  λύκεια .
Πρόσφατες  έρευνες   αναδείχνουν  την  μαθητική  διαρροή  που  κινείται  στο επίπεδο  των  37.500  μαθητών   για  εφέτος  στα  σχολεία  πρωτοβάθμιας  και  δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, κι  αυτό  είναι  συνάρτηση  της  φτωχοποίησης  και  διεύρυνσης    του  ταξικού  χαρακτήρα  της  εκπαίδευσης.

Οι άντρες είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για τους καυγάδες αλλά οι γυναίκες τους παίρνουν πιο βαριά

affrayΕίναι το προαιώνιο παράπονο των ανδρών: ότι οι γυναίκες το παίρνουν πολύ κατάκαρδα όταν καυγαδίζουν. Τώρα, μια νέα μελέτη δείχνει πως οι άντρες έχουν δίκιο – αλλά και ότι επίσης είναι υπεύθυνοι για τους περισσότερους καυγάδες!

Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Psychosocial Intervention», οι γυναίκες όντως ταράζονται περισσότερο από τους καυγάδες με τον σύντροφό τους, διότι εγείρονται εντονότερα συναισθήματα μέσα τους.

Ωστόσο, οι άντρες είναι η αιτία των περισσότερων καυγάδων μεταξύ των ζευγαριών, διότι είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν «ισχυρά υπονομευτικά συναισθήματα», όπως οργή ή περιφρόνηση.

Πως θα γίνετε επιτυχημένος στον τομέα σας έστω και με μέτρια απόδοση

Quantcast
success Παράγοντες αυτοπεποίθησης  Για να είναι κανείς επιτυχημένος, πρέπει να μπορεί να:
· Αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του
· Ξέρει πότε να λέει ‘όχι’
· Μιλάει μπροστά σε ομάδες χωρίς να ντρέπεται
· Ελέγχει την εσωτερική φωνή του που του λέει αρνητικά πράγματα
· Επικοινωνεί με αυτοπεποίθηση
·Αλλάζει καριέρα, όταν χρειάζεται
· Μην επηρεάζεται από αρνητικά σχόλια, αλλά να τα αξιοποιεί για τη βελτίωσή του
· Μη φοβάται την αποτυχία και να παίρνει ρίσκα

Παράγοντες που σχετίζονται με τη βελτίωση της καριέρας.  Για την επιτυχία του, το άτομο θα πρέπει να:
· Ξέρει τι επάγγελμα του ταιριάζει
· Έχει ένα ‘δυνατό’, και σωστά  παρουσιασμένο βιογραφικό
· Ξέρει πώς να απαντήσει στις ερωτήσεις της συνέντευξης

Οι φιλίες στο Facebook

Ο καθηγητής εξελικτικής ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Robin Dunbar  εξηγεί με επιστημονικό τρόπο σε ένα άρθρο του στους Sunday Times, γιατί όσοι άνθρωποι δηλώνουν ότι έχουν πάνω από 150 φίλους (δηλαδή ανθρώπους που να ενδιαφερόμαστε γι’ αυτούς) στο Facebook ή οπουδήποτε αλλού απλά ψεύδονται.
friendships_facebook Σύνθημα στην Αγία Παρασκευή


Ο Dunbar έγινε ευρύτερα γνωστός το 1993 όταν πρότεινε στην επιστημονική κοινότητα μια πρόταση που είναι γνωστή ως ο αριθμός Dunbar και η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Dunbar αφού μελέτησε τα πρωτεύοντα θηλαστικά, κυρίως πιθήκους, για τους οποίους διαθέτουμε τόνους

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More