Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας συνδιοργανώνουν την εικαστική ατομική έκθεση «ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΗ / EMBRACEMENT» του Απόστολου Κούστα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λευκάδας.

 

Είναι η πρώτη φορά που οι δυο φορείς συμπράττουν για την παρουσίαση μιας περιοδικής εικαστικής έκθεσης. Αφορμή για αυτή τη συνεργασία υπήρξε η βούληση της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος να συστήσει στο κοινό της Λευκάδας το έργο του εγνωσμένου κύρους Μεσολογγίτη καλλιτέχνη Απόστολου Κούστα, πρόταση που αγκάλιασε με θέρμη ο Δήμαρχος Λευκάδας, κος Χαράλαμπος Καλός και οι υπεύθυνοι του Πνευματικού Κέντρου.

Εναγκάλιση της σκόνης του χρόνου. Ανατροφοδότηση της συλλογικής μνήμης και βίωση του παρελθόντος μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου εικαστικού διεθνούς φήμης. Αυτές είναι ορισμένες από τις πτυχές που ξεδιπλώνονται στην νέα έκθεση του xαράκτη, ζωγράφου, αλλά και γλύπτη.

 

Ο Κούστας κινείται με άνεση ανάμεσα σε διαφορετικές μορφές τέχνης, δεν φοβάται τους πειραματισμούς, καθώς, φύσει ανήσυχο πνεύμα,  αναζητά πάντα νέες δημιουργικές προκλήσεις. Ο καλλιτέχνης έχει διακριθεί για την εφευρετικότητά του και τη χρήση πρωτότυπων τεχνοτροπικών μεθόδων προς την επίτευξη έργων μεγάλης αισθητικής αξίας. Η λιτότητα της παράστασης στα έργα του αποτυπώνει αρχέγονα ένστικτα, παραπέμποντας ορισμένες φορές στην πριμιτίφ εικόνα ενός προϊστορικού έργου τέχνης.

Ο Κούστας είναι ένας εικαστικός που μας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα από τα μάτια του την απεραντοσύνη και την αιωνιότητα.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την αποκρυσταλλωμένη ιστορία των ανθρώπων ακολουθώντας την κατεύθυνση των φλεβών της πέτρας, ψηλαφίζοντας την αβαθή γλυφή, συλλαβίζοντας τα πρώτα σύμβολα γραφής στο έργο του.” τονίζεται στο  σημείωμα  που συνοδεύει την πρόσκληση των διοργανωτών της εκθέσεως.

 

Έκθεση: «ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΗ / ΕΜΒRACEMENT»

Επιμέλεια: Δρ Ολυμπία Βικάτου, Βίβιαν Στάικου

Συντονισμός : Χαρά Σαΐτη

Εγκαίνια: Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022, ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 06 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2022

Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη Λευκάδας

               Κτήριο Πνευματικού Κέντρου Δ. Λευκάδας

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 09.00 – 14.00 & 19.00 – 22:00

website: www.apostoloskoustas.com