Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

4 Σεπ 2010

Αποκάλυψη ΣΟΚ!



Μια αποκάλυψη που ταράζει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν σήμερα τα «Νέα» με πρωταγωνιστή μάνατζερ που έχει στον λογαριασμό του 26 εκατ. ευρώ αλλά και γνωστά ονόματα ποδοσφαιριστών και παραγόντων! Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε προκαθορισμένα παιχνίδια.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Ενα μυστηριώδες κουβάρι φοροδιαφυγής, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και μεγάλης διαπλοκής ανθρώπων του ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να ξετυλίγεται από έρευνα που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε γνωστό μάνατζερ ποδοσφαιρικών ομάδων.

Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που καταβάλλονταν με τη μορφή προμηθειών από ποδοσφαιριστές και μεγαλοπαράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ προς τον γνωστό μάνατζερ τα οποία δεν δηλώνονταν στην Εφορία αλλά και βεβαιώσεις που προσκόμιζε ο ίδιος στη φορολογική του δήλωση για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από συμμετοχή του σε παιχνίδια στοιχήματος ποδοσφαιρικών ομάδων βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης. Μίας υπόθεσης η οποία, όπως λένε άνθρωποι που τη χειρίζονται, δεν εμφανίζει μόνο φορολογικό ενδιαφέρον αλλά και σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε προκαθορισμένα παιχνίδια ποδοσφαιρικών ομάδων.

Το ιατρείο των απόρων και των μεταναστών


Γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε αστέγους, Τσιγγάνους και μετανάστες

Στην αίθουσα αναμονής παιδάκια παίζουν με μπαλόνια και παιχνίδια που αναπαριστούν χνουδωτά ζωάκια. Πολύχρωμες ζωγραφιές δεσπόζουν στους τοίχους, η ουρά για τον τακτικό εμβολιασμό προχωρεί στο εξεταστήριο ενώ, έξω από αυτό, γονείς φλυαρούν σε διάφορες γλώσσες της οικουμένης, συζητώντας προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Είναι μια τυπική εικόνα από το ιατρείο εθελοντών που λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο και στις δωρεάν υπηρεσίες του οποίου έχουν ήδη καταφύγει εκατοντάδες άποροι, άστεγοι, Ρομά, μετανάστες και ανασφάλιστοι, όλοι εκείνοι δηλαδή για τους οποίους οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας κρατούν τις πόρτες τους κλειστές. Η φήμη του εθελοντικού ιατρείου έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κρήτη, με αποτέλεσμα να δέχεται πλέον ασθενείς και χρόνια πάσχοντες από ολόκληρο το νησί. Οπως μάλιστα επισημαίνει η εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος,

Μικρότερο Δημόσιο με μαζικές μετατάξεις

Σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση του στενού δημόσιου τομέα κατά 30%, οικονομίες και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη

Τη σύσταση ενός ισχυρού επιτελικού και συντονιστικού κέντρου προωθεί η κυβέρνηση. Το νέο αυτό όργανο, που δεν σχετίζεται με τον ορισμό ή μη συντονιστή της κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση του Μεγάρου Μαξίμου, θα παρακολουθεί τη μεταρρύθμιση του κράτους σύμφωνα με τις επιταγές του «Καλλικράτη». Το σχέδιο αναμένεται να οδηγήσει σε μεταστέγαση όλων των υπουργείων, σε αναδιάρθρωση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών, σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων και σε συγχωνεύσεις ή και κλείσιμο φορέων του Δημοσίου. Το συντονιστικό κέντρο θα έχει την εποπτεία της διαχείρισης των προγραμμάτων για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, την εκπόνηση των σχεδίων για τις νέες δομές που θα αποκτήσουν τα υπουργεία, τον έλεγχο των δαπανών των φορέων του Δημοσίου και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.

Επενδύστε σε στέγες και χωράφια

Χιλιάδες σπεύδουν να επενδύσουν στον πρωτοποριακό τομέα παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά συστήματα


span>



Σε νέο πυρετό του χρυσού εξελίσσονται
τα φωτοβολταϊκά συστήματα καθώς χιλιάδες Ελληνες σπεύδουν να επενδύσουν στον εν λόγω κλάδο, έχοντας ως «καρότο» την παχυλή πριμοδότηση της ΔΕΗ. Στις εξειδικευμένες επιχειρήσεις, στις τράπεζες αλλά και στις εταιρείες συμβούλων επικρατεί αναβρασμός, όπως άλλωστε και στην ύπαιθρο όπου οι αγρότες κάνουν ουρές έξω από τα περιφερειακά γραφεία της ΔΕΗ, προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυό της και να καταστούν παραγωγοί ενέργειας.

3 Σεπ 2010

Γυναίκα θηλάζει μοσχάρι



Για πολλές γυναίκες η διαδικασία του θηλασμού δεν είναι και η πιο ευχάριστη. Όχι όμως και για την Couthi Bai, από ένα χωριό της Ινδίας, η οποία μετά χαράς δίνει το γάλα της… σε ένα ορφανό μωρό μοσχαράκι!

Η Bai θηλάζει το μικρό ζώο τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, από την τρίτη μέρα γέννησής του, όταν πέθανε η μητέρα του.
«Για εμένα δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός ζώου και ενός παιδιού» είπε η Bai από το χωριό στο κρατίδιο του Rajasthan.

Πάντως, το μοσχαράκι αναπτύσσεται κανονικά και φαίνεται να απολαμβάνει τη διαδικασία. Σημειώνεται ότι οι Ινδοί θεωρούν την αγελάδα ιερό ζώο.

Ερωτικές ανασφάλειες των γυναικών

Έχετε μια σύντροφο που φαίνεται πάντα δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση; Ή μήπως μερικές φορές αισθάνεστε ότι έχει περισσότερες ανασφάλειες από ό, τι θα έπρεπε;

Οι περισσότερες γυναίκες -δεν έχει σημασία πώς παρουσιάζονται στον έξω κόσμο- βασανίζονται από ανασφάλειες, ειδικά στον ερωτικό τομέα. Παρά το γεγονός ότι και οι άνδρες έχουν το δικό τους μερίδιο στην ανασφάλεια οι γυναίκες έχουν την τάση να αγχώνονται με πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Ας δούμε ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες που μπορεί να έχει μια γυναίκα όταν απλώς βγαίνει και όταν έχει σχέση με έναν άνδρα.

Να θυμάστε: Η κάθε σας κίνηση μπορεί να έχει διαφορετικό αντίκτυπο ανάλογα με το πόση ασφάλεια και αυτοπεποίθηση αισθάνεται η σύντροφός σας όταν είναι μαζί σας.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να τονώσετε την αυτοπεποίθησή της.

Οι ανασφάλειες των γυναικών στην αρχή μιας σχέσης

1. Μπορεί μην να της τηλεφωνήσετε μετά το ραντεβού
Το να τηρήσετε την υπόσχεση που της δώσατε στο πρώτο ραντεβού – ότι δηλαδή θα την πάρετε τηλέφωνο- είναι το πρώτο βήμα για να κερδίσετε την εμπιστοσύνης της. Έτσι αν της πείτε ότι πρόκειται να της τηλεφωνήσετε την Πέμπτη, πάρτε τη την Πέμπτη. Αν της πείτε την Παρασκευή, κάντε το. Αν αυτό δεν είναι το στυλ σας, όμως, ή θα θέλατε να έχετε ελευθερία κινήσεων, απλά μην της διευκρινίσετε πότε ακριβώς θα της τηλεφωνήσετε. Το τελευταίο είναι καλύτερο από το να μην τηρήσετε την υπόσχεσή σας και τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι αναγκασμένη να περιμένει η κοπέλα πάνω από το τηλέφωνο όλη την ημέρα.

2. Τη θέλετε μόνο για το κρεβάτι

Σεξ, ψέμματα και ατυχήματα

Το ένα τρίτο των Βρετανών, υποφέρει σιωπηρά από τραυματισμούς στη διάρεια του σεξ. Διστάζουν να πάνε στον γιατρό, λόγω... ντροπής




Χιλιάδες Βρετανοί υποφέρουν σιωπηρά εξαιτίας τραυματισμών κατά τη διάρκεια του σεξ. Σύμφωνα με έρευνα περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων της Βρετανίας, υποφέρουν από πόνους, πιασίματα και διαστρέμματα είτε κατά τη διάρκεια του σεξ είτε μετά.

Οι μυαλγίες αναφέρθηκαν σαν τη πιο συχνή ενόχληση, ενώ μετά ακολουθούν οι πόνοι της μέσης, τα "καψίματα" λόγω της τριβής στο χαλί και πόνοι στα γόνατα και στους αγκώνες.

Συγχωνεύονται ΔΕΛΤΑ - ΜΕΒΓΑΛ


Ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία συγχώνευσης των γαλακτοβιομηχανιών ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη χώρα μας.
Tο συνολικό ύψος της επένδυσης έφτασε κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Το κόστος της αγοράς των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ από τη θυγατρική της Vivartia, ΔΕΛΤΑ, πλησίασε τα 72 εκατομμύρια
Το «φλερτ» των δύο εταιρειών χρονολογείται από τα τέλη του 2006, όταν η ΔΕΛΤΑ (επί Δ.Δασκαλόπουλου) είχε συμφωνήσει να αποκτήσει το 21% της ΜΕΒΓΑΛ από την οικογένεια της κυρίας Μαίρης Χατζάκου , αλλά οι άλλοι μέτοχοι της είχαν μπλοκάρει τη συμφωνία, επικαλούμενοι το καταστατικό που απαιτούσε ομοφωνία για μετοχικές αλλαγές.

«Επιτρέπεται» το κάπνισμα στη Βουλή

Τους τελευταίους θεριακλήδες της Βουλής είδε στο διάδρομο ο ανεξάρτητος βουλευτής και γιατρός στο επάγγελμα Θανάσης Λεβέντης, ο οποίος τους έβαλε αμέσως χέρι, υπενθυμίζοντάς τους πως λίγες είναι ακόμη οι... ώρες τους, καθώς μπαίνει σε ισχύ το νέο αυστηρό καθεστώς της απαγόρευσης του καπνίσματος.

«Εμείς πιστεύουμε πως δεν είναι οι τελευταίες τζούρες μας, κύριε Λεβέντη, γιατί θα δοθεί παράταση και για τη Βουλή μέχρι το Μάιο», είπε στον κύριο Λεβέντη ένας εκ των καπνιστών, αφήνοντας το γιατρό της παρέας και μεγάλο αντικαπνιστή γεμάτο ερωτήματα.

Απέσυρε την υποστήριξη στον Π. Ψωμιάδη, ο ΛΑΟΣ

Απέσυρε την υποστήριξή του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο Π. Ψωμιάδης είναι πλέον υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη μόνο της ΝΔ.

Η άρση της υποστήριξής του, όπως εξήγησε στην τηλεοπτική εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ ο κ. Καρατζαφέρης, σχετίζεται με την υποχώρηση του κ. Ψωμιάδη στο θέμα της υποψηφιότητας του αδελφού του μετά το "τελεσίγραφο Σαμαρά".

Η θάλασσα θα βαφτεί κόκκινη


Το νερό στο Ταϊτζί θα βαφτεί και φέτος κόκκινο από το αίµα των δελφινιών. Απτόητοι από τη διεθνή κατακραυγή, οι ψαράδες του ιαπωνικού αυτού χωριού βγήκαν και πάλι χθες στη θάλασσα για να σκοτώσουν τα δελφίνια.

Παρόλο που η σφαγή στο ια πωνικό αυτό ψαροχώρι έγι νε γνωστή προκαλώντας φρίκη σ’ όλο τον κόσµο χάρη στο βραβευµένο µε Οσκαρ ντοκιµαντέρ «Τhe Cove» (Ο κόλπος των δελφι νιών) του Ελληνοαµερικανού Λούι Ψυχογιού, οι Γιαπωνέζοι δεν λένε να τη σταµατήσουν. Το κυνήγι των δελφινιών αρχίζει κάθε χρόνο την 1η Σεπτεµβρίου στο Ταϊτζί και θα πραγµατοποιηθεί και φέτος, όπως ανακοίνωσε µία αλιευτική οργάνωση, αν και χθες τα αλιευτικά επέστρεψαν άδεια.

Απειλές

2 Σεπ 2010

Διευκρινίσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο από τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας

Σε διευκρίνισεις για διάφορες παραμέτρους του αντικαπνιστικού νόμου προχώρησε ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Α. Δημόπουλος.
Αναφορικά με το πώς θα πιστοποιείται μία παράβαση, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας ανέφερε: "Στον τηλεφωνικό αριθμό 1142 μπορεί κάποιος να δίνει πληροφορίες για χώρους, ή άτομα, που κατ' επανάληψη παραβαίνουν το νέο αντικαπνιστικό νόμο. Οι έλεγχοι είναι δύο ειδών. Κάποιοι θα γίνονται με στόχο να εντοπίσουν παραβάτες, οι οποίοι θα κληθούν επιτόπου από τους ελεγκτές να σβήσουν το τσιγάρο τους και να παραλάβουν την κλήση. Κάποιοι άλλοι θα γίνονται ύστερα από καταγγελίες, σε ανύποπτο χρόνο. Δεν μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα που βασίζονται μόνον σε προφορικές καταγγελίες. Οι ελεγκτές θα πρέπει να διαπιστώνουν με τα μάτια τους την παράβαση".

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....: Οι λόγοι που μετέχω στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Με αυτό το Δελτίου Τύπου θέλω να κάνω γνωστό, γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και συγκεκριμένα με τη διεκδίκηση της Δημαρχίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.


Για την ιστορία, θέλω να αναφέρω ότι είμαι συνδικαλιστής στον χώρο μου, είμαι μέλος της Ε.Κ.Ο. Ιατρών, Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Ειδικευομένων Βιοπαθολόγων – Μικροβιολόγων με έντονη δράση για την αναβάθμιση και άσκηση της σωστής Ιατρικής πράξης στον Ελληνικό χώρο. Ήμουν και είμαι ενεργός πολίτης και δε δυσκολεύομαι να έρθω σε ρήξη με συμφέροντα ή ακόμα με τον καλύτερό μου φίλο ή αδελφό και να πάρω αποφάσεις που ευνοούν το μεγαλύτερο σύνολο και όχι μια μειονότητα. Δεν είμαι άνθρωπος της κλειστής παρέας και της κλίκας.


Είμαι Μεσολογγίτης, αγαπάω τον τόπο μου γι’ αυτό και επέλεξα να έρθω και να ζήσω και επαγγελματικά να ιδιωτεύσω ως Μικροβιολόγος, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ενώ μου είχαν προταθεί και δοθεί θέσεις στην Αθήνα με καλές απολαβές.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ...


Με αφορμή την δημοσιοποίηση της οικονομικής  εισφοράς  που όφειλε και είχε  χρέος  ως μέλος και στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ  ο κ. .Αναγνωστόπουλος (κάτι για το οποίο η Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου τον έχει ευχαριστήσει δημόσια σε Γ.Σ),θα ήθελα να τονίσω τα εξής:
1. Η δημοσίευση  της απόδειξης για ενίσχυση της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι   δεν έχει σχέση με την διακοπή της  Ύδρευσης στο γραφείο το οποίο στεγάζεται.
2. Ο κ. Αναγνωστόπουλος  σαν στέλεχος του Κινήματος  θα πρέπει να γνωρίζει ότι χιλιάδες μέλη και φίλοι  έχουν δώσει  μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα ποσά  προκειμένου  η οργάνωση να είναι συνεπής με τις οικονομικές της υποχρεώσεις και κανένας  δεν δημοσιοποίησε την υλική του πρόσφορα προς το ΠΑΣΟΚ, γιατί η πρόσφορα στο  κίνημα δεν    εξαργυρώνεται ούτε βγαίνει σε πλειστηριασμό. 


Ο Γραμματέας
 Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου
                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΒΙΣΒΙΚΗΣ
Οικονομολόγος

Πως να του "Σηκώσεις" ... την όρεξη !

Θέλεις να κάνεις

τον Αντρα που αγαπάς να σε ποθήσει και να μήν μπορεί να σου αντισταθεί ; ακολούθησε τις παρακάτω απλες συμβουλές με τον δικό σου τρόπο βέβαια βαζοντας και φαντασία.Πάμε λοιπόν ....


....


-
Κίνηση πρώτη: Θα μοσχομυρίζεις -

Την επόμενη φορά που θα τον περιμένεις στο σπίτι μετά τη δουλειά, κάντου μια έκπληξη και περίμενέ τον λουσμένη με το νέο σου άρωμα και την αντίστοιχη λοσιόν σώματος. Η νέα μυρωδιά θα ξυπνήσει τις αισθήσεις του και τα ζωώδη ένστικτά του. Φυσικά, δεν χρειάζεται να του πεις κάτι εσύ. Άφησέ τον να μαντέψει και όλο αυτό το μυστήριο θα λειτουργήσει αφροδισιακά υπέρ σου.


-
Κίνηση δεύτερη: άσε να μάθει για τις κατακτήσεις σου -

Ο καφές βελτιώνει τις αρτηρίες των υπερτασικών

Μια έρευνα καρδιολόγων της 1ης Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ικαρίας, δείχνει ότι η με μέτρο κατανάλωση καφέ (ένα έως δύο φλιτζάνια την ημέρα) από ηλικιωμένα άτομα, τα οποία πάσχουν από υπέρταση, μπορεί να επιφέρει βελτιώσεις στην κατάσταση των αρτηριών τους, όσον αφορά στην ικανότητα των τελευταίων να διαστέλλονται και να έχουν ελαστικότητα, πράγμα που απομακρύνει την πιθανότητα αρτηριοσκλήρυνσης και καρδιοπάθειας.
Η έρευνα συντονίστηκε από τη δρα Χριστίνα Χρυσοχόου και την εποπτεία είχε ο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής καρδιολογίας και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χριστόδουλος Στεφανάδης. Η μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας στη

Οι αγρότες συνωθούνται για να «φυτέψουν» φωτοβολταϊκά





Οι αγρότες συνωθούνται για να «φυτέψουν» φωτοβολταϊκά

Σε 12.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις που θα υποβάλουν στη ΔΕΗ

«Φράκαραν» τα γραφεία της ΔΕΗ από τον πακτωλό των αιτήσεων για φωτοβολταϊκά από αγρότες στη χθεσινή πρώτη ημέρα της διαδικασίας. Η ΔΕΗ προειδοποιεί τους υποψηφίους επενδυτές να κρατούν μικρό καλάθι και προσπαθεί να επαναφέρει στη σωστή τους βάση τις «μεγάλες προσδοκίες» ενώ ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) με ανακοίνωσή του στρέφεται κατά της ΔΕΗ θεωρώντας ότι η Επιχείρηση υπονομεύει τον κλάδο και ζητεί παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ.

Οι αγρότες που υποβάλλουν φάκελο καταβάλλουν παράβολο 500 ευρώ εφόσον πρόκειται για σταθμούς ισχύος 20- 100 ΚW και 300 ευρώ για σταθμούς ισχύος ως 20 ΚW. Μόνο οι αγροτικές αιτήσεις (που θα ξεπεράσουν τις 12.000 σε αριθμό σε όλη την Ελλάδα) θα αφορούν ισχύ 1.500 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών.

Η εγγυημένη απόδοση των επενδύσεων σε βάθος 20ετίας, σε συνδυασμό και με την ανταπόκριση των τραπεζών για δάνεια που περιορίζουν την ίδια συμμετοχή σε ποσοστό 10-15% για τον ίδιο ακριβώς λόγο, φέρνει την αυξημένη ζήτηση για φωτοβολταϊκές επενδύσεις. Η εγγυημένη τιμή στα 450 ευρώ τη μεγαβατώρα για τα φωτοβολταϊκά διασφαλίζει για τους αγρότες μικροεπενδυτές απόδοση 15%.

Στερνό τσιγάρο

ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ
Από το ένα άκρο στο άλλο. Πριν από μία διετία υπήρχαν νέφη καπνού ακόμη και σε παιδότοπους. Τώρα, με την ολική απαγόρευση, ο θεριακλής αντιμετωπίζεται ως εμμανής δολοφόνος. Ο καπνιστής θεωρείται ένας υπανάπτυκτος, που φυσάει τον καρκίνο στα μούτρα των συνανθρώπων του. Εγινε ο αποσυνάγωγος στον χώρο εργασίας, ίσως ορθά: η ομίχλη στο γραφείο και τα δυσώδη τασάκια ήταν ένα πρόβλημα. Το καμαράκι όμως; Το καπνιστήριο στην ακρούλα του διαδρόμου ποιον ενοχλούσε στ΄ αλήθεια; Η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για να δικαιολογήσει τις κυβερνητικές αποφάσεις λέει ότι έτσι έγινε σε όλους τους πολιτισμένους τόπους του κόσμου. Για να το πράττουν λοιπόν οι ξένοι σημαίνει ότι είναι και σωστό.

«Χάρισαν» τον ΦΠΑ στους τουρίστες και στους επιτήδειους

Γιώργος Κύρτσος
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας στον οποίο φαίνεται, σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική διαχείριση, η απόσταση που χωρίζει τη θεωρία από την πράξη στην ελληνική δημόσια ζωή.

Το ρεκόρ της φοροδιαφυγής


Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου σημειώνεται, παραδοσιακά, το ρεκόρ της φοροδιαφυγής. Η χαλάρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι δεδομένη, εφόσον οι περισσότεροι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών είναι σε άδεια. Αλλά και από εκείνους που ασχολούνται με την πολυδιαφημισμένη πάταξη της φοροδιαφυγής κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών αρκετοί έχουν την τάση να ενισχύουν τον προσωπικό, οικογενειακό τους προϋπολογισμό σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Η κρίση διώχνει τους μετανάστες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Παπαδόπουλος
Η Ζολεϊχά και ο Τζαουά κοιτούσαν με λαχτάρα τα παιχνίδια σε μια βιτρίνα του αεροδρομίου. Ο Εμαμί κρατούσε με προσοχή τα εισιτήρια και τσαλακωμένα ρούχα ξεχείλιζαν από τις δύο πλαστικές σακούλες που κρατούσε η Σοεστέ. Επειτα από δύο χρόνια διαμονής στην Ελλάδα η οικογένεια Αμπιμπραχμάν ήταν έτοιμη χτες να αναχωρήσει για ένα ταξίδι δίχως επιστροφή.

Εμοιαζαν με ομάδα εκδρομέων. Κάποιοι είχαν βάλει τα καλά τους, άλλοι ήταν φρεσκοξυρισμένοι ή είχαν στρώσει τα μαλλιά τους με ζελέ. Περίμεναν στο γκισέ της Εmirates στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε δύο ώρες πετούσαν για Ντουμπάι. Τέσσερα άτομα, όμως, ανάμεσά τους δεν είχαν αποσκευές. Είχαν έρθει μόνο με τα ρούχα τους, κι αυτά δανεικά. Το βράδυ θα έσμιγαν ξανά με τους δικούς τους και ήθελαν να είναι ευπαρουσίαστοι. Η δεύτερη πτήση τους θα προσγειωνόταν στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.

1 Σεπ 2010

Οι προτάσεις Κινέζων , Ρώσων και αλλων για το χρέος της Ελλάδας...


'' ...Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι η Ελλάδα και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχτηκε προ καιρού τις παρακάτω προτάσεις :
1. Από την Κίνα η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας προτείνει

Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες της Κίνας

Να μας δανείσει ότι ποσό αναγκαιεί για την λειτουργία της χώρας μέχρι το καλοκαίρι, με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών)

Να μας στείλει όσους τουρίστες θέλουμε ή έστω όσους έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

2. Από την Ρωσία για οιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη με προϋπόθεση να

Παραχωρούμε τους s-300 στο Ισραήλ




Η κυβέρνηση δίνει την άδεια στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τους S-300, που αγοράστηκαν για να πάνε στην Κύπρο και κατέληξαν να σταθμεύουν στην Κρήτη, στο πλαίσιο «άσκησης». Η εξέλιξη αυτή υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ δίνει για άλλη μια φορά λάθος μηνύματα. Στη Μόσχα, η είδηση προκάλεσε οργή και μάλιστα τη στιγμή που το Ισραήλ ζητά ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν. Την ίδια ώρα, οι Άραβες που προμηθεύτηκαν το συγκεκριμένο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα ξαφνικά αντιλαμβάνονται ότι η Αθήνα, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με το εβραϊκό λόμπι, υπονομεύει την ασφάλειά τους, δίνοντας συνεχώς πατήματα στο Ισραήλ! Και όλα αυτά, αμέσως μετά την επίσκεψη στην Αθήνα κλιμακίου της American Jewish Committee, που είδε Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά και τη μετάβασή του για «επαφές» στην Κύπρο. Μιλάμε για το απόλυτο «ξεβράκωμα» στο εβραϊκό λόμπι, από μια κυβέρνηση που ακολουθεί μια πολύ ολισθηρή ατραπό...


link : www.elkosmos.gr

26 από τις 55 πτήσεις κρατικών αεροσκαφών σε ένα επτάμηνο έγιναν από τον Γ.Παπανδρέου




Ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης αναφορικά με το κόστος πτήσεων κρατικών αεροσκαφών κατά το διάστημα από 1-1-2010 έως 21-7-2010.


Πραγματοποιήθηκαν 67 πτήσεις κρατικών αεροσκαφών διάρκειας 489,1 ωρών και συνολικού κόστους €3.279.756,2. Στον υπολογισμό του ποσού αυτού, δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα εξυπηρέτησης των αεροσκαφών στα αεροδρόμια προορισμού (τέλη προσγείωσης, στάθμευσης, handling, catering) και τα οδοιπορικά έξοδα του πληρώματος των αεροσκαφών (φύλλα πορείας, έξοδα διανυκτέρευσης κλπ).

Αιτήσεις των υπερχρεωμένων


Από σήμερα μπορούν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στο νόμο περί «Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», καθώς ολοκληρώθηκε η σχετική προετοιμασία των αρμόδιων τραπεζικών υπηρεσιών.

Με αφορμή την έναρξη της υποβολής αιτήσεων, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη χαρακτήρισε την εφαρμογή του εξώδικου συμβιβασμού για τη ρύθμιση οφειλών «μεγάλη νομοθετική τομή που έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας, αυτό της υπερχρέωσης».


Όπως επισήμανε η υπουργός, «με το νόμο αυτό, η Ελλάδα, σε μια εποχή πρωτόγνωρης κρίσης, κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά, καθώς για πρώτη φορά η Πολιτεία δίνει

Η «ευρωπαϊκή αντίληψη» για τον έλεγχο της μετανάστευσης

Των ALAIN MORICE και CLAIRE RODIER*


Τα εγκαίνια ενός δεύτερου κέντρου κράτησης στο Μενίλ-Αμελό, στα όρια του αεροδρομίου του Ρουασί, τα οποία ανακοινώθηκαν την τελευταία στιγμή, καταδεικνύουν την ακατάπαυστη επέκταση της μηχανής των απελάσεων - παράδοξη προτεραιότητα για μια χώρα σαν τη Γαλλία, που τα ταμεία της είναι «άδεια». Συντονισμένος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο έλεγχος των μεταναστών γίνεται αντικείμενο δοσοληψιών με τα γειτονικά κράτη, μετατοπίζοντας την επιτήρηση των συνόρων προς τον Νότο και την Ανατολή. Με το κόστος σε ανθρώπινες ζωές να αυξάνεται.


ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΑ ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ Η Ευρώπη άλλαξε τείχη. Πριν από είκοσι χρόνια, στο Βερολίνο, οι εκπρόσωποι των δημοκρατικών χωρών χαιρέτιζαν ομόφωνα την πτώση του Τείχους ως νίκη της ελευθερίας. «Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του»: το άρθρο 13 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1948 μπορούσε επιτέλους να εφαρμοστεί.

Υπό περιορισμό η πυρκαγιά στην Αγριλιά


Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες είναι υπό περιορισμό η φωτιά στην Αγριλιά! Ευτυχώς δεν κινδύνεψε ο οικισμός πλην κάποιον σπιτιών που απείλησε η πύρινη λαίλαπα. Ας ελπίσουμε να συνεχιστούν οι προσπάθειες μέχρι να ξημερώσει και να βοηθήσουν πάλι το πρωί  οι εναέριες δυνάμεις για να σβήσουν τελείως όλα τα μέτωπα, καθώς  το μεσημέρι η πρόγνωση του καιρού δίνει πολλά μποφόρ στη περιοχή μας και είναι επίφοβη  η αναζωπύρωση και η επέκταση της φωτιάς. Να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας  κάτι που εύχομαι να μη χρειαστεί!

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟY;

Το διαζύγιο ως θεσμός των καιρών μας φαίνεται πως «χτυπά την πόρτα» σε ζευγάρια που είναι σε γάμο για 20 έως 30 χρόνια! Και ενώ θα περείμενε κανείς πως δύο άνθρωποι που έχουν μοιραστεί τη ζωή τους για ένα τόσο πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν λόγο να χωρίσουν, τα στοιχεία έρχονται να το διαψεύσουν. Από τα στοιχεία της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας προκύπτει πως ένας μεγάλος αριθμός ζευγαριών προχωρεί σε λύση του γάμου, μετά από 22 χρόνια κατά μέσο όρο κοινής συμβίωσης.
Το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, με πρόεδρο τον Dr. Θ. Ασκητή, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τους αιτιολογικούς παράγοντες που ωθούν ένα ζευγάρι με τόσο μακρόχρονη σχέση στο χωρισμό.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι πιο συχνοί αιτιολογικοί παράγοντες σύφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου. Ένα ποσοστό 33% αναφέρει πως ο κορεσμός και η ρουτίνα είναι που τους

Ναρκισσισμός: Όταν το φαίνεσθαι είναι σημαντικότερο του είναι

NarcisismΣύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Νάρκισσος ήταν ένας νεαρός, γιος της νύμφης Λειριώπης και του ποταμού Κηφισού, ο οποίος ήταν τόσο όμορφος ώστε όλες οι νύμφες τον ήθελαν για σύντροφό τους. Ο ίδιος όμως ήταν τόσο υπερόπτης που τις απέρριπτε όλες μία προς μία.
Λέγεται δε πως μεταξύ άλλων απέρριψε και την νύμφη Ηχώ η οποία, απελπισμένη καθώς ήταν με τον έρωτά της, τον καλούσε συνεχώς έως ότου η φωνή της έσβησε και ακούγονταν πλέον μόνο οι τελευταίες συλλαβές του ονόματός του.
Το τραγικό τέλος του Νάρκισσου όμως είναι αυτό που κάνει την ιστορία του πολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά αλληγορική. Μια μέρα, καθώς περιφερόταν στον ποταμό ο Νάρκισσος πρόσεξε το είδωλό του στο νερό. Ήταν το πιο όμορφο πρόσωπο που είχε δει. Θεωρώντας πως αυτό που έβλεπε ήταν άλλη μία από τις νύμφες που τον κυνηγούσαν, ερωτεύτηκε σφόδρα το είδωλό του και καθόταν με τις ώρες και το θαύμαζε, ενώ ταυτόχρονα παραπονιόταν που το πρόσωπο μέσα στο νερό δεν του έλεγε τίποτα, αλλά μόνο τον κοιτούσε.
Ο Νάρκισσος περνούσε ώρες ή και μέρες ολόκληρες κάνοντας

«Βροχή» από μετεωρίτες εξαφάνισε τους δεινόσαυρους

Νέα επιστημονικά στοιχεία ενισχύουν τη θεωρία ότι ήταν τουλάχιστον δύο οι μετεωρίτες και όχι μόνο ένας, που προσέκρουσαν στον πλανήτη μας, προκαλώντας τη μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων περίπου πριν από 65 εκατ. χρόνια.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει ένα τεράστιο κρατήρα στον Κόλπο του Μεξικού, ο οποίος πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε από την πτώση του μετεωρίτη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Τώρα, όμως, ερευνητές, υπό τον καθηγητή Ντέηβιντ Τζόλι του βρετανικού πανεπιστημίου του Αμπερντίν, επιβεβαίωσαν ότι ένας δεύτερος μεγάλος κρατήρας στην Ουκρανία χρονολογείται από την ίδια περίπου περίοδο, στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα η Γη να βομβαρδίστηκε από σειρά μετεωριτών. Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Geology" της Γεωλογικής Εταιρίας της Αμερικής, σύμφωνα με το BBC.

ΑρΚας - Οι 15 κορυφαίες ατάκες


Όλοι, λίγο ως πολύ,
έχουμε λυθεί από τα
γέλια διαβάζοντας ΑρΚά.

Ήρθε χθες ένα email με
τις 15 κορυφαίες ατάκες.

(δεν τις έχω επιλέξει εγώ...
...ίσως να διάλεγα μερικές άλλες.)



 1. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.

 2. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.

 3. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!

 4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.

 5. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

 6. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ

Η τρίτη παραίτηση υποναυάρχου μέσα σε τέσσερις μήνες προκαλεί φουρτούνα στις Ενοπλες Δυνάμεις

Σοβαρά ερωτήματα για το κλίμα που επικρατεί στις Ενοπλες Δυνάμεις προκαλεί η χθεσινή παραίτηση του μάχιμου υποναυάρχου Αντ. Παπαϊωάννου από τη θέση του διευθυντή Κλάδου Πόρων του ΓΕΕΘΑ. Πρόκειται για την τρίτη- μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών- παραίτηση ανωτάτου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, γεγονός που από ορισμένους ερμηνεύεται ως ένα ιδιότυπο «κίνημα του Ναυτικού», παρά την επίκληση «προσωπικών λόγων» από τον ίδιο.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι το τελευταίο διάστημα έχει γενικευθεί η δυσαρέσκεια και η δυσφορία ανωτάτων αξιωματικών και των τριών κλάδων έναντι τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ανωτέρω πηγές αναφέρουν την έλλειψη διαβούλευσης για πολλές πρωτοβουλίες, όπως μεταξύ άλλων αυτή για το νέο νομοσχέδιο «περί ιεραρχίας και προαγωγών».

Βρήκαν γιατί παθαίνουν έμφραγμα οι άντρες

Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν μια γενετική εξήγηση στο ερώτημα γιατί οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να πάθουν έμφραγμα και εγκεφαλικό. Το κλειδί είναι μια ομάδα γενετικών μεταλλαγών στο χρωμόσωμα του ανδρικού φύλου, η οποία θέτει όσους την φέρουν σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου, έως πρότινος η διαφορά στα ποσοστά καρδιοπάθειας μεταξύ ανδρών και γυναικών αποδιδόταν στο ότι οι άντρες είθισται να έχουν πιο «ριψοκίνδυνο» τρόπο ζωής (καπνίζουν λ.χ. περισσότερο) και στο ότι οι γυναίκες προστατεύονται από τα οιστρογόνα τους.

Τα νέα της Υγείας Η γιαγιά που γέννησε... την εγγονή της


Ρεπορτάζ: Ρούλα Τσουλέα Την απόφαση έλαβαν από κοινού και οι τρεις. Ο γιατρός ήταν αυτός που το πρότεινε, αλλά και η γιαγιά το σκεφτόταν, απλώς δεν το είχε πει. Πήραν βαθιά ανάσα και άρχισαν τις διαδικασίες. Ετσι, στα μέσα Ιουλίου ο Δημήτρης και η Αννα έσφιξαν στην αγκαλιά τους την κορούλα τους, την οποία κυοφόρησε η γιαγιά Φανή...

Δεκαπέντε χρόνια μαζί, ο Δημήτρης και η Αννα ήξεραν ότι ήταν αδύνατο να αποκτήσουν παιδί. Ενα εκ γενετής νόσημα είχε στερήσει από την Αννα τη μήτρα της και έτσι η μόνη επιλογή για βιολογικό παιδί ήταν η αναζήτηση παρένθετης μητέρας.

31 Αυγ 2010

Πριμ στους κυνηγούς... καπνιστών


Πριμ στους κυνηγούς... καπνιστών
50% έκπτωση στους θεριακλήδες αν πληρώσουν αμέσως το πρόστιμο


Την απονομή μπόνους παραγωγικότητας στους ελεγκτές των αντικαπνιστικών μέτρων μελετά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποκτήσουν ισχυρό κίνητρο ώστε να ριχτούν στη μάχη κατά του καπνίσματος.

Η υπουργική απόφαση όμως με την οποία τίθεται σε ισχύ από αύριο η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τον «τιμοκατάλογο» των τσουχτερών προστίμων για τους παραβάτες, προβλέπει 50% έκπτωση για τους αμετανόητους καπνιστές που καταβάλλουν αμέσως (εντός 15 ημερών) το ποσό της χρηματικής ποινής που θα τους επιβάλλεται. Ειδικότερα το 80% των εσόδων από τα πρόστιμα θα εισπράττεται από το υπουργείο Εσωτερικών για την ανταποδοτική υποστήριξη του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ψηφιακή απεικόνιση Αρχαίας Αγοράς Αθηνών






Η πρώτη ενότητα παραγωγών που προβάλλεται στη «Θόλο» έχει θέμα την Αρχαία Αγορά των Αθηνών και η επιλογή του θέματος εντάσσεται στον προσανατολισμό του Ιδρύματος σε θέματα ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Για την υλοποίησή της συνεργάστηκαν επιστήμονες του ΙΜΕ, όλων των ειδικοτήτων, και εξωτερικοί συνεργάτες. Επίσης, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, θέλοντας να παρουσιάσει ολοκληρωμένα και επιστημονικά τεκμηριωμένα την Αρχαία Αγορά, επέλεξε την ανάπτυξη του θέματος σε τρεις διαφορετικές περιηγήσεις, που η καθεμία έχει χρονική διάρκεια 20-50 λεπτά: «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά», «Δρώμενο στην Αρχαία Αγορά» και «Η Αθηνά στην Αρχαία Αγορά».

         


Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά

Οι 7 συνειδήσεις του ανθρώπου

«Με ρωτάς πώς γίνηκα τρελός. Να πώς: Μια μέρα, καιρό πριν γεννηθούν πολλοί θεοί, ξύπνησα από ύπνο βαθύ και ανακάλυψα πως όλες οι μάσκες είχαν κλεφτεί. Και οι εφτά μάσκες που είχα φτιάξει και είχα φθείρει μέσα σε εφτά ζωές...
... Για πρώτη φορά, ο ήλιος φίλησε το γυμνό μου πρόσωπο και η ψυχή μου φλογίστηκε από αγάπη για τον ήλιο και δεν ήθελα τις μάσκες μου πια τώρα. Και μέσα σε έκσταση φώναξα «ευλογημένοι οι κλέφτες που έκλεψαν τις μάσκες μου». Έτσι γίνηκα τρελός." (Χαλίλ Γκιμπράν, Ο Τρελός).
«ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ». Αυτό το ρητό διάβαζε ο επισκέπτης στην αρχαιότητα στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και μέσα του βρίσκεται το κλειδί όλης της Σοφίας. Άνθρωπε, γνώρισε τον εαυτό σου!

Από τα πανάρχαια χρόνια, ο άνθρωπος, προσπάθησε να γνωρίσει τον εαυτό του, να γνωρίσει το μυστήριο της ύπαρξης και να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που τον βασάνιζαν «ποιος είμαι, από πού έρχομαι και πού πηγαίνω;»

Μεγάλοι πολιτισμοί ...
Αίγυπτος, Κίνα, Ινδία, Ελλάδα, Ρώμη, Νότια Αμερική, έδωσαν απαντήσεις στο ερώτημα, απαντήσεις βασισμένες σε βαθιές φιλοσοφικές, επιστημονικές και θρησκευτικές γνώσεις.

Κύλησαν τα χρόνια... κοιμήθηκαν οι αρχαίοι πολιτισμοί και σήμερα εμείς οι άνθρωποι του 21ου αιώνα, θεωρούμε ότι γνωρίζουμε πολλά για τον άνθρωπο, αλλά πάντα θα κουβαλάμε μέσα στην ψυχή μας το αναπάντητο ερώτημα «Εγώ ποιος είμαι, από πού έρχομαι;» το οποίο θα κεντρίζει κάθε οδοιπόρο της γνώσης.



Η προσπάθεια τού ανθρώπου να βρει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα ονομάζεται Φιλοσοφική ή Πνευματική Αναζήτηση.


Οι αρχαίες εσωτερικές διδασκαλίες μάς λένε ότι ο άνθρωπος αποτελείται από 7 σώματα, που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα - διαφορετικές συχνότητες - της Φύσης. Έχουμε δηλαδή εκτός από τη συνείδηση του φυσικού σώματος, άλλες έξι συνειδήσεις.


30 Αυγ 2010

SEXUALITY: Νέες γυναίκες με μειωμένη λίμπιντο

Περισσότερες νέες γυναίκες, 18-30 ετών, αναφέρουν μειωμένη λίμπιντο

Οι ειδικοί του σεξ λένε πως οι γυναίκες είναι στρεσαρισμένες και γι’ αυτό ευθύνονται και τα αντισυλληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά επίσης.

Η Άιρις, μια νέα γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν έχει καθόλου ερωτική επιθυμία. Είναι μόλις 30 και ερωτευμένη και όπως λέει:«Με ενοχλεί γιατί σύντομα θα παντρευτώ και ξέρω πως αυτό θα προκαλέσει πολλή ένταση στον γάμο μου».

Η Άιρις είναι μία από τις γυναίκες, ο αριθμός των οποίων ολοένα αυξάνεται, στο άνθος της ηλικίας τους και της γονιμότητάς τους που έχουν χάσει τη σεξουαλική τους επιθυμία, σύμφωνα με τους ειδικούς και τις έρευνες. Το στρες, η κατάθλιψη και οι κακές σχέσεις μπορούν να

Αντιμέτωποι με την απιστία

Oσοι κάνουν απιστία νιώθουν ενοχές, ενώ όσοι απιστούν κατ' εξακολούθηση έχουν χαμηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης.
Είναι γεγονός ότι η σεξουαλική εικόνα μίας μακροχρόνιας σχέσης ή ενός γάμου χάνει σημαντικά την ουσία της ... από τις συμπεριφορές που σιγά σιγά υιοθετούνται και από τους δύο συντρόφους μέσα στη συμβίωση. Ρόλοι και συνήθειες επιδρούν αρνητικά στην επιθυμία και την έλξη για σεξουαλική επαφή. Οι σύντροφοι πολύ συχνά παραμελούν την εικόνα τους, μπαίνουν σε μία εικόνα συμβιβασμού, ξεχνούν τα «θέλω» τους, χωρίς να προσπαθούν να αρέσουν στο σύντροφό τους.

Γιατί οι γυναίκες απιστούν

Μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για απιστία, όπως η εκδίκηση, η βαρεμάρα, η χαρά του καινούργιου και ο εθισμός στο σεξ. Όμως, οι ειδικοί ισχυρίζονται πως πολύ συχνά, τα κίνητρα διαφέρουν από το ένα φύλο στο άλλο, καθώς οι άνδρες ψάχνουν για περισσότερο σεξ και προσοχή και οι γυναίκες ζητούν να καλύψουν το συναισθηματικό τους κενό.


«Οι γυναίκες μού λένε: ''Ήμουν μόνη, δεν αισθάνομαι κοντά με τον σύντροφό μου, και με θεωρεί δεδομένη’'» αναφέρει μια οικογενειακή θεραπεύτρια και συμπληρώνει «Λένε, επίσης, πως ήθελαν να έχουν κάποιον που θα τις κοιτά στα μάτια και θα τις κάνει να αισθάνονται σέξι ξανά».


Συναισθηματικοί λόγοι

Θα μειώσει τις ανύπαρκτες αμυντικές δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμα...

Θα μειώσει τις ανύπαρκτες αμυντικές δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμα λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου!





Ας ενημερώσει κάποιος τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι δεν υπάρχουν εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα για να σταματήσει να ονειρεύεται "μείωση εξοπλιστικών δαπανών" στα προγράμματα αυτά, έτσι ώστε να εξοικονομήσει κονδύλια και να κλείσει την "μαύρη τρύπα" του Προϋπολογισμού.

Από 50 έως 500 ευρώ τα πρόστιμα για παραβάτες καπνιστές

Η αντίστροφη μέτρηση για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος ξεκίνησε… Από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς, καφέ, μπαρ κ.λπ.

Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις καπνιστών καθορίζονται από 50 έως 500 ευρώ, ενώ για τους καταστηματάρχες από 500 έως 10.000 ευρώ. Ορίζεται ότι θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών (εως 31 Μαίου) σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν.
Στο διάστημα αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν προχωρά ο διαχωρισμός των χώρων σε καπνιζόντων και μη.
Από 1ης Σεπτεμβρίου καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα.
Παράλληλα, θα απαγορεύεται κάθε είδους διαφήμισης ή προώθησης καπνού.
Ο έλεγχος για την τήρηση των διατάξεων του νόμου δίνεται στην αστυνομία ή στο λιμενικό, ανάλογα με τους χώρους αρμοδιότητας.

Παίρνει πίσω άρον - άρον τις προσλήψεις ανυπότακτων συνεργατών του ο Πρωθυπουργός

Παίρνει πίσω άρον - άρον τις προσλήψεις ανυπότακτων συνεργατών του ο Πρωθυπουργός - Εκτός Μαξίμου η νομική του σύμβουλος!



 

Με μια ανακοίνωση το Γραφείο του Πρωθυπουργού προσπαθεί να "μαζέψει" το θέμα των προσλήψεων επιστημονικών συνεργατών του με “αστείες” δικαιολογίες....

Σάλο είχε προκαλέσει η αποκάλυψη για την πρόσληψη του 25χρονου δικηγόρου Άγγελου Χασπόπουλου σε θέση ειδικού συμβούλου του Γ.Παπανδρέου, χωρίς ο 25χρονος να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.


Πρόβληματα όμως προκάλεσε και η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη που στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί πως συμμετείχε το 2007 στη νομική ομάδα

Μισθολογιο Δημοσίων

Θα διατηρηθούν το οικογενειακό, θέσης και παραγωγικότητας

Ενοποίηση των επιδομάτων προβλέπει το νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων



Η ενοποίηση των 40 διαφορετικών επιδομάτων που δίνονται σήμερα σε τρία, τα οποία όμως θα προσμετρούνται στο υπολογισμό της σύνταξης, η σύνδεση των αυξήσεων με τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας είναι τα συστατικά του νέου μισθολογίου για το δημόσιο τομέα με στόχο την εξοικονόμηση 2,7 δισ. από το κονδύλι μισθοδοσίας μέχρι το 2013.


Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, η γενική κατεύθυνση είναι να εξαλειφθούν οι κραυγαλέες και προκλητικές διαφορές στους μισθούς μεταξύ υπουργείων και κατηγοριών υπαλλήλων.

Κύριε Ραγκούση… για τα 110 δις που λέγατε.

Γράφει ο Γιάννης Παπαϊωάννου

Ο χρόνος είναι εναντίων μας. Γίνεται όλο και πιο σαφές στις αγορές ότι η ελληνική οικονομία πάρα το γεγονός ότι βρίσκεται με μηχανική υποστήριξη δεν δείχνει σημεία ζωής και η κατάσταση της δεν εκπέμπει καμιά αισιοδοξία. Πρόσφατα μάλιστα είδαμε μείωση του Γερμανικού επιτοκίου δανεισμού και η διεύρυνση της διαφοράς του σε σχέση με το ελληνικό, αλλά και συνολικά με τον νότο της Ευρώπης. Οι αγορές μας στέλνουν ξανά το μήνυμα του περασμένου μαρτίου. Το ίδιο μήνυμα.

Ας περιγράψουμε με απλά λόγια τι συμβαίνει καθώς είναι κάτι που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στην Ιστορία.

Μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε τρεις-τέσσερεις μικρές χώρες με την οικονομία

Τέλος στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

Από 1ης Σεπτεμβρίου απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς, καφέ, μπαρ κ.λπ.
Σε ισχύ τίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Σήμερα η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα σε συνέντευξη Τύπου.
Πριν από τη συνέντευξη, θα γίνει συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τα στελέχη του μηχανισμού ελέγχου για την απαγόρευση του καπνίσματος, στο κτήριο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.
Από 1ης Σεπτεμβρίου απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς, καφέ, μπαρ κ.λπ.
Ορίζεται ότι θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών σε καζίνα και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν.
Στο διάστημα αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι για να

Ανάσα δροσιάς από σήμερα

Πτώση της θερμοκρασίας, με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στο Αιγαίο.
Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη:

10 εξαγγελίες με κόστος μηδέν

Μέτρα που θα κατευνάσουν τις έντονες ανησυχίες των πολιτών αλλά και θα παράσχουν κοινωνική και αναπτυξιακή στήριξη, με τα κρατικά ταμεία... μείον, επιχειρεί να οριστικοποιήσει η κυβέρνηση.
Τρία διαδοχικά ραντεβού με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου κλείνουν σήμερα τον κύκλο «διαβούλευσης» των υπουργών, ενώ αύριο οριστικοποιούνται οι προτάσεις που θα κατατεθούν στα γραφείο του πρωθυπουργού.
Σχεδιάζονται σενάρια αναβολής μεγάλου μέρους των αυξήσεων σε ΦΠΑ, ειδικά σε κλάδους που υπάρχουν έντονες αντιδράσεις ή το πλήγμα θα είναι μεγάλο (σε ξενοδοχεία, ΔΕΗ, αστικές

Η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου συμμέτοχη στην γενοκτονία των Πομάκων

Η υποκρισία της υπουργού παιδείας κας Α. Διαμαντοπούλου έχει δημιουργήσει αφόρητη ένταση στους κόλπους των Πομάκων, οι οποίοι βλέπουν μία υπουργό με … προοδευτικές αντιλήψεις να συμμετέχει ενεργά στην γενοκτονία των νέων γενεών των Πομάκων. Η κα Διαμαντοπούλου, κρύβεται πίσω από την κα Θ. Δραγώνα και αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως υπουργού ενός Ευρωπαϊκού κράτους και όχι ως ενός μικρού διαμετρήματος παλαιοκομματικού στελέχους. Η υπουργός, η οποία πέρασε από τα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν προβληματίστηκε άραγε για το πώς θα αντιμετώπιζε τον ιστορικό λαό των Πομάκων, οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση; Θα επέτρεπε στον τουρκικό ρατσισμό να μας εκτουρκίζει δια της βίας μέσα στις εκπαιδευτικές βαθμίδες; Καμία εμπειρία δεν απεκόμισε από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο;

Ραντάρ με κλήσεις-εξπρές

Γαλλικό μοντέλο 24ωρης αστυνόμευσης των εθνικών οδών και των κεντρικών δρόμων της Αθήνας, με κάμερες που θα κόβουν απευθείας κλήσεις στους παραβάτες οδηγούς- χωρίς τη μεσολάβηση αστυνομικών- και ιδιώτες που θα ταχυδρομούν ταχύτατα τις κλήσεις αυτές στους... παραλήπτες τους, εξετάζει να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Πρόκειται για το μοντέλο της πόλης Λιλ που αφορά κυρίως την αστυνόμευση της υπερβολικής ταχύτητας και της παραβίασης του κόκκινου σηματοδότη, το οποίο θεωρείται «πιλότος» για ολόκληρη την Ευρώπη και στηρίζεται στη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτών.

29 Αυγ 2010

Η φωλιά των προϊόντων-μαϊμού

Τα προϊόντα-μαϊμού που κατασκευάζονται στην Κίνα, και ιδιαίτερα τα αθλητικά παπούτσια από γνωστές μάρκες, είναι πλέον τόσο καλά που δύσκολα τα ξεχωρίζεις από τα γνήσια. Η βιομηχανία αυτή των δισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται ότι δύσκολα θα πεθάνει...


Ενας καταστηματάρχης στην Ιταλία έκανε μια παραγγελία σε εργοστάσιο κατασκευής αθλητικών παπουτσιών στο Πουτιάν της Κίνας: ζήτησε 3.000


ζευγάρια λευκά Νike Τiempo για ποδόσφαιρο. Ηταν αρχές Φεβρουαρίου και βιαζόταν. Ούτε αυτός αλλά ούτε ο Λιν, ο διευθυντής του εργοστασίου, είχαν την απαραίτητη άδεια, δεν είχαν ούτε το σχέδιο ούτε οδηγίες για να ακολουθήσουν στην κατασκευή. Αυτό όμως δεν είχε σημασία. Μια εβδομάδα αργότερα ο Λιν αγόρασε ένα ζευγάρι αυθεντικά Τiempo, τα διέλυσε, μελέτησε τον τρόπο κατασκευής τους, έφτιαξε τα δικά του σχέδια και επέβλεψε την παραγωγή των 3.000 κλώνων. Ενα μήνα αργότερα, έστειλε τα παπούτσια στην Ιταλία. «Θα παραγγείλει κι άλλα σύντομα», μου είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Λιν, που ζήτησε να μη χρησιμοποιήσω το επίθετό του.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ 1793 (Επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε!!!)


<<Παραθέτω πιο κάτω τη  διακήρυξη των  δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη του 1973 κατά τη γαλλική επανάσταση. Ας  αναλογιστούμε όλοι πόσο μπροστά μπορεί να ήταν όλα τα άρθρα και ποσό επίκαιρα είναι ,ειδικά δώστε βάση στο άρθρο 24!! Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν ευημερεί κάνεις μόνο οι πλούσιοι, η  δικαιοσύνη  μεροληπτεί, το  κράτος κάνει διαχωρισμούς μιας και δεν είμαστε όλοι ίσοι, όλοι αυτοί που εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν για εμάς μας κλέβουν και είναι ατιμώρητοι ….Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του… >>

Ευγένιος Ντελακρουά:"Η ελευθερία καθοδηγεί τον λαό"
Στις 24 Ιουνίου 1793 ψήφισε η Συμβατική Συνέλευση το σύνταγμα της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Αποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ με την πρώτη περίοδο ειρήνης.
Αντιθέτως η αντιεπαναστατική συσπείρωση των Ευρωπαίων ηγεμόνων προκάλεσε ρήξη στο εσωτερικό μέτωπο της Γαλλίας. Εκδηλώθηκαν φιλοβασιλικές εξεγέρσεις. Για την αντιμετώπιση της κρίσης σχηματίστηκε με την συγκατάθεση της Συμβατικής Συνέλευσης η Επιτροπή Κοινής Σωτηρίας, με επικεφαλής αρχικά τον Δαντόν και στη συνέχεια, από τις 27 Ιουλίου 1793 ως τις 27 Ιουλίου 1794, τον Ροβεσπιέρο. Τα δήθεν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στράφηκαν όχι μόνο εναντίον των αριστοκρατών και των μετριοπαθών πολιτικών, αλλά και κατά των μεγαλοαστών. Με βίαια μέσα εξουδετερώθηκαν όσοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για υπονόμευση της Επανάστασης στο εσωτερικό. Η περίοδος αυτή ονομάστηκε Τρομοκρατία και κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής θανατώθηκαν πάνω από 35.000 άνθρωποι.
Τα μέτρα αυτά αλλά και άλλες υπερβολές της Επιτροπής Κοινής Σωτηρίας δημιούργησαν πολλούς εχθρούς εναντίον του Ροβεσπιέρου. Η σύλληψη του και η θανάτωση του στις 28 Ιουλίου 1794 μαζί με άλλους 20 στενούς συνεργάτες του υπήρξε το τέλος της ταραγμένης εκείνης περιόδου.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ 1793

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη.
  1. Σκοπός της κοινωνίας είναι ή γενική ευημερία. Ή κυβέρνηση υπάρχει μόνο και μόνο για να δίνει στον άνθρωπο την εγγύηση πώς θ' απολαμβάνει τα φυσικά και αναφαίρετα δικαιώματα του.


  2. Τα δικαιώματα αυτά είναι ή ισότης, ή ελευθερία, ή ασφάλεια και ή ιδιοκτησία.
  3. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, και φυσικά και μπροστά στο νόμο.
  4. Ο νόμος είναι ελεύθερη κ' επίσημη εκδήλωση της κοινής θελήσεως. Είναι ίδιος για όλους, είτε όταν προστατεύει είτε όταν τιμωρή. Δε μπορεί να διατάζει παρά όσα είναι δίκαια κι ωφέλιμα στην κοινωνία. Δε μπορεί ν' άπαγορεύει παρά όσα είναι βλαβερά γι' αυτήν.
  5. Όλοι οι πολίτες είναι δεκτοί σε κά­θε δημόσιο λειτούργημα. Οι ελεύθεροι λαοί, εκλέγοντας τους δημόσιους λειτουργούς, δεν αναγνωρίζουν άλλους




Σκέφτεται να φύγει και η Coca Cola από την Ελλάδα



Μεγάλη δυσαρέσκεια εκφράζει η διοίκηση για τα φορολογικά μέτρα. Ενδεχόμενη αποχώρηση αφήνει στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους στις οκτώ μονάδες ανά την Ελλάδα.

Ετοιμάζεται να τα “μαζεψει” από την Ελλάδα ο κολοσσός της COCA COLA 3E καθώς η διοίκηση εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια για τα οικονομικά μέτρα – τα φορολογικά – που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, αν η σκέψη του ιδιοκτήτη Γ. Δαυίδ πραγματοποιηθεί και οι δραστηριότητες μεταφερθούν σε άλλες αγορές, θα μείνουν άνεργοι 2.500 εργαζόμενοι που αυτή τη στιμή δουλεύουν σε επτά εργοστάσια της εταιρείας ανά την Ελλάδα.

Δύσκολο να θυμάσαι, εύκολο να ξεχνάς

Για να δώσουμε ένα νόημα στο παρόν μας ή για να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, οφείλουμε διαρκώς να ανατρέχουμε στα μνημονικά εγγράμματα του παρελθόντος. Καμία άλλη νοητική λειτουργία μας δεν παίζει τόσο αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικής μας ταυτότητας και στη συγκεκριμενοποίηση της αφηρημένης έννοιας του «εαυτού» όσο η μνήμη. Πώς όμως εξηγούν οι σύγχρονες επιστήμες του εγκεφάλου τις αδιαφανείς αλλά και αλληλένδετες διεργασίες της μνήμης και της λήθης;



Γιατί ορισμένες πληροφορίες χαράσσονται βαθύτερα από ό,τι άλλες στη μνήμη μας;

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More