Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

21 Μαΐ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ 20-5-2011


Από τις αρχές του έτους 2011 η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου με υπεύθυνο και τεκμηριωμένο τρόπο ανέδειξε και αναδεικνύει καθημερινά τα προβλήματα της περιοχής μας. Οι εξελίξεις γύρω από κορυφαία ζητήματα – παρά τις κατά καιρούς καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμοδίων – δυστυχώς επιβεβαίωσαν τους φόβους και τις προβλέψεις μας. Ο διευρυμένος πλέον δήμος του Μεσολογγίου ζει υπό καθεστώς τρομοκρατικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης και μετατρέπεται καθημερινά σε άδειο σάκο του μποξ, χωρίς την παραμικρή υποστήριξη, την παραμικρή αγωνιστική και πρέπουσα αντίδραση εκ μέρους όλων.
Σήμερα λοιπόν ένα (1) χρόνο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου στη χώρα και στην λογική των κάθε είδους περικοπών στον δημόσιο χώρο η κυβέρνηση ΑΣΕΛΓΕΙ βαρύτατα σε βάρος του Μεσολογγίου με συγκεκριμένες αποφάσεις, δράσεις και πρακτικές. Έτσι:

Λαζανια με μοσχαρισιο κιμα-Η συνταγή της κυριακής.

Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
500γρ λαζάνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο)
300γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες, χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

Προετοιμασία:
Βάζουμε τα δύο τυριά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να αναμιχτούν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε πιέζοντας το κρέας προς τα κάτω μέχρι να γίνει σπυρωτό. Προσθέστε το

"Η Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνει δεκτή ως μέλος της Ευρωζώνης"

Σε «τρία λάθη» των ηγεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδίδει ο Jeffrey Frankel, καθηγητής οικονομικών στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard και σύμβουλος του πρώην Αμερικανού Προέδρου, Bill Clinton, τη σημερινή εικόνα της ελληνικής κρίσης χρέους.

Όπως υποστηρίζει σε άρθρο του στο VoxEU.org, με ημερομηνία 16 Μαιου 2011, «σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι η ευρωπαϊκή διάσωση της Ελλάδας απέτυχε». «Το ελληνικό χρέος θα χρειαστεί να αναδιαρθρωθεί» σημειώνει, κάνοντας λόγο για αναπόφευκτη «εκρηκτική πορεία» του λόγου χρέους/ ΑΕΠ της Ελλάδας, με δεδομένο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το premium του κρατικού ρίσκου και τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. 

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη της «σκοτεινής» ενέργειας

Τα πρώτα αποτελέσματα μιας νέας μεγάλης αστρονομικής έρευνας επιβεβαιώνουν, χάρη σε μια νέα επιστημονική τεχνική, ότι υπάρχει όντως η μυστηριώδης σκοτεινή ενέργεια, που συνιστά περίπου τα 3/4 (72% έως 74%) του σύμπαντος και η οποία εξηγεί γιατί αυτό φαίνεται να επεκτείνεται συνεχώς με επιταχυνόμενο ρυθμό.
Η επιβεβαίωση έρχεται μετά την τετραετή μελέτη περισσότερων από 200.000 γαλαξιών στο πλαίσιο της λεγόμενης έρευνας «WiggleZ Dark Energy Survey» και θα παρουσιαστεί από μια διεθνή ομάδα αστρονόμων σε δύο ξεχωριστές επιστημονικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Monthly Notices» της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Βρετανίας.

Τι φταίει που το κεφάλι σας πάει να «σπάσει»;

Ακόμη και οι γιατροί δυσκολεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις να εξηγήσουν τα ακριβή αίτια που κάνουν το κεφάλι μας να πονάει και τη ζωή μας δύσκολη. Υπάρχουν, όμως, πολλές απλές εξηγήσεις στις οποίες μπορεί να βρείτε τον ένοχο, έτσι ώστε να μειώσετε τα περιστατικά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Αντί, λοιπόν, να βασιστείτε στα παυσίπονα, δείτε μήπως σας επηρεάζουν κάποιες συνήθειές σας ή χαρακτηριστικά σας.
Το βάρος: μήπως ο δείκτης της ζυγαριάς γέρνει πολύ προς τα δεξιά;
Σε πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες που πάσχουν από ελαφριά παχυσαρκία

Η εγκατάλειψη και η ορφάνια “κλέβουν” χρόνια ζωής

Τα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στη στέρηση και στο άγχος, παραμελημένα από τους γονείς τους ή ορφανά, έχουν πιο “γερασμένα” κύτταρα και είναι πιο εκτεθειμένα, καθώς μεγαλώνουν, σε διάφορες νόσους, από το διαβήτη και τον καρκίνο έως τα καρδιαγγειακά προβλήματα και την άνοια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που μελέτησε το γενετικό υλικό των παιδιών ενός ρουμανικού ορφανοτροφείου.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης και του πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, με επικεφαλής την ψυχίατρο Στέισι Ντρούρι και τον Τσαρλς Νέλσον, που δημοσίευσαν τη σχετική

20 Μαΐ 2011

Τι πρέπει να κάνετε πριν να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση

 
Είμαι 33 χρονών και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση. Θέλω να αρχίσω από κάτι μικρό και στη συνέχεια να επεκταθώ. Τι με συμβουλεύετε να κάνω στα πρώτα μου βήματα ως επιχειρηματίας; —P.S., Λουσάκα, Ζάμπια.
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επανεξετάσετε την απόφασή σας να ανοίξετε μια επιχείρηση, ζυγίζοντας ρεαλιστικά τις ευκαιρίες και το κόστος. Αν έχετε απτά στοιχεία στα χέρια σας, είναι πιο εύκολο να προσδιορίσετε τους κινδύνους και τα οφέλη μιας επιχείρησης, ιδίως στο αρχικό στάδιο της ίδρυσής της, λέει ο Shawn Bercuson, «κατά συρροή» επιχειρηματίας, «επιχειρηματικός άγγελος» και ένας από τους πρώτους εργαζόμενους της Groupon.
 

Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς Κατοχής;...

1) Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς Κατοχής;...
 
Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς κατοχής και είναι οι κατοχικές δυνάμεις που την έφεραν στη χρεοκοπία, απειλούν να την οδηγήσουν και σε ολοκληρωτική κατάρρευση,  αρκεί να συνεχίσουν να έχουν το πάνω χέρι.

Κατοχή μιας χώρας σημαίνει έλεγχος του μηχανισμού διοίκησής της ασχέτως κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση και καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών της πόρων και του μόχθου των εργαζομένων της.

Σημαίνει φόρτωμα της χώρας με επαχθές χρέος λόγω κατάχρησης της εξουσίας των ανθρώπων που αποφασίζουν καθώς λειτουργούν σαν ανδρείκελα των κατοχικών δυνάμεων.

Η κακοδιοίκηση συνεχίζεται


Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προβάλλει εδώ και μερικούς μήνες ως η μόνη διέξοδος για ελάφρυνση της χώρας από το τεράστιο χρέος. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η πώληση των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο σε εισηγμένες επιχειρήσεις δεν είναι η καλύτερη λύση.
Είναι απλώς η εύκολη λύση, καθώς -ακόμη και στην περίοδο που πολλές σταθερές του παρελθόντος έχουν καταρρεύσει- η ελληνική δημόσια διοίκηση, κυρίως η πολιτική εξουσία που την κατευθύνει, δεν έχει αποβάλει την ελαφρότητα στη λήψη αποφάσεων που θα της επέτρεπε να αντισταθεί στη γοητεία της ευκολίας και της προχειρότητας.
Δεν χρειάζεται μεγάλη περίσκεψη για να καταλάβει κανείς ότι σε μια περίοδο που οι αποτιμήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατεσσάρων χρόνων,

Μειώστε την αρτηριακή πίεση… φυσικά

Η αυξημένη αρτηριακή πίεση, είναι συχνά ο προπομπός πιο σοβαρών προβλημάτων υγείας, γι’ αυτό καλό είναι να ξέρουμε πώς μπορούμε να την ελέγχουμε, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα στο μέλλον. Όσοι πάσχουν από υπέρταση συχνά χρειάζονται φάρμακα για να ελέγχουν την πίεση τους, αλλά με τις απαραίτητες αλλαγές στην καθημερινότητα και τη διατροφή, η υπέρταση μπορεί να αντιμετωπιστεί σε βαθμό που να μη χρειάζονται πλέον φάρμακα.
Περισσότερη άσκηση
Αυτό ισχύει γενικά εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την υγεία μας και ειδικότερα τη σημερινή εποχή,

19 Μαΐ 2011

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΧΑΝΤΡΕΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ανομοιόμορφες φόρμες των κεχριμπαρένιων χαντρών, οι  βρώμικες και ανομοιογενείς είναι οι  φθηνότερες. Το ότι τις διαφημίζουν σαν σπάνιες και ακριβές είναι επειδή εκμεταλλεύονται την άγνοια των καταναλωτών.

ΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ
Το κεχριμπάρι λόγω της θετικής του ενέργειας, η οποία χαλαρώνει το νευρικό μας σύστημα και βοηθά στην θεραπεία του θυρεοειδούς (κατά την άποψη των κρυσταλλοθεραπευτών) λόγω του ηλεκτρικού φορτίου που διαθέτει, εντοπίστηκε ενστικτωδώς από τους αρχαίους λαούς και έπαιζε και παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Σε πολλούς μύθους εμπλέκεται το κεχριμπάρι. Πολλοί λαοί, του έχουν προσδώσει μαγικές ιδιότητες. Σμίλεψαν σ’ αυτό αρκετά έργα τέχνη. Φορέθηκε σαν φυλαχτό και κόσμημα. Ακόμη και σήμερα σε αραβικές χώρες κονιορτοποιούν κεχριμπάρι, το αναμιγνύουν με λουκούμι και το τρώνε οι έγκυες για να γεννήσουν αγόρι.

Σε κατάθλιψη και αυτοκτονία οδηγούνται οι Ελληνες

Σε κατάθλιψη και αυτοκτονία οδηγούνται οι Ελληνες Η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού και γενικά τα ψυχολογικά προβλήματα έχουν αυξηθεί ραγδαία στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, όπως αναφέρει η κυρία Ελισάβετ Γεωργίου, ψυχολόγος και σύμβουλος καριέρας, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που οδηγούνται ακόμη και σε αυτοκτονίες. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και στο λιανικό εμπόριο έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση, όπως προσθέτει η ίδια.

-Πόσο έχει επηρεαστεί η ψυχολογία των Ελλήνων από την οικονομική κρίση και ποιες οι συνέπειες του εργασιακού άγχους;

Η έλλειψη βιταμίνης D μειώνει τη γονιμότητα

Η έκθεση στον ανοιξιάτικο ήλιο μπορεί να βοηθήσει τους άντρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας, αναφέρουν Δανοί ερευνητές…

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι άντρες με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους, συχνά έχουν και κακής ποιότητας σπέρμα.
Στη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, συμμετείχαν 300 άντρες, το 44% εκ των οποίων είχε χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης.
Όσοι εθελοντές είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα, είχαν και την φτωχότερη ποιότητα σπέρματος. Πιστεύεται ότι η βιταμίνη D συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο παίζει καθοριστικό

Συλλαβίζοντας τη σκέψη στα εγκεφαλικά κύματα

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Γλασκώβης ξεκίνησαν την αποκωδικοποίηση της σχέσης σκέψης και εγκεφαλικών κυμάτων.
Ένα βήμα πιο κοντά στο να διαβάσουμε την ανθρώπινη σκέψη  έκαναν οι ερευνητές του ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.
Αρχικά ζήτησαν από εθελοντές να περιγράψουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις που…
τους προκαλούσαν οι εικόνες προσώπων που τους έδιναν. Κατέγραψαν τα εγκεφαλικά τους κύματα με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα σε όλη τη διάρκεια του πειράματος. Όταν τα συνέκριναν και ανάλυσαν ανακάλυψαν πως υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη

Γιορτή Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού

Δεκάδες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, κλαδικοί φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, συμμετέχουν στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: “Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό και στα ΜΜΕ, τα προϊόντα τους. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα πραγματοποιηθεί σειρά επιμέρους εκδηλώσεων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η παρασκευή μιας τεράστιας ελληνικής σαλάτας 500

Ηλιοθεραπεία:Εχθρός ή Φίλος

Μία νέα έρευνα σχετικά με την έκθεσή μας στον ήλιο και κατά πόσο αυτή
είναι κακή ή καλή για την υγεία μας έρχεται στην δημοσιότητα από μια
ομάδα Δανών ερευνητών. Κι εκεί που οι κατακραυγές ενάντια στην
πολυαγαπημένη συνήθεια της ηλιοθεραπείας μας είχαν καταρρακώσει, η
έρευνα αυτή δείχνει ότι, ειδικά για τις γυναίκες, η διακριτική έκθεση
στον ήλιο βοηθάει στη μακροζωϊα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η βιταμίνη D, η παραγωγή της οποίας
ενεργοποιείται με την έκθεση στον ήλιο, προλαμβάνει την εξέλιξη του
διαβήτη και το σχηματισμό θρομβώσεων του αίματος. Επιπλέον, οι

Mέτρα 6 δισ. και ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο

Σε προαναγγελία μέτρων ύψους 6 δισ. ευρώ προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο για τις περιπτώσεις κατάργησης ή συγχώνευσης οργανισμών.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, είπε ότι "όταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας".

Επισήμανε ότι τα νέα μέτρα θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος στο 7,5% το τέλος του 2011, υπογραμμίζοντας ότι "οι παρεμβάσεις δεν θα είναι εύκολες".

Έμφυτη η «δικαιοσύνη» στον ανθρώπινο εγκέφαλο


Η αμυγδαλή ελέγχει τα αισθήματα φόβου και θυμού
Ο ναθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει έμφυτους μηχανισμούς δικαιοσύνης, οι οποίοι πυροδοτούν αυτόματες αντιδράσεις απέναντι σε όποιον αρνείται να μοιραστεί και που τα θέλει όλα δικά του, σύμφωνα με νέα σουηδική έρευνα.

Οι ερευνητές του Τμήματος Κλινικής Νευροεπιστήμης του Ινστιτούτου Καρολίνσκα και της Σχολής Οικονομικών της Στοκχόλμης, με επικεφαλής την Δρ Καταρίνα Γκόσπικ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο PLoS Biology, έκαναν πειράματα με 35 εθελοντές, καταγράφοντας ταυτόχρονα τις εγκεφαλικές αντιδράσεις τους μέσω λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης (fMRI).

Ο καφές λειτουργεί προστατευτικά έναντι του καρκίνου του προστάτη


Οι άνδρες που πίνουν έξι ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ ημερησίως, έχουν 60% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 20% μικρότερο κίνδυνο για οποιοδήποτε άλλο τύπο αυτού του καρκίνου, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Ακόμα και η κατανάλωση μόνο ενός έως τριών καφέδων τη μέρα μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο για την εκδήλωση επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Δρ Λορελέϊ Μούτσι, που δημοσίευσαν τη μελέτη στο επιστημονικό έντυπο Journal of the National Cancer Institute, εξέτασαν σχεδόν 48.000 άνδρες επί 12 έτη, στη διάρκεια των οποίων καταγραφόταν η κατανάλωση καφέ.

Τα ταμεία πληρώνουν "χρυσάφι" τα αναλώσιμα υλικά

Της Ρούλας Σαλούρου

Μέχρι και 160% ακριβότερα αγοράζουν τα ασφαλιστικά ταμεία διάφορες κατηγορίες αναλώσιμων υλικών, παρότι το Παρατηρητήριο Τιμών έδειχνε ότι στην αγορά, η τιμές πώλησής τους ήταν πολύ χαμηλότερες. Υπό τις έντονες πιέσεις για δραματική μείωση των δαπανών υγείας, το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας (ΣΥΣΠΥ) συνεδρίασε στις 6 και τις 16 Μαίου και αποφάσισε την άμεση προσαρμογή της τιμής των αναλώσιμων υλικών με αυτές του παρατηρητηρίου τιμών, καθώς και την υπογραφή 16 συμβάσεων με τους παρόχους υγείας (γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσοκομεία, νοσηλευτικά και διαγνωστικά κέντρα κ.α.) με ενιαίους όρους για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων.

18 Μαΐ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου για το θέμα της μη εισαγωγής σπουδαστών στα τρία τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας – Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Κατά την συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος δήλωσε :
Η ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων των εισακτέων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπου για φέτος δε θα υπάρχουν εισακτέοι σε 24 επαρχιακά Τμήματα των ΤΕΙ μεταξύ των οποίων τα 3 τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου (Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας, Μηχανολογίας & Υδάτινων Πόρων και Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης), είναι μια δυσμενής εξέλιξη η οποία προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην τοπική μας κοινωνία,  ιδιαίτερα εν όψει του νέου χωροταξικού σχεδιασμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας μας. 

Η τηλεόραση κάνει κακό στην υγεία;

Ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία όταν γυρνάτε από τη δουλειά κατάκοποι και θέλετε να χαλαρώσετε; Τι κάνετε όταν είστε μόνοι σπίτι; Μα… βλέπετε τηλεόραση! Και μάλλον πιστεύετε ότι τα τηλεοπτικά προγράμματα συμπληρώνουν ποιοτικά το χρόνο σας και αποτελούν μια καλή παρέα. Είναι έτσι όμως;
Στην πραγματικότητα, η παρακολούθηση τηλεόρασης ήταν πάντα κακή για την υγεία. Μπορεί να μην το αποδέχεστε εύκολα αυτό, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι βλέποντας τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να βάζετε την υγεία σας σε κίνδυνο. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι μπορείτε να κερδίσετε γνώσεις από λίγες

Γιατί δε μπορείτε να συγκεντρωθείτε;

Χάνετε συνεχώς τα κλειδιά σας, αμφιταλαντεύεστε μεταξύ δουλειάς και Facebook και ονειροπολείτε κατά τη διάρκεια σοβαρών συζητήσεων. Μέχρι ενός σημείου, μπορεί να είναι φυσιολογικό. Πώς όμως θα ξέρετε αν έχετε σοβαρό πρόβλημα; Για τους ενήλικες που πάσχουν από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ADHD), η άγνοια ή η παραμέληση της διαταραχής αυτής, μπορεί να γίνει εξουθενωτική.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλο και περισσότερα άτομα σε ηλικία περίπου 38 ετών διαγιγνώσκονται με αυτή τη διαταραχή, πράγμα που είναι λογικό σε αυτή την ηλικία του multitasking, όταν δηλαδή

Το κολύμπι και τα οφέλη του στην υγεία μας

Για τους κολυμπητές.....Τα οφέλη της άσκησης στη σωματική και ψυχική υγεία μας, είναι αμέτρητα. Η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα, να βελτιώσει τη διάθεσή μας και να συμβάλει σε έναν πιο ποιοτικό ύπνο. Μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε το βάρος μας και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.
Το κολύμπι είναι μια δραστηριότητα δημοφιλής, ιδιαίτερα τώρα που ο καιρός ζεσταίνει, ιδανική για κάθε ηλικία, που χαρίζει ευεξία, τονώνει το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθά να χαθούν τα περιττά κιλά. Με την κολύμβηση, το σώμα υποστηρίζεται από το νερό και έτσι δεν καταπονούνται υπερβολικά οι μύες και οι αρθρώσεις.

Διατροφή εξετάσεων: το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο...πιάτο!

Έχετε παιδιά και προβληματίζεστε για το τι πρέπει να τρώνε ώστε να αποδίδουν πνευματικά καλύτερα; Είστε φοιτητές και θέλετε να διατρέφεστε σωστά για να περάσετε τις εξετάσεις; Γνωρίστε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται περισσότερο, τις τροφές που τα περιέχουν, αλλά και το ποια είναι η ιδανική διατροφή για να περάσετε τις εξετάσεις σας με άριστα…
Η εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές έφτασε. Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς κρίνονται σε λίγες στιγμές. Στιγμές που ο οργανισμός πρέπει να αντέξει στη δοκιμασία του έντονου άγχους και να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις για συγκέντρωση, ετοιμότητα, διαύγεια και μέγιστη πνευματική

Τι σχέση έχει ο Ναπολέων Βοναπάρτης με τις κονσέρβες;

Είναι το «αποκούμπι» των φοιτητών, των βαριεστημένων νοικοκυρών και των εργένηδων. Ο λόγος για την κονσέρβα που φέτος κλείνει τα 201 χρόνια της-όσο και αν δεν της φαίνεται…
Ένα μικρό μεταλλικό κουτάκι που συνήθως βρίσκεται καταχωνιασμένο στο βάθος του ντουλαπιού, μας βγάζει «ασπροπρόσωπους» στις δύσκολες ημέρες, όταν το super market έχει κλείσει, όταν το μηνιάτικο έχει εξαντληθεί ή πιο απλά όταν… βαριόμαστε να μαγειρέψουμε οτιδήποτε άλλο και ψάχνουμε απλά κάτι για να γεμίσουμε το απειλητικά άδειο πιάτο μας.
Κονσέρβα: δεσποινίς ετών...201!

Παπανδρέου: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΔΕΚΟ - Αλλαγές σε επιδόματα- Μειώσεις 150.000 θέσεων στο δημόσιο

Από το συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέες συγχωνεύσεις αλλά και καταργήσεις ΔΕΚΟ και κρατικών υπηρεσιών, αλλαγή στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους και για θέσπισμα νέων βάσεων στην παροχή επιδομάτων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε την ομιλία του θετικά, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την ύφεση, αφού οι εξαγωγές αυξάνονται, η ανταγωνιστικότητα, ο τουρισμός κι η ναυτιλία βελτιώνονται και το έλλειμμα μειώνεται.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για νέα πρόσθετα μέτρα, συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ και κρατικών υπηρεσιών, μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά

Τι ακολουθεί συνήθως μια χρεοκοπία...

1) Τι ακολουθεί συνήθως  μια χρεοκοπία...
 
Η τελευταία χρεοκοπία της Ελλάδας έλαβε χώρα το 1932. Πριν από αυτήν είχαν γίνει άλλες τρεις, η πρώτη το 1827, η δεύτερη το 1843 και τρίτη το 1893.

Κατά συνέπεια η τρέχουσα είναι η πέμπτη κατά σειρά και τούτο σημαίνει πως αν η ελληνική ανεξαρτησία σε μια δεκαετία περίπου συμπληρώνει 200 χρόνια ζωής κάθε 40 χρόνια έχουμε μια χρεοκοπία.

Ίσως υπάρχουν και χειρότερα, αλλά καλό είναι να έχουμε επίγνωση πως οι χρεοκοπίες συνάδουν με το οικονομικό μοντέλο που πηγάζει από το πολιτισμικό μας ιδίωμα.

ΗΠΑ: Οι κορυφαίοι εργοδότες για τους απόφοιτους πανεπιστημίου

Των Louis Lavelle και Joel Stonington
 
Προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι εργοδότες κυριαρχούν στις προτιμήσεις των πανεπιστημιακών φοιτητών, η Universum USA διεξήγαγε μια δημοσκόπηση ανάμεσα σε περισσότερους από 60.000 φοιτητές, ζητώντας τους να δηλώσουν τις πρώτες πέντε επιλογές τους. Έπειτα κατηγοριοποίησε τα αποτελέσματα σε πέντε διαφορετικά αντικείμενα σπουδών και εφτά διαφορετικά είδη προσωπικότητας.

Έχει σημασία το χρώμα της τροφής σας;

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
Έχει σημασία αν τρώμε πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, άσπρο ή μοβ λάχανο; Έχει, βεβαιώνουν οι διατροφολόγοι και μας αποκαλύπτουν τι υποδηλώνουν τα χρώματα στο τραπέζι μας.

Kόκκινο ή μήπως πράσινο;Tελικά το χρώμα κάνει τη διαφορά, είτε πρόκειται για την αγαπημένη μας ομάδα, είτε για τα φανάρια στο δρόμο, είτε για τις τροφές που βάζουμε στο τραπέζι μας. Mπορεί οι περισσότεροι να επιλέγουμε λευκό ή καφέ βαλσάμικο, ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε να έχουν τα πιάτα μας, ωστόσο υπάρχουν και τρόφιμα που η διαφορά στο χρώμα μπορεί να υποδηλώνει

ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Συμβουλή προς τους νέους γονείς: αν θέλετε το παιδί σας να μιλήσει γρήγορα και σωστά, να αποκτήσει ευκολία στην έκφραση και να γίνει πρώτος μαθητής, καλό είναι να αρχίσετε να του τραγουδάτε από την πρώτη κιόλας μέρα της γέννησής του…
Αυτό υποστηρίζει η Σάλι Γκόνταρντ Μπλάιθ, σύμβουλος νευροαναπτυξιακής εκπαίδευσης και διευθύντρια του Ινστιτούτου Νευροφυσιολογικής Ψυχολογίας της Βρετανίας στο καινούργιο βιβλίο της που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.
Οι γιαγιάδες μας, είχαν δίκιο!
Ακούγεται ίσως αυτονόητο – είναι μια από τις παραδοσιακές «συνταγές» που θα σας δώσει

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ… ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ ΠΙΣΩ!

Ομάδα αμερικανών επιστημόνων σε συνεργασία με έναν ερευνητή του γαλλικού Ινστιτούτου INSERM επισήμανε ότι το βιολογικό ρολόι των γυναικών χτυπά γρηγορότερα σε σχέση με των ανδρών, μια διαφορά που μπορεί να εξηγεί γιατί οι γυναίκες έχουν την τάση να ξυπνούν και να κοιμούνται νωρίτερα σε σχέση με τους άνδρες…
Το βιολογικό ρολόι και οι βιορυθμοί, απαραίτητα στη ζωή όλων των ζώντων οργανισμών, επιτρέπουν να μένουμε συγχρονισμένοι καθ’ όλο το 24ωρο, το οποίο καθορίζεται από την εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας.
Όλες οι βασικές βιολογικές λειτουργίες, άμεσα ή έμμεσα, ελέγχονται από το σύστημα αυτό: ο κύκλος

MOΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

Μέχρι τώρα οι έρευνες είχαν δείξει ότι η μουσική βοηθά πολλαπλά τους μαθητές και τους ίδιους τους μουσικούς, μεταξύ άλλων αναπτύσσοντας καλύτερα τον εγκέφαλό τους και διευκολύνοντας τη διαδικασία της μάθησης. Τώρα, μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να δείξει ότι η μουσική εκπαίδευση κάνει καλό επίσης…στη γιαγιά και τον παππού, που συνεχίζει να παίζει μουσική, αντισταθμίζοντας έτσι σε ένα βαθμό τις συνέπειες της γήρανσης…
Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Ακουστικής Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, με επικεφαλής την καθηγήτρια νευροβιολογίας και φυσιολογίας Νίνα Κράους, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό

Κοιμήσου όμορφα

αντεπεξέρχεται στην ηλιακή ακτινοβολία, στον αέρα και στη μόλυνση του περιβάλλοντος» μας εξηγεί η Jeannette Graf, MD, δερματολόγος στο Great Neck της Ν. Υόρκης. «Ενώ εσύ κοιμάσαι, η επιδερμίδα σου βρίσκει την ευκαιρία να μπει σε κατάσταση αναδόμησης, δηλαδή αναπαράγει νέα κύτταρα και αναπλάθει τα κατεστραμμένα». 
Η επιδερμίδα σου μπορεί να δεχθεί τα μέγιστα οφέλη από τα προϊόντα της βραδινής περιποίησης, καθώς -επειδή το περιβάλλον είναι πιο ζεστό- διεισδύουν καλύτερα και έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα. Το χειμώνα, βέβαια, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Οι συνθήκες που

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ

Υπό καθεστώς τρόμου δουλεύουν πλέον οι περισσότεροι εργαζόμενοι, φτάνοντας στο σημείο να μην παίρνουν καν αναρρωτική άδεια φοβούμενοι ότι θα απολυθούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Ο βρετανικός οργανισμός ψυχικής υγείας Mind πήρε συνεντεύξεις από 2.000 εργαζόμενους για τις παρούσες συνθήκες εργασίας τους, διαπιστώνοντας πως στα δύο τρίτα των περιπτώσεων η δουλειά έχει γίνει πιο εντατική και οι προϊστάμενοι πιο απαιτητικοί…
Επιπλέον, ο ένας στους τρεις δήλωσε πως τον αγχώνουν πολύ οι περικοπές στη δουλειά του, ενώ το 48% δήλωσαν πως προτιμούν να πηγαίνουν άρρωστοι στη δουλειά παρά να λείψουν έστω και

17 Μαΐ 2011

Η συγχώρεση κάνει καλό στην υγεία

coupleΤο να συγχωρείς και να ξεχνάς δεν είναι μόνο όμορφο συναίσθημα αλλά και καλή συμβουλή για την υγεία. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζεται σε ένα άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychological Science.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να συγχωρήσουν εκείνους που τους πλήγωσαν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ο θυμός τους ξεσπά τελικά στο ίδιο το σώμα τους.
Ορισμένες δε έρευνες έχουν ήδη καταδείξει ότι τα άτομα που θυμώνουν εύκολα ή είναι εχθρικά και αγχώδη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τι χρειάζεται η φιλοσοφία σήμερα;

Πριν μερικά χρόνια ο καθηγητής Πελεγρίνης διατύπωσε το ερώτημα: «τι θα γινόταν αν απεργούσαν οι φιλόσοφοι;». Ένα ερώτημα, η απάντηση του οποίου, προκαλούσε αμηχανία και τον έκανε, όπως έλεγε, μελαγχολικό. Είναι γεγονός, ότι αν απεργούσαν οι γιατροί, οι άνθρωποι που χρειάζονταν την φροντίδα τους θα πέθαιναν ή θα υπέφεραν από τους πόνους ή αν απεργούσαν οι εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων θα βουλιάζαμε στα σκουπίδια που παράγουμε καθημερινά. Ακόμα κι αν απεργούσαν οι μάγειρες, η γεύση μας θα ήταν φτωχότερη. Αν απεργούσαν οι φιλόσοφοι όμως, τι θα γινόταν; Τίποτα. Δεν θα γινόταν απολύτως τίποτα. Δεν θ’ άλλαζε κάτι για να

Απολύσεις μέσω... ΑΣΕΠ με το νέο σύστημα μετατάξεων

Απολύσεις μέσω... ΑΣΕΠ με το νέο σύστημα μετατάξεων
Απολύσεις μέσω... ΑΣΕΠ με το νέο σύστημα μετατάξεων
Μετά τους σκληρούς όρους που ετέθησαν από την τρόικα για «μαχαίρι» σε δαπάνες και αριθμό υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση σταμάτα την άνευ όρων και κριτηρίων «μεταφορά» του πλεονάζοντος προσωπικού των υπό εξυγίανση επιχειρήσεων, δίνοντας την ευκαιρία μετάταξης στο δημόσιο τομέα, μόνο στους υπαλλήλους που θα καταφέρουν να περάσουν από την κρίση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Προσέξτε γιατί τα ψέματα γίνονται χοντρά

Του Γιώργου Κράλογλου

Είναι άλλο πράγμα να βιώνεις την αλήθεια ότι η χώρα σου είναι πλέον μια χρεοκοπημένη περιφερειακή Νομαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλο πράγμα να προσπαθούν οι Νομάρχες-πολιτικοί σου να σε πείσουν ότι μπορούν ακόμη να αποφασίζουν για το μέλλον σου. Η πραγματικότητα είναι ότι στην Αθήνα μαθαίνουμε εκ των υστέρων αυτά που αποφασίζουν για εμάς στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Εμείς εδώ απλώς θα κουβεντιάζουμε...

Και στην καλύτερη περίπτωση θα καλείται ο υπουργός Οικονομίας να δώσει κάποια στοιχεία που συμβαίνει να μην τα έχουν στους φακέλους τους αυτοί που πραγματικά αποφασίζουν για την τύχη μας.

Αποκρατικοποιήσεις, λουκέτα οργανισμών και απολύσεις ζητά η τρόικα

Σκληρά μέτρα που θα επισφραγίζουν τη βούληση της κυβέρνησης να σπάσει τα... αυγά απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας.

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάχθηκαν με εντατικούς ρυθμούς το σαββατοκύριακο, βρίσκονται ακόμη μακριά από την εύρεση συμφωνίας. Τα ανταλλάγματα για να δοθεί η 5η δόση του Ιουνίου αλλά και το νέο δάνειο είναι πολλά και μεγάλα, ενώ το κλίμα στις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα οξύ.

Εντοπίστηκε γονίδιο - κλειδί για την παχυσαρκία

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε ένα γονίδιο που συνδέεται με το διαβήτη και τη χοληστερίνη και το οποίο αποτελεί ένα «διακόπτη ελέγχου» που ρυθμίζει άλλα γονίδια του λίπους στο σώμα. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει σε νέες θεραπείες για την παχυσαρκία και τις μεταβολικές διαταραχές.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, Οξφόρδης και Γενεύης δήλωσαν ότι εφόσον το λίπος παίζει σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο οι άνθρωποι εμφανίζουν μεταβολικές διαταραχές -που οδηγούν στην παχυσαρκία, το διαβήτη κ.α.- το συγκεκριμένο ρυθμιστικό γονίδιο-κλειδί μπορεί να αποτελέσει πλέον ένα στόχο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, είναι η πρώτη σημαντική επιστημονική μελέτη που δείχνει ότι ακόμα και μικρές αλλαγές σε ένα γονίδιο μπορούν να επιφέρουν αλυσιδωτές μεταβολικές επιπτώσεις σε

Καφές: αλήθειες και ψέματα

Ο καφές αποτελεί το πιο δημοφιλές αφέψημα στη προτίμηση όλου του κόσμου. Για πολλούς έχει συνδεθεί με τη ξεκούραση και τη διασκέδαση, για άλλους αποτελεί ένα καλό φίλο, αλλά για τους περισσότερους αποτελεί ένα πάθος. Ο καφές κατηγορείται συχνά λόγω μίας ουσίας που εμπεριέχει, της καφεϊνης.
Η καφεϊνη είναι μία φυσική ουσία που βρίσκεται στα φύλλα, στους σπόρους ή στα φρούτα, σε περισσότερα από 60 φυτά, αλλά επίσης παρασκευάζεται και συνθετικά για να χρησιμοποιηθεί σαν ενισχυτικό γεύσης σε μερικά προϊόντα τροφίμων. Αλλά τι από αυτά που ακούγονται καθημερινά για τον καφέ είναι πραγματικά;
•Σε κλινικές μελέτες έχει βρεθεί ότι ο καφές είναι σημαντικός παράγοντας πρόκλησης και

Καλή καρδιά με... 10 τροφές

Χωρίς να θέλουμε να σας τρομάξουμε, οι παθήσεις τις καρδιάς αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στην Ευρώπη και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες, γι’ αυτό ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς να λάβουμε δράση. Το άγχος, το κάπνισμα, η υπέρταση και οι παθήσεις της καρδιάς σίγουρα επιβαρύνουν το έργο της, αλλά μπορούμε μέσω της διατροφής μας να την ωφελήσουμε, κάνοντας τις σωστές επιλογές. Βάλτε τις παρακάτω τροφές στο διατροφικό σας πρόγραμμα και απολαύστε τα οφέλη τους στην υγεία της καρδιά σας, έτσι ώστε πραγματικά να τα… «εκατοστήσετε».
Φράουλες: γλυκιά και ευεργετική απόλαυση

Τα οξύμωρα της προσχηματικής δημοκρατίας

Χρῆστος Γιανναρᾶς

Το σημερινό πολιτικό στην Ελλάδα σύστημα έχει δώσει τις εξετάσεις του, με άνεση χρόνου, και έχει ολοφάνερα αποτύχει. Είναι ανίκανο να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα: από τα σκουπίδια των πόλεων ώς την υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας.
Η ελληνική κοινωνία ανέχθηκε την ανικανότητα και προκλητική φαυλότητα του πολιτικού συστήματος με τρόπο που προδίδει απελπιστική υπανάπτυξη: ασύγγνωστη επιπολαιότητα ή πολύ χαμηλούς δείχτες κατά κεφαλήν καλλιέργειας. Αλλά και αυτά τα συμπτώματα είναι, σε μέγιστο ποσοστό, συνέπειες της πολιτικής που ασκήθηκε σε ζωτικούς τομείς του κοινωνικού βίου.
Τελικά χρειάστηκαν τρεις τουλάχιστον δεκαετίες για να αρχίσουν οι δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν την ανυποληψία των κομμάτων στη συνείδηση των πολιτών. Και τον τελευταίο καιρό, με δεδομένη την

Περί ιδιωτικοποίησης της πολιτικής και «αγορών»

Γιώργος Ρούσης
Από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", 15.5.2011

Η μέθοδος έχει καθιερωθεί και χρησιμοποιείται πια απροκάλυπτα.

Για τους στοιχειωδώς γνωρίζοντες καταντάει γελοία και συνάμα εκνευριστική. Αναφέρομαι στη χρήση ασαφών, ουδέτερων όρων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να υποδηλώσουν κάτι δίχως να προκαλούν τα αρνητικά αντανακλαστικά που θα προκαλούσε η σαφής αναφορά σε αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Κάποτε

Τραγούδι για έξυπνα μωρά

Τραγουδώντας στα μωρά παραδοσιακά νανουρίσματα και παιδικά τραγουδάκια τα βοηθάτε να αυξήσουν τις μαθησιακές τους ικανότητες..


Τραγούδι για έξυπνα μωράΣυμβουλή προς τους νέους γονείς: αν θέλετε το παιδί σας να μιλήσει γρήγορα και σωστά, να αποκτήσει ευκολία στην έκφραση και να γίνει πρώτος μαθητής, καλό είναι να αρχίσετε να του τραγουδάτε από την πρώτη κιόλας μέρα της γέννησής του.
Αυτό υποστηρίζει η Σάλι Γκόνταρντ Μπλάιθ, σύμβουλος νευροαναπτυξιακής εκπαίδευσης και διευθύντρια του Ινστιτούτου Νευροφυσιολογικής Ψυχολογίας της Βρετανίας στο καινούργιο βιβλίο της που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.
Ακούγεται ίσως αυτονόητο _ είναι μια από τις παραδοσιακές «συνταγές» που θα σας δώσει

Ο ανεπαρκής ύπνος παχαίνει

Ο ανεπαρκής ύπνος παχαίνειΕνας καλός βραδινός ύπνος προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών, υποστηρίζουν οι επιστήμονες



Άμεση επίδραση στον μεταβολισμό μας έχει η έλλειψη ύπνου, επισημαίνει τώρα νέα ευρωπαϊκή μελέτη.
Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition», ο ανεπαρκής ύπνος ενισχύει την αίσθηση της πείνας και παράλληλα επιβραδύνει τον ρυθμό καύσης των θερμίδων.
Σύμφωνα με σουηδούς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλας, τα άτομα που κοιμούνται επαρκώς το βράδυ έχουν λιγότερες πιθανότητες να συσσωρεύσουν παραπανίσια κιλά.

16 Μαΐ 2011

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ


ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ 
Στις 11 Μαΐου 2011, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε δραματικές αλλαγές, κυριότερες των οποίων  είναι: 1) Η μείωση του αριθμού εισακτέων κατά 10.250 θέσεις. Δηλαδή από τις περσινές 84.690 σε 74.440 θέσεις και αν συνυπολογιστούν οι 8.400 θέσεις, που φέτος για πρώτη φορά δίνονται στις ειδικές κατηγορίες, τότε το “ψαλίδι” στον αριθμό των εισακτέων φτάνει στις 18.290 θέσεις! Και 2) Δεν θα συμπεριληφθούν από φέτος στο Μηχανογραφικό Δελτίο 25 Τμήματα, 1 των ΑΕΙ και 24 των ΤΕΙ, πράγμα που δεν έχει προηγούμενο.
Τα ανωτέρω πέρα απ’ τις γενικότερες αρνητικές συνέπειες, που σίγουρα θα στρέψουν ένα σημαντικό αριθμό από τους 40.000 που θα μείνουν εκτός ΑΕΙ, στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και στο εξωτερικό, έχουν και σημαντικές συνέπειες σε βάρος της Περιφέρειας αλλά και Τοπικά. Σε

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της καρδιάς, για τα παιδιά!


Η φυσική δραστηριότητα συσχετίζεται με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ακόμα και σε εξάχρονα παιδιά, όπως ήδη είναι γνωστό και για τους μεγάλους. Αυτή η ένδειξη παρατηρείται στο αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών και έχει να κάνει με το μέγεθος της διαμέτρου των αγγείων σε αυτόν. Όσο πιο στενά είναι τα αγγεία του αμφιβληστροειδούς, τόσο αυξάνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές άλλες μελέτες.
Συγκεκριμένα για τα παιδιά, σε μια πρόσφατη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας προκαλεί στενότερα αγγεία στον αμφιβληστροειδή χιτώνα και κατά συνέπεια αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Αναλυτικά τα παιδιά που είχαν μια δραστηριότητα εκτός σπιτιού για τουλάχιστον

Εφηβεία έναρξη σεξουαλικής ζωής. Πως τη διαχειριζόμαστε σωστά.



Έναρξη σεξουαλικής ζωής. Πως τη διαχειριζόμαστε σωστά.
Είναι μια συναρπαστική περίοδος κατά την οποία:
  • Μεγαλώνεις ιδιαίτερα γρήγορα και το σώμα σου αλλάζει – ειδικά όσον αφορά στα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το φύλο σου.
  • Οι εξωτερικές αλλαγές συνοδεύονται και από ψυχικές (εσωτερικές αλλαγές): αλλάζει ο τρόπος σκέψης και το πώς «βλέπεις» τον κόσμο.
  • Ανάλογα πράγματα παρατηρείς και στους φίλους και φίλες σου και συχνά τα μοιράζεσαι μαζί τους.
  • Ξυπνά το ερωτικό ενδιαφέρον και έχεις τη διάθεση να εξερευνήσεις το σώμα σου. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, ωστόσο η κατάλληλη ενημέρωση και σεξουαλική αγωγή θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις οποιεσδήποτε αρνητικές πτυχές αυτής της σημαντικής φάσης.
Μη βιαστείς να ξεκινήσεις σεξουαλική δραστηριότητα

Δεν περαίωσες; Θα πληρώσεις

Έλεγχοι σε μεγάλο δείγμα επιτηδευματιών που είχαν κάνει αυτοέλεγχο τα έτη 2008, 2009 και 2010 και δεν υπήχθησαν στην περαίωση βρίσκονται σε εξέλιξη από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά οι έλεγχοι αφορούν...
επιτηδευματίες, των οποίων τα δύο τελευταία ψηφία του ΑΦΜ λήγουν στους αριθμούς 11,21,31, 41 και 51, και το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων τους υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ (για

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2012


Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προεξοφλεί ότι η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2012. «Για μένα είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012», λέει ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μονάχου Munchner Merkur (Μίνχνερ Μέρκουρ 14.05.11)...

 Ασκώντας πίεση στην Ελλάδα να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Γιούνκερ λέει ότι «η χώρα θα πρέπει να επιταχύνει στην

Δημεύεται η περιουσία έξι φοροφυγάδων για πρώτη φορά!


Δύο πανεπιστημιακοί γιατροί από την Κρήτη και άλλος ένας από τη Θεσσαλία, δύο μεσίτες και ένας μάνατζερ μεγάλης ανώνυμης εταιρείας θα χάσουν τώρα όλες τις καταθέσεις που διαθέτουν στις τράπεζες και αγγίζουν το ποσό των 13 εκατ. ευρώ!

Εκατόν οκτώ μεγαλοδικηγόρους της Αθήνας και 208 γνωστούς γιατρούς που εμφανίζουν καταθέσεις με επταψήφια νούμερα, ενώ δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα, έχει θέσει στο στόχαστρό του το ΣΔΟΕ από την...
αρχή του έτους, επιδιώκοντας το πρώτο μεγάλο χτύπημα στην «επώνυμη» φοροδιαφυγή. Εχοντας να αντιμετωπίσει την απροθυμία των τραπεζών να

Σύλληψη Στρος-Καν (γενικού διευθυντή ΔΝΤ) στη Νέα Υόρκη

Σύλληψη Στρος-Καν (γενικού διευθυντή ΔΝΤ) στη Νέα Υόρκη Κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα, εργαζόμενη στο ξενοδοχείο Sofitel (στην περιοχή Times Square, στο Μanhattan). Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες ''της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού και της ομηρίας'', μετά από την καταγγελία του θύματος. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, που αρνείται τις κατηγορίες, πέρασε την νύχτα στο κρατητήριο. Το μεσημέρι Κυριακής θ' αποφασιστούν, το ποσό της εγγύησης και οι όροι αποφυλάκισης, ίσαμε την δίκη.
Τον συνέλαβαν το Σάββατο το απόγευμα, στο αεροδρόμιο John F. Kennedy, λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση της Air France με κατεύθυνση το Παρίσι.

http://www.kalami.net/

15 Μαΐ 2011

Ας μιλήσουμε για τα συναισθήματα

Συναισθήματα. Όλοι τα έχουμε νιώσει, αλλά λίγοι μπορούν να περιγράψουν τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για αυτά. Είναι σωματικές αντιδράσεις σε ερεθίσματα, όπως κάποιοι συμπεριφοριστές δήλωναν βασισμένοι στην δαρβινική θεωρία της εξέλιξης; Μήπως πρόκειται για γνωστικές αλλαγές που με την σειρά τους προκαλούν αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία η οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τα σωματικά συμπτώματα των συναισθημάτων; Μήπως πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο;
Σε αυτό το post θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στα συναισθήματα από μια πιο “ανθρώπινη” και λιγότερο “επιστημονική” ματιά, θα μιλήσουμε για τις πιο σημαντικές διαστάσεις των συναισθημάτων, αλλά και θα αναφερθούμε στα θετικά συναισθήματα και στον σημαντικό τους ρόλο στην ζωή μας.
Τι είναι το συναίσθημα;
Ο ορισμός του συναισθήματος είναι πολύ δύσκολος γιατί το συναίσθημα ως έννοια μπορεί να πάρει

Ποιοί απολαμβάνουν περισσότερο τις μικρές χαρές της ζωής; Χρήματα Vs Ευτυχία

Οι πλούσιοι άνθρωποι παίρνουν λιγότερη ευχαρίστηση
για τα μικρά πράγματα.

Η σχέση μεταξύ χρημάτων και ευτυχίας εδώ και καιρό απασχολεί πολλούς από εμάς που ζούμε στο σύγχρονο κόσμο, και τα τελευταία χρόνια, οι θετικοί ψυχολόγοι (ψυχολογία θετικών συναισθημάτων) έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες μελέτες που δείχνουν – αν μη τι άλλο – ότι η σύνδεση μεταξύ τους είναι περίπλοκη.
Οι ερευνητές Jordi Quoidbach, Elizabeth W. Dunn, KV Πετρίδης, και Moira Mikolajczak διερεύνησαν το κατά πόσον οι πλούσιοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό από τους άλλους να γευτούν τις μικρές

Ο Γαλλικός Μάης του '68

Ο Μάης του '68 ήταν η μεγαλύτερη επαναστατική γενική απεργία στην ιστορία. Το πανίσχυρο αυτό κίνημα ξέσπασε στην κορύφωση της μεταπολεμικής οικονομικής ανόδου του καπιταλισμού. Τότε, όπως και μέχρι σήμερα, οι αστοί και οι απολογητές τους, έδιναν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους λέγοντας ότι οι επαναστάσεις και η ταξική πάλη αποτελούν στοιχεία του παρελθόντος. Τότε ήρθαν τα γαλλικά γεγονότα του 1968, που φάνηκαν να πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία. Η πλειοψηφία της επίσημης Αριστεράς αιφνιδιάστικε από τα γεγονότα, αφού είχε ξεγράψει την ευρωπαϊκή εργατική τάξη από τις επαναστατικές δυνάμεις.
Τον Μάη του 1968, ο Economist εξέδωσε ένα ειδικό αφιέρωμα στη Γαλλία γραμμένο από τον  Νόρμαν

Η σχέση γυναικών και ανδρών με την ομιλία

women-drinking-at-a-barΟι γυναίκες είναι πολύ καλές στη συζήτηση. Την απολαμβάνουν και την κάνουν όσο πιο συχνά μπορούν. Ο σκοπός της ομιλίας για τις γυναίκες είναι τελείως ξεκάθαρος: να δείξουν την εκτίμηση τους, να αναπτύξουν σχέσεις και να δημιουργήσουν φίλους – όχι να λύσουν προβλήματα. Αν μια γυναίκα σου μιλάει πολύ, αυτό σημαίνει ότι σε συμπαθεί. Αν δεν σου μιλάει, την έχεις άσχημα.
Οι άνδρες αντίθετα δεν είναι και πολύ καλοί στην ομιλία. Για τους άνδρες, το να μη μιλούν είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Για τους άνδρες η ομιλία σημαίνει παράθεση γεγονότων και στοιχείων. Οι περισσότεροι άνδρες μιλούν μόνο

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More