Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

14 Αυγ 2010

Ο κομαντάντε δηλώνει δυνατά παρών

Πριν από τέσσερα χρόνια, ακριβώς τέτοιες μέρες, ο Φιδέλ Κάστρο ανακοίνωνε την «προσωρινή» αποχώρησή του από την προεδρία για σοβαρούς λόγους υγείας, χρίζοντας αντικαταστάτη του τον μικρότερο αδελφό του, Ραούλ.
Ο 
Κάστρο είναι ακόμα το σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις στην Κούβα. Ο Κάστρο είναι ακόμα το σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις στην Κούβα. Στο διάστημα που ακολούθησε, είδαμε τον προσωρινό πρόεδρο να γίνεται μόνιμος, με τον Κάστρο να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πια να ασκεί την εξουσία, παρά να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα μόνο μέσα από τα γραπτά του.
Ο Φιδέλ έγραφε τις «σκέψεις του κομαντάντε» και φωτογραφιζόταν σπάνια, συνήθως στο πλευρό κάποιου ξένου ηγέτη που τον επισκεπτόταν. Χίλια μύρια σενάρια κυκλοφόρησαν για την πραγματική κατάσταση της υγείας του, για τον «επικείμενο» θάνατό του, για τις σχέσεις ανάμεσα στα δυο αδέρφια, για την πραγματικότητα της πολιτικής κατάστασης στην Κούβα...

Τι θέλουν οι άντρες από τη σχέση

Υπάρχει μία μεγάλη αντίθεση ανάμεσα σε αυτό που νομίζει η γυναίκα ότι θέλει ο άντρας και σε αυτό που πραγματικά θέλει ο άντρας.

Αυτό που οι γυναίκες νομίζουν ότι θέλουν οι άντρες από αυτές τις κάνουν να αγανακτούν ή να εκνευρίζονται μαζί τους και να νιώθουν ότι δεν μπορούν να αναπτύξουν μία όμορφη και ζεστή σχέση. Λίγο πολύ και οι άντρες νιώθουν το ίδιο για όσα νομίζουν ότι θέλουν οι γυναίκες.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τι πραγματικά θέλουν οι άντρες από τις γυναίκες για να χτιστεί μία υγιή σχέση. Επίσης, συμβουλές για γυναίκες για να δώσουν στους άντρες όσα θέλουν, να ελκύσουν τον άντρα που θέλουν αλλά και να δημιουργήσουν μία όμορφη σχέση.

1. Οι άντρες θέλουν τιμιότητα, και ειλικρινή επικοινωνία.

Η ειλικρινή επικοινωνία είναι θέμα υψίστης σημασίας για τους άντρες. Θέλουν μία γυναίκα που

Με τι κριτήρια επιλέγουν οι γυναίκες τους άνδρες!

Σύμφωνα με μια έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο Κέβιν Μαγκρό υπάρχουν διάφορα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία διαλέγουμε τον σύντροφο μας! Προσωπικά κρατάω κάποιες επιφυλάξεις αλλά ας το πάρουμε σαν ότι όλες οι γυναίκες δεν είναι ίδιες και ότι ίσως και ο ίδιος μπορεί να είναι λίγο πικραμένος , πάντα σύμφωνα με την δική μου άποψη. Τα συμπεράσματά του είναι τουλάχιστον εξοργιστικά για τις γυναίκες που δηλώνουν ανεξάρτητες: « Οι γυναίκες που ζουν σε πυκνοκατοικημένες και ακριβές πόλεις στις αγγελίες τους δίνουν περισσότερη έμφαση στους πόρους που μπορεί να τους προσφέρει ένας άνδρας. Στις μικρές πόλεις, όμως, συμβαίνει

13 Αυγ 2010

Παγκόσμια αναγνώριση για την Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας


Πρότυπο βιβλιοθήκης αποτελεί η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση Access to Learning Award (ATLA) από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates.
Μάλιστα, η υποψηφιότητα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας ήταν μια από τις τρεις που είχαν επιλεγεί για την τελική φάση αξιολόγησης από 250 και πλέον υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Λιγότερη ύλη για τους μαθητές


Πρώτο κουδούνι το Σεπτέμβριο με... λιγότερη ύλη για τους μαθητές
Πιο... ελαφρύ πρόγραμμα θα έχουν από το Σεπτέμβριο οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου, του γυμνασίου, καθώς και των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου, καθώς και το υπουργείο Παιδείας περικόπτει την ύλη. Στο μεταξύ, την ημέρα του αγιασμού, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, θα διανεμηθούν στους μαθητές και τα βιβλία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό για τη νέα σχολική χρονιά.

Χτες η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, που υπέγραψε την απόφαση για την περικοπή της ύλης στις Ε' και ΣΤ΄ τάξεις του δημοτικού, δήλωσε πως δεν είναι τυχαία η μείωσή της. «Είναι ύλη που είτε ήταν περισσή και άχρηστη, είτε ήταν επαναλαμβανόμενη από τάξη σε τάξη ή ήταν εξαιρετικά δυσνόητη για το επίπεδο των παιδιών», τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Η φοίτηση των νηπίων, τα οποία μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2010 συμπληρώνουν ηλικία πέντε ετών, έχει γίνει πλέον υποχρεωτική. Με την εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για την εγγραφή όλων των νηπίων πρώτης ηλικίας στα νηπιαγωγεία.

Σε όσα νηπιαγωγεία μετά την εγγραφή όλων των νηπίων πρώτης ηλικίας υπάρχουν κενές θέσεις, θα μπορούν να γίνονται δεκτά τα νήπια δεύτερης ηλικίας (προνήπια). Η πρωινή ζώνη (7 π.μ. - 8 π.μ.) λειτουργεί στα ολοήμερα νηπιαγωγεία με την προϋπόθεση της συμμετοχής τουλάχιστον πέντε νηπίων πρώτης ηλικίας, ενώ στα συστεγαζόμενα ολοήμερα συγκροτούνται κοινά τμήματα, εφόσον ο αριθμός είναι μικρός.

Δημοτικά σχολεία

Κύμα φυγής από δασκάλους και καθηγητές


11.466 καθηγητές εγκαταλείπουν τα σχολεία

Κύμα φυγής από δασκάλους και καθηγητές


Τριπλασιάστηκε εφέτος ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ζήτησαν να συνταξιοδοτηθούν- «πονοκέφαλος» στο υπουργείο Παιδείας


Φόβους για την κάλυψη των κενών στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά προκαλεί ο πρωτόγνωρος αριθμός εκπαιδευτικών που ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί εφέτος προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο υπουργείο Παιδείας. Υπό την πίεση των περικοπών στις συντάξεις που φέρνουν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές που είχαν θεμελιώσει δικαιώματα αποφάσισαν να τερματίσουν άμεσα την καριέρα τους και να βγουν τώρα στη σύνταξη. Συγκεκριμένα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν

Δείτε αυτή τη γοργόνα που μας έσπασαν τα νευρά… Απίστευτο νεκρό πλάσμα βρέθηκε σε λίμνη της Ρωσίας (;)-Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!


H γοργόνα βρέθηκε από έναν ψαρά και αρχικά είχε απαγορευτεί από τις εφημερίδες να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες. Πολλοί πάντως λένε ότι είναι ψεύτικες...
Δείτε τις ... και τα συμπεράσματα δικά σας...

Σεξ: 10 παγκόσμια ρεκόρ!!!


Σίγουρα θα μου πείτε: «έχουμε δει και μεγαλύτερα!». Δεκτό. Αλλά ο Jonah Falcon το πήγε για μέτρημα κι έτσι κατέχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου πέους. Τις μετρήσεις έκανε ο Dr. Robert Dickinson και, όπως κατέγραψε, έχει μήκος 34 εκατοστά και περίμετρο 16. Ο Falcon έγινε γνωστός όταν εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ «Private Dicks: Men Exposed» το 1999. Το 2003, το περιοδικό Rolling Stone του κάνει αφιέρωμα και το 2006 το Channel 4 της Αγγλίας γυρίζει ντοκιμαντέρ για εκείνον με τίτλο: «The World's Biggest Penis». Στη συνέχεια δέχτηκε αρκετές πιέσεις για να μπει στη βιομηχανία της πορνογραφίας, μιας και έχει τελειώσει δραματική σχολή, αλλά το αρνήθηκε λέγοντας ότι αυτός θα ήταν ο εύκολος δρόμος.

Θα σου ‘ρθει κόλπος



Το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο κόλπο

Χωράφι "νεκροταφείο λαθρομεταναστών" στο Σουφλί


“Νεκροταφείο λαθρομεταναστών. Μουφτεία Έβρου”, γράφει η διάτρητη από σφαίρες πινακίδα, που είναι δεμένη πρόχειρα σε δέντρο, σε χωράφι στο χωριό Σιδηρώ του Δήμου Σουφλίου. Η -φαινομενικά- φρεσκοσκαμμένη έκταση γης, φιλοξενεί ένα κοινό “μυστικό”... που βγαίνει στην επιφάνεια, κάθε φορά που ο νεκροθάφτης ανοίγει έναν από τους υπάρχοντες λάκκους, για να δώσει στους συγγενείς κάποιου άτυχου λαθρομετανάστη, ό,τι απέμεινε από αυτόν...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (12/08), κατά περιόδους, στο χωράφι εμφανίζονται μαυροντυμένοι άντρες και γυναίκες, που περιμένουν να ανοιχθούν οι δύο λάκκοι, που βρίσκονται στο χωράφι, που δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο, από το αυτοσχέδιο νεκροταφείο των παράνομων μεταναστών, που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα της ΕΕ από τον Έβρο.

11 Αυγ 2010

Βροχή διαττόντων αστέρων στις 12 και 13 Αυγούστου...


Για μια ακόμη χρονιά, οι Περσείδες, οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, θα δώσουν ραντεβού με τους ουρανούς του πλανήτη μας. Το αποκορύφωμα αναμένεται τη νύχτα της Πέμπτης 12 Αυγούστου και της Παρασκευής 13 Αυγούστου με μια θεαματική βροχή από «πεφταστέρια» που θα είναι ορατή ανά τη Γη - και στην Ελλάδα, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική.

Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν για αυτό το λόγο, κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων.

Ειδικά φέτος το φαινόμενο συνδυάζεται με μια σύγκλιση πλανητών, που θα είναι ορατή μετά την δύση του ηλίου και μέχρι τις 10 μ.μ., όταν η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και η Σελήνη (ένα μέρος της) θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 10 μοιρών.

Οι ειδικοί πάντως της NASA, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», εκτιμούν ότι

Εκτόξευσαν στα € 1,7 την αμόλυβδη


Φωτιά βάζουν τα καύσιμα στις φετινές διακοπές των Ελλήνων. Η τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας έφθασε ήδη στα 1,7 ευρώ το λίτρο, προκαλώντας πανικό όχι μόνο στους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου αλλά και σε όσους ήδη βρίσκονται σε διακοπές, καθώς είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους.

Οι ακριβότερες περιοχές

Τα ταξίδι των καλοκαιρινών διακοπών εξελίσσεται σε εφιάλτη για χιλιάδες έλληνες εκδρομείς, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος της τιμής της αμόλυβδης. Πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν από την Αθήνα γεμίζοντας το ρεζερβουάρ στην τιμή των 1,45 ευρώ το λίτρο και φτάνοντας στους τελικούς τους προορισμούς είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να ξαναγεμίσουν τα ρεζερβουάρ έως και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα. Μάλιστα, εκτός από τις υψηλές τιμές, οι καταναλωτές συναντούν και σημαντικές αποκλίσεις από πρατήριο σε πρατήριο ακόμα και της ίδιας εταιρείας, οι οποίες ξεπερνούν ακόμα και τα 36 λεπτά το λίτρο και μάλιστα σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, χθες η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε τουριστικές περιοχές της χώρας ξεπέρασε ακόμα και το 1,7 ευρώ το λίτρο, κάνοντας «εφιάλτη» το γέμισμα του ρεζερβουάρ για τους εκδρομείς του φετινού καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, η τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 1,716 ευρώ στη Σητεία, στο Ηράκλειο της Κρήτης και τα Χανιά τα 1,699 ευρώ το λίτρο, στην Αμοργό 1,68 ευρώ, τα 1,680 ευρώ στην Κέρκυρα, τα 1,65 ευρώ στην Μυτιλήνη, 1,693 ευρώ το λίτρο στο Ρέθυμνο, 1,679 ευρώ στη Σύρο, 1,660 ευρώ το λίτρο στην Ανδρο και 1,65 ευρώ στη Σαντορίνη, τη Νάξο και τη Σάμο.

Οι τιμές των καύσιμων έχουν προκαλέσει πανικό στους οδηγούς καθώς μέσα σε έναν χρόνο είδαν την τιμή της αμόλυβδης να αυξάνεται κατά σχεδόν 40%. Ετσι, ενώ πέρσι τον Αύγουστο η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,099 ευρώ το λίτρο, φέτος έχει φτάσει στα 1,504 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι η σημαντική αύξηση του κόστους μετακίνησης. Ενδεικτικά το κόστος για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη- Αθήνα με επιστροφή πέρσι ήταν 112,9 ευρώ (με κατανάλωση 10 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα) και φέτος εκτοξεύτηκε στα 154,61. Ενώ οικογένεια που ταξιδεύει για τις διακοπές της στην Κρήτη και στη διάρκεια της παραμονής της θα πραγματοποιήσει μετακινήσεις 500 χιλιομέτρων, αν και πέρσι πλήρωσε για καύσιμα 54 ευρώ φέτος θα κληθεί να πληρώσει 75,2 ευρώ.

«Φαινόμενα αισχροκέρδειας»

Το ζήτημα των υψηλών τιμών και των αποκλίσεων απασχόλησε και τους υπεύθυνους του υπουργείου Οικονομίας, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τους πρατηριούχους την προηγούμενη εβδομάδα στην Κάνιγγος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν για μια ακόμη φορά οι στρεβλώσεις στην αγορά καύσιμων. Οι πρατηριούχοι τονίζουν ότι οι αποκλίσεις που ξεπερνούν τα 8 λεπτά το λίτρο είναι αδικαιολόγητες.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει ότι «υπάρχει αισχροκέρδεια στον χώρο της αγοράς πετρελαιοειδών, η οποία αποδεικνύεται από τις μεγάλες αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ γεωγραφικών περιοχών και μεταξύ πρατηρίων. Οπου υπάρχουν αποκλίσεις, σημαίνει ότι τη διαφορά των αποκλίσεων κάποιοι τη βάζουν στην τσέπη τους. Η βασική αιτία των μεγάλων αποκλίσεων είναι οι Συμβάσεις Αποκλειστικής Συνεργασίας των εταιρειών με τους πρατηριούχους, οι περισσότερες των οποίων δεν αναφέρουν ούτε τιμές χονδρικής, ούτε εκπτώσεις, ούτε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία γίνεται η τιμολόγηση», λένε οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ.

«Φταίνε οι εταιρείες»

Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα της Κέρκυρας (36 λεπτά η διαφορά στην τιμή του λίτρου της αμόλυβδης μεταξύ πρατηρίων), της Φθιώτιδας (28 λεπτά) της Φλώρινας (25 λεπτά), της Μαγνησίας (22 λεπτά) των Ιωαννίνων (23 λεπτά) και του Ηρακλείου (20 λεπτά).Στη Μυτιλήνη όπου υπάρχουν αποκλίσεις που αγγίζουν τα 16 λεπτά. Η χαμηλότερη τιμή αμόλυβδης σε πρατήριο της Μυτιλήνης ξεκινά από 1,469 ευρώ το λίτρο, ενώ την ίδια ώρα στο Πλωμάρι νότια της Λέσβου η υψηλότερη τιμή φτάνει το 1,63 ευρώ το λίτρο! Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Λέσβου κ. Νίκος Παπαδέλλης αποδίδει τις διαφορές στις τιμές κατά κύριο λόγο στην πολιτική των εταιρειών. «Παρουσιάζεται το φαινόμενο η ίδια εταιρεία να πουλάει πιο ακριβά σε ένα πρατήριο απ΄ ό,τι στο άλλο. Οποιο θέλουν δηλαδή μπορούν να το κλείσουν. Αυτοί καθορίζουν την πολιτική των τιμών ανάλογα με το συμφέρον τους», λέει.

ΑΠΟΚΛΙΣΗ 36 ΛΕΠΤΩΝ!

Υπάρχουν περιοχές όπου η απόκλιση στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης φτάνει και τα 36 λεπτά το λίτρο!
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x934.
Image Hosting

Φθηνά μέσα στην πόλη, ακριβά στην Εθνική Οδό

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ από τις τιμές των καυσίμων στην Κρήτη εμφανίζονται ξένοι αλλά και έλληνες επισκέπτες του νησιού. Την τελευταία εβδομάδα η τιμή της απλής αμόλυβδης έφτασε να πουλιέται στα πρατήρια του νομού έως και προς 1,64 ευρώ. Ειδικά τα Χανιά και το Ρέθυμνο συγκαταλέγονται στις περιοχές της χώρας με τις μεγαλύτερες τιμές. «Ο κόσμος μάς λέει ότι είναι πανάκριβη η βενζίνη. Σε σύγκριση με πριν από 6 μήνες, έχει πάρει πάνω από 50 λεπτά. Εχουμε πελάτες που ύστερα από μερικές ημέρες ενοικίασης αυτοκινήτου ζήτησαν άλλο μικρότερου κυβισμού που να καταναλώνει λιγότερα καύσιμα», δηλώνει ο κ. Χρήστος Μυλωνάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Ν. Χανίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως λέει ο κ. Μυλωνάκης, πελάτης του από τη Μακεδονία: «Ηρθε ένας πελάτης από την Κοζάνη και με ρωτούσε πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο ακριβή η βενζίνη.

Πριν από λίγες ημέρες είχε βάλει καύσιμο στο αυτοκίνητό του στην Κοζάνη με 1,45 ευρώ το λίτρο. Με τις τιμές που έχουμε σίγουρα δεν βοηθάμε τον τουρισμό». Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Ν. Χανίων κ. Βαγγέλης Κώτσος, «αυτήν τη στιγμή η μέση τιμή της βενζίνης στα Χανιά είναι στα 1,60 ευρώ», ενώ σημειώνει ότι αυτήν την εβδομάδα δεν δικαιολογείται καμία αύξηση λόγω και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου διεθνώς. Στα ύψη οι τιμές και στη Ρόδο, με ορισμένα πρατήρια να πωλούν την αμόλυβδη έως και προς 1,669 ευρώ.

Περίεργα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις..


Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.

* Για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να
έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο.

* Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

* Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από
αστραπή.

* Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

* Το νερό που πίνουμε έχει ηλικία 3 δις ετών.

* Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και
τα άλογα.

* Τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται ποτέ.

* Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για
τους θηλυκούς γορίλλες.

* Τα πρόβατα που θάβονται από χιονοστιβάδες, μπορούν να επιζήσουν
μέχρι και 2 εβδομάδες.

* Κανείς δεν γνωρίζει που είναι θαμμένος ο Μότσαρτ.

* Οι Εσκιμώοι χρησιμοποιούν ψυγεία για να προστατεύσουν το φαγητό τους από το ψύχος.

* Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.

* Το κραγιόν περιέχει λέπια ψαριού.

* Τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη.

* Οι αγελάδες βγάζουν περισσότερο γάλα όταν ακούνε μουσική.

* Η εθνική ορχήστρα του Μονακό είναι μεγαλύτερη σε αριθμό από το στρατό του.

* Κάθε χρόνο, ο ήλιος χάνει 360 εκατομμύρια τόνους.

* Τα κάσιους ανήκουν στην οικογένεια των δηλητηριωδών κισσών.

* Τα M&Ms φτιάχτηκαν για να μπορούν οι στρατιώτες να τρώνε σοκολάτα χωρίς να κολλάνε τα χέρια τους

* Τα αναπαραγωγικά όργανα του σαλιγκαριού βρίσκονται

10 Αυγ 2010

Στο “σφυρί” ενδέχεται να βγει η Εγνατία Οδός....


Στο “σφυρί” ενδέχεται να βγει η Εγνατία Οδός, αφού η κρατική εταιρεία είναι πνιγμένη στα τραπεζικά χρέη!



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, η Εγνατία Οδός Α.Ε.
έλαβε εξώδικο από την Εμπορική Τράπεζα, που το περιεχόμενο του
θυμίζει... χρεοκοπημένο ιδιώτη.

'Όπως αποκαλύπτει η ρεπόρτερ της εφημερίδας Χαρά Τζαναβαρα,
στο έγγραφο αναφέρεται πως η εταιρεία “κώφευε συστηματικά και κακόπιστα”
ως προς την καταβολή των χρεών της προς την Τράπεζα,
η οποία απειλεί με... κατάσχεση του έργου,
προκειμένου να αποσβέσει το οφειλόμενο ποσό.

“Προτιθέμεθα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας
για τη νομότυπη καταγγελία της συμβάσεως και για την,
διά αναγκαστικής εκτέλεσης, είσπραξης της οφειλής μας”,
λέει η Εμπορική Τράπεζα.

Όμως, την τακτική του καταχρεωμένου ιδιώτη ακολουθούσε και
στις άλλες τράπεζες από τις οποίες πήραν δάνειο για την ολοκλήρωση του έργου,
δηλαδή την Πειραιώς, την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικά η Εγνατία Οδός Α.Ε.
χρωστάει στις τράπεζες το ποσό των 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ,
ποσό που από το 2011 θα προστεθεί στο δημόσιο έλλειμμα,
το οποίο θα “φουσκώσει” κατά 1%.


Πάντως, η Εμπορική Τράπεζα που είχε δανείσει περί τα 230 εκατομμύρια ευρώ,
μέχρι το 2008, ενώ η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να “κερδίσει χρόνο”
ζητώντας συνεχώς τριμηναίες παρατάσεις.


http://cosmo.gr/Finance/Hellas/283855.html

Ο πιο σκληρός καιρός των τσιγγάνων


ΤΟ ΕΙΠΕ έξω από τα δόντια προ ημερών ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί: δεν πρέπει να μείνει ούτε ένας καταυλισμός τσιγγάνων στο γαλλικό έδαφος! Το σύνθημα έδωσε πριν από δύο χρόνια ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εξαπολύοντας πογκρόμ συλλήψεων και απελάσεων εναντίον παράνομων Ρομά μεταναστών με βάση νομοθεσία που φλέρταρε ασύστολα με τον ρατσισμό. Ταυτόχρονα οι συνεχείς επιθέσεις του όχλου και οι δολοφονίες τουλάχιστον έξι Ρομά στην
Ουγγαρία, τα τείχη που ξεδιάντροπα υψώνουν στη Ρουμανία και στην Πορτογαλία δήμαρχοι πόλεων που γειτονεύουν με «ανθρώπινα μιάσματα», τα βασανιστήρια ανηλίκων τσιγγάνων από αστυνομικούς στη Σλοβακία, τα συνθήματα μίσους από πολιτικούς στη Ρωσία, στη Βρετανία, στη Σερβία, ακόμη και στην οικονομικά χορτασμένη Ελβετία, περνούν συνήθως στα ψιλά των μέσων ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια. Δώδεκα εκατομμύρια Ρομά της Ευρώπης εξισώνονται με εγκληματίες. Ιδού οι αποδιοπομπαίοι τράγοι για τη διεθνή οικονομική κρίση. Στη Γηραιά Ηπειρο του 2010 ο πιο σκληρός καιρός των τσιγγάνων μόλις έφτασε.
«Η απόφαση της Γαλλίας να απελάσει ολόκληρες κοινότητες Ρομά χωρίς να εξετάσει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», διακήρυξε η ρουμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Romani Criss απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης Σαρκοζί ότι οι παράνομοι τσιγγάνικοι καταυλισμοί αποτελούν «εστίεςλαθρεμπορίου, εκμετάλλευσης παιδιών για επαιτεία, πορνεία και έγκλημα». Και μπορεί μέσα στο 2009 να απελάθηκαν από τη Γαλλία περίπου 10.000 Ρομά, η αρχή όμως είχε γίνει στην Ιταλία τον Μάιο του 2008, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι είχε διακηρύξει ότι «οι καταυλισμοί των τσιγγάνων θα πρέπει να διαλυθούν αμέσως και οι ίδιοι να απελαθούν ή να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης». Η μισαλλόδοξη δήλωσή του πυροδότησε ταραχές και επεισόδια, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νεαρών τσιγγάνων, παράνομων μεταναστών από τη Ρουμανία.

Τον Ιούνιο του 2009 στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας πάνω από 100 Ρομά εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ στο Βέλγιο ένα καραβάνι με περίπου 700 τσιγγάνους κατασκήνωσε στη Βαλονία αφού εκδιώχθηκε διά της βίας από τις φλαμανδικές περιοχές.

Στη Δανία η κυβέρνηση απέλασε πέρυσι περίπου 400 τσιγγάνους, ενώ ακόμη και η παραδοσιακά ανεκτική Σουηδία υιοθέτησε σκληρότερη στάση απέναντί τους, καθώς απέλασε εκατοντάδες Ρομά κατά παράβαση του εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου όπως κατήγγειλαν οργανώσεις για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Ακόμη πιο σκληρός είναι ο σύγχρονος «καιρός των τσιγγάνων» σε χώρες με εντονότερο πρόβλημα ρατσιστικής «δυσανεξίας». Στην Ουγγαρία

ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΦΕΚ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ


Τα φύλλα όλων των τευχών της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως διατίθενται δωρεάν
σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου: http://www.et.gr
NΟΜΟΣ: 3861/2010 (ΦΕΚ A 112/13 Ιουλίου 2010)

Ο Πούτιν μας δινει 100 δις για την Συρο....


Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More