Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

17 Δεκ 2010

Τι αλλάζει στην υγεία από το 2011



Τι αλλάζει στην υγεία από το 2011 Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ health.in.gr Αθήνα: Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, εκτός από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα ενταχθούν στο εξής και οι κλάδοι Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και ο Οίκος Ναύτη. Το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου για την υγεία, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου, προβλέπει μεταξύ

Το Facebook εισάγει αναγνώριση προσώπων στις φωτογραφίες


Την αυτόματη αναγνώριση προσώπων σε φωτογραφίες αναμένεται να εισάγει το Facebook μέσα στο προσεχές διάστημα. Το νέο χαρακτηριστικό θα ομαδοποιεί τα παρόμοια πρόσωπα και θα προτείνει αυτόματα στον χρήστη φωτογραφίες με ανθρώπους που θα μπορούσε να κάνει tag.



Σύμφωνα με δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας, Chris Cox, οι προτάσεις θα εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι σωστές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι περισσότερο. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση προσώπων έχει αναπτυχθεί

16 Δεκ 2010

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


       Μεσολόγγι 16/12/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ έξω από το χώρο του Ε.Κ.Μ. την Τετάρτη 15/12 το πρωί.
Είχαν προηγηθεί εξορμήσεις των μελών των Δ.Σ. των δευτεροβάθμιων οργανώσεων στους χώρους δουλειάς όλη την προηγούμενη εβδομάδα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας.
Στη συγκέντρωση εκ μέρους του Ε.Κ.Μ. μίλησε ο Γ.Γ. του Δ.Σ. συνάδελφος Σπ. Πλάκας και εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ο συνάδελφος Κώστας Κούστας. Στη συνέχεια

Ακούστε και δείτε μια σοκαριστική τοποθέτηση για την Ελλάδα και ειδικά τα τελευταία τρία λεπτά της!

Video-σοκ: Ένας Γάλλος μιλά όταν οι Έλληνες σιωπούν



Την ώρα που στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας Σύνοδος Κορυφής, σας παραθέτουμε ένα συγκλονιστικό video!


Δείτε και ακούστε τον ηγέτη των Ευρωπαίων Πράσινων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ να καταδεικνύει την υποκρισία των Ευρωπαίων εταίρων μας, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να βγάζουν λεφτά στις πλάτες μας.


Σε μια χειμαρρώδη και άκρως αποκαλυπτική ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώπιον του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και του Προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο γάλλο-γερμανός πολιτικός «αδειάζει» τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίες πουλάνε στην Ελλάδα φρεγάτες, ελικόπτερα και μαχητικά ύψους πολλών δισ. ευρώ την ώρα που μας βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό για περικοπές μισθών και συντάξεων.


Παραθέτουμε μερικές πικρές αλήθειες δια στόματος Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ:


-Αυτό που καλείται να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι σχεδόν αδύνατον

Χυμός ροδιού κατά του καρκίνου



Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι ο χυμός ροδιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, αφού είναι εξαίρετη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε τώρα ότι ο χυμός του ροδιού εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου!
 Τα συστατικά που υπάρχουν στον χυμό φαίνεται ότι καταφέρνουν να αναστέλλουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη να μετακινηθούν προς τα οστά.

18 Μήνες η στρατιωτική θητεία με 600 ευρώ μισθό

Φουντώνουν οι φήμες τελευταία οτι η κυβέρβηση σκέφτεται την αντικατάσταση των ΕΠΟΠ και όλων των πενταετούς υποχρεώσεως εθελοντών επί πληρωμή του στρατού με υποχρεωτική 18 μηνη στράτευση όλων αλλά με μισθό 600 ευρώ, πέρα της Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης η οποία έτσι και αλλιώς καλύπτει κάθε Έλληνα ένστολό.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του news24 ή σκέψη όντως υπάρχει στο υπουργείο και έχουν ξεκιήσει μελέτες αλλά....

δεν θα αφορά υποχρεωτική στράτευση όλων αλλά εθελοντική.

Η Ολλανδία μπορεί να μπλοκάρει την είσοδο τουριστών στα coffee shops



Λουξεμβούργο, Βέλγιο
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφαίνεται υπέρ των ολλανδικών Αρχών ως προς το δικαίωμα απαγόρευσης της εισόδου τουριστών στις καφετέρες που πωλούν κάνναβη.

Το Δικαστήριο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η πόλη του Μάαστριχτ κινήθηκε σε νόμιμα πλαίσια αποφασίζοντας το 2005 σχετική απαγόρευση, με στόχο να «φρενάρει» τους τουρίστες που έφθαναν οδικώς από το Βέλγιο και τη Γερμανία για να προμηθευτούν κάνναβη.

15 Δεκ 2010

Οκτώ τρόποι για να κόψετε το ροχαλητό

Σας έχει σπάσει τα νεύρα ο σύζυγος ή η σύζυγος γιατί ροχαλίζει; Δεν μπορείτε να κλείσετε μάτι το... βράδυ. Για να μην αλλάξετε σύντροφο δείτε τι μπορείτε να κάνετε μπας και επιτέλους κοιμηθείτε σαν άνθρωποι!
Το ροχαλητό, αυτή η ενοχλητική και θορυβώδης συνήθεια, ενδέχεται να .μην είναι απλώς μια ανώδυνη και προσωρινή απόφραξη της αναπνοής, αλλά ένδειξη μιας επικίνδυνης παθολογικής κατάστασης η οποία χρήζει άμεσης θεραπείας. Η εφημερίδα «Τhe Νew Υork Τimes» συνόψισε οκτώ αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του ροχαλητού, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες και ωτορινολαρυγγολόγους. Είναι οι εξής:

13 Δεκ 2010

ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ Ο ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Άρον άρον το τσουνάμι μέτρων για να περάσει ο Γιώργος τις εξετάσεις της Μέρκελ
Έναν μήνα πριν ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις...



Σε έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εργασιακό μεσαίωνα και στις πρώτες μεταπολεμικές εποχές, εξήντα πέντε χρόνια πίσω, οδηγούν τη χώρα οι αποφάσεις της κυβέρνησης!

Οι πρωτοφανείς για τα δεδομένα μιας ευρωπαϊκής χώρας μειώσεις μισθών και συντάξεων, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, ανακυκλώνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

12 Δεκ 2010

Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα διανύει τις μαύρες ημέρες της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Σε όλα τα επίπεδα με ταυτόσημα, γεωμετρικώς αυξανόμενα συμπτώματα. Πολλοί εδώ στο “Ολυμπία” έχουν μιλήσει για Αργεντινοποίηση της Ελλάδας. Αυτό ισχύει όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά στο εσωτερικό, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την δράση του παρακράτους.
Η κυβερνητική λειτουργία όμως, οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα παραπέμπουν ακριβώς στο δράμα της Ρωσίας πριν και μετά την έλευση του ΔΝΤ με τις ευλογίες του Γιέλτσιν.

Εφηβοι σε φάση νευρικής κρίσης


Το 10% αγοριών και κοριτσιών έχει κατάθλιψη, άγχος, φοβίες και το 30% αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εικόνα του
Της ΑΥΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Ενας στους τρεις εφήβους που ζητάει ιατρική φροντίδα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εικόνα του, το οποίο μερικές φορές τον οδηγεί σε αδιέξοδα. Ενας στους δέκα ταλανίζεται από κατάθλιψη, άγχος και φοβίες, χωρίς ευτυχώς για τους περισσότερους να παίρνουν τα προβλήματα αυτά παθολογικό χαρακτήρα.
Τα οργισμένα νιάτα εξαρτώνται από το Ιντερνετ κι αυτό μειώνει τις επιδόσεις τους. Ενας στους τρεις αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More