Και ενώ τα ευεργετήματα της άσκησης είναι πολλά και ποικίλα σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται και στα… αρνητικά της. Μήπως υπάρχει μια συγκεκριμένη άσκηση που αντί να μας γεμίζει υγεία και ευεξία μας ωθεί να αποφεύγουμε τον καθρέφτη; Και όμως υπάρχει, απαντά ο δρ. Μαρκ Πόρτερ σε μια αιρετική έρευνά του που υποστηρίζει, πως το τρέξιμο βλάπτει την εξωτερική μας εμφάνιση…
Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Ο αιρετικός δρ. Πόρτερ αναφέρει πως το τζόγκινγκ μπορεί να μας ευεργετεί με τα οφέλη του όμως, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «The New York Times», βλάπτει την ομορφιά μας. Δείτε γιατί:
-Οι μαστοί χαλαρώνουν:
Έρευνες έχουν αποδείξει κατά το παρελθόν πως το τρέξιμο ανήκει στα ελάχιστα είδη αθλημάτων που αντί να συσφίγγουν, αντίθετα χαλαρώνουν τους μαστούς. Το κοινό αυτό μυστικό γνωρίζουν και οι περισσότερες αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων, που για να αποφύγουν αυτή τη δυσάρεστη παρενέργεια επιλέγουν τους λεγόμενους «αθλητικούς» στηθόδεσμους που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να αποτρέπουν την χαλάρωση του στήθους.
-Το «σωσίβιο» παραμένει:
Τα παχάκια γύρω από τη μέση, γνωστά και ως «σωσίβιο» δύσκολα αποχωρούν από το σώμα μας απλά και μόνο με τη βοήθεια του τζόκινγκ. Σίγουρα με το τρέξιμο υπάρχει μια βελτίωση στην περίμετρο της μέσης, όμως για καλύτερα και αμεσότερα αποτελέσματα, θα πρέπει ο αθλούμενος να επιλέξει άλλο είδος ασκήσεων, όπως π.χ. τις ασκήσεις μυϊκής αντίστασης που πραγματοποιούνται στα όργανα του γυμναστηρίου.
-Το δέρμα γερνάει πρόωρα:
Η συνεχής έκθεση στον ήλιο, η διαρκής κίνηση και οι πιέσεις που επιφέρει το τζόκινγκ στον οργανισμό έχουν ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η κίνηση χαλαρώνει τους υποστηρικτικούς ιστούς που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, ο ήλιος και ο αέρας ταλαιπωρούν καθημερινά το δέρμα ενώ οι αθλητές του τζόγκινγκ καθώς διαθέτουν λιγότερο σωματικό λίπος από τον μέσο άνθρωπο, αντίστοιχα διαθέτουν και πιο χαλαρό δέρμα από ότι θα έπρεπε.
Η έρευνα αυτή δεν έχει σκοπό να παρακινήσει τους αθλούμενους να εγκαταλείψουν το τρέξιμο προκειμένου να μην βλάψουν την εξωτερική τους εικόνα. Τόσο ο δρ. Πόρτερ όσο και άλλοι επιστήμονες αναφέρουν, πως οι δυσάρεστες αυτές επιπτώσεις αφορούν κυρίως στους επαγγελματίες δρομείς και όχι σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με το τρέξιμο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου