Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

19 Μαΐ 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΣΟΚ Τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ που δεν πρέπει να ξεχνάμε!

1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ )
2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες)
3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.
5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.

Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου!

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ. Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης.
Ενδεικτικά...
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.


45 Σκανδαλα της ΝΔ ! " the history "

Πάμε λοιπόν να τα θυμηθούμε μαζί όλα τα 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που στοιχειώσαν τα ΜΜΕ για κάποιο διάστημα αλλά πλέον δεν ακούγονται και πολλοί ίσως δεν τα θυμούνται.

Ιούλιος 2004 – χρηματισμός


- Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου – Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα… εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.
Σεπτέμβριος 2004 – παράνομη μεταγραφή

Πώς ο Κέινς θα έλυνε την κρίση της Ευρωζώνης

Συντάκτης: M. Miller R. Skidelsky
Σχεδόν πριν από 100 χρόνια , ένας νεαρός αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών επιδίωξε να συμβουλεύσει τους Ευρωπαίους πολιτικούς πώς θα έπρεπε να χειριστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εφιαλτικά εξωτερικά χρέη. Υποστήριξε ότι υπήρχε ένα όριο στην ικανότητα μιας χώρας να εξυπηρετεί το χρέος. Εκείνοι που περίμεναν περαιτέρω πληρωμές ήταν μοιραίο να απογοητευτούν. Ακόμη περισσότερο, οι προσπάθειες των πιστωτών να καταβληθούν περαιτέρω πληρωμές θα απέβαιναν επικίνδυνες πολιτικά. “Εάν υπογράψουν [οι οφειλέτες]”, έγραψε σε ένα φίλο, “δεν θα μπορούν πιθανώς να τηρήσουν κάποιους από τους όρους και το αποτέλεσμα παντού θα είναι αναταραχή και ξεσηκωμός”. Συνέστησε ένα γύρο ακύρωσης χρεών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών , ένα σχέδιο που –με μια μονοκοντυλιά– θα εξάλειφε μεγάλο μέρος του προβλήματος. Όταν αγνοήθηκε από τις κυβερνήσεις των πιστωτών, ο Τζον Μέιναρντ Κέινς παραιτήθηκε από το αξίωμά του για να γράψει το έργο Economic Consequences of the Peace (Οικονομικές Συνέπειες της Ειρήνης).

Τζιμ Μόρισον: Ο Lizard King της δεκαετίας του ΄60


Ο Τζιμ Μόρισον αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και μαζί με τους Doors άφησαν το δικό τους μουσικό αποτύπωμα. Τη μεγάλη επιτυχία του ωστόσο ακολουθούσαν πάντα ιστορίες για ποτό, ναρκωτικά και κακές συμπεριφορές.

Ο James Douglas Morrison όπως ήταν το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1943 στη Μελβούρνη της Φλόριντα. Η μητέρα του Clara Clarke Morrison ήταν μια απλή νοικοκυρά και ο πατέρα του George Stephen Morrison ήταν αεροπόρος του ναυτικού που κατάφερε να φτάσει μέχρι το βαθμό του Ναυάρχου και να παίξει σημαντικό ρόλο σε σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Όμως ο πατέρας του ήταν και λάτρης της μουσικής καθώς αγαπούσε το πιάνο και απολάμβανε να παίζει σε φιλικές συγκεντρώσεις στο σπίτι τους.

18 Μαΐ 2012

Τυχερός ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει τέτοιους – και τόσο λυσσώδεις- εχθρούς!


  Διονύσης Ελευθεράτος
Ούτε παραγγελία να τους είχε κάνει ο Τσίπρας αυτούς τους αντιπάλους! Αυτούς και την υστερία τους...  
(Αναρτήθηκε στο «i.efimerida.gr», στις 14/05/2012)

«Στην πολιτική χρειάζεσαι φίλους, αλλά πάνω από όλα χρειάζεσαι έναν εχθρό». Η διάσημη φράση του Μάρτιν Μπράιαν Μαλρόνεϊ, παλιού πρωθυπουργού του Καναδά, ταιριάζει «γάντι» στο ΣΥΡΙΖΑ: Το σχήμα του Αλέξη Τσίπρα από την προεκλογική κιόλας περίοδο διαθέτει εκείνους ακριβώς τους εχθρούς, που σχεδόν ... εγγυώνται ότι θα το βοηθήσουν να γίνει πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Με όσα αυτό συνεπάγεται ή δεν συνεπάγεται, σε πολλά πεδία...

Περισσότερη ζωή με καφέ;

Περισσότερη ζωή με καφέ;To ρόφημα «μπλοκάρει» σοβαρές ασθένειες και μειώνει τον κίνδυνο θανάτου
«Η ζωή είναι μικρή» αλλά αν πίνεις καφέ μπορεί να μεγαλώσει...

Μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ δείχνει ότι ο καφές έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Οσοι πίνουν 4-5 καφέδες ημερησίως φαίνεται ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρδιοπάθειες, αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτη, λοιμώξεις ή επιπλοκές από τραυματισμούς και ατυχήματα. Υπάρχουν όμως και σκοτεινές πλευρές σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καφέ αλλά και την ίδια την έρευνα.
Η έρευνα

17 Μαΐ 2012

Μήπως να φορολογήσουμε την προπαγάνδα;


Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τα κανάλια. Το βλέπει κάποιος στο πρόσωπο της Όλγας. Αυτή η ένταση που έχει ακυρώσει όλη την φρεσκάδα που με μεγάλο κόπο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει η έμπειρη παρουσιάστρια. Σκιές και γραμμές,εκεί που απλωνόταν το γέλιο κάθε που εμφανιζόταν στα πλάνα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.Προφανώς για όλα φταίει ο Σύριζα.Η Όλγα αναγκάζεται να συνοφρυώσει το πρόσωπο και να ρωτήσει με ένταση «ποιόν εννοείτε» κάθε φορά που κάποιος περιγράφει το κόμμα του Τσίπρα ως κάτι κακό αλλά δεν τον το κατονομάζει κιόλας.

Νεα δημοσκοπηση Ο.Π.ΑΘΗΝΩΝ ! Συντριβη της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ,Ανεβαινει Καμμενος-Τσιπρας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 16 - 5 - 2012
Νέα δημοσκόπηση διενεργήθηκε απο την δημοσκοπική ομάδα του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών για τον Νομό Αττικής το αποτελέσματα εκπλήσσει...
Να τονίσουμε οτι ο καθηγητής του τμήματος στατιστικής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών είναι ο άνθρωπος που κατέγραψε με απόλυτη επιτυχία τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου
...



Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων με πρόθεση ψήφου:


1. ΣΥΡΙΖΑ: 28.9%
2. ΝΔ: 12,5%
3. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,6%
4. ΠΑΣΟΚ: 7,9%
5. ΚΚΕ: 6,2%
6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 5,3%
7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5%

Προσοχή! Αδιέξοδο

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Καλή η διαπίστωση πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά πρέπει να τη θυμόμαστε κιόλας. Η χώρα προχωρά σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η οποία πριν ακόμη αποκτήσει χαρακτηριστικά (αντιπαράθεση προγραμμάτων, προτάσεις για το μέλλον κλπ), έχει χαρακτηριστεί. Είναι μια εκλογική μάχη που σύμφωνα με πολλά από τα ΜΜΕ φέρνει την χώρα πριν τον γκρεμό. Δηλαδή κάποιοι προφανώς πιστεύουν πως η ανώτερη έκφραση Δημοκρατίας, οι εκλογές δηλαδή, εμφανίζουν επικινδυνότητα ή μεσσιανική λειτουργία ανάλογα με την πιθανή τους έκβαση. Είναι μια λογική που αναιρεί την ίδια την ουσία της Δημοκρατίας, αφού δίνει αξιωματικά το δικαίωμα σε κάποιους, -όχι σε όλους σίγουρα- να έχουν την επιφώτιση της Δημοκρατίας. Να ξέρουν δηλαδή εκ των προτέρων, πριν εκφραστεί ο λαός και πριν υπάρξει το αποτέλεσμα ποιό είναι το καλό. Η ερώτηση λοιπόν είναι «τι θα γίνει αν κάποια στιγμή αυτοί που θεωρούν ότι κατέχουν το αλάνθαστο του καλού θελήσουν και να το επιβάλουν;»

16 Μαΐ 2012

Financial Times:"Μήπως οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι"

FINANCIAL TIMES ''Η χρεοκοπία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και η συνεπακόλουθη μετάδοση της κρίσης θα είναι ζημιογόνος για την Ευρώπη. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση.

Η συζήτηση που διεξάγεται περιστρέφεται μόνο στο πόσο ισχυρή θα είναι η μετάδοση της κρίσης και ποιος θα πρέπει να είναι ο χειρισμός για τα υπερχρεωμένα κράτη αλλά και για τους μεγάλους χρηματοδότες της Ε.Ε.

Μήπως, όμως, η συζήτηση κινείται σε λάθος βάση; Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη για το σύστημα στο οποίο πραγματικά ποτέ δεν ανήκε… Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης! Υπάρχει ένα σενάριο που παραγνωρίζεται, βάσει του οποίου η χρεοκοπία δεν καταλήγει σε καταστροφή για την Ελλάδα.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει συντριβή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η κατηφόρα του δικομματισμού συνεχίζεται.


Νέα έρευνα της VPRC δείχνει ότι τα ποσοστά των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων επιδεινώνονται ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται πάνω από το 20%.

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε μία ημέρα πριν το "ναυάγιο" των διερευνητικών, οι δύο εκφραστές του πάλαι ποτέ ενιαίου Συνα­σπισμού, ο Φώτης Κουβέ­λης και ο Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνουν το υψη­λότερο ποσοστό θετικής γνώμης των πολιτών ανά­μεσα στους αρχηγούς των κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή. Θετική γνώμη για τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζει το 53% των συμ­μετεχόντων στην έρευνα (36% αρνητική γνώμη), γε­γονός που καθιστά τον κ. Κουβέλη κεντρικό πρόσω­πο στις άμεσες πολιτικές εξελίξεις. Στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα (47% θετική γνώ­μη, 46% αρνητική) αντα­νακλάται η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και η συνεπής πο­λιτική κατά του Μνημονίου. 

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους παραγωγούς αγροτικών προιόντων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σκοπεύει να  οργανώσει για δεύτερη φορά διανομή τοπικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους όσους παράγουν προϊόντα σε επίπεδο Νομού Αιτωλοακαρνανίας ,να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης (κα Φραγκαναστάση) στο τηλ. 2632360013, μέχρι την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και να δηλώσουν τα προϊόντα, τις τιμές και ποσότητες που μπορούν να διαθέσουν.
Οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα εκδόσεως απόδειξης λιανικής και να είναι παραγωγοί σε επίπεδο Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια

Τα αρχαιότερα ημερολόγια των ΜάγιαΑνακαλύφθηκαν στη Γουατεμάλα και συνεχίζονται για πολλές χιλιετίες μετά το 2012
Λεπτομέρεια από τον Κώδικα της Δρέσδης, ο οποίος θεωρείτο ως σήμερα ότι περιείχε τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια. Τα ημερολόγια που ανακαλύφθηκαν στο Σουλτούν είναι κατά πολύ προγενέστερα



Αν έχετε έστω και ελάχιστα επηρεαστεί από την όλη παραφιλολογία των τελευταίων ετών σχετικά με το «κατά Μάγια» τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Τα αρχαιότερα ημερολόγια του χαμένου αυτού προκολομβιανού πολιτισμού ήρθαν στο φως από αμερικανούς αρχαιολόγους και δεν «διανοούνται» κάτι τέτοιο. Αντίθετα προβλέπουν ότι ο κόσμος θα συνεχίσει ατάραχος την πορεία του για πολλές ακόμη χιλιάδες χρόνια.

Δήμαρχε, το ξέχασε το Μεσολόγγι η ολυμπιακή φλόγα!

Ο κατήφορος της πόλης συνεχίζεται! Πλέον κανείς στον Δήμο  δεν διεκδικεί και δεν ασχολείται για τα αυτονόητα! Στην πόλη του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά που χάρισε τον ολυμπιακό ύμνο, η ολυμπιακή φλόγα δεν πέρασε να αποδώσει φόρο τιμής! Είναι ντροπή για όλους τους υπεύθυνους που δεν μπορούν να διαχειριστούν την πολιτιστική κληρονομία του Δήμου και δεν σέβονται την προσφορά  αυτής της πόλης στην Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος και το επιτελείο του δείχνουν να μην μπορούν να διαχειριστούν σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο και συνεχώς να χάνουμε το κύρος μας!

Δείτε την διαδρομή της ολυμπιακής φλογας

- Η Φλόγα θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.
- Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.
- Την 3η ημέρα (12/5) θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

15 Μαΐ 2012

Ο λαός θέλει, η αριστερά μπορεί;


Του Γιώργου Καισάριου

Όπως είπαμε, ο λαός ψήφισε με οργή και ψήφισε κατά του μνημονίου. Δεν έχει καμία σημασία αν οι προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων που ψήφισε δεν μπορούν να υλοποιηθούν, σημασία έχει ότι αυτό θέλει ο λαός.
Δεν έχει καμία σημασία αν έχει ή δεν έχει λεφτά το κράτος, αν δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε (το κράτος) 40 χρόνια τώρα, αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις (διότι οι της ΔΕΗ θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα να παίρνουν τις συντάξεις που παίρνουν) και δεν έχει καμία σημασία αν ο ιδιωτικός τομέας έχει διαλυθεί και δεν παράγει φορολογικά έσοδα.
Οι ψηφοφόροι ψήφισαν και απαιτούν αυτά που ψήφισαν να υλοποιηθούν!
Την αριστερά όμως την ρώτησε κανείς; Ρώτησε κανείς την ελληνική αριστερά αν μπορεί;

Φταίει η ίδια η λιτότητα και όχι το αν εφαρμόστηκε σωστά

Συντάκτης: Paul Krugman
Η τελευταία προσπάθεια για να δικαιολογηθεί η απόλυτη αποτυχία της λιτότητας είναι ο ισχυρισμός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν εφάρμοσαν τελικά την λιτότητα. Ο ισχυρισμός αυτός προέρχεται κυρίως από τους συνήθεις υπόπτους -εκείνους, για παράδειγμα, που κατηγορούν τον Ομπάμα ότι προωθεί τεράστιο σχέδιο επέκτασης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων επειδή η εταιρεία δημοσκοπήσεων Census έκανε μερικές προσλήψεις. Πρέπει όμως να πω ότι οι αντιδράσεις υπήρξαν εντυπωσιακά αδύναμες -ακόμη και ορισμένοι που θα έπρεπε να γνώριζαν καλύτερα υποστηρίζουν ότι ίσως δεν εφαρμόστηκαν αρκετές περικοπές. Ναι, εφαρμόστηκαν.

Συνταγματικό πραξικόπημα;

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Ένα πρωτοφανές παρασκήνιο, με σκοπό τη δημιουργία κυβέρνησης με κάθε τρόπο χωρίς να πάμε σε νέες εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Το επιχείρημα βεβαίως είναι πως αυτό απαιτεί για μία ακόμη φορά η σωτηρία της πατρίδας. Την σωτηρία της πατρίδας επικαλέστηκαν και όσοι έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο πριν από 40 χρόνια, αλλά ας αφήσουμε την Ιστορία όσο διδακτική και να είναι και ας πάμε στα γεγονότα.
Μετά την συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πάνο Καμμένο, οι προσπάθειες που σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 37) καταβάλλει ο Πρόεδρος για τον σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης, τερματίστηκαν. Το επόμενο στάδιο είναι ο ορισμός μιας κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρείας αποδοχής η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές με πρωθυπουργό Πρόεδρο ενός από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια.

Τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών



Η συζήτηση ενώπιον του Προέδρου ξεκίνησε ως εξής:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριοι σας καλωσορίζω. Προτείνω να αρχίσω με μία δική μου εισήγηση. Έχω επίσης ένα ενδιαφέρον σημείωμα του Πρωθυπουργού για την οικονομική κατάσταση, που το έστειλε για προσωπική μου χρήση. Έχει πολύ ενδιαφέρον και θα σας το δώσω να το διαβάσετε και εσείς. Στη συνέχεια θα πάρει το λόγο ο κ. Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βενιζέλος. Υπάρχει κάποια ένσταση;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Καμία.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριοι, έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και η ακυβερνησία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική ασφάλεια του ελληνικού λαού και την ίδια την εθνική μας υπόσταση.

13 Μαΐ 2012

Μια "Συνομιλία με την ... Τέχνη", στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.


Το Ιστορικό Μουσείο "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου,
 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων,
την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στις 8.30 το βράδυ,
φιλοξενεί στους χώρους του
την ιστορικό τέχνης κυρία Ναυσικά Καπνίση
για μια "Συνομιλία με την ..Τέχνη"
μέσω βιντεοπροβολών και μουσικών επενδύσεων μιας σειράς Έργων Τέχνης παγκόσμιας εμβέλειας.
Πρόκειται για μια ουσιαστική συνομιλία με γνωστά έργα τέχνης
και όχι μια απλή οπτική επαφή με αυτά.
Μια παρατήρηση των έργων και ανάλυση των μέσων
και του τρόπου που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες στη δημιουργία τους
που καθιστά τον θεατή τους
κοινωνό των συναισθημάτων που εκπέμπουν,
και, ταυτόχρονα, επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεται.
Είσοδος Ελεύθερη
   Κέντρο Λόγου & Τέχνης-Μουσείο «Διέξοδος»,   
diexodosmes@DiexodosMuseum

Πτώχευση και ανάκαμψη

Μερος Α΄

Του Θεόδωρου Παπαηλία, Καθηγητή ΤΕΙ Πειραιά

1. Εισαγωγή

Στο σύνολο των άρθρων, που έχουν δημοσιευθεί (πολλές χιλιάδες) στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, ή στα βιβλία που εκδόθηκαν ή στους λόγους και στις συνεντεύξεις των ημεδαπών και αλλοδαπών επισήμων τονίζεται ως κύρια αιτία για την ελληνική οικονομική κατάρρευση είτε το φαύλο πολιτικό σύστημα ή (και) το κλεπτοκρατικό υπόδειγμα κ.λπ. που κυριάρχησε στη χώρα. Το παρόν άρθρο υποστηρίζει ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν τις παραμέτρους των εξισώσεων και όχι τους αγνώστους του συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα: Η συζήτηση στρέφεται στα αίτια της πτώχευσης. Αντιθέτως, όπως θα σημειωθεί, το ορθό είναι να εξηγηθεί για ποιους λόγους αυτή δεν συνέβη νωρίτερα. Με την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε, και η οποία ήταν σχεδόν μονόδρομος (προαναγγελθείσα τραγωδία), η πτώχευση παρέμενε προ των πυλών για 50 έτη.

Το “άντε γαμηθείτε” του Αλέξη Τσίπρα

Συντάκτης: Γιάννης Αλμπάνης
Εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τότε δηλαδή που θυμάμαι τον εαυτό το μου, η ενασχόληση με τα κοινά ταυτίζεται με την θεσιθηρία και τον άνομο πλουτισμό. Ο βουλευτής, ο πολιτικός εν γένει, είναι ο λαμόγιος που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καβατζώσει την καρέκλα και να τρώει με χρυσά κουτάλια κι αυτός και τα δισέγγονα -ο Άκης αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο μνημονιακά χρόνια, πέραν της λαμογιάς, η πολιτική ταυτίζεται πλήρως με το τσατσιλήκι στην τρόικα και τη βαρβαρότητα απέναντι στο λαό. Επί δύο χρόνια, πρωθυπουργοί και υπουργοί, βουλευτές και μεγαλοδημοσιογράφοι, κάθε λογής γραμματείς και φαρισαίοι, δεν έχουν πει ένα “μα δεν γίνονται αυτά” στην τρόικα και τον ΣΕΒ. Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας σε θέση ευθύνης που να πει ότι “δεν γίνεται να εξοντώσουμε έναν ολόκληρο λαό”. Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας που να πει “άντε γαμηθείτε” και να αναλάβει το προσωπικό κόστος της αξιοπρέπειας.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More