Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

3 Νοε 2012

Pina Bausch: Για τον χορό και την τέχνη

Η Πίνα Μπάους έφυγε από τη ζωή αρκετά ξαφνικά το 2009 αφού είχε καταφέρει πρώτα να γίνει μία από τις πιο ανατρεπτικές χορογράφους της εποχής της και η δημιουργός του Theatertanz, μιας νέας έκφρασης του χορού που θα επηρέαζε ένα μεγάλο μέρος μελλοντικών χορευτών και χορογράφων από την δεκαετία του 1970 και έπειτα.

Η Πίνα Μπάους γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1940 στο Solingen σε μία αστική οικογένεια. Οι γονείς της August και Anita Bausch διατηρούσαν ένα εστιατόριο με ξενώνες και είχαν αποκτήσει άλλα δύο παιδιά πριν τον δικό της ερχομό.


Ο χορός μπήκε στη ζωή της σε νεαρή ηλικία όταν το 1955, όντας ακόμα 14 ετών, άρχισε να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή Folkwangschule στο Essen. Διευθυντής τότε ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς χορογράφους της Γερμανίας και ένας από τους ιδρυτές του γερμανικού εξπρεσιονισμού στο χορό.


2 Νοε 2012

Η μεγαλύτερη Φυτική Παραγωγή στη Δυτική Ελλάδα Παράγεται στο Μεσολόγγι

clip_image002 Έχει περίπου  320.000  στρέμματα. 

  • Βασικές  καλλιέργειες  είναι η ελιά (125.740 στρ.),

  • ο αραβόσιτος (63.052 στρ.), 

  • η μηδική (62.587 στρ.),

  • το βαμβάκι (17.793 στρ.),

  • τα εσπεριδοειδή (15.693 στρ.), 

  • τα κηπευτικά μικρής διάρκειας (4.627 στρ.),

  • το ρύζι (9.422 στρ.), το αμπέλι (1.157 στρ.)   κλπ. 

Τα στοιχεία είναι  από  το Καλλιεργητικό  πλάνο της  Περ. Δυτ. Ελλάδας.

Κι όμως το  Υπουργείο  Αγροτικής  Ανάπτυξης  και η Περιφέρεια  δεν  έχουν  φτιάξει 

κανένα  έργο  υποδομής  στο  Μεσολόγγι τα  τελευταία χρόνια.

Κι ας  μιλάνε για  ανάπτυξη  και  ενίσχυση  του  πρωτογενούς  τομέα.

Άραγε  υπάρχει  σχεδιασμός; Ένα δημοπράτησαν και το ακύρωσαν.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,  πρέπει  να δημιουργήσει 

 ΒΙOMHXANIKO-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ  ΠΑΡΚΟ  στην  ΦΟΙΝΙΚΙΑ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ,

Αιωνία του η μνήμη

Θεός σχωρέστον. Αν κι αμφιβάλλω, ότι θα συγχωρέσει κανείς στο ΠΑΣΟΚ αυτά που έκανε. Δεν είναι ένα και δυο οι αμαρτίες. Αν αρχίσω να γράψω, θα τελειώσει το άρθρο, το εγγόνι μου.  

Το τι γίνεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, δε περιγράφεται. Έχετε δει θρίλερ με ζόμπι, πολεμική ταινία, καράτε, ή αυτές με τη συντέλεια του κόσμου; Τρις χειρότερα. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια ένταση σε πτώμα. 
Καταρχήν τα κοσμητικά επίθετα. To μ@\@*@ς είναι η πιο «μαλακή» βρισιά. Οι μανάδες κι οι θείες των πασόκων, πρέπει να γιορτάζουν σήμερα. Όλο σ αυτές αναφέρονται τα πράσινα στελέχη μεταξύ τους.  Τα κλέφτης, κάθαρμα, λαμόγια, απατεώνα, προδότη κλπ, δεν τα λαμβάνουν πια υπόψη, οι βολεμένοι κηφήνες. Τα θεωρούν συνήθη χαιρετισμό. 
Σε λίγο θα ρίχνουν με πολυβόλα κι όλμους, αν δεν άρχισαν ήδη. Η Μπατζελή εμμέσως πλην σαφώς λέει στη Βαγγελιώ. Όξω Μπενύτο απ την παράγκα. Τον αμφισβητεί για αρχηγό. Γιατί κυρία μου; Που θα βρείτε χειρότερο;

1 Νοε 2012

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την  07 – 11 – 2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων πρώην Νομαρχιακής Αυτοδ/σης Αιτωλ/νίας, Κύπρου 1, Μεσολόγγι 30200), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

  •  Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις μορφές αγωνιστικής διεκδίκησης που αφορούν την οικονομική κατάσταση του Δήμου (εισηγητής κ.Κατσούλης Παναγ. – Δήμαρχος).

Στον Εισαγγελέα το θέμα των συμμοριών που εκμεταλλεύονται μετανάστες στη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου.

Στη Εισαγγελία Μεσολογγίου προσέφυγε χτες 31/10/2012 ο Αντιδήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης για το θέμα της εκμετάλλευσης μεταναστών από συμμορίες που τους υπόσχονται δουλεία και ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Η καταγγελία που έγινε στον Εισαγγελέα αναφέρει τα εξής:

Για άλλη μια φορά, γινόμαστε  θεατές ενός εγκλήματος, που διαπράττεται από συμμορίες  που δρουν στη Δημοτική Ενότητα Οινιάδων. Συμμορίες που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν, κάνοντας  δουλεμπόριο  μεταναστών, συμμορίες αποτελούμενες από  συγκεκριμένα  πρόσωπα  Ελλήνων, τα οποία  σε συνεργασία  με μετανάστες,  καλούν μετανάστες  Βουλγάρικης  και Ρουμάνικης  καταγωγής στη Δημοτική Ενότητα  Οινιαδών πουλώντας την ελπίδα  για ένα καλύτερο αύριο και  υποχρεώνοντάς τους  να διαβιούν σε υποτυπώδεις  εγκαταστάσεις,,  κάτω από άθλιες  συνθήκες, ενώ άλλους τους υποχρεώνουν  να κοιμούνται  στους δρόμους  και στα  πεζοδρόμια, μην έχοντας εξασφαλίσει  γι’ αυτούς ούτε τον ύπνο τους και όλα αυτά γίνονται  επί πληρωμή .

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξεκινάμε με ένα γράφημα που παρουσιάζει το Εθνικό χρέος και την εξέλιξή του.

Θα φανεί χρήσιμο στη συνέχεια......

Ας αρχίσει , λοιπόν , η αναδρομή.....
-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ.
(υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και...
εισφορών
μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΙ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ ),
και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM"
σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ
που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ)
και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα
(όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).

31 Οκτ 2012

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Αιτήσεων για την απασχόληση 100 ανέργων στo Νομό Αιτωλοακαρνανίας



Ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας για την υποβολή Αιτήσεων επιλογής 100 ανέργων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υλοποίησης του Έργου «Κοινωνική Αλληλεγγύη».
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική «Αίτηση Συμμετοχής» και να την υποβάλουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις 5 έως τις 19 Νοεμβρίου, στα γραφεία του φορέα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΕ: Χαριλάου Τρικούπη & Βαλτινών, 30100, Αγρίνιο. 
Υπενθυμίζεται ότι η Πρόσκληση εντάσσεται σε ολοκληρωμένο Σχέδιο, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΕΣΜΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», με στόχο την υποστήριξη ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, καθώς και υφιστάμενων, αλλά και νέων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του Σχεδίου οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν στις εξής δράσεις:
§  Επαγγελματική Κατάρτιση
§  Επιμόρφωση
§  Συμβουλευτική Υποστήριξη
§  Πιστοποίηση Προσόντων & Δεξιοτήτων
§  Εκπαιδευτική Πρακτική Άσκηση σε Επιχειρήσεις

30 Οκτ 2012

Διευκρινίσεις μέσω facebook έσπευσε να δώσει η Μ. Ρεπούση

repousi«Η έξοδος του Μεσολογγίου δεν θα μπορούσε να καταργηθεί διότι έγινε και κανείς δεν μπορεί να την καταργήσει. Εκείνο που πρέπει να ξανασκεφθούμε είναι ο τρόπος που γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους, ώστε να πάψουν να είναι στερεοτυπικές και να γίνουν περισσότερο αναστοχαστικές και χρήσιμες για την ιστορική μας μνήμη, αλλά και την προοπτική της χώρας μας» έγραψε στο προσωπικό προφίλ της στο Facebook η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Μαρία Ρεπούση σπεύδοντας να δώσει διευκρινήσεις για το σάλο που ξέσπασε έπειτα από δήλωση που φέρεται ότι έκανε και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Δήλωση – Απάντηση Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη στις δηλώσεις της κα Ρεπουση.

Γιατί κα Ρεπούση να μη καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την «αναπαριστά» ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ’ εσάς είναι «εθνικιστικά κιτς» που αναπαράγουν την «εθνικιστική έξαρση»;
Είναι προφανές ότι ως «ακαδημαϊκός» - που δυστυχώς για μας τους απλούς πολίτες τώρα ασκείται και «πολιτική» - από καιρό έχετε ιδεολογικοποιήσει και ταυτόχρονα καταστήσει «άυλη» την έννοια του έθνους και ότι ζωντανεύει την ιστορική μνήμη περί αυτού; Προσφέρεται, κατ’ αυτό τον τρόπο, λαμπρές υπηρεσίες σε κάθε μεγαλοεθνικισμό, ο οποίος έχοντας ενδυθεί σήμερα το «κουστούμι» της παγκοσμιοποίησης - δηλαδή του σύγχρονου ιμπεριαλισμού - επιχειρεί να επιβάλλει  μέσω και της ιστορικής αφασίας μια νέου τύπου αποικιακή πολιτική.
Επίσης είναι προφανές ότι έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας «Να καταργηθεί η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση».
Θα μπορούσατε κα Ρεπούση - βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΔΗΜΑΡ σήμερα να συγκεκριμενοποιήσετε την «επαναστατική» σας πρόταση; Τι προτείνετε δηλαδή σε μας, τους «αδαείς εθνικιστές», να καταργηθεί, έτσι ώστε να μη δημιουργείται εθνικιστική έξαρση»;
Ο εορτασμός της αυτοθέλητης θυσίας χιλιάδων ελλήνων και φιλελλήνων, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης;

Ρεπούση: Να καταργηθεί η… έξοδος του Μεσολογγίου


  • 10


 Ρεπούση: Να καταργηθεί η… έξοδος του Μεσολογγίου
Να καταργηθεί η… έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως… «εθνικιστικά κιτς». Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, λέει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη». Ζητεί όμως από τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και κάτι άλλο η κυρία Ρεπούση: «Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι μαθητικές παρελάσεις».
Πηγή: newpost.gr

Θέμα συζήτησης και προβληματισμού η διαχείριση των παιδικών σταθμών!



Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο τέθηκε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τους παιδικούς σταθμούς και την διαχείριση τους καθώς μέχρι τώρα ελέγχονται από το πνευματικό κέντρο! Ερωτήσεις τέθηκαν από την αντιπολίτευση για το πώς είναι δυνατόν να έχει σταλθεί στην περιφέρεια τρεις φορές ο κανονισμός εδώ και δυο χρόνια ( Δήμαρχος Κατσούλης, πρόεδρος πνευματικού κέντρου Καββάγιας) για την δημιουργία οργανισμού και να απορρίπτεται χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις έτσι ώστε να εγκριθεί! Απορίες δημιουργήθηκαν για το πώς διαχειρίζεται έναν τεράστιο προϋπολογισμό το πνευματικό κέντρο και με τι κριτήρια δίνονται τα χρήματα. 
Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον κ. Καββάγια λέγοντας ότι η περιφέρεια έχει σειρά στην δημιουργία οργανισμών στους Δήμους και ότι ακόμη δεν είναι η σειρά η δική μας!

29 Οκτ 2012

Γράμμα σε έναν ψηφοφόρο της χρυσής αυγής!


Δεν έχω κάτι με τους χαζούς. Ειλικρινά. Δεν με ενοχλούν καθόλου. Μερικές φορές τους βρίσκω άκρως συμπαθητικούς. Μερικές φορές μπορώ να επικοινωνήσω πιο ουσιαστικά μαζί τους απ ότι με τους δήθεν μορφωμένους. Ξέρεις ποιους χαζούς δεν πάω καθόλου; Αυτούς που ενώ είναι χαζοί-ορισμένοι απ αυτούς πολύ χαζοί-θέλουν να φανούν έξυπνοι. Και ξέρεις ποιους θεωρώ ακόμα πιο αντιπαθητικούς; Αυτούς που είναι χαζοί και θεωρούν έξυπνους του χαζούς που το παίζουν έξυπνοι!Μπερδεύτηκες ε; Άκου να δεις τι εννοώ..
Χρυσή Αυγή. Δύο λέξεις υπέροχες αν διαβαστούν ξεχωριστά. Αν διαβαστούν η μία πίσω από την άλλη προξενούν έκρηξη ηφαιστείου ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και βλακείας. Και επειδή για τα δύο πρώτα έχεις ακούσει και από αλλού, εγώ θα σου πω για το τρίτο, το μακρύτερο. Την βλακεία. Σου λέει ο αρχηγός των ηλιθίων, ο κύριος Μιχαλολιάκος ότι το ότι μπήκε το τανκ στο πολυτεχνείο, το 1973,είναι μία ΠΑΡΑΜΥΘΑ. Τι μπορεί να εννοεί;

Λαϊκισμοί και φωνές από Τσουνάκα που αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο!


Μετά από θέμα προ ημερησίας διάταξης για την Δ.Ε.Υ.Α.Μ που έθεσε ο κ. Μαργαρίτης ο κ. Τσουνάκας θεώρησε ότι κακός τέθηκε θέμα συζήτησης για την Δ.Ε.Υ.Α.Μ και αποχώρησε από το χώρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου φωνάζοντας ότι όλα έχουν γίνει κάλος και ότι απαξιώνεται το έργο του (ρυθμίσεις χρεών).  Όλοι οι υπόλοιποι ομιλητές συμφώνησαν για την σοβαρότητα του θέματος και ότι σίγουρα θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά με όλα τα στοιχειά προκειμένου να βρεθεί λύση προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.
 Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να ξέρει ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Μ παραπαίει και εσείς να νομίζετε ότι όλα γίνονται σωστά. Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για το οποίο θα πρέπει να συζητήσετε σοβαρά χωρίς λαϊκισμούς και με τα οικονομικά στοιχεία στο τραπέζι προκειμένου να μην βρεθεί ούτε ένας υπάλληλος στο δρόμο, αλλά και οι δημότες να ζουν με την ασφάλεια ότι το πολύτιμο αγαθό που λέγεται νερό δεν θα λείψει από κανέναν. Οι λαϊκισμοί, οι φωνές και οι ψευτομαγκές δεν πείθουν κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο, με τη συζήτηση και με σωστά επιχειρήματα προσπαθήστε να δικαιώσετε όσους σας ψήφησαν, τα υπόλοιπα είναι πολιτικές μιας άλλης εποχής.

28 Οκτ 2012

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More