Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

23 Οκτ 2010

Βράζει ο Άγιος Παντελεήμονας - Γιαούρτια και πέτρες στον Αλαβάνο - Θεατής η αστυνομία



- Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία
- Το συμβάν έγινε σε περιοδεία του στον Άγιο Παντελεήμονα
- Καταγγελίες ότι μία νεαρή κοπέλα χτυπήθηκε βάναυσα και της έσπασαν τα δόντια


Επίθεση με πέτρες και γιαούρτια απο ρατσιστικές ομάδες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης,με την "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποιεί αυτή την ώρα περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.


Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και

22 Οκτ 2010

Όταν η θάλασσα γίνεται πράσινη!



Σε μερικά σημεία του πλανήτη υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα φυτοπλαγκτού που κυριολεκτικά πρασινίζει τη θάλασσα. Βέβαια αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, καθώς καταστρέφεται η αλιεία και τα πλοιάρια κινούνται με δυσκολία.

Ζωσμένοι με εκρηκτικά οι Δίδυμοι Πύργοι;



Τα ίχνη πυρίτιδας που εντόπισε διεθνής ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, σε "μπάζα" από τα ερείπια των Διδύμων Πύργων ώθησε τους ερευνητές να κάνουν λόγο για πτώση, οφειλόμενη σε ελεγχόμενη έκρηξη.
«Η σκόνη από τα συντρίμια των δύο κτιρίων, περιέχει στοιχεία που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα των εξελιγμένων εκρηκτικών υλικών που κατασκευάστηκαν σε αμερικανικά εργαστήρια, το χρονικό διάστημα πριν από την 11η Σεπτεμβρίου», σημειώνεται.
O Niels Harrit, επικεφαλής των επιστημόνων, σημείωσε ότι η σκόνη από τα χαλάσματα που

Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος στους συνταξιούχους

Τις λεπτομέρειες για το έκτακτο επίδομα που θα λάβουν μισό εκατ. συνταξιούχοι έδωσαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.


Στην ουσία επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για την εφάπαξ καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100-300 ευρώ. Συγκεκριμένα:


* Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.
* Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Η ανεργία ντύνει τους νέους στο χακί



Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι στρατολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μετά τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από τη Στρατολογία ότι στην επερχόμενη κατάταξη νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών απ΄ όσους είχαν καταταγεί στην περασμένη ΕΣΣΟ του Αυγούστου! Οι εκτιμήσεις για τους νεοσυλλέκτους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου τούς ανεβάζουν σε περισσότερους από 15.000, αριθμός που, όταν επαληθευθεί, θα αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας, αν αναλογισθεί κανείς ότι στην προηγούμενη ΕΣΣΟ του Αυγούστου είχαν καταταγεί μόλις 7.500 κληρωτοί.

1843-2010: Το παλιό και το νέο μνημόνιο


Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που

Ο μύθος των μικρομεσαίων

Η φράση “οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας” περιλαμβάνεται στις δέκα δημοφιλέστερες του ξύλινου πολιτικού λόγου στη χώρα μας. Την ακούμε πριν από την ανακοίνωση κάθε οικονομικού μέτρου για την επιχειρηματικότητα, από όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις, αλλά και από την εκάστοτε αντιπολίτευση, η οποία καταγγέλλει τη “φορομπηχτική πολιτική του υπουργείου οικονομικών που πλήττει βάναυσα τους μικρομεσαίους, κλπ., κλπ.”. Ανάλογης δημοφιλίας κλισέ είναι και ο αφορισμός “το ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης χρεοκόπησε”. Καιρός είναι λοιπόν να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίζει και τις δύο αυτές θέσεις ταυτόχρονα.

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή που δημοσίευσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος

Να μου κοπούν τα χέρια αν ξανανοίξω επιχείρηση στη Ελλάδα...

«Να μου κοπούν τα χέρια αν ξανανοίξω εγώ επιχείρηση στην Ελλάδα»... μου έλεγε χθες κάποιος. Ο άνθρωπος άνοιξε μια ΕΠΕ το 2000, την έκλεισε το 2003 γιατί δεν πήγε καλά. Πριν την κλείσει φρόντισε να εξοφλήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ προς το δημόσιο και τους ιδιώτες...

Μετά από 8 χρόνια λαμβάνει επιστολή από το ΙΚΑ για να εμφανιστεί για έλεγχο. «Μου ζητάνε να προσκομίσω έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχω καταβάλει τις εισφορές του 2000»... (Τα έγγραφα είναι στη διάθεση οποιασδήποτε δημόσιας αρχής...) Τα ίδια συμβαίνουν και στον ΟΑΕΕ και χειρότερα είναι τα πράγματα στις εφορίες, όπου γραφειοκράτες και διεφθαρμένοι αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε επιχείρηση σαν όχληση και υποψήφιο θύμα...

ο ρόλος των υποθετικών ερωτημάτων στην Ιστορία !

Τι θα είχε συμβεί εάν ο Αρχιδούκας της Αυστρίας Franz Ferdinand είχε επιζήσει από τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του – θα είχε ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Τι θα είχε συμβεί εάν ο Λένιν δεν είχε κατορθώσει να επιστρέψει στη Ρωσία μετά την πτώση του Τσάρου – θα είχε γίνει η Ρωσική Επανάσταση; Τι θα είχε συμβεί εάν οι Αμερικανοί δεν είχαν χρησιμοποιήσει ατομικά όπλα εναντίον της Ιαπωνίας – θα είχαν παραδοθεί οι Ιάπωνες και πότε; Τι θα είχε συμβεί εάν ο Πιζάρο δεν είχε ανακαλύψει την πατάτα στο Περού; Αυτά και άλλα παρεμφερή ερωτήματα εξετάζονται σε δύο πρόσφατες συλλογές με αντικείμενο την υποθετική Ιστορία.1 Πρόκειται για νοητικά πειράματα στα οποία καλούμαστε να φανταστούμε μία εναλλακτική εξέλιξη (ενός πολέμου, μιας οικονομίας, μιας επιστήμης, κλπ.), υποθέτοντας ότι κάποιο γεγονός του παρελθόντος (μια απόφαση, μια πολιτική, μια ανακάλυψη) δεν είχε συμβεί.

«Η κρίση ότι εάν ένα και μόνο ιστορικό γεγονός σε ένα σύμπλεγμα ιστορικών συνθηκών δεν είχε

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Περιοδεία στο Μεσολόγγι Β. Χατζηλάμπρου: «Ανάπτυξη σημαίνει στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας, για τον τόπο μας και τους πολίτες»


 Περιοδεία στο Μεσολόγγι
Β. Χατζηλάμπρου: «Ανάπτυξη σημαίνει στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας,
για τον τόπο μας και τους πολίτες»
επικεφαλής Β. Χατζηλάμπρου
Στο Μεσολόγγι περιόδευσε χθες 20/10/2010 ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Κούστα και υποψήφιους του συνδυασμού από τον νομό.
Οι Β. Χατζηλάμπρου και Κ. Κούστας συναντήθηκαν νωρίς το πρωί με εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου, με τους οποίους συζήτησαν για τα προβλήτα που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και την ανάγκη να εκφραστεί η διάχυτη αγανάκτηση των πολιτών τόσο στις 7 του Νοέμβρη όσο και μετά τις εκλογές.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπου είχαν

21 Οκτ 2010

H διαμόρφωση του αστικού χώρου

O AΣTIKOΣ BIOΣ στο νέο ελληνικό κράτος εξελίσσεται με επίκεντρο τον σχηματισμό των αστικών κέντρων-πόλεων και τον συγκεκριμένο χαρακτήρα των παραγωγικών σχέσεων που προσλαμβάνει η ανάπτυξη κάθε φορά.

H αστικοποίηση, οριζόμενη ως μια διαδικασία συγκέντρωσης πληθυσμού σε ένα συγκεκριμένο χώρο, δεν συμπίπτει με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη - και το αντίστροφο. Πρέπει να υπάρξουν και άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις. Περνώντας από την ποσοτική / αριθμητική διάσταση της αστικοποίησης στην ποιοτική / αναπτυξιακή διάσταση, καταλήγουμε σε μια πιο ολοκληρωμένη έννοια, που συνδέεται άμεσα με την καπιταλιστική διαδικασία, ώστε η αστικοποίηση να ορισθεί και ως μια διαδικασία συγκρότησης του κεφαλαίου και της κοινωνικής σχέσης της παραγωγής.

H νεοελληνική πόλη διήλθε διάφορα στάδια μετασχηματισμού: πόλη διοικητικό κέντρο, πόλη εμπορικό κέντρο και πόλη κέντρο παραγωγικής/βιομηχανικής διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση αναπτύσσονται διαφορετικές διαστρωματώσεις και κοινωνικές τάξεις.
Tο λιμάνι του Πειραιά τέλη 19ου - αρχές 20ού αιώνα.

H οικονομική κρίση προκάλεσε εντονότερα κύματα εξωτερικής μετανάστευσης, αλλά και νέες

Τα ελληνικά μαχητικά σταμάτησαν τις πτήσεις στο Αιγαίο!-Μυστικός διάλογος για τις πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο!

H τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα SABAH, στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο « Διάλειμμα στις αερομαχίες στο Αιγαίο,
ισχυρίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχει γίνει καμία αερομαχία μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών πάνω στο Αιγαίο, λόγω της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα.

Η Sabah γράφει ότι «τα ελληνικά μαχητικά από τις 14 Οκτωβρίου όπου ανακοινώθηκε η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, έχουν πάψει να πετούν και να «παρενοχλούν» τα τουρκικά μαχητικά, που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο. Οι παρενοχλήσεις αυτές, συνήθως γίνονται με την δικαιολογία της παραβίασης του εναέριου χώρου».


Μυστικός διάλογος για τις πτήσεις μαχητικών στο Αιγαίο!

ιαφωνούν στην κυβέρνηση ακόμα και τώρα που ματαιώθηκε η επένδυση του Αστακού! - Θα πάνε Αλβανία οι εμίρηδες;

- Μπιρμπίλη: "Ηταν μια ιδιωτική επένδυση που δεν είχε προετοιμαστεί σωστά"
- Παμπούκης: Δηλώνει οργισμένος για την ματαίωση
- Κουβέλης: "Ηταν μια επένδυση φιλική προς το περιβάλλον"
Μια ημέρα μετά το φιάσκο, την ματαίωση δηλαδή της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται να διαφωνούν.

Εντωμεταξύ πληθαίνουν από χθες οι φήμες ότι το Κατάρ προτιµά να υλοποιήσει αυτήν την επένδυση στην Αλβανία.


"Οι περιβαλλοντικές επιφυλάξεις ή οτιδήποτε άλλο θα ερχόντουσαν σε ένα μεταγενέστερο στάδιο. Στην επένδυση αυτή, ακόμη δεν είχαμε φτάσει στο στάδιο όπου το Consortium αυτό θα υπέβαλε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπου εκεί οι περιβαλλοντικοί όροι θα μπορούσαν να ήταν πάρα

Επενδύσεις 44,4 δισ. ευρώ στην πράσινη ανάπτυξη μέχρι το 2015

Η Τίνα Μπιρμπίλη χτες στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στο συνέδριο Economist, προανήγγειλε περιβαλλοντικές επενδύσεις, ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα δημιουργήσουν περίπου 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίες μέχρι το 2015.

"Μονόδρομος" χαρακτηρίστηκε η πράσινη ανάπτυξη από την Υπουργό. Επίσης η Υπουργός τόνισε ότι ο κλάδος της οικοδομής καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση της ανακαίνισης του μεγάλου κτιριακού αποθέματος της χώρας (μέρος της οποίας θα γίνει με το πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον", που ανήγγειλε νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτης).

Τραυματισμοί στο Sex (Infographic)...

Κάθε μέρα, 240 εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο κάνουν σεξ. Το 33% εξ αυτών κάθε χρόνο τραυματίζονται κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Δείτε ένα Infographic με τους πιο συχνούς τραυματισμούς, τα πιο επικίνδυνα μέρη για σεξ και τα αντικείμενα που συνήθως την πληρώνουν!
                                Πατήστε για μεγέθυνση


Ρωγμές εμφανίστηκαν στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι


Σύμφωνα με είδηση του σερβικού ραδιοσταθμού B92, οι βουλγαρικές αρχές εντόπισαν ρωγμές σε κρίσιμα σημεία ενός από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στο Κοζλοντούι.
Άλλες πληροφορίες για τη φύση των ρωγμών αυτών , την έκτασή τους ή το βαθμό επικινδυνότητας δεν έγιναν γνωδστές αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ενέργειας της χώρας Traicho Traikov «οι ενδείξεις αυτές για τις ρωγμές δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Ο ισχύος 1000 MW αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού είχε σταματήσει τη λειτουργία του στις 18

Αντιδράσεις μετά τη ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό Απέσυρε το ενδιαφέρον του το Κατάρ

Posted Image
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Κατάρ για τη ματαίωση του έργου της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών αποδείχθηκε αγεφύρωτη, όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.
Το θέμα έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά ύστερα από επιστολή που εστάλη από την πλευρά του Κατάρ στον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, με την οποία το Εμιράτο απέσυρε το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο κονσόρτσιουμ για την επένδυση στον Αστακό.

Έτοιμο να σκάσει το κανόνι-ΣΔΟΕ

Posted Image

Στο στόχαστρο του νεοσύστατου τμήματος οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας βρίσκονται περισσότερες από 50 υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και φαινομένων διαφθοράς, «ύποπτες» συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις που αναδύουν έντονα οσμή σκανδάλων, προκαλώντας ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Οι δικογραφίες αυτές ερευνώνται από την ομάδα των έξι εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος ενώ την ίδια ώρα δεκάδες άλλοι φάκελοι φθάνουν για υποθέσεις κακοδιαχείρισης, μικρότερης οικονομικής ζημίας στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται κρατικοί

«Αν δεν σας αρέσει να φύγετε» λένε στην Deutsche Telekom οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ

Να αποχωρήσει από τον ΟΤΕ εάν δεν της «βγαίνει» η επένδυση καλεί η ομοσπονδία εργαζομένων την Deutsche Telekom.


Με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ απαντά στα όσα δήλωσε χθες από το βήμα του συνεδρίου InfoCom ο "τοποτηρητής" της γερμανικής εταιρείας στη ΝΑ Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκοφ. Κατά την ομιλία του ζήτησε από την κυβέρνηση ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με αλλαγές στη νομοθεσία. Συγκεκριμένα η ομοσπονδία σημειώνει:

Καταγγελίες για επιλεκτικούς ελέγχους για το κάπνισμα


Επιλεκτικούς ελέγχους και βεβαιώσεις παραβάσεων του αντικαπνιστικού νόμου από τα όργανα ελέγχου σε βάρος προέδρων ή μελών Διοικητικών Συμβουλίων τοπικών Σωματείων της Ομοσπονδίας, καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

20 Οκτ 2010

Έφοδοι της αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών

Μολότοφ, ρόπαλα και φωτοβολίδες αντίκρισαν οι άνδρες των αστυνομικών Αρχών κατά την έφοδό τους σε συνδέσμους οπαδών του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Πανιωνίου, το βράδυ της Τρίτης (19/10).

Η έρευνα της Αστυνομίας έγινε σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στα Νότια Προάστια, της ΑΕΚ στην Ανάκασα και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.


Παράλληλα, έφοδος έγινε και σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στον Άγιο Δημήτριο, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιο από τα παραπάνω πολεμοφόδια.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος υπευθύνων των χώρων για οπλοκατοχή.

Δεκαεπτά προγράμματα κατά της ανεργίας


Ενα πακέτο συνολικά 17 προγραμμάτων για 667.000 άτομα υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας. Το βάρος για την ενίσχυση της απασχόλησης πέφτει στον ΟΑΕΔ, ενώ η σημαντικότερη παρέμβαση αφορά την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για 200.000 άτομα με στόχο τη διατήρηση διπλάσιων θέσεων εργασίας (συγκεκριμένα 400.000).

Τα κονδύλια για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών θα καλυφθούν από τις οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ.

Φοροφυγάς έπεσε πάνω στους "Τροικανούς"

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση, οι "Τροικανοί" μετακόμισαν απο ξενοδοχεία που έμεναν όλο αυτό το καιρό, σε ενοικιαζόμενο σπίτι.. Τα στελέχη του ΔΝΤ, πριν καταλήξουν στο ρετιρέ με θέα της Ακρόπολη (και νοίκι 9.000 ευρώ), είδαν και άλλα διαμερίσματα. Ένα από αυτά ήταν κοντά στο σταθμό του μετρό στον «Ευαγγελισμό». Στις διαπραγματεύσεις που έκαναν με τον ιδιοκτήτη και ενώ ο ίδιος δεν ήξερε με ποιους είχε να κάνει, τους πρότεινε να....


τους κόβει απόδειξη για το μισό ενοίκιο και το άλλο να το παίρνει «μαύρο»! Αν ειναι ποτέ δυνατόν.. Ακούγεται ανέκδοτο, αλλά είναι αληθινό..

Προσοχή! Πολλές από τις εφαρμογές του Facebook διαρρέουν προσωπικά δεδομένα.

Πολλές από τις εφαρμογές που παρέχονται από το Facebook (όπως για παράδειγμα το παιχνίδι Farmville) έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για την ταυτότητα εκατομμυρίων χρηστών, παραβιάζοντας τους όρους που έχει θέσει το ίδιο το Facebook, επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Σύμφωνα με την έγκριτη εφημερίδα διαφημιστικές εταιρείες καθώς και ειδικές εταιρείες που παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα έχουν στα χέρια τους δεδομένα όπως τα ονόματα των χρηστών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ονόματα των φίλων τους. Το πρόβλημα αφορά δεκάδες εκατομμύρια μέλη του κοινωνικού δικτύου, ακόμα και αυτούς που έχουν ενεργοποιήσει τις αυστηρότερες ρυθμίσεις ασφάλειας στα προφίλ τους…

Ακυρώνεται η συμφωνία για τον Αστακό - Χάνεται επένδυση 2,5 δισ ευρώ

Το θέμα έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά ύστερα από επιστολή που εστάλη από την πλευρά του Κατάρ. Χάθηκε μία επένδυση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Mαταιώνεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το έργο της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών αποδείχθηκε αγεφύρωτη, όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.

19 Οκτ 2010

ΙΝΤΕΡΝΕΤ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ "ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ" ΦΙΛΟΥΣ



Ρεπορτάζ : Δημήτρης Γαλάνης

(από ΤΟ ΒΗΜΑ)

Oι Αιγύπτιοι, οι Σαουδάραβες και οι Κινέζοι είναι οι πιο «κολλημένοι» χρήστες του Ιnternet, ενώ οι λιγότερο ενθουσιώδεις είναι οι Ιάπωνες, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Την ίδια στιγμή, οι Μαλαισιανοί, οι Ρώσοι και οι Τούρκοι...
είναι οι πιο ενθουσιώδεις χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, αλλά οι Νορβηγοί, οι Ελληνες και οι Μαλαισιανοί έχουν τους περισσότερους «ψηφιακούς» φίλους. Οι Κινέζοι είναι επίσης οι πιο δεκτικοί στο να επικοινωνούν με επιχειρήσεις και διαφημιστές μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που κάνει τους εμπειρογνώμονες να μιλάνε για μια

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η υπόθεση της κατασκευής του εργοστάσιου ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής για την διαφαινόμενη κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμη ύλη LPG στην περιοχή του Αστακού.
Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής αναφέρεται στις ανησυχίες και αντιρρήσεις οργανώσεων και φορέων της περιοχής για την κατασκευή του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό. Ανησυχίες που έχουν να κάνουν τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την υγεία των κατοίκων. 
Επισημαίνει την επικινδυνότητα του υλικού, που επιβεβαιώθηκε  με τον πιο τραγικό τρόπο

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΚΑΤΑΡΟ ΕΠΙΔΡΟΜΗ (Γράφει ο Κώστας κούστας)

                                                         ΚΑΤΑΡΟ  ΕΠΙΔΡΟΜΗ 

Όσο  βαθαίνει   η  οικονομική  κρίση   στην  χώρα  μας ,αρχίζουν  να  γίνονται  αισθητά  και  σημάδια  κοινωνικής  κρίσης  και  κατά  συνέπεια  και  περιβαλλοντικής .
Σε  αυτές  τις  συνθήκες  το  περιβάλλον  είναι  αυτονόητο  ότι  με  τις  παρεμβάσεις  πολιτικών  καιροσκόπων και  κερδοσκόπων  θα  υποστεί  ανεπανόρθωτα  πλήγματα.
Οι  κυβερνητικές  επιλογές κάθε  άλλο παρά  συμβατές  είναι  με την διακήρυξη  για  «Πράσινη Ανάπτυξη» στην  περίπτωση  της  «Καταρικής  επέλασης» που  απειλεί  στο  όνομα  μιας «πλούσιας» επένδυσης να   δημιουργήσει  ανεπίστρεπτες περιβαλλοντικές  επιπτώσεις  στο  ποιο  ευαίσθητο  οικοσύστημα  της  Μεσογείου.
 Αποκορύφωμα  αυτής  της  λογικής  είναι  το  νομοσχέδιο που  κατέθεσε  προχθές, για  την  επιτάχυνση  fast  track των  διαδικασιών  έγκρισης των «μεγάλων  επενδύσεων» δημιουργώντας έτσι  ελκυστικό  περιβάλλον  για  ξένους  επενδυτές.
 Με τις  νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις  υπογραφές μνημονίων, η κυβέρνηση ακυρώνει το άρθρο 24 του Συντάγματος, περιορίζει την δικαιοδοσία των Διοικητικών Δικαστηρίων  και   του Συμβουλίου της Επικρατείας, αμφισβητεί  ευθέος  το θέμα της ισότητας όλων  απέναντι  στους νόμους ,  αδιαφορεί  για

18 Οκτ 2010

Αχ Ευρώπη εσύ μας μάρανες!!!

Κάθε εβδομάδα θα το βάζουμε να μη το ξεχνάμε….

Επανέρχονται τα σταχτοδοχεία στα εστιατόρια

Επιστρέφουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του κλάδου, «κόντρα» στον αντικαπνιστικό νόμο, που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.
Επικαλούμενα σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο των μέτρων κατά του καπνίσματος στις επιχειρήσεις τους τα μέλη τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, ζητούν μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου.

Οι δύο φορείς υπογραμμίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο, καθώς, όπως επισημαίνουν, η βιωσιμότητα των καταστημάτωνεστίασης και ψυχαγωγίας απειλείται δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στον κλάδο.

Τα δέκα χειρότερα γυναικεία ελαττώματα και πώς να τα γλυτώσεις....



Μην είναι η φλυαρία της, μην είναι η ακαταστασία της ή μην είναι η αργοπορία της κάθε φορά που έχετε ραντεβού; Σίγουρα έχετε βιώσει τουλάχιστον ένα από τα 10 βασικά ελαττώματα που σας παραθέτουμε στο Top 10, αλλά είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι που σε έχουν κάνει έξαλλο με την συμπεριφόρα της!

Aρ. 10 : Ζήλια

Επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών το Wi-Fi






Η διαρκής έκθεσή μας στην ισχυρή ακτινοβολία του Wi-Fi ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξημένο κίνδυνο αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά τα οποία είναι ακόμη πιο ευάλωτα στην ακτινοβολία, καθώς ο εγκέφαλος και το νευρικό τους σύστημα βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Άλμπανι στη Νέα Υόρκη κ. Ντέιβιντ Κάρπεντερ, ο κίνδυνος από την ακτινοβολία της

Μέτρα ύψους 2,3 δισ. ευρώ για τη στήριξη της απασχόλησης προωθεί η κυβέρνηση

Posted Image


Δεκαεπτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, ύψους 2,3 δισ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, το μεγαλύτερο απ' αυτά τα προγράμματα θα είναι αυτό που θα προβλέπει την επιχορήγηση 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, για τη διατήρτηση τουλάχιστον

Μουσικά Σχολεία και εκαπιδευτικά κενά.

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Μουσικών Σχολείων κήρυξαν Πανελλαδική κινητοποίηση. Σύσσωμοι μαθητές και γονείς έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί των Μουσικών Σχολείων. Η αντίδραση του Υπουργείου ήταν άμεση. Εκδόθηκε αυθημερόν το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: «Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη 63 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις ειδικότητες Γενικής Παιδείας των Μουσικών Σχολείων. Τα ονόματα των προσλαμβανομένων θα ανακοινωθούν αύριο 15/10/2010»(Ο τονισμός των γραμμάτων υπάρχει στο Δελτίο Τύπου). Επίσης, από αύριο αρχίζει η διαδικασία για την πρόσληψη εμπειροτεχνών μουσικών για τη διδασκαλία

Ποια επαγγέλματα έχουν μέλλον

Αρκετές διαφοροποιήσεις παρατηρούνται στις προοπτικές της αγοράς εργασίας και των επαγγελμάτων για τα επόμενα 5-10 περίπου χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Θεόδωρου Κατσανέβα.

Η οικονομική κρίση έχει ωθήσει την ελληνική οικονομία σε πτωτικό κύκλο, του οποίου η διάρκεια δεν είναι εύκολα να προβλεφθεί. Για προβλέψεις στην έρευνα, υιοθετούνται οι επίσημες παραδοχές για την έξοδο από την κρίση μετά το 2012.

«Δεν βλέπουν φως οι νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα»

Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας την τηλεόραση στο πατρικό του στη Νέα Σμύρνη, ο Σπύρος Κιτσινέλης έπεσε πάνω στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου, που προανήγγειλε την αναμόρφωση των ελληνικών πανεπιστημίων. Κάπου μεταξύ των αναφορών περί «αδιαφάνειας», «φυγής των νέων στο εξωτερικό» και μεγαλοστομιών για το πώς θα ανατραπούν όλα αυτά, του ήρθε η επιθυμία να σπάσει τη συσκευή απέναντί του.


Ο Σπ. Κιτσινέλης, μεταδιδακτορικός ερευνητής εδώ και 4 χρόνια, μάταια αναζητά εργασία στη χώρα του.

Δυο εβδομάδες αργότερα, ο 34χρονος μεταδιδακτορικός ερευνητής, ειδικευμένος στην επιστήμη και

17 Οκτ 2010

Αντιμέτωπη με φωτοβολταϊκή “παράκρουση” η ΔΕΗ

Περισσότερες από 9.000 αιτήσεις εταιρειών για μικρά ή μεγάλα φωτοβολταϊκά, 6.000 αγροτικές αιτήσεις, 2.000 από νοικοκυριά για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε στέγες συνωστίζονται στα γραφεία της ΔΕΗ, που επισημαίνει πως μάλλον οι αιτούντες καταναλωτές δεν το έχουν σκεφτεί πολύ καλά, καθώς θα δουν στο τέλος του χρόνου το Τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς τους.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (17/10), οι ούτε λίγο ούτε πολύ 17.000 αιτήσεις κατατέθηκαν στις υπηρεσίες της ΔΕΗ τους τελευταίους 5 μήνες, μετά δηλαδή την ψήφιση του νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνουν τα αιτήματα αυτά σε

Νέες αύξησεις της ΔΕΗ στους λογαριασμους ρεύματος!

Ελλειψη σχεδιασμού και επενδύσεων και σπάταλη λειτουργία οδηγούν την επιχείρηση σε νέες αυξήσεις, παρά τα κέρδη

Με 1 δισ. ευρώ κέρδη το 2009 και με αυξήσεις τιμολογίων συνολικά 32% την περίοδο 2005-2009 η ΔΕΗ εξακολουθεί να στηρίζεται στις ανατιμήσεις που πληρώνουν οι καταναλωτές. Η πολιτική εφησυχασμού με τις συνεχείς αυξήσεις τιμολογίων την περίοδο αυτή άφησε ανεξέλεγκτες τις λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες μετακυλίονταν στους καταναλωτές, ενώ οι διοικήσεις της ΔΕΗ θα έπρεπε να τρέχουν πίσω από τη μείωση του κόστους.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More