Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

15 Ιαν 2011

Δείτε πως παράγεται το γάλα!!!

Σοκαριστικό!!!!!!

Νέοι κωδικοί για τεκμήρια, δαπάνες


Τα νέα αυστηρότερα τεκμήρια, το ποσό των αποδείξεων που πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι ώστε να πιάσουν το αφορολόγητο όριο, οι καταθέσεις και τα ακίνητα που έχουν στο εξωτερικό, αλλά και οι ποινές για τις φοροπαραβάσεις στις οποίες υπέπεσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αποτυπώνονται στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα κληθούμε να συμπληρώσουμε και να υποβάλουμε στην Εφορία την άνοιξη.

14 Ιαν 2011

O Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» .

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» ιδρύθηκε στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στις 11.11.1993 με την υπ.αρ. 35/1993 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η με οποιονδήποτε τρόπο που προβλέπεται από το Νόμο και την Ηθική, αφιλοκερδής διδασκαλία και διάδοση της Μουσικής Τέχνης σε όλες αυτής τις εφαρμογές και η συγκρότηση Μουσικού Σώματος.

Η Φιλαρμονική του Συλλόγου συγκροτήθηκε το 1994 αποτελούμενη από μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, πλαισιωμένους από μικρή ομάδα παλαίμαχων μουσικών που βοήθησαν τη Μπάντα στα πρώτα βήματά της. Πρώτος αρχιμουσικός της ήταν ο αείμνηστος Λ. Μπούας.
Η πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής έγινε στην επέτειο για την ηρωική Έξοδο της πόλης, τον Απρίλιο του 1995. Σε αυτή την εμφάνιση η Μπάντα παρουσίασε ένα αξιοπρεπές σύνολο 35 μουσικών με αρχιμουσικό τον Γερ. Κουτσαγγέλη.
Έκτοτε το Μουσικό σώμα του Συλλόγου επέδειξε πλούσια δράση συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις ιστορικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, τόσο εντός όσο και εκτός Μεσολογγίου.
Με την πάροδο του χρόνου η Φιλαρμονική διογκώθηκε αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο της μουσικής της απόδοσης. Πέρα από τα υψηλά κριτήρια μουσικής ποιότητας όμως, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση του συνόλου, την πειθαρχία και την σοβαρότητα που πρέπει να διακρίνει τους μουσικούς εν ώρα υπηρεσίας.
Αυτά ήταν και τα στοιχεία που την έκαναν από πολύ νωρίς ιδιαίτερα αγαπητή στους συμπολίτες μας και την ανέδειξαν ως στολίδι της πόλης του Μεσολογγίου.
Σύντομα το μουσικό Σώμα ξεπέρασε τους 100 εκτελεστές, δημιουργώντας ταυτόχρονα μπαντίνα, χορωδία και ορχήστρα ελαφράς μουσικής.

Μετά από σχεδόν 5 έτη λειτουργίας, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» αναδείχτηκε σε

13 Ιαν 2011

Θετικά τα πρώτα δείγματα από τον τουρισμό

Posted Image Συνάντηση Κ. Παπούλια με Π. Γερουλάνο
Θετικά χαρακτήρισε τα πρώτα δείγματα από τον Τουρισμό ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έγινε, σήμερα, δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μειώσει τον ΦΠΑ στα καταλύματα και έκανε λόγο για ένα μέτρο το οποίο «έχει δώσει μια νότα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της χρονιάς», ενώ τόνισε ότι «όλοι αρχίζουν να συμμερίζονται ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα αρχίσει από τον Τουρισμό».
Επιπλέον, χαρακτήρισε κομβικής σημασίας χώρες για την τουριστική κίνηση του 2011 τη Βρετανία κhttp:

Source : //www.newsbeast.gr/

Ξέφρενη η πορεία της ανεργίας, έφτασε στο 13,5% τον Οκτώβριο

Εκτός αγοράς εργασίας βρέθηκαν 56.000 άτομα μέσα σε ένα μήνα



Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010 ανήλθε σε 13,5%, έναντι 9,8% τον Οκτώβριο 2009 και 12,6% το Σεπτέμβριο 2010.


Χωρίς δουλειά είναι το 34,5% των νέων, ηλικίας 15-24 ετών, ενώ άνω του μέσου όρου -στο 18,3%- διαμορφώνεται η ανεργία και στις ηλικίες 25-34 ετών.


Η ανεργία δεν αναγνωρίζει την ισότητα των φύλων, δεδομένου ότι εκτός αγοράς εργασίας βρέθηκε το 10,6% των ανδρών, αλλά και το 17,6% των γυναικών.


Αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής:

Οι δέκα παγίδες μιας σχέσης

Αν νομίζεις ότι έδεσες το γάιδαρο σου επειδή ξεπέρασες το στάδιο των πρώτων ραντεβού και βρίσκεσαι πια σε μια μόνιμη σχέση, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Μπορεί από πρώτη άποψη, να έχεις "ανέβει πίστα" αλλά κάθε στιγμή κινδυνεύεις να βρεθείς ξανά στην αφετηρία, μόνη κι έρημη από ταίρι.
relations Οι κίνδυνοι που καραδοκούν να διαλύσουν τη σχέση σου είναι αμέτρητοι κι εξαρτάται από σένα πώς θα τους αντιμετωπίσεις.
Παγίδα 1 - Απιστία: ο απόλυτος εχθρός κάθε σχέσης. Ελάχιστοι την ξεπερνάνε , ακόμη κι αν προσπαθήσουν πολύ. Η εμπιστοσύνη τινάζεται στον αέρα. Παρά τους όρκους ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί άλλο παραστράτημα, πάντα και οι δύο θα νιώθουν ότι ο άλλος κάποια μέρα θα πάει στο

Η υπερβολική χρήση του internet, συνδέεται με την κατάθλιψη των νέων…

    Ακόμα και οι υγιείς νέοι, μπορεί να έχουν προβλήματα από την υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Οι νέοι που ξοδεύουν πολλές ώρες στο internet, διατρέχουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, όπως δείχνει μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία.
    internet-safety Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων HealthDay, και τον αρθρογράφο Steven Reinberg, από το 1990, η ανεξέλεγκτη ή αλόγιστη χρήση του Internet αποτελεί πρόβλημα εθισμού, όμοιο με κάθε άλλη μορφή εξάρτησης. Η παθολογική χρήση του internet, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί,

Οι φτωχοί και λιγότερο μορφωμένοι είναι καλύτεροι στο να νιώθουν τους άλλους και να «διαβάζουν» τα συναισθήματά τους



Quantcast
PoorMan Οι άνθρωποι της ανώτερης κοινωνικο-οικονομικής τάξης είναι πιο μορφωμένοι, πιο πλούσιοι, έχουν καλύτερες δουλειές και ζουν μια πιο άνετη ζωή, όμως φαίνεται πως δεν υπερτερούν σε όλα. Μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι φτωχότεροι και λιγότεροι μορφωμένοι είναι πιο ικανοί στο να συναισθάνονται τους άλλους και να «διαβάζουν» τα συναισθήματα τους σε σχέση με τους πλούσιους.
Οι ερευνητές, υπό τον ψυχολόγο Μάικλ Κράους του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Φρανσίσκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Psychological Science» (Ψυχολογική Επιστήμη), σύμφωνα με το Live Science, αποδίδουν την ανώτερη ενσυναίσθηση των ατόμων των κατώτερων εισοδηματικών τάξεων στο ότι εξ ανάγκης συχνά υποχρεώνονται να εξαρτώνται από άλλους ανθρώπους (συγγενείς, φίλους, δημόσιες υπηρεσίες κ.α.) για διάφορους λόγους, πράγμα που έχει σταδιακά «ακονίσει» την ικανότητά τους να «διαβάζουν» καλύτερα τον συναισθηματικό κόσμο των γύρω τους.

Αγάπη και πειθαρχία: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

Χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να αναπτύξουν συναισθηματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.

Mom_Baby Δύο βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας: 
Αγάπη δεν σημαίνει να επιτρέπουμε τα πάντα στο παιδί και να υπομένουμε παθητικά τις απαράδεκτες συμπεριφορές του. Αγάπη σημαίνει να ενεργούμε δυναμικά (όχι επιθετικά) ώστε να το βοηθήσουμε να βελτιώσει τη συμπεριφορά του, να αυτονομηθεί και να ωριμάσει.
Πειθαρχία σημαίνει να καθοδηγούμε, να βοηθάμε και να ενθαρρύνουμε το παιδί ώστε να διορθώνει τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές και να αποκτά αυτοέλεγχο.

Το διαζύγιο είναι μεταδοτικό

«Δείξε μου τον φίλο σου να σου πως ποιος είσαι», συνηθίζει να λέει ο λαός, ρήση η οποία, μετά από σχετική επιστημονική έρευνα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, θα μπορούσε να τροποποιηθεί σε «δείξε μου πότε πήρε διαζύγιο ο φίλος σου, σου πω πόσοι μήνες γάμου σου απομένουν».
divorce
start_quote_rbΜεταδίδεται σαν «ντόμινο» μεταξύ φίλων, συναδέλφων και συγγενών. Αυτή ήταν η διαπίστωση μιας έρευνας του πανεπιστημίου Brown end_quote_rb









Το διαζύγιο είναι κολλητικό: μεταδίδεται αλυσιδωτά ωσάν «ντόμινο» μεταξύ φίλων, συναδέλφων και συγγενών. Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσαν ερευνητές του (πολύ καλού, σημειωτέον) πανεπιστημίου Brown παρατηρώντας από κοντά για έξι δεκαετίες τις ζωές περίπου 12.000 κατοίκων της πόλης Φρέιμινγκαμ στη Μασαχουσέτη.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα της εν λόγω έρευνας, εάν κάποιος φίλος σας χωρίσει, η πιθανότητα να πάρετε και εσείς διαζύγιο αυξάνεται κατά 75%.

12 Ιαν 2011

ΔΕΗ: Καμία νέα αύξηση μέσα στο 2011

Στο 13%, δηλαδή σε 32 ευρώ το χρόνο, θα ανέλθει η υψηλότερη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, επεσήμαναν στελέχη της Επιχείρησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός διαβεβαίωσε ότι μέσα στο 2011 δεν πρόκειται να εισηγηθούν νέες αυξήσεις, παρά το γεγονός ότι με την αναδιάρθρωση των τιμολογίων η ΔΕΗ θα χάσει 50 εκ ευρώ. Έσπευσε, ωστόσο, να τονίσει ότι την απόφαση για αυξήσεις ή μειώσεις λαμβάνει αποκλειστικά η κυβέρνηση.

Μεγάλη μείωση των εισακτέων σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Τα αβάσταχτα οικονομικά προβλήματα και η πληθώρα των μετεγγραφών έχουν γονατίσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων μέχρι και 50%.
Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα "Έθνος", χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΤΕΙ Πειραιά το οποίο εισηγείται να εισάγεται ένας φοιτητής σε κάθε τμήμα, κάτι που δείχνει τη δραματική κατάσταση βρίσκονται τα ιδρύματα.
"Το ίδρυμα υπολειτουργεί", τονίζει στην εφημερίδα ο πρόεδρός του Λάζαρος Βρυζίδης προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή περιμένουν 17.000 σπουδαστές να δώσουν εξετάσεις και δεν μπορούν, επειδή το έκτακτο διδακτικό προσωπικό κάνει επίσχεση εργασίας διότι δεν έχουν

Εναν χρόνο θα µένουν στο αρχείο οι ηλεκτρονικές µας επικοινωνίες

ΕΠΙ ∆Ω∆ΕΚΑ µήνες θα τηρούνται υποχρεωτικά από τους παρόχους δικτύων ηλεκτρονικής επικοινωνίας – δηµοσίων και ιδιωτικών – όλα τα δεδοµένα των επικοινωνιών οποιουδήποτε φυσικού ή νοµικού προσώπου, όπως προβλέπει νοµοσχέδιο του υπουργείου ∆ικαιοσύνης µε το οποίο ενσωµατώνεται στοεθνικό µας ∆ίκαιο σχετική κοινοτική Οδηγία.
Σκοπός των κοινοτικών διατάξεων είναι η δυνατότητα διακρίβωσης ιδιαίτερα σοβαρών εγκληµάτων µε τη βοήθεια των δεδοµένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που κατ’ αρχήν αφορούν µόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά (ηµεροµηνία, ώρα, διάρκεια, είδος επικοινωνίας) τηλεφωνικών επικοινωνιών και

11 Ιαν 2011

Ωράριο, Κυριακές στο τραπέζι

Αλλαγές στο ωράριο των καταστηµάτων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, άνοιγµά τους περισσότερες από µία Κυριακές τον χρόνο και νέο καθεστώς προσφορών και εκπτώσεων θα θέσει προς συζήτηση στους κοινωνικούς εταίρους και στην κυβέρνηση η Εθνική Συνοµοσπονδία Ελληνικού Εµπορίου.
Συνεχές ωράριο και σε τοπικές αγορές, αλλά µε άνοιγµα των καταστηµάτων στις 11.00 το πρωί, είναι στις σκέψεις των εµπόρων καθώς, όπως λένε, τα καταστήµατα θα πρέπει να είναι ανοιχτά τις παραγωγικές ώρες της ηµέρας.
Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου Βασίλης Κορκίδης, αν και δεν χρειάζεται να αλλάξει το ισχύον γενικό θεσµικό πλαίσιο που ορίζει το άνοιγµα των εµπορικών καταστηµάτων στις 9.00 το πρωί και το κλεισιµό τους στις 9.00 το

Καθαρό κατά 99,5% το Ελληνικό dna

Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ.
Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.
Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για ... καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή)!
Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο... του 0,5%!
To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα,
δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς! Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι… Ε, δεν

10 Ιαν 2011

Η αλόγιστη δαπάνη δεν φέρνει την ευτυχία παρά μόνο οι δυνατοί δεσμοί που έχουμε με τους γύρω μας

Το μεγάλο πολυτελές διαμέρισμα, τα δύο αυτοκίνητα και τα σερβίτσια πορσελάνης -αρκετά για είκοσι καλεσμένους- δεν έδιναν στην Τάμι Στρόμπελ το συναίσθημα της ευτυχίας. Η ίδια εργαζόταν σκληρά, κέρδιζε πολλά χρήματα αλλά, όπως ομολογεί, είχε εγκλωβιστεί σε έναν ασφυκτικό κύκλο δαπανών και εργασίας.
luxury Ώσπου μια ημέρα αποφάσισε να ανατρέψει την καθημερινότητά της και με τον σύζυγό της, Λόγκαν

Οι βασικές συναισθηματικές ανάγκες της γυναίκας

Τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα έχουν βασικές συναισθηματικές ανάγκες. Για τον άνδρα είναι σημαντικό να τον αγαπούν, να τον εκτιμούν, να τον δέχονται και να τον εμπιστεύονται. Η γυναίκα έχει ανάγκη να την αγαπούν, να τη φροντίζουν, να τη σέβονται και να την καταλαβαίνουν.
emotional-health Οι περισσότερες συγκρούσεις στις σχέσεις των δύο φύλων οφείλονται στην ανικανότητα ικανοποίησης των βασικών αναγκών. ‘Όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες μας, νιώθουμε συναισθηματικά πληγωμένοι και εύκολα χρεώνουμε το σύντροφό μας γι’ αυτό.

Love Story: Ποια είναι τα στάδια του έρωτα;

Το να είσαι ερωτευμένος είναι μία τόσο έντονη εμπειρία όσο καμία άλλη. Είναι ένα στάδιο κατά το οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται και συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά από το συνηθισμένο. Ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να το βιώσουν, όμως σε πολλούς από εμάς συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά στην ζωή μας. Όσοι έχουν υπάρξει ερωτευμένοι ξέρουν, επίσης, ότι αυτή η έντονη έξαψη δεν διαρκεί για πάντα. Και όταν τα συναισθήματα αυτά σταματήσουν, συχνά παύει και η σχέση. Ωστόσο, πολλά ζευγάρια καταφέρνουν να ξεπεράσουν αυτήν την κάμψη και να διατηρήσουν την σχέση τους.love_story

Οι παλιότεροι συνήθιζαν να στρέφονται στους ποιητές για την διορατικότητά τους στα μυστήρια της αγάπης. Σήμερα ρωτάμε τους ψυχολόγους και τους ερευνητές. Η επιστήμη προσφέρει δύο βασικούς άξονες κατανόησης των ερωτικών σχέσεων: Ο ένας εξετάζει όλα αυτά που διαφορετικοί άνθρωποι

Ο Ελληνας θρύλος της ναυπηγικής

Το βραβείο της SNAME (Society of Naval Architects and Marine Engineers) «Dr K. Davidson» αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους απανταχού επιστήμονες της επιστήμης των πλοίων. Εξ ου και θεωρείται το «Νόμπελ» της Ναυπηγικής. Πρόσφατα απενεμήθη μόλις για δεύτερη φορά σε μη Αμερικανό πολίτη, κι αυτός ήταν Ελληνας. Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) Απόστολος Παπανικολάου τιμήθηκε από τα 8.000 μέλη του μεγαλύτερου διεθνούς συνδέσμου ναυπηγών και ναυτικών μηχανολόγων στον κόσμο για την προσφορά του στην επιστήμη της ναυπηγικής.

Η απόλαυση της μουσικής και η ντοπαμίνη

Κάθε φορά που ακούμε την αγαπημένη μας μουσική, απελευθερώνεται στον εγκέφαλό μας περισσότερη ντοπαμίνη, η χημική ουσία στην οποία οφείλεται το αίσθημα ευχαρίστησης που προκαλείται από ένα καλό φαγητό, από τα ναρκωτικά και από τα χρήματα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η απελευθέρωση της ντοπαμίνης εξηγεί γιατί η μουσική γεννάει αίσθημα απόλαυσης. Οι ερευνητές του Νευρολογικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τη Βαλορί Σαλιμπούρ και τον Ρόμπερτ Ζατόρ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης Nature Neuroscience, έκαναν πειράματα με τη συνεργασία οκτώ εθελοντών ακροατών ηλικίας 19 έως 24 ετών, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Οι ερευνητές κατέγραψαν τις εγκεφαλικές αντιδράσεις των εθελοντών με τομογράφο εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ), ενώ παράλληλα παρακολουθούσαν τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή, τη θερμοκρασία και την ηλεκτρική αγωγιμότητα του δέρματος των εθελοντών, την ώρα που εκείνοι

Αλλάζουν τα πάντα για τους δημοσίους υπαλλήλους

- Θα δουλεύουν και το απόγευμα
- Σχεδιάζεται η μεταφορά όλων των υπουργείων στα όρια του νομού Αττικής

Μετά το μισθολόγιο του δημοσίου τομέα στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνει τώρα και το ωράριο λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας και το απόγευμα για τους υπαλλήλους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενώ τα δημόσια σχολεία θα μετατραπούν σε ολοήμερα.

Μ. Ανδρουλάκης «Πρόεδρε, κάνε πραξικόπημα»


Ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης ζητεί από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να «κάνει ένα πραξικόπημα στην ευρωζώνη» με στόχο τη συνολική επανατοποθέτηση του ελληνικού ζητήματος. Με την ιστορική ρήση του Λένιν
«Στις 24 είναι πολύ νωρίς, στις 26 είναι πολύ αργά», ο κ. Ανδρουλάκης προσκαλεί τον Πρωθυπουργό στη
Βουλή να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα,προτού είναι αργά, εάν είναι δυνατόν στο επόμενο δίμηνο, σ΄ έναν «βιασμό των αποφάσεων και των εξελίξεων στην ευρωζώνη». Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και συγγραφέας συνηθίζει πολλές φορές στις ομιλίες του να χρησιμοποιεί ιστορικές φράσεις διαφόρων ηγετών, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτόν γίνεται περισσότερο κατανοητός. Οταν, για παράδειγμα, συναντήθηκε προσφάτως
στη Βουλή των Ελλήνων με τον ισχυρό άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ ΣτροςΚαν του είπε ορθά κοφτά μόνο μία φράση: «Κύριε ΣτροςΚαν, το χρέος μαςπρόβλημά σας». Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατάλαβε, λέει, ότι επρόκειτο για μια παραλλαγή της κλασικής ρήσης του Ρίτσαρντ Νίξον «Το νόμισμά μας πρόβλημά σας», που είπε όταν σημειώθηκε σοβαρή συναλλαγματική κρίση στην

9 Ιαν 2011

Ολοι οι τρόποι να ακονίσουμε το μυαλό μας!

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου από την παιδική ηλικία μπορεί να ενισχύσει τη φαιά ουσία και τη δομή του εγκεφάλου βελτιώνοντας την επεξεργασία των πληροφοριών και άλλες γνωσιακές λειτουργίες
Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου από την παιδική ηλικία μπορεί να ενισχύσει τη φαιά ουσία και τη δομή του εγκεφάλου βελτιώνοντας την επεξεργασία των πληροφοριών και άλλες γνωσιακές λειτουργίες
Εισπνοή, εκπνοή. Εισπνοή, εκπνοή. Μισανοίγω το ένα μάτι. Ολοι οι άλλοι τα έχουν κλειστά. Το ξανακλείνω. Εισπνοή, εκπνοή. Γύρω μου άνθρωποι κάθονται σταυροπόδι και διαλογίζονται. Για κάποιους η διαδικασία είναι πνευματική, για άλλους μια όαση ηρεμίας. Για μένα; Εγώ φτιάχνω έναν καλύτερο εγκέφαλο.

Πριν από λίγους μήνες θα είχα αγοράσει κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι εκγύμνασης του εγκεφάλου, δυστυχώς, όμως, όπως αποδεικνύεται, είναι μάλλον άχρηστα. Αν και οι επιδόσεις των παικτών βελτιώνονται σε αυτά καθαυτά τα παιχνίδια, αυτό δεν φαίνεται να επεκτείνεται στον πραγματικό κόσμο. Ετσι κι εγώ αναρωτήθηκα αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο για να τονώσω τη φαιά ουσία μου.

Το να κυκλοφορούν τα κορίτσια ημίγυμνα δεν τους δίνει καμία δύναμη

Quantcast
girl_half_naked Κάποιες τάσεις της μόδας, όπως τα πολύ χαμηλά ντεκολτέ και τα τοπ που τα συγκρατούν μόνο δύο λεπτές τιράντες, τα τζιν που είναι πολύ στενά ή σκισμένα ή αφήνουν γυμνή την κοιλιά, μπλουζάκια που γράφουν επάνω: «Ποιος χρειάζεται μυαλό όταν διαθέτει αυτό;» στέλνουν ένα πολύ ειδικό και συγκεκριμένο μήνυμα στα ήδη αναστατωμένα από τις ορμόνες τους αρσενικά και το μήνυμα αυτό δεν είναι «Δείξε μου Σεβασμό και Νοιάσου για μένα».
Έχουμε να κάνουμε τώρα με μία εξέλιξη, καθώς η κάποτε ανοιχτόμυαλη και ανεκτική εφηβική απελευθέρωση φαίνεται να διέγραψε έναν πλήρη κύκλο ή τουλάχιστον μία τόσο μεγάλη στροφή, ώστε να δαγκώσει την ίδια της την ουρά.

Κάποτε οι γυναίκες μάχονταν ενάντια στην αντιμετώπιση τους ως αντικείμενα του σεξ. Τώρα, βλέπουν τις ίδιες τους τις κόρες να στέκουν στην ουρά για να αγοράσουν ένα μπλουζάκι που γράφει: «Χθες το βράδυ είχα έναν εφιάλτη. Είδα πως ήμουν καστανή».
H κλινική ψυχολόγος Patricia Dalton σημειώνει: “θα σας το πω εγώ, ακόμη κι αν οι γονείς σας δεν σας το λένε: δεν μπορείτε να βγείτε έξω φορώντας το προκλητικά σκισμένο σας μπλουζάκι.

Der Spiegel: Γερμανία και Γαλλία θέλουν να λάβει βοήθεια η Πορτογαλία


Η Γερμανία και η Γαλλία επιθυμούν η Πορτογαλία να λάβει 
πακέτο βοήθειας όσο το δυνατόν πιο σύντομα προκειμένου η κρίση χρέους της να μην εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, 
σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der  Spiegel που μεταδίδει το Reuters.
Χωρίς να επικαλείται πηγές, το δημοσίευμα αναφέρει πως 
κυβερνητικά στελέχη από τις δυο χώρες ανησυχούν ότι η 
Λισσαβόνα σύντομα δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το 
δανεισμό της σε κανονικα επίπεδα επιτοκίων, έπειτα από την 

Όταν μία γυναίκα κλαίει δέν είναι σεξουαλικά ελκυστική

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα αμερικανικής επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science,τα γυναικεία δάκρυα περιέχουν άοσμα χημικά μηνύματα που μειώνουν την τεστοστερόνη και τη σεξουαλική διέγερση στους άνδρες... Η εξελικτική χρησιμότητα αυτών των ουσιών παραμένει άγνωστη, ωστόσο οι ερευνητές εικάζουν ότι το σινιάλο  αποθαρρύνει το σεξ όταν η στιγμή δεν είναι κατάλληλη.

Αν και ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι παράγουν φερομόνες, ουσίες που επηρεάζουν τη σεξουαλική έλξη σε πολλά άλλα είδη, το νέο «αντιερωτικό» μήνυμα είναι το πρώτο που εντοπίζεται στα δάκρυα.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More