Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

3 Μαρ 2012

Πώς η μαριχουάνα «σκοτώνει» τη μνήμη

Πώς η μαριχουάνα «σκοτώνει» τη μνήμηΕπιδρά σε «παραμελημένα» εγκεφαλικά κύτταρα που μας κάνουν να θυμόμαστε
Τον μηχανισμό που κρύβεται πίσω από την επίδραση της μαριχουάνας στη βραχυπρόθεσμη μνήμη ανακάλυψαν νευροεπιστήμονες



Ερευνητές ανακάλυψαν πώς η μαριχουάνα οδηγεί σε διάσπαση της βραχυπρόθεσμης μνήμης. Το ναρκωτικό επιδρά στη λειτουργική μνήμη των χρηστών, στην ικανότητά τους δηλαδή να συγκρατούν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες για μικρά χρονικά διαστήματα. Τώρα δύο νευροεπιστήμονες, οι Τζιοβάνι Μαρσικάνο από το Πανεπιστήμιο του Μπορντώ στη Γαλλία και Ξία Ζανγκ από το Ινστιτούτο Ερευνας για την Ψυχική Υγεία στο Πανεπιστήμιο της Οτάβας στον Καναδά, έδειξαν ότι αυτή η κοινή παρενέργεια λαμβάνει χώρα εξαιτίας ενός άγνωστου μέχρι σήμερα μηχανισμού σήμανσης μεταξύ νευρώνων και μη νευρωνικών κυττάρων που ονομάζονται αστροκύτταρα.

Η άσκηση μας κάνει εξυπνότερους

Τριάντα λεπτά τζόγκινγκ την ημέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι αρκετά για να τονώσουν το μυαλό
Η άσκηση μας κάνει εξυπνότερους



Πέρα από το σώμα η άσκηση φαίνεται ότι «γυμνάζει» και το… μυαλό, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.
Τα νέα ευρήματα ανήκουν σε ειδικούς του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το συχνό τρέξιμο σε διάδρομο αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων – των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας των κυττάρων – στα εγκεφαλικά κύτταρα.
Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης δείξει ότι η άσκηση ενισχύει τη γέννηση νέων μιτοχονδρίων στους μυς. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός άλλωστε ευθύνεται για τη βαθμιαία αύξηση της αντοχής μας κατά την άσκηση, ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.
Τρέξιμο για «κοφτερό» μυαλό

Lucio Dalla: Φεύγοντας με μουσική


Ο Lucio Dalla πέρασε στην αιωνιότητα σβήνοντας ξαφνικά την 1η Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ελβετία σε ηλικία 69 ετών.

Γεννημένος όπως τιτλοφορείται και η πρώτη του επιτυχία ‘4 Marzo 1943’, στις 4 Μαρτίου του 1943 στη Bologna της Ιταλίας αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους τραγουδιστές, τραγουδοποιούς και μουσικούς της γειτονικής Ιταλίας που κατάφερε να κάνει διεθνή καριέρα ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας του.

Τελικό χτύπημα για χιλιάδες φορολογούμενους

Τελικό χτύπημα για χιλιάδες φορολογούμενουςΑντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα θα έρθουν οι Έλληνες πολίτες το αμέσως προσεχές διάστημα, λόγω της ανόδου στα τεκμήρια διαβίωσης, του "ψαλιδίσματος" των φοροαπαλλαγών και της κατάργησης του μπόνους αποδείξεων.
Σύμφωνα με το "Έθνος" του Σαββάτου, περίπου 3.000.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν, εκ των οποίων τα 2.000.000 την περασμένη χρονιά δεν κατέβαλαν ούτε ευρώ.
Η φοροκαταιγίδα αναμένεται αμέσως μετά τις κάλπες, όταν και θα φτάσουν στα νοικοκυριά τα περισσότερα χαράτσια.
Μάλιστα, λόγω των σαρωτικών αλλαγών και των νέων φόρων, οι πολίτες θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων διότι:

2 Μαρ 2012

«Εφυγε» ο Λούτσιο Ντάλα

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή, ο κορυφαίος ιταλός τραγουδοποιός Λούτσιο Ντάλα, λίγες μόνο ημέρες πριν τα 69α γενέθλιά του.

«Εφυγε» ο Λούτσιο Ντάλα
Σοκ έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος του Λούτσιο Ντάλα, ο οποίος υπέστη έμφραγμα σήμερα στην Ελβετία, όπου βρισκόταν για μια σειρά συναυλιών.
Ο ιταλός τραγουδοποιός από την Μπολόνια, έμοιαζε να είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα χθες έδωσε κανονικά την προγραμματισμένη συναυλία της τουρνέ. Ο Ντάλα σηκώθηκε σήμερα το πρωί, πήρε πρωινό, έκανε μερικά τηλεφωνήματα και ο πόνος τον χτύπησε ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση.
«Ω όχι…έλα όχι…δεν μπορώ να το πιστέψω, πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω» έγραψε στο twitter ο δημοφιλής τραγουδιστής, Jovanotti, ενώ ο σταρ Eros Ramazzotti τον αποχαιρετά με ένα λιτό: «Γειά σου, μεγάλε Λούτσιο».

Στον «αέρα» η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες για το 2011

Στον «αέρα» η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες για το 2011Χωρίς συγκεκριμένη απάντηση για το αν οι παραγωγοί θα λάβουν τα ποσά επιστροφής ΦΠΑ πάνω από 1.000 ευρώ, για προϊόντα που παρέδωσαν το 2011 με το ισχύον καθεστώς έφυγε από τη βουλή ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Μιλώντας μάλιστα στο paseges.gr τονίζει ότι η στάση των αρμόδιων υπουργών εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ροντούλης στη βουλή οι αγρότες καλούνται, προκειμένου να λάβουν επιστροφή ΦΠΑ για το 2011, να προσκομίσουν αντίγραφο της επιταγής ή αποδεικτικό πληρωμής από τραπεζικά ιδρύματα.


Μειωμένο κατά 22% το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ από τις 12 Μαρτίου

Μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπεγράφη την Πέμπτη εσπευσμένα, λόγω Eurogroup.

Όπως εξηγούσαν πηγές του υπουργείου Εργασίας, η υπογραφή της απόφασης θεωρήθηκε επιβεβλημένη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η κατ' αρχήν, επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.


Στο εξής, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ.

Ελλάδα, η πατρίδα των ανέργων

Κάθε ρεκόρ έσπασε η ανεργία στην ευρωζώνη καθώς για τον μήνα Ιανουάριο ανήλθε στο 10,7 % από 10, 6% που ήταν τον Δεκέμβριο και 10% τον Ιανουάριο του 2010.
Ελλάδα, η πατρίδα των ανέργωνΠαράλληλα, τον Ιανουάριο του 2012 η ανεργία στην "ΕΕ των 27" ανήλθε στο 10,1%, ενώ σύμφωνα πάντα  με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας στην ΕΕ, μέσα σε ένα χρόνο, καθώς ο δείκτης ανεργίας αυξήθηκε από 14,1% τον Νοέμβριο του 2010 σε 19,9% τον Νοέμβριο του 2011 (έναντι 19,4% τον Οκτώβριο του 2011).
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2011 η ανεργία στους νέους (κάτω των 25 ετών) έφτασε το 48,1%, ποσοστό που κατατάσσει την Ελλάδα δεύτερη στην ΕΕ, μετά την Ισπανία με ποσοστό ανεργίας στους νέους (49%).

1 Μαρ 2012

Γιατί όλοι (τόσο πολλοί) είναι χωρίς σύντροφο;

(περιοδικό Winners τράπεζας Πειραιώς)
Αν φανταστούμε την ερωτική-συντροφική σχέση σαν ένα πυρήνα με ζωή μέσα του και γύρω του και με έντονη και αδιάκοπη αλληλεπίδραση του μέσα με το γύρω, εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι οι πιέσεις που δέχεται τόσο στο εσωτερικό όσο και απ’ έξω αυξάνονται συνεχώς κι ο πυρήνας αυτός συμπιέζεται τρομερά. Μέσα στον «πυρήνα» υπάρχουν δύο άνθρωποι με συναισθηματικές ανάγκες που δεν καλύπτονται πια επαρκώς από άλλες κοινωνικές σχέσεις (συγγενικές, φιλικές ακόμη και απλά γειτονικές ή επαγγελματικές) και γι’ αυτό «περιμένουν» πάρα πολλά απ’ το σύντροφο τους. Απ’ έξω υπάρχουν επαγγελματικές και οικονομικές πιέσεις και

Παράσταση "Δέκα Μικροί Ινδιάνοι" του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

 Η Θεατρική Ομάδα
 του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"
σας προσκαλεί
στη παράσταση "Δέκα Μικροί Ινδιάνοι" 
της Αγκάθα Κρίστι
το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 & Κυριακή 4 Μαρτίου 2012
ώρα 8.30 μ.μ.
στο Πνευματικό Κέντρο "Ευανθία Καρβέλη"

ΕΦΙΑΛΤΗΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


Σε πλήρη απαξίωση και νεκροθάφτη της Δημόσιας Υγείας, από τα πρώτα του βήματα τείνει να εξελιχθεί ο νέος Εθνικός Οργανισμός Υγείας, ο επονομαζόμενος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι επιπτώσεις δυσλειτουργίας του στην δημόσια υγεία είναι ήδη ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή Μεσολογγίου είναι συμβεβλημένοι μόνο πέντε (5) γιατροί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Συνολικά στην Αιτωλ/νία έχουν υπογράψει συμβάσεις μόνο δεκαεννέα (19) γιατροί, πράγμα που σημαίνει ότι αντιστοιχεί ένας (1) γιατρός σε 12.000 κατοίκους!

29 Φεβ 2012

Μια σκανδαλώδης Ηλίαση

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.
Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».
Στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Γ Παπανδρέου, ο όρος «πράσινη ανάπτυξη», έχει μεγαλύτερη συχνότητα και από τα «θα» που κυριαρχούν στις ομιλίες πολιτικών. Πρόκειται για ένα όραμα κοντά στα άλλα που συνέθεταν τον ζεν χαρακτήρα του; Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε επίσης το

Στις 27 Φεβρουαρίου 1943 έφευγε από τη ζωή o Κωστής Παλαμάς


Στις 27 Φεβρουαρίου 1943 έφευγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο σπουδαίος έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Ήταν βαριά άρρωστος όταν τον συνάντησε ο χάρος στο σπίτι του, στην οδό Περιάνδρου 3 στην Πλάκα. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9 Φεβρουαρίου του 1943, είχε πάρει τη γυναίκα του Μαρία.
Το νέο του θανάτου του επιφανέστερου ποιητή της γενιάς του 1880 κυκλοφόρησε με αστραπιαία ταχύτητα στην κατοχική Αθήνα. «Χτες βράδυ μία είδηση ακατανόητη μας ήρθε. Μία είδηση ασύλληπτη. Ο Γέρο-Παλαμάς πέθανε. Είχαμε ξεχάσει πως ήταν θνητός» γράφει στο προσωπικό της ημερολόγιο η Ιωάννα Τσάτσου.
Από νωρίς το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου πλήθος λαού άρχισε να συγκεντρώνεται στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας για να αποτίσει το ύστατο χαίρε στον μεγάλο ποιητή, αλλά και για να εκφράσει τα αντικατοχικά του αισθήματα.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΞΟΡΚΙΖΟΥΜΕ

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*

Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι από τις πρώτες φωνές που ακούστηκαν για χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή, όταν και τα δύο θέματα αποτελούσαν ταμπού, μετά το ξέσπασμα της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης. Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μαζί με την ομάδα του RMF (Research on Money and Finance), έχουν προχωρήσει σε έρευνες και μελέτες για τις επιπτώσεις του ευρώ στις περιφερειακές οικονομίες και τα δομικά προβλήματα του κοινού νομίσματος.
Υποστηρίζουν δυναμικά και κόντρα στο ρεύμα, την λύση της επιστροφής στη δραχμή, για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Στην συνέντευξή του στην «Ι» μας περιγράφει τις απαραίτητες διεργασίες, τους κινδύνους που θα

Ακριβότερο το οικογενειακό καλάθι τον Ιανουάριο

Ακριβότερο το οικογενειακό καλάθι τον ΙανουάριοΠερισσότερα από 50 ευρώ παραπάνω πλήρωσαν οι καταναλωτές τον Ιανουάριο, για το γέμισμα του οικογενειακού καλαθιού, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2302.93 ευρώ, τον Ιανουαριο του 2012, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011, που κόστιζε 2250,71 ευρώ, αύξηση 2,3%, που μεταφράζεται σε 52,21 ευρώ.
Βάσει των υπολογισμών του ΕΛΚΕΚΑ, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι εξής κατηγορίες:
* Στέγαση 8%,
* Αλκοολούχα ποτά και καπνός 4% και
* Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά 3%.
Ειδικότερα, οι δαπάνες ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού για διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ανήλθαν, τον Ιανουάριο του 2012, στα 363,30 ευρώ, σε σχέση με τα 352,69 ευρώ του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

28 Φεβ 2012

Κραυγή σόκ από μια 65χρονη στην Κρήτη!


Τα 29 δικαιολογητικά για έγκριση άδειας δόμησης

Τι προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση
Με Υπουργική Απόφαση καθορίσθηκαν να αναγκαία για τη δόμηση πιστοποιητικά



Τα 29 δικαιολογητικά για έγκριση άδειας δόμησηςΌποιος θελήσει να χτίσει από την 1η Μαρτίου και μετά θα πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά 29 δικαιολογητικά προκειμένου να εκδοθούν η έγκριση και η άδεια δόμησης ενός κτιρίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε σε εξειδίκευση του νόμου 4030 για τον νέο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μελέτες και διαδικασίες είναι 13 για την

Τι θα γίνει με τις πελάδες άραγε!

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην παραλία Επιταλίου ΠύργουΠρόκειται για τα πρώτα έξι κτίσματα για τα οποία είχαν εκδοθεί πρωτόκολλα



Ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων οι οποίες είχαν προγραμματιστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Ε.) προχώρησε στην κατεδάφιση έξι ακατοίκητων κτισμάτων στον αιγιαλό του Επιταλίου στον Πύργο Ηλείας για τα οποία είχαν εκδοθεί τα σχετικά Πρωτόκολλα Κατεδάφισης.
Για την επιλογή των εν λόγω κτισμάτων, από το πλήθος των περιπτώσεων που έχουν διαβιβάσει στην υπηρεσία, ελήφθη υπόψη η περιοχή όπου βρίσκονται και η βλάβη που έχουν προκαλέσει στο περιβάλλον.
Η υπηρεσία κατεδαφίσεων θα συνεχίζει το έργο της με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου, υποστηριζόμενη από τα αρμόδια γραφεία της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

H χθεσινή Αποκάλυψη βόμβα: Το μεγάλο έγκλημα του Παπαδήμου σε βάρος της Χώρας!


Ως Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος σε συνεργασία με την Γερμανία υπέσκαψε εσκεμμένα το συμφέρον της χώρας!
Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο άνθρωπος που σήμερα –υποτίθεται- διαπραγματεύεται...

με τη Γερμανία το μέλλον της Ελλάδος και των επόμενων γενεών, είναι αυτός που έμπηγε πρώτος το μαχαίρι στη χώρα, όταν από το 1998 έως το 2002, ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος , δημιουργούσε πλασματικές και θανατηφόρες συνθήκες για την είσοδο της Πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More